Home » Εβδομαδιαίες Στήλες » ViralSteps » ViralSteps #2 - Τα Viral Video Και Δημοσιεύσεις Της Εβδομάδας

ViralSteps #2 – Τα Viral Video Και Δημοσιεύσεις Της Εβδομάδας

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Η Disney μας αποκαλύπτει τους πρωταγωνιστές του Αλαντίν, ένας μπαμπάς χρησιμοποιεί το μωρό του σαν κούκλα εγγαστρίμυθου, και δύο ήρωες πιάνουν μια νυχτερίδα. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ένα αμάξι κόλλησε σε ένα στενό, μια γυναίκα σε ένα παράθυρο, η έκλειψη έκαψε την κάμερα Αμερικανών, και προσωπικές φωτογραφίες πολλαπλών Ελληνίδων κυκλοφόρησαν επώνυμα στο Twitter παρά τη θέλησή τους. Πάμε Stoiximan πως αυτό προκάλεσε αντιδράσεις?

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Προσδιορισμός σεξουαλικότητας με μία φωτογραφία

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ, Michal Kosinski και Yilun Wang, δημοσίευσαν μία μελέτη που αφορά την ανθρώπινη σεξουαλικότητα.

Συγκεκριμένα, ανέπτυξαν έναν αλγόριθμο ο οποίος εντοπίζει τη σεξουαλικότητα ενός ατόμου, από μία και μόνο φωτογραφία.

Πηγή: Stanford

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν, ο αλγόριθμος είχε ποσοστό επιτυχίας 91% στους άνδρες και 83% στις γυναίκες.

Την ίδια στιγμή, άνθρωποι που κλήθηκαν να μαντέψουν τη σεξουαλική ταυτότητα των συμμετεχόντων, άγγιξαν ποσοστά μόλις 61% στους άνδρες και 54% στις γυναίκες.

Οι ερευνητές πιστεύουν πως η μελέτη τους και τα αποτελέσματα που έχουν μέχρι τώρα, ισχυροποιούν τη θεωρία πως κάποιοι άνθρωποι γεννιούνται ομοφυλόφιλοι. Υπάρχουν όμως φόβοι πως η χρήση τέτοιου λογισμικού θα δημιουργήσει κρούσματα διακρίσεων.

Το sexting και το δικαίωμα στην έκφραση

Το sexting υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια, και δεν είναι κάτι άλλο παρά η ανταλλαγή μηνυμάτων με στόχο την σεξουαλική διέγερση.

Στις μέρες μας η όλη διαδικασία έχει επεκταθεί, και ενδέχεται τα μηνύματα να περιέχουν εικόνες ή βίντεο.

Καθένας έχει δικαίωμα να προκαλεί τον σεξουαλικό πόθο, ενός ατόμου που τον ενδιαφέρει, με όποιο μέσω αυτός επιλέγει. Κανείς όμως δεν έχει το δικαίωμα να εκμεταλλεύεται το περιεχόμενο αυτών των μηνυμάτων, με σκοπό την προσβολή με οποιονδήποτε τρόπο του έτερου εμπλεκόμενου.

Πηγή: POPAGANDA.gr – Εικονογράφος: Κατερίνα Καραλή

Πριν λίγες ημέρες κάποιος Έλληνας αποφάσισε να διαρρεύσει ένα αρχείο με εικόνες από sexting. Δημοσίευσε έναν σύνδεσμο του dropbox στο twitter, έτσι ώστε ο καθένας να αποκτήσει φωτογραφίες, που ο ίδιος είχε στην κατοχή του από συνομιλίες με διάφορες κοπέλες. Μάλιστα, κάθε φάκελος διέθετε και το πλήρες όνομα της κοπέλας.

Αν και ο σύνδεσμος αφαιρέθηκε σχετικά άμεσα, η κίνηση του αυτή προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων και σχολίων που δεν έχουν σταματήσει ακόμη.

Με αφορμή αυτό το γεγονός, η Λίνα Ρόκου υπερασπίζεται το δικαίωμα να εκφραζόμαστε σεξουαλικά όπως επιθυμούμε σε ένα εξαιρετικό κείμενο.

Εφόσον κι εμείς πιστεύουμε πως δεν ανήκουν σε καμία εποχή εκφράσεις του στυλ: “μα κι αυτές δεν πρόσεχαν λίγο;” ή “μα καλά, κι αυτές τι έστελναν σε έναν άγνωστο γυμνές τους φωτογραφίες;” και “αυτή γιατί ντύθηκε έτσι; Και μετά λέτε ότι φταίει ο βιαστής”, μοιραζόμαστε μαζί σας την είδηση, και σας προτείνουμε να διαβάσετε το άρθρο της Λίνας Ρόκου.

Ένα άλμπουμ αξίας 2 εκατομμύριων και ο Pharma Bro

Ο πολύ γνωστός φαρμακοβιομήχανος Martin Shkreli aka “Pharma Bro”, ο οποίος συνελήφθη το 2015 από το FBI, δημοπρατεί ένα άλμπουμ αξίας 2 εκατομμυρίων δολαρίων.

Το περίεργο δεν είναι η αξία της συλλογής, καθώς αποτελεί μοναδικό κομμάτι και πολύ καλής ποιότητας.

Το άλμπουμ Once Upon a Time in Shaolin των Wu-Tang Clan. Υπάρχει ένα και μόνο αντίγραφο.

Το περίεργο είναι ότι ο Pharma Bro αναφέρει ξεκάθαρα στην περιγραφή της δημοπρασίας, πως αν θελήσει, θα καταστρέψει το άλμπουμ χωρίς καμία εξήγηση.

Η δημοπρασία ξεκίνησε από το ποσό του ενός δολαρίου και ήδη αγγίζει τις 200.000.

Καθώς το eBay δεν απαντά σε αιτήματα που γίνονται από χρήστες του για το θέμα, κανείς δεν γνωρίζει τη νομιμότητα της δημοπρασίας, ούτε και αν θα ισχύσει.

Το Tinder, ένα τύπος, μερικοί πυροσβέστες, και ένα παράθυρο

Η ιστορία αρχίζει κάπως έτσι: Ένας τυχαίος τύπος κλείνει ένα ραντεβού με τη βοήθεια του Tinder.

Site Γνωριμιών στην Ελλάδα – Οι πιο Δημοφιλείς Επιλογές

Μέχρι και πριν λίγα σχετικά χρόνια, το να ξεκινήσει μια ερωτική σχέση με γνωριμία μέσω Internet έφερε κάποιο κοινωνικό στίγμα. Σήμερα, όμως, χάρη στην επέλαση των…

Η βραδιά μετά την έξοδο συνεχίζεται στο σπίτι του επίδοξου εραστή, και όχι για ένα ποτήρι κρασί, αλλά για ένα ντοκιμαντέρ Σαηεντολογίας.

Η φιλοξενούμενη θέλησε να πάει στην τουαλέτα, αλλά το καζανάκι δεν λειτουργούσε. Έτσι, αποφάσισε να συγκεντρώσει το προϊόν της αφόδευσής της σε μία σακούλα.

Στη συνέχεια, προσπάθησε να την πετάξει από το παράθυρο, κάτι που δεν πήγε και τόσο καλά.

Πηγή: GoFundMe

Μην έχοντας άλλον τρόπο να περισυλλέξει τη σακούλα, προσπάθησε να περάσει από το παράθυρο και να την πάρει. Το αποτέλεσμα ήταν να κολλήσει εκεί.

Πηγή: GoFundMe

Χρειάστηκε να επέμβει η πυροσβεστική και να αφαιρέσει το παράθυρο, για να την απεγκλωβίσει.

Πηγή: GoFundMe

Δεν πρόκειται για κάποιο αστείο, αλλά για πραγματική ιστορία την οποία διηγείται ο Liam Smyth – ο τυχαίος τύπος του ραντεβού – στη σελίδα που δημιούργησε στο GoFundMe.

Στόχος της σελίδας ήταν να συγκεντρώσει χρήματα για την αλλαγή του παραθύρου. Ο ίδιος ζητούσε £200, όμως συγκεντρώθηκαν πάνω από δυόμιση χιλιάδες.

Ο Liam Smyth αναφέρει ότι τα χρήματα θα δοθούν για φιλανθρωπικό σκοπό. Ας κάνουμε πως το πιστεύουμε.

Αποκαλύφθηκαν οι ηθοποιοί της νέας ταινίας της Disney

Η Disney τα τελευταία χρόνια έχει κάνει στροφή προς την παραγωγή των ταινιών live action. Το τελευταίο αριστούργημα της εταιρείας ήταν η “Πεντάμορφη και το Τέρας” που κυκλοφόρησε φέτος.

Η επόμενη πολύ-αναμενόμενη ταινία της σειράς είναι ο Αλαντίν, για την οποία είχε εξαπολυθεί κυνήγι ηθοποιών.

Η Disney χρειάστηκε μήνες για να εντοπίσει τους κατάλληλους καλλιτέχνες για τους ρόλους τον χαρακτήρων, όμως τα κατάφερε.

Τον Αλαντίν θα υποδυθεί ο Μένα Μασούντ, την Πριγκίπισσα Τζασμίν η Ναόμι Σκοτ, τον Τζαφάρ ο Μαρούαν Κένταρι, και ο Γουίλ Σμιθ θα είναι το Τζίνι.

Ένας εγγαστρίμυθος μπαμπάς

Ένας μπαμπάς αποφάσισε να εξασκήσει την εγγαστριμυθία του, χρησιμοποιώντας αντί για κούκλα το μωρό του.

Ο μπόμπιρας είχε διαφορετική άποψη για τα πράγματα. Βρέθηκε σε μεγάλη σύγχυση, και το αποτέλεσμα ήταν ξεκαρδιστικό.

Το βίντεο που δημοσίευσε ο μπαμπάς της ιστορίας έγινε viral μέσα σε λίγες ώρες. Απολαύστε το.

Δεν χωράς, εγώ θα περάσω

Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη πριν λίγες ημέρες στη Σαντορίνη.

Κάποιος αποφάσισε πως μπορεί να περάσει με το αυτοκίνητο από ένα στενό που με το ζόρι χωρούν δύο άνθρωποι πιασμένοι χέρι-χέρι.

Όπως ήταν φυσικό, το αυτοκίνητο κόλλησε και χρειάστηκε να επέμβουν οι αρχές για την απομάκρυνσή του.

Μέχρι, όμως να συμβεί αυτό, οι τουρίστες αναγκάζονταν να σκαρφαλώνουν στο αυτοκίνητο για να περάσουν από την άλλη μεριά.

Καμένες κάμερες από την έκλειψη

Οι προειδοποιήσεις για τη ζημιά που μπορεί να προκαλέσει το φως της έκλειψης ήταν πολλές. Παρ' όλα αυτά, αρκετοί δεν άκουσαν τις συμβουλές, με αποτέλεσμα την καταστροφή ακριβού εξοπλισμού.

Η Lensrentals, που ενοικιάζει φωτογραφικό εξοπλισμό, δημοσίευσε μερικές εικόνες από κατεστραμμένους φακούς και κάμερες.

Η εταιρεία αναφέρει ότι είχε προειδοποιήσει τους πελάτες της να χρησιμοποιήσουν ειδικά φίλτρα για την προστασία των φακών, και ελπίζει να προσέξουν περισσότερο οι χρήστες το 2024, που αναμένεται η επόμενη έκλειψη.

Δείτε μερικές από της φωτογραφίες που δημοσίευσε η Lensrentals.

Κατεστραμένο κάτοπτρο σε μία Nikon D500 (αξίας $11.500) αποτέλεσμα της έκλειψης

Κατεστραμένο Διάφραγμα σε μία Canon 600mm f/4L IS II USM

Καμένο σύστημα κλείστρου

Πνίξ' τον Δημητράκη

Θα μπορούσε να είναι το γνωστό ανέκδοτο, αλλά εδώ μιλάμε για μια ιστορία φόβου.

Ένα ήσυχο βράδυ, μια νυχτερίδα μπήκε στο σπίτι μιας Ιρλανδικής οικογένειας. Ο ένας από τους δύο άντρες που βρισκόταν στον χώρο, φώναζε πανικόβλητος στον έτερο, Ντέρι, να την πιάσει.

Μετά από πολλά “Πιάσ' την Ντέρι” και την μεγάλη απάθεια τις κυρίας Μάρεν, που κρυβόταν στο διπλανό δωμάτιο, η νυχτερίδα πιάστηκε. Ο φίλος μας κατέληξε ήρεμος και να χτυπά τα χέρια του σαν παιδάκι που λέει “πάπαλα”.

Το όλο σκηνικό, σε συνδυασμό με την προφορά των εμπλεκομένων, έκαναν το βίντεο viral.

Παρόλο που το αυθεντικό βίντεο έχει αφαιρεθεί από το YouTube, έχει ανέβει ξανά από πολλούς χρήστες.

https://www.youtube.com/watch?v=vrf9j_Ztzos

Πώς σας φάνηκαν τα VirarSteps της εβδομάδας;

Εσείς τι πιστεύετε, μπορεί ένας υπολογιστής να προσδιορίσει τη σεξουαλικότητα μας; Πρέπει να υπάρχουν ταμπού σχετικά με το θέμα της σεξουαλικότητας;

Θα εγκλωβιζόσασταν σε ένα παράθυρο για να αποφύγετε την “ντροπή”; Σας τρομάζουν οι νυχτερίδες ή μήπως θα μπαίνατε με χίλια σε ένα σοκάκι;

Εμείς πάντως περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει με τη δημοπρασία του άλμπουμ και τη νέα ταινία της Ντίσνεΐ.

Μέχρι τότε γελάστε με την ψυχή σας και μακρυά από εκλείψεις χωρίς προστασία.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED SALE ALERT τελικο
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#323 - Windows Παιχνίδια Σε Android Κινητό, Dark Mode Στο VLC, Απενεργοποίηση PC Με Σημειωματάριο
QuickSteps
GamingSteps#20240420 - Φορητό PlayStation 1, Επιστήμονας Βρήκε Τον Καλύτερο Οδηγό Του Mario Kart 8, Cities: Skylines II
GamingSteps