Home » Smartphones-Tablets » Συγκρίσεις Κινητών » Σύγκριση: Samsung Galaxy S8 vs LG G6. Ποιο Είναι Καλύτερο?

Σύγκριση: Samsung Galaxy S8 vs LG G6. Ποιο Είναι Καλύτερο?

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Η αγορά κινητού είναι σίγουρα από τις πιο ευχάριστες διαδικασίες, παρότι ενδέχεται να βάλουμε το χέρι βαθιά στην τσέπη. Στον οδηγό θα βλέπουμε κάθε εβδομάδα την λεπτομερέστατη σύγκριση δύο κινητών, και έτσι θα ξέρουμε τα πάντα για τις νέες συσκευές που μας αρέσουν, για να είμαστε σίγουροι ότι πήραμε τη σωστή απόφαση. Δείτε τη σύγκριση των δυο κορεάτικων ναυαρχίδων Samsung Galaxy S8 και LG G6.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Οι συγκρίσεις κινητών είναι μία εβδομαδιαία στήλη του PCsteps, με νέες δημοσιεύσεις κάθε Πέμπτη. Για να δείτε όλες τις δημοσιεύσεις στη στήλη, μπορείτε να κάνετε κλικ σε αυτό το σύνδεσμο και να τον προσθέσετε στους σελιδοδείκτες σας.

Galaxy S8 vs LG G6

Δεν χωρά καμιά αμφιβολία ότι η ναυαρχίδα της Samsung είναι ένα από τα καλύτερα Android κινητά που κυκλοφορούν στην αγορά.

Στην αντίπερα όχθη, ο συντοπίτης LG G6 εμφανίζει έναν κομψό και μινιμαλιστικό σχεδιασμό, που συνοδεύεται από πολύ ισχυρό hardware.

Galaxy S8 LG G6 3

Σύγκριση προδιαγραφών

Οι δύο κορεατικές εταιρείες άλλαξαν αρκετά τον σχεδιασμό των ναυαρχίδων τους αυτή τη χρονιά. Αναμφίβολα πρόκειται για δυο πανίσχυρα και όμορφα κινητά, με τις προδιαγραφές τους να βρίσκονται πολύ ψηλά.

Μέγεθος

Οι δύο συσκευές έχουν ακριβώς το ίδιο ύψος. Το Galaxy S8 έχει μικρότερο πλάτος κατά 4 χιλιοστά, και το σώμα του LG G6 είναι ανεπαίσθητα πιο λεπτό κατά 0,1 χιλιοστό.

Σώμα με σώμα

Στη σύγκριση σώμα με σώμα μπορούμε να διακρίνουμε μόνο τη διαφορά στο πλάτος των δύο συσκευών…

…καθότι οι άλλες δύο διαστάσεις όπως είδαμε είναι παρόμοιες.

Βάρος

Το κινητό της Samsung είναι κατά οκτώ γραμμάρια ελαφρύτερο.

Ποιότητα κατασκευής

Και οι δύο κατασκευαστές χρησιμοποιούν συνδυασμό αλουμινίου και γυαλιού. Το S8 έχει γυάλινη πλάτη μαζί με πλαίσιο αλουμινίου. Κάτι παρόμοιο συμβαίνει και με το LG G6.

Αδιαβροχοποίηση

Και τα δύο κινητά έχουν ακριβώς την ίδια πιστοποίηση IP68 στην αδιαβροχοποίηση, πράγμα που σημαίνει πως αντέχουν σε γλυκό νερό βάθους 1.5 μέτρου, για τριάντα λεπτά.

Ωστόσο, οι εταιρείες αναφέρουν ότι αν ο μη γένοιτο το νερό διαπεράσει τη συσκευή, δεν καλύπτεται από την εγγύηση.

Χρώματα

Η σύγκριση στα χρώματα διαφοροποιείται στο μπλε, που διατίθεται μόνο από τη Samsung.

Σύγκριση οθόνης

Οι δύο εταιρείες ανέβασαν το μέγεθος της οθόνης, με το Galaxy S8 να πηγαίνει στις 5.8” ίντσες και το LG G6 στις 5.7”. Αμφότερα έχουν το Corning Gorilla Glass 5.

Μέγεθος, Screen-to-body ratio

Σε αυτόν τον τομέα το S8 έχει καλύτερα αποτελέσματα. Η αναλογία οθόνης-σώματος συσκευής του Galaxy S8 ανέρχεται στο 84,26%, σε αντίθεση με το LG G6 που έχει Screen-to-body ratio στα 79,47%.

Ανάλυση

Και στον τομέα της ευκρίνειας, η πλάστιγγα γέρνει ανεπαίσθητα προς το Galaxy S8, που έχει 2,7% υψηλότερη ανάλυση και 0,53% υψηλότερη πυκνότητα εικονοστοιχείων.

Τύπος οθόνης

Το Galaxy S8 παραμένει σταθερό στην εξαιρετική Super AMOLED οθόνη, των φωτεινών χρωμάτων και του βαθύ μαύρου. Το LG G6 διαθέτει οθόνη IPS LCD, που διακρίνεται για τα φυσικά της χρώματα.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δύο αυτές τεχνολογίες οθόνης, δείτε τον αναλυτικό μας οδηγό:

Τεχνολογίες Οθόνης: Όσα Πρέπει Να Γνωρίζουμε

Καθημερινά βλέπουμε διαφημίσεις κατασκευαστών που υπόσχονται ότι οι οθόνες στις τηλεοράσεις, στα monitor, ή στα smartphone τους, είναι οι καλύτερες της αγοράς. Όμως τι πραγματικά σημαίνουν οι τεχνολογίες που … Συνεχίστε να διαβάζετε το Σύγκριση: Samsung Galaxy S8 vs LG G6. Ποιο Είναι Καλύτερο?.

Κυρτή οθόνη

Το Galaxy S8 ακολουθεί τον σχεδιασμό της κυρτής οθόνης, παρόμοια με τα τηλέφωνα της σειράς Edge της Samsung, αλλά η κλίση και στις δύο πλευρές της οθόνης του S8 ελαχιστοποιεί ακόμη περισσότερο τα πλαϊνά περιθώρια.

Το LG G6 δεν διαθέτει κυρτή οθόνη.

Σύγκριση hardware

Το S8 έχει 4.08% μεγαλύτερη ταχύτητα ρολογιού CPU με τον νεότερο επεξεργαστή της Qualcom, τον οκταπύρηνο Snapdragon 835 MSM8998. Ωστόσο, και ο τετραπύρηνος Snapdragon 821 MSM8996 Pro του LG G6 παραμένει πανίσχυρος.

Μνήμη RAM και αποθηκευτικός χώρος

H σύγκριση στον τομέα της μνήμης αναδεικνύει ισόπαλο αποτέλεσμα.

Στον τομέα της αποθηκευτικής μνήμης, τo LG G6 προσφέρει περισσότερες δυνατότητες με τις διαφορετικές εκδόσεις που διατίθενται.

MicroSD

Και οι δύο συσκευές διαθέτουν υποδοχή για microSD, και έτσι υπάρχει η δυνατότητα να επεκταθεί περαιτέρω ο αποθηκευτικός χώρος.

Σύγκριση κάμερας και μπαταρίας

Οι δύο κορεάτικες συσκευές αναμφίβολα μπορούν να τραβήξουν πολύ ωραίες φωτογραφίες στο Android.

Οι Καλύτερες Εφαρμογές για Φωτογραφίες στο Android

Οι όμορφες στιγμές έρχονται και φεύγουν στη ζωή μας, και αυτό που μένει είναι οι φωτογραφίες και οι αναμνήσεις. Τα σύγχρονα κινητά έχουν τη δική τους … Συνεχίστε να διαβάζετε το Σύγκριση: Samsung Galaxy S8 vs LG G6. Ποιο Είναι Καλύτερο?.

Το LG G6 υπερτερεί στις κάμερες, καθότι είναι εξοπλισμένο με δυο φακούς 13MP στην πλάτη του, και ταυτόχρονα έχει δύο φλας. Το Galaxy S8 έχει 37,5% περισσότερα megapixel στις selfie.

Και οι δύο συσκευές έχουν εξαιρετικές ρυθμίσεις για χαμηλό φωτισμό και σταθεροποίηση εικόνας (OIS), με το S8 να έχει ευρύτερο διάφραγμα και δυνατότητες εγγραφής βίντεο σε αργή κίνηση.

Δυνατότητες μπαταρίας

Το LG G6 διαθέτει 10% περισσότερη ισχύ μπαταρίας στα 3300 mAh, έναντι των 3000 mAh του κινητού της Samsung.

Ωστόσο, τα πολύ έγκυρα τεστ του phone arena στη σύγκριση στον τομέα της μπαταρίας, ανέδειξαν υπεροχή στο Galaxy S8. Αμφότερες οι συσκευές δεν έχουν αποσπώμενη μπαταρία.

Γρήγορη/Ασύρματη φόρτιση

Και οι δύο συσκευές έχουν δυνατότητες για ασύρματη φόρτιση, με το LG G6 να υπερτερεί ελαφρά στον χρόνο της ταχείας φόρτισης. Παρ' όλα αυτά, η ασύρματη φόρτιση του G6 είναι διαθέσιμη μόνο στα αμερικάνικα μοντέλα.

Ταχύτητα ίντερνετ και Bluetooth

Το Galaxy S8 προσφέρει 41.41% μεγαλύτερες ταχύτητες λήψης χάρη στο LTE-A (4CA) Cat16 1024/150 Mbps, έναντι του LTE-A (3CA) Cat12 600/150 Mbps του LG G6.

Σε ό,τι αφορά το Bluetooth, το S8 έχει τη νεότερη έκδοση v5.0 έναντι της 4.2 του G6.

Αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων

Οι αισθητήρες δακτυλικών αποτυπωμάτων και των δύο συσκευών είναι στην πίσω πλευρά τους, αλλά στο Galaxy η θέση του αισθητήρα στα δεξιά της πίσω κάμερας είναι λιγότερο βολική. Παρ' όλα αυτά, το Galaxy S8 έχει και σαρωτή ίριδας ματιού.

Δυνατότητες VR

H Samsung έχει καθιερώσει τις δυνατότητες του VR διαμέσου του Oculus. Tο Galaxy S8 μπορεί να μετατραπεί σε 3D κάμερα και συσκευή VR. Αυτό επιτυγχάνεται σε συνδυασμό με το Samsung Gear VR, ή οποιαδήποτε άλλη μάσκα εικονικής πραγματικότητας.

To LG G6 αδυνατεί προς το παρόν σε αυτόν τον τομέα, και δεν έχει αυτόνομες δυνατότητες VR.

Κράτημα στο χέρι

Αμφότερα τα κινητά είναι πολύ ελαφριά και λεπτά…

…ενώ το κράτημα στο χέρι φαίνεται να είναι ιδιαίτερα άνετο.

Κόστος αγοράς

Το LG G6 κυκλοφόρησε τον Φεβρουάριο του 2017, και η τιμή είναι μικρότερη από του Galaxy S8 . Στα πιο γνωστά e-shop η τιμή του G6 στα 32GB κυμαίνεται στα €470 και του S8 στα €632.

Τι έδειξαν τα Benchmarks

Στις περισσότερες μετρήσεις, το Galaxy S8 υπερτερεί του LG G6, λόγω βέβαια και του ταχύτερου επεξεργαστή.

Ποιότητα και φωτεινότητα οθόνης

Κάτι παρόμοιο συμβαίνει και στη φωτεινότητα της οθόνης, όπου το Galaxy S8 έχει σχετική υπεροχή.

Στο φως του ήλιου

Ζούμε σε μία χώρα όπου η ηλιοφάνεια ως γνωστόν είναι έντονη, με αποτέλεσμα η Ελλάδα και η Κύπρος να είναι πρωταθλητές πανευρωπαϊκά.

Για την ιστορία, η Ισπανία κατατάσσεται στη 2η θέση, με 3η τη Νότια Γαλλία, και 4η την Ιταλία.

Σύμφωνα με τα πλέον αξιόπιστα τεστ του γνωστού GSM Arena, στον τομέα της ευκρίνειας και αναγνωσιμότητας στην οθόνη της συσκευής κάτω από το φως του ήλιου, το Galaxy S8 καταλαμβάνει την πρώτη θέση από όλα τα smartphone που κυκλοφορούν.

Ακολουθούν κατά πόδας τα προηγούμενα μοντέλα της Samsung, και το LG G6 βρίσκεται αρκετά πίσω.

Ταχύτητα κάμερας

Στη μέτρηση αυτή που έγινε από το Phone Arena, φαίνεται να υπάρχει μια πολύ μικρή υπεροχή του S8, που αφορά τον χρόνο σε δευτερόλεπτα που απαιτείται για τη λήψη της φωτογραφίας. Το LG G6 υπερτερεί σε κάποιες από τις επιμέρους μετρήσεις.

Galaxy S8 LG G6 52

Ένταση ήχου

Σε αυτόν το τεστ του Phone Arena, η σύγκριση του Galaxy S8 με το LG G6 αναδεικνύει ισόπαλο αποτέλεσμα στο θέμα της έντασης του ήχου. Και οι δυο συσκευές έχουν βύσμα ακουστικών 3.5mm. Το LG G6 διαθέτει ραδιόφωνο FM.

Κύρια μειονεκτήματα

Παρότι και οι δύο συσκευές είναι κορυφαίες, υπάρχουν μερικά χαρακτηριστικά που θα μπορούσαν να ήταν καλύτερα.

Galaxy S8

  • Δεν υπάρχουν στερεοφωνικά ηχεία
  • Ο αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων δεν είναι σε πολύ βολικό μέρος
  • Οι περισσότερες φωτογραφίες και βίντεο δεν αξιοποιούν όλη την οθόνη, λόγω της ασυνήθιστης αναλογίας

LG G6

  • Η ασύρματη φόρτιση διατίθεται μόνο στην αμερικανική έκδοση του κινητού
  • Δεν διατίθεται υποστήριξη VR
  • Δεν υπάρχουν στερεοφωνικά ηχεία

Συγκεντρωτικός πίνακας χαρακτηριστικών

Παραθέτουμε τον συγκριτικό πίνακα των χαρακτηριστικών των δύο συσκευών, για να ανακεφαλαιώσουμε την τελική σύγκριση, αλλά και να έχουμε μια εύκολη συγκεντρωτική εικόνα.

Βαθμολογία

Σε όλα τα μεγάλα και έγκυρα ξένα site τεχνολογίας, το Samsung Galaxy S8 συγκεντρώνει υψηλότερη βαθμολογία. Ωστόσο, το LG G6 στο Phone Arena παίρνει καλύτερο βαθμό από τους χρήστες.

Τι είπαν οι Έλληνες χρήστες

Παραθέτουμε δυο ενδεικτικούς πίνακες με τα σχόλια των Ελλήνων χρηστών. Οι περισσότερες γνώμες – που είναι και πολλές, είναι ως επί το πλείστον πολύ θετικές για τις δυο συσκευές.

Εσείς τι γνώμη έχετε για τις δυο κορεάτικες ναυαρχίδες?

Το Samsung Galaxy S8 και το LG G6 είναι σίγουρα δύο από τα καλύτερα κινητά της αγοράς.

Ωστόσο, αν ο προϋπολογισμός σας είναι χαμηλότερος και δεν αντέχει τέτοια αγορά, στη συνέχεια των εβδομαδιαίων συγκρίσεων θα δείξουμε και κινητά της μεσαίας κατηγορίας. Επίσης, θα συγκρίνουμε και επώνυμα κινέζικα κινητά.

Αν σας γεννήθηκαν απορίες ή θέλετε να μας προτείνετε για σύγκριση κάποια συγκεκριμένα ζευγάρια κινητών από μεγάλες εταιρείες, μπορείτε να μας γράψετε στα σχόλια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED SALE ALERT τελικο
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#323 - Windows Παιχνίδια Σε Android Κινητό, Dark Mode Στο VLC, Απενεργοποίηση PC Με Σημειωματάριο
QuickSteps
GamingSteps#20240420 - Φορητό PlayStation 1, Επιστήμονας Βρήκε Τον Καλύτερο Οδηγό Του Mario Kart 8, Cities: Skylines II
GamingSteps