Home » Εβδομαδιαίες Στήλες » KodiSteps » Fenstruary Skin: Το Νέο Και Ελαφρύ Κέλυφος Του Kodi v20 Με Widgets
FEATURED Fenstruary SkinΤο Νέο Και Ελαφρύ Κέλυφος Του Kodi v20 Με Widgets

Fenstruary Skin: Το Νέο Και Ελαφρύ Κέλυφος Του Kodi v20 Με Widgets

Το Kodi είναι το μοναδικό μέσο που μας παρέχει όλες τις ταινίες και σειρές στην υψηλότερη ποιότητα εικόνας και ήχου. Η νέα έκδοση του λογισμικού είναι ακόμη πιο γρήγορη αν έχουμε μόνο τα απαραίτητα addon και τίποτα άλλο. Σε αυτό το Kodisteps θα δούμε το νέο ελαφρύ κέλυφος Fenstruary με εύκολο περιβάλλον, ιδανικό και για αρχάριους, από το repo ενός κορυφαίου προσθέτου ταινιών.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Fenstruary Skin

Το Fenstruary Skin είναι στην ουσία παρόμοιο με το προεπιλεγμένο κέλυφος Estuary του Kodi, αλλά η σημαντική διαφορά είναι τα Widgets και οι μικρογραφίες που βελτιώνουν κατά πολύ τη χρήση στο Kodi v20.0 (Nexus).

Το πολύ ελαφρύ Kodi skin έρχεται έτοιμο με όλα τα απαραίτητα που έχουμε συνηθίσει, αλλά αν το επιθυμούμε επιτρέπει να το διαμορφώσουμε όπως θέλουμε, και να έχουμε θεαματικά αποτελέσματα με τις ταινίες και σειρές.

Έτσι, καθώς το προκαθορισμένο Estuary Skin δεν υποστηρίζει widgets ούτε επιτρέπει την προσαρμογή, με το Fenstruary τα έχουμε όλα σε ένα χωρίς να φύγουμε από το περιβάλλον που γνωρίζουμε.

Φυσικά, δεν θα χάσουμε κάποια ρύθμιση, ούτε θα δούμε δυσλειτουργίες στα πρόσθετα που ήδη χρησιμοποιούμε. Το μόνο που κάνουμε είναι μια αλλαγή στο κέλυφος, και όλα διατηρούνται ανέπαφα. Αν το μετανιώσουμε, απλά πηγαίνουμε πίσω στο Estuary.

Kodi Skin Με Έτοιμα Widgets 20α

Έτσι, με το Fenstruary, μόλις ανοίγουμε το Kodi, θα βλέπουμε αμέσως τη διαφορά. Με το νέο κέλυφος, η προεπιλογή είναι να εμφανίζονται απευθείας οι μικρογραφίες των νέων ταινιών ή των πιο δημοφιλών εκείνη τη περίοδο έτσι ώστε να πάρουμε μια εικόνα για τα έργα.

Επίσης, στις τηλεοπτικές σειρές η προεπιλογή είναι τα επεισόδια που έχουμε ήδη δει, μαζί την πρόοδο τους σε κάποια σειρά για να τα ξεκινήσουμε με ένα κλικ, και όχι μόνο.

Kodi Skin Με Έτοιμα Widgets 2α

Όλα αυτά μπορούμε να τα αλλάξουμε και να βάλουμε τις δικές μας λίστες, π.χ. αυτές που έχουμε στο Trakt.

Τα πρόσθετα στο νέο Kodi skin έχουν σκέτη την ένδειξη Βίντεο στα αριστερά, όπου εκεί μπορούμε να βλέπουμε και όλες τις γνωστές μας ενδείξεις αλλά και τις τυχόν ενημερώσεις που εκκρεμούν.

Επιπλέον, όπως παρατηρούμε, το νέο Kodi skin έχει λιγότερες ενότητες στα αριστερά της κεντρικής καρτέλας, αλλά όπως αναφέραμε προηγουμένως, αυτό μπορούμε να το διαμορφώσουμε κατά το δοκούν.

Για παράδειγμα, να αφαιρέσουμε τον καιρό από τις ρυθμίσεις κελύφους, ώστε να μας εμφανίζονται αμέσως τα πρόσθετα στο άνοιγμα του Kodi.

Kodi Skin Με Έτοιμα Widgets 2αAA

Το νέο Kodi skin χρησιμοποιεί ως βασικό πρόσθετο ταινιών το εξαιρετικό Fen καθώς προέρχεται από τους ίδιους σχεδιαστές. Όμως, μας επιτρέπει να αξιοποιούμε όλα τα αγαπημένα μας πρόσθετα όπως ακριβώς κάνουμε και στο Estuary.

Επίσης, όπως αναφέραμε προηγουμένως, μας επιτρέπει να αλλάξουμε όλα τα προεπιλεγμένα Widget και να βάλουμε ό,τι επιθυμούμε εμείς.

Για παράδειγμα να έχουμε στην κεντρική οθόνη τις αγαπημένες λίστες στο Trakt και τα έργα να ανοίγουν με το Seren ή όποιο άλλο πρόσθετο μας αρέσει, όπως παρατηρούμε στις δύο κάτωθι εικόνες.

Τέλος, μπορούμε να προσθέσουμε τις αγαπημένες λίστες στο Trakt απευθείας στην αρχική οθόνη, μόνο ως συντόμευση, έτσι ώστε να αφήσουμε άθικτο το προεπιλεγμένο μενού του Fenstruary Skin και να μην κάνουμε πολλές ενέργειες για την διαμόρφωση των γραφικών στοιχείων.

Kodi Skin Με Έτοιμα Widgets 3

Εγκατάσταση

Αρχικά, το μικρό zip του νέου Kodi skin (repository.tikipeter.test.zip) το κατεβάζουμε απευθείας από εδώ, ή πατώντας εδώ και μετά στο Download.

Kodi Skin Με Έτοιμα Widgets 3μμμ

Στη συνέχεια, απλά το εντοπίζουμε μέσα στο Kodi (Εγκατάσταση από αρχείο zip) στον φάκελο λήψεων του PC ή TV Box όπου είναι αναγκαίο να το έχουμε αποθηκεύσει. Στο Android αυτόν τον φάκελο τον εντοπίζουμε στις δύο σχετικές ενδείξεις που παρατηρούμε παρακάτω.

Έτσι, ακολουθούμε τα γνωστά βήματα. Τα παραθέτουμε όλα μόνο με εικόνες.

Kodi Skin Με Έτοιμα Widgets 3μμμα

Στη συνέχεια, πρέπει να επιλέξουμε με τον ίδιο τρόπο και την τελευταία έκδοση του Fen που ενημερώνεται συνεχώς μέσα στο Tikipeter's Test Repository ώστε να έχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

Από εδώ και μετά, θα δούμε το νέο Fenstruary Skin και το προεπιλεγμένο μενού που περιγράψαμε προηγουμένως.

Εμείς οφείλουμε να πούμε πως χρησιμοποιούμε το Fen ως το κύριο addon ταινιών-σειρών στο Kodi, όπου συν τοις άλλοις το Fenstruary Skin φαίνεται να αποδίδει τα μέγιστα με το δικό του addon αν έχουμε ενεργό το Real-Debrid.

Το Fen ομολογουμένως είναι ισάξιο του Seren και αρκεί μόνο να του ορίσουμε τρεις ρυθμίσεις στα Tools για να είναι πιο φιλικό και να εμφανίζει τα έργα πολύ πιο γρήγορα, είτε το χρησιμοποιούμε ξεχωριστά στο κέλυφος Estuary, είτε κεντρικά στο Fenstruary.

Με τη ρύθμιση των υποτίτλων, μόλις ξεκινήσει το έργο, το Fen θα μας βρίσκει αυτόματα τους ελληνικούς υπότιτλους ανοίγοντας μια καρτέλα. Είναι το μόνο πρόσθετο που το κάνει τόσο καλά, ιδίως στις ταινίες, και χωρίς να κάνουμε καμία ενέργεια.

Update

Καθώς πρόκειται για πολύ νέο κέλυφος που βρίσκεται σε ανάπτυξη στο αποθετήριο του (Testing Repository), αναμένονται πολλές σημαντικές ενημερώσεις την επόμενη περίοδο. Ως εκ τούτου, υπάρχει ενδεχόμενο να βλέπουμε συνεχώς αλλαγές στο μενού.

Για παράδειγμα, εμείς είχαμε ετοιμάσει με εικόνες και περιγραφή όλη τη διαδικασία της διαμόρφωσης των Widget για ταυτόχρονη κεντρική χρήση με το Fen, το Seren, και άλλο πρόσθετο, αλλά σε μια ενημέρωση λίγο πριν δημοσιεύσουμε τον οδηγό, το μενού άλλαξε.

Έτσι, καλό είναι να περιμένουμε να ολοκληρωθούν οι επερχόμενες ενημερώσεις όπου φαίνεται ότι θα προστεθούν και νέες δυνατότητες. Μόλις ολοκληρωθεί η ανάπτυξη θα δείξουμε όλη τη διαδικασία της διαμόρφωσης σε επόμενο Kodisteps.

Παραδείγματα διαμόρφωσης Widget

Φυσικά, αν το επιθυμούμε μπορούμε να κάνουμε και μόνοι μας αυτή τη διαδικασία που ξεκινά από τις Ρυθμίσεις Κελύφους. Για να πάρουμε μια εικόνα για το πώς γίνεται η διαμόρφωση με τα Widgets, παραθέτουμε μερικά βήματα σε εικόνες.

Στο παράδειγμα μας, θα αλλάξουμε και θα βάλουμε τις δικές μας λίστες τηλεοπτικών σειρών στην κεντρική καρτέλα του Kodi, οι οποίες να ανοίγουν με το Seren και όποιο άλλο πρόσθετο θέλουμε.

Σε αυτό το σημείο, προσθέτουμε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο μια άλλη λίστα ή ότι άλλο νομίζουμε πως μας αρέσει στο Seren ή κάποιο άλλο πρόσθετο. Μπορούμε να προσθέσουμε όσα Widget επιθυμούμε.

Αφού ολοκληρώσουμε αυτές τις προσθήκες στις Τηλεοπτικές σειρές, απλά κλείνουμε την καρτέλα των Widget. Κατόπιν, αν το επιθυμούμε, την ίδια διαδικασία με τα Widget την ακολουθούμε και στις Ταινίες.

Από εδώ και μετά, θα δούμε το ωραίο και πολύ βολικό αποτέλεσμα των ενεργειών μας απευθείας στην κεντρική καρτέλα του Kodi, όπου οι ενότητες Ταινίες και Τηλ. Σειρές θα μας εμφανίζουν τα έργα στις λίστες μας, και θα ξεκινούν με το Fen και το Seren, ή όποιο άλλο πρόσθετο επιλέξαμε.

Ποια είναι η γνώμη σας για το νέο Kodi Skin;

Αν σας γεννήθηκαν απορίες, μπορείτε να μας γράψετε στις Ερωτήσεις. Εναλλακτικά, αν θέλετε να μοιραστείτε την άποψη σας για το θέμα, μπορείτε να μας γράψετε στα σχόλια στο σχετικό post του άρθρου στη σελίδα μας στο Facebook.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

Αγορά Laptop €449-€3.955: Τα Καλύτερα Της Εβδομάδας 25/10-31/10
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#258 - Ελαφριά Windows 11, Όρια Χρήσης Δεδομένων, Διαγραφή Ιστορικού Περιήγησης
QuickSteps
GamingSteps#20230121 - Το GTA Trilogy Στο Steam, Το Croft Manor Στο PowerWash Simulator, Overwatch 2 Lunar New Year
GamingSteps