Home » Smartphones-Tablets » 6 Απλοί Τρόποι για να Κάνω Ένα Παλιό Κινητό Σαν Καινούριο

6 Απλοί Τρόποι για να Κάνω Ένα Παλιό Κινητό Σαν Καινούριο

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Δεν υπάρχει λόγος κάθε χρόνο να ξοδεύουμε χρήματα για ένα κινητό με λίγο καλύτερη οθόνη και ελαφρώς καλύτερο επεξεργαστή. Ίσως κάποιος φίλος μας αγόρασε καινούριο κινητό και επειδή ζηλέψαμε λίγο, τώρα το δικό μας φαίνεται βαρετό, αργό, και παλιό, ακόμη κι αν δεν είναι. Σε αυτό το άρθρο θα δούμε έξι τρόπους για να κάνουμε το παλιό κινητό σαν καινούριο.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Δωρεάν μέθοδοι για ανανέωση

Μερικές φορές βαριόμαστε να κοιτάμε το ίδιο τηλέφωνο, μας φαίνεται άτονο, ίσως να έχει και κάποια προβλήματα.

Ωστόσο, δεν είμαστε έτοιμοι να το αποχωριστούμε, ή μπορεί να έχει ακόμα εγγύηση. Ίσως να μην έχει καν κάποιο ουσιαστικό πρόβλημα, ή απλά δεν έχουμε την οικονομική δυνατότητα να πάρουμε κάποιο νέο.

Όμως, δεν χρειάζεται απαραίτητα να ξοδέψουμε χρήματα για να κάνουμε το κινητό σαν καινούριο. Υπάρχουν αρκετές λύσεις για να αισθανόμαστε αλλά και να δείχνει λες και έχουμε αγοράσει νέο.

Ώρα για καθάρισμα

Ας ξεκινήσουμε την ανανέωση του κινητού μας από έξω. Ένας από τους βασικούς λόγους που το κινητό μας μπορεί να φαίνεται παλιό, είναι επειδή είναι βρώμικο και ίσως έχει μερικές γρατσουνιές.

Άλλωστε είναι γνωστό ότι τα smartphone εξαιτίας της καθημερινής χρήσης μπορεί να έχουν έως και 20 φορές περισσότερα βακτήρια από το κάθισμα της τουαλέτας. Γι’ αυτό η καθαριότητά τους, έστω και μόνο της οθόνης, πρέπει να μας γίνει συνήθεια.

Δεν χρειαζόμαστε κάποιο ειδικό καθαριστικό για να διώξουμε τις δαχτυλιές και τα μικρόβια. Ένα απλό πανάκι μικροϊνών μας είναι αρκετό για να το σκουπίσουμε.

Ωστόσο, αν θέλουμε να πάμε ένα βήμα πιο μακριά, απλά θα χρειαστούμε ένα διάλυμα νερού με ξύδι. Βρέχουμε προσεκτικά με ελάχιστες σταγόνες ένα πανάκι, και το καθαρίζουμε.

Φυσικά πρέπει να προσέχουμε και να μην το παρακάνουμε, γιατί το κινητό μας μπορεί να μην είναι αδιάβροχο σε περίπτωση που το κάνουμε να κολυμπήσει.

Όσον αφορά τις γρατσουνιές, εάν πρόκειται για την οθόνη, δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά, αν δεν είχαμε προνοήσει να αγοράσουμε ένα προστατευτικό.

Ό,τι κι αν κάνουμε, σίγουρα δεν πρέπει να χρησιμοποιήσουμε λάδι, γυαλόχαρτο, ή άλλα “σπιτικά γιατροσόφια”.

Απελευθέρωση αποθηκευτικού χώρου

Ακόμη και μετά τη χρήση μερικών μηνών, ο χώρος αποθήκευσης του κινητού μας μπορεί να τελειώνει. Εκτός από τον χώρο που πιάνει το λειτουργικό μας σύστημα, έχουμε εφαρμογές μαζί με τα δεδομένα που συλλέγουν, βίντεο, και φωτογραφίες.

Η πιο εύκολη λύση για να απελευθερώσουμε άμεσα αποθηκευτικό χώρο, είναι να καθαρίσουμε την μνήμη cache των εφαρμογών μας. Αυτό μπορεί να γίνει με μια εξωτερική εφαρμογή καθαρισμού, ή απλά μέσω των ρυθμίσεων του τηλεφώνου.

Για να καθαρίσουμε την μνήμη cache, σε εκδόσεις Android 4.2 και νεότερες, πηγαίνουμε “Ρυθμίσεις –> Αποθηκευτικός χώρος”. Εκεί μπορούμε θα βρούμε την επιλογή “Δεδομένα προσωρινής μνήμης”, την οποία και πατάμε.

Στην ενημέρωση ότι θα διαγραφούν όλα τα δεδομένα cache για όλες τις εφαρμογές, επιλέγουμε “ΟΚ”.

Για εκδόσεις Android 4.2 ή παλαιότερες, θα πρέπει να κάνουμε αυτή τη διαδικασία χειροκίνητα.

Για να το κάνουμε αυτό, μπαίνουμε στις “Ρυθμίσεις”, από εκεί βρίσκουμε τις “Εφαρμογές”, και μεταφερόμαστε την καρτέλα “ΌΛΑ”. Έπειτα πατάμε επάνω στην καταχώρησης της κάθε εφαρμογής χωριστά, και επιλέγουμε “Εκκαθάριση δεδομένων”.

Σε περίπτωση που λάβουμε κάποια ειδοποίηση για λογαριασμούς και ρυθμίσεις, πατάμε “ΟΚ”. Βέβαια πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και σίγουροι ότι γνωρίζουμε τα στοιχεία σύνδεσης των σχετικών λογαριασμών.

Ένας ακόμη τρόπος για να απελευθερώσουμε αποθηκευτικό χώρο στη συσκευή μας, είναι να αντιγράψουμε τις εικόνες και τα βίντεό μας στο cloud.

Με αυτόν τον τρόπο θα έχουμε ένα ασφαλές αντίγραφο των αναμνήσεών μας, και αρκετό χώρο στο κινητό, εφόσον αρκετά αρχεία που έπιαναν χώρο είναι αποθηκευμένα online.

Σίγουρα ένας πιο αποδοτικός τρόπος είναι να διαγράψουμε εφαρμογές που δεν χρησιμοποιούμε πλέον. Έτσι θα δημιουργηθεί χώρος για νέες, που θα μας κάνουν να νιώσουμε τον αέρα της ανανέωσης.

Μια καλή επένδυση είναι η αγορά μιας εξωτερικής κάρτας μνήμης, αν το επιτρέπει η συσκευή μας.

Με τη βοήθειά της θα διατηρήσουμε όλα μας τα αρχεία διαθέσιμα τοπικά, και σε περίπτωση αλλαγής της συσκευής, μας μένει και η κάρτα. Επίσης, μπορούμε να μεταφέρουμε συγκεκριμένες εφαρμογές στην κάρτα SD.

Πώς Μεταφέρω Εφαρμογές στην SD Για Έξτρα Χώρο Στο Android
Πώς Μεταφέρω Εφαρμογές Στην SD Για Έξτρα Χώρο Στο Android

Από προεπιλογή, οι εφαρμογές στο Android εγκαθίστανται στον εσωτερικό χώρο αποθήκευσης της συσκευής μας. Ωστόσο, σε παλαιότερες ή οικονομικότερες συσκευές, ο χώρος αυτός πιθανώς να…

Τέλος, μην ξεχνάμε πως με μερικά κόλπα μπορούμε να κάνουμε το κινητό μας πιο γρήγορο:

Πώς να Έχω Ένα πιο Γρήγορο Κινητό, Android και iPhone

Θα έχετε παρατηρήσει ότι τα κινητά μας με την πάροδο του χρόνου γίνονται ολοένα και πιο αργά. Οι εφαρμογές χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να ανταποκριθούν,…

Νέα εμφάνιση

Όπως και να το κάνουμε, σε ένα κινητό η εμφάνιση μετράει. Γι' αυτό θα δούμε κάποιους απλούς δωρεάν τρόπους να κάνουμε το κινητό σαν καινούριο, εμφανισιακά τουλάχιστον.

Εκκινητής Εφαρμογών

Στο Play Store μπορούμε να βρούμε μια τεράστια γκάμα εφαρμογών εκκίνησης. Κάποιες από αυτές αλλάζουν δραστικά την εμφάνιση της συσκευής μας. Δεν υπάρχει καλύτερος δωρεάν τρόπος, ώστε να κάνουμε το κινητό σαν καινούριο.

Αν ακόμη έχετε τον προεπιλεγμένο εκκινητή εφαρμογών στο κινητό σας, ήρθε η ώρα για μια αλλαγή. Δείτε εδώ τους καλύτερους εκκινητές, που θα δώσουν στο κινητό σας μια ολοκαίνουργια εμφάνιση:

Οι Καλύτεροι Android Launcher για το Κινητό και το Tablet

Θα έχετε παρατηρήσει ότι τα κινητά μας με την πάροδο του χρόνου γίνονται ολοένα και πιο αργά. Οι εφαρμογές χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να ανταποκριθούν,…

Ταπετσαρία

Συνεχίζουμε με κάτι πολύ απλό, όπως μια νέα ταπετσαρία. Όταν κοιτάμε τη συσκευή μας και λέμε ότι “θέλει ανανέωση”, αυτό δε χρειάζεται να σημαίνει απαραίτητα νέο κινητό, αλλά απλά μια ταπετσαρία.

6 Απλοί Τρόποι για να Κάνω Ένα Παλιό Κινητό Σαν Καινούριο

Αν το τηλέφωνό μας είναι το πρώτο πράγμα που κοιτάμε όταν σηκωνόμαστε από το κρεβάτι, αλλά και πριν κοιμηθούμε, τότε μπορεί να βαρεθούμε την εμφάνισή του γρήγορα.

Η ταπετσαρία δεν χρειάζεται να είναι κάτι περίπλοκο, ακόμη και ένα απλό χρώμα θα μας αλλάξει τη διάθεση.

Οθόνη Κλειδώματος

Η οθόνη κλειδώματος είναι το πρώτο πράγμα που βλέπουμε όταν πιάνουμε το smartphone στα χέρια μας. Η αλλαγή της με μια νέα μπορεί θα μεταμορφώσει το κινητό μας.

Δείτε εδώ τις καλύτερες δωρεάν εφαρμογές για οθόνη κλειδώματος:

Δωρεάν Εφαρμογές για νέα Οθόνη Κλειδώματος Android

Η προεπιλεγμένη οθόνη κλειδώματος Android προστατεύει τη συσκευή από κλήσεις στην τσέπη ή την τσάντα, και δείχνει πληροφορίες όπως η ώρα, νέα SMS/email, και αναπάντητες…

Ήχοι κλήσης

Όλοι έχουμε βρεθεί στη θέση να μας αρέσει ένα τραγούδι τόσο πολύ, που αποφασίζουμε να το βάλουμε ως ήχο κλήσης. Δυστυχώς, μετά από λίγο καιρό μας γίνεται αδιάφορο το τραγούδι και φτάνουμε στο σημείο να το βαριόμαστε.

Για αυτόν τον λόγο, το να αλλάζουμε τους ήχους της συσκευής μας, μπορεί να βελτιώσει σημαντικά το πώς αισθανόμαστε. Δημιουργεί την αίσθηση πως το κινητό είναι σαν καινούριο πλέον.

Ανανέωση βάζοντας το χέρι στην τσέπη

Κανείς δε λέει όχι στο τσάμπα, όμως με λίγα χρήματα μπορούμε να έχουμε ακόμη καλύτερα αποτελέσματα. Δεν αναφερόμαστε σε μεγάλα ποσά, ούτε και σε αντικατάσταση σημαντικών τμημάτων της συσκευής που θα κόστιζαν αρκετά.

Γι’αυτόν τον λόγο, σκοπεύουμε να αναφερθούμε σε συμφέρουσες και οικονομικές λύσεις.

Καινούρια μπαταρία

Η πιο ακριβή από τις λύσεις που θα αναφέρουμε είναι αυτή της αγοράς νέας μπαταρίας. Δυστυχώς οι μπαταρίες δεν κρατάνε την ίδια φόρτιση για πάντα. Έτσι, το smartphone μας αρχίζει να μοιάζει με παλιό, γιατί απλά “σβήνει” στα χέρια μας.

Η αγορά μια νέας μπαταρίας θα μας γλιτώσει μερικά ταξίδια στον φορτιστή κατά τη διάρκεια της ημέρας. Επιπλέον, θα κάνει το κινητό σαν καινούριο, τουλάχιστον από θέμα διάρκειας.

Αν από την άλλη δεν έχουμε την οικονομική δυνατότητα, υπάρχουν μερικά κόλπα που μπορούν να αυξήσουν τη διάρκειά της:

Πώς να Έχω Μεγαλύτερη Διάρκεια στη Μπαταρία του Κινητού

Δεν είναι μυστικό ότι πολλές λειτουργίες και εφαρμογές “σκοτώνουν” στην κυριολεξία την μπαταρία του κινητού μας. Τρέχουν συνεχώς στο παρασκήνιο χωρίς να μας ρωτήσουν, ακόμη…

Αγορά θήκης

Δεν αποκλείεται να είμαστε απλά προνοητικοί και να έχουμε αγοράσει ήδη μία θήκη για το κινητό μας. Ακόμη και αν δεν το έχουμε κάνει, ήρθε καιρός να αποκτήσουμε μία.

Όταν αγοράζουμε καινούρια ρούχα, νιώθουμε ανανεωμένοι. Κάπως έτσι, αν αγοράσουμε μια θήκη για το smartphone μας, θα νιώσουμε το ίδιο. Μία νέα θήκη αλλάζει ολόκληρη την εμφάνιση της συσκευής μας.

Στο ίντερνετ υπάρχουν επιλογές και για τους πιο απαιτητικούς. Εκεί θα βρούμε από απλές θήκες με μαύρο χρώμα, μέχρι θήκη με γκλίτερ της Τίνκερμπελ, που θα φαίνονται από χιλιόμετρα μακρυά.

Επίσης, δεν χρειάζεται να περιοριστούμε μόνο στην αγορά μιας θήκης. Μπορούμε να έχουμε διαφορετική, ανάλογα με την περίσταση, την εποχή, και τη διάθεσή μας. Μερικοί προτιμούν μέχρι και να ταιριάζουν την θήκη με τα ρούχα τους.

Κάπως έτσι, όχι μόνο το προστατεύουμε, αλλά έχουμε κάνει το κινητό σαν καινούριο, με διαφορετική εμφάνιση.

Μερικά αξεσουάρ

Οι περισσότεροι θυμόμαστε τη χρυσή εποχή των Νokia, που είχαμε διάφορα κρεμαστά στολίδια στις ειδικά φτιαγμένες υποδοχές τους. Πλέον αυτή η εποχή έχει περάσει, αλλά τα κρεμαστά αντικαταστάθηκαν πλέον από άλλα αξεσουάρ.

Οι εταιρίες παραγωγής κινητών, έχουν την πεποίθηση ότι όσο μεγαλύτερη η οθόνη, τόσο το καλύτερο. Σε κάποιες περιπτώσεις είναι χρήσιμο, αλλά το να κρατάμε το κινητό μας γίνεται πιο δύσκολο.

Σαν αποτέλεσμα, πολλές φορές στο κρεβάτι να πέφτουν 5.5 ίντσες στο πρόσωπό μας, κάτι που δεν είναι καθόλου ευχάριστο.

Γι' αυτόν τον λόγο, πολλές εταιρείες προέβλεψαν και δημιούργησαν αξεσουάρ που μας βοηθούν να κρατάμε τη συσκευή μας καλύτερα. Είτε αυτό είναι κάποιο λουρί, ή ένα popsocket, ο τρόπος που έχουμε το smartphone στα χέρια μας αλλάζει.

Τη θέση των κρεμαστών αξεσουάρ ήρθαν να πάρουν τα καλύμματα σκόνης των θυρών. Αυτά μπορεί να είναι μονόχρωμα, με κρυστάλλους, σε σχήμα ζώων, ακόμη και με πενάκι. Οι επιλογές είναι σίγουρα πολλές και για κάθε γούστο, ενώ το κόστος τους είναι αρκετά χαμηλό.

Ένα πενάκι μπορεί να αλλάξει εξολοκλήρου τον τρόπο που χρησιμοποιούμε το κινητό μας, όπως και να μας δώσει νέες δυνατότητες.

Μπορούμε να χρησιμοποιούμε το smartphone τον χειμώνα ενώ φοράμε γάντια, να κρατάμε σημειώσεις που δε θα μοιάζουν με γραφή Νεάντερταλ, και πολλά ακόμη.

Τέλος, η ανανέωση του καλωδίου του φορτιστή και η αγορά νέων ακουστικών, αποτελούν καλές επενδύσεις.

Το κόστος δεν είναι μεγάλο, και σίγουρα αξίζει από το να βλέπουμε τα εσώψυχα του παλιού καλωδίου, ή να προσπαθούμε να διατηρούμε γωνία 42.3 μοιρών για να κάνουν επαφή τα παλιά ακουστικά.

Εσείς κάνετε το κινητό σαν καινούριο ή παίρνετε νέο;

Οι τρόποι με τους οποίους μπορούμε να κάνουμε το κινητό σαν καινούριο ήταν αρκετοί και δεν είναι απαραίτητο να κοστίζουν. Εσείς έχετε χρησιμοποιήσει κάτι από τα παραπάνω; Κάθε πότε αλλάζετε smartphone;

Γνωρίζετε κάποια άλλη συμβουλή που δεν έχουμε αναφέρει; Μοιραστείτε το με τους αναγνώστες μας στα σχόλια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED sale alert b10 x4 aa
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#320 - Δωρεάν VPN Edge, Πλήρη Αποσύνδεση Facebook, Κρυφό Μήνυμα Σε Εικόνα, Καρτούν Εικόνα Προφίλ
QuickSteps
GamingSteps#20240322 - Battle Royale Στο WoW, Ρεκόρ Χρηστών Για Το Stardew Valley, GDC Και IGF Awards 2024
GamingSteps