/> Το Ωραιότερο Και Πιο Ελαφρύ Kodi Skin (Με Kodi Add-Ons) | PCsteps.gr
Home » Software » Δωρεάν Εφαρμογές » Το Ωραιότερο Και Πιο Ελαφρύ Kodi Skin (Με Kodi Add-Ons)
Kodi v18.7 Τα Ωραιότερο Και Πιο Ελαφρύ Kodi Skin Για TV Box PC-

Το Ωραιότερο Και Πιο Ελαφρύ Kodi Skin (Με Kodi Add-Ons)

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Το Kodi είναι το μοναδικό μέσο που μας παρέχει όλες τις ταινίες και σειρές στην υψηλότερη ποιότητα εικόνας και ήχου. Το ανοικτό λογισμικό είναι ακόμη πιο γρήγορο αν του βάλουμε μόνο τα απαραίτητα Kodi add-ons. Όμως, στις μέρες μας, διατίθεται ένα ταχύτατο και ελαφρύ Kodi skin, ιδανικό ακόμη και για αρχάριους, με εύκολο και ωραίο περιβάλλον από το repo του καλύτερου πρόσθετου ταινιών. Εκτοξεύει την απόδοση και την αισθητική του οικιακού μας σινεμά χωρίς να χάσουμε ό,τι είχαμε εγκαταστήσει.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη διαβάζουν όλα μας τα άρθρα χωρίς διαφημίσεις, και έχουν επιπλέον μοναδικά προνόμια.

Συμμετοχή

Το KodiSteps είναι μία τακτική στήλη όπου θα παρουσιάζουμε ό,τι νεότερο υπάρχει στο Kodi, όπως πρόσθετα και plugins, αλλά και ό,τι αφορά τα νέα build, wizards, εφαρμογές, Live TV, backup, υπηρεσίες Debrid, και διάφορα tweaks και ρυθμίσεις.

Αυτήν την εβδομάδα θα δούμε πώς μπορούμε να ανανεώσουμε και να ομορφύνουμε κατά πολύ το περιβάλλον του Kodi, βελτιώνοντας ακόμη περισσότερο τα αποτελέσματα με τις ταινίες και σειρές, μέσα από ένα ιδιαίτερα ελαφρύ build που μπορούμε να το διαμορφώσουμε όπως θέλουμε.

Kodi-Addons 70cca

The Crew Steel Build

Το Crew Steel Build είναι στην ουσία ένα καλαίσθητο Kodi skin το οποίο διαφέρει από τα περισσότερα build, καθώς βασίζεται αποκλειστικά στο δικό του πρόσθετο ταινιών, το κορυφαίο The Crew.

To όμορφο κέλυφος έχει συνολικό μέγεθος μόνο 83MB, και είναι ιδανικό ακόμη και για τους αρχάριους λόγω του φιλικού περιβάλλοντος. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι οι ελάχιστες ρυθμίσεις που θα δείξουμε στη συνέχεια.

Kodi-Addons-11αβββ

Εμείς οφείλουμε να πούμε ότι πάντα θεωρούσαμε ότι το προκαθορισμένο κέλυφος Estuary και τα λίγα κορυφαία Kodi add-ons προσφέρουν ελαφρύτερο περιβάλλον και ταχύτερα αποτελέσματα από οποιοδήποτε τρίτο build.

Ωστόσο, χρησιμοποιώντας αυτό το Crew Steel Build εδώ και κάποιο καιρό σε Windows και Android, διαπιστώσαμε ότι εκτός από το ότι είναι το πιο ελαφρύ build που έχουμε δει σε TV Box, είναι και άκρως αποδοτικό με πολλές μικρογραφίες και προσεγμένο περιβάλλον που διαφέρει.

Kodi-Addons 70cc

Αναμφίβολα το Crew skin μας αλλάζει θεαματικά την αισθητική και τη λειτουργικότητα του Kodi.

Keep calm and expect us

Tα βασικότερα πλεονεκτήματα του build είναι φυσικά η εξαιρετική απόδοση του The Crew στις ταινίες και σειρές και ότι κάνει συνεχώς ενημερώσεις. Μάλιστα, όπως θα έχουμε παρατηρήσει πολλοί από εμάς, μετά από κάθε update μας εμφανίζει το πάντα ενθαρρυντικό “Keep calm and expect us!”.

Αν μη τι άλλο, πρόκειται για ένα πολλά υποσχόμενο μήνυμα των σχεδιαστών πως το εξαιρετικό πρόσθετο ταινιών ήρθε για να μείνει.

Έτσι, πατάμε απλά σε μία από τις ωραίες μικρογραφίες των αναρίθμητων ταινιών και σειρών που βρίσκονται στο όμορφο κεντρικό πάνελ του build, και τα υπόλοιπα γίνονται αυτόματα από το ομώνυμο πρόσθετο.

Kodi-Addons-1α

Ως εκ τούτου, δεν χρειάζεται να χαθούμε με τις ατελείωτες προσθήκες των URL και τις ρυθμίσεις που χρειάζονται πολλές φορές τα Kodi add-ons.

Αυτόματη προσθήκη Netflix και Plex

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το The Crew Steel Build εγκαθιστά αυτόματα τα ενημερωμένα πρόσθετα του Netflix και Plex.

Έτσι, αν έχουμε συνδρομή στο Netflix, το μόνο που χρειάζεται είναι να εισάγουμε τα συνθηματικά μας για να αξιοποιήσουμε στο έπακρο τη συνδρομητική υπηρεσία μέσα από το Kodi, όπως είδαμε σε πρόσφατο οδηγό.

Kodi-Addons 22β

Επιπλέον, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα Kodi add-ons και τα plugin των ελληνικών υποτίτλων που είχαμε ήδη προσθέσει. Όλα μέσα από ένα πολύ πιο ωραίο περιβάλλον στο οποίο κυριαρχεί το μοβ χρώμα.

Kodi Skin-10αββ

Kodi-Skin-50αν

Φυσικά, τα αποτελέσματα είναι ακόμη πιο εντυπωσιακά στο The Crew skin αν έχουμε προνοήσει να ενεργοποιήσουμε το Real-Debrid.

Kodi-Addons-10αββββ

Στις μέρες μας, όσοι από εμάς θέλουμε να έχουμε όλα τα έργα του κόσμου στη υψηλότερη ποιότητα εικόνας και ήχου, αλλά και όλες τις σειρές των συνδρομητικών Netflix, Disney+, Amazon, BBC, κ.λ.π, δεν νοείται να μην έχουμε ενεργό το RD στο Kodi. Όλα σε ένα, με ιδιαίτερα χαμηλό κόστος.

Όπως έχουμε αναλύσει σε προηγούμενο οδηγό, το RD θα μας κοστίσει μόνο 7-10 λεπτά του ευρώ ημερησίως και περί τα 2,5-3 ευρώ τον μήνα, για να βλέπουν τα έργα σε 1080p και 4K όλα τα μέλη της οικογένειας μας σε όλες τις συσκευές.

Επιπλέον, διαμέσου της υπηρεσίας μπορούμε να κατεβάζουμε και να αποθηκεύουμε άμεσα όλα τα έργα του Kodi μαζί με τους ελληνικούς υπότιτλους, καθώς επίσης να κάνουμε με ασφάλεια ταχύτατες και απεριόριστες λήψεις torrent.

Τι προσέχουμε πριν την εγκατάσταση

Πριν εγκαταστήσουμε το Crew Steel Build, καλό είναι να κάνουμε ένα backup στο Kodi που έχουμε δημιουργήσει σε Windows και Android όπως τα περιγράφουμε σε προηγούμενο οδηγό.

Άλλωστε, αυτή η διαδικασία είναι πολύ απλή. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να μεταφέρουμε σε ένα ασφαλές εξωτερικό δίσκο ή USB stick τους τρεις κρίσιμους φακέλους του Kodi.

Kodi-Skin-50cc

Σε κάθε περίπτωση, αν έχουμε προσθέσει μόνο μερικά Kodi add-ons για ταινίες, όπως το Seren, Tempest, Netflix, κ.α, αλλά και τα plugin των ελληνικών υποτίτλων και του NextPVR, όλα θα παραμείνουν άθικτα.

Όπως θα δούμε, όταν εγκατασταθεί το νέο Kodi skin, θα τα βρούμε όλα εκεί συγκεντρωμένα.

Μετά την εγκατάσταση

Αν κάτι δεν μας αρέσει στο build μετά την εγκατάστασή του, μπορούμε να γυρίσουμε αμέσως στο προκαθορισμένο κέλυφος Estuary χωρίς κανένα πρόβλημα. Το μόνο που θα έχουμε χάσει θα είναι μερικά MB παραπάνω στον δίσκο.

Απλά ακολουθούμε τα τέσσερα παρακάτω βήματα.

Kodi Skin 10bbbb

Kodi Skin 10bbbbb

Kodi Skin 10bbbbbb

Kodi Skin 10bbb

Εγκατάσταση

Είναι βέβαιο ότι οι περισσότεροι από εμάς έχουμε ήδη εγκαταστήσει και χρησιμοποιούμε το κορυφαίο πρόσθετο ταινιών The Crew. Επομένως, θα εντοπίσουμε τον Wizard μέσα στις πρόσθετες εφαρμογές αυτού του αποθετηρίου.

Σε διαφορετική περίπτωση, αν είμαστε νέοι χρήστες, απλά εγκαθιστούμε το Kodi v18.7 των Windows από την σελίδα του λογισμικού ή από το κατάστημα της Microsοft, ή από το Play Store αν πρόκειται για Android συσκευή. Μετά, εγκαθιστούμε μόνο το αποθετήριο The Crew.

Έτσι, τα βήματα που ακολουθούν αφορούν μόνο τους νέους χρήστες που δεν το έχουν εγκαταστήσει ακόμα.

Όνομα: The Crew Repository
URL: https://team-crew.github.io/
Συμβατότητα: v18.0 Leia

 • Ξεκινάμε με την ενεργοποίηση άγνωστων πηγών.
 • Κεντρικό πάνελ ➜ Ρυθμίσεις ➜ Διαχείριση αρχείων ➜ Προσθήκη Πηγής (διπλό κλικ) ➜ Κανένα.
 • Κάνουμε επικόλληση το ακόλουθο url:
https://team-crew.github.io/
 • Για την επικόλληση οποιουδήποτε κειμένου μέσα στο Kodi των Windows, πατάμε ταυτόχρονα τα “Ctrl+V”. Βεβαιωνόμαστε ότι δεν υπάρχουν κενά πριν ή μετά το URL και πατάμε “Εντάξει”.
 • Ονομάζουμε .Crew την πηγή, κάτω από το “Εισαγωγή ονόματος για την πηγή πολυμέσων”, και πατάμε πάλι το “Εντάξει”.
 • Μετά, επιστρέφουμε στο κεντρικό πάνελ και κάνουμε κλικ στα “Πρόσθετα”.
 • Πατάμε στο εικονίδιο πάνω αριστερά που μοιάζει με ανοιχτό κουτί.
 • Εγκατάσταση από αρχείο zip ➜ .Crew ➜ repository.thecrew-xxx.zip.
 • Περιμένουμε λίγο να ενεργοποιηθεί το repo. Αυτό μπορεί να διαρκέσει λίγο έως ότου εμφανιστεί η ενεργοποίηση. Θα δούμε την επιβεβαίωση στο πάνω δεξιά μέρος της οθόνης.
 • Στη συνέχεια, στην ίδια καρτέλα πατάμε “Εγκατάσταση από αποθετήριο”.
 • The Crew Repo➜ Πρόσθετες εφαρμογές ➜The Crew Wizard➜ Εγκατάσταση ➜ Πατάμε μόνο στο “Εντάξει” μια φορά.
 • Περιμένουμε έως ότου ολοκληρωθεί η λήψη του Wizard, το οποίο θα βρίσκεται στα Πρόσθετα ➜ Πρόσθετες εφαρμογές.

Fresh ή Standard Install

Ως είθισται με τα περισσότερα build τρίτων, έχουμε δύο επιλογές εγκατάστασης. Αν είχαμε ήδη προσθέσει Kodi add-ons πριν εγκαταστήσουμε το Crew Steel Build και τα θέλουμε, τότε πρέπει να επιλέξουμε την Standard Install.

Kodi-Addons 20αβ

Ειδάλλως, αν δεν μας ενδιαφέρει να κρατήσουμε κανένα πρόσθετο, ή θέλουμε να κάνουμε μία φρέσκια αρχή, τότε πρέπει να επιλέξουμε την Fresh Install.

Σε κάθε περίπτωση, για να αποφύγουμε ξανά τις εγκαταστάσεις των υποτίτλων κ.λ.π, εμείς προτείνουμε την Standard. Εκτός αν έχουμε κατεστραμμένα αρχεία και δεν μας λειτουργεί σωστά το Kodi.

Παραθέτουμε συνοπτικά με φωτογραφίες την εύκολη προσθήκη του build. Θα εμφανισθεί μόλις ανοίξουμε τον Crew Wizard και πατήσουμε στην ενότητα “Builds”.

Kodi Skin 2

Kodi addons 2b

Kodi-Addons- 4n

Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία εγκατάστασης, το Kodi θα κλείσει από μόνο του. Δεν έχουμε παρά να το εκκινήσουμε ξανά και θα μας εμφανιστεί το νέο Kodi skin του The Crew.

Μόλις ανοίξει, δεν πρέπει να κάνουμε απολύτως τίποτε. Απλά περιμένουμε μερικά λεπτά για να γίνουν οι αυτόματες τροποποιήσεις του build και να εμφανιστούν οι μικρογραφίες των ταινιών και σειρών.

Οι δύο ρυθμίσεις

Κατόπιν, οι μόνες ρυθμίσεις που πρέπει να κάνουμε είναι η επαναφορά της ελληνικής γλώσσας στο μενού, αλλά και στις υπηρεσίες υποτίτλων που είχαμε ήδη προσθέσει πριν εγκαταστήσουμε το Kodi skin.

Παραθέτουμε αυτά τα απλά βήματα σε εικόνες.

Αλλαγή γλώσσας:

Kodi Skin 4αβ

Kodi-Addons- 4κκ

Kodi Skin 4αββ

Ορισμός υπηρεσίας υποτίτλων:

Σε περίπτωση που είμαστε νέοι χρήστες και δεν είχαμε προσθέσει τα plugin των ελληνικών υποτίτλων, πρέπει να κάνουμε τρεις ακόμη ενέργειες πριν καταλήξουμε στα βήματα που θα δούμε στις εικόνες που ακολουθούν.

Αρχικά, επιστρέφουμε στο αρχικό κέλυφος του Kodi μέσα από τη “Διασύνδεση” που είδαμε προηγουμένως.

Κατόπιν, προσθέτουμε τους SubtitlesGR, ακολουθώντας τα πολύ απλά βήματα που περιγράφουμε εδώ. Παρομοίως τους GreekSubs από εδώ και τους OpenSubtitles πατώντας εδώ. Προαιρετικά, μπορούμε να προσθέσουμε και τους a4kSubtitles.

Στη συνέχεια, επιστρέφουμε στο κέλυφος του The Crew και ακολουθούμε τα παρακάτω βήματα.

Χρήση του build

Πατώντας στα Apps με το κάτω βελάκι του πληκτρολογίου του PC ή του TV Box, ή ακόμη καλύτερα με το τηλεχειριστήριο του Kodi στο κινητό…

…θα μας εμφανιστούν τα ελάχιστα χρήσιμα Kodi add-ons που μας πρόσθεσε το build, μαζί με δύο πρόσθετα ενηλίκων, ένα plug-in για σπορ, και ένα εργαλείο για να μετράμε τη ταχύτητα του δικτύου μας.

Μπορούμε να εντοπίσουμε και τα πρόσθετα που είχαμε πριν την εγκατάσταση, πατώντας απευθείας πάνω στο Apps.

Kodi Skin 41β

Εδώ πρέπει να προσθέσουμε ότι αν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε το τηλεχειριστήριο του Kodi που αναφέραμε προηγουμένως στην Android και την iOS συσκευή, πρέπει να ενεργοποιήσουμε ξανά τις σχετικές υπηρεσίες μέσα στο Crew Skin.

Kodi-Skin-52cc

Kodi-Skin-52ccc

Ταινίες και σειρές

Παρομοίως, πατώντας με το κάτω βελάκι στις ταινίες ή τις σειρές, θα έχουμε αμέσως πρόσβαση στις λίστες που έχουμε στο Trakt.

Ειδάλλως, σύρουμε τις μικρογραφίες αριστερά ή δεξιά στο κεντρικό πάνελ, ώστε να επιλέξουμε νεότερα ή παλιότερα έργα που επιθυμούμε για να ξεκινήσει η αναπαραγωγή.

Πατώντας πάνω στην ένδειξη “Ταινίες” ή “Σειρές” του κεντρικού πάνελ, μπορούμε να αναζητήσουμε όποιο έργο θέλουμε…

…ή να ορίσουμε τον τρόπο προβολής των μικρογραφιών.

Το build μας δίνει πολλές ενδιαφέρουσες επιλογές που δεν θα τις βρούμε στο Estuary. Απλά πατάμε στην ένδειξη “View” πάνω αριστερά…

…και θα εμφανιστούν όλοι οι τρόποι της εμφάνισης των μικρογραφιών στα έργα. Όπως διαπιστώνουμε, είναι πολλές οι επιλογές που έχουμε.

Από εκεί και μετά, πατώντας στο έργο που επιλέξαμε, θα ξεκινήσει η αναζήτηση των ροών μέσα από το καλαίσθητο μενού του νέου μας Kodi skin.

Κατόπιν, θα μας εμφανιστεί ο player του Crew Steel Build, o οποίος και αυτός με τη σειρά του έχει ωραίο και εύκολο περιβάλλον. Παραθέτουμε σε εικόνες τις βασικότερες λειτουργίες.

Υπότιτλοι:

Kodi-Addons 60α

Γενικές ρυθμίσεις:

Ρυθμίσεις βίντεο:

Ρυθμίσεις ήχου:

Ψηφιακή τηλεόραση και εγγραφές

Στην ενότητα Live TV, το build μας έχει έτοιμα ό,τι είχαμε ρυθμίσει στην ψηφιακή τηλεόραση και τις εγγραφές τηλεοπτικών προγραμμάτων μέσω του NextPVR client. Θα τα βρούμε όλα έτοιμα, μαζί με τα καλύτερα plug-in για την IPTV.

Τέλος, από το “Σύστημα” με το κάτω βελάκι έχουμε άμεση πρόσβαση στον Wizard, στις βασικές ρυθμίσεις, και στο “Quit” για να κλείσουμε το Kodi.

Μπορούμε να βάλουμε στα αγαπημένα μας το πιο γρήγορο κλείσιμο του Kodi. Το εντοπίζουμε μέσα στον Wizard από τη διαδρομή Maintenance ➜ Misc Maintenance ➜ Force Close Kodi. Κατόπιν, κάνουμε δεξί κλικ για να το βλέπουμε αμέσως στα “Favs”.

Kodi Skin 60a

Σε αυτή την ενότητα των αγαπημένων, με το κάτω βελάκι μπορούμε να έχουμε άμεση πρόσβαση στην ενεργοποίηση του Trakt.

Προσωπική διαμόρφωση του Crew Kodi skin

Όπως αναφέραμε στην αρχή, έχουμε τη δυνατότητα να παρέμβουμε μέσα στο νέο Kodi skin που μας προσφέρει το Crew.

Για παράδειγμα, ενδέχεται να μας αρέσει να βλέπουμε τις ταινίες και σειρές με κάποια άλλα Kodi add-ons όπως το κορυφαίο Seren. Επιπλέον, μπορεί να θέλουμε άμεση πρόσβαση στις προσωπικές μας λίστες στο Trakt ή οπουδήποτε αλλού.

Kodi Skin Kodi addons 55c

Σε αυτή την περίπτωση, μέσα από το Σύστημα ➜ Skin Settings, μπορούμε να τα βάλουμε όλα στο κεντρικό πάνελ για να ορίσουμε να ανοίγουν με το add-on ταινιών που επιθυμούμε.

Kodi Skin Kodi addons 55cc

Αν δεν γνωρίζουμε πώς γίνεται αυτή η προσωπική διαμόρφωση του κελύφους, δεν έχουμε παρά να ακολουθήσουμε τα απλά βήματα που αναλύουμε σε αυτή την ενότητα προηγούμενου Kodisteps.

Εσείς θα προτιμήσετε το Crew Kodi Skin?

Δεν χωρά καμία αμφιβολία ότι με το Kodi βελτιώνεται θεαματικά η οικιακή μας ψυχαγωγία.

Τώρα πλέον μπορούμε να λειτουργήσουμε τον media center με το ωραιότερο και ελαφρύτερο build. Έτσι, βελτιώνουμε αισθητική και απόδοση, απολαμβάνοντας ακόμη περισσότερο το κινηματογραφικό θέαμα με την οικογένεια και τους φίλους.

Αν σας γεννήθηκαν απορίες, ή θέλετε να μοιραστείτε την εμπειρία σας συνολικότερα με το Kodi, γράψτε μας στα σχόλια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

Αγορά Laptop €449-€3.955: Τα Καλύτερα Της Εβδομάδας 25/10-31/10
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#235 - Έναρξη Windows 10 Στα Windows 11, Αυτόματη Σύνδεση Σε Ασύρματα Δίκτυα
QuickSteps
GamingSteps#20220806 - Οικογενειακό Xbox Game Pass, Pokémon Scarlet Και Violet Περιοχή Paldea, Two Point Campus
GamingSteps