Home » Internet » Υπηρεσίες στο Internet » Μεταφορά Αρχείων Ανάμεσα σε Υπολογιστή & Κινητό: Όλοι οι Τρόποι
Οι Τρόποι Για Μεταφορά Αρχείων Ανάμεσα Σε Υπολογιστές και Κινητά

Μεταφορά Αρχείων Ανάμεσα σε Υπολογιστή & Κινητό: Όλοι οι Τρόποι

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Στις μέρες μας η μεταφορά αρχείων είναι μία απαραίτητη διαδικασία. Τη χρειαζόμαστε όταν αγοράζουμε έναν καινούργιο υπολογιστή, αλλά και όταν θέλουμε να μετακινήσουμε αρχεία, όπως φωτογραφίες, βίντεο, μουσική, και άλλα, από το PC στο smartphone ή το tablet και αντίστροφα. Στον οδηγό θα δούμε όλους τους τρόπους για να μεταφέρουμε εύκολα και γρήγορα αρχεία μεταξύ δύο υπολογιστών και ανάμεσα σε PC και κινητό.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Αν θέλετε να μεταφέρετε μεγάλο αριθμό αρχείων με όσο γίνεται υψηλότερη ταχύτητα, τουλάχιστον όσον αφορά το ίδιο το λειτουργικό σύστημα, δείτε τον οδηγό μας:

Εφαρμογές Για Ταχύτερη Αντιγραφή Αρχείων στα Windows

Η μετακίνηση και αντιγραφή αρχείων είναι μια συνηθισμένη λειτουργία σε έναν υπολογιστή. Αν χρησιμοποιούμε Windows, τότε η μέθοδος του λειτουργικού για την αντιγραφή μπορεί να…

Από Windows σε Windows

Στα Windows η ποσότητα και το μέγεθος των αρχείων που θέλουμε να μεταφέρουμε, και κυρίως το πόσο συχνά κάνουμε αυτές τις μεταφορές, θα μας βοηθήσουν να προσδιορίσουμε ποια από τις ακόλουθες μεθόδους είναι η πιο κατάλληλη για εμάς.

Μέσω καλωδίου

Για πολλούς η ενσύρματη μεταφορά αρχείων θεωρείται απαρχαιωμένη. Ωστόσο, παραμένει ένας από τους πιο εύκολους και γρήγορους τρόπους για να μεταφέρουμε όλων των ειδών τα αρχεία στα Windows PC, και όχι μόνο.

Στην αγορά θα βρούμε ειδικά καλώδια USB, τα οποία χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για τη μεταφορά αρχείων μεταξύ υπολογιστών.

Μεταφορά Αρχείων 4aa

Έτσι, εφόσον οι υπολογιστές μας έχουν Windows, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα καλώδιο το οποίο έχει και στις δύο άκρες του “αρσενικό” (male) USB για τη μεταφορά αρχείων. Αυτά τα καλώδια ονομάζονται Transfer USB cable ή USB Bridge Cable.

Να σημειώσουμε πως το καλώδιο που θα αγοράσουμε θα πρέπει να τονίζει πως είναι ειδικό για τη μεταφορά αρχείων. Θα πρέπει πάντοτε να περιλαμβάνει ένα ενδιάμεσο τμήμα στο οποίο να υπάρχουν ειδικά κυκλώματα.

Μεταφορά Αρχείων 4αα

Ένα σκέτο καλώδιο με αρσενικό USB και στις δύο άκρες, χωρίς ειδικά κυκλώματα, μπορεί να κάψει τη μία ή και τις δύο θύρες USB των υπολογιστών, ή και χειρότερα.

Κοινή χρήση γειτονικών συσκευών

Τα Windows 10 από τον Απρίλιο του 2018 απέσυραν το HomeGroup. Στη θέση του προσφέρουν μία λειτουργία που ονομάζεται Nearby sharing ή κοινή χρήση γειτονικών συσκευών.

Αυτή η λειτουργία χρησιμοποιεί το Bluetooth για να μεταφέρει αρχεία μεταξύ υπολογιστών σε κοντινή απόσταση.

μεταφορα-αρχείων-25a

Φυσικά, τα Windows συνεχίζουν να υποστηρίζουν την μαζική μεταφορά αρχείων μέσα από το τοπικό δίκτυο.

Σε αυτή την περίπτωση, το μόνο που χρειαζόμαστε είναι το router/modem που μας έχει δώσει ήδη ο πάροχος για τη σύνδεσή μας στο ίντερνετ, και τη δημιουργία ενός οικιακού δικτύου.

Στην κοινή χρήση γειτονικών συσκευών, η χρήσιμη λειτουργία είναι ενεργοποιημένη από προεπιλογή στον υπολογιστή μας. Επίσης, μπορούμε να τροποποιήσουμε τις ρυθμίσεις της κατά το δοκούν.

Την εντοπίζουμε στη διαδρομή Ρυθμίσεις ➜ Σύστημα ➜ Κοινόχρηστες εμπειρίες.

μεταφορα αρχείων 10ψψ

Η κοινή χρήση είναι ιδανική για τη μεταφορά μεμονωμένων αρχείων σε κάποιο άλλο κοντινό PC. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι δεξί κλικ στα αρχεία και να τα μεταφέρουμε στον άλλο υπολογιστή που υποστηρίζει το Bluetooth.

Μόλις ολοκληρώσουμε τα βήματα, εφόσον το PC προορισμού βρίσκεται εντός της εμβέλειας του Bluetooth και εκτελεί τουλάχιστον την ενημέρωση του Απριλίου 2018, θα εμφανιστεί μία ειδοποίηση για αποδοχή ή απόρριψη της μεταφοράς.

μεταφορα-αρχείων-10χ

Αν δεν ανταποκριθούμε αμέσως στην ασύρματη μεταφορά αρχείων, μετά από λίγα δευτερόλεπτα το αίτημα θα λήξει αυτόματα. Το αρχείο θα αποθηκευτεί στον φάκελο των λήψεων ή στη θέση που έχουμε ρυθμίσει στην καρτέλα “Κοινόχρηστες εμπειρίες”.

Μεταφορά αρχείων μέσω υπηρεσιών Cloud

Ένας από τους ευκολότερους τρόπους για την μεταφορά αρχείων είναι οι υπηρεσίες αποθήκευσης στο σύννεφο. Το OneDrive της Microsoft, το Google Drive, το Dropbox, και άλλες υπηρεσίες cloud, μπορούν να μας κάνουν τη δουλειά.

Μάλιστα, ενδέχεται να μας έχουν ήδη μεταφέρει διάφορα αρχεία, όπως για παράδειγμα οι φωτογραφίες, χωρίς να έχουμε κάνει κάποιες ενέργειες.

Το αρνητικό με τις δημοφιλείς cloud υπηρεσίες είναι ότι μας δίνουν έως και 15GB αποθηκευτικού χώρου. Αν θελήσουμε περισσότερο, θα πρέπει να πληρώσουμε. Ωστόσο, υπάρχουν και δωρεάν cloud υπηρεσίες που μας παρέχουν περισσότερα GB.

Αποθήκευση Αρχείων στο Internet Τα Καλύτερα Δωρεάν Cloud Backup Α5
Αποθήκευση Αρχείων στο Internet | Τα Καλύτερα Δωρεάν Cloud Backup

Στην εποχή του ίντερνετ, η αποθήκευση αρχείων στο cloud είναι η πλέον απαραίτητη ενέργεια για την ασφάλεια των δεδομένων μας. Η απώλεια αρχείων είναι πολύ…

Σε αυτή την περίπτωση, η μεταφορά των υπόλοιπων αρχείων και φακέλων μεταξύ των υπολογιστών μας είναι εύκολη εφόσον έχουμε σύνδεση στο ίντερνετ. Το μόνο μειονέκτημα εδώ είναι ότι οι εφαρμογές και οι ρυθμίσεις μας δεν θα μεταφερθούν στον νέο μας υπολογιστή.

Φυσικά, υπάρχει και η μεταφορά αρχείων μέσω email η οποία παραμένει μία χρήσιμη επιλογή για πολλούς. Το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε είναι να επισυνάψουμε τα δεδομένα και να τα στείλουμε στον εαυτό μας.

Βέβαια, περιοριζόμαστε στο μέγεθος του αρχείου που μπορεί να σταλεί κάθε φορά μέσω του email. Αυτό το μέγεθος διαφέρει ανάλογα με τον πάροχο email που χρησιμοποιούμε. Συνήθως κυμαίνεται περίπου στα 20-30MB.

Μεταφορά αρχείων μέσω κλωνοποίησης δίσκου

Η κλωνοποίηση ενός σκληρού δίσκου μας επιτρέπει να δημιουργήσουμε ένα ακριβές αντίγραφο του παλιού μας δίσκου σε μία νέα μονάδα δίσκου, είτε εξωτερική, είτε εσωτερική.

Πρόκειται για την ιδανικότερη μέθοδο για τη μεταφορά αρχείων στα Windows, καθώς μόλις δημιουργηθεί ο κλώνος, εκτός από τα αρχεία, όλες οι εφαρμογές μας μαζί με τις ρυθμίσεις τους, θα είναι έτοιμες για εκκίνηση στον νέο υπολογιστή.

Μεταφορά-Αρχείων-10αβ

Υπάρχουν πολλά εργαλεία που προσφέρουν τέτοιες εξειδικευμένες λειτουργίες κλωνοποίησης, αλλά και μεταφορά αρχείων από PC σε PC.

Εμείς προτείνουμε δύο χρήσιμα προγράμματα που έχουμε παρουσιάσει σε προηγούμενο οδηγό: το AOMEI Backupper ή το Todo PCTrans από το EaseUS. Αμφότερα διαθέτουν λειτουργίες κλωνοποίησης και άμεση μεταφορά αρχείων και ρυθμίσεων μεταξύ δύο Windows PC.

Flip Transfer για γρήγορη μεταφορά αρχείων

Εάν θέλουμε να μεταφέρουμε γρήγορα και εύκολα έως και 50 αρχεία (το καθένα σε μέγεθος μικρότερο από 250MB) κάθε φορά, το Flip Transfer είναι ένα online εργαλείο που μπορεί να μας κάνει τη δουλειά δωρεάν.

μεταφορα-αρχείων-20α

Απλά επισκεπτόμαστε τη σελίδα του εργαλείου από τον browser που χρησιμοποιούμε, και ξεκινάμε τη μεταφορά αρχείων αφού ανοίξουμε την ίδια σελίδα και στον άλλο υπολογιστή.

Από εκεί και μετά, χρησιμοποιούμε το μοναδικό αναγνωριστικό FLIP που θα μας δώσει, έτσι ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία της μεταφοράς.

Μετά από 24 ώρες, τα αρχεία καταργούνται από τους διακομιστές του Flip Transfer, οπότε φροντίζουμε να τα κατεβάσουμε στον νέο υπολογιστή το συντομότερο δυνατό.

Μέσω εξωτερικού δίσκου – USB drive

Η χρήση ενός εξωτερικού σκληρού δίσκου για τη μεταφορά αρχείων από έναν παλιό υπολογιστή σε έναν νέο μας παρέχει ταυτόχρονα και ένα αντίγραφο ασφαλείας των δεδομένων μας σε περίπτωση που τα πράγματα πάνε στραβά.

Όπως είναι φυσικό, πρόκειται για μία διαδικασία που δεν είναι αυτόματη και μπορεί να διαρκέσει λίγο περισσότερο. Ωστόσο, αν έχουμε ήδη μία εξωτερική μονάδα δίσκου ή ένα USB drive, μπορούμε να μεταφέρουμε τα αρχεία μας χωρίς να ξοδέψουμε καθόλου χρήματα.

Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να συνδέσουμε τον σκληρό μας δίσκο στον παλιό μας υπολογιστή και να μεταφέρουμε τα αρχεία μας από το παλιό PC στον εξωτερικό δίσκο. Στη συνέχεια, απλά τον συνδέουμε στον νέο υπολογιστή και αντιστρέφουμε την μεταφορά αρχείων.

Μεταφορά Αρχείων 10βββ

Εδώ πρέπει να θυμόμαστε ότι η χρήση εξωτερικού σκληρού δίσκου δεν μας επιτρέπει να μεταφέρουμε τις ρυθμίσεις ή τις εφαρμογές των Windows. Αυτή είναι μία μέθοδος για τη μετακίνηση μόνο των αρχείων και των φακέλων μας.

Από Mac σε Mac

Αν είμαστε χρήστες Mac, τότε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα γνωστά καλώδια Thunderbolt για τη μεταφορά αρχείων μεταξύ των Mac.

Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να πάρουμε ένα καλώδιο στο οποίο και οι δύο άκρες να είναι Thunderbolt. Βέβαια, η τιμή είναι λίγο υψηλή για ένα τέτοιο καλώδιο, κάτι που όμως είναι γενικά αναμενόμενο στο οικοσύστημα της Apple.

Από Windows / Mac / Linux σε Windows / Mac / Linux

Όπως ίσως γνωρίζετε, μία από τις σημαντικότερες διαφορές ανάμεσα σε Windows, macOS, και Linus, είναι το σύστημα αρχείων.

Όλοι οι σύγχρονοι υπολογιστές Windows χρησιμοποιούν NTFS. Οι υπολογιστές Mac χρησιμοποιούν APFS ή HFS+. Οι υπολογιστές Linux χρησιμοποιούν EXT4, αλλά έχουν την επιλογή και για επιπλέον συστήματα αρχείων, όπως το BTRFS και το ZFS, μεταξύ άλλων.

Αυτό μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα αν θέλουμε να μεταφέρουμε αρχεία χρησιμοποιώντας κάποιο εξωτερικό δίσκο ή USB.

Το macOS, χρειάζεται είτε κάποιο τρίτο πρόγραμμα ή πειραματικές ρυθμίσεις για να διαβάσει και να γράψει στο NTFS. To Linux έχει καλύτερη υποστήριξη, αλλά δεν είναι τέλεια. Τα Windows παριστάνουν πως τα συστήματα αρχείων του Linux δεν υπάρχουν.

μεταφορα-αρχείων-30a

Αν έχουμε όλους τους υπολογιστές στο ίδιο τοπικό δίκτυο, οι κοινόχρηστοι φάκελοι λύνουν το θέμα της συμβατότητας, καθώς τα πρωτόκολλα του δικτύου δείχνουν σε κάθε λειτουργικό τα αρχεία με τρόπο που να τα καταλαβαίνει.

Όμως δεν γνωρίζουν όλοι οι χρήστες πώς να κάνουν σωστή δικτύωση ανάμεσα σε Windows, macOS, και Linux. Ούτε θα έπρεπε να είναι υποχρεωμένοι να μάθουν να παίζουν τη SAMBA στα δάχτυλα.

Έτσι, τη μεταφορά αρχείων μεταξύ διαφορετικών λειτουργικών μπορεί να μας την κάνει ένα cross platform λογισμικό ανοικτού κώδικα. Είναι διαθέσιμο για Linux, Windows, και macOS X.

Μεταφορά αρχείων μέσω NitroShare

Το NitroShare είναι δωρεάν και σχεδιάστηκε για να είναι απλό στη χρήση του. Έτσι, τα αρχεία μπορούν εύκολα να μεταφερθούν μεταξύ υπολογιστών που χρησιμοποιούν διαφορετικά λειτουργικά συστήματα.

Όπως είναι φυσικό, για να χρησιμοποιήσουμε το NitroShare στα τρία δημοφιλή λειτουργικά, θα πρέπει να εγκαταστήσουμε την desktop εφαρμογή σε κάθε υπολογιστή που θέλουμε να κάνουμε τη μεταφορά αρχείων.

Παραθέτουμε συνοπτικά τα χαρακτηριστικά του NitroShare:

  • Είναι εύκολο στη χρήση.
  • Δεν απαιτείται διαμόρφωση των αρχείων και η μεταφορά είναι άμεση.
  • Μπορεί να μεταφέρει μεμονωμένα αρχεία καθώς και φακέλους.
  • Δεν υπάρχει όριο στο μέγεθος του αρχείου.
  • Διαθέτει ειδοποιήσεις επιφάνειας εργασίας όταν ολοκληρωθεί η μεταφορά αρχείων.
  • Καταγράφει το ιστορικό των μεταφορών.

Μεταφορά αρχείων μεταξύ Windows / Mac / Linux και Android

Το Android διαθέτει πολλές εφαρμογές στο Google Play Store που μπορούν να μας κάνουν μεταφορά αρχείων μεταξύ του smartphone/tablet και του υπολογιστή μας.

WiFi FTP Server

Το WiFi FTP Server είναι ένα app που μετατρέπει οποιαδήποτε συσκευή Android σε διακομιστή FTP. Το κατεβάζουμε από εδώ.

Το FTP είναι η ταχύτερη και πιο απλή μέθοδος για μεταφορά αρχείων μεταξύ Android και Windows / Mac / Linux, καθώς μπορούμε να περιηγηθούμε εξ ολοκλήρου στο σύστημα αρχείων του Android κινητού και tablet, μέσα από τον browser του υπολογιστή μας.

μεταφορα-αρχείων-40a

Επιπλέον, το app μας επιτρέπει να χρησιμοποιούμε συνδέσεις FTP μέσω TLS / SSL (FTPS) που προστατεύονται με κωδικό πρόσβασης, οι οποίες είναι ακόμη πιο ασφαλείς από το απλό FTP.  Απλά επιλέγουμε το “Use FTPS” μέσα από τις ρυθμίσεις του app.

μεταφορα-αρχείων-45α

Έτσι, το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να τρέξουμε το app και να πατήσουμε στο “Start”. Στην επόμενη καρτέλα, πληκτρολογούμε στον browser του υπολογιστή την ftp διεύθυνση που παρατηρούμε παρακάτω.

μεταφορα-αρχείων-41α

Από εκεί και μετά, θα μας εμφανιστεί το σύστημα αρχείων του Android για να προχωρήσουμε στην επιθυμητή μεταφορά αρχείων. Αξίζει να σημειώσουμε ότι το app μας δίνει πρόσβαση και στην εξωτερική κάρτα SD.

μεταφορα-αρχείων-40aa

Καλό είναι να θυμόμαστε ότι πρέπει να πατάμε το “Stop” που είδαμε προηγουμένως στην καρτέλα του WiFi FTP Server όταν τελειώνει η μεταφορά αρχείων.

Για να μπορούμε να κάνουμε αντίστροφα τη μεταφορά αρχείων, δηλαδή από το Android στα Windows, αλλά και σε Mac και Linux, χρειαζόμαστε έναν FTP client στον υπολογιστή μας.

Ο δημοφιλέστερος και πιο απλός είναι ο FileZilla, ένα λογισμικό ανοιχτού κώδικα. Τον client για Windows, Mac, και Linux, τον κατεβάζουμε από εδώ.

Για τα Windows πρέπει να επιλέξουμε την έκδοση του .zip γιατί την .exe ενδέχεται να την αποκλείσει το antivirus.

Μόλις τρέξουμε το πολύ μικρό πρόγραμμα, πρέπει αρχικά να εισάγουμε στην ένδειξη “Κόμβος” την ftp διεύθυνση που μας έδωσε προηγουμένως το Android app.

Στη συνέχεια, ακολουθούμε τα απλά βήματα που παρατηρούμε παρακάτω για να υλοποιήσουμε τη μεταφορά αρχείων στον υπολογιστή μας.

Pushbullet

Εάν προτιμάμε να μεταφέρουμε μεμονωμένα αρχεία αντί να χρησιμοποιούμε την Android συσκευή μας ως διακομιστή αρχείων, μπορούμε να επιλέξουμε το Pushbullet.

Μας επιτρέπει με ένα κλικ να κάνουμε ασύρματη μεταφορά αρχείων μέσω του οικιακού μας δικτύου σε οποιονδήποτε συνδεδεμένο υπολογιστή. Μπορούμε να δούμε σε παλαιότερο οδηγό τις πολύ χρήσιμες λειτουργίες του Pushbullet.

μεταφορα-αρχείων-50aaaa

Ο μόνος περιορισμός στο δωρεάν Pushbullet είναι το όριο των 25MB στη μεταφορά αρχείων.

Όπως είναι φυσικό, υπάρχουν πολλές ακόμη εναλλακτικές λύσεις με μικρότερους περιορισμούς. Μία από τις καλύτερες επιλογές για αποστολή μεγάλων αρχείων είναι το Send Anywhere που έχουμε παρουσιάσει στο PCsteps.

Φυσικά, μπορούμε πάντα να συνδέσουμε τη συσκευή Android απευθείας στον υπολογιστή μας με καλώδιο USB. Για πολλούς αυτή η μέθοδος παραμένει η πιο βολική για τη μεταφορά αρχείων από Android σε υπολογιστή ή το αντίθετο.

AirDroid

Το AirDroid είναι μία δημοφιλής εφαρμογή η οποία είναι δωρεάν με προαιρετική συνδρομή premium. Θα χρειαστεί να δημιουργήσουμε έναν λογαριασμό ή να συνδεθούμε χρησιμοποιώντας το Google, το Facebook, ή το Twitter.

Έχοντας το AirDroid στο κινητό ή το tablet μας, υπάρχουν δύο μέθοδοι για τη διαχείριση Android μέσα από τον υπολογιστή μας. Η πρώτη μέθοδος είναι μέσω του browser, ενώ η δεύτερη είναι εγκαθιστώντας την εφαρμογή AirDroid για Windows ή για macOS X.

Στο PCsteps έχουμε παρουσιάσει τις πολύ χρήσιμες λειτουργίες του AirDroid.

Διαχείριση Android Κινητού και Tablet Μέσω Internet

To κινητό ή το tablet είναι ένα πλήρες κέντρο ψυχαγωγίας, για τη μουσική, τις ταινίες, τα προσωπικά βίντεο και τις φωτογραφίες. Όμως, η διαχείριση Android μέσω…

Μεταξύ Android και PC μέσω microSD ή USB OTG

Μία άλλη βολική μέθοδος για μεταφορά αρχείων που δεν απαιτεί εφαρμογές ή πρωτόκολλα ασύρματης δικτύωσης είναι να αντιγράψουμε τα δεδομένα μας στην κάρτα microSD της Android συσκευής.

Μεταφορά-Αρχείων-61αβ

Σε αυτή την μέθοδο θα χρειαστούμε και έναν προσαρμογέα και αναγνώστη καρτών. Από εκεί και μετά, απλά αποθηκεύουμε τα αρχεία που θέλουμε να μεταφέρουμε στην κάρτα SD.

Στη συνέχεια, απενεργοποιούμε την Android συσκευή και αφαιρούμε την κάρτα. Κατόπιν, την τοποθετούμε στη συσκευή ανάγνωσης καρτών του PC για να κάνουμε τη μεταφορά αρχείων.

Εάν το κινητό μας δεν διαθέτει υποδοχή κάρτας microSD, οι περισσότερες σύγχρονες συσκευές Android υποστηρίζουν USB OTG.

Για να ελέγξουμε αν το smartphone ή το tablet μας το υποστηρίζει, πρέπει να κοιτάξουμε στο κουτί ή στην σελίδα του κατασκευαστή. Ο ευκολότερος τρόπος είναι να κατεβάσουμε ένα μικρό app που μας λέει αμέσως αν το κινητό ή το tablet υποστηρίζει το USB OTG.

Μεταφορά-Αρχείων-62αα

Εφόσον το υποστηρίζει, απλά συνδέουμε τη συσκευή ανάγνωσης καρτών SD στο κινητό χρησιμοποιώντας έναν προσαρμογέα USB OTG.

Καθώς η Android συσκευή μας διαθέτει μία τυπική θύρα micro-USB ή USB-C, ίσως είναι πιο βολικό να προμηθευτούμε μία μικροσυσκευή 2 σε 1 που διαθέτει και τον προσαρμογέα για θύρα USB πλήρους μεγέθους.

Ειδάλλως, διατίθενται στην ελληνική αγορά οικονομικά USB OTG HUB, που είναι όλα σε ένα.

Μεταφορά αρχείων μεταξύ Windows και iOS

Είναι γεγονός ότι σπάνια θα χρειαστεί να κάνουμε μεταφορά αρχείων μεταξύ των Windows και του iOS. Εξαιρείται ίσως η μουσική, η οποία είναι και ο λόγος που οι περισσότεροι χρήστες του iOS καταφεύγουν στο απογοητευτικό iTunes για τα Windows.

Ωστόσο, τα καλά νέα είναι ότι υπάρχει ένας πολύ καλύτερος τρόπος. Πρόκειται για το FileApp, μία εφαρμογή που μετατρέπει οποιαδήποτε συσκευή iOS σε διακομιστή FTP. Το κατεβάζουμε από εδώ.

μεταφορα-αρχείων-60αα

H iOS εφαρμογή λειτουργεί ακριβώς όπως και το WiFi FTP Server που είδαμε προηγουμένως στο Android.

Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να τρέξουμε το app και από την ενότητα “File Sharing” να ενεργοποιήσουμε το “Sharing”. Στη συνέχεια, πληκτρολογούμε την διεύθυνση που παρατηρούμε παρακάτω στον browser του υπολογιστή.

Κατόπιν, στον browser θα μας ανοίξει μία καρτέλα για να εισάγουμε τα συνθηματικά μας στην Apple.

Από εδώ και μετά, είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε την μεταφορά αρχείων. Για να μπορούμε να την κάνουμε αντίστροφα, δηλαδή από το iOS στα Windows, χρειαζόμαστε τον FTP client στον υπολογιστή μας.

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και εδώ τον FileZilla client, κάνοντας τις ίδιες ενέργειες που είδαμε προηγουμένως στο WiFi FTP Server του Android. Η μόνη διαφορά είναι ότι πρέπει να ορίσουμε τα συνθηματικά της Apple και τη θύρα 2121 πριν πατήσουμε στη σύνδεση.

Εσείς πώς κάνετε τη μεταφορά αρχείων?

Αν σας γεννήθηκαν απορίες ή θέλετε να μας προτείνετε και άλλους αποδοτικούς τρόπους για μεταφορά αρχείων, μπορείτε να μας γράψετε στα σχόλια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED sale alert b10 x4 aa
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#320 - Δωρεάν VPN Edge, Πλήρη Αποσύνδεση Facebook, Κρυφό Μήνυμα Σε Εικόνα, Καρτούν Εικόνα Προφίλ
QuickSteps
GamingSteps#20240322 - Battle Royale Στο WoW, Ρεκόρ Χρηστών Για Το Stardew Valley, GDC Και IGF Awards 2024
GamingSteps