Home » Software » Λειτουργικά Συστήματα » Windows » Γρήγορος Έλεγχος Ήχου Από Όλη Τη Γραμμή Εργασιών - Windows 10/11
FEATURED Γρήγορος Έλεγχος Ήχου Από Όλη Τη Γραμμή Εργασιών Windows 10 11 A5

Γρήγορος Έλεγχος Ήχου Από Όλη Τη Γραμμή Εργασιών – Windows 10/11

Ο τροχός στο ποντίκι του υπολογιστή είναι ιδανικός για τον έλεγχο του ήχου. Τα νέα Windows 11 διαθέτουν πλέον την αυξομείωση έντασης χωρίς έξτρα κλικ, αλλά πρέπει να μετακινούμε τον κέρσορα στο εικονίδιο του ήχου, κάτι που δεν είναι πάντα βολικό. Δείτε πώς αυξομειώνουμε αστραπιαία την ένταση με κύλιση του τροχού σε οποιαδήποτε σημείο της γραμμής εργασιών των Windows 10/11.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Αυξομείωση ήχου με τον τροχό ποντικιού

Στα Windows 10 η μείωση της έντασης του ήχου γίνεται με ακόμα περισσότερα βήματα, καθώς πρέπει να κάνουμε κλικ στο εικονίδιο του ήχου κάτω δεξιά στη γραμμή εργασιών, και μετά να σύρουμε το ρυθμιστικό της έντασης.

Φυσικά, αυτό μας λύνει με εξαιρετικό τρόπο το μικρό portable εργαλείο 7+ Taskbar Tweaker, που έχουμε περιγράψει πολλές φορές σε προηγούμενους οδηγούς. Ωστόσο, δεν είναι πλέον συμβατό με τα Windows 11 και ούτε πρόκειται να γίνει σύμφωνα με τον σχεδιαστή.

Και εδώ είναι που έρχεται το Volumouse ένα άλλο μικρό portable εργαλείο. Eπιτρέπει να ρυθμίσουμε την ένταση ήχου στο PC μέσω περιστροφής του τροχού στο ποντίκι, και τοποθετώντας τον κέρσορα σε οποιοδήποτε σημείο της γραμμής εργασιών. Επιπλέον, με μια πιο απότομη κύλιση του τροχού έχουμε και γρήγορη σίγαση.

Αυτό μπορεί να μας φανεί χρήσιμο όταν θέλουμε να ρυθμίσουμε γρήγορα την ένταση ενώ εργαζόμαστε, και όχι μόνο. Οι μπάρες που παρατηρούμε στην παραπάνω εικόνα εμφανίζονται μόνο για κλάσματα δευτερολέπτου και μπορούμε να τις μικρύνουμε κατά το δοκούν.

Έτσι, το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να κατεβάσουμε το Volumouse από την γνωστή NirSoft πατώντας εδώ. Το μέγεθος του αρχείου είναι 143KB και είναι απόλυτα ασφαλές.

Στη συνέχεια, αποσυμπιέζουμε τον φάκελο zip που κατεβάσαμε, και απλά πατάμε μια φορά στο volumouse.exe που θα δούμε μέσα στον φάκελο.

Κατόπιν, μόλις μας ανοίξει το παράθυρο του, το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να ορίσουμε ποντίκι στη γραμμή εργασιών (Mouse cursor is over the taskbar)…

…και να επιλέξουμε τα τρία πλαίσια που παρατηρούμε στην κάτω, πατώντας μετά στο OK.

Αν θέλουμε το εργαλείο στα ελληνικά, απλά κατεβάζουμε από εδώ το αρχείο zip της γλώσσας μας, και σύρουμε το volumouse_lng.ini και που θα δούμε μέσα στο zip, απευθείας μέσα στον ίδιο φάκελο όπου έχουμε το volumouse.exe που τρέξαμε προηγουμένως.

Από εκεί και μετά, μπορούμε ακόμα πιο εύκολα να ορίσουμε τυχόν παραμέτρους που θέλουμε, όπως μικρότερη μπάρα στην οθόνη, διαφορετικό χρώμα, κάθετη ένδειξη ρυθμιστικού έντασης, χρήση του Volumouse μόνο σε συγκεκριμένες εφαρμογές, και πολλά άλλα. Φυσικά, όλα αυτά είναι προαιρετικά.

Είναι χρήσιμη η αυξομείωση ήχου με το Volumouse;

Αν σας γεννήθηκαν απορίες, μπορείτε να μας γράψετε στις Ερωτήσεις. Εναλλακτικά, αν θέλετε να μοιραστείτε την άποψη σας για το θέμα, μπορείτε να μας γράψετε στα σχόλια στο σχετικό post του άρθρου στη σελίδα μας στο Facebook.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED DDR5 ή DDR4 Και Γιατί; Βρείτε Τις Ιδανικές Μνήμες Για Το PC 3AA
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#331 - Μπλοκάρισμα Internet Σε Εφαρμογές Android, Κατανάλωση Δεδομένων Windows, Ήχος YouTube
QuickSteps
GamingSteps#20240615 - Η Metallica Στο Fortnite, Οι Απαιτήσεις Δίσκου Του CoD: Black Ops 6, Τα Πάντα Για Το Anno 117
GamingSteps