Home » Software » Λειτουργικά Συστήματα » Windows » Καταργήστε Αυτές Τις Εφαρμογές Και Επεκτάσεις Στο PC
Featured Καταργήστε Αυτές Τις Εφαρμογές Και Επεκτάσεις Στο PC

Καταργήστε Αυτές Τις Εφαρμογές Και Επεκτάσεις Στο PC

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Υπάρχουν ορισμένες εφαρμογές των Windows και επεκτάσεις του browser που καλό είναι να τις καταργήσουμε για διάφορους λόγους. Κάποιες από αυτές είναι ξεπερασμένες, άλλες λειτουργούν κακόβουλα, και κάποιες απλά είναι σκουπίδια που δεσμεύουν πόρους και χώρο και δεν κάνουν απολύτως τίποτα. Δείτε εν συντομία τι πρέπει να απομακρύνουμε από το PC το ταχύτερο δυνατό.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Τι πρέπει να απομακρύνω από το PC

Σε ό,τι αφορά την κατάργηση προγραμμάτων, καλό είναι να χρησιμοποιήσουμε το Revo Uninstaller ή κάποιο παρόμοιο εργαλείο, για να αφαιρέσουμε τα πάντα από το μητρώο. Η απεγκατάσταση προγραμμάτων μέσα από τα Windows, με τον uninstaller του εκάστοτε προγράμματος, συχνά είναι ανεπαρκής.

Adobe Flash Player και Shockwave Player

Πρόκειται για δύο λείψανα μιας εποχής που πέρασε και είναι πλέον περιττά.

Το Adobe Flash Player δεν υποστηρίζεται από τον Ιανουάριο του 2021. Αν και είναι πλέον αποκλεισμένο σε όλους τους σύγχρονους browser, πρέπει να το καταργήσουμε χειροκίνητα.

Java

H Java έχει ενοχοποιηθεί για πολλά προβλήματα ασφαλείας. Αν δεν είμαστε προγραμματιστές του Android ή δεν χρησιμοποιούμε κάποιο εξειδικευμένο λογισμικό που βασίζεται σε Java, θα πρέπει να την καταργήσουμε.

Το LibreOffice και το Apache OpenOffice χρειάζονται Java, αλλά μόνο αν χρησιμοποιούμε κάποια πρόσθετα τους και μακροεντολές Python.

Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να βεβαιωθούμε ότι χρησιμοποιούμε την πιο ενημερωμένη έκδοση Java για να αποφύγουμε τον κίνδυνο στον υπολογιστή μας.

Microsoft Silverlight

Το Silverlight είναι παρόμοιο με το Adobe Flash και δεν υποστηρίζεται πλέον από τους σύγχρονους browser, καθώς έχουν μεταβεί σε HTML5. Το υποστηρίζει μόνο ο Internet Explorer.

uTorrent

Το uTorrent ήταν ένας δημοφιλής torrent client που τα τελευταία χρόνια έχει γίνει αναξιόπιστος, ακόμη και επικίνδυνος.

Έχει διαπιστωθεί ότι σχετίζεται με λογισμικό εξόρυξης κρυπτονομισμάτων, περιλαμβάνει προσφορές για ανεπιθύμητα προγράμματα, και σπαταλά τους πόρους του συστήματός μας.

Αν ασχολούμαστε με το torrenting, ο qBittorrent είναι ο καλύτερος client.

Bloatware

Στα Windows υπάρχουν προεγκατεστημένες αρκετές εφαρμογές τις οποίες οι περισσότεροι δεν χρησιμοποιούμε. Με το μικρό portable πρόγραμμα Bloatbox που είδαμε σε προηγούμενο οδηγό, μπορούμε να καταργήσουμε άμεσα όσες δεν θέλουμε.

Εργαλεία καθαρισμού μητρώου

Τα καθαριστικά μητρώου είναι εντελώς άχρηστα έως και επιβλαβή, και φυσικά δεν βελτιώνουν καθόλου την απόδοση των Windows.

Εάν βρούμε σκουπίδια όπως το MyCleanPC ή το PC Optimizer Pro στη λίστα των εγκατεστημένων εφαρμογών μας, θα πρέπει να τα αφαιρέσουμε.

Hola

Το Hola ήταν μια δημοφιλής επέκταση για χρήση VPN και ταυτόχρονα πολύ επικίνδυνη. Παρότι καταργήθηκε από το κατάστημα του Chrome, διατίθεται ως δωρεάν εφαρμογή VPN.

Ωστόσο, αν την έχουμε εγκαταστήσει, καλό είναι να την απομακρύνουμε αμέσως.

Ο λόγος είναι πως όταν χρησιμοποιούμε τη δωρεάν υπηρεσία VPN, δίνουμε το δικαίωμα να δώσει την IP μας σε άλλα μέλη. Δεν παρέχει τους δικούς του server, αλλά λειτουργεί ως ένα VPN peer-to-peer.

Αυτό σημαίνει πως αν κάποιος κάνει κάτι παράνομο με τη δική μας IP μέσω του Hola, στη δική μας πόρτα θα χτυπήσουν οι αρχές.

Όλες οι επεκτάσεις προστασίας από ιούς

Οι επεκτάσεις των γνωστών προγραμμάτων προστασίας από ιούς υπάρχουν μόνο για να κερδίζουν χρήματα οι εταιρείες τους. Επιπλέον, ορισμένες από αυτές τις επεκτάσεις παρουσιάζουν και ύποπτη συμπεριφορά, όπως η συλλογή πληροφοριών της περιήγησής μας, κ.α.

Featured Πρόσθετα Chrome 10 Επεκτάσεις Που Αλλάζουν Την Εμπειρία Μας Στους Browser Α20a
Πρόσθετα Chrome: 10 Επεκτάσεις Που Αλλάζουν Τον Τρόπο Πλοήγησης Σε PC & Κινητό

Οι επεκτάσεις είναι αναμφίβολα ένα μεγάλο πλεονέκτημα των σύγχρονων browser. Προσθέτουν πολλές δυνατότητες και διευκολύνουν αφάνταστα την πλοήγηση στον υπολογιστή. Στον οδηγό θα δούμε 10…

Εσείς είχατε αυτές τις εφαρμογές/επεκτάσεις στον υπολογιστή σας?

Αν θέλετε να μοιραστείτε την άποψη σας και για άλλες περιττές εφαρμογές και επεκτάσεις, μπορείτε να μας γράψετε στα σχόλια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED sale alert b10 x4 aa
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#320 - Δωρεάν VPN Edge, Πλήρη Αποσύνδεση Facebook, Κρυφό Μήνυμα Σε Εικόνα, Καρτούν Εικόνα Προφίλ
QuickSteps
GamingSteps#20240322 - Battle Royale Στο WoW, Ρεκόρ Χρηστών Για Το Stardew Valley, GDC Και IGF Awards 2024
GamingSteps