Home » Internet » Υπηρεσίες στο Internet » Πώς να Ανακαλύψω Νέα Τραγούδια και Νέα Μουσική

Πώς να Ανακαλύψω Νέα Τραγούδια και Νέα Μουσική

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Σε ποιον δεν αρέσει η μουσική; Ανακουφίζει το μυαλό, διεγείροντας τις αισθήσεις και τη δημιουργικότητά μας. Αναμφίβολα οι συνδρομητικές μουσικές υπηρεσίες έχουν εκατομμύρια νέα τραγούδια. Όμως κοστίζουν, και από πού να ξεκινήσουμε μέσα σε αυτό το χάος; Δείτε πώς μπορούμε να ανακαλύψουμε και να κατεβάσουμε, εύκολα και δωρεάν, νέα μουσική για όλα τα γούστα.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Jamendo

Αυτοαποκαλείται ως η μεγαλύτερη ανεξάρτητη μουσική κοινότητα. Είναι αναμφίβολα η ιδανικότερη υπηρεσία για όσους αγαπούν να ανακαλύπτουν νέα μουσική από καλλιτέχνες του Indie και της ανεξάρτητης σκηνής, και όχι μόνο.

Το Jamendo είναι το Spotify των μικρών και των “φτωχών”. Διαμέσου του Creative Commons τα προσφέρει όλα δωρεάν, είτε πρόκειται για πλήρη αναπαραγωγή, είτε πρόκειται για ακατάπαυστες λήψεις.

Επιπλέον, δεν υπάρχουν εμβόλιμες διαφημίσεις μέσα στα νέα τραγούδια και στα άλμπουμ, όπως είθισται στις δωρεάν εκδόσεις των γνωστών υπηρεσιών.

Το Jamendo είναι στα σίγουρα μια πολύ βολική δωρεάν μουσική βιβλιοθήκη, έξω από τα τετριμμένα και το μουσικό star-system.

Εξερεύνηση σε όλα τα είδη μουσικής με δωρεάν λήψεις

Η εντυπωσιακή ομολογουμένως υπηρεσία, μας δίνει τη δυνατότητα να εξερευνήσουμε νέα μουσική μέσα από εκατοντάδες χιλιάδες συλλογές. Αρκεί μόνο μια αυτόματη εγγραφή διαμέσου Google ή Facebook.

Είναι ατέρμονη η βιβλιοθήκη του Jamendo, και αν εξαιρέσουμε το ότι δεν ασχολείται με εμπορικές επιτυχίες και τους σταρ καλλιτέχνες, παλιούς ή νέους, κατά τα άλλα δεν έχει να ζηλέψει και πολλά από τις γνωστές συνδρομητικές υπηρεσίες.

Μέσα από αυτή την εξερεύνηση μπορούμε να φτιάξουμε και τις δικές μας λίστες αναπαραγωγής. Επιπλέον, μπορούμε να δημιουργήσουμε λίστα αγαπημένων και να μοιραστούμε ό,τι θέλουμε.

Όλες ανεξαιρέτως οι μουσικές συλλογές του Jamendo, όπως προείπαμε, έχουν την άδεια του Creative Commons. Ως εκ τούτου, είναι ελεύθερες να τις κατεβάζουμε ακατάπαυστα για προσωπική χρήση, πατώντας το σχετικό βελάκι.

Το Jamendo είναι διαθέσιμο τόσο στο Android, όσο και στο iOS. Επίσης, διατίθεται και ως εφαρμογή για Windows, που ωστόσο δεν είναι τόσο πλήρης όπως η web έκδοση.

Gnoosic

Αν ψάχνουμε για το απλούστερο εργαλείο στην εξερεύνηση μουσικής, τότε δεν υπάρχει τίποτα πιο εύκολο από το Gnoosic.

Νέα τραγούδια βάσει του γούστου μας

Πρόκειται για ένα online εργαλείο με σύστημα αυτο-προσαρμογής. Μαθαίνει από τα μουσικά ενδιαφέροντά μας, και μας προτείνει νέα τραγούδια και νέα μουσική, ρωτώντας τι μας αρέσει και τι όχι.

Το μόνο που κάνουμε είναι στην αρχή να συμπληρώσουμε τα τρία αγαπημένα μας μουσικά συγκροτήματα.

Στη συνέχεια, θα εμφανίζονται διαδοχικά παρόμοια group, όπου θα πρέπει να επιλέγουμε αν μας αρέσουν ή όχι, ή αν δεν τα ξέρουμε.

Μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, το πρωτότυπο μουσικό εργαλείο θα μας έχει βρει σε ποια άλλα συγκροτήματα μπορούμε να ανακαλύψουμε νέα τραγούδια, που συνάδουν με το μουσικό μας ενδιαφέρον.

Νέα Τραγούδια 1

Το Gnoosic είναι ό,τι πιο απλό και εύκολο υπάρχει για να ανακαλύψουμε νέα τραγούδια. Είναι απόλυτα προσωπικό, και κανείς δεν μοιράζεται το γούστο μας.

Το μόνο αρνητικό είναι ότι απαιτείται ένα online εργαλείο όπως το Spotify, για να ακούμε τα τραγούδια που μας προτείνει.

Free Music Archive

Έχει ένα όνομα που τα λέει όλα. Το Free Music Archive είναι μια διαδραστική μουσική υπηρεσία, όπου μπορούμε να ανακαλύψουμε αναρίθμητα νέα τραγούδια και συλλογές. Ταυτόχρονα, έχουμε τη δυνατότητα να τα κατεβάσουμε δωρεάν και νόμιμα.

Το εξαιρετικό FMA δημιουργήθηκε και συντηρείται από μουσικούς επιμελητές από όλο τον κόσμο. Φιλοξενεί μουσικές συνθέσεις (μεμονωμένα κομμάτια, άλμπουμ, κλπ) και απλώνεται σε ένα ευρύ φάσμα μουσικών ειδών.

Το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε είναι να ανοίξουμε έναν δωρεάν λογαριασμό.

Από εκεί και μετά, δεν έχουμε παρά να ξεκινήσουμε την εξερεύνηση. Τα αποτελέσματα της αναζήτησης μπορούν να φιλτράρονται με βάση μια σειρά παραμέτρων, που τις καθορίζουμε εμείς.

Απεριόριστες λήψεις με άδεια του Creative Commons

Κάθε κομμάτι ή και άλμπουμ συνοδεύεται από τη σχετική άδεια του Creative Commons, μαζί με λεπτομέρειες. Μπορούμε να κατεβάσουμε είτε μεμονωμένα τα νέα τραγούδια, είτε ολόκληρο το άλμπουμ με μία κίνηση.

Internet Archive

Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες ψηφιακές βιβλιοθήκες στο web.

Στους περισσότερους από εμάς ενδέχεται το Internet Archive να μην είναι ιδιαίτερα γνωστό. Ωστόσο, η εντυπωσιακή υπηρεσία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα διαθέτει αναρίθμητες συλλογές, όχι μόνο από παλιά η νέα μουσική, αλλά και από κάθε λογής software.

Αναρίθμητα νέα τραγούδια

Μέσα από τις πολλές ενότητες της υπηρεσίας μπορούμε να εντοπίσουμε εκατοντάδες χιλιάδες κομματιών και άλμπουμ, αν πατήσουμε στο “ Community Audio” και “Live Music Archive”.

Σε αυτές τις δύο ενότητες θα διαπιστώσουμε ότι οι επιλογές για την εξερεύνηση νέας μουσικής, που μας παρέχει η ομολογουμένως εξαιρετική υπηρεσία, δεν έχουν τέλος.

Για παράδειγμα, το Community Audio περιλαμβάνει εκατοντάδες χιλιάδες αρχεία που καλύπτουν όλα τα είδη μουσικής.

Σε αυτή την αφθονία από παλιά και νέα τραγούδια που διατίθενται, θα δούμε τις πληροφορίες για το κάθε κομμάτι ξεχωριστά, μαζί με την άδεια χρήσης του Creative Commons.

Ένα άλλο εντυπωσιακό χαρακτηριστικό του Internet Archive, είναι ότι μπορούμε να κατεβάζουμε εντελώς δωρεάν και χωρίς κανέναν περιορισμό την νέα μουσική που ανακαλύψαμε, στην υψηλότερη δυνατή ποιότητα χωρίς απώλειες, όπως είναι το φορμά του FLAC.

Βέβαια δεν διατίθεται σε όλες ανεξαιρέτως τις συλλογές αυτό το φορμά, αλλά πάντα θα βλέπουμε αρκετές επιλογές για τις λήψεις μας, ακόμη και σε torrent.

Νέα μουσική 5

Jazz Radio

Το Jazz Radio προσφέρει στους χρήστες του μια από τις μεγαλύτερες συλλογές της Jazz. Η κάθε συλλογή ξεχωριστά ειδικεύεται σε μια συγκεκριμένη υποκατηγορία του είδους.

Το ποιοτικό μουσικό site μας επιτρέπει να ανακαλύψουμε νέα τραγούδια, που ίσως δεν γνωρίζαμε ότι υπήρχαν στα μεγάλα ονόματα της Jazz, αλλά και στα μικρότερα Bebop γκρουπάκια.

Όλη η Jazz με ένα κλικ

Επιπλέον, στο Jazz Radio θα βρούμε πολλή νέα μουσική και από σύγχρονες jazz μπάντες. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε για να ανακαλύψουμε νέα τραγούδια στο εξαιρετικό Jazz Radio, είναι να ανοίξουμε έναν λογαριασμό.

Η μουσική υπηρεσία δεν διαθέτει ένδειξη για να ξεκινήσουμε τις λήψεις των κομματιών που ανακαλύψαμε. Ωστόσο, όλα τα νέα τραγούδια μπορούμε να τα κατεβάζουμε πολύ εύκολα αν διαθέτουμε έναν download accelerator.

Γρήγορο Κατέβασμα Αρχείων – Οι Καλύτεροι Download Accelerator

Ζούμε στην εποχή του internet και οι περισσότεροι από εμάς κατεβάζουμε πολλά αρχεία κάθε ημέρα. Όμως, η διαχείριση των λήψεων και ο χρόνος που απαιτείται…

Εμείς χρησιμοποιήσαμε τον ιδιαίτερα αξιόπιστο FDM ανοικτού κώδικα, που έχουμε δει σε προηγούμενο οδηγό. Σε αυτήν την περίπτωση, δεν έχουμε παρά με δεξί κλικ να επιλέξουμε τις λήψεις στα νέα τραγούδια της jazz που μας αρέσουν.

Το Jazz Radio διατίθεται δωρεάν και σε όλα τα λειτουργικά των κινητών μας συσκευών.

Δεν χωρά καμία αμφιβολία ότι το Jazz Radio θα ενθουσιάσει τους φίλους αυτού του ποιοτικού μουσικού είδους. Είναι το ιδανικότερο μέσο για να ανακαλύψουμε αναρίθμητα παλιά και νέα τραγούδια της jazz.

Musopen

Σε εκείνο που ξεχωρίζει το Musopen από τις υπόλοιπες υπηρεσίες, είναι ότι επικεντρώνεται στην εξερεύνηση νέας μουσικής, εμπεριέχοντας έντονο το στοιχείο του εκπαιδευτικού χαρακτήρα.

Η τεράστια βιβλιοθήκη της υπηρεσίας διαθέτει μια πλούσια συλλογή μουσικών ηχογραφήσεων, καθώς επίσης και λαϊκή μουσική, συμπεριλαμβανομένων των έργων συνθετών παγκόσμιας φήμης, όπως ο Bach, ο Beethoven, και ο Mozart.

Αναμφίβολα το Musopen είναι ό,τι καλύτερο για να ανακαλύψουμε νέα τραγούδια στην κλασική μουσική, και όχι μόνο.

Νέα μουσική βάσει οργάνων

Η εξαιρετική μουσική υπηρεσία μας δίνει τη δυνατότητα να ανακαλύπτουμε νέα μουσική, είτε μέσα από τον τεράστιο κατάλογό της, είτε βάζοντας τα δικά μας φίλτρα.

Το μεγαλύτερο τμήμα της μουσικής βιβλιοθήκης είναι εντελώς δωρεάν μέσα από την άδεια του Creative Commons.

Επιπλέον, το Musopen μας δίνει τη δυνατότητα να εντοπίσουμε νέα μουσική βάσει του μουσικού οργάνου.

Μέσα από αυτήν την ενότητα, μπορούμε να κατεβάσουμε και παρτιτούρες των έργων, καθώς επίσης και οδηγίες για την μέθοδο παιξίματος στο κάθε όργανο ξεχωριστά.

Όλη τη νέα μουσική που θα ανακαλύψουμε μέσα από την υπηρεσία, μπορούμε να την κατεβάζουμε εντελώς δωρεάν. Ο μοναδικός περιορισμός είναι ότι μπορούμε να κάνουμε έως 5 λήψεις την ημέρα.

Νέα μουσική 15

Ektoplazm

Πρόκειται για μία πιο εξειδικευμένη μουσική υπηρεσία, που μας δίνει τη δυνατότητα να εξερευνήσουμε νέα τραγούδια στο Techno, Downtempo, και ιδίως στο Goa- Psytrance.

Το Ektoplazm είναι αναμφίβολα ένας μουσικός θησαυρός για τους φίλους της trance σκηνής.

Την υπηρεσία την επεξεργάζονται και τη συντηρούν ομάδες από DJs και παραγωγούς ψυχεδελικής μουσικής, και όχι μόνο.

Μουσικό portal του Trance

Στην ουσία πρόκειται για μία ανεξάντλητη και δωρεάν μουσική πύλη, η οποία διαθέτει πολλά νέα κομμάτια αλλά και άλμπουμ. Όλα είναι ελεύθερα να τα κατεβάζουμε χωρίς κανέναν περιορισμό, μέσω του Creative Commons.

Το πιο εντυπωσιακό χαρακτηριστικό του Ektoplazm είναι ότι τα νέα τραγούδια και άλμπουμ που ανακαλύπτουμε, μπορούμε να τα κατεβάσουμε χωρίς απώλειες στην υψηλότερη δυνατή ποιότητα του FLAC.

HearThis

Θυμίζει το Soundcloud, αλλά ξεφεύγει από την εμπορικότητα και τα εταιρικά φαινόμενα κέρδους, που έχουν πλήξει αυτήν την υπηρεσία τον τελευταίο καιρό.

To HearThis ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2013, και ήδη είναι ιδιαίτερα δημοφιλές για τις δωρεάν υπηρεσίες του.

Ατελείωτο remix στη Dance σκηνή

Διαθέτει πάνω από 1 εκατομμύριο κομμάτια και Tech-House Remix από τους DJs της dance σκηνής, τα οποία έχουν πολύ μεγάλη διάρκεια.

Μόλις εισέλθουμε στην υπηρεσία την πρώτη φορά, θα δούμε μία ροή από νέα τραγούδια στην αρχική οθόνη.

Μέσα σε ένα πανέμορφο γραφικό περιβάλλον, μπορούμε αμέσως να εντοπίσουμε όλα τα νέα τραγούδια μαζί με remix. Ταυτόχρονα έχουμε τη δυνατότητα να κατεβάσουμε αρκετά από αυτά.

Μέσα στην ίδια καρτέλα έχουμε τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουμε τη λειτουργία αναζήτησης. Έτσι, μπορούμε να εντοπίσουμε αναρίθμητα νέα τραγούδια με βάση το είδος τους.

Από εκεί και μετά μπορούμε να φτιάξουμε τις δικές μας λίστες αναπαραγωγής ή να δημιουργήσουμε τα δικά μας σετ από remix.

Επιπλέον, έχουμε τη δυνατότητα να δημιουργήσουμε λίστα αγαπημένων με νέα μουσική, και να την μοιραστούμε με όποιον θέλουμε.

Orfium

Το Orfium είναι ένα σχετικά καινούργιο όνομα στην εξερεύνηση για νέα μουσική και νέα τραγούδια.

Θυμίζει αρκετά το Deezer και το Napster, αλλά οι συντελεστές του υποστηρίζουν ότι έχουν πλεονέκτημα, καθότι μουσικοί γαρ, γνωρίζουν πολύ καλύτερα τις σκηνές.

Πράγματι η αναζήτηση για νέα μουσική στο Orfium γίνεται ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα όταν επιλέξουμε τα Sub-Categories και Moods.

Σε αυτές τις ενότητες θα ανακαλύψουμε αμέτρητα νέα τραγούδια, ανάλογα την διάθεση μας, και όχι μόνο.

Για καλύτερα αποτελέσματα, απαιτείται να κάνουμε μία απλή σύνδεση μέσα από τον λογαριασμό μας στην Google, ή τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα.

Νέα μουσική ανάλογα με τα ενδιαφέροντά μας

Με την πάροδο του χρόνου, το Orfium μαθαίνει τα γούστα μας, και θα μας προτείνει συνεχώς νέα τραγούδια όσο το χρησιμοποιούμε.

Επιπλέον, η μουσική υπηρεσία μας επιτρέπει να κατεβάζουμε και αρκετά από τα νέα τραγούδια που θέλουμε να ακούσουμε.

MixCloud

Είναι ο πιο γνωστός ανταγωνιστής του SoundCloud. Το MixCloud επικεντρώνεται ως επί το πλείστον σε μουσικό περιεχόμενο που περιστρέφεται γύρω από μίξεις και mashups.

Η υπηρεσία έχει συγκεντρώσει σημαντικό αριθμό από DJs και παραγωγούς που έφυγαν από το SoundCloud. Θεωρείται ως ένα από τα καλύτερα μέρη για να βρούμε αναρίθμητες μίξεις από νέα τραγούδια, ιδίως στην dance σκηνή.

Όπως είναι φυσικό, το Mixcloud δεν περιορίζεται μόνο στο Techno και το House. Διαθέτει πληθώρα μουσικών σκηνών, δίνοντάς μας την ευκαιρία να έχουμε αμέτρητες επιλογές για να ανακαλύψουμε νέα τραγούδια.

Ωστόσο, δεν έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε λήψεις, πλην μερικών εξαιρέσεων.

Παρ' όλα αυτά, το MixCloud κάνει πολλές προτάσεις για νέα μουσική, ιδίως όταν ακολουθούμε όλο και περισσότερα προφίλ χρηστών. Διατίθεται στο Android και iOS.

Εσείς επεκτείνετε τους μουσικούς ορίζοντές σας?

Υπάρχουν αμέτρητοι νέοι καλλιτέχνες που διαθέτουν τη δουλειά τους στο ίντερνετ, και αναμφίβολα η μουσική δεν πρόκειται να σταματήσει ποτέ.

Οι δωρεάν μουσικές υπηρεσίες, όπως είδαμε, μπορούν να μας βοηθήσουν εύκολα και ανέξοδα να ξεκινήσουμε το ταξίδι μας, για να ανακαλύψουμε καινούργιες μελωδίες και νέα μουσική, και γιατί όχι, να κατεβάζουμε και ό,τι μας αρέσει.

Αν σας γεννήθηκαν απορίες ή θέλετε να μας προτείνετε και άλλους τρόπους για να ανακαλύψουμε νέα τραγούδια, μπορείτε να μας γράψετε στα σχόλια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED sale alert b10 x4 aa
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#320 - Δωρεάν VPN Edge, Πλήρη Αποσύνδεση Facebook, Κρυφό Μήνυμα Σε Εικόνα, Καρτούν Εικόνα Προφίλ
QuickSteps
GamingSteps#20240322 - Battle Royale Στο WoW, Ρεκόρ Χρηστών Για Το Stardew Valley, GDC Και IGF Awards 2024
GamingSteps