Home » Εβδομαδιαίες Στήλες » QuickSteps » Διαγραφή Λογαριασμού Threads, Συνομιλίες ChatGPT, Κανόνες Τείχους Προστασίας Windows 11
QuickSteps#309 - Διαγραφή Λογαριασμού Threads, Συνομιλίες ChatGPT, Κανόνες Τείχους Προστασίας Windows 11

Διαγραφή Λογαριασμού Threads, Συνομιλίες ChatGPT, Κανόνες Τείχους Προστασίας Windows 11

Αυτή την εβδομάδα, κάνουμε πιο ευδιάκριτο τον δείκτη του ποντικιού και διαγράφουμε διπλότυπους κανόνες από το Τείχος Προστασίας στα Windows 11. Διαγράφουμε τον λογαριασμό στο Threads διατηρώντας το Instagram, παίρνουμε screenshot από YouTube βίντεο, και κρύβουμε συνομιλίες στο ChatGPT. Μετατρέπουμε εικόνες σε αφίσες με το Photoshop και δημιουργούμε animation υπογράμμισης στο PowerPoint.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Για να δείτε όλες τις δημοσιεύσεις της στήλης, μπορείτε είτε να κάνετε κλικ στην κατηγορία QuickSteps…

…ή να επισκεφθείτε αυτόν τον σύνδεσμο. Για να βλέπετε ανά πάσα στιγμή τις νέες δημοσιεύσεις της στήλης μας, μπορείτε να προσθέσετε το link στους σελιδοδείκτες σας.

Πώς διαγράφω διπλότυπους κανόνες από το Τείχος Προστασίας των Windows 11

Σχεδόν κάθε εγκατάσταση Windows έχει διπλότυπους κανόνες στο Τείχος Προστασίας, για δύο βασικούς λόγους: Πρώτον, τόσο τα προγράμματα, όσο και το λειτουργικό σύστημα δημιουργούν κανόνες κατά την εγκατάσταση κάποιας εφαρμογής.

Δεύτερον, ενδέχεται είτε ένα πρόγραμμα, είτε τα Windows να έχουν δημιουργήσει έναν κανόνα, και έπειτα εμείς να προσθέσουμε τον ίδιο κανόνα, χωρίς να ελέγξουμε αν υπάρχει ήδη.

Σε κάθε περίπτωση, μπορούμε να κάνουμε έλεγχο για διπλότυπους κανόνες και να τους διαγράψουμε. Στα Windows 11, ανοίγουμε τις ρυθμίσεις και κάνουμε κλικ στο “Απόρρητο και ασφάλεια”.

QuickSteps#309 - Διαγραφή Λογαριασμού Threads, Συνομιλίες ChatGPT, Κανόνες Τείχους Προστασίας Windows 11

Στη συνέχεια, πατάμε το “Ασφάλεια των Windows”.

Μετά, κάνουμε κλικ στο “Τείχος προστασίας και προστασία δικτύου”.

Έπειτα, πατάμε τον σύνδεσμο “Ρυθμίσεις για προχωρημένους”.

Το επόμενο βήμα είναι να εντοπίσουμε τους διπλότυπους κανόνες. Για να κάνουμε κάτι τέτοιο πιο εύκολα, πατάμε τη στήλη “Όνομα”, ώστε να ταξινομήσουμε τους κανόνες με βάση το όνομα τους. Προφανώς, δύο ή περισσότεροι κανόνες με το ίδιο όνομα είναι διπλότυποι.

Τέλος, διαλέγουμε έναν από τους κανόνες, κάνουμε κλικ στη “Διαγραφή”, και στο παράθυρο που θα ανοίξει πατάμε “Ναι”.

Ακολουθώντας την ίδια διαδικασία μπορούμε να διαγράψουμε όσους κανόνες θέλουμε.

Πώς διαγράφω τον λογαριασμό στο Threads διατηρώντας το Instagram

Όταν η Meta κυκλοφόρησε το Threads, ένα κοινωνικό δίκτυο που επιτρέπει τη δημοσίευση κειμένου και πολυμέσων και μοιάζει αρκετά με το Twitter, ή X, απαιτούσε οι χρήστες να διατηρούν λογαριασμό στο Instagram, ώστε να μπορέσουν να το χρησιμοποιήσουν.

Επιπλέον, η εταιρεία δεν επέτρεπε στους χρήστες να διαγράψουν τον λογαριασμό τους στο νέο social media, χωρίς να καταργήσουν ταυτόχρονα και τον Instagram λογαριασμό τους. Ωστόσο, αυτό πλέον έχει αλλάξει.

Για να διαγράψουμε τον λογαριασμό στο Threads, τρέχουμε την εφαρμογή και πατάμε το εικονίδιο του προφίλ.

Στη συνέχεια, πατάμε τις δύο γραμμές, πάνω δεξιά.

Έπειτα, πατάμε το “Λογαριασμός”.

Μετά, πατάμε το “Απενεργοποίηση ή διαγραφή προφίλ”.

Τέλος, πατάμε το κουμπί “Διαγραφή προφίλ”.

Στο πλαίσιο που θα εμφανιστεί, πληκτρολογούμε τον κωδικό πρόσβασης και επιβεβαιώνουμε τη διαγραφή του λογαριασμού πατώντας “Διαγραφή προφίλ Threads”.

Πώς κάνω πιο ευδιάκριτο τον δείκτη του ποντικιού στα Windows 11

Ίσως θέλουμε να κάνουμε τον δείκτη του ποντικιού πιο ευδιάκριτο, ώστε να τον εντοπίζουμε πιο εύκολα στην οθόνη και να είμαστε βέβαιοι για το πού κάνουμε κλικ.

Ευτυχώς, τα Windows 11 προσφέρουν ποικίλους τρόπους να κάνουμε τον δείκτη του ποντικιού πιο ευδιάκριτο, χωρίς την ανάγκη χρήσης ανεξάρτητων προγραμμάτων ή εργαλείων.

Αρχικά, ανοίγουμε τις ρυθμίσεις και πατάμε στο “Bluetooth και συσκευές”.

Έπειτα, εντοπίζουμε και κάνουμε κλικ στο “Ποντίκι”.

Στη συνέχεια, πηγαίνουμε στην ενότητα “Σχετικές ρυθμίσεις” και πατάμε το “Δείκτης ποντικιού”.

Σε αυτό το σημείο, μπορούμε να επιλέξουμε το χρώμα και το μέγεθος που θα έχει ο δείκτης του ποντικιού. Μόλις είμαστε ικανοποιημένοι με τις επιλογές μας, κάνουμε κλικ στο βέλος, πάνω αριστερά.

Μετά, πατάμε το “Πρόσθετες ρυθμίσεις ποντικιού”, στην ενότητα “Σχετικές ρυθμίσεις”.

Στο παράθυρο που θα ανοίξει, πηγαίνουμε στην καρτέλα “Επιλογές δείκτη”.

Εδώ, επιλέγουμε το κουτάκι δίπλα στην “Εμφάνιση του ίχνους του δείκτη”, ώστε ο δείκτης του ποντικιού να αφήνει πίσω αντίγραφα του καθώς τον μετακινούμε. Έτσι, θα τον εντοπίζουμε ευκολότερα στην οθόνη.

Μπορούμε να ρυθμίσουμε το μέγεθος του ίχνους, αλλά είναι καλύτερα να το αφήσουμε στο “Μεγάλο”. Αν διαπιστώσουμε ότι το ίχνος του δείκτη μας προκαλεί ζάλη, καλό θα είναι να το απενεργοποιήσουμε.

Έπειτα, επιλέγουμε το κουτάκι δίπλα στην “Εμφάνιση της θέσης του δείκτη όταν πατάω CTRL”. Με ενεργή αυτήν την επιλογή, αν δεν μπορούμε να βρούμε τον δείκτη του ποντικιού θα πατάμε το πλήκτρο “CTRL” στο πληκτρολόγιο μας και ο δείκτης θα κάνει ένα κυκλικό κύμα γύρω του.

Τέλος, κάνουμε κλικ στο “OK”, για να αποθηκεύσουμε τις αλλαγές και να κλείσουμε το παράθυρο.

Πώς παίρνω screenshot από YouTube βίντεο με ένα online εργαλείο

Η λήψη screenshot από YouTube βίντεο μπορεί να αποδειχθεί άθλος, ανάλογα με τη μέθοδο που χρησιμοποιούμε. Για παράδειγμα, η χειρότερη και λιγότερο αποτελεσματική μέθοδος είναι η χρήση του κουμπιού PrtScr, ειδικά κατά την αναπαραγωγή του βίντεο. Το πιο πιθανό είναι να καταλήξουμε με ένα στιγμιότυπο που δεν ταυτίζεται με αυτό που θέλαμε να καταγράψουμε.

Επιπλέον, αντίστοιχα αναποτελεσματική μπορεί να είναι και η παύση του βίντεο σε συγκεκριμένο σημείο, διότι στο κάτω μέρος του player εμφανίζονται τα στοιχεία ελέγχου, τα οποία καλύπτουν μέρος της εικόνας.

Οι καλύτερες επιλογές για τη σωστή λήψη screenshot από YouTube βίντεο είναι οι ανεξάρτητες εφαρμογές, τα πρόσθετα για browser, και τα online εργαλεία. Σε αυτό το QuickStep θα δούμε πώς παίρνουμε screenshot με το δωρεάν online εργαλείο youtube-screenshot.com.

Αρχικά, ανοίγουμε το βίντεο στο YouTube, κάνουμε δεξί κλικ στον player, και διαλέγουμε “Αντιγραφή της διεύθυνσης URL του βίντεο”.

Έπειτα, μπαίνουμε στον ιστότοπο του youtube-screenshot.com, κάνουμε επικόλληση τον σύνδεσμο στο πλαίσιο “URL του YouTube Video ή ένα Video ID” και πατάμε “ΠΑΡΤΕ SCREENSHOTS”.

Η σελίδα θα κάνει αυτόματα ανανέωση και θα εμφανίσει το βίντεο του οποίου το URL χρησιμοποιήσαμε.

Μετά, εντοπίζουμε το σημείο του βίντεο από το οποίο θέλουμε να πάρουμε screenshot και πατάμε το κουμπί “ΠΑΡΤΕ SCREENSHOT ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ FRAME”.

Τέλος, κάνουμε κλικ στο “ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ SCREENSHOT”, για να αποθηκεύσουμε το screenshot.

Πώς κρύβω συνομιλίες στο ChatGPT, αντί να τις διαγράψω

Ενδέχεται να θέλουμε να κρύψουμε ορισμένες συνομιλίες μας με το AI chatbot ChatGPT, είτε γιατί αφορούν κάποιο ευαίσθητο θέμα, είτε γιατί δεν τις χρειαζόμαστε πλέον, αλλά επιθυμούμε να τις διατηρήσουμε ως αρχείο.

Σε μία τέτοια περίπτωση έχουμε τη δυνατότητα να κρατήσουμε αντίγραφα αυτών των συνομιλιών και να τις διαγράψουμε από το ιστορικό του AI chatbot. Ευτυχώς, όμως, το ChatGPT επιτρέπει να αρχειοθετούμε συνομιλίες, καταργώντας, ενδεχομένως, την ανάγκη δημιουργίας αντιγράφων.

Για να αρχειοθετήσουμε μία συνομιλία, επισκεπτόμαστε τον ιστότοπου του ChatGPT και επιλέγουμε την εν λόγω συνομιλία.

Έπειτα, πατάμε το κουμπί της αρχειοθέτησης, δίπλα στις τρεις τελείες, στην καταχώρηση της συνομιλίας. Το AI chatbot θα αρχειοθετήσει άμεσα τη συγκεκριμένη συνομιλία.

Για να δούμε όλες τις συνομιλίες που έχουμε “κρύψει”, κάνουμε κλικ στο όνομα μας.

Μετά, πατάμε το “Settings”.

Στο παράθυρο που θα ανοίξει, κάνουμε κλικ στο κουμπί “Manage”, δίπλα στο “Archived chats”.

Σε αυτό το σημείο, μπορούμε να δούμε το περιεχόμενο της συνομιλίας πατώντας πάνω στο όνομα της (1), να την επαναφέρουμε στο ιστορικό συνομιλιών κάνοντας κλικ στο σχετικό εικονίδιο (2), ή να τη διαγράψουμε οριστικά πατώντας το εικονίδιο του κάδου ανακύκλωσης (3).

Πώς δημιουργώ animation υπογράμμισης στο PowerPoint

Το PowerPoint διαθέτει πολλά εργαλεία με τη βοήθεια των οποίων μπορούμε να κάνουμε τις παρουσιάσεις πιο διαδραστικές και οπτικά ενδιαφέρουσες. Ένα από τα πιο ισχυρά εργαλεία αυτού του προγράμματος είναι εκείνο της δημιουργίας animation.

Μεταξύ άλλων, με τη χρήση αυτού του εργαλείου μπορούμε να φτιάξουμε animation υπογράμμισης κειμένου. Για να κάνουμε κάτι τέτοιο, διαλέγουμε το κείμενο και πηγαίνουμε στην καρτέλα “Κινήσεις”.

Έπειτα, κάνουμε κλικ στο “Εφέ κίνησης” και διαλέγουμε την “Υπογράμμιση”.

Στη συνέχεια, πατάμε στο “Χρονισμός”.

Στο πλαίσιο που θα εμφανιστεί, μπορούμε να επιλέξουμε πότε θα γίνεται υπογράμμιση του κειμένου, πόσο θα διαρκεί το animation, και αν θα εκτελείται αμέσως ή με κάποια χρονική καθυστέρηση.

Πώς μετατρέπω εικόνες σε αφίσες με το Photoshop

Το Photoshop είναι ένα από τα πιο γνωστά και ισχυρά προγράμματα επεξεργασίας εικόνων. Με τη βοήθεια του μπορούμε να μετατρέψουμε εικόνες σε ό,τι φανταστούμε. Σε αυτό το QuickStep θα δούμε πώς κάνουμε μία εικόνα να μοιάζει με αφίσα.

Αρχικά, ανοίγουμε την εικόνα στο πρόγραμμα.

Έπειτα, κάνουμε κλικ στο λουκέτο, δίπλα στο Layer “Background”.

Στη συνέχεια, κάνουμε δεξί κλικ στο “Layer 0” και διαλέγουμε το “Convert to Smart Object”.

Μετά, πατάμε το εικονίδιο δίπλα στον φάκελο και επιλέγουμε το “Posterize”.

Τέλος, ρυθμίζουμε πόσο έντονο θέλουμε να είναι το εφέ και αποθηκεύουμε την τελική εικόνα.

QuickSteps#309 - Διαγραφή Λογαριασμού Threads, Συνομιλίες ChatGPT, Κανόνες Τείχους Προστασίας Windows 11

Σας άρεσαν τα QuickSteps της εβδομάδας;

Πώς σας φάνηκαν οι συμβουλές και τα κόλπα αυτής της εβδομάδας; Γνωρίζατε ή/και χρησιμοποιούσατε κάποιο από αυτά;

Έχετε να προτείνετε κάποιο δικό σας κόλπο, ή μία συμβουλή που θέλετε να μπει στη στήλη μας; Γράψτε τη στο Questions.pcsteps.gr και ίσως τη δημοσιεύσουμε σε μελλοντικό οδηγό.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

featured sale alert τελικο_x4
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#323 - Windows Παιχνίδια Σε Android Κινητό, Dark Mode Στο VLC, Απενεργοποίηση PC Με Σημειωματάριο
QuickSteps
GamingSteps#20240413 - Αναστάτωση Προκάλεσε Η Σειρά Fallout, The Rogue Prince of Persia, BAFTA Games Awards 2024
GamingSteps