Home » Internet » Υπηρεσίες στο Internet » Τι Πρέπει Να Κάνω Και Τι Όχι Όταν Χρησιμοποιώ VPN
Featured Τι Πρέπει Να Κάνετε Και Τι Όχι Όταν Χρησιμοποιείτε Ένα VPN 2

Τι Πρέπει Να Κάνω Και Τι Όχι Όταν Χρησιμοποιώ VPN

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Είναι βέβαιο ότι θα υπάρξουν στιγμές που θα θελήσουμε να αποκρύψουμε την πραγματική μας IP και να θωρακίσουμε το απόρρητο και τα δεδομένα μας με ένα VPN. Εντούτοις, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε μερικά βασικά πράγματα όταν το ενεργοποιούμε, για να αποφύγουμε λάθη που μπορεί να μας εκθέσουν. Δείτε εν συντομία αυτά που πρέπει να έχετε κατά νου όταν χρησιμοποιείτε ένα VPN.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνω με ένα VPN

Καθώς όλοι γνωρίζουμε λίγο πολύ τι είναι το VPN, ας δούμε συνοπτικά τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνουμε όταν το χρησιμοποιούμε για πρώτη φορά.

Ορίζω να ενεργοποιείται αυτόματα σε δημόσια Wi-Fi

Η χρήση VPN σε δημόσιο Wi-Fi είναι απαραίτητη. Δεν έχει σημασία αν απλά ελέγχουμε το Facebook ή διαβάζουμε ειδήσεις στο κινητό.

Σε όλες τις περιπτώσεις, η δραστηριότητα μας και τα πολύτιμα δεδομένα μας μπορούν να υποκλαπούν. Απλά ορίζουμε στις ρυθμίσεις του VPN να ξεκινά αυτόματα στο laptop, κινητό, και tablet, έτσι ώστε να προστατεύσει τα δεδομένα μας.

Είμαι συνεπής

Το να χρησιμοποιούμε το VPN μόνο όταν το θυμόμαστε, μπορεί να είναι επικίνδυνο. Σε τελική ανάλυση, μια φορά και σε ανύποπτο χρόνο θα γίνει το κακό με τον επιτυχημένο εντοπισμό της πραγματικής μας IP, ή της εισβολής στα δεδομένα μας.

Έτσι, πρέπει να το ενεργοποιούμε πάντα όταν κάνουμε οικονομικές συναλλαγές, ή άλλες τέτοιες δραστηριότητες που θέλουν έξτρα προσοχή. Επίσης, αν βλέπουμε πειρατικές ταινίες στο Stremio, στα ελληνικά site ταινιών, ή κατεβάζουμε torrent.

Ιδίως αν χρησιμοποιούμε το Kodi και το Real-Debrid, τότε μερικά VPN όπως το NordVPN στο TV Box είναι ιδανικά. Δυστυχώς, πολλά VPN, εκτός του ότι δεν λειτουργούν με αυτή την εξαιρετική υπηρεσία ταινιών, δεν διατίθενται καν για TV Box.

Αποφεύγω τη χρήση δωρεάν VPN στον browser

Δεδομένου ότι τα περισσότερα δωρεάν VPN είναι διαθέσιμα ως επεκτάσεις, είναι πολύ πιθανό να θεωρήσουμε ότι αυτό μας καλύπτει,. Ακόμη και αν γνωρίζουμε ότι τα δωρεάν VPN καταγράφουν όλη τη δραστηριότητα μας και εμπορεύονται τα δεδομένα μας.

Επιπλέον, με τη χρήση της δωρεάν VPN επέκτασης, όλα τα δεδομένα μας εξακολουθούν να είναι ευάλωτα και εκτεθειμένα όταν χρησιμοποιούμε άλλες εφαρμογές έξω από τον browser.

Σε κάθε περίπτωση, αν θεωρούμε ότι η επέκταση VPN είναι βολική για εμάς, τότε πρέπει να χρησιμοποιήσουμε αυτή που παρέχει ένα Premium VPN στο οποίο γνωρίζουμε ότι δεν συλλέγει τα δεδομένα μας.

Εναλλάσσω τις διευθύνσεις IP

Θα υπάρξουν στιγμές που κάποιος server που επιλέξαμε θα είναι υπερφορτωμένος από πολλούς άλλους χρήστες, και ενδεχομένως να καθυστερεί εκείνη τη δεδομένη στιγμή.

Αυτό δεν σημαίνει ότι το VPN έγινε ξαφνικά αργό. Απλά αλλάζουμε με άλλους server και έτσι θα έχουμε πάντα τις ίδιες γρήγορες ταχύτητες.

Προσέχω τη χώρα προέλευσης

Υπάρχουν πολλά VPN τα οποία εδρεύουν σε χώρες που επιβάλλουν την διατήρηση δεδομένων και γενικά την καταγραφή της δραστηριότητας. Πρέπει πάση θυσία να αποφύγουμε τη συνδρομή σε αυτές τις υπηρεσίες.

Τα VPN Που Παραβιάζουν Το Απόρρητο Και Την Ιδιωτικότητα Μας
Τα Χειρότερα VPN Που Παραβιάζουν Το Απόρρητο Και Την Ιδιωτικότητα

Στην εποχή του ίντερνετ που ζούμε, η χρήση του VPN είναι παραπάνω από επιβεβλημένη, καθώς διασφαλίζει την ιδιωτικότητα των χρηστών και προστατεύει τα δεδομένα και…

Εφόσον ενδιαφερόμαστε σοβαρά για το απόρρητό μας, τότε πρέπει να χρησιμοποιήσουμε μια premium υπηρεσία που να εδρεύει σε χώρα όπου δεν υπάρχουν νόμοι που να απαιτούν την διατήρηση δεδομένων.

Μια τέτοια υπηρεσία είναι το NordVPN, που εκτός από ιδιαίτερα ασφαλές, είναι και εντυπωσιακά γρήγορο, όπως έχουμε δείξει σε μετρήσεις πρόσφατου οδηγού.

τι είναι το VPN

Εμείς, μετά από τόσες μακροχρόνιες δοκιμές διαφόρων premium VPN που έχουμε κάνει για τις ανάγκες των οδηγών, θεωρούμε ότι είναι μακράν το ταχύτερο όλων και αξίζει την επένδυση μας.

Εσείς πώς χρησιμοποιείτε το VPN?

Μείνετε συντονισμένοι για περισσότερες γρήγορες χρηστικές πληροφορίες και ειδήσεις από τον χώρο των υπολογιστών, του Android, και γενικότερα της τεχνολογίας.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

featured sale alert τελικο_x4
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#323 - Windows Παιχνίδια Σε Android Κινητό, Dark Mode Στο VLC, Απενεργοποίηση PC Με Σημειωματάριο
QuickSteps
GamingSteps#20240413 - Αναστάτωση Προκάλεσε Η Σειρά Fallout, The Rogue Prince of Persia, BAFTA Games Awards 2024
GamingSteps