Home » Software » Λειτουργικά Συστήματα » Windows » Τα Πιο Ελαφριά Προγράμματα Για Windows, Για Κάθε Χρήση

Τα Πιο Ελαφριά Προγράμματα Για Windows, Για Κάθε Χρήση

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Είναι αλήθεια ότι το ίντερνετ είναι γεμάτο από εφαρμογές που κάνουν σχεδόν τα πάντα. Όμως, πολλές φορές στο PC τρέχουμε βαριά προγράμματα, είτε γιατί τα συνηθίσαμε, είτε γιατί μας διαφεύγει ότι υπάρχουν παρόμοια που κάνουν την ίδια εργασία με μικρότερη χρήση πόρων. Στον οδηγό θα δούμε συγκριτικές μετρήσεις στη χρήση μνήμης και CPU των δημοφιλέστερων εφαρμογών, μαζί με πολύ ελαφριά προγράμματα για Windows που κάνουν χρήσιμες δουλειές, για να έχουμε ακόμη καλύτερη εμπειρία στον υπολογιστή μας.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Τι επιτυγχάνουμε με τα ελαφριά προγράμματα

Όταν επιλέγουμε ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα, είναι λογικό να έχουμε ως βασικό κριτήριο την αισθητική, και κυρίως τα έξτρα χαρακτηριστικά που λείπουν από τους ανταγωνιστές.

Ωστόσο, ενδέχεται να μην συμπεριλαμβάνουμε στα κριτήριά μας το βασικότερο όλων – τη χρήση των πόρων.

Είτε προσπαθούμε να εξοικονομήσουμε μπαταρία στον φορητό μας, είτε έχουμε έναν παλαιότερο επιτραπέζιο υπολογιστή που τρέχει αργά, είναι πάντα ζωτικής σημασίας να επιλέξουμε τις λιγότερο απαιτητικές εφαρμογές.

Χρησιμοποιώντας ελαφριά προγράμματα για να κάνουμε τις περισσότερες δουλειές μας, δεν είναι μόνο ότι θα γίνονται όλα ταχύτερα, είναι και ότι θα εξοικονομήσουμε πόρους και για τις υπόλοιπες εφαρμογές που τρέχουν στο PC.

Έτσι λοιπόν, θα ξεκινήσουμε με τις τρεις κύριες κατηγορίες προγραμμάτων των Windows, όπως είναι οι browsers, το Office, και οι media players. Μεταξύ άλλων, θα δούμε τι καταναλώνουν σε μνήμη RAM και επεξεργαστική ισχύ.

Η μέθοδος των δοκιμών

Πρόσφατα αναβαθμίσαμε τον κεντρικό επιτραπέζιο υπολογιστή μας, όπου τη θέση του πήρε ο ισχυρός Acer Predator G6.

Acer Predator
Acer Predator G6: Turbo PC Με Χρώματα Του Πολέμου για Όλους

Είναι πολλοί αυτοί που πιστεύουν πως η αγορά ενός έτοιμου PC από Κίνα είναι λάθος κίνηση που θα μας κοστίσει ακριβά. Όμως, κατά πόσο αυτό…

Έτσι, στις μετρήσεις είχαμε διασφαλίσει ότι κανένα από αυτά τα προγράμματα δεν θα ασκήσει έντονη πίεση στο σύστημα δοκιμής μας.

Παραθέτουμε τα κυριότερα χαρακτηριστικά του συστήματος:

  • Ξεκλείδωτος τετραπύρηνος επεξεργαστής Intel Core i7-6700K Quad Core 4.0GHz
  • Κάρτα γραφικών: NVIDIA GeForce GTX980 4GB DDR5
  • RAM: 16GB DDR4
  • 128GB SSD Liteon

Το πρόγραμμα που χρησιμοποιήσαμε για τις μετρήσεις είναι το System Explorer, που είναι εξειδικευμένο και ιδιαίτερα αξιόπιστο, σύμφωνα και με όλα τα ξένα sites τεχνολογίας.

Το προτιμήσαμε από το δημοφιλέστερο Process Explorer, λόγω της δυνατότητας για μεμονωμένα γραφήματα και στιγμιότυπα για κάθε πρόγραμμα ξεχωριστά, αλλά και για το ελληνικό περιβάλλον, που θα μας βοηθήσει να παρατηρούμε καλύτερα τα αποτελέσματα.

Ελαφριά Προγράμματα 56α

Οι δοκιμές διήρκεσαν μισή ώρα για κάθε πρόγραμμα, έτσι ώστε να αποτυπώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα στιγμιότυπα από το καθένα, καθώς η χρήση CPU και RAM αλλάζει συνεχώς.

Κατά τη διαδικασία των μετρήσεων, το κάθε πρόγραμμα ήταν στο προσκήνιο, και όχι ελαχιστοποιημένο.

Προγράμματα περιήγησης

Θα περίμενε κανείς οι browser να είναι ελαφριά προγράμματα. Στην πράξη, όμως, καταναλώνουν αρκετούς πόρους, και κυρίως μνήμη RAM. Χωρίς αυτό βέβαια να είναι απαραίτητα κακό, εφόσον έχουμε αρκετή.

Οι Μεγαλύτεροι Μύθοι για τη Μνήμη RAM στον Υπολογιστή

Η μνήμη RAM είναι ένα από τα βασικότερα υποσυστήματα των υπολογιστών και των smartphone μας. Ουσιαστικά, οποιοδήποτε εφαρμογή έχουμε ενεργή και τρέχει, συμπεριλαμβανομένου του ίδιου…

Για τη δοκιμή, κατεβάσαμε τις τελευταίες εκδόσεις των πιο δημοφιλών browser κατά την ημερομηνία της συγγραφής: Chrome 66.0.3359.181 64-bit, Mozilla Firefox 60.0.1 64-bit, και Microsoft Edge 42.17134.1.0.

Ανοίξαμε πέντε καρτέλες με PCsteps, Lifesteps, Google, YouTube, και Gearbest, σε ένα παράθυρο ιδιωτικής περιήγησης χωρίς επεκτάσεις. Στον Chrome, χρησιμοποιήσαμε το προφίλ επισκέπτη για να αποτρέψουμε τις εφαρμογές να τρέχουν στο παρασκήνιο.

Στη συνέχεια κάναμε τις ίδιες μετρήσεις, αλλά με πέντε δημοφιλείς επεκτάσεις, (LastPass, Enhancer for YouTube, uBlock Origin, Turn Off the Lights, Office Online), που τρέχουν και στους τρεις browser, πάλι σε Incognito mode.

Google Chrome

Με το PCsteps ως την επιλεγμένη καρτέλα, οι εργασίες του Chrome χωρίς επεκτάσεις, χρησιμοποίησαν μεταξύ 0,0 και 0,1% της CPU, και περίπου 24 – 25% της μνήμης RAM, μεταξύ 225 – 240MB.

Υπήρξαν και στιγμιότυπα με 4% χρήση της CPU, αλλά η χρήση μνήμης παρέμεινε στο ίδιο εύρος.

Με τις πέντε επεκτάσεις σε παράθυρο ιδιωτικής περιήγησης και πάντα με το PCsteps ως την επιλεγμένη καρτέλα, οι εργασίες του Chrome χρησιμοποίησαν περισσότερο τη CPU, και περίπου 33% της μνήμης RAM, μεταξύ 370 – 390MB.

Υπήρξαν και στιγμιότυπα με 7% χρήση της CPU, αλλά η χρήση μνήμης παρέμεινε σχεδόν στο ίδιο εύρος.

Ελαφριά Προγράμματα 60A

Mozilla Firefox

Οι εργασίες του Firefox χωρίς επεκτάσεις, χρησιμοποίησαν μεταξύ 0,0 και 0,1% της CPU, και περίπου 24 – 25% της μνήμης RAM, μεταξύ 230 – 240MB. Υπήρξαν και στιγμιότυπα με 3% χρήση της CPU, αλλά η χρήση μνήμης παρέμεινε στο ίδιο εύρος.

Με τις πέντε επεκτάσεις σε παράθυρο ιδιωτικής περιήγησης και πάντα με το PCsteps ως την επιλεγμένη καρτέλα, οι εργασίες του Firefox χρησιμοποίησαν περί το 0.1% της CPU και περίπου 28% της μνήμης RAM, μεταξύ 280 – 290MB.

Υπήρξαν και στιγμιότυπα με 4% χρήση της CPU, και η χρήση της μνήμης εμφάνισε κάποιες διακυμάνσεις.

Microsoft Edge

Ο browser της Microsoft μπορεί να ανοίγει αστραπιαία μόλις πατήσουμε στο εικονίδιό του, αλλά φαίνεται να χρησιμοποιεί τους περισσότερους πόρους.

Οι εργασίες του Edge χωρίς επεκτάσεις χρησιμοποίησαν κατά μέσο όρο περί το 0.1% της CPU, και περίπου 27 – 28% της μνήμης RAM, μεταξύ 325 – 335MB. Υπήρξαν και στιγμιότυπα με 7% χρήση της CPU, αλλά η χρήση μνήμης παρέμεινε στο ίδιο εύρος.

Ελαφριά Προγράμματα 61A

Με τις πέντε επεκτάσεις σε παράθυρο ιδιωτικής περιήγησης, οι εργασίες του Edge χρησιμοποίησαν περί το 0.2% της CPU και περίπου 495 – 505 MB μνήμης. Υπήρξαν και στιγμιότυπα με 8% χρήση της CPU, και η χρήση μνήμης εμφάνισε κάποιες διακυμάνσεις.

Ελαφριά-Προγράμματα-61cccc

Νικητής

Ο Firefox χρησιμοποιεί τους λιγότερους πόρους και ανήκει αναμφίβολα στα πιο ελαφριά προγράμματα περιήγησης. Βεβαίως, υπάρχουν και εναλλακτικοί browsers που βασίζονται στον ίδιο κώδικα, και ενδέχεται να είναι ακόμη πιο ελαφρείς.

Ο Chrome είναι το ίδιο ελαφρύς μόνο όταν χρησιμοποιούμε το προφίλ επισκέπτη χωρίς επεκτάσεις.

23+3 Δυνατότητες του Chrome Που Ίσως Δεν Γνωρίζατε

Ο Google Chrome είναι αναμφίβολα ο δημοφιλέστερος browser, αλλά στους περισσότερους από εμάς ενδέχεται να διαφεύγουν αρκετές λειτουργίες που δεν φαίνονται με την πρώτη ματιά….

Προγράμματα Office

Πρόσφατα παρουσιάσαμε τα καλύτερα δωρεάν Office για τους Έλληνες χρήστες.

Δωρεάν Office 1
Δωρεάν Office – Οι καλύτερες Εναλλακτικές της Microsoft

Προγράμματα όπως τα Word, Excel, και PowerPoint, είναι απαραίτητα ουσιαστικά σε κάθε υπολογιστή. Όμως τα Windows δεν έρχονται με προεγκατεστημένη κάποια σουίτα Office, και το…

Στη σύγκριση συμπεριλάβαμε τις τελευταίες εκδόσεις του Open Office και του Libre Office.

Βάλαμε στα τεστ και το Only Office Desktop Editors, που παρότι δεν ήταν στον οδηγό λόγω της έλλειψης εξελληνισμένου περιβάλλοντος, ωστόσο, άρεσε σε αρκετούς χρήστες λόγω της πλήρους συμβατότητας με το Microsoft Office.

Για τη μέτρηση ανοίξαμε ταυτόχρονα ένα Word αρχείο με πολύ κείμενο και φωτογραφίες, και ένα Excel με αρκετά υπολογιστικά φύλλα. Κατά τη διαδικασία των μετρήσεων, το κάθε πρόγραμμα ήταν στο προσκήνιο, και όχι ελαχιστοποιημένο.

Open Office

Με την επεξεργασία εγγράφων και υπολογιστικών φύλλων ανοικτές, οι εργασίες του Open Office έκαναν μηδαμινή σχεδόν χρήση της CPU, και περίπου 21 – 22% της μνήμης RAM, μεταξύ 195 – 205MB.

Ελαφριά Προγράμματα 80

Libre Office

Αντίστοιχα, οι εργασίες του Libre Office, χρησιμοποίησαν λίγο παραπάνω τη CPU, και έκαναν αρκετά περισσότερη χρήση μνήμης RAM, με αρκετές διακυμάνσεις μεταξύ 320 – 360MB.

Ελαφριά Προγράμματα 80A

Only Office Desktop Editors

Με την επεξεργασία εγγράφων και υπολογιστικών φύλλων ανοικτές, οι εργασίες του Only Office χρησιμοποίησαν λίγο παραπάνω τη CPU, και έκαναν 26- 28% χρήση μνήμης RAM, με διακυμάνσεις μεταξύ 220 – 260MB.

Νικητής

Το Open Office χρησιμοποιεί τους λιγότερους πόρους στα Windows, και πρόκειται χωρίς αμφιβολία για το πιο ελαφρύ πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου.

Προγράμματα αναπαραγωγής βίντεο

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως η άνοδος του streaming έχει κάνει τους media players λιγότερο σημαντικούς σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν

Ταινίες-Online
Εγκατάσταση Kodi 19.0 “Matrix” & Πώς Να Δω Σειρές Και Ταινίες Online

Το Kodi είναι η καλύτερη επιλογή για να βελτιώσουμε θεαματικά την ψυχαγωγία μας στο σπίτι. Παρότι υπάρχουν αρκετά άλλα μέσα που παρέχουν δωρεάν τις ταινίες…

Όμως πολλοί από εμάς χρησιμοποιούμε κάποια εφαρμογή media player για να βλέπουμε ταινίες, να ακούμε μουσική, ή να παρακολουθούμε τοπικά βίντεο.

Αναπαραγωγή Βίντεο & Ταινιών – Οι Καλύτεροι Media Player

Η αναπαραγωγή βίντεο και ταινιών είναι μια απ' τις πιο συνηθισμένες μας ασχολίες στον υπολογιστή, και μπορούμε να βρούμε δεκάδες εφαρμογές αποκλειστικά για αυτόν τον…

Δοκιμάσαμε τέσσερις δημοφιλείς players – τον VLC Media Player, τον Media Player Classic (MPC-HC), τον BS.Player, και τον ενσωματωμένο νέο player των Windows. Το δοκιμαστικό μας βίντεο ήταν σε 1080p.

Ταινίες και τηλεόραση

Κατά τη διάρκεια της αναπαραγωγής του 1080p βίντεο στον player των Windows, οι εργασίες του έκαναν πολύ μικρή χρήση της CPU, και 21% χρήση μνήμης RAM, μεταξύ 135 – 140MB.

Ελαφριά Προγράμματα 100A

VLC Media Player

Αντίστοιχα, στον VLC η χρήση πόρων ήταν ελαφρώς μεγαλύτερη, κυρίως σε ό,τι αφορά τη χρήση μνήμης, που κυμάνθηκε μεταξύ 155 – 165 ΜΒ.

Ελαφριά Προγράμματα 100AA

MPC-HC

Κατά τη διάρκεια της αναπαραγωγής του 1080p βίντεο στον MPC-HC, οι εργασίες του έκαναν ελαφρώς μεγαλύτερη χρήση της CPU, και αρκετά μεγαλύτερη χρήση μνήμης RAM, μεταξύ 200 – 210MB.

Ελαφριά Προγράμματα 100AAA

BS.Player

Ο δημοφιλής player, λόγω του αυτοματισμού των υποτίτλων, έκανε μικρή σχετικά χρήση πόρων, στα ίδια επίπεδα με τον VLC, και χρησιμοποίησε μνήμη RAM μεταξύ 150 – 170MB.

Ελαφριά Προγράμματα 110AA

Νικητής

Το “Ταινίες και τηλεόραση” των Windows αποδείχτηκε ένα από τα πιο ελαφριά προγράμματα για την αναπαραγωγή πολυμέσων.

Η εφαρμογή χρησιμοποιεί σίγουρα τους λιγότερους πόρους στο λειτουργικό της Microsoft, και προσφέρει και τη λειτουργία της περιστροφής των 360 μοιρών σε μερικές ταινίες.

Ωστόσο, ενώ υποστηρίζει χειροκίνητα και υποτίτλους τοπικά, υστερεί με τους κωδικοποιητές έναντι των τριών ανταγωνιστών, που συν τοις άλλοις, έχουν πάμπολλες λειτουργίες, και υποστηρίζουν και online λήψη υποτίτλων.

Αυτόματο Κατέβασμα Υποτίτλων με Δωρεάν Εφαρμογές

Τους υπότιτλους τους χρησιμοποιούμε κυρίως για τις ξένες τηλεοπτικές σειρές και ταινίες που κατεβάσαμε από το ίντερνετ. Αναμφίβολα αποτελούν το σημαντικότερο κομμάτι για υλικό σε γλώσσα…

Με άλλα λόγια, καλά τα ελαφριά προγράμματα, αλλά αν ο υπολογιστής μας δεν είναι πολύ παλιός ή πολύ μικρών δυνατοτήτων, αξίζει να ρίχνουμε μια ματιά και στις δυνατότητες της κάθε εφαρμογής.

Ελαφριά προγράμματα για όλες τις χρήσεις

Στη συνέχεια θα δούμε μια πλειάδα από διάφορα χρήσιμα και ελαφριά προγράμματα για εργασία και ψυχαγωγία, που έχουν πολύ μικρό όγκο, και τα περισσότερα είναι δοκιμασμένα, καθώς τα χρησιμοποιούμε στους προσωπικούς υπολογιστές μας.

Ως εκ τούτου, δεν αποτελούν προϊόν έρευνας, και εμείς τα θεωρούμε ασφαλή, καθώς αρκετά εξ αυτών προέρχονται από το κατάστημα των Windows. Η σειρά που εμφανίζονται είναι τυχαία.

Πριν ξεκινήσουμε: Σημείο επαναφοράς

Πριν ξεκινήσουμε να πειραματιζόμαστε και να εγκαθιστούμε νέα ελαφριά προγράμματα, καλό θα είναι να δημιουργήσουμε ένα σημείο επαναφοράς. Το πιο πιθανό είναι να μην μας χρειαστεί καθόλου.

Όμως αν κάνουμε κάποιο λάθος ή κάτι μας πάει στραβά, θα μπορούμε να επαναφέρουμε τον υπολογιστή ακριβώς στην κατάσταση που βρισκόταν.

Για τη δημιουργία σημείου επαναφοράς, πατάμε ταυτόχρονα το πλήκτρο των Windows και το “R”…

Ελαφριά Προγράμματα 22

..και στη μικρή καρτέλα που θα ανοίξει, πληκτρολογούμε ή επικολλούμε την εντολή:

systempropertiesprotection

Ελαφριά Προγράμματα 22α

Αφού βεβαιωθούμε ότι είναι ενεργή η επαναφορά συστήματος, επιλέγουμε τη “Δημιουργία”…

Ελαφριά Προγράμματα 22αα

…γράφουμε ένα όνομα για το σημείο επαναφοράς, και σε ελάχιστο χρόνο θα έχει ολοκληρωθεί με επιτυχία.

Ελαφριά Προγράμματα 22ααα

Αν θέλουμε ακόμα μεγαλύτερη ασφάλεια, μπορούμε να κρατήσουμε ένα αντίγραφο ασφαλείας των Windows με μια ειδική εφαρμογή, όπως τα Aomei Backupper, EaseUS Todo Backup, ή Macrium Reflect.

Everything – Αστραπιαία αναζήτηση

Πολλοί από εμάς θα έχουμε παρατηρήσει ότι όταν ψάχνουμε κάτι μέσα στον explorer του λειτουργικού, η αναζήτηση ενίοτε καθυστερεί πολύ, και μερικές φορές δεν ολοκληρώνεται ποτέ.

Μπορούμε να απαλλαχτούμε μια και καλή από αυτό το θέμα με ένα πανάλαφρο και αστραπιαίο εργαλείο αναζήτησης στα Windows, που χρησιμοποιεί ελάχιστους από τους πόρους του συστήματός μας. Ταυτόχρονα, παρακολουθεί και όλες τις αλλαγές στο σύστημα αρχείων.

Το Everything στην ουσία είναι μια τοπική μηχανή αναζήτησης που εντοπίζει άμεσα τα αρχεία και τους φακέλους. Σε αντίθεση με την αναζήτηση των Windows, το μικρό δωρεάν πρόγραμμα εμφανίζει ταχύτατα και το πιο απομονωμένο αρχείο και φάκελο στον υπολογιστή μας (εξού και το όνομα Everything).

Ελαφριά Προγράμματα 1

Εκείνο που εντυπωσιάζει περισσότερο είναι η ταχύτητα της αναζήτησης, που διαρκεί δέκατα του δευτερολέπτου. Για έναν μεγαλύτερο όγκο, όπως για παράδειγμα 120.000 αρχεία, θα απαιτηθεί περίπου ένα δευτερόλεπτο για την αναζήτηση.

Έτσι λοιπόν, με το Everything δεν χρειάζεται να κάνουμε κάτι το ιδιαίτερο, παρά μόνο να το ανοίξουμε από τη γραμμή εργασιών που τρέχει, και να πληκτρολογήσουμε ό,τι θέλουμε να αναζητήσουμε, όπως παρατηρούμε στη παρακάτω εικόνα.

Μπορούμε να το κατεβάσουμε από εδώ.

Ελαφριά Προγράμματα 2

GlassWire – Έξτρα έλεγχος δικτύου

Πρόκειται για ένα από τα νέα ελαφριά προγράμματα στα Windows, που μας βοηθά να γνωρίζουμε ανα πάσα στιγμή ποιες γνωστές ή άγνωστες συσκευές και εφαρμογές συνδέονται στο ίντερνετ και το επιβραδύνουν, ή για ασυνήθιστες αλλαγές στα προγράμματα που τρέχουμε.

Στην ουσία έχουμε να κάνουμε με ένα έξτρα βοηθητικό Firewall που δεν χρησιμοποιεί καθόλου τους πόρους του συστήματός μας, εμφανίζοντας ένα γράφημα με όλη τη δραστηριότητα του δικτύου που λαμβάνει χώρα στον υπολογιστή μας.

Ελαφριά Προγράμματα 8α

Από εκεί και μετά, αν είμαστε δυσαρεστημένοι με μια συγκεκριμένη εφαρμογή που χρησιμοποιεί το ίντερνετ χωρίς να τη χρειαζόμαστε, μπορούμε με δεξί κλικ πάνω της να την αποκλείσουμε προσωρινά.

Μια από τις καλύτερες λειτουργίες του GlassWire είναι η αυτόματη ανίχνευση των εφαρμογών που σχετίζονται με το ίντερνετ, σε πραγματικό χρόνο, με αναδυόμενο παράθυρο, και σε απευθείας σύνδεση με το VirusTotal και τις τελευταίες ενημερώσεις του για τις εφαρμογές.

Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να μεταβούμε στις ρυθμίσεις του GlassWire, και στη συνέχεια, πατώντας στο “VirusTotal”, να ενεργοποιήσουμε αυτή τη λειτουργία, όπως παρατηρούμε παρακάτω.

Ελαφριά Προγράμματα 7

Η δωρεάν έκδοση του GlassWire είναι υπεραρκετή από μόνη της.

Tο GlassWire Pro έχει ακόμη πιο ισχυρά χαρακτηριστικά στο Firewall, που ωστόσο, οι περισσότεροι από εμάς δεν χρειαζόμαστε, καθώς θα έχουμε ήδη κάποιο άλλο πρόγραμμα προστασίας στο PC.

Μπορούμε να το κατεβάσουμε από εδώ.

Δείτε περισσότερα σχετικά με εφαρμογές Firewall:

Τα Καλύτερα Δωρεάν Firewall για Windows

To Firewall είναι ένα ηλεκτρονικό τείχος προστασίας. Ευθύνη του είναι να ελέγχει την επικοινωνία, τη λήψη και την αποστολή δεδομένων συγκεκριμένων προγραμμάτων μέσω δικτύου. Σε…

WiFi Analyzer – Ταχύτερο Wi-Fi

Ο αναλυτής του Wi-Fi, που πολλοί από εμάς ενδέχεται να χρησιμοποιούμε ήδη στο Android, μπορεί να μας βοηθήσει να εντοπίσουμε σε πιο κανάλι θα έχουμε ταχύτερο ασύρματο internet.

Η μοναδική προϋπόθεση είναι να έχουμε ένα laptop ή επιτραπέζιο PC με WLAN.

Ελαφριά Προγράμματα 36αα

Μόλις αλλάξουμε το κανάλι μέσα από το περιβάλλον του router, θα έχουμε αυξήσει την ταχύτητα του Wi-Fi, και αυτό καθιστά το μικρό και ελαφρύ πρόγραμμα πολύ χρήσιμο για το laptop και όλες τις φορητές συσκευές μας.

Ελαφριά Προγράμματα 36α

Επιπλέον, μπορούμε να βρούμε την ιδανικότερη θέση για τον ασύρματο δρομολογητή, έτσι ώστε να έχουμε ακόμη καλύτερη εμβέλεια. Η δωρεάν έκδοση είναι υπεραρκετή και δεν έχει διαφημίσεις. Μπορούμε να το κατεβάσουμε από το κατάστημα της Microsoft.

Ελαφριά Προγράμματα 36ααα

Δείτε περισσότερα σχετικά με το ταχύτερο WiFi:

Καλύτερο Σήμα WiFi Σε Κάθε Δωμάτιο Του Σπιτιού
Ενίσχυση Σήματος WiFi Σε Όλο το Σπίτι, Δωρεάν ή με Εξοπλισμό

Η αξιόπιστη ασύρματη δικτύωση είναι ο ακρογωνιαίος λίθος ενός σπιτιού, καθώς στις μέρες μας έχουν αυξηθεί θεαματικά οι συσκευές που συνδέονται ασύρματα στο ίντερνετ. Όμως,…

WiFi Password Revealer – Όλοι οι κωδικοί

Συνήθως, η σύνδεση πραγματοποιείται αυτόματα στο ασύρματο δίκτυό μας, και δεν χρειάζεται να βάζουμε τους κωδικούς.

Όμως, τι γίνεται αν πρέπει να συνδεθούμε στο δίκτυο με μια νέα συσκευή, ή έχουμε έναν επισκέπτη και πρέπει να του δώσουμε τον κωδικό πρόσβασης του Wi-Fi, αλλά δεν τον θυμόμαστε; Επιπλέον, ο κωδικός μπορεί να είναι σανσκριτικός με ένα σωρό χαρακτήρες.

Ελαφριά Προγράμματα 37

Το μικρό εργαλείο είναι γρήγορο και εύκολο στη χρήση, και θα έχουμε τους κωδικούς πρόσβασης σε δευτερόλεπτα, για να τους αντιγράψουμε με δεξί κλικ.

Είναι δωρεάν, και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλα τα λειτουργικά συστήματα των Windows από XP και άνω, και είναι διαθέσιμο τόσο για 32-bit όσο και για 64-bit. Το κατεβάζουμε από εδώ.

Ελαφριά Προγράμματα 37α

Mouse without Borders – Ποντίκι χωρίς όρια

Αν δουλεύουμε σε δυο ή περισσότερους υπολογιστές, δεν επιτρέπεται να μην χρησιμοποιούμε ήδη το θαυματουργό εργαλείο της Microsoft, που είναι αναμφίβολα ένα από τα πιο ελαφριά προγράμματα που έχει διαθέσει ποτέ η εταιρεία. Δεν είναι ενσωματωμένο στο λειτουργικό μας σύστημα.

Το Mouse without Borders είναι η ιδανική λύση αν θέλουμε να συνδέσουμε δωρεάν έως και τέσσερις υπολογιστές με το ίδιο ποντίκι και πληκτρολόγιο. Δουλεύει απροβλημάτιστα, και κάνει τη δουλειά του όπως πρέπει.

Μπορούμε να το κατεβάσουμε από εδώ, και αν θέλουμε να δούμε όλες τις ρυθμίσεις και λειτουργίες του, μπορούμε να δούμε τον παλιότερο σχετικό οδηγό.

Πώς Χρησιμοποιώ Ένα Ποντίκι και Πληκτρολόγιο σε Δύο Υπολογιστές

Σε αρκετές περιπτώσεις μπορεί να τύχει να χρησιμοποιήσουμε ταυτόχρονα δύο υπολογιστές. Είναι όμως κουραστικό να αλλάζουμε συνέχεια πληκτρολόγιο και ποντίκι όταν αλλάζουμε υπολογιστή, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για πάνω…

Sumatra PDF

Παρότι τα περισσότερα προγράμματα περιήγησης μπορούν να ανοίξουν τα αρχεία PDF, εξακολουθεί να υπάρχει αξία στην εγκατάσταση κάποιου σχετικού προγράμματος. Κυρίως αν θέλουμε να οργανώσουμε καλύτερα τα αρχεία μας, αλλά και τα eBook (ePub, Mobi).

Το Sumatra PDF είναι ιδιαίτερα ελαφρύ, και αρκεί μόνο να πούμε ότι στις μετρήσεις μας κατανάλωνε 0% CPU και περίπου 56 MB μνήμης, που ήταν το 1/4 των πόρων που χρησιμοποιούσε το Adobe Reader.

Ελαφριά Προγράμματα 120α

Επιπλέον, το μικρό και απλό πρόγραμμα είναι portable, με πλήρως εξελληνισμένο περιβάλλον. Μπορούμε να το κατεβάσουμε από εδώ.

Ελαφριά-Προγράμματα-120ααα

PDF Converter Bot – Ρομπότ μετατροπής

Το μικρό δωρεάν πρόγραμμα βρίσκεται στο κατάστημα της Microsoft, και μετατρέπει ταχύτατα τις περισσότερες μορφές αρχείων σε PDF.

Το Converter Bot είναι πολύ εύκολο στη χρήση. Μπορούμε να σύρουμε απλά το αρχείο που θέλουμε να μετατρέψουμε, και δεν χρειάζεται ιδιαίτερος κόπος, ούτε καν να είμαστε online. Μπορούμε να το κατεβάσουμε από εδώ.

Ελαφριά Προγράμματα 40ααα

Simple sticky notes – Εύκολες σημειώσεις

Τα Windows έχουν ενσωματωμένα sticky notes, αλλά το Simple Sticky Notes το κάνει καλύτερα, με βολικότερες λειτουργίες, αλλά και χρήσιμο καρφίτσωμα στην επιφάνεια εργασίας. Μπορούμε να το κατεβάσουμε από εδώ.

Wallpaper HD – Όλα τα Φόντα

Όπως και στο Android, έτσι και στα Windows έχουμε την ευκαιρία να επιλέξουμε με πολύ απλό και αυτόματο τρόπο εντυπωσιακά φόντα υψηλής ανάλυσης, όχι μόνο για την επιφάνεια εργασίας, αλλά για το κλείδωμα οθόνης, και την εικόνα του λογαριασμού μας.

Ελαφριά Προγράμματα 45

Το δωρεάν Wallpaper HD βρίσκεται στο κατάστημα της Microsoft, και μπορούμε να το κατεβάσουμε από εδώ.

Ελαφριά Προγράμματα 45α

Δείτε περισσότερες εφαρμογές σχετικά με το φόντο της οθόνης:

Αυτόματη Αλλαγή Ταπετσαρίας (Wallpaper) στα Windows

Η “ταπετσαρία”, ή αλλιώς Wallpaper, είναι η εικόνα στην επιφάνεια εργασίας του υπολογιστή μας. Η αλλαγή ταπετσαρίας είναι μία από τις πιο εύκολες και γρήγορες αλλαγές στην…

Pic Collage – Κολασμένα κολάζ

Πρόκειται για ένα από τα πολύ ελαφριά προγράμματα επεξεργασίας εικόνας, και είναι πολύ πιθανό να μην έχουμε χρησιμοποιήσει ποτέ αντίστοιχο επεξεργαστή φωτογραφιών που να είναι τόσο εύκολος και εύχρηστος.

Το Pic Collage είχε ενθουσιάσει στο παρελθόν του χρήστες του iOS, και είναι βέβαιο ότι το ίδιο θα κάνει και τώρα αν το κατεβάσουμε από το κατάστημα των Windows.

Ελαφριά Προγράμματα 47α

Ένα από τα μεγαλύτερα ατού του εύκολου και μικρού προγράμματος είναι αναμφίβολα τα εντυπωσιακά κολάζ Polaroid – και όχι μόνο- που μπορούμε να κάνουμε στις φωτογραφίες μας, σχεδόν με αυτόματο τρόπο, και να ήταν μόνο αυτό.

Η δωρεάν έκδοση του Pic Collage είναι υπεραρκετή, εκτός αν θελήσουμε να ξεκλειδώσουμε δύο παραπάνω λειτουργίες του, όπου απαιτούνται 1,99 ευρώ.

Lightshot – Γρήγορα στιγμιότυπα οθόνης

Η εφαρμογή μας επιτρέπει να επιλέξουμε οποιαδήποτε περιοχή στην επιφάνεια εργασίας μας και να τραβήξουμε το στιγμιότυπο οθόνης όσο πιο απλά γίνεται.

Ελαφριά Προγράμματα 50α

Μπορούμε να προσθέσουμε κείμενο, να ορίσουμε τα στιγμιότυπα να είναι σε ένα συγκεκριμένο μέγεθος, και να προκαθορίσουμε όλα αυτά να γίνονται μόνο με ένα πάτημα στο πληκτρολόγιο.

Ελαφριά Προγράμματα 50αα

Μπορούμε να το κατεβάσουμε από εδώ, και αν θέλουμε να δούμε όλες τις ρυθμίσεις και λειτουργίες του, μπορούμε να δούμε τον παλιότερο σχετικό οδηγό.

Featured-Εργαλείο-Αποκομμάτων-Τα-Καλύτερα-Δωρεάν-Προγράμματα-Για-Λήψη-Screenshot-aα3
Εργαλείο Αποκομμάτων: Τα Καλύτερα Δωρεάν Προγράμματα Για Λήψη Screenshot

Μία καλή εφαρμογή για screenshot είναι πάντα χρήσιμη σε ένα Windows PC. Μας επιτρέπει να καταγράφουμε στιγμιότυπα οθόνης για όποια εικόνα και κείμενο μας ενδιαφέρει,…

Convert Units HD – Πλήρης μετατροπέας μονάδων μέτρησης

Πρόκειται για μια πολύ γρήγορη εφαρμογή για τη μετατροπή όλων των μονάδων μέτρησης. Πληκτρολογούμε την τιμή που θέλουμε, και τα είδη των μονάδων εμφανίζονται αυτόματα. Μπορούμε να το κατεβάσουμε από το κατάστημα των Windows.

Ελαφριά Προγράμματα 51

Βέβαια, υπάρχει και πιο γρήγορος τρόπος για μετατροπή μονάδων, χωρίς τη χρήση εφαρμογής:

Μετατροπή Μονάδων Κάθε Είδους – η Πιο Γρήγορη Μέθοδος

Πόσα χιλιόμετρα είναι 60 μίλια? Πόσα λίτρα είναι ένα γαλόνι? Πόσα εκατοστά είναι οχτώ ίντσες? Πόσοι βαθμοί Κελσίου είναι οι 97,7 Φαρενάιτ? Ενώ όλες σχεδόν οι…

Ditto – Κάνει τη ζωή πιο εύκολη

Πολλές φορές όταν εργαζόμαστε με κείμενα στον υπολογιστή, κάνουμε συνεχώς αντιγραφές και επικολλήσεις προτάσεων και παραγράφων.

Ωστόσο, ενδέχεται να χάνουμε τα αυγά και τα πασχάλια, γιατί πάνω στον ρυθμό της εργασίας μας προκύπτουν άλλες ενέργειες.

Το Ditto βελτιώνει κατά πολύ την ενέργεια του “copy-paste” στα Windows, καθότι οτιδήποτε αντιγράφουμε αποθηκεύεται στο πρόχειρό του. Έτσι έχουμε πρόσβαση ανά πάσα στιγμή.

Αντιγραφή-Επικόλληση: Βελτιώστε τη με το Ditto

Οι clipboard managers είναι μια παράδοξη κατηγορία προγραμμάτων. Οι περισσότεροι χρήστες αγνοούν την ύπαρξή τους, αλλά όσοι τους χρησιμοποιούν, δεν μπορούν να κάνουν χωρίς αυτούς….

Στην ουσία, η μικρή εφαρμογή είναι μία επέκταση του clipboard των Windows, που αποθηκεύει οτιδήποτε βρίσκεται στο πρόχειρο, είτε πρόκειται για κείμενο, εικόνες, ή html.

Το πρόγραμμα θα τρέχει συνεχώς στη γραμμή εργασιών, και από εκεί θα μπορούμε να εντοπίζουμε οτιδήποτε έχουμε αντιγράψει.

Ελαφριά Προγράμματα 3

Επιπλέον, διαθέτει πολλές ρυθμίσεις σε πλήρως εξελληνισμένο περιβάλλον. Μπορούμε να ορίσουμε πόσες ημέρες θέλουμε να διατηρείται το πρόχειρο, καθώς επίσης και να το αποθηκεύουμε όπου νομίζουμε.

Το Ditto διατίθεται στο κατάστημα των Windows, καθώς επίσης και από το Sourceforge.

Ελαφριά Προγράμματα 5

FDM – Τα κατεβάζει όλα ταχύτατα

Ο FDM εκτός από open source, είναι και ένα από τα πιο ελαφριά προγράμματα που θα μας λύσει στην κυριολεξία τα χέρια, και δεν πρέπει να απουσιάζει από το Windows PC.

Συν τοις άλλοις, θεωρείται ο κορυφαίος download accelerator και διαχειριστής λήψεων.

Ως λογισμικό ανοικτού κώδικα, προσφέρει όλες τις λειτουργίες του εντελώς δωρεάν σε μεταφρασμένο ελληνικό περιβάλλον. Το πρόγραμμα είναι περίπου 48MB και τρέχει στα Windows XP και άνω.

Η λήψη του FDM στο λειτουργικό της Microsoft γίνεται σε σύντομο χρόνο, και δεν κρύβει κινδύνους από άλλες ανεπιθύμητες τρίτες εφαρμογές. Διατίθεται και η έκδοση Lite, που είναι ιδανική για υπολογιστές με μικρές δυνατότητες.

Εκτός από το γρήγορο κατέβασμα αρχείων, ένα από τα πιο δυνατά χαρακτηριστικά του ανοικτού λογισμικού είναι ότι μπορούμε με δεξί κλικ να κατεβάζουμε ό,τι βίντεο κυκλοφορεί στο web, και ας μην το επιτρέπει το site που το φιλοξενεί.

Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με τα βίντεο του YouTube, κάνοντας απλά δεξί κλικ πάνω στη σελίδα, κάτω από την περιοχή του βίντεο.

Ελαφριά Προγράμματα 11

Επιπλέον, ο FDM υποστηρίζει την παύση και συνέχιση των λήψεων οποιαδήποτε στιγμή, αλλά και το πρωτόκολλο BitTorrent, προσφέροντας πολύ γρήγορο και ταξινομημένο κατέβασμα και στο torrenting, με αυτόματη απενεργοποίηση του PC με την ολοκλήρωση των λήψεων.

MediaHuman – Πολλαπλές λήψεις Mp3

Το Μediahuman είναι ένα δωρεάν και πολύ ελαφρύ πρόγραμμα με εξαιρετικές δυνατότητες στο ταυτόχρονο κατέβασμα τραγουδιών από το YouTube, και οπουδήποτε αλλού υπάρχουν βίντεο και μουσική που απαγορεύουν τη λήψη, όπως το Vevo, Soundcloud, Mixcloud, Facebook, κ.α.

Ελαφριά Προγράμματα 16α

Η μικρή εφαρμογή διαθέτει αυτοματισμούς και ταχύτατες λήψεις, τα οποία είναι χαρακτηριστικά που τα συναντάμε μόνο σε πληρωμένα προγράμματα.

Ένα άλλο μεγάλο ατού είναι ότι κάνει ενημερώσεις απρόσκοπτα, σχεδόν κάθε εβδομάδα, και ως φαίνεται, δεν σκοπεύει να αφήσει το YouTube σε ησυχία.

Επιπλέον, διαθέτει πλήρως εξελληνισμένο περιβάλλον, και είναι βέβαιο ότι θα μας ανοίξει η όρεξη να εξερευνήσουμε όλο το πρόγραμμα, καθώς έχει πολλές ακόμη χρήσιμες λειτουργίες, και διάφορες ρυθμίσεις για την ποιότητα των κομματιών.

Μια από τις καλύτερες δυνατότητές του είναι ότι μετατρέπει και κατεβάζει μονομιάς όλα ανεξαιρέτως τα κομμάτια μιας playlist. Μάλιστα, το κάνει με τον ταχύτερο δυνατό τρόπο.

Επιπλέον, είναι ιδανικό αν θέλουμε να αποθηκεύσουμε στον σκληρό, σε USB stick, ή σε μια κάρτα SD, τις playlist του Spotify και των άλλων παρόμοιων συνδρομητικών υπηρεσιών.

Δωρεάν Κατέβασμα Mp3 Από Το Spotify Και Άλλες Υπηρεσίες
Δωρεάν Κατέβασμα Mp3 Από Spotify και Άλλες Υπηρεσίες

To Spotify και άλλες γνωστές online υπηρεσίες μας προσφέρουν αμέτρητα τραγούδια για να ακούμε μουσική μέσω internet. Ωστόσο, οι υπηρεσίες αυτές δίνουν τη δυνατότητα για…

Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να αντιγράψουμε με ένα κλικ τη διεύθυνση που βρίσκεται το βίντεο, η μουσική, ή η playlist, και το MediaHuman θα ξεκινήσει αυτόματα τη λήψη τους, χωρίς να κάνουμε άλλη ενέργεια.

Ελαφριά Προγράμματα 16αα

Το πολύ ελαφρύ και χρήσιμο πρόγραμμα της Media Human είναι μόνο 28 ΜΒ και μπορούμε να το κατεβάσουμε από εδώ.

Sleep Timer – Χρονοδιακόπτης

Υπάρχουν ελαφριά προγράμματα για εργασίες που κάνουμε ήδη, αλλά και ελαφριά προγράμματα για δυνατότητες που ίσως δεν είχαμε καν σκεφτεί.

Το Sleep Timer είναι ένας απλός ρυθμιζόμενος χρονοδιακόπτης που δεν απαιτεί καν εγκατάσταση. Μπορεί να μας φανεί χρήσιμος όταν κάνουμε λήψεις αλλά πρέπει να φύγουμε, ή να πάμε για ύπνο, ώστε να κλείσει αυτόματα ο υπολογιστής.

Το μόνο που κάνουμε είναι να του ορίσουμε πότε να απενεργοποιηθεί ή και να κοιμηθεί το PC μας, πατώντας στο ωραίο εικονίδιό του. Μπορούμε να το κατεβάσουμε από εδώ.

Ελαφριά Προγράμματα 39α

Για περισσότερα σχετικά προγράμματα και δυνατότητες, δείτε τον οδηγό μας:

Featured Αυτόματος Τερματισμός Υπολογιστή - Οι καλύτερες Μέθοδοι
Αυτόματος Τερματισμός Υπολογιστή – Οι Καλύτερες Μέθοδοι

Ένας υπολογιστής που λειτουργεί χωρίς να χρησιμοποιείται είναι ένας υπολογιστής που σπαταλάει ρεύμα. Σε όλους μπορεί να συμβεί να ξεχάσουμε το PC ανοιχτό όταν βλέπουμε…

f.lux – Η οθόνη και τα μάτια μας

Το f.lux πρωτοεμφανίστηκε πριν από αρκετά χρόνια στο iOS jailbreaking, και είχε ξετρελάνει τους χρήστες του λειτουργικού της Apple.

Το μικρό και ελαφρύ πρόγραμμα διατίθεται στο κατάστημα της Microsoft, και κάνει πολλά περισσότερα από τη λειτουργία νυχτερινού φωτισμού των Windows.

Ελαφριά Προγράμματα 35

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, οι οθόνες των υπολογιστών φαίνονται καλά στα μάτια μας, και ας εκπέμπουν ψυχρό λευκό, ή έντονο γαλαζωπό φως, καθώς το πράγμα ταιριάζει με την ηλιοφάνεια έξω.

Ωστόσο, στις βραδινές και νυχτερινές ώρες είναι βέβαιο ότι η ακτινοβολία θα κουράζει τα μάτια μας, ενώ υπάρχουν αποδείξεις πως βλάπτει και την υγεία μας.

Πώς η Ακτινοβολία του Κινητού Μπορεί να Βλάψει την Υγεία

Ναι, η ακτινοβολία του κινητού μπορεί να βλάψει την υγεία. Μόνο που πιθανώς να μην είναι η ακτινοβολία που έχετε στο νου, και οι επιπτώσεις να…

Το πρόγραμμα μας προσφέρει με μοναδικό τρόπο τη ρύθμιση της θερμοκρασίας χρώματος της οθόνης μας, σύμφωνα με την ώρα της ημέρας, είτε αυτόματα, είτε χειροκίνητα, αλλάζοντας τη θερμότητα των χρωμάτων όταν νυχτώνει, και επαναφέροντάς τα όταν ξημερώνει.

Ελαφριά Προγράμματα 32

Εκτός των άλλων, αυτές οι αλλαγές χρώματος έχουν σχεδιαστεί για να βοηθήσουν και το περίφημο κιρκάδιο σύστημά μας, και γίνονται ακόμη καλύτερες όταν πρόκειται να παρακολουθήσουμε μια ταινία, η να σερφάρουμε αδιάκοπα στο ίντερνετ.

Σε αυτή την περίπτωση υπάρχουν δυο σχετικές λειτουργίες που τονώνουν τα εφέ χρώματος για 2,5 ώρες, και μας επιτρέπει να δούμε το έργο, ή να σερφάρουμε πολύ πιο άνετα.

Πρόκειται για το ‘Movie mode” και το “Soft White” που παρατηρούμε παρακάτω, και να ήταν μόνο αυτά.

Ελαφριά Προγράμματα 32aaa

Το μόνο αρνητικό, αν θα μπορούσαμε να το χαρακτηρίσουμε έτσι, είναι ότι χρειάζεται λίγος χρόνος για να μάθουμε τις πάμπολλες λειτουργίες, και να οριστικοποιήσουμε τους αυτοματισμούς για τη φωτεινότητα της οθόνης, ανάλογα με τα γούστα μας. Ειδάλλως, το κάνουμε και χειροκίνητα.

Ελαφριά Προγράμματα 31

Όπως αναφέρθηκε, εναλλακτικά μπορούμε να δοκιμάσουμε την ενσωματωμένη λειτουργία νυχτερινού φωτισμού, που δέχεται και ένα σχετικό προγραμματισμό. Θα τον εντοπίσουμε στη διαδρομή “Ρυθμίσεις➜Σύστημα➜Οθόνη”.

Ελαφριά-Προγράμματα-122

PortableApps – Παντού μαζί μας

Πολλοί από εμάς ενδέχεται να έχουμε ένα laptop με μικρό αποθηκευτικό χώρο, ή θέλουμε να έχουμε όλες τις αγαπημένες μας εφαρμογές, ελαφριές και όμορφες, παντού μαζί μας σε ένα USB stick, για να τις τρέξουμε σε οποιοδήποτε υπολογιστή επιθυμούμε.

Επιπλέον, μπορεί να τις θέλουμε και στον κεντρικό μας υπολογιστή για να εκτελούνται χωρίς εγκατάσταση, χωρίς καμία επιβράδυνση στο PC, και διαγράφοντας απλά τον φάκελο της εφαρμογής, αν δεν τη χρειαζόμαστε άλλο.

Αυτή την καλή δουλειά θα μας την κάνει συνολικά το μικρό και ελαφρύ PortableApps, που είναι από μόνο του ένα φορητό Appstore, αν του το ορίσουμε στην αρχή, έτσι ώστε να εκτελείται χωρίς εγκατάσταση από ένα USB stick, ή από κάποια υπηρεσία Cloud.

Από εκεί και μετά, όρεξη να έχουμε για να επιλέγουμε τα δεκάδες ελαφριά προγράμματα όπως το Ditto και FDM που είδαμε προηγουμένως, αλλά και τον VLC, Chrome, Firefox, 7-Zip, CCleaner, LibreOffice, και πολλές ακόμη φορητές εφαρμογές.

Μπορούμε να δούμε αναλυτικά τη διαχείριση φορητών εφαρμογών με το PortableApps σε παλαιότερο οδηγό.

Portable Apps: Τι Είναι οι Φορητές Εφαρμογές Χωρίς Εγκατάσταση

Τα περισσότερα προγράμματα των Windows πρέπει να εγκατασταθούν για να λειτουργήσουν. Υπάρχουν όμως οι λεγόμενες portable apps, φορητές εφαρμογές που τρέχουν χωρίς εγκατάσταση. Προσφέρουν σαφή…

Επίσης μπορούμε να δούμε τα καλύτερα ελαφριά προγράμματα για να αυξήσουμε την απόδοση των Windows…

Οι Καλύτερες Εφαρμογές για Βελτίωση των Windows

Όταν αγοράζουμε ένα νέο Windows PC, η ταχύτητά του βρίσκεται στα ύψη και όλες οι εφαρμογές ξεκινούν εν ριπή οφθαλμού. Ωστόσο, με τον καιρό το…

… αλλά και τα πιο χρήσιμα ελαφριά προγράμματα για να να φρεσκάρουμε με αποτελεσματικό τρόπο τον υπολογιστή μας.

Τα Καλύτερα Δωρεάν Εργαλεία Συντήρησης για τον Υπολογιστή

Είναι αλήθεια ότι το ίντερνετ είναι γεμάτο από εφαρμογές που υπόσχονται θεαματική συντήρηση η οποία κάνει το PC σαν καινούργιο. Ωστόσο στις περισσότερες των περιπτώσεων…

Εσείς χρησιμοποιείτε ελαφριά προγράμματα στα Windows;

Με τα ελαφριά προγράμματα που δεν απαιτούν μεγάλο αποθηκευτικό χώρο, και κυρίως δεν καταναλώνουν τους πόρους του υπολογιστή, μπορούμε να βελτιώσουμε περαιτέρω την εμπειρία μας στα Windows.

Αν σας γεννήθηκαν απορίες ή θέλετε να προτείνετε και τα δικά σας ελαφριά προγράμματα για το λειτουργικό της Microsoft, μπορείτε να μας γράψετε στα σχόλια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED sale alert b10 x4 aa
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#320 - Δωρεάν VPN Edge, Πλήρη Αποσύνδεση Facebook, Κρυφό Μήνυμα Σε Εικόνα, Καρτούν Εικόνα Προφίλ
QuickSteps
GamingSteps#20240322 - Battle Royale Στο WoW, Ρεκόρ Χρηστών Για Το Stardew Valley, GDC Και IGF Awards 2024
GamingSteps