Home » Internet » 10 Άχρηστες Ιστοσελίδες που Απορούμε Γιατί Υπάρχουν

10 Άχρηστες Ιστοσελίδες που Απορούμε Γιατί Υπάρχουν

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Το καλοκαίρι έφτασε, η ζέστη έχει χτυπήσει κόκκινο, κι απ' ό,τι φαίνεται πολλοί άνθρωποι στον κόσμο δεν έχουν κάτι καλύτερο να κάνουν απ' το να δημιουργούν άχρηστες ιστοσελίδες. Ή να απορούν με αυτούς που έχουν δημιουργήσει τις άχρηστες ιστοσελίδες. Αν πιστεύατε ότι καμία ιστοσελίδα του διαδικτύου δεν είναι άχρηστη, ή αν νομίζετε ότι οι άχρηστες ιστοσελίδες δεν παίζει να είναι πάνω από καμιά δεκαριά, τότε δείτε τη συνέχεια του οδηγού μας.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Σε παλιότερους οδηγούς έχουμε δει ενδιαφέρουσες σελίδες που δεν θα σκεφτόμασταν να ψάξουμε…

10 Ενδιαφέροντα Site Που Ίσως Δεν Γνωρίζατε

Όλοι ξέρουμε ότι στο διαδίκτυο υπάρχουν εκατομμύρια ενδιαφέροντα site όλων των ειδών και για όλες τις ώρες. Όταν ψάχνουμε για κάτι συγκεκριμένο, είναι πολύ εύκολο να…

…σελίδες που μας βοηθούν να χαλαρώσουμε…

Οι Καλύτερες Ιστοσελίδες για Χαλάρωση και Λιγότερο Άγχος

Υπάρχουν στιγμές που οι εξαντλητικοί ρυθμοί της εργασίας και το στρες, μας εξουθενώνουν στην κυριολεξία. Σαν να μην έφτανε αυτό, επιστρέφουμε στο σπίτι με ένα κεφάλι…

…αλλά και σελίδες για να περάσει η ώρα.

7 Ενδιαφέρουσες Ιστοσελίδες για να Περάσει η Ώρα

Πολλοί από εμάς θέλουμε να είμαστε παραγωγικοί, και να μην χαζεύουμε άσκοπα στο Internet. Όμως το ανθρώπινο μυαλό μπορεί να λειτουργήσει αποδοτικά μέχρι ένα σημείο,…

Σε αυτόν τον οδηγό, θα δούμε το ακριβώς αντίθετο.

Γιατί να ασχοληθούμε με άχρηστες ιστοσελίδες;

Παρότι μπορεί να σας φανεί περίεργο, υπάρχουν εκατομμύρια άχρηστες ιστοσελίδες, που δεν αποσκοπούν πουθενά. Δεν χρησιμεύουν σε τίποτα, ούτε καν στο να περάσουμε ευχάριστα την ώρα μας.

Θα μας πείτε βέβαια, αφού δεν χρησιμεύουν σε τίποτα, γιατί να θέλουμε να τις δούμε; Μα φυσικά γιατί είμαστε περίεργοι.

Μόνο και μόνο στην ιδέα ότι υπάρχουν άχρηστες ιστοσελίδες, δεν σας δημιουργείται η ανάγκη να δείτε κάποιες από αυτές για να καταλάβετε περί τίνος πρόκειται;

10 Άχρηστες Ιστοσελίδες που Απορούμε Γιατί Υπάρχουν

Απ' την άλλη, υπάρχουν και στιγμές στην καθημερινότητά μας που δεν θέλουμε να κάνουμε τίποτα χρήσιμο. Κοινώς, βαριόμαστε. Ειδικά αν το θερμόμετρο χτυπάει 40°C. Μέσα στο σπίτι. Με ανοιχτό air-condition!

The Useless Web

Το σκεφτήκαμε αρκετά για να βρούμε ποια είναι η πιο άχρηστη σελίδα όλων. Αποφασίσαμε λοιπόν να δώσουμε το βραβείο στο The Useless Web, μια πολύ απλή ιστοσελίδα που κάνει μόνο ένα πράγμα. Μας μεταφέρει σε μια άλλη άχρηστη ιστοσελίδα.

Απλά πατώντας στο “Please”, μεταφερόμαστε άμεσα σε μια τυχαία άχρηστη ιστοσελίδα. Τι πιο ανούσιο, λοιπόν, από μια σελίδα που μας μεταφέρει σε άχρηστες ιστοσελίδες;

Παρεμπιπτόντως, αν πατήσατε στο “Please” και μεταφερθήκατε στο Staggering Beauty, όπως στην περίπτωσή μας, προσπαθήστε να αντισταθείτε στον πειρασμό να κουνήσετε το ποντίκι πολύ γρήγορα, παρά την παρότρυνση της σελίδας. Αν φυσικά θέλετε να γλιτώσετε την επιληψία και την καρδιακή προσβολή. Εμείς σας προειδοποιήσαμε.

Falling Falling

Το Falling Falling είναι ακριβώς αυτό που λέει το όνομά του. Συνέχεια πέφτουν χρώματα, και πέφτουν, και πέφτουν, χωρίς κανέναν λόγο και σκοπό.

Αυτό το site είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα από άχρηστες ιστοσελίδες που δεν έχουν κανέναν απολύτως λόγο ύπαρξης.

Το ηχητικό εφέ που ακούγεται και θυμίζει τον κλασικό ήχο που κάνει κάτι όταν πέφτει στα κινούμενα σχέδια, δεν βοηθάει στο να γίνει η ιστοσελίδα πιο ενδιαφέρουσα.

Taghua

Θέλετε να δείτε ένα δέντρο να μεγαλώνει ξανά και ξανά; Ούτε κι εμείς. Απορούμε λοιπόν γιατί υπάρχει το Taghua.com, στο οποίο βλέπουμε ένα δέντρο τύπου sakura να φυτρώνει απ' την αρχή κάθε φορά που πατάμε Reset.

Αν μη τι άλλο, τουλάχιστον κάθε φορά δημιουργείται και διαφορετική εικόνα του δέντρου.

RGB

Έχουμε δει στο παρελθόν τι είναι το RGB και πώς καταλήγουμε να έχουμε εκατομμύρια χρώματα στον υπολογιστή συνδυάζοντας τρία βασικά χρώματα.

Τι είναι το RGB: Πώς Τρία Χρώματα Γίνονται 16,7 Εκατομμύρια

Οι σύγχρονες οθόνες υπολογιστών μπορούν να εμφανίσουν 16,7 εκατομμύρια χρώματα, περισσότερα απ' όσα μπορεί να αναγνωρίσει το ανθρώπινο μάτι. Και όμως, όλα αυτά τα χρώματα…

Σίγουρα το RGB χρωματικό μοντέλο είναι χρήσιμο, όμως δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο και για τη σελίδα RRRGGGBBB.

Με μια πρώτη ματιά, δεν φαίνεται να κάνει απολύτως τίποτα. Αφήνοντας όμως το ποντίκι σε κάποιο από τα χρώματα, το φόντο αλλάζει και ακούμε μια ηλεκτρονική φωνή να τραγουδάει αντίστοιχα “rrrrr”, “ggggg”, “bbbbb”. Ουδέν σχόλιον.

That's the finger

Εξίσου διαδραστικό είναι και το That's the finger. Η σελίδα έχει ένα χέρι στη μέση, όπου ανάλογα με το πού θα αφήσουμε τον δείκτη του ποντικιού, θα υψωθεί είτε ο δείκτης, είτε ο μέσος.

Το τρομακτικό στην όλη υπόθεση με αυτή τη σελίδα και παρόμοιες άχρηστες ιστοσελίδες του είδους, είναι ότι έχει συγκεντρώσει 15.000 Like.

Είτε ο δημιουργός έκανε 15.000 διαφορετικούς λογαριασμούς στο Facebook για να κάνει Like στον εαυτό του, είτε τουλάχιστον 14.999 άνθρωποι δεν έχουν αντιληφθεί την ορθή χρήση του Like.

Endless Horse

Σας προκαλούμε να βρείτε το τέλος του αλόγου στην εν λόγω σελίδα.

Εμείς δεν τα καταφέραμε και καταλήξαμε ότι όντως το Endless Horse είναι πραγματικά ατελείωτο, και ότι σπαταλήσαμε για άλλη μια φορά τον χρόνο μας σε άχρηστες ιστοσελίδες.

Le Duchamp

Σε παρόμοιο μήκος κύματος βρίσκεται και το Le Duchamp, στο οποίο θα βρούμε μια ρόδα την οποία μπορούμε να γυρίσουμε ασταμάτητα, χωρίς κάποιον σκοπό.

Paper Toilet

Το χαρτί υγείας προφανώς δεν γίνεται να απουσιάζει από άρθρο με θέμα τις άχρηστες ιστοσελίδες. Έτσι λοιπόν, ανακαλύψαμε το Paper Toilet, μια σελίδα η οποία στο κέντρο της απεικονίζει ένα πορτατίφ.

Ψαρώσατε, έτσι; Συγγνώμη, αλλά δεν μπορέσαμε να αντισταθούμε στον πειρασμό.

Στο κέντρο της, λοιπόν, απεικονίζει ένα χαρτί υγείας, όπως καταλαβαίνουμε και από το όνομα της σελίδας.

Είναι όμως ένα απλό χαρτί υγείας; Είναι δίφυλλο, τρίφυλλο, τετράφυλλο ίσως; Πόσο απαλό είναι; Δυστυχώς δεν ξέρουμε, η ιστοσελίδα δεν δίνει παραπάνω πληροφορίες. Στην προσπάθειά μας να το ανακαλύψουμε, ξεκινήσαμε να ξετυλίγουμε το χαρτί.

Δεν μπορούμε να αποκαλύψουμε τι βρήκαμε στην άκρη του νήματος, ή του χαρτιού στην προκειμένη. Θα πρέπει να το ξετυλίξετε μόνοι σας για να βιώσετε από πρώτο χέρι αυτήν την εμπειρία.

Koalas to the max

Η συγκεκριμένη σελίδα μπορούμε να πούμε ότι μας φάνηκε ενδιαφέρουσα και αρκετά έξυπνη. Ίσως είδαμε πολλές άχρηστες ιστοσελίδες και θόλωσε το μυαλό μας, ίσως πάλι και να είναι όντως ενδιαφέρουσα και έξυπνη.

Με το που ανοίγουμε το Koalas to the max, μεταφερόμαστε σε μια σελίδα με έναν γκρι κύκλο στη μέση.

Αφήνοντας το ποντίκι πάνω στον κύκλο, το σχήμα σπάει σε τέσσερα μικρότερα, και ου το καθεξής.

Αν σπάσουμε όλους τους κύκλους στο μικρότερο δυνατό σχήμα, θα δούμε να σχηματίζεται μία εικόνα στο βάθος.

Για ευνόητους λόγους δεν θα σας αποκαλύψουμε την εικόνα. Αν μη τι άλλο δεν θέλουμε να είμαστε οι μόνοι που καθίσαμε να ακουμπήσουμε έναν προς έναν όλους τους κύκλους, για να επιβεβαιώσουμε αυτό που υποπτευτήκαμε από τον τίτλο της σελίδας.

Click

Το ClickClickClick.Click είναι ένα site που ανιχνεύει τη δραστηριότητά μας στη σελίδα και την καταγράφει καθώς περνάει η ώρα.

Αυτή η ιστοσελίδα φιλοδοξεί να μας δείξει πώς μπορούν να ανιχνεύσουν τη δραστηριότητά μας όλες οι γνωστές σελίδες. Κατ' αυτόν τον τρόπο, βλέπουμε τι πληροφορίες μπορεί να λάβει κανείς για εμάς, απλά και μόνο με το να περιηγούμαστε σε διάφορες ιστοσελίδες.

Οι πληροφορίες μπορεί να είναι άχρηστες, όπως για παράδειγμα το πόσο μεγαλώσαμε το παράθυρο του browser μας.

Άλλες όμως μπορεί να αποτελούν χρήσιμα στατιστικά στοιχεία, όπως πχ το πόση ώρα μας πήρε για να πατήσουμε το κουμπί στο κέντρο της σελίδας.

Επιπλέον, τα ηχητικά εφέ του ClickClick με τον τύπο που μας παροτρύνει να προσπαθήσουμε περισσότερο, έχουν αρκετό ενδιαφέρον. Δεν το περιμέναμε από μια φαινομενικά άχρηστη ιστοσελίδα.

Γνωρίζετε άλλες άχρηστες ιστοσελίδες;

Εσείς πιάνετε συχνά τον εαυτό σας να περιηγείται σε άχρηστες ιστοσελίδες; Μοιραστείτε μαζί μας τις καλύτερες από αυτές, για να σας κάνουμε παρέα στη βαρεμάρα.

Αν σας άρεσε ο οδηγός μας ή αν θέλετε να δείτε κι άλλες δημοσιεύσεις σαν αυτή, γράψτε μας στα σχόλια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

Αγορά-TV-Box-Από-Ευρώπη-Κίνα-E2162-E26900-Οκτώβριος-2020
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#323 - Windows Παιχνίδια Σε Android Κινητό, Dark Mode Στο VLC, Απενεργοποίηση PC Με Σημειωματάριο
QuickSteps
GamingSteps#20240413 - Αναστάτωση Προκάλεσε Η Σειρά Fallout, The Rogue Prince of Persia, BAFTA Games Awards 2024
GamingSteps