Home » Εβδομαδιαίες Στήλες » QuickSteps » Δωρεάν Παιχνίδια, Εναλλακτικό Start Menu, Οργάνωση Παραθύρων

Δωρεάν Παιχνίδια, Εναλλακτικό Start Menu, Οργάνωση Παραθύρων

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Υπάρχουν μικρές συμβουλές ή απλές ρυθμίσεις που δεν έχουν αρκετό υλικό για να στηρίξουν έναν αποκλειστικό οδηγό. Άλλες πάλι μπορεί να έχουν αναφερθεί σε κάποια παλαιότερη δημοσίευση, δυστυχώς όμως αποτελούν το δέντρο που χάνεται μέσα στο δάσος του άρθρου. Η εβδομαδιαία στήλη QuickSteps, την οποία θα δημοσιεύουμε κάθε Τρίτη, θα περιλαμβάνει τέτοιες σύντομες συμβουλές και τακτικές.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Να σημειώσουμε ότι οι συμβουλές θα είναι 7 για κάθε εβδομάδα, και μπορεί να μην έχουν καμία σχέση μεταξύ τους.

Για να δείτε όλες τις δημοσιεύσεις της στήλης, μπορείτε είτε να κάνετε κλικ στην κατηγορία QuickSteps…

…ή να επισκεφθείτε αυτόν τον σύνδεσμο. Για να βλέπετε ανά πάσα στιγμή τις νέες δημοσιεύσεις της στήλης μας, μπορείτε να προσθέσετε το link στους σελιδοδείκτες σας.

Καλύτερη Οργάνωση Παραθύρων στα Windows

Η Microsoft με τα Windows 7 εγκαινίασε τη φοβερή δυνατότητα της οργάνωσης των ανοιχτών παραθύρων, με ένα απλό τράβηγμα στις άκρες της οθόνης.

Η λειτουργία αυτή έχει εξελιχθεί και είναι σχετικά απλή στη χρήση. Το μόνο που κάνουμε είναι να σύρουμε το παράθυρο όπου επιθυμούμε με πατημένο το αριστερό κουμπί του ποντικιού μας, και αυτό καταλαμβάνει την ανάλογη θέση.

Αν παρ' όλα αυτά δεν είμαστε ικανοποιημένοι από τις δυνατότητες των Windows, υπάρχει και το AquaSnap, που παρουσιάσαμε σε παλαιότερο οδηγό μας.

Καλύτερη Οργάνωση Παραθύρων στα Windows με το AquaSnap

Ανοίγετε συχνά πολλά παράθυρα στην οθόνη σας και μετά επικρατεί ένα χάος; Κουραστήκατε να ανοιγοκλείνετε τα παράθυρα για να βρείτε αυτό που ψάχνετε; Το Aquasnap…

Εναλλακτικό Μενού Έναρξης

Αρκετά εργαλεία και ρυθμίσεις των Windows είναι κρυμμένα καλά. Ακόμη και η πρόσβαση στη διαχείριση συσκευών απαιτεί μεγάλο αριθμό κλικ.

Υπάρχει όμως ένα συνοπτικό μενού αρκετών εργαλείων, όπως οι Συνδέσεις Δικτύου, η Εκτέλεση, και τα λοιπά.

Η πρόσβαση σε αυτό το μενού αποκτάται με δεξί κλικ στο εικονίδιο της Έναρξης κάτω αριστερά.

Είστε από τους χρήστες που θέλουν να γνωρίζουν όλα τα μυστικά του λειτουργικού συστήματος που χρησιμοποιούν; Διαβάστε περισσότερα άγνωστα κόλπα των Windows στον σχετικό οδηγό μας:

Εκκαθάριση Cache Android

Η μνήμη cache στις συσκευές Android είναι μία βασική αιτία μείωσης του αποθηκευτικού χώρου. Επίσης, η μείωση του αποθηκευτικού χώρου και η αυξημένη κρυφή μνήμη μειώνουν την απόδοση του κινητού.

Ο καθαρισμός της μνήμης σε ένα smartphone δεν είναι τόσο δύσκολη διαδικασία, ειδικά αν πρόκειται για συσκευές με νεότερες εκδόσεις του λειτουργικού της Google.

Για να καθαρίσουμε τη μνήμη cache σε εκδόσεις Android 4.2 και νεότερες, πηγαίνουμε “Ρυθμίσεις –> Αποθηκευτικός χώρος”. Εκεί μπορούμε θα βρούμε την επιλογή “Δεδομένα προσωρινής μνήμης”, την οποία και πατάμε.

Στην ενημέρωση ότι θα διαγραφούν όλα τα δεδομένα cache για όλες τις εφαρμογές, επιλέγουμε “ΟΚ”.

Για εκδόσεις Android 4.2 ή παλαιότερες, θα πρέπει να κάνουμε αυτή τη διαδικασία χειροκίνητα.

Για να το κάνουμε αυτό, μπαίνουμε στις “Ρυθμίσεις”, από εκεί βρίσκουμε τις “Εφαρμογές”, και μεταφερόμαστε την καρτέλα “ΌΛΑ”. Έπειτα πατάμε επάνω στην καταχώρησης της κάθε εφαρμογής χωριστά, και επιλέγουμε “Εκκαθάριση δεδομένων”.

Σε περίπτωση που λάβουμε κάποια ειδοποίηση για λογαριασμούς και ρυθμίσεις, πατάμε “ΟΚ”. Βέβαια πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και σίγουροι ότι γνωρίζουμε τα στοιχεία σύνδεσης των σχετικών λογαριασμών.

Θα θέλατε το έξυπνο τηλέφωνό σας να πηγαίνει σαν πύραυλος; Τότε έχουμε για εσάς τον κατάλληλο οδηγό:

Πώς να Έχω Ένα πιο Γρήγορο Κινητό, Android και iPhone

Θα έχετε παρατηρήσει ότι τα κινητά μας με την πάροδο του χρόνου γίνονται ολοένα και πιο αργά. Οι εφαρμογές χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να ανταποκριθούν,…

Opera VPN

Έχουμε τονίσει αμέτρητες φορές πως η χρήση ενός VPN είναι σημαντική για τη διατήρηση της ανωνυμίας μας στο διαδίκτυο.

Πέραν των δωρεάν VPN που μπορούμε να βρούμε στο ίντερνετ, υπάρχει και η εναλλακτική του VPN που παρέχει ο Opera Browser.

Για να ενεργοποιήσουμε το VPN στον Opera, μπαίνουμε στις ρυθμίσεις και γράφουμε στην αναζήτηση “VPN”. Θα δούμε άμεσα τη σχετική ρύθμιση, και μόλις την ενεργοποιήσουμε θα εμφανιστεί το σχετικό εικονίδιο πάνω αριστερά.

Πλέον, η ρύθμιση είναι ενεργή σε κάθε είδους καρτέλα, εκτός κι αν γυρίσουμε τον διακόπτη στην ανενεργή θέση.

Η χρήση της υπηρεσίας είναι απεριόριστη και παρέχει τη δυνατότητα αλλαγής τοποθεσίας.

Οι τοποθεσίες που διαθέτει το VPN του Opera είναι περιορισμένες, όμως για ένα δωρεάν VPN δεν μπορούμε να έχουμε πολλές απαιτήσεις.

Διαβάστε τον σχετικό οδηγό μας για να μάθετε ποιο είναι το πιο σταθερό και γρήγορο VPN στην Ελλάδα:

Το πιο Ασφαλές, Σταθερό και Γρήγορο VPN στην Ελλάδα
Το Πιο Ασφαλές, Σταθερό, Και Γρήγορο VPN Στην Ελλάδα

Η χρήση VPN αυξάνει κατακόρυφα τις επιλογές μας στο ίντερνετ, όταν θέλουμε να προσπεράσουμε ανόητους γεωγραφικούς περιορισμούς. Υπάρχουν διάφορα δωρεάν VPN, αλλά περιορίζουν την ταχύτητα,…

TestTube: Δοκιμάζοντας το Νέο YouTube

Το TestTube είναι μία υπηρεσία του YouTube, που μας δίνει τη δυνατότητα να δοκιμάσουμε όλα τα νέα χαρακτηριστικά της διάσημης πλατφόρμας, πριν αυτά δημοσιευθούν.

Στη σελίδα του TestTube, πατώντας το κουμπί “Εγγραφή” μπορούμε να συμμετέχουμε σε έρευνες σχετικά με τα νέα χαρακτηριστικά.

Αυτό που μας ενδιαφέρει όμως είναι το μπλε κουμπί “Δοκιμάστε το νέο YouTube”. Κάνοντας κλικ σε αυτό, ενεργοποιείται οποιαδήποτε δοκιμαστική αλλαγή αυτόματα στον λογαριασμό μας.

Σε περίπτωση που είναι διαθέσιμη κάποια δοκιμαστική έκδοση, θα μεταφερθούμε αυτόματα στη σελίδα μας στο YouTube με την ανανεωμένη εμφάνιση. Αν όμως δεν διατίθεται ενεργό πρόγραμμα, θα δούμε την ακόλουθη οθόνη.

Το YouTube έχει τα μυστικά του, κι εμείς σας τα αποκαλύπτουμε σε ένα ενδιαφέρον άρθρο:

Δωρεάν Παιχνίδια

Σε όλους μας αρέσουν τα δωρεάν παιχνίδια και προγράμματα. Στις μέρες μας δεν είναι δύσκολο να βρούμε παιχνίδια που δεν θα μας κοστίσουν ούτε λεπτό.

Μία από της μεγαλύτερες εταιρείες παραγωγής και δημοσίευσης παιχνιδιών, η Electronic Arts, προσφέρει εδώ και χρόνια δωρεάν κάποιους από τους πιο γνωστούς τίτλους της.

Με την υπηρεσία On the House, κάθε λίγους μήνες μπορούμε να αποκτήσουμε την πλήρη έκδοση κάποιου τίτλου.

Επίσης, αμέτρητα δωρεάν παιχνίδι βρίσκουμε και με τη βοήθεια της γνωστής πλατφόρμας του Steam.

Για περισσότερες πληροφορίες, διαβάστε τον αναλυτικό οδηγό μας:

Τζάμπα Παιχνίδια για PC στο Steam και το Origin

Οι online πλατφόρμες παιχνιδιών έχουν αυξήσει κατακόρυφα την ευκολία του να αγοράζουμε παιχνίδια, καθώς μπορούμε να κάνουμε άμεσα download την αγορά μας. Εκτός αυτού, όμως,…

Δωρεάν BitDefender 2018 για 90 Ημέρες

Τo BitDefender έχει αναδειχθεί το κορυφαίο πρόγραμμα προστασίας από ιούς επί σειρά ετών.

Παρόλο που η εταιρεία δίνει τη δυνατότητα δοκιμής του προγράμματος για 30 ημέρες, για κάποιους ο χρόνος αυτός είναι λίγος.

Το PCsteps εξασφάλισε για τους αναγνώστες του μία δοκιμαστική έκδοση του Bitdefender Total Security 2018, διάρκειας 90 ημερών.

Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να μπείτε σε αυτόν τον σύνδεσμο και να ακολουθήσετε τα βήματα που περιγράφονται στον προηγούμενο οδηγό μας.

Σας άρεσαν τα 7 QuickSteps της εβδομάδας;

Πώς σας φάνηκαν οι συμβουλές και τα κόλπα αυτής της εβδομάδας; Γνωρίζατε ή/και χρησιμοποιούσατε κάποιο από αυτά;

Έχετε να προτείνετε κάποιο δικό σας κόλπο, ή μία συμβουλή που θέλετε να μπει στη στήλη μας; Μοιραστείτε τη με τους αναγνώστες μας στα σχόλια και ίσως τη δείτε να δημοσιεύεται.

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την άλλη Τρίτη, με 7 νέα QuickSteps που μπορεί να μας λύσουν τα χέρια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED SALE ALERT τελικο
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#324 - Προβλήματα Χάρτες Google, Η Χαμηλότερη Τιμή Παιχνιδιού Στο Steam, Dark Mode Στο Google Drive
QuickSteps
GamingSteps#20240426 - Η Valve Έκλεισε “Κενό” Στην Πολιτική Των Refund, Ρεκόρ Παικτών Fallout, Nintendo vs Garry's Mod
GamingSteps