Home » Smartphones-Tablets » Μπλοκάρισμα Κλήσεων Και Μηνυμάτων: Τι Συμβαίνει Όταν Αποκλείω Έναν Αριθμό
FEATURED Τι Συμβαίνει Όταν Κάνω Μπλοκάρισμα Κλήσεων Και Μηνυμάτων Στο Κινητό

Μπλοκάρισμα Κλήσεων Και Μηνυμάτων: Τι Συμβαίνει Όταν Αποκλείω Έναν Αριθμό

Στις μέρες μας, οι ανεπιθύμητες κλήσεις είναι συχνό φαινόμενο και πολλοί αναγκαζόμαστε να τις μπλοκάρουμε με κάθε τρόπο. Όμως, τι ακριβώς γίνεται όταν αποκλείουμε έναν αριθμό τηλεφώνου? Μπορεί ο αποκλεισμένος αριθμός να βρει τρόπο για να επικοινωνήσει ξανά μαζί μας με κλήση ή μήνυμα? Γνωρίζει ότι τον έχουμε αποκλείσει? Στον σύντομο οδηγό θα δούμε όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για το μπλοκάρισμα κλήσεων και μηνυμάτων στο Android κινητό.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Τι γίνεται στο μπλοκάρισμα κλήσεων και μηνυμάτων

Από τη στιγμή που αποκλείουμε έναν αριθμό, όλες οι κλήσεις του θα απορρίπτονται αυτόματα. Σε ορισμένα δίκτυα ενδέχεται οι κλήσεις να αποστέλλονται στον τηλεφωνητή και τα SMS να πηγαίνουν σε έναν κατάλογο “αποκλεισμένοι αποστολείς”.  Ωστόσο, και πάλι δεν θα λαμβάνουμε σχετικές ειδοποιήσεις.

Στην ουσία δεν είναι αποκλεισμός με την πραγματική έννοια της λέξης, καθώς πρόκειται για μια εκ νέου δρομολόγηση, όπου το αποκλεισμένο μέρος μπορεί να μας καλέσει αλλά δεν θα λαμβάνει καμία ανταπόκριση όταν επιχειρεί να επικοινωνήσει μαζί μας.

Το μπλοκάρισμα είναι αποτελεσματικό μόνο προς μία κατεύθυνση. Αυτό σημαίνει ότι εμείς μπορούμε πάντα να καλέσουμε τον αποκλεισμένο αριθμό.

μπλοκάρισμα κλήσεων και μηνυμάτων 1αααmm

Σε ό,τι αφορά τα μηνύματα, όταν αποκλείουμε τον αριθμό που μας έστειλε SMS, δεν μπορεί πλέον να μας στείλει ξανά SMS ή MMS. Παρόλο που το μήνυμα θα σταλεί από την πλευρά του αποστολέα, εμείς δεν θα το λάβουμε.

Και εδώ εμείς μπορούμε ακόμη να στείλουμε μήνυμα στον αποκλεισμένο, αλλά δεν θα λάβουμε καμία απάντηση αν επιχειρήσει να μας στείλει.

Γνωρίζει ο άλλος ότι τον απέκλεισα? Τι θα ακούει στην κλήση?

Με το μπλοκάρισμα κλήσεων και μηνυμάτων στο Android κινητό, ο αποκλεισμένος που προσπαθεί να μας καλέσει, δεν είναι σε θέση να γνωρίζει ότι τον έχουμε μπλοκάρει. Την ώρα της κλήσης θα ακούει διαφορετικά πράγματα ανάλογα την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας.

Για παράδειγμα, ορισμένοι μπορεί να ακούν προ-ηχογραφημένα μηνύματα, όπως ο αριθμός είναι απασχολημένος, ο αριθμός δεν είναι προσβάσιμος, ο αριθμός δεν μπορεί να δεχτεί κλήσεις κ.λ.π. Σε άλλες περιπτώσεις θα ακούει ένα κουδούνισμα πριν η κλήση αποσυνδεθεί αυτόματα.

Σε ό,τι αφορά τα SMS, το μόνο που θα γνωρίζει ο αποκλεισμένος είναι ότι το μήνυμα του έχει αποσταλεί. Ωστόσο, δεν θα λάβει επιβεβαίωση παράδοσης.

Αυτό σημαίνει ότι και εμείς από τη μεριά μας δεν θα μάθουμε ποτέ αν κάποιος μας έχει αποκλείσει, καθώς το αποκλεισμένο μέρος δεν λαμβάνει καμία ειδοποίηση ότι του έχουν κάνει μπλοκάρισμα κλήσεων και μηνυμάτων.

Υπάρχει τρόπος να με καλέσει ξανά?

Όταν αποκλείουμε έναν αριθμό, επηρεάζονται μόνο οι τακτικές τηλεφωνικές κλήσεις και τα μηνύματα μέσω κινητής τηλεφωνίας.

Ωστόσο, ο αποκλεισμένος αριθμός αν μας βρει στα κοινωνικά δίκτυα με κάποιο ψευδώνυμο ή άλλο προφίλ, και τον προσθέσουμε, μπορεί πλέον να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω Facebook Messenger, Instagram, WhatsApp, Snapchat, κ.λ.π.

Ως εκ τούτου, όπως έχουμε περιγράψει σε προηγούμενο οδηγό, πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί με την αποδοχή ατόμων που δεν γνωρίζουμε, καθώς εκτός από τον αριθμό, ενδέχεται να γνωρίζουν πλέον και την τοποθεσία μας.

Φυσικά, σε ό,τι αφορά εισπρακτικές και παρεμφερείς εταιρείες, είναι γνωστό πως διαθέτουν δεκάδες διαφορετικούς αριθμούς για να παρακάμψουν το τυχόν μπλοκάρισμα κλήσεων και μηνυμάτων.

Σε τέτοιες περιπτώσεις, μπορεί να μας βοηθήσουν online υπηρεσίες όπως η telGuarder ή η White pages, όπου μπορούμε να δούμε περισσότερα για τους αριθμούς που μας καλούν, έτσι ώστε να έχουμε καλύτερη εικόνα.

Τι συμβαίνει αν αναιρέσω το μπλοκάρισμα ενός αριθμού?

Αφού αναιρέσουμε το μπλοκάρισμα κλήσεων και μηνυμάτων, ο αριθμός θα ανακτήσει ξανά όλες τις δυνατότητες να μας καλεί και να μας στέλνει μηνύματα.

Ωστόσο, δεν θα λάβουμε τα μηνύματα που στάλθηκαν όταν ο αριθμός ήταν αποκλεισμένος. Παρομοίως, δεν μπορούμε να δούμε τις λεπτομέρειες του ιστορικού κλήσεων για την περίοδο που ήταν μπλοκαρισμένος.

Πώς αποκλείω γρήγορα έναν αριθμό στο Android

Σε παλαιότερο οδηγό έχουμε αναλύσει εφαρμογές που είναι universal και κάνουν μπλοκάρισμα κλήσεων και μηνυμάτων σε όλες ανεξαιρέτως τις Android συσκευές. Για παράδειγμα, το Should I Answer? που από προσωπική εμπειρία γνωρίζουμε ότι είναι το πιο αποτελεσματικό.

Παρ΄ όλα αυτά, στις μέρες μας το ίδιο το Android αλλά και οι κατασκευαστές διαθέτουν ενσωματωμένες λειτουργίες για εύκολο αποκλεισμό κλήσεων και  μπλοκάρισμα μηνυμάτων SMS στο κινητό.

Οι ενδείξεις ενδέχεται να διαφέρουν λίγο ανάλογα με τη συσκευή. Σε κάθε περίπτωση, την επίμαχη ρύθμιση του αποκλεισμού θα την βρούμε στο προκαθορισμένο app των κλήσεων.

Έτσι, αρχικά ανοίγουμε την εφαρμογή του τηλεφώνου και πατάμε στον αριθμό που θέλουμε να αποκλείσουμε.

μπλοκάρισμα κλήσεων και μηνυμάτων 1α

Κατόπιν, πατάμε στις τρεις κουκκίδες και ολοκληρώνουμε επιλέγοντας το Αποκλεισμός αριθμών και μετά την σχετική επιβεβαίωση που θα μας εμφανιστεί.

μπλοκάρισμα κλήσεων και μηνυμάτων 1αα

Οι περισσότερες νέες συσκευές Android μας επιτρέπουν και το μπλοκάρισμα κλήσεων και μηνυμάτων σε όλους τους άγνωστους αριθμούς.

Συνήθως, πρέπει να ανοίξουμε πάλι την εφαρμογή του τηλεφώνου και από τις τρεις κουκκίδες να πατήσουμε στις Ρυθμίσεις > Αποκλεισμένοι αριθμοί > Άγνωστος, όπως παρατηρούμε στις δύο κάτωθι εικόνες.

μπλοκάρισμα κλήσεων και μηνυμάτων 1ααα

Επίσης, σε αυτή την καρτέλα μπορούμε να προσθέσουμε και χειροκίνητα τους αριθμούς τηλεφώνου που θέλουμε να αποκλείσουμε. Επιπλέον, να αναιρέσουμε τον αποκλεισμό και σε τυχόν αριθμούς που επιθυμούμε, πατώντας στο εικονίδιο “X”.

Είναι απαραίτητο το μπλοκάρισμα κλήσεων και μηνυμάτων στο κινητό?

Αν σας γεννήθηκαν απορίες, μπορείτε να μας γράψετε στο Questions.pcsteps.gr. Εναλλακτικά, αν θέλετε να μοιραστείτε την άποψη σας για το θέμα, μπορείτε να μας γράψετε στα σχόλια στο σχετικό post του άρθρου στη σελίδα μας στο Facebook.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

featured sale alert τελικο_x4
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#322 - Λογαριασμός Google Χωρίς Gmail, Δημιουργία Εικόνων Με Το Copilot, Καταμέτρηση Λέξεων
QuickSteps
GamingSteps#20240413 - Αναστάτωση Προκάλεσε Η Σειρά Fallout, The Rogue Prince of Persia, BAFTA Games Awards 2024
GamingSteps