Home » Smartphones-Tablets » Οι Καλύτερες Εφαρμογές Άσκησης για Κινητό Android

Οι Καλύτερες Εφαρμογές Άσκησης για Κινητό Android

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Η γυμναστική είναι σημαντική για το σώμα και το μυαλό. Οι περισσότεροι τη συνδέουμε με το γυμναστήριο, το οποίο μας μεταφέρει στο κόστος και την κούραση. Δεν χρειάζεται όμως να είναι έτσι, καθώς υπάρχουν πολλαπλές εφαρμογές άσκησης για το κινητό μας, που μπορούν να κάνουν τη σωματική δραστηριότητα εύκολη και ευχάριστη.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Επειδή η άσκηση πάει πακέτο με τη σωστή διατροφή, αν θέλουμε να έχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα, δείτε επίσης τον οδηγό μας:

Οι Καλύτερες Mobile Εφαρμογές για Δίαιτα & Σωστή Διατροφή

Η υγιεινή διατροφή και η σωματική άσκηση είναι οι σημαντικότεροι παράγοντες για την καλή υγεία. Όμως, σε πολλούς από εμάς οι εξαντλητικοί ρυθμοί της καθημερινότητας…

Συμβουλευτείτε πρώτα ένα γιατρό

Ενώ η σωματική άσκηση είναι γενικά ωφέλιμη, ορισμένοι από εμάς πιθανώς να έχουμε προβλήματα υγείας που να μας περιορίζουν. Κάποιοι, μάλιστα, μπορεί να αγνοούμε κάποιο θέμα υγείας, που όμως με την άσκηση μπορεί να επιβαρυνθεί.

Σε κάθε περίπτωση, πριν ξεκινήσουμε ένα νέο πρόγραμμα άσκησης, ειδικά με εφαρμογές άσκησης στο κινητό, καλό είναι να συμβουλευτούμε τον προσωπικό μας ιατρό ή κάποιον ειδικό.

Το PCsteps και οι συντελεστές του δε φέρουν καμία ευθύνη για τη χρήση των εφαρμογών, καθώς και για οποιαδήποτε αποτελέσματα μέσω της χρήσης τους.

Τι προσφέρουν οι εφαρμογές άσκησης στο κινητό

Η γυμναστική δεν θα έπρεπε να ισούται με σπατάλη χρημάτων, κούραση, και βαρετή αγγαρεία. Αντιθέτως μπορεί να είναι εύκολη, διασκεδαστική, και κυρίως να κοστίζει λίγο ή καθόλου.

Οι εφαρμογές άσκησης στο κινητό είναι ένας τομέας που αναπτύσσεται διαρκώς. Δεν αυξάνεται μόνο το πλήθος τους, αλλά και η έκταση των τομέων με τους οποίους ασχολούνται.

Κάποτε υπήρχαν απλά εφαρμογές που σε βοηθούσαν να δημιουργήσεις ένα πρόγραμμα γυμναστικής. Πλέον οι εφαρμογές αυτές έχουν εξελιχθεί και οι δυνατότητές τους είναι πολλές.

Παρακάτω θα δούμε μαζί τις καλύτερες εφαρμογές άσκησης για κινητό Android και τι μπορούν να μας προσφέρει η καθεμία ξεχωριστά.

Παρακολούθηση Δραστηριότητας

Η πρώτη κατηγορία που θα δούμε αφορά τις εφαρμογές άσκησης και παρακολούθησης δραστηριότητας. Αυτές οι εφαρμογές μας βοηθούν να οργανώσουμε τον χρόνο άθλησης και να παρακολουθούμε τη δραστηριότητά μας κατά τη διάρκεια.

Οι περισσότερες εφαρμογές ασχολούνται με το περπάτημα, το τρέξιμο, και την ποδηλασία. Ας δούμε λοιπόν ποιες είναι και τι μπορούν να μας προσφέρουν.

Charity Miles Walk&Run Tracker

Βαθμολογία Play Store: 4.2★

Επιλέξαμε να αρχίσουμε με το Charity Miles Walk&Run Tracker, καθώς είναι μια εφαρμογή που μετατρέπει την άσκηση σε φιλανθρωπία.

Το Charity Miles από τη μία καταγράφει την απόσταση και τον χρόνο που αφιερώνουμε στο περπάτημα και το τρέξιμο. Επιπλέον όμως, κάθε βήμα που κάνουμε ισούται με κάποιο ποσό.

Οι Καλύτερες Εφαρμογές Άσκησης για Κινητό Android

Το πρώτο βήμα που χρειάζεται να κάνουμε, είναι να επιλέξουμε τον φιλανθρωπικό σκοπό στον οποίο θέλουμε να συμμετέχουμε. Αυτή τη στιγμή 40 και πλέον φιλανθρωπικές οργανώσεις ανά τον κόσμο συνεργάζονται με το Charity Miles.

Έπειτα ενεργοποιούμε την καταγραφή της άσκησής μας πριν αρχίσουμε να καλύπτουμε την απόσταση που επιθυμούμε.

Μόλις τελειώσουμε την άσκηση, απλώς σταματάμε το χρονόμετρο. Με το πέρας της άσκησης, η απόσταση που έχουμε διανύσει μετατρέπεται σε χρήματα.

Να σημειώσουμε ότι δεν υπάρχει κάποια γνωστή ισότητα μεταξύ απόστασης και χρημάτων. Εμείς επιλέγουμε τον σκοπό, και το Charity Miles φροντίζει να δωρήσει το αντίστοιχο ποσό στην οργάνωση που επιλέξαμε.

Τα χρήματα που το Charity Miles προσφέρει στους συνεργάτες του προέρχονται όλα από τους χορηγούς του. Οι χορηγοί του είναι εταιρείες από όλον τον κόσμο, όπως η Humana, Johnson & Johnson, και Chobani.

Ένα πολύ θετικό στοιχείο είναι ότι το πρόγραμμα μπορεί να τρέχει στο παρασκήνιο, ενώ χρησιμοποιούμε οποιαδήποτε άλλη εφαρμογή. Παράλληλα διαθέτει και καταγραφή ιστορικού της δραστηριότητάς μας.

Είναι αυτονόητο πως το Charity Miles Walk&Run Tracker δεν ανήκει απλά στις εφαρμογές άσκησης, αλλά μας δίνει κίνητρο να τρέξουμε για καλό σκοπό.

Αν σας ενδιαφέρει γενικότερα το θέμα της φιλανθρωπίας, δείτε τον οδηγό μας:

Φιλανθρωπικά Ιδρύματα για Δωρεές στην Ελλάδα

Με την οικονομική κατάσταση των Ελλήνων τα τελευταία χρόνια, είναι κατανοητό πως οι κινήσεις φιλανθρωπίας είναι πιο δύσκολες από ποτέ. Αυτός όμως είναι ταυτόχρονα ο λόγος…

Google Fit

Βαθμολογία Play Store: 3.9★

Το Google Fit, ως παιδί της Google είναι μια αξιόπιστη εφαρμογή η οποία έχει αποσπάσει πολλές λήψεις. Δεν ισχύει όμως το ίδιο και για τη βαθμολογία της, η οποία έχει τα πάνω και τα κάτω της.

Ασχέτως με τη βαθμολογία των χρηστών, η οποία αλλάζει συνεχώς, το Google Fit αποτελεί μία από τις καλύτερες εφαρμογές άσκησης στο κινητό.

Μπορούμε με τη βοήθεια του Google Fit να παρακολουθούμε το περπάτημα, το τρέξιμο, και την άσκησή μας με ποδήλατο.

Η εφαρμογή διατηρεί ιστορικό, προσφέρει αναλυτική παρουσίαση των δεδομένων, ενώ μας βοηθά να βλέπουμε την πορεία που ακολουθήσαμε μέσω του χάρτη.

Με το Google Fit μπορούμε να ορίσουμε στόχους τους οποίους θέλουμε να επιτύχουμε. Όλα τα δεδομένα του Google Fit μπορούν να συγχρονιστούν με οποιοδήποτε Android Wear.

Τέλος, είναι δυνατός ο συγχρονισμός των δεδομένων άλλων εφαρμογών άσκησης που μας βοηθούν να παρακολουθούμε τη φυσική μας κατάσταση.

Run with Map My Run

Βαθμολογία Play Store: 4.5★

Το Run with Map My Run είναι μία από τις καλύτερες εφαρμογές άσκησης στο κινητό. Προσφέρεται δωρεάν, ενώ διαθέτει και υπηρεσία συνδρομής η οποία παρέχει επιπλέον δυνατότητες.

Με το Run with Map My Run μπορούμε να καταγράφουμε τη δραστηριότητά μας για πάνω από 600 τύπους εκγύμνασης.

Δεν έχει σημασία αν θέλουμε να χάσουμε βάρος ή να προετοιμαστούμε για μαραθώνιο. Πραγματικά το Run with Map My Run μπορεί να μας βοηθήσει και στα δύο.

Μέσω του Run with Map My Run μπορούμε να δημιουργήσουμε το δικό μας πρόγραμμα άσκησης. Παρακολουθούμε την εξέλιξή μας με τη βοήθεια του λεπτομερούς ιστορικού και των στατιστικών που δημιουργεί.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι μπορούμε να ανταγωνιζόμαστε τους φίλους μας και τους άλλους χρήστες. Το Run with Map My Run επιτρέπει επικοινωνία των χρηστών, τόσο μέσω της εφαρμογής, όσο και μέσω κοινωνικών δικτύων.

Όλα τα δεδομένα μας μπορούν να συγχρονιστούν σχεδόν με όλες τις Android Wear συσκευές και με πάνω από 400 εφαρμογές άσκησης και διατροφής.

Το πιο ενδιαφέρον στοιχείο του Run with Map My Run είναι αυτό της δημιουργίας ή επιλογής τυχαίας πορείας.

Ουσιαστικά επιλέγουμε κάποια διαδρομή που έχει καταθέσει κάποιος άλλος χρήστης ή δημιουργούμε εμείς μία δική μας, διαλέγοντας την απόσταση που θέλουμε να διανύσουμε.

Έτσι δεν χρειάζεται κάθε φορά να κάνουμε την ίδια διαδρομή, αποφεύγοντας επιτυχώς τη βαρεμάρα της ρουτίνας.

Runtastic Running & Fitness

Βαθμολογία Play Store: 4.5★

Μιλώντας για εφαρμογές άσκησης στο κινητό, δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε έναν από τους κολοσσούς της κατηγορίας, το Runtastic Running & Fitness.

Πρόκειται για μία εφαρμογή που κατέχει ρεκόρ λήψεων, ειδικά στην κατηγορία που εξετάζουμε στο παρόν άρθρο.

Το Runtastic Running & Fitness ασχολείται αποκλειστικά με το τρέξιμο, το περπάτημα, και την ποδηλασία. Παρ' όλα αυτά, η Runtastic έχει αναπτύξει και προσφέρει στο κοινό πολλές εφαρμογές για κάθε τύπο άσκησης.

Με το Runtastic Running & Fitness παρακολουθούμε τη δραστηριότητά μας και δημιουργούμε πλάνα άσκησης ή βρίσκουμε έτοιμα. Επίσης, η ύπαρξη πινάκων κατάταξης μας προσφέρει ανταγωνισμό, και ο φωνητικός προπονητής ώθηση να συνεχίζουμε.

Δυστυχώς το Runtastic Running & Fitness συγχρονίζει με περιορισμένο αριθμό Android Wear συσκευών και μόνο με τις εφαρμογές Google Fit και MyFitnessPal.

Βέβαια δεν μπορούμε να αγνοήσουμε την απίστευτα λεπτομερή καταγραφή των δεδομένων που συλλέγει. Ανάμεσα σε όλα τα στοιχεία που μας δίνει το Runtastic Running & Fitness, σημειώνει ακόμη και τις θερμίδες που κάψαμε.

Η δωρεάν έκδοση προσφέρει ήδη αρκετά, όμως οι δυνατότητες του Runtastic Running & Fitness επεκτείνονται κατά πολύ με την πληρωμή της PRO έκδοσης.

Runkeeper – GPS Track Run Walk

Βαθμολογία Play Store: 4.5★

Ανάμεσα σε όλες τις εφαρμογές άσκησης που δοκιμάσαμε στο κινητό, το Runkeeper ήταν η πιο απλή.

Τα χαρακτηριστικά του Runkeeper είναι συγκεκριμένα και αποδεικνύουν πως οι σχεδιαστές του πέτυχαν αυτό που ήθελαν. Δημιούργησαν μία εφαρμογή αποκλειστικά για το τρέξιμο.

Το Runkeeper καταγράφει το τρέξιμο, το περπάτημα, και την άσκηση με ποδήλατο. Επίσης, σημειώνει την πρόοδό μας και τη διαδρομή που ακολουθούμε.

Αν πραγματικά θέλουμε να πετύχουμε, τότε θέτουμε στόχους και ολοκληρώνουμε τις προκλήσεις που προσφέρει η εφαρμογή.

Ο συγχρονισμός με Android Wear συσκευές και ο φωνητικός γυμναστής είναι δύο ακόμη συν του Runkeeper.

Strava Running and Cycling GPS

Βαθμολογία Play Store: 4.6★

Μια ακόμη κορυφαία εφαρμογή είναι το Strava Running and Cycling GPS. Ανήκει στις εφαρμογές άσκησης που καταγράφουν το τρέξιμο και την ποδηλασία.

Χρησιμοποιώντας το Strava Running and Cycling GPS, μπορούμε να ολοκληρώνουμε προκλήσεις ή να ανταγωνιζόμαστε τους φίλους μας.

Ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του Strava είναι ο τρόπος καταχώρησης της κάθε άσκησης. Η εφαρμογή μας επιτρέπει να καταχωρούμε φωτογραφίες για την κάθε δραστηριότητα και να μοιραζόμαστε την καταχώρηση μέσω των κοινωνικών δικτύων με του φίλους μας.

Τέλος, συγχρονίζει με συσκευές Android Wear, ενώ δυστυχώς ο Προσωπικός Γυμναστής που προσφέρει η εφαρμογή είναι επί πληρωμή.

Ψηφιακός Γυμναστής

Στην περίπτωση σχεδιάζουμε μόνοι μας το πρόγραμμα άσκησης, έχουμε δύο επιλογές. Η πρώτη είναι να γράφουμε τα πάντα σε ένα σημειωματάριο.

Η δεύτερη είναι οι εφαρμογές άσκησης που μας βοηθούν να στήσουμε και να παρακολουθούμε το δικό μας προσωπικό πρόγραμμα γυμναστικής.

Στη συγκεκριμένη ενότητα θα δούμε τις καλύτερες εφαρμογές δημιουργίας και παρακολούθησης προγράμματος εκγύμνασης.

Endomondo – Running & Walking

Βαθμολογία Play Store: 4.5★

Θα αρχίσουμε βλέποντας τη βασίλισσα των εφαρμογών άσκησης, που δεν είναι άλλη από το Endomondo – Running & Walking.

Το Endomondo είναι ένα πολυεργαλείο, καθώς κάνει σχεδόν τα πάντα. Παρακολουθεί τη δραστηριότητά μας, κρατά ιστορικό, και αναλύει τις επιδόσεις μας.

Με αυτήν την εφαρμογή δημιουργούμε το δικό μας πρόγραμμα γυμναστικής ή επιλέγουμε κάποιο από τα εκατοντάδες που υπάρχουν ήδη. Κάθε άσκηση που κάνουμε την καταγράφουμε και μπορούμε να τη μοιραστούμε με τους φίλους μας.

Αν θέλουμε μπορούμε να το πάμε ακόμη πιο πέρα, θέτοντας στόχους και εκπληρώνοντας προκλήσεις.

Τα στατιστικά στοιχεία που κρατά το Endomondo είναι λεπτομερέστατα. Επιπλέον, συγχρονίζει με πολλές συσκευές και εφαρμογές άσκησης.

Τέλος, η ύπαρξη φωνητικού γυμναστή συμπληρώνει τη μικρή μας αναφορά στην ατελείωτη λίστα χαρακτηριστικών του Endomondo – Running & Walking.

Fitstar Personal Trainer

Βαθμολογία Play Store: 4.7★

Συνεχίζουμε με μία ακόμη κορυφαία εφαρμογή, το Fitstar Personal Trainer.

Το Fitstar Personal Trainer είναι ακόμη ένα πολυεργαλείο στα χέρια οποιουδήποτε θέλει να γυμνάζεται με σύστημα. Σίγουρα λοιπόν δεν θα περνούσε απαρατήρητο ανάμεσα στις άλλες εφαρμογές άσκησης στο κινητό.

Η εφαρμογή διαθέτει ψηφιακό προπονητή, που μας παροτρύνει με τη βοήθεια βίντεο και συμβουλών. Έτσι μπορούμε να οργανώσουμε το πρόγραμμα γυμναστικής μας, επιλέγοντας ασκήσεις μέσα από μία μεγάλη λίστα που έχουμε στη διάθεσή μας.

Τα χαρακτηριστικά του Fitstar Personal Trainer είναι αρκετά. Ανάμεσα τους ξεχωρίζει η δυνατότητα επιλογής συγκεκριμένης ρουτίνας άσκησης, που μπορεί να κυμαίνεται από 7 έως και 50 λεπτά.

Κλείνοντας να αναφέρουμε ότι είναι συμβατό με τις συσκευές της FitBit, ενώ συγχρονίζει με αρκετές εφαρμογές άσκησης και διατήρησης φυσικής κατάστασης.

JEFIT Workout Tracker Gym Log

Βαθμολογία Play Store: 4.6★

Για όσους έχουμε ασχοληθεί λίγο με εφαρμογές άσκησης στο κινητό, δε χρειάζονται συστάσεις για το JEFIT.

Το JEFIT είναι η καλύτερη εφαρμογή οργάνωσης και παρακολούθησης ενός σωστού προγράμματος γυμναστικής.

Το περιβάλλον χρήσης του είναι απλό και εύχρηστο. Προσφέρει λειτουργίες δημιουργίας πλάνου άσκησης και καταγράφει τα δεδομένα σε ημερήσια βάση.

Κατά τη δημιουργία πλάνου, μπορούμε να επιλέξουμε ασκήσεις μέσα από μια μεγάλη λίστα.

Για κάθε άσκηση μπορούμε να διαβάσουμε πληροφορίες και να δούμε τον τρόπο εκτέλεσής της με τη βοήθεια της σχετικής κινούμενης εικόνας.

Αν πραγματικά θέλουμε να γυμναστούμε και γνωρίζουμε λίγα πράγματα, σίγουρα το JEFIT μπορεί να μας μάθει περισσότερα και να μας βοηθήσει να οργανωθούμε.

Progression Fitness Tracker

Βαθμολογία Play Store: 4.3★

Τελευταία εφαρμογή της κατηγορίας, όμως όχι λιγότερο σημαντική, είναι το Progression Fitness Tracker.

Οι εφαρμογές άσκησης μπορούν να παρέχουν πολλά εργαλεία. Όμως, ίσως να μην θέλουμε όλοι ένα πολυεργαλείο, και μπορεί απλά να αναζητούμε έναν μικρό βοηθό.

Αυτό ακριβώς είναι και το Progression Fitness Tracker, καθώς μπορεί να αποτελέσει το δεξί μας χέρι στην οργάνωση του προγράμματος γυμναστικής μας.

Οι δυνατότητές του είναι συγκεκριμένες και ξεκάθαρες. Με τη βοήθειά του κρατάμε αρχείο των ασκήσεών μας και οργανώνουμε τη γυμναστική μας με το ενσωματωμένο ημερολόγιο.

Σε περίπτωση που ψάχνουμε ένα εξειδικευμένο ημερολόγιο γυμναστικής, που προσφέρει κάτι παραπάνω από απλές καταγραφές, τότε το Progression Fitness Tracker είναι για εμάς.

Interval Timers – Tabata – HIIT (ΥΕΔΠ)

Η Υψηλής έντασης διαλειμματική προπόνηση (ΥΕΔΠ) ή HIIT είναι σίγουρα ένας όρος που προκαλεί πονοκέφαλο. Πρόκειται για έναν τρόπο άσκησης που στοχεύει σε συγκεκριμένα αποτελέσματα.

Ο σκοπός μας δεν είναι να αναλύσουμε τι ακριβώς είναι η ΥΕΔΠ, καθώς ξεφεύγει από τα πλαίσια του παρόντος άρθρου.

Οι περισσότερες εφαρμογές της κατηγορίας είναι απλώς εξελιγμένα χρονόμετρα. Για αυτό και δεν έχουμε πολλά να αναφέρουμε.

Όλες προσφέρουν τη δυνατότητα οργάνωσης μιας ΥΕΔΠ και το περιβάλλον χρήσης τους είναι πάντοτε απλό και εύχρηστο.

Εντούτοις, κάθε δημιουργός προσπαθεί να δώσει κάτι διαφορετικό στον χρήστη. Εμείς θα δούμε ακριβώς αυτό το κάτι που προσφέρει η κάθε εφαρμογή.

Seconds – HIIT Interval Timer

Βαθμολογία Play Store: 4.6.★

Οι προγραμματιστές του Seconds – HIIT Interval Timer έχουν προσθέσει μια πολύ καλή λίστα με έτοιμα προγράμματα ΥΕΔΠ.

Με αυτόν τον τρόπο, είτε γνωρίζουμε πολλά για το συγκεκριμένο τρόπο εκγύμνασης, είτε όχι, μπορούμε πάντα να επιλέξουμε ένα πρόγραμμα από αυτή τη λίστα.

Επίσης, μέσω των μενού του Seconds μπορούμε να ρυθμίσουμε ξεχωριστούς ήχους για την κάθε άσκηση.

Τέλος, το περιβάλλον χρήσης της εφαρμογής είναι οργανωμένο και εύκολο στη χρήση.

Interval Timer

Βαθμολογία Play Store: 4.8★

Ο πιο απλός χρονομετρητής που μπορούμε να βρούμε στο Play Store είναι ο Interval Timer. Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του είναι το καθαρό περιβάλλον χρήσης που καλύπτει όλη την οθόνη.

Η χρήση του είναι πολύ απλή, καθώς ορίζουμε μόνο τον αριθμό των κύκλων άσκησης, τη διάρκεια του κάθε κύκλου, και τον χρόνο του διαλείμματος.

Tabata Timer and HIIT Timer

Βαθμολογία Play Store: 4.7★

Επόμενος και τελευταίος χρονομετρητής είναι ο Tabata Timer and HIIT Timer.

Πρόκειται για μια αρκετά αναπτυγμένη εφαρμογή, καθώς μπορούμε να ρυθμίσουμε μέσα από τα μενού της με κάθε λεπτομέρεια τους χρόνους της άσκησής μας.

Τα σημαντικότερα στοιχεία αυτού του app είναι η δυνατότητα λειτουργίας με κλειδωμένη οθόνη και η εκτέλεση προειδοποιητικών ήχων στα τελευταία δευτερόλεπτα του κάθε σταδίου της άσκησης.

Ώρα για μαραθώνιο

Ορισμένοι από εμάς ίσως σκεφτήκαμε κάποια στιγμή να συμμετάσχουμε σε κάποιον μαραθώνιο. Το είδαμε σαν πρόκληση προς τον εαυτό μας, είτε ως συμμετοχή σε έναν καλό σκοπό

Κάποιοι από εμάς σταματήσαμε πριν καν αρχίσουμε, άλλοι ξεκινήσαμε και “χαθήκαμε” στην πορεία, και φυσικά ένα ποσοστό κατάφερε να διασχίσει τη γραμμή του τερματισμού.

Ανάμεσα στις εφαρμογές άσκησης υπάρχει μια κατηγορία που αφορά αποκλειστικά την προετοιμασία για μαραθώνιο.

Αυτές οι εφαρμογές ακολουθούν συγκεκριμένο πρόγραμμα εκγύμνασης και μας βοηθούν να γίνουμε αυτοί που τελικά θα φτάσουν στο σημείο τερματισμού.

Couch to 5K

Βαθμολογία Play Store: 4.6★

Μία από της κορυφαίες εφαρμογές άσκησης στο κινητό, όταν κάποιος αναφέρεται στην προετοιμασία για μαραθώνιο, είναι το Couch to 5K.

Πρόκειται για μία εφαρμογή που σε παροτρύνει να σηκωθείς από τον καναπέ σου και να ξεκινήσεις να προετοιμάζεσαι για τον επόμενο κιόλας μαραθώνιο.

Η εφαρμογή είναι πολύ απλή στη χρήση της και διαθέτει φωνητικό προπονητή. Επιπλέον, έχει στο οπλοστάσιό της δύο πολύ ιδιαίτερα χαρακτηριστικά.

Το πρώτο αφορά τον προπονητή, καθώς μπορούμε να επιλέξουμε όποιον μας αρέσει μέσα από μία ενδιαφέρουσα λίστα.

Το δεύτερο και ακόμη πιο σημαντικό, είναι η ενημέρωση που μας παρέχει για τους επερχόμενους μαραθώνιους ανά τον κόσμο. Διαθέτει μάλιστα ειδική κατηγορία, στην οποία μπορούμε να αναζητούμε μαραθώνιους με βάση τη γεωγραφική τοποθεσία που θέλουμε.

Στα θετικά της εφαρμογής συμπεριλαμβάνονται το ιστορικό της προόδου μας και η παρουσίαση των δεδομένων με τη χρήση γραφημάτων.

Σε αντίθεση με της περισσότερες εταιρείες που ασχολούνται με τον συγκεκριμένο τομέα, η ACTIVE Network LLC έχει αναπτύξει εφαρμογές μόνο για τους μαραθώνιους 5 χιλιομέτρων.

Αν θέλουμε να προετοιμαστούμε για μαραθώνιο 10 χιλιομέτρων, μπορούμε να βρούμε την εφαρμογή 5K to 10K, της ACTIVE Network LLC, εδώ.

Couch to 10K Running Trainer

Βαθμολογία Play Store: 4.6★

Συνεχίζουμε με την Couch to 10K Running Trainer, μία εφαρμογή που μας βοηθά να προετοιμαστούμε για έναν μαραθώνιο δέκα χιλιομέτρων.

Το περιβάλλον χρήσης της είναι ευχάριστο και προσφέρει πρόγραμμα αναπαραγωγής μουσικής.

Η εφαρμογή συγχρονίζει δεδομένα με αρκετές συσκευές, καθώς και εφαρμογές άσκησης και διατροφής.

Οι δημιουργοί του Couch to 10K Running Trainer, είναι πραγματικά οι πρωταθλητές στην ανάπτυξη εφαρμογών προετοιμασίας για μαραθώνιο. Παρ' όλα αυτά, δεν έχουν αναπτύξει κάποια εφαρμογή για μαραθώνιο πέντε χιλιομέτρων.

Zombies, Run!

Βαθμολογία Play Store: 4.3★

Για πολλούς από εμάς, ακόμη κι αν πάρουμε την απόφαση να προετοιμαστούμε για κάποιον μαραθώνιο, μας φαίνεται δύσκολη η ολοκλήρωση έστω και μίας προπόνησης.

Αυτό σκέφτηκαν μάλλον και οι προγραμματιστές του Zombies, Run! και είπαν να μετατρέψουν την προπόνηση σε διασκέδαση. Ή μήπως όχι;

Το Zombies, Run! είναι κάτι ανάμεσα σε εφαρμογή άσκησης και παιχνίδι.

Η εταιρεία που έχει αναπτύξει αυτή την εφαρμογή σκέφθηκε ότι όσοι αποφασίζουν να προετοιμαστούν για κάποιον μαραθώνιο, χρειάζονται και ένα πολύ καλό κίνητρο.

Λοιπόν αυτό το κίνητρο είναι πως καθ' όλη τη διάρκεια της προπόνησης μας κυνηγούν ζόμπι, τα οποία θα σταματήσουν μόνο όταν την ολοκληρώσουμε.

Πραγματικά είναι ένας περίεργος τρόπος παρότρυνσης, όμως σίγουρα είναι αρκετά διασκεδαστικός και βοηθά στο να ξεχνάμε ότι προπονούμαστε. Μετατρέπει κυριολεκτικά την κουραστική γυμναστική σε ένα παιχνίδι επιβίωσης.

Yoga και Pilates

Τα τελευταία χρόνια το κοινό της Yoga και του Pilates συνεχώς αυξάνεται. Όπως είναι λογικό, οι σχεδιαστές των εφαρμογών άσκησης στο κινητό, καθώς και ανεξάρτητοι δημιουργοί, έσπευσαν να καλύψουν και αυτό το κενό.

Yoga

Η yoga δεν είναι απλά τρόπος άσκησης, είναι πολλά παραπάνω.

Φυσικά δεν είμαστε εδώ για να αναλύσουμε τη φιλοσοφία της δραστηριότητας, αλλά για να δούμε τις καλύτερες εφαρμογές άσκησης yoga, που ομολογουμένως δεν είναι και πάρα πολλές. Σίγουρα όμως κάποιες από αυτές ξεχωρίζουν.

Yoga Studio

Βαθμολογία Play Store: 4.8★

Πρώτο στη λίστα είναι το Yoga Studio, βραβευμένη εφαρμογή του Play Store με πάνω από δέκα χιλιάδες λήψεις.

Το Yoga Studio μας βοηθά να δημιουργήσουμε το δικό μας πρόγραμμα άσκησης και παρέχει μαθήματα υποστηριζόμενα με οδηγίες σε μορφή βίντεο.

Στο Yoga Studio θα βρούμε πάνω από 65 έτοιμα προγράμματα και μία βιβλιοθήκη με πάνω από 280 στάσεις της yoga.

Στην περίπτωση που ασχολούμαστε με τη yoga και δεν αποτελεί πρόβλημα το κόστος της εφαρμογής, σίγουρα το Yoga Studio είναι η καλύτερη επιλογή.

Daily Yoga- Yoga Fitness Plans

Βαθμολογία Play Store: 4.2★

Η δεύτερη εφαρμογή που θα δούμε είναι το Daily Yoga – Yoga Fitness Plans. Πρόκειται για τη δωρεάν λύση για όσους ασχολούνται με τη yoga και θέλουν έναν βοηθό στα χέρια τους.

Το Daily Yoga είναι μία εύχρηστη εφαρμογή που μας βοηθά να δημιουργούμε το δικό μας πρόγραμμα.

Έχουμε τη δυνατότητα να επιλέξουμε στάσεις μέσα από μία τεράστια λίστα που ξεπερνά τις πεντακόσιες. Κάθε στάση συνοδεύεται από σχετικό βίντεο οδηγιών.

Αν δεν θέλουμε να φτιάξουμε ένα πρόγραμμα από το μηδέν, το Daily Yoga προσφέρει μία λίστα με πάνω από εκατό έτοιμα μαθήματα και συνεδρίες από εφτά έως και πενήντα λεπτών.

Pilates

Το pilates είναι ένα σχετικά σύγχρονο είδος άσκησης, το οποίο ασχολείται κυρίως με την ενδυνάμωση και τη βελτίωση της φυσικής κατάστασης.

Ο συγκεκριμένος τρόπος άσκησης κερδίζει ολοένα και περισσότερους οπαδούς. Ευτυχώς για όσους ασχολούμαστε με το pilates, οι προγραμματιστές εφαρμογών άσκησης δεν έμειναν ασυγκίνητοι.

Pilates – Lumowell

Βαθμολογία Play Store: 4.7★

Μία από της καλύτερες εφαρμογές άσκησης για pilates είναι το Pilates – Lumowell.

Το Pilates – Lumowell δεν είναι απλά ένα app με το οποίο οργανώνουμε τη γυμναστική μας. Είναι μία βιβλιοθήκη ασκήσεων που με τη χρήση οπτικών οδηγιών, μας βοηθά να αποφύγουμε τα λάθη.

Επίσης διαθέτει ψηφιακό γυμναστή, προκλήσεις, και σχεδιαστή διατροφής. Αυτά είναι τα χαρακτηριστικά που έχουν φέρει στην κορυφή το Pilates της Lumowell.

Προκλήσεις

Κάποιους από εμάς δεν μπορούν να μας βοηθήσουν οι απλές εφαρμογές γυμναστικής, μάλλον επειδή είμαστε επιρρεπείς στο να εγκαταλείπουμε την προσπάθεια, ειδικά αν δεν έχουμε παρότρυνση.

Για όλους εμάς λοιπόν, υπάρχουν εκεί έξω εφαρμογές σχεδιασμένες να μας προκαλούν να πετύχουμε συγκεκριμένους στόχους.

30-Day Fitness Challenge

Βαθμολογία Play Store: 4.8★

Η πρώτη εφαρμογή που επιλέξαμε να δούμε είναι το 30-Day Fitness Challenge. Το app έχει ως στόχο να μας προκαλεί να ολοκληρώνουμε προγράμματα γυμναστικής 30 ημερών.

Το 30-Day Fitness Challenge διαθέτει συνολικά τέσσερις τύπους προγραμμάτων, σε έξι διαφορετικά επίπεδα δυσκολίας.

Κάθε πρόγραμμα αποτελείται από 30 πακέτα ασκήσεων. Ο στόχος μας είναι να ολοκληρώσουμε τα 30 πακέτα του κατώτερου επιπέδου δυσκολίας, ώστε να συνεχίσουμε στο επόμενο επίπεδο.

Seven – 7 Minute Workout

Βαθμολογία Play Store: 4.4★

Το Seven – 7 Minute Workout είναι μία διαφορετική εφαρμογή. Περιέχει μια μεγάλη ποικιλία με προγράμματα άσκησης.

Κάθε πρόγραμμα αποτελείτε από 10 ασκήσεις και διαρκεί 7 λεπτά. Ο κύριος στόχος μας είναι να καταφέρουμε να γυμναζόμαστε για 7 λεπτά, κάθε μέρα, για διάστημα 7 μηνών.

Οι στόχοι που μας θέτει η εφαρμογή είναι πολλοί, με κορυφαίο στόχο την καθημερινή άσκηση 7 λεπτών για διάστημα 35 μηνών.

Το συγκεκριμένο app μας προκαλεί ακόμη περισσότερο, καθώς διαθέτει και σύστημα ποινής. Μας προσφέρει λοιπόν τρεις καρδιές, οι οποίες ανανεώνονται στην αρχή κάθε ημερολογιακού μήνα.

Αν κάποια ημέρα δεν κάνουμε τις ασκήσεις μας, τότε χάνουμε μία καρδιά. Ουσιαστικά μπορούμε να μη γυμναστούμε τρεις φορές μέσα σε έναν μήνα.

Pact

To Pact είναι μια εφαρμογή που συνδυάζει την άσκηση, τη σωστή διατροφή, και τη δυνατότητα να κερδίσουμε – αλλά και να χάσουμε – χρήματα.

Δείτε την αναλυτική παρουσίαση του Pact στον οδηγό μας:

Πώς να Κερδίσω Λεφτά με το Κινητό με Δωρεάν Εφαρμογές

Πώς θα σας φαινόταν αν κερδίζατε λεφτά με το κινητό σας κάθε φορά που απλά περπατούσατε; Ή αν πουλούσατε μια ωραία φωτογραφία που τραβήξατε με…

Παιχνίδια που μας βγάζουν έξω από το σπίτι

Ο δικός μας στόχος είναι να καλύψουμε όλες τις κατηγορίες χρηστών. Ανάμεσα μας λοιπόν υπάρχουν κι αυτοί που δεν θα τους έπειθε καμία εφαρμογή άσκησης να αρχίσουν να γυμνάζονται.

Ακόμη και για όσους αρνούνται να γυμναστούν, υπάρχει λύση. Η λύση αυτή είναι δύο ιδιαίτερα παιχνίδια που έχουν αναπτυχθεί από την Niantic.

Ingress

Βαθμολογία Play Store: 4.3★

H Niantic έχει δημιουργήσει εδώ και πολλά χρόνια το παιχνίδι Ingress, που μπορείς να το παίξεις μόνο παίρνοντας κυριολεκτικά τους δρόμους. Στόχος σου είναι να καταλάβεις πύλες που βρίσκονται σε πραγματικές τοποθεσίες ανά τον κόσμο.

Τις πύλες αυτές τις εντοπίζεις μέσω του χάρτη της εφαρμογής, ο οποίος είναι πραγματικό αποτύπωμα του κόσμου μας και έχει δημιουργηθεί με τη βοήθεια των χαρτών της Google.

Δε σκοπεύουμε να αναλύσουμε το παιχνίδι περισσότερο, άλλωστε θα ήταν άσκοπο. Το δεδομένο είναι ότι για να πας μέχρι τις πύλες, θα πρέπει να περπατήσεις ή έστω να πάρεις το ποδήλατό σου.

Περισσότερα για το Ingress θα βρείτε στον οδηγό μας:

Προχωρημένες Δυνατότητες με την Κάμερα του Κινητού

Όλοι έχουμε χρησιμοποιήσει το smartphone μας για να βγάλουμε μια φωτογραφία ή να τραβήξουμε ένα βίντεο. Μια σύγχρονη τεχνολογία αξιοποιεί την κάμερα του κινητού και…

Αν σας ενδιαφέρει το θέμα της επαυξημένης πραγματικότητας, δείτε τον οδηγό:

epayximeni pragmatikotita stin praxi me Android apps
Επαυξημένη Πραγματικότητα στην Πράξη με Εφαρμογές Android

Η επαυξημένη πραγματικότητα αποτελεί ένα σημαντικό βήμα της τεχνολογίας, αλλάζοντας ριζικά τον τρόπο απεικόνισης των πληροφοριών. Μέσω των Android συσκευών μας, μπορούμε να “προβάλουμε” στον πραγματικό κόσμο πολυμέσα, κείμενα,…

Pokemon GO

Βαθμολογία Play Store: 4.1★

Η ίδια εταιρεία Niantic έχει αναπτύξει και το Pokomen GO, η βάση του οποίου είναι η ίδια. Η βασική διαφορά του είναι ότι οι πύλες έγιναν γυμναστήρια και στόχος μας είναι να τα κάνουμε δικά μας.

Επίσης, στο Pokemon GO έχουμε ως στόχο να πιάσουμε όλα τα Pokemon. Σίγουρα για κάποιους είναι ένας καλός λόγος για να βγουν από το σπίτι.

Το να πιάσει κανείς Pokemon δεν είναι εύκολο και θέλει περπάτημα, γιατί μπορούν να βρεθούν κυριολεκτικά οπουδήποτε.

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το Pokemon GO, μπορείτε να διαβάσετε το σχετικό αναλυτικό μας άρθρο.

Τι Είναι το Pokémon GO και Πώς να Παίξω στην Ελλάδα

Το Pokémon GO μετράει μόλις μερικές ημέρες από την κυκλοφορία του, όμως έχει ήδη καταφέρει να προκαλέσει πανικό. Παίκτες από όλον τον κόσμο βγαίνουν στους…

Εσείς γυμνάζεστε ή θεωρείτε το κόστος του γυμναστηρίου απαγορευτικό;

Αυτές ήταν λοιπόν οι εφαρμογές άσκησης για Android. Εσείς γυμνάζεστε; Έχετε δοκιμάσει ποτέ κάποια από τις εφαρμογές που προτείνουμε; Γνωρίζεται κάποια που εμείς δεν αναφέραμε;

Μοιραστείτε τις γνώσεις σας με τους αναγνώστες μας στα σχόλια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED sale alert b10 x4 aa
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#319 - Πλήρη Αποσύνδεση Λογαριασμού Google, Dynamic Island Στα Windows 11, Παιχνίδι Google I/O 2024
QuickSteps
GamingSteps#20240322 - Battle Royale Στο WoW, Ρεκόρ Χρηστών Για Το Stardew Valley, GDC Και IGF Awards 2024
GamingSteps