Home » Smartphones-Tablets » Η Νέα Δυνατότητα Στο YouTube Για Εύκολη Αλληλεπίδραση Από Κινητό Σε TV
featured Πώς Ενεργοποιώ Το Νέο YouTube Για Αυτόματη Αλληλεπίδραση Κινητού Με TV

Η Νέα Δυνατότητα Στο YouTube Για Εύκολη Αλληλεπίδραση Από Κινητό Σε TV

Από την 1η Ιουνίου 2022 το YouTube στο κινητό χρησιμεύει πλέον ως μία δεύτερη συνδεδεμένη οθόνη στην τηλεόραση. Απλά ανοίγουμε το YouTube σε Smart TV ή Android TV, και όλες τις δύσκολες ενέργειες στην τηλεόραση, όπως Like, σχόλια, υπότιτλοι, κ.α, τα αναλαμβάνει πλέον το κινητό/tablet. Δείτε τη νέα λειτουργία της Google που αλλάζει όλα όσα γνωρίζαμε μέχρι σήμερα στην πλατφόρμα.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Η νέα δυνατότητα του YouTube

Είναι γεγονός ότι τα τηλεχειριστήρια της τηλεόρασης είναι αδέξια, και δεν μπορούμε να τα αξιοποιήσουμε εύκολα για να αλληλεπιδράσουμε με το YouTube στην Smart TV ή το TV Box/Android TV.

FEATURED Τηλεχειριστήριο Για TV Box Το Καλύτερο Air Mouse Touchpad App Στο Κινητό Α7
Τηλεχειριστήριο Για TV Box: Το Καλύτερο Air Mouse/Touchpad Στο Κινητό

Τα περισσότερα TV Box δεν έχουν βολικό τηλεχειριστήριο και πολλοί χρήστες αναγκάζονται να αγοράσουν ασύρματο πληκτρολόγιο με Touchpad. Όμως, η Google έχει δύο εξαιρετικές εφαρμογές…

Σε γενικές γραμμές, είναι πολύ δύσκολο έως και αδύνατο να διαβάσουμε περιγραφές, να πληκτρολογήσουμε σχόλια, να κάνουμε Like, αλλά και να μοιραστούμε όποιο βίντεο μας αρέσει στο YouTube που βλέπουμε στην TV.

Έτσι, η Google λανσάρει τη νέα λειτουργία Connect που συνδέει πιο στενά το κινητό με την τηλεόρασή μας, και μας επιτρέπει να κάνουμε εύκολα όλες αυτές τις ενέργειες που έχουμε συνηθίσει. Λειτουργεί σε συσκευές Android και iOS, και επομένως καλύπτει και τα tablet.

Πιο συγκεκριμένα, αντί να πατήσουμε το εικονίδιο μετάδοσης στο κινητό για να συνδεθούμε στην τηλεόραση, το YouTube προσφέρει πλέον έναν νέο διαδραστικό και αυτόματο τρόπο σύνδεσης των δύο συσκευών.

Επί του παρόντος, θα βλέπουμε την προηγούμενη λειτουργία η οποία έκανε περίπου την ίδια χρήσιμη δουλειά, αλλά μόνο όταν ξεκινά η αναπαραγωγή ενός βίντεο που μας αρέσει στην TV, και με ενεργό το Wi-Fi και τα σχετικά πρωτόκολλα μετάδοσης.

Kαθώς η νέα λειτουργία Connect έκανε την εμφάνισή της μόλις χθες, πολύ σύντομα το κινητό και η TV δεν θα χρειάζεται καν να είναι στο ασύρματο δίκτυο. Ο συγχρονισμός δεν θα γίνεται μέσω των δύο συσκευών, αλλά απευθείας μέσω του ίδιου του YouTube.

Με αυτόν τον τρόπο, δεν χρειάζεται πλέον να ανησυχούμε για το αν η τηλεόρασή μας υποστηρίζει το Cast, ούτε να μπλέξουμε με περιττές ή βαρετές ενέργειες, κωδικούς, κ.λ.π.

Έτσι, αν δεν το γνωρίζουμε ήδη, όταν ξεκινάμε τα βίντεο στην τηλεόραση, μπορούμε ήδη με το κινητό μας να γράψουμε σχόλια, να ενεργοποιήσουμε με ένα πάτημα την εμφάνιση των υπότιτλων στην TV, και γενικά να αλληλεπιδράσουμε με τον ίδιο εύκολο τρόπο που γνωρίζουμε καλά με το ποντίκι και το πληκτρολόγιο στο YouTube του PC.

Φυσικά, μπορούμε πάντα να αξιοποιήσουμε και το τηλεχειριστήριο ή την φωνητική αναζήτηση που διατίθενται εδώ και αρκετό καιρό, πατώντας στο σχετικό εικονίδιο μετάδοσης στο πάνω τμήμα.

Αξίζει να σημειώσουμε πώς αυτή η δυνατότητα λειτουργούσε και στο YouTube Vanced, αλλά η αρχική σύνδεση έπρεπε να γίνει χειροκίνητα πατώντας στο σχετικό εικονίδιο.

Παρεμπιπτόντως, σε αυτό το σημείο πρέπει να αναφέρουμε ότι η τελευταία ενημέρωση του YouTube με την έκδοση 17.20.37 δεν επηρεάζει καθόλου το Vanced, και το αποσυρμένο app παραμένει άθικτο μέσα στο κινητό.

Ως εκ τούτου, αν το έχουμε ήδη εγκατεστημένο, μπορούμε να αλληλεπιδράσουμε και διαμέσου αυτής της εφαρμογής με τον ίδιο σχεδόν τρόπο, μέχρι νεοτέρας.

Ενεργοποίηση και αυτόματη σύνδεση

Για την ενεργοποίηση αρκεί το YouTube στην TV και το Android/iOS app να είναι συνδεδεμένα στον ίδιο λογαριασμό. Κατόπιν, η σύνδεση του κινητού θα γίνεται αυτόματα όταν ξεκινούν τα βίντεο στην τηλεόραση μας.

Έτσι, μόλις καθίσουμε στον καναπέ μας και ξεκινήσουμε το YouTube στην TV, ανοίγουμε ταυτόχρονα και την εφαρμογή στο κινητό. Αμέσως, θα εμφανιστεί ένα αναδυόμενο παράθυρο που θα μας ρωτά εάν θέλουμε να συνδεθούμε στην τηλεόρασή μας.

Μόλις πατήσουμε “Σύνδεση”, το κινητό/tablet θα συγχρονιστεί μονίμως με το YouTube στην TV. Φυσικά, και με TV Box/Android TV εφόσον είχαμε προτιμήσει αυτές τις συσκευές.

Κατόπιν, μπορούμε να αλληλοεπιδράσουμε ακόμη πιο εύκολα και γρήγορα, απευθείας από το κινητό μας.

Μόλις ενημερωθεί η νέα λειτουργία, το κουμπί της αρχικής σύνδεσης μια και έξω θα είναι μπλε, και όπως αναφέραμε δεν θα χρειάζεται καν οι δύο συσκευές να είναι συνδεδεμένες στο ασύρματο δίκτυο.

Επιπλέον, θα εμφανίζεται και μία σχετική ειδοποίηση στην τηλεόραση, και η αυτόματη σύνδεση του κινητού δεν θα γίνεται μόνο όταν ξεκινά η αναπαραγωγή ενός βίντεο που μας αρέσει στην TV, όπως μπορούμε να κάνουμε και τώρα, αλλά ευθύς εξαρχής όταν ανοίγουμε το YouTube της τηλεόρασης.

Όπως συμβαίνει με όλα όσα σχετίζονται με την Google, η διάθεση της νέας λειτουργίας θα γίνει σταδιακά.

Δεν είναι σαφές αν θα χρειαστεί να λάβουμε μια ενημέρωση για την εφαρμογή YouTube στο κινητό, ή όλα θα γίνουν μέσω server της εταιρείας, αλλά ανεξάρτητα από αυτό, θα έχουμε σύντομα αυτή τη νέα δυνατότητα.

Είναι χρήσιμο το νέο χαρακτηριστικό του YouTube στην TV?

Αν σας γεννήθηκαν απορίες, μπορείτε να μας γράψετε στο Questions.pcsteps.gr. Ειδάλλως, αν θέλετε να μοιραστείτε την άποψη σας για το θέμα, μπορείτε να μας γράψετε στα σχόλια στο σχετικό post του άρθρου στη σελίδα μας στο Facebook.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED sale alert b10 x4 aa
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#320 - Δωρεάν VPN Edge, Πλήρη Αποσύνδεση Facebook, Κρυφό Μήνυμα Σε Εικόνα, Καρτούν Εικόνα Προφίλ
QuickSteps
GamingSteps#20240322 - Battle Royale Στο WoW, Ρεκόρ Χρηστών Για Το Stardew Valley, GDC Και IGF Awards 2024
GamingSteps