Home » Smartphones-Tablets » Πώς να Προστατέψω το Ξεκλείδωμα Κινητού Από Τρίτους

Πώς να Προστατέψω το Ξεκλείδωμα Κινητού Από Τρίτους

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το κινητό είναι η πιο προσωπική συσκευή που διαθέτουμε. Είναι σίγουρα πολύ ενοχλητικό όταν κάποιοι, γνωστοί ή άγνωστοι, προσπαθούν να το ανοίξουν χωρίς την άδειά μας, σφυρίζοντας μετά και αδιάφορα, ελλείψει αποδείξεων. Δείτε τις “Thefties” που προστατεύουν το αυθαίρετο ξεκλείδωμα κινητού, φωτογραφίζοντας ταυτόχρονα και όσους επιτήδειους θα το επιχειρήσουν.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Παρουσιάζοντας την Theftie

Οι περισσότεροι από μας είναι βέβαιο ότι γνωρίζουμε τη selfie. Στις ημέρες μας όλο και κάποια φωτογραφία του εαυτού μας θα έχουμε τραβήξει με την μπροστινή κάμερα του κινητού.

Η theftie βασίζεται στην ίδια έννοια. Η διαφορά είναι ότι το κινητό λαμβάνει την φωτογραφία κάποιου που προσπαθεί να αποκτήσει πρόσβαση στη συσκευή χωρίς εξουσιοδότηση, και τη στέλνει με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στον πραγματικό κάτοχο.

Οι εξειδικευμένες εφαρμογές για τον εντοπισμό του κινητού που έχουμε παρουσιάσει σε προηγούμενο οδηγό, ενσωματώνουν μία τέτοια λειτουργία. Ωστόσο, αν και είναι αναμφίβολα απαραίτητες, απαιτούν πολλές ρυθμίσεις και προεργασία, έτσι ώστε να είμαστε απόλυτα προετοιμασμένοι.

Εντοπισμός Κινητού Android Και iPhone Σε Απώλεια ή Κλοπή
Εντοπισμός Κινητού Android και iPhone σε Απώλεια ή Κλοπή

Σε όλους μπορεί να συμβεί να χάσουμε το κινητό ή να μας το κλέψουν. Ευτυχώς, όμως, ο εντοπισμός κινητού ή tablet είναι πολύ πιθανός με…

Λήψη φωτογραφίας και τοποθεσίας

Τα πολύ χρήσιμα apps που αναλύουμε στον οδηγό, είναι μία έξτρα προστασία και δεν απαιτούν τις σύνθετες ρυθμίσεις των εξειδικευμένων εφαρμογών. Ακόμη κι αν δεν έχουμε φροντίσει για κάποιο app εντοπισμού, μπορούμε να έχουμε παρόμοια αποτελέσματα.

Οι Thiftie, εκτός του ότι τραβούν φωτογραφία όταν κάποιος θα επιχειρήσει το ξεκλείδωμα κινητού, ταυτόχρονα μπορούν να στείλουν και την τοποθεσία πού βρίσκεται ο επιτήδειος.

Με αυτόν τον τρόπο, αν πρόκειται για γνωστό μας, θα τον έχουμε πιάσει στα πράσα με ατράνταχτες αποδείξεις. Εφόσον πρόκειται για κλέφτη, θα γνωρίζουμε αν είναι εκεί κοντά μας ή την ακριβή διεύθυνση της τοποθεσίας που βρίσκεται.

Για να αποδώσουν τα μέγιστα οι theftie εφαρμογές, θα πρέπει στη συσκευή να είναι ήδη ενεργοποιημένη η λειτουργία του κλειδώματος με κάποιο PIN, κωδικό, ή μοτίβο.

ξεκλείδωμα κινητού 2

Lockwatch – Thief Catcher

Το Lockwatch είναι μία ιδιαίτερα απλή εφαρμογή και αναμφίβολα η καλύτερη στο είδος της.

Μας προσφέρει με τον πιο εύκολο και αυτοματοποιημένο τρόπο που θα μπορούσαμε να φανταστούμε, τη φωτογραφία όποιου θα επιχειρήσει το ξεκλείδωμα κινητού. Ταυτόχρονα, εντοπίζει με ακρίβεια και την τοποθεσία του.

Βρίσκει αυτόματα το email μας

Στο άνοιγμα της εφαρμογής δεν χρειάζεται να κάνουμε πολλά πράγματα, παρά μόνο δύο κινήσεις. Η πρώτη είναι να ενεργοποιήσουμε τις ειδοποιήσεις στο e-mail.

Αμέσως μετά, δίνουμε τα απαραίτητα δικαιώματα πατώντας στη σχετική ένδειξη της ενεργοποίησης.

Το app θα έχει εντοπίσει το email μας με αυτόματο τρόπο μέσα από τον λογαριασμό μας στο Play Store της Google. Δεν χρειάζεται να το προσθέσουμε εμείς.

Στη συνέχεια και στην ίδια καρτέλα του app, πρέπει να ορίσουμε στις πόσες προσπάθειες για το ξεκλείδωμα κινητού, θέλουμε η εφαρμογή να ενεργοποιείται και να τραβάει τις φωτογραφίες.

Κατόπιν δεν μένει παρά να ξεκινήσουμε τις δοκιμές μας, για να διαπιστώσουμε την εύρυθμη λειτουργία της χρήσιμης εφαρμογής.

Μόνο να θυμόμαστε στη δοκιμή, ότι αν πρόκειται για μοτίβο, θα πρέπει να επιλέξουμε τουλάχιστον τέσσερις κουκκίδες. Επίσης, θα πρέπει να περιμένουμε δέκα δευτερόλεπτα προτού εισάγουμε το σωστό μοτίβο ή κωδικό. Ειδάλλως η εφαρμογή θα ακυρώσει το email.

Εμείς σε δύο κινητά με Nougat και Marshmallow, αμέσως ενημερωθήκαμε στο ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο. Είδαμε τη φωτογραφία μας και την ακριβή διεύθυνση που μένουμε.

Τους εντοπίζουμε αμέσως

Εάν πρόκειται για κλοπή, στο e-mail που λάβαμε, εκτός από τη φωτογραφία, θα δούμε και τις συντεταγμένες. Έτσι, αν το θελήσουμε μπορούμε να καταγγείλουμε αμέσως την κλοπή στις αστυνομικές αρχές.

Το app μας δίνει τη δυνατότητα να πάρουμε εμείς τον έλεγχο της κατάστασης, πατώντας το “using this link” που παρατηρούμε στην εικόνα.

Η εφαρμογή θα μας παραπέμψει αυτόματα στην εύρεση συσκευής της Google. Εκεί θα δούμε σε μεγαλύτερο χάρτη την ακριβή διεύθυνση, και θα μπορούμε να δράσουμε άμεσα εμείς οι ίδιοι.

Πρόκειται για μία από τις πιο χρήσιμες δυνατότητες του Android, στην οποία έχουμε κάνει αναλυτική αναφορά στον οδηγό για τον εντοπισμό του κινητού. Επιβάλλεται όλοι μας να την έχουμε ενεργοποιημένη.

Με αυτόν τον τρόπο, μπορούμε να αναπαράγουμε ήχους έτσι ώστε να εντοπίσουμε αν το κινητό βρίσκεται κοντά μας, να στείλουμε μήνυμα στον προσωρινό κάτοχο, ή να διαγράψουμε τα πάντα, εάν και εφόσον δεν αποδώσουν οι προηγούμενες ενέργειες.

Λόγω των δικαιωμάτων του διαχειριστή που έχουμε δώσει στην εφαρμογή, η απεγκατάστασή της γίνεται μέσα από το δικό της περιβάλλον. Το μόνο που κάνουμε είναι να πατήσουμε στο σχετικό εικονίδιο που παρατηρούμε στην παρακάτω εικόνα.

CrookCatcher

Το CrookCatcher είναι σχεδόν παρόμοιο με την προηγούμενη εφαρμογή. Στο μόνο που διαφέρει είναι ότι απαιτεί να κάνουμε λίγες παραπάνω ενέργειες για να το ενεργοποιήσουμε. Επιπλέον, διαθέτει και κάποιες έξτρα λειτουργίες.

Στο άνοιγμα της εφαρμογής αρχικά θα μας ζητήσει να της δώσουμε δικαιώματα διαχειριστή, και πρέπει να πατήσουμε στην ενεργοποίηση.

Στη συνέχεια, και σε αντίθεση με το Lockwatch που το κάνει αυτόματα, θα μας ζητήσει να ορίσουμε το email που θέλουμε να έρχονται οι ειδοποιήσεις.

Στην επόμενη καρτέλα θα μας ρωτήσει στις πόσες ανεπιτυχείς προσπάθειες για το ξεκλείδωμα κινητού θέλουμε να ενεργοποιείται το app.

Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να προσέξουμε πριν ξεκινήσουμε τη δοκιμή, να έχουμε καταργήσει το προηγούμενο app, το Lockwatch. Ενδέχεται να μη μας έρθουν οι ειδοποιήσεις από το CrookCatcher αν είναι και τα δύο ενεργοποιημένα.

Εμείς στις δοκιμές που κάναμε είχαμε ακριβώς τα ίδια αποτελέσματα που είδαμε και προηγουμένως. Θα δούμε στο email μας αρχικά τη φωτογραφία του αδιάκριτου φίλου μας ή του κλέφτη.

Άμεσος εντοπισμός και ειδοποιήσεις

Στη συνέχεια η εφαρμογή μας εμφανίζει τον χάρτη με την ακριβή διεύθυνση. Μπορούμε να τον δούμε ακόμα μεγαλύτερο με τους Google Maps, και ακριβώς από κάτω το app μας δείχνει τις συντεταγμένες.

Το CrookCatcher μας δίνει και την πρόσβαση στη διαχείριση συσκευών της Google, όπως παρατηρούμε στην εικόνα. Έτσι μπορούμε να κάνουμε τις άμεσες ενέργειες που μας παρέχει η εξαιρετική λειτουργία του Android.

Αν θελήσουμε να καταργήσουμε την εγκατάσταση της εφαρμογής, θα πρέπει να το κάνουμε μέσα από το ίδιο το app, πατώντας πρώτα το εικονίδιο των ρυθμίσεων. Στη συνέχεια επιλέγουμε τη σχετική ένδειξη στο κάτω τμήμα της καρτέλας.

Third Eye

Το Third Eye επικεντρώνεται καθαρά στους αδιάκριτους φίλους, τα μέλη της οικογένειάς μας, και βεβαίως στους αδιόρθωτους ζηλιάρηδες συντρόφους μας.

Μόνο για τους αδιόρθωτους αδιάκριτους

Η εφαρμογή δεν στέλνει ειδοποιήσεις μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, παρά μόνο φωτογραφίζει αυτόν που θα επιχειρήσει το ξεκλείδωμα κινητού.

Αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να εντοπίσουμε τον δράστη, βλέποντας τη φωτογραφία του
μόνο μέσα από το κινητό μας.

Στο άνοιγμα της εφαρμογής αρχικά θα μας ζητήσει να της δώσουμε δικαιώματα διαχειριστή. Απλά πατάμε στην ενεργοποίηση, όπως παρατηρούμε στην παρακάτω εικόνα.

Στη συνέχεια, το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να ενεργοποιήσουμε το app πατώντας στο “Intruder detection” . Κατόπιν, ορίζουμε στις πόσες προσπάθειες για το ξεκλείδωμα κινητού θέλουμε να τραβάει τις φωτογραφίες.

Αν κάποιος έχει ήδη επιχειρήσει το ξεκλείδωμα κινητού, όταν πάρουμε τη συσκευή στα χέρια μας και την ανοίξουμε, θα έχουμε μία ειδοποίηση μαζί με τη φωτογραφία του ενόχου.

Επιπλέον, μπορούμε να ορίσουμε πού θέλουμε να αποθηκεύονται οι φωτογραφίες. Η εφαρμογή μας δίνει τη δυνατότητα να αποθηκεύονται και στο Google Drive.

Για να απεγκαταστήσουμε το app, πρέπει πρώτα να πατήσουμε στις τρεις τελείες πάνω δεξιά στην καρτέλα, και αμέσως μετά στο “Uninstall”.

Εσείς πώς προστατεύετε το ξεκλείδωμα κινητού από τρίτους?

Πάντα θα υπάρχουν υποψίες ότι κάποιος έχει επιχειρήσει το ξεκλείδωμα κινητού εν αγνοία μας. Όμως, τώρα έχουμε τη δυνατότητα να αποδείξουμε μία τέτοια ενέργεια.

Πόσο μάλιστα όταν πρόκειται για κλοπή, κάτι που σας το απευχόμαστε, όπου οι υποψίες μετατρέπονται σε ανησυχία και άγχος, καθότι είναι σοβαρό το ενδεχόμενο να μην ήμασταν καθόλου προετοιμασμένοι.

Αν σας γεννήθηκαν απορίες ή θέλετε να μας πείτε ποιες είναι οι δικές σας ενέργειες για να προστατεύσετε το ξεκλείδωμα κινητού, γράψτε μας στα σχόλια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

featured sale alert τελικο_x4
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#323 - Windows Παιχνίδια Σε Android Κινητό, Dark Mode Στο VLC, Απενεργοποίηση PC Με Σημειωματάριο
QuickSteps
GamingSteps#20240413 - Αναστάτωση Προκάλεσε Η Σειρά Fallout, The Rogue Prince of Persia, BAFTA Games Awards 2024
GamingSteps