Home » Hardware » Reviews » Περισσότερα USB Σε Κάθε PC Με Το Transcend TS-HUB3K

Περισσότερα USB Σε Κάθε PC Με Το Transcend TS-HUB3K

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Τα USB hub προσθέτουν περισσότερα USB στον υπολογιστή μας. Σημαντικός παράγοντας στη σωστή επιλογή ενός hub είναι η παρουσία εξωτερικής τροφοδοσίας ρεύματος. Σε αυτόν τον οδηγό θα σας παρουσιάσουμε ένα ποιοτικό και αξιόπιστο USB 3.0 hub, το Transcend HUB3K, το οποίο διαθέτει και εξωτερική τροφοδοσία για υποστήριξη και φόρτιση απαιτητικών συσκευών.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Πώς θα έχω περισσότερα USB στο σύστημά μου?

Σήμερα οι επιτραπέζιοι υπολογιστές έρχονται εξοπλισμένοι με αρκετές USB θύρες. Συνήθως θα βρούμε 4-6 θύρες στην πίσω πλευρά του κουτιού, και 2-4 στο μπροστινό μέρος. Σε πολλές περιπτώσεις όμως, χρειαζόμαστε περισσότερα USB.

Οι περισσότεροι από εμάς διαθέτουμε μία μεγάλη συλλογή από συσκευές βασισμένες σε USB.

Δεν είναι ασυνήθιστο για έναν οικιακό χρήστη να έχει USB πληκτρολόγιο, ποντίκι, πολυμηχάνημα, USB στικάκια, εξωτερικούς σκληρούς δίσκους, gamepads, αναγνώστες καρτών μνήμης, καλώδια φόρτισης κινητών / tablet, κ.α..

Παρόλο που μπορούμε να χρησιμοποιούμε σε πολλές περιπτώσεις το ίδιο καλώδιο USB, είναι πιο γρήγορο να έχουμε συνδεδεμένες τις USB συσκευές μας σε ξεχωριστές θέσεις.

Επιπλέον, ανάλογα με τη θέση του υπολογιστή σε σχέση με τον χώρο εργασίας, η πρόσβαση σε θύρες USB μπορεί να είναι αδύνατη ή δύσκολη, για παράδειγμα αν ο υπολογιστής είναι κάτω από το γραφείο.

Τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο δύσκολα στους χρήστες φορητών υπολογιστών.

Όλοι θέλουμε λεπτούς και ελαφρείς φορητούς υπολογιστές, που όμως αφήνουν ελάχιστο περιθώριο για την ύπαρξη USB θυρών.

https://www.pcsteps.gr/216607-%cf%80%ce%b5%cf%81%ce%b9%cf%83%cf%83%cf%8c%cf%84%ce%b5%cf%81%ce%b1-usb-%cf%83%ce%b5-%ce%ba%ce%ac%ce%b8%ce%b5-%cf%85%cf%80%ce%bf%ce%bb%ce%bf%ce%b3%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%ae-transcend-ts-hub3k/

Έτσι, στην καλύτερη των περιπτώσεων ένας φορητός υπολογιστής διαθέτει μέχρι τέσσερις USB θύρες, και στη χειρότερη μία με δύο.

Σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις, η λύση είναι μία. Χρειαζόμαστε έναν διανομέα USB, ή αλλιώς ένα USB hub.

Τι είναι το USB hub?

Ένα USB hub είναι όπως ένα πολύμπριζο για τις ηλεκτρικές μας συσκευές. Εν ολίγοις, μας δίνει τη δυνατότητα να μοιράζουμε μία θύρα USB μεταξύ πολλών συσκευών.

Βέβαια, όπως καταλαβαίνουμε, δεν είναι όλα τα USB hubs ίδια, όσο απλά κι εάν φαίνονται εξωτερικά.

Θα πρέπει να δώσουμε προσοχή, όχι μόνο στα χαρακτηριστικά και τις προδιαγραφές τους, αλλά και στις προδιαγραφές του υπολογιστή μας.

Πάμε να δούμε τα βασικά κριτήρια τα οποία πρέπει να λάβουμε υπόψιν μας κατά την αγορά ενός hub, για να εξασφαλίσουμε περισσότερα USB.

Τροφοδοσία

Τα USB hubs μπορούν να διαχωριστούν σε δύο βασικές κατηγορίες. Σε αυτά που τροφοδοτούνται αποκλειστικά από τον υπολογιστή, και σε αυτά που διαθέτουν εξωτερική τροφοδοσία και χρειάζεται να συνδεθούν σε πρίζα.

Συνήθως αυτά που τροφοδοτούνται αποκλειστικά από τον υπολογιστή είναι αρκετά φθηνά και προσφέρουν φορητότητα. Από την άλλη όμως, αντιμετωπίζουν σε πολλές περιπτώσεις προβλήματα συμβατότητας με τα περιφερειακά.

Οι θύρες USB του υπολογιστή παρέχουν μια σχετικά μικρή ποσότητα ενέργειας, με τάση 5V και τυπικά 900mA ανά θύρα USB 3.0. Χωρίζοντας μία θύρα σε περισσότερες μέσω ενός USB hub, αυτή η ενέργεια κατανέμεται στις επιμέρους θύρες.

Έτσι, ανάλογα με το είδος των συσκευών που συνδέουμε στο USB hub, υπάρχει κίνδυνος να υπολειτουργούν ή να μην λειτουργούν καθόλου.

Πολύ πιθανό συσκευές που δεν απαιτούν πολύ ενέργεια να λειτουργήσουν, όπως ένα ποντίκι, ο εκτυπωτής, ή κάποιο φλασάκι. Ένας εξωτερικός δίσκος όμως, που δεν έχει εξωτερική τροφοδοσία, δεν θα λειτουργήσει σωστά.

Επιπλέον, για τον ίδιο λόγο αυτού του είδους τα USB hub χωρίς επιπλέον τροφοδοσία δεν συνίστανται για τη φόρτιση συσκευών, όπως smartphone και tablet.

Αυτοί είναι οι λόγοι για τους οποίους είναι χρήσιμο να επιλέξουμε ένα hub με εξωτερική τροφοδοσία.

Έτσι, οι συσκευές θα τροφοδοτούνται από την απαιτούμενη ισχύ και δεν θα χρειάζεται να ανησυχούμε.

Βέβαια, αυτή η κατηγορία USB hub είναι ακριβότερη, αλλά αποτελεί μακράν την πιο αξιόπιστη επιλογή.

Επώνυμη λύση

Ένα USB hub είναι ένα κλειστό κύκλωμα, μέσα από το οποίο διέρχεται ρεύμα.

Από τη στιγμή που συνδέουμε στο USB hub συσκευές που κοστίζουν, όπως σκληρούς δίσκους και κινητά ή tablets, καλό είναι να είμαστε προσεκτικοί.

Στο εμπόριο κυκλοφορούν hubs από ένα ευρώ, μέχρι μερικές δεκάδες ευρώ. Καλό θα είναι να επιλέγουμε επώνυμες λύσεις που διαθέτουν εγγυήσεις ασφάλειας και καλής λειτουργίας.

Όπως είδαμε και στον οδηγό αγοράς τροφοδοτικού, σε οτιδήποτε έχει να κάνει με το ρεύμα οι no-name προτάσεις θέτουν πραγματικά σε κίνδυνο τις υπόλοιπες συσκευές μας

Μπορεί να χρειαστεί να δώσουμε κάτι παραπάνω για το επώνυμο, αλλά τουλάχιστον θα έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο.

Υποστηριζόμενα πρότυπα

Το USB πρότυπο έχει περάσει από αρκετές βελτιώσεις από το 1996 που πρωτοεμφανίστηκε.

Κάθε βελτίωση εισάγει και νέα χαρακτηριστικά, τα οποία συνήθως έχουν να κάνουν με αυξημένες ταχύτητες μεταφοράς, φόρτιση συσκευών, καλύτερη διαχείριση δεδομένων, κ.α..

Αυτή τη στιγμή το τελευταίο πρότυπο στην αγορά είναι το USB 3.1, το οποίο υποστηρίζεται από θύρες τύπου C. Σύντομα θα δούμε το USB 3.2, το οποίο θα υποστηρίζει πολλαπλάσιες ταχύτητες.

Αν και σταδιακά το νέο πρότυπο υιοθετείται από όλο και περισσότερους κατασκευαστές φορητών συσκευών, αυτή τη στιγμή οι περισσότερες περιφερειακές συσκευές υποστηρίζουν παλαιότερα πρότυπα και τύπους USB.

Ακόμα και τώρα εξακολουθούν να κυκλοφορούν αρκετά USB hubs που υποστηρίζουν το κλασσικό πρότυπο USB 2.0, το οποίο έχει συμπληρώσει 17 χρόνια ζωής.

Βέβαια, με μερικά χρήματα παραπάνω, μπορούμε να προμηθευτούμε USB hub που υποστηρίζει το επόμενης γενιάς πρότυπο USB 3.0.

Αυτό το πρότυπο εξασφαλίζει δεκαπλάσιες ταχύτητες σε σχέση με το προηγούμενο, ενώ προσφέρει και προς τα πίσω συμβατότητα, που σημαίνει πως δέχεται όλες τις USB 2.0 και παλαιότερες συσκευές.

Για να εκμεταλλευτούμε όμως τις πλήρεις δυνατότητες ενός USB 3.0 HUB, θα πρέπει και το σύστημά μας να διαθέτει μία ανάλογη θύρα. Σε άλλη περίπτωση, το USB HUB θα δουλεύει, αλλά θα έχει ταχύτητες του USB 2.0.

Θα πρέπει λοιπόν να γνωρίζουμε τις δυνατότητες του συστήματός μας, ή να αναλογιστούμε μελλοντικές ανάγκες πριν προχωρήσουμε στην αγορά ενός USB hub.

Δεν χρειάζεται να ξοδεύουμε χρήματα για παλιά τεχνολογία, όταν με μερικά επιπλέον εξασφαλίζουμε καλύτερες ταχύτητες και περισσότερα χαρακτηριστικά.

Παρακάτω θα σας παρουσιάσουμε ένα αξιόπιστο USB 3.0 hub, το Transcend HUB3K, το οποίο διαθέτει και εξωτερική τροφοδοσία.

Λίγα λόγια για την Transcend

Η Transcend Information Inc. ιδρύθηκε το 1988 από τον Chung-Won Shu με έδρα στην Ταϊπέι της Ταϊβάν.

Σήμερα, η Transcend κατέχει ηγετική θέση στην ψηφιακή αποθήκευση και σε πολυμέσα και βιομηχανικά προϊόντα, με 14 γραφεία σε όλον τον κόσμο.

Η εταιρεία διαθέτει μία πολύ μεγάλη γκάμα προϊόντων που συμπεριλαμβάνουν όλους τους τύπους μονάδων μνήμης.

Πιο συγκεκριμένα, κατασκευάζει κάρτες μνήμης, αποθηκευτικές μονάδες USB, ψηφιακές συσκευές αναπαραγωγής μουσικής, συσκευές ανάγνωσης καρτών μνήμης, μνήμες RAM, εξωτερικούς σκληρούς δίσκους, SSD δίσκους, USB hubs, κ.α..

Με λίγα λόγια, θα βρούμε τα πάντα για να οργανώσουμε την ψηφιακή μας ζωή.

Στην Transcend αναλαμβάνουν εξολοκλήρου την παραγωγή και διαχείριση των προϊόντων, ακόμα και την πώλησή τους.

Ως εταιρεία που εστιάζει στον πελάτη, η Transcend έχει τη δυνατότητα να ανταποκρίνεται γρήγορα στις μεταβαλλόμενες ανάγκες της αγοράς.

Transcend HUB3K

Ιδανικό για χρήση με φορητούς υπολογιστές και ultrabooks, το Transcend HUB3K μας εξασφαλίζει περισσότερα USB. Συγκεκριμένα μετατρέπει μία USB 3.0 θύρα του υπολογιστή μας σε τέσσερις.

Με τον μετασχηματιστή τροφοδοσίας που διαθέτει, το Transcend HUB3K εξασφαλίζει παροχή ρεύματος μέχρι 2Α, ενώ υποστηρίζει και γρήγορη φόρτιση. Έτσι, μπορούμε να φορτίσουμε γρήγορα τις φορητές μας συσκευές με τη χρήση μίας μόνο θύρας USB.

Πάμε να δούμε αναλυτικά τα τεχνικά χαρακτηριστικά της συσκευής.

Τεχνικά χαρακτηριστικά

  • Διαστάσεις: 78.6mm (L) x 49.5mm (W) x 15mm (H)

  • Βάρος: 44g
  • Συνδεσιμότητα: USB 2.0 / USB 3.0
  • Τροφοδοσία: 5V / 0.9A από θύρα USB και 12V / 1.5A από προσαρμογέα ρεύματος
  • Θερμοκρασία λειτουργίας: 0 – 70 °C
  • Πιστοποιήσεις: CE, FCC, BSMI
  • Απαιτήσεις Συστήματος: Υπολογιστής με Θύρα USB (Απαιτείται θύρα USB 3.0 για απόδοση USB 3.0). Σε περίπτωση που χρειαστούμε Drivers για τη λειτουργία της γρήγορης φόρτισης, θα τους βρούμε εδώ.
  • Υποστηριζόμενα Λειτουργικά Συστήματα: Windows XP (32bit ή 64bit),Windows Vista (32bit ή 64bit), Windows 7 (32bit ή 64bit), Windows 8 (32bit ή 64bit), Windows 10 (32bit ή 64bit), Mac OS X 10.2.8 ή νεότερη έκδοση, Linux Kernel 2.6.30 ή νεότερο.

Περισσότερα για τη συσκευή μπορούμε να βρούμε εδώ.

Unboxing και πρώτες εντυπώσεις

H συσκευασία του Transcend HUB3K είναι αρκετά προσεγμένη, και είναι καλυμμένη με προστατευτική ζελατίνα.

Στο πίσω μέρος της συσκευασίας θα βρούμε τα τεχνικά χαρακτηριστικά, βασικές λειτουργίες, και διάφορες πιστοποιήσεις.

Στο εσωτερικό βρίσκουμε το USB hub, ένα USB 3.0 καλώδιο, το εξωτερικό καλώδιο τροφοδοσίας, και μία κάρτα εγγύησης.

Το Transcend HUB3K είναι μικρό και ελαφρύ, ενώ φαίνεται να είναι κατασκευασμένο από ποιοτικά υλικά.

Ενδιαφέρον έχει το εξωτερικό καλώδιο τροφοδοσίας, το οποίο διαθέτει αποσπώμενο αντάπτορα για προσαρμογή σε χώρες με διαφορετικές πρίζες.

Το Transcend HUB3K σε λειτουργία

To Transcend HUB3K είναι Plug & Play. Απλά το βάζουμε στην ανάλογη USB θύρα και είναι έτοιμο.

Περιφερειακές συσκευές που δεν απαιτούν μεγάλα ποσά ενέργειας μπορούν να λειτουργήσουν χωρίς την εξωτερική τροφοδοσία.

Έτσι, έχουμε μεγαλύτερη φορητότητα και ευκολία κινήσεων.

Να επισημάνουμε ότι οι ενδεικτικές λυχνίες ανάβουν μόνο όταν συνδέσουμε μία συσκευή στην ανάλογη θύρα.

Εάν πάλι έχουμε ενεργοβόρες συσκευές, όπως για παράδειγμα έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο, η χρήση του εξωτερικού τροφοδοτικού είναι απαραίτητη.

Μάλιστα οι ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων ήταν ακριβώς οι ίδιες με αυτές απευθείας στη θύρα USB.

Πού μπορώ να βρω το Transcend HUB3K?

To Transcend HUB3K για περισσότερα USB το προμηθευτήκαμε από ελληνικό κατάστημα, με κόστος περίπου 30€.

Μάλιστα, όσοι το έχουν προμηθευτεί μέχρι στιγμής, έχουν αφήσει άριστα σχόλια για το προϊόν.

Αξίζει η αγορά του Transcend HUB3K?

Συνοψίζοντας, τo Transcend HUB3K είναι ένα ποιοτικό και αξιόπιστο USB hub, το οποίο υποστηρίζει το USB 3.0 πρότυπο, προσφέροντας και προς τα πίσω συμβατότητα.

Συνδυάζει φορητότητα, καθώς μπορεί να λειτουργήσει και χωρίς εξωτερική παροχή, αλλά εάν είναι απαραίτητο μπορούμε να συνδέσουμε το εξωτερικό τροφοδοτικό.

Πολύ θετικό είναι το γεγονός ότι θα βρούμε μέσα στη συσκευασία το τροφοδοτικό, πράγμα που δικαιολογεί και το κόστος.

Η συσκευή αποτελεί ιδανική λύση, τόσο για το γραφείο, όσο και για αυτόν που μετακινείται συνεχώς και χρειάζεται περισσότερα USB.

Εμείς μείναμε απόλυτα ικανοποιημένοι, γι' αυτό σας το προτείνουμε ανεπιφύλακτα.

Χρειάζεστε περισσότερα USB στον υπολογιστή σας?

Εάν έχετε κάποια απορία σχετικά με τα USB hub ή εάν θέλετε να ρωτήσετε κάτι για το Transcend HUB3K, γράψτε μας παρακάτω στα σχόλια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED sale alert b10 x4 aa
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#320 - Δωρεάν VPN Edge, Πλήρη Αποσύνδεση Facebook, Κρυφό Μήνυμα Σε Εικόνα, Καρτούν Εικόνα Προφίλ
QuickSteps
GamingSteps#20240322 - Battle Royale Στο WoW, Ρεκόρ Χρηστών Για Το Stardew Valley, GDC Και IGF Awards 2024
GamingSteps