Home » Smartphones-Tablets » Μπλοκάρισμα Διαφημίσεων YouTube Σε Κινητό & Android TV Με Εναλλακτικές Του Vanced
Featured Μπλοκάρισμα Διαφημίσεων YouTube Σε Κινητό & Android TV Με Εναλλακτικές Του Vanced

Μπλοκάρισμα Διαφημίσεων YouTube Σε Κινητό & Android TV Με Εναλλακτικές Του Vanced

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Το Vanced ήταν η καλύτερη δωρεάν μέθοδος για το μπλοκάρισμα διαφημίσεων στο YouTube του Android, αλλά μετά την απαγόρευση της Google, το app δεν διατίθεται πλέον. Θα συνεχίσει να λειτουργεί για δύο ακόμη χρόνια, και όσοι πρόλαβαν να το εγκαταστήσουν έγκαιρα θα μπορούν να το αξιοποιούν. Καθώς τα πάντα είναι ρευστά σε αυτό το παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι, στον ανανεωμένο οδηγό αναλύουμε τις καλύτερες εναλλακτικές του Vanced για την αποτελεσματική φραγή διαφημίσεων YouTube σε κινητό/tablet και Android TV.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Τι συνέβη με το YouTube Vanced?

Στον προηγούμενο οδηγό μας αναλύσαμε βήμα προς βήμα πώς μπορούμε να κάνουμε μπλοκάρισμα διαφημίσεων – και όχι μόνο – με το YouTube Vanced.

Όπως ίσως γνωρίζουμε ήδη, οι σχεδιαστές του ανακοίνωσαν στο επίσημο κανάλι τους στο Telegram και στο Twitter ότι η εφαρμογή αποσύρεται οριστικά “για νομικούς λόγους”.

Μάλιστα, στις 19 Μαρτίου 2022 εξήγησαν τι ακριβώς συνέβη σε σχετική ανάρτηση τους.

Μπλοκάρισμα Διαφημίσεων YouTube

Οι σχεδιαστές ανέφεραν ότι οι εγκατεστημένες εκδόσεις του Vanced θα συνεχίσουν να λειτουργούν απρόσκοπτα για τα επόμενα δύο χρόνια, αλλά οι χρήστες δεν θα λαμβάνουν πλέον άλλες ενημερώσεις για την εφαρμογή.

Ωστόσο, το χρονικό διάστημα των δύο ετών δεν είναι σε καμία περίπτωση ένα επιβεβαιωμένο σχέδιο λειτουργίας, καθώς χωρίς την επίσημη υποστήριξη των σχεδιαστών, όλα είναι στον αέρα.

Επιπλέον, αν ξεχάσαμε να απενεργοποιήσουμε τις αυτόματες ενημερώσεις από το Play Store, και κατά λάθος κατεβάσουμε μια ενημέρωση του επίσημου YouTube στο κινητό, το Vanced ενδέχεται να εξαφανιστεί για πάντα από τη συσκευή.

Ως εκ τούτου, ενώ μπορούμε να συνεχίσουμε να χρησιμοποιούμε το Vanced, καλό είναι να εξετάσουμε και τις εναλλακτικές λύσεις.

Φυσικά, όσοι δεν το έχουν ήδη εγκατεστημένο και θέλουν το μπλοκάρισμα διαφημίσεων του YouTube σε κινητό και Android TV, δεν έχουν παρά να αξιοποιήσουν άμεσα κάποιο από τα apps που παρουσιάζουμε στον οδηγό.

Mπλοκάρισμα διαφημίσεων σε κινητό/tablet – Android TV

Πρέπει να αναφέρουμε ότι το μπλοκάρισμα διαφημίσεων επηρεάζει όλο το οικοσύστημα του Android, και κυρίως τη δυνατότητα εσόδων στους δημιουργούς του YouTube.

Εάν παρακολουθείτε συχνά ορισμένα κανάλια που αγαπάτε, εξετάστε το ενδεχόμενο να συνεχίσετε να τα βλέπετε από την επίσημη εφαρμογή του YouTube, ή να χρησιμοποιήσετε το YouTube Premium που αφαιρεί τις διαφημίσεις, έτσι ώστε να τους βοηθήσετε να συνεχίσουν να παράγουν βίντεο που σας αρέσουν.

NewPipe

  • Δωρεάν: Ναι
  • Αγορές εντός εφαρμογής: Όχι
  • Μέγεθος: 9MB

Το NewPipe είναι αναμφίβολα η καλύτερη εναλλακτική λύση YouTube Vanced αυτή τη στιγμή. Λειτουργεί τόσο στα κινητά…

…όσο και στα TV Box.

Πρόκειται για μια δωρεάν και ανοιχτού κώδικα εφαρμογή που δεν βασίζεται στις υπηρεσίες της Google ή στο API του YouTube, πράγμα που σημαίνει ότι λειτουργεί ακόμη και σε συσκευές Huawei και χωρίς λογαριασμό Google.

Ταυτόχρονα, μας επιτρέπει να έχουμε το βίντεο ως εικόνα-σε-εικόνα (PiP mode), όπως και με το Vanced. Μπορούμε να βλέπουμε και να μετακινούμε το παράθυρο του βίντεο, ακόμη και όταν αλλάζουμε οθόνες στο κινητό ή ανοίγουμε άλλες εφαρμογές.

Το NewPipe μπορούμε να το αποκτήσουμε αποκλειστικά από το F-Droid, το οποίο είναι ένα εναλλακτικό κατάστημα αφιερωμένο στα δωρεάν λογισμικά ανοιχτού κώδικα.

Μπλοκάρισμα Διαφημίσεων YouTube Android 1mα

Έτσι, αν θέλουμε να λαμβάνουμε ειδοποιήσεις για ενημερώσεις του NewPipe, καλό είναι πρώτα να κατεβάσουμε το F-Droid apk στο κινητό και το TV Box πατώντας εδώ.

Θα το χρειαστούμε και για τα υπόλοιπα apps του οδηγού αλλά και για δεκάδες άλλα app ανοικτού κώδικα. To apk είναι απόλυτα ασφαλές και στο παράδειγμα μας χρησιμοποιήσαμε τον Kiwi browser.

Κατόπιν, απλά πατάμε στο σχετικό εικονίδιο της αναζήτησης του F-Droid, και εντοπίζουμε το NewPipe για να το εγκαταστήσουμε. Είναι συμβατό με Android 4.4 και άνω.

Μπλοκάρισμα Διαφημίσεων YouTube Android 1mαα

Καθώς πρόκειται για τρίτη πηγή, θα μας ζητηθεί από τη συσκευή να δώσουμε πρώτα τη σχετική άδεια.

Εκτός από το μπλοκάρισμα διαφημίσεων, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το NewPipe για λήψη βίντεο στη συσκευή μας τοπικά, και όχι μόνο εντός της εφαρμογής.

Επιπλέον, έχουμε την επιλογή να εισάγουμε τις εγγραφές μας από το YouTube, ώστε να μπορούμε να συνεχίσουμε από εκεί που σταματήσαμε. Φυσικά, μπορούμε να εγγραφούμε σε νέα κανάλια ως συνήθως.

Πρέπει να σημειώσουμε ότι δεν μπορούμε να συνδεθούμε στον λογαριασμό μας Google στο NewPipe, όπως κάναμε με το Vanced. Αυτό είναι μια συνειδητή απόφαση των σχεδιαστών για να βελτιώσουν το απόρρητο.

Αν μας ενδιαφέρει και το SponsorBlock που είχε το Vanced, τότε πρέπει να κατεβάσουμε απευθείας την τροποποιημένη έκδοση του NewPipe από το GitHub.

SkyTube

  • Δωρεάν: Ναι
  • Αγορές εντός εφαρμογής: Όχι
  • Μέγεθος: 8MB

Το SkyTube είναι άλλη μια εφαρμογή ανοικτού κώδικα για το μπλοκάρισμα διαφημίσεων, που μπορούμε να την εγκαταστήσουμε μέσω F-Droid, όπως και το NewPipe.

Μπλοκάρισμα Διαφημίσεων YouTube Android 1mααμ

Η εφαρμογή είναι συμβατή με κινητά και Android TV, και μπορεί επίσης να λειτουργήσει χωρίς υπηρεσίες Google, αν έχουμε κινητό της Huawei. Mας επιτρέπει να εισάγουμε τις εγγραφές μας στο YouTube, να δημιουργήσουμε λίστες αναπαραγωγής, κ.α.

Μπλοκάρισμα Διαφημίσεων YouTube Android 1mααμα

Σε αντίθεση με τις άλλες εναλλακτικές Vanced του οδηγού, εκτός από το μπλοκάρισμα διαφημίσεων στο YouTube, μας επιτρέπει ακόμη και να αποκλείσουμε συγκεκριμένα κανάλια που δεν μας αρέσουν, και να συντονίσουμε τις συστάσεις των βίντεο στα μέτρα μας.

Επίσης, και αυτό το app διατίθεται σε δύο παραλλαγές, το SkyTube από το F-Droid, και το SkyTube Extra από την επίσημη σελίδα του.

Το SkyTube Extra υποστηρίζει το επίσημο πρόγραμμα αναπαραγωγής YouTube και το casting, ενώ η κανονική εφαρμογή SkyTube ακολουθεί μια πιο συντηρητική προσέγγιση χωρίς πρόσθετες λειτουργίες, αλλά λειτουργεί καλύτερα, ιδίως στο TV Box.

Και οι δύο εκδόσεις της εφαρμογής δεν μας επιτρέπουν να συνδεθούμε στον λογαριασμό μας Google όπως κάναμε με το Vanced.

LibreTube

  • Δωρεάν: Ναι
  • Αγορές εντός εφαρμογής: Όχι
  • Μέγεθος: 11MB

Το LibreTube είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα εφαρμογή ανοικτού κώδικα για το μπλοκάρισμα διαφημίσεων του YouTube.

Το κύριο χαρακτηριστικό της είναι ότι αξιοποιεί με τον καλύτερο τρόπο το “Piped', ώστε ποτέ να μην συνδεόμαστε απευθείας στους server της Google. Για πολλούς χρήστες, αυτό είναι πλεονέκτημα.

Αν δεν το γνωρίζουμε ήδη, το Piped είναι ένα εναλλακτικό περιβάλλον YouTube ανοιχτού κώδικα, που εστιάζει στο απόρρητο. Στην ουσία πρόκειται για ένα σχεδόν ολόιδιο YouTube που απλά δεν παρεμβαίνει ούτε αξιοποιεί τα δεδομένα των χρηστών με αμφιλεγόμενους τρόπους.

Το Piped στοχεύει κυρίως στη χρήση σε επιτραπέζιους υπολογιστές, αλλά χάρη στο LibreTube φαίνεται ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στο YouTube, όχι μόνο σε κινητά, αλλά και TV Box και Android TV.

Πατώντας εδώ, μπορούμε να ελέγξουμε και να δοκιμάσουμε στον browser μας το εναλλακτικό Piped που χρησιμοποιεί κανονικά το LibreTube.

Επί του παρόντος, το app είναι διαθέσιμο μόνο στο GitHub.Το κατεβάζουμε από εδώ.

Μπλοκάρισμα Διαφημίσεων YouTube Android 1mααμαμμ

Το μόνο μειονέκτημα της εφαρμογής είναι ότι βρίσκεται σε έκδοση beta και ίσως αντιμετωπίσουμε κάποια σφάλματα. Εμείς στις δοκιμές διαπιστώσαμε κάποιες δυσλειτουργίες. Ωστόσο, αναμένεται να βελτιωθεί περαιτέρω με την πάροδο του χρόνου.

Kiwi με UBlock Origin και SponsorBlock

Αν δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε καμία από τις παραπάνω εφαρμογές για το μπλοκάρισμα διαφημίσεων στο YouTube, μπορούμε πάντα να χρησιμοποιήσουμε ένα πρόγραμμα περιήγησης όπως ο Kiwi Browser που έχουμε αναφερθεί σε προηγούμενους οδηγούς.

Έχει πλήρως εξελληνισμένο μενού, είναι παρόμοιος με τον Chrome, και κυρίως είναι ταχύτατος και υποστηρίζει πολλά από τα βολικά πρόσθετα που έχουμε στον browser του υπολογιστή.

Μπλοκάρισμα Διαφημίσεων YouTube Android 1mααμαμμνν

Σε αντίθεση με τις εναλλακτικές εφαρμογές YouTube Vanced του οδηγού, χρησιμοποιώντας αυτή τη μέθοδο, μπορούμε να συνδεθούμε στον λογαριασμό μας Google.

Από την άλλη, ίσως δεν είναι και τόσο βολικές οι ενέργειες με τα βίντεο στο Kiwi Browser όπως είναι στο NewPipe και τις άλλες εφαρμογές του οδηγού, ούτε υπάρχει αναπαραγωγή εικόνας σε εικόνα. Όμως, λειτουργεί μια χαρά το μπλοκάρισμα διαφημίσεων στο YouTube, και όχι μόνο.

Εναλλακτικό μπλοκάρισμα διαφημίσεων σε TV Box/Android TV

Οι τρεις προηγούμενες εφαρμογές θα μας καλύψουν απόλυτα με το μπλοκάρισμα διαφημίσεων του YouTube και στο TV Box.

Ωστόσο, αν θέλουμε μια τροποποιημένη έκδοση της stock εφαρμογής του YouTube, κάτι παρόμοιο δηλαδή με το Vanced, τότε αυτό θα μας το δώσει το SmartTubeNext (STN).

Πρόκειται για μια δωρεάν εφαρμογή YouTube, ανοιχτού κώδικα, που κάνει μπλοκάρισμα διαφημίσεων αποκλειστικά σε τηλεοράσεις Android και TV Box.

Το app ακολουθεί την επίσημα προτεινόμενη σχεδίαση/πρότυπο της Google για εφαρμογές τηλεόρασης. Προσθέτει premium λειτουργίες του YouTube, και φυσικά όλες τις υψηλές αναλύσεις και κωδικοποιητές βίντεο.

Δεν υποστηρίζει το YouTube TV, καθώς και Samsung Tizen, LG webOS, και iOS. Όμως, το STN υποστηρίζει και λειτουργεί από το παμπάλαιο Android 4.3 και άνω.

Mπλοκάρισμα διαφημίσεων 2μ

Σε αυτό το σημείο πρέπει να αναφέρουμε ότι όλες οι ενέργειες που ακολουθούν μέσα στο TV Box και Android TV, μπορούμε να τις κάνουμε ακόμη πιο εύκολα με το ποντίκι και το πληκτρολόγιο μας, απευθείας μέσα από το PC.

Αρκεί να εγκαταστήσουμε το μικρό αλλά θαυματουργό εργαλείο που έχουμε αναλύσει σε προηγούμενο οδηγό.

Πώς Να Χειριστώ Ασύρματα TV Box & Android TV Με Το Windows PC 5
Android Σε PC: Ασύρματος Χειρισμός ΤV Box Μέσω Windows

Υπάρχουν αρκετές μέθοδοι να έχουμε Android σε PC, από το να εγκαταστήσουμε το Android σαν δεύτερο λειτουργικό μέχρι να χρησιμοποιήσουμε κάποιον emulator. Αν όμως έχουμε ένα TV Box, υπάρχει μια πιο εύκολη μέθοδος για να κάνουμε απομακρυσμένη διαχείριση της Android συσκευής την ώρα που καθόμαστε στο PC. Δείτε πώς μπορούμε να χειριστούμε ασύρματα το TV Box μέσω Windows, ιδίως, όταν θέλουμε να κάνουμε τις εύκολες ενέργειες που έχουμε συνηθίσει στον υπολογιστή, όπως μαζικές λήψεις και μεταφορές αρχείων, πλάγιες εγκαταστάσεις εφαρμογών, πληκτρολόγηση διευθύνσεων URL, copy-paste, χειροκίνητο ανέβασμα υπότιτλων στο Kodi, και πολλά άλλα.

Φυσικά, μπορούμε να τις κάνουμε απευθείας μέσα από το TV Box, αν έχουμε εξοικειωθεί με το δικό του πληκτρολόγιο και τη λήψη και μεταφορά αρχείων, πλάγια εγκατάσταση εφαρμογής, πληκτρολόγηση διεύθυνσης URL, copy-paste, κ.λ.π.

Βήμα 1 – Λήψη και εγκατάσταση Downloader

Έτσι λοιπόν, για να κάνουμε μπλοκάρισμα διαφημίσεων στο YouTube σε TV Box και Android TV, πρέπει αρχικά να κάνουμε λήψη του Downloader στην Android συσκευή.

Βέβαια, αν έχουμε ήδη εγκαταστήσει πλάγια τον Kiwi browser στο TV Box, μπορούμε να κάνουμε τη λήψη του SmartTubeNext απευθείας από αυτόν τον εξαιρετικό κλώνο του Chrome.

Featured Αλλάξτε Τον Τρόπο Μεταφοράς Αρχείων & Εφαρμογών Μεταξύ PC, TV Box, Κινητού α3
Αλλάξτε Τον Τρόπο Μεταφοράς Αρχείων & Εφαρμογών Μεταξύ PC, TV Box, Κινητού

Η κοινή χρήση αρχείων μεταξύ πλατφορμών δεν ήταν ποτέ και τόσο εύκολη. Ιδίως όταν θέλουμε να μεταφέρουμε αρχεία μεταξύ υπολογιστή, κινητού / tablet, και TV Box / Android TV, χρειάζονται αρκετές ενέργειες που μερικές φορές μπορούν να μας προκαλέσουν σύγχυση. Δείτε εν τάχει πώς να μεταφέρετε εύκολα και ασύρματα όλων των ειδών τα αρχεία και τις εφαρμογές από τα Windows, Linux, και iOS, σε όλες τις Android συσκευές, και το αντίστροφο.

Σε κάθε περίπτωση, αμφότερες οι εφαρμογές είναι απαραίτητες στην Android TV και δεν πρέπει απουσιάζουν από το TV Box.

Έτσι, σε ό,τι αφορά τον Downloader, απλά το πληκτρολογούμε στην αναζήτηση του Play Store του TV Box, και το κατεβάζουμε – εγκαθιστούμε απευθείας μέσα από το οικοσύστημα της συσκευής.

Mπλοκάρισμα διαφημίσεων 2μα

Βήμα 2 – Ενεργοποίηση άγνωστων πηγών

Μετά την εγκατάσταση, επιστρέφουμε στην αρχική οθόνη και πατάμε στις ρυθμίσεις του TV Box/Android TV.

Android σε PC

Ανάλογα τη συσκευή, εντοπίζουμε την ένδειξη που έχει να κάνει με τις Προτιμήσεις συσκευής και κυρίως με την Ασφάλεια και περιορισμούς.

Στη συνέχεια, πατάμε στις άγνωστες πηγές.

Τέλος, εντοπίζουμε την εφαρμογή Downloader, και πατάμε στο σχετικό κουμπί για να ενεργοποιήσουμε την άδεια να κατεβάζει και να εγκαθιστά τρίτες εφαρμογές.

Mπλοκάρισμα διαφημίσεων 3μναμα

Τελικό βήμα – Εγκατάσταση STN

Εκκινούμε το Downloader και στο σχετικό πεδίο των URL, πληκτρολογούμε ή επικολλούμε το ακόλουθο και πατάμε στο “Go”.

kutt.it/stn_beta

Αυτή η ενέργεια θα μας κατεβάσει το αρχείο APK του STN που φιλοξενείται στο GitHub. Δεν υπάρχει θέμα που θα δούμε το “Beta”, καθώς αυτή προτείνουν οι σχεδιαστές.

Αυτό ήταν όλο. Εγκαταστήσαμε με επιτυχία το SmartTubeNext και το ολικό μπλοκάρισμα διαφημίσεων στο YouTube.

Η εφαρμογή διαθέτει ενσωματωμένο πρόγραμμα ενημέρωσης με καταγραφή αλλαγών. Όπως και με το YouTube Vanced, υπάρχει το ενδεχόμενο κάποια ενημέρωση του YouTube από το Play Store να καταργήσει την εφαρμογή.

Έτσι, καλό είναι να ορίσουμε να μην ενημερώνονται αυτόματα οι εφαρμογές. Ανοίγουμε το Google Play στο TV Box/Android TV, και από τις ρυθμίσεις εντοπίζουμε τη σχετική ένδειξη και την απενεργοποιούμε.

Από εκεί και μετά, ανά τακτά διαστήματα πρέπει να κάνουμε χειροκίνητα την ενημέρωση σε κάθε εφαρμογή ξεχωριστά.

Το SmartTubeNext, εκτός από το μπλοκάρισμα διαφημίσεων, υποστηρίζει πολλές premium λειτουργίες του YouTube.

Για παράδειγμα, την αναπαραγωγή στο παρασκήνιο και τη λειτουργία PiP. Πρέπει να την ενεργοποιήσουμε χειροκίνητα στις Ρυθμίσεις > General > Αναπαραγωγή στο παρασκήνιο > Εικόνα σε Εικόνα.

Mπλοκάρισμα διαφημίσεων 5μ

Τέλος, μας επιτρέπει να συνδεθούμε με ασφάλεια στον λογαριασμό μας, μέσω του κωδικού που θα μας εμφανίσει μόλις πατήσουμε στην προσθήκη λογαριασμού.

Κατόπιν, από τον browser του PC πηγαίνουμε στη σχετική σελίδα ενεργοποίησης, πατώντας εδώ, ή πληκτρολογώντας: https://youtube.com/activate

Mπλοκάρισμα διαφημίσεων εκτός YouTube σε όλες τις εκδόσεις Android

Σε προηγούμενο σύντομο οδηγό είδαμε την απλή μέθοδο για να κάνουμε μπλοκάρισμα διαφημίσεων στα apps, τα games, και τον browser, χωρίς να απαιτείται root ή πλάγια εγκατάσταση κάποιας τρίτης εφαρμογής στο Android κινητό και tablet.

Featured Διαφημίσεις Android Αποκλείστε Εύκολα Όλα Τα Ads Χωρίς Εγκατάσταση Εφαρμογής 3
Διαφημίσεις Android: Αποκλείστε Εύκολα Όλα Τα Ads Χωρίς Εγκατάσταση Εφαρμογής

Οι διαφημίσεις είναι ο βασικός λόγος που έχουμε δωρεάν πρόσβαση στο μεγαλύτερο μέρος του Internet. Όμως, σε ό,τι αφορά το Android, τα πολλά αναδυόμενα ads-και όχι μόνο-είναι ενοχλητικά. Δείτε πόσο εύκολα μπορείτε να κάνετε μια και έξω τη φραγή διαφημίσεων στα apps, τα games, και τον browser, χωρίς να απαιτείται root ή πλάγια εγκατάσταση κάποιας τρίτης εφαρμογής.

Καθώς αυτή η μέθοδος λειτουργεί σε Android 9 Pie και άνω, ας δούμε και πώς μπορούμε να κάνουμε ολικό μπλοκάρισμα διαφημίσεων σε όλες τις εκδόσεις του Android μέσω εφαρμογών, οι οποίες μας επιτρέπουν και εξαιρέσεις.

Block This 3.1

Το Block This 3.1 είναι ένα πολύ απλό και δωρεάν app ανοιχτού κώδικα, που κάνει αποτελεσματικό μπλοκάρισμα διαφημίσεων σε παλαιότερες εκδόσεις του Android όπως το Nougat και Oreo, και όχι μόνο. Αποκλείει όλα τα ads εντός των εφαρμογών αλλά και του browser.

Επιπλέον, μας επιτρέπει να εξαιρέσουμε όποιες εφαρμογές θέλουμε, έτσι ώστε να βοηθήσουμε τους σχεδιαστές.

Όπως είναι φυσικό, το app δεν θα το βρούμε στο Play Store, οπότε πρέπει να κατεβάσουμε το apk από το GitHub ή από την επίσημη σελίδα του. Η δεύτερη επιλογή είναι πιο γρήγορη και πιο εύκολη.

Μόλις ενεργοποιήσουμε τις άγνωστες πηγές στο κινητό όπως αναλύουμε παραπάνω με το YouTube Vanced, απλά κατεβάζουμε το μικρό apk και μετά το εγκαθιστούμε και το τρέχουμε.

Αν το κινητό μας έχει παλιά έκδοση Android και δεν μπορούμε να το κατεβάσουμε απευθείας στο κινητό, μπορούμε πάντα να κάνουμε εύκολα την πλάγια εγκατάσταση μέσω του Pushbullet στο PC και την Android εφαρμογή του.

Mπλοκάρισμα διαφημίσεων 10μ

Από εκεί και μετά, μόλις το ανοίξουμε δεν έχουμε παρά να πατήσουμε μια φορά το εικονίδιο της ενεργοποίησης που θα δούμε για να ξεκινήσει το μπλοκάρισμα διαφημίσεων σε όλο το οικοσύστημα του κινητού και tablet.

Mπλοκάρισμα διαφημίσεων 10μmmlα

Blokada

Το Blokada ανοιχτού κώδικα είναι ακόμη πιο ισχυρό. Λειτουργεί τόσο με τις διαφημίσεις εντός εφαρμογής, όσο και με τα ads στον browser. Πρόκειται για το αντίπαλο δέος του πάλαι ποτέ παντοκράτορα AdAway που λειτουργεί μόνο με root.

Η νέα έκδοση του app είναι πιο απλή και γρήγορη σε σύγκριση με το Blokada 4, και λειτουργεί σε smartphone και tablet με Android 7 ή νεότερη έκδοση.

Μόλις ενεργοποιήσουμε τις άγνωστες πηγές στο κινητό όπως αναλύουμε παραπάνω στο YouTube Vanced, απλά κατεβάζουμε από εδώ το μικρό apk και μετά το εγκαθιστούμε και το τρέχουμε.

Από εκεί και μετά, μόλις το ανοίξουμε δεν έχουμε παρά να πατήσουμε μια φορά την ενεργοποίηση και μετά το μεγάλο κουμπί που θα δούμε για να ξεκινήσει το μπλοκάρισμα διαφημίσεων σε όλο το οικοσύστημα του κινητού και tablet.

Mπλοκάρισμα διαφημίσεων 10μmml

Και το Blokada μας επιτρέπει να εξαιρέσουμε όποιες εφαρμογές και υπηρεσίες θέλουμε, έτσι ώστε να βοηθήσουμε τους σχεδιαστές.

Είναι χρήσιμο το μπλοκάρισμα διαφημίσεων σε YouTube & σε όλο το Android?

Αν σας γεννήθηκαν απορίες, μπορείτε να μας γράψετε στο Questions.pcsteps.gr. Ειδάλλως, αν θέλετε να μοιραστείτε την άποψη σας για το θέμα, μπορείτε να μας γράψετε στα σχόλια στο σχετικό post του άρθρου στη σελίδα μας στο Facebook.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED sale alert b10 x4 aa
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#320 - Δωρεάν VPN Edge, Πλήρη Αποσύνδεση Facebook, Κρυφό Μήνυμα Σε Εικόνα, Καρτούν Εικόνα Προφίλ
QuickSteps
GamingSteps#20240322 - Battle Royale Στο WoW, Ρεκόρ Χρηστών Για Το Stardew Valley, GDC Και IGF Awards 2024
GamingSteps