Home » Internet » Υπηρεσίες στο Internet » Video Downloader: Οι Καλύτερες Υπηρεσίες και Εργαλεία για Κάθε Site

Video Downloader: Οι Καλύτερες Υπηρεσίες και Εργαλεία για Κάθε Site

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Ο καλύτερος τρόπος για να έχουμε πάντα πρόσβαση σε ένα βίντεο που έχουμε βρει στο διαδίκτυο, είναι να το κατεβάσουμε στον υπολογιστή. Αυτό μπορεί να γίνει πολύ εύκολα με τη βοήθεια ενός video downloader. Σε αυτόν τον οδηγό θα παρουσιάσουμε τις καλύτερες υπηρεσίες και εργαλεία για να κατεβάσουμε βίντεο από YouTube, Vimeo, Dailymotion, Facebook, και οποιοδήποτε άλλο site.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Τι είναι ένας video downloader;

Είναι αναμφισβήτητο πως το YouTube αποτελεί έναν θησαυρό οπτικοακουστικού περιεχομένου. Όμως, σε καμία περίπτωση δεν είναι η μόνη ιστοσελίδα του είδους.

Υπάρχουν αμέτρητες υπηρεσίες οι οποίες διαθέτουν ατελείωτες ώρες βίντεο κάθε λογής.

Ποια όμως η αξία ενός βίντεο, αν δεν μπορούμε να έχουμε πρόσβαση σε αυτό οποιαδήποτε στιγμή; Εδώ έρχεται να μας δώσει τη λύση ο video downloader.

Με τον όρο αυτό εννοούμε οποιαδήποτε υπηρεσία και εργαλείο που μας επιτρέπει να κατεβάσουμε ένα βίντεο από τo ίντερνετ στο σύστημά μας.

Video Downloader: Οι Καλύτερες Υπηρεσίες και Εργαλεία για Κάθε Site

Στο παρελθόν είχαμε δει πώς κατεβάζουμε βίντεο από το YouTube στον υπολογιστή…

…αλλά και στο Android κινητό μας.

Σε αυτό το άρθρο συγκεντρώσαμε τους καλύτερους δωρεάν video downloaders, για να κατεβάσουμε οποιοδήποτε βίντεο υπάρχει στο διαδίκτυο.

Προσοχή! Όλες οι υπηρεσίες και οι εφαρμογές που αναφέρονται σε αυτό το άρθρο αφορούν δωρεάν online βίντεο και αποκλειστικά για προσωπική χρήση.

Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για αποθήκευση και διανομή υλικού που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα. Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να μας φέρει αντιμέτωπους με τον νόμο.

Online υπηρεσίες για κάθε χρήση

Παρακάτω θα δούμε τις πιο δημοφιλείς online υπηρεσίες για να κατεβάσουμε βίντεο από τους περισσότερους ιστότοπους.

KeepVid

Το KeepVid είναι ένας online video downloader που υποστηρίζει το κατέβασμα βίντεο από αμέτρητες σελίδες.

Μεταξύ άλλων, καλύπτει εκπαιδευτικούς χώρους όπως η Lynda, ειδησεογραφικά πρακτορεία όπως το ABC και το NBC, και δημοφιλείς χώρους διασκέδασης όπως το Ebaumsworld και το Break.

Αφού επικολλήσουμε τον σύνδεσμο, μπορούμε να επιλέξουμε να αποθηκεύσουμε το αρχείο σε διάφορες μορφές.

Εάν θέλουμε περισσότερες δυνατότητες και επιλογές, μπορούμε να δοκιμάσουμε την έκδοση Pro, την οποία έχουμε παρουσιάσει σε προηγούμενο οδηγό.

Παρουσίαση KeepVid Pro: Τα Πάντα για το Κατέβασμα Βίντεο

Υπάρχουν αμέτρητες εφαρμογές για το κατέβασμα online βίντεο από τις διάφορες υπηρεσίες streaming, άλλες δωρεάν και άλλες επί πληρωμή. Το KeepVid Pro είναι μία από τις…

Σε περίπτωση που μας ενδιαφέρει το κατέβασμα βίντεο στο Android κινητό μας, μπορούμε να κατεβάσουμε δωρεάν την ανάλογη εφαρμογή.

VideoGrabby

Μια απλή υπηρεσία που υποστηρίζει την πλειοψηφία των δημοφιλέστερων δικτυακών υπηρεσιών αναπαραγωγής βίντεο, είναι το VideoGrabby. Απλά πληκτρολογούμε τον σύνδεσμο και είμαστε έτοιμοι.

Περισσότερες πληροφορίες για τη χρήση του VideoGrabby μπορούμε να βρούμε στον σχετικό οδηγό μας.

YooDownload

Το YooDownload είναι μία άλλη υπηρεσία που ανταγωνίζεται τις παραπάνω. Μάλιστα διαθέτει και πρόσθετο για τον Chrome.

Είναι συμβατή με τις περισσότερες δημοφιλείς υπηρεσίες αναπαραγωγής βίντεο, όπως το YouTube, το Vimeo, το Facebook, το Twitter, το Instagram, το Vid.me, και το SoundCloud.

ClipConverter

Όπως είχαμε δει και στο παρελθόν, το ClipConverter είναι από τις πιο δημοφιλείς υπηρεσίες για να κατεβάσουμε βίντεο και μουσική από το YouTube.

Κατέβασμα Τραγουδιών από YouTube σε Mp3 (320Kbps)
Κατέβασμα Τραγουδιών από YouTube σε Mp3 (320Kbps)

To YouTube είναι μακράν η μεγαλύτερη ιστοσελίδα για online βίντεο. Πολλοί από εμάς, όμως, το χρησιμοποιούμε και για να ακούμε μουσική. Και υπάρχουν περιπτώσεις που…

Πλέον, όμως, η σελίδα ClipConverter έχει καταργήσει τη δυνατότητα να κατεβάζουμε βίντεο που περιέχουν μουσική, πιθανώς λόγω προβλημάτων με το νόμο. Μπορούμε λοιπόν να τη χρησιμοποιήσουμε ως video downloader μόνο για βίντεο χωρίς μουσική.

Η διαδικασία για να κατεβάσουμε κάτι είναι η γνωστή. Απλά κάνουμε επικόλληση το URL, και αφού επιλέξουμε τη μορφή που επιθυμούμε, πατάμε “Συνέχεια”.

Από ό,τι φαίνεται και στην παρακάτω εικόνα, έχουμε αρκετές επιλογές για την ποιότητα αλλά και τη μορφή που θα αποθηκεύσουμε το αρχείο.

OnlineVideoConverter

Το OnlineVideoConverter είναι μία από τις σημαντικότερες υπηρεσίες για να κατεβάζουμε οπτικοακουστικό περιεχόμενο από το διαδίκτυο.

Μάλιστα διαθέτει αρκετές ρυθμίσεις, αλλά και επέκταση για τον Chrome.

Και εδώ για τη χρήση της υπηρεσίας ακολουθούμε την πεπατημένη. Για περισσότερες πληροφορίες, μπορούμε να ανατρέξουμε σε προηγούμενο οδηγό.

Εξειδικευμένες online υπηρεσίες

Παρακάτω θα εντοπίσουμε μεμονωμένα τις καλύτερες υπηρεσίες για να αποθηκεύσουμε βίντεο κυρίως από το YouTube και τα social media.

YouTubeInMP4

To YouTubeInMP4 είναι μία πολύ εύχρηστη υπηρεσία για να κατεβάσουμε ένα βίντεο από το YouTube σε μορφή MP4. Απλώς κάνουμε επικόλληση τον σύνδεσμο από το βίντεο και επιλέγουμε λήψη.

Έπειτα, μπορούμε να επιλέξουμε εάν θα το κατεβάσουμε σε τυπική ανάλυση ή σε HD ποιότητα.

Επίσης, βλέπουμε ότι μπορούμε να κατεβάσουμε μόνο τον ήχο σε μορφή MP3 ή ακόμα και σε περισσότερους τύπους. Βέβαια για να το κάνουμε αυτό, θα μεταφερθούμε σε έναν νέο ιστότοπο.

SaveFrom

Το SaveFrom είναι μία άλλη υπηρεσία λήψης βίντεο από το YouTube, αλλά έχει μία ιδιομορφία.

Εάν παρακολουθούμε κάτι και θέλουμε να το κατεβάσουμε, απλώς πληκτρολογούμε το “ss” πριν από το “youtube” στη διεύθυνση URL.

Αυτομάτως θα μεταφερθούμε σε έναν ιστότοπο από τον οποίο θα μπορέσουμε να κάνουμε λήψη το βίντεο.

Επίσης, η υπηρεσία διαθέτει και ένα πρόσθετο για τον Chrome για αμεσότερη λήψη.

Περισσότερες πληροφορίες για το SaveFrom μπορούμε να βρούμε εδώ.

FastestTube

Το FasterTube είναι μία επέκταση για browser, το οποίο προσθέτει ένα φυσικό κουμπί λήψης στο κάτω μέρος ενός βίντεο στο YouTube.

Μάλιστα, είναι διαθέσιμο σχεδόν για κάθε browser που κυκλοφορεί.

Αφού πατήσουμε “Install”, θα κατέβει στον υπολογιστή μας ένα αρχείο εγκατάστασης, το οποίο και θα πρέπει να αποσυμπιέσουμε.

Μέσα στον φάκελο θα βρούμε τέσσερα αρχεία. Αρχικά θα επιλέξουμε το “Install”.

Στη συνέχεια θα μετακινήσουμε το αρχείο 2, με την κατάληξη “crx”, μέσα στην καρτέλα του browser με τις επεκτάσεις.

Μόλις προστεθεί στον browser, θα εμφανιστεί μία νέα καρτέλα με κάποιες επιπλέον επιλογές. Αυτές μας είναι εντελώς άχρηστες και καλό είναι να μην επιλέξουμε τίποτα.

FB Down

Το FB Down είναι ένας video downloader για άμεση λήψη βίντεο από το Facebook.

Έρχεται επίσης με επέκταση για τον Chrome. Έτσι, δεν θα χρειάζεται να εγκαταλείψουμε την αρχική σελίδα του Facebook εάν θελήσουμε να αποθηκεύσουμε κάτι.

Εάν χρειαστεί να κατεβάσουμε ένα βίντεο από κάποιον λογαριασμό που ο χρήστης έχει ορίσει ως ιδιωτικό, ακόμα και εάν δεν το βλέπουμε, μπορούμε να απευθυνθούμε στο FB Down Private.

Για να το κάνουμε αυτό, αρκεί να μεταβούμε στη σελίδα του βίντεο στο Facebook, να πατήσουμε “CTRL+U” για να δούμε τον πηγαίο κώδικα, και στη συνέχεια να τον κάνουμε επικόλληση στην υπηρεσία.

DownloadTwitterVideo

Εάν θέλουμε να κατεβάσουμε οποιοδήποτε βίντεο από το Twitter, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το DownloadTwitterVideo.

Κάνοντας επικόλληση τη διεύθυνση URL του βίντεο που επιθυμούμε, μπορούμε να το κατεβάσουμε σε διάφορες μορφές.

Instagram Downloader

Το Instagram αρχικά ήταν μία υπηρεσία κοινής χρήσης φωτογραφιών. Παρ' όλα αυτά εξελίχθηκε και φιλοξενεί πάρα πολλά βίντεο.

Εάν θέλουμε να κατεβάσουμε κάποιο στον υπολογιστή μας, αρκεί να επικολλήσουμε το URL του στον Instagram Downloader.

Εργαλεία για υπολογιστή

Μερικές φορές είναι καλύτερο να εγκαταστήσουμε μία εφαρμογή παρά να χρησιμοποιήσουμε μία online υπηρεσία. Τα εργαλεία αυτά πολλές φορές μπορούν να προσφέρουν περισσότερες λειτουργίες.

VLC Media Player

To VLC είναι ένα πολύ γνωστό πρόγραμμα αναπαραγωγής πολυμέσων.

Διαθέτει όμως πολλές κρυφές δυνατότητες, αντικαθιστώντας σε κάποιες περιπτώσεις την ανάγκη για εφαρμογές τρίτων κατασκευαστών.

Μεταξύ άλλων, μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε και ως video downloader.

Την εγκατάσταση του VLC την είχαμε δει αναλυτικά σε προηγούμενο οδηγό μας.

Μυστικά Του VLC Για Βίντεο Και Μουσική Που ίσως Δεν Γνωρίζατε 1AAA
Μυστικά Του VLC Για Βίντεο Και Μουσική Που Ίσως Δεν Γνωρίζατε

Ο VLC media player είναι ένα από τα καλύτερα προγράμματα αναπαραγωγής πολυμέσων για τον υπολογιστή. Μπορεί να παίξει πρακτικά οποιασδήποτε μορφής αρχεία μουσικής ή βίντεο,…

Για να κατεβάσουμε ένα βίντεο από το YouTube, αφού έχουμε αντιγράψει το URL, “ανοίγουμε τη ροή δεδομένων δικτύου”.

Έπειτα κάνουμε επικόλληση το URL και επιλέγουμε Αναπαραγωγή.

Αφού πια το βίντεο έχει ξεκινήσει να παίζει, επιλέγουμε “Πληροφορίες codec”.

Εκεί θα βρούμε τον κώδικα του βίντεο και θα τον αντιγράψουμε.

Τώρα είμαστε έτοιμοι να επικολλήσουμε αυτό τον κώδικα στον browser μας, και στη συνέχεια πατώντας δεξί κλικ πάνω στην επιφάνεια, να το αποθηκεύσουμε.

Video Grabber

Το Video Grabber διαθέτει τρία βασικά χαρακτηριστικά, λήψη βίντεο, μετατροπή βίντεο, και καταγραφή οθόνης.

Παρόλο που αρχικά μοιάζει με μια online υπηρεσία, ουσιαστικά απαιτεί να εγκαταστήσουμε κάποιες μικροεφαρμογές στον υπολογιστή μας για να κατεβάσουμε ένα βίντεο.

Αφού εγκαταστήσουμε την εφαρμογή, θα επιστρέψουμε στον ισότοπο για να συνεχίσουμε.

Προσοχή, η πρώτη επιλογή για FHD/4K περιεχόμενο αφορά την Pro έκδοση. Εμείς μπορούμε να κατεβάσουμε κάποια από τις επόμενες.

Εάν επιθυμούμε περισσότερες λειτουργίες και δυνατότητες, μπορούμε να κατεβάσουμε την πλήρη έκδοση.

FLVTO

Το FLVTO διαθέτει τόσο online έκδοση, όσο και πλήρη εφαρμογή για εγκατάσταση στο σύστημά μας. Παράλληλα υπάρχει διαθέσιμη επέκταση και για τον Chrome.

Η πλήρης έκδοση μας προσφέρει πολλές επιπλέον δυνατότητες, λήψη από πολλαπλές πηγές, αυτόματη λήψη νέων βίντεο μόλις γίνουν διαθέσιμα, πολλαπλούς τύπους αρχείων, και άλλα.

Δεν καταφέραμε να κατεβάσουμε το βίντεο που θέλαμε;

Εάν χρησιμοποιώντας τις παραπάνω online υπηρεσίες ή εφαρμογές δεν μπορέσατε να κατεβάσετε ένα βίντεο που ανακαλύψατε σε κάποιον ιστότοπο, δεν χρειάζεται να απελπίζεστε.

Υπάρχει πάντα μία τελευταία λύση, και δεν είναι άλλη από την καταγραφή οθόνης.

Σε προηγούμενο οδηγό είχαμε παρουσιάσει τα καλύτερα δωρεάν προγράμματα για καταγραφή οθόνης.

Έτσι, αφού επιλέξουμε μία από τις πολλές εφαρμογές που κυκλοφορούν, μπορούμε να εστιάσουμε στην επιφάνεια της οθόνης που βρίσκεται το βίντεο και να το καταγράψουμε.

Εσείς ποιον video downloader χρησιμοποιείτε;

Ποιες υπηρεσίες και εφαρμογές χρησιμοποιείτε όταν θέλετε να κατεβάσετε ένα βίντεο στον υπολογιστή σας; Έχετε χρησιμοποιήσει κάποιο από τα εργαλεία που αναφέραμε; Αφήστε τις συμβουλές και τις προτάσεις σας παρακάτω στα σχόλια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED SALE ALERT τελικο
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#323 - Windows Παιχνίδια Σε Android Κινητό, Dark Mode Στο VLC, Απενεργοποίηση PC Με Σημειωματάριο
QuickSteps
GamingSteps#20240420 - Φορητό PlayStation 1, Επιστήμονας Βρήκε Τον Καλύτερο Οδηγό Του Mario Kart 8, Cities: Skylines II
GamingSteps