Home » Smartphones-Tablets » Πώς να Αλλάξω την Εμφάνιση του Android με Κάθε Τρόπο

Πώς να Αλλάξω την Εμφάνιση του Android με Κάθε Τρόπο

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Ένα από τα ωραιότερα πράγματα στο λειτουργικό της Google, είναι οι επιλογές και οι δυνατότητες που έχουμε για την προσαρμογή του. Υπάρχουν αρκετοί τρόποι για να αλλάξουμε την εμφάνιση του Android. Δείτε τα μικρά βήματα και τις αλλαγές που μπορούν να μετατρέψουν σταδιακά τη συσκευή μας σε ένα νέο και ωραίο κινητό/tablet.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Βάζω τη δικιά μου πινελιά στην αρχική οθόνη

Η αρχική οθόνη της συσκευής είναι συνήθως το πρώτο πράγμα που πρέπει να αλλάξουμε για να ομορφύνουμε την εμφάνιση του Android κινητού μας.

Oι συχνές αλλαγές σε αυτό το θέμα είναι κάτι που επιβάλλεται. Μόνο έτσι θα αποκτήσουμε την αίσθηση ότι έχουμε ανανεώσει το κινητό. Το αποτέλεσμα θα είναι να μην το βαριόμαστε σχεδόν ποτέ, ή τουλάχιστον λιγότερο συχνά.

Ο καλύτερος τρόπος είναι να βάλουμε εικόνες που αφορούν τις καλύτερες αναμνήσεις μας, και να δημιουργήσουμε έτσι τα δικά μας Wallpapers.

Τώρα που πλησιάζει το καλοκαίρι, μπορούμε να βάλουμε και κάτι πιο δροσερό στην οθόνη της συσκευής μας. Υπάρχουν αρκετές τέτοιες ζωντανές ταπετσαρίες. Μία από τις καλύτερες είναι η κινούμενη σταγόνα νερού, που θυμίζει πισίνα.

Βρίσκω τα ομορφότερα Wallpapers

Αν δεν θέλουμε τις δικές μας φωτογραφίες, στο Play Store υπάρχουν πολλά apps που προσφέρουν εντυπωσιακά δωρεάν Wallpapers για όλα ανεξαιρέτως τα γούστα.

Ένα από τα καλύτερα για αυτή τη δουλειά είναι και το Wallpapers HD. Το app έχει την υψηλότερη βαθμολογία μέσα στο κατάστημα της Google, και προσφέρει αναζήτηση σε Wallpapers με βάση το αγαπημένο μας χρώμα.

Για περισσότερες εφαρμογές σχετικές με wallpaper στο κινητό, δείτε τον οδηγό μας:

Τα Καλύτερα Κινούμενα Wallpaper για Android

Με την συνεχή αύξηση των δυνατοτήτων τους, τα smarthphone και τα tablet υποστηρίζουν όλο και υψηλότερη ποιότητα γραφικών και εικόνων. Εκτός από τις στατικές εικόνες,…

Προσθέτω νέα χαρακτηριστικά στην οθόνη κλειδώματος

Μία παρόμοια προσαρμογή μπορούμε να κάνουμε και στην οθόνη κλειδώματος. Παρότι αυτή η ενέργεια δεν είναι τόσο δημοφιλής όσο ήταν κάποτε, ωστόσο οι δικές μας φωτογραφίες, και όχι μόνο, μπορούν να φέρουν την ανανέωση στη συσκευή.

Μία από τις πιο ενδιαφέρουσες και ιδιαίτερα δημοφιλείς επιλογές προέρχεται από τη Microsoft. Πρόκειται για το Next Lock Screen, το οποίο προσφέρει απεριόριστες δυνατότητες στην εμφάνιση του Android, και σε ό,τι αφορά την οθόνη κλειδώματος.

Αν σας ενδιαφέρει το ζήτημα της οθόνης κλειδώματος και θέλετε να δείτε περισσότερες σχετικές εφαρμογές, δείτε τον οδηγό μας:

Δωρεάν Εφαρμογές για νέα Οθόνη Κλειδώματος Android

Η προεπιλεγμένη οθόνη κλειδώματος Android προστατεύει τη συσκευή από κλήσεις στην τσέπη ή την τσάντα, και δείχνει πληροφορίες όπως η ώρα, νέα SMS/email, και αναπάντητες…

Κατεβάζω και εγκαθιστώ νέα εικονίδια

Τα περισσότερα εικονίδια του Android είναι λίγο βαρετά, συνοδευόμενα και από το κείμενο ονομασίας, που μερικές φορές είναι αντιαισθητικό.

Μπορούμε να αλλάξουμε τα πάντα, όπως το εικονίδιο του τηλεφώνου, των μηνυμάτων, της κάμερας, και ο κατάλογος είναι μακρύς.

Το Zedge μας είναι γνωστό για τα πολλά Ringtones και Wallpapers που διαθέτει. Εκείνο που ίσως είναι λιγότερο γνωστό, είναι ότι αλλάζει όλα τα εικονίδια πάνω στην οθόνη. Ταυτόχρονα τα απαλλάσσει και από τα ονόματά τους.

Αλλάζω την εμφάνιση του Android με launcher

Αν ψάχνουμε για μία εντελώς διαφορετική εμφάνιση του Android, με πολύ περισσότερες επιλογές προσαρμογής, τότε όλα αυτά μπορούμε να τα βρούμε μέσα από τους launchers.

Οι ειδικές αυτές εφαρμογές αρχικής οθόνης, είναι ένας πολύ καλός τρόπος, όχι μόνο για να αλλάξουμε την εμφάνιση του Android, αλλά και για να βελτιώσουμε τη συσκευή μας.

Αυτές οι αλλαγές στο περιβάλλον της συσκευής ίσως μας δυσκολέψουν για λίγο στην αρχή. Ωστόσο, μπορούν να έχουν τεράστια επίδραση στην εμφάνιση και την απόδοση του κινητού μας.

Ένας από τους δημοφιλέστερους και καλύτερους “εκτοξευτές” είναι ο Nova Launcher. Όμως οι επιλογές είναι αρκετές και μπορούμε να βρούμε πολλούς άλλους αξιόλογους launchers, μέσα από προηγούμενο οδηγό.

Οι Καλύτεροι Android Launcher για το Κινητό και το Tablet

Το Android έχει τεράστιες δυνατότητες προσαρμογής και εξατομίκευσης, συμπεριλαμβανομένης της αλλαγής της εμφάνισης της αρχικής οθόνης. Με έναν Android launcher, μπορούμε να αλλάξουμε εντελώς τα…

Εγκαθιστώ ένα καλύτερο πληκτρολόγιο

Ίσως για πολλούς από μας το πληκτρολόγιο δεν είναι ικανό από μόνο του να ανανεώσει την εμφάνιση του Android.

Ενδεχομένως να αλλάξουμε γνώμη αν γνωρίσουμε το κορυφαίο Swype, και την εντυπωσιακή μέθοδο γραφής ελληνικών κειμένων, το λεγόμενο Swyping.

Ταυτόχρονα η φωνητική πληκτρολόγηση μπορεί να μας δώσει μία νέα νότα φρεσκαρίσματος και την προσδοκώμενη ανανέωση στο κινητό μας.

Εμφάνιση του Android 11α

Για περισσότερα πληκτρολόγια στο Android, δείτε τον οδηγό μας:

Πώς Να Διαλέξω Το Καλύτερο Πληκτρολόγιο Στο Android

Πολλοί χρησιμοποιούμε το smartphone μας για τη δημιουργία κειμένων, παρουσιάσεων, και email, χωρίς την ανάγκη κάποιου υπολογιστή. Όμως πόσο πρακτική είναι η συγγραφή μεγάλων κειμένων μέσω…

Χρησιμοποιώ μία διαφορετική εφαρμογή για μηνύματα

Το ανοιχτό λειτουργικό της Google σε αντίθεση με το κλειστό iOS της Apple, επιτρέπει κάθε λογής πρόγραμμα ανταλλαγής μηνυμάτων.

Υπάρχουν εξαιρετικά apps για μηνύματα στο Play Store. Είτε πρόκειται για sms, είτε για instant messaging, αυτές οι εφαρμογές μπορούν να δώσουν μία νέα ώθηση στην εμφάνιση του Android κινητού μας.

Το Android messages και το Google Allo είναι αναμφίβολα από τα ωραιότερα apps για την επικοινωνία μας. Προσφέρουν πολλά χρώματα και νέες λειτουργίες.

Για περισσότερες επιλογές όσον αφορά το instant messaging, δείτε τον οδηγό μας:

Οι Καλύτερες Εφαρμογές για Μηνύματα στο Android

Στις μέρες μας τα γραπτά μηνύματα έχουν γίνει ο πιο δημοφιλής τρόπος επικοινωνίας. Είναι γρήγορα, στέλνουν σχεδόν τα πάντα, και πάνω από όλα δεν κοστίζουν….

Δημιουργώ έξυπνες συντομεύσεις

Οι συντομεύσεις στο Android είναι ένα εργαλείο παραγωγικότητας και εξοικονόμησης χρόνου. Ταυτόχρονα είναι ένα από τα καλύτερα χαρακτηριστικά του λειτουργικό της Google.

Τα Widgets μας επιτρέπουν να αξιοποιήσουμε στο έπακρο την αλλαγή στην εμφάνιση του Android και ιδίως στην οθόνη της συσκευής μας.

Οι επιλογές είναι ατελείωτες. Περιλαμβάνουν τα πάντα, όπως καιρικές συνθήκες, τα αποτελέσματα των αγώνων, τον έλεγχο της μουσικής, και πολλά άλλα.

 

Το καλύτερο app με τις ωραιότερες συντομεύσεις που θα αλλάξουν εντελώς την εμφάνιση του Android, είναι αναμφίβολα το Easy Touch από τη Shere Workshop.

Είτε είμαστε φίλοι των σπορ και της φύσης, είτε του θεάματος και των τεχνών, η συγκεκριμένη μικρή εφαρμογή και οι δυνατότητές της θα μας καλύψουν όλους.

Συγκεντρώνω όλες τις λειτουργίες

Η ομορφιά στην εξέλιξη του Android δεν βρίσκεται μόνο στο ότι προσφέρει περισσότερες λειτουργίες, αλλά ότι τις κάνει ολοένα και πιο γρήγορες. Όμως για να έχουμε πρόσβαση στις περισσότερες από αυτές, χρειάζεται να ψάξουμε μέσα στη συσκευή.

Το Power Toggles, παρότι δεν είναι νέο app, παραμένει ένα εξαιρετικό εργαλείο παραγωγικότητας και εξοικονόμησης χρόνου. Με την εφαρμογή αυτή εντοπίζουμε όλες τις λειτουργίες της συσκευής απευθείας από την οθόνη που βρισκόμαστε, και όχι μόνο.

Έτσι περιορίζουμε σημαντικά τις κινήσεις μέσα σε δαιδαλώδεις λίστες και έναν πακτωλό λειτουργιών και ρυθμίσεων.

Τοποθετώ χρωματιστά led στις ειδοποιήσεις

Οι περισσότερες Android συσκευές έχουν ενσωματωμένα Led που παράγουν διαφορετικά χρώματα. Οι προκαθορισμένες εργοστασιακές ρυθμίσεις περιλαμβάνουν τρία έως τέσσερα χρώματα το πολύ.

Μπορούμε να κάνουμε μια πολύ ενδιαφέρουσα αλλαγή στην εμφάνιση του Android και στις ειδοποιήσεις, προσθέτοντας όλα ανεξαιρέτως τα χρώματα της ίριδας.

Το Light Flow είναι το ιδανικότερο για να μας δώσει το χρώμα που έλειπε στα led της συσκευής. Είναι πιθανό να μην γνωρίζαμε ότι διατίθονται τόσα πολλά διαφορετικά και όμορφα χρώματα.

Ταυτόχρονα θα γνωρίζουμε από τους χρωματισμούς των ειδοποιήσεων, αν πρόκειται για μήνυμα email, ανεπάρκεια σήματος, και πολλές άλλες χρωματικές ειδοποιήσεις που μας δίνει τη δυνατότητα να καθορίσουμε το εξαιρετικό app.

Ανανεώνω τους ήχους κλήσης και μηνυμάτων

Δεν χρειάζεται να εγκαθιστούμε συνεχώς εφαρμογές για να αλλάξουμε την εμφάνιση του Android. Έχουμε ήδη αναφερθεί προηγουμένως στο Zedge, και δεν χωρά καμία αμφιβολία ότι είναι η καλύτερη εφαρμογή για τα ringtones.

Είτε πρόκειται για ήχους κλήσεων, είτε για τους αντίστοιχους των ειδοποιήσεων, το Zedge και η πληθώρα των επιλογών που διαθέτει θα μας καλύψουν απόλυτα. Επιπλέον το app προσφέρει πολλές επιλογές από ελληνικούς ήχους.

Μεταμορφώνω τη συσκευή

Είναι αλήθεια ότι η Microsoft έχει σχεδόν παρατήσει τα Windows phone, αφήνοντάς τα στην τύχη τους. Ωστόσο, κανείς δεν αμφισβητεί ότι είναι ένα όμορφο σε εμφάνιση λειτουργικό για κινητές συσκευές.

Αν μας αρέσει η πλήρης αλλαγή στην εμφάνιση του Android, έστω και περιστασιακά, στο κατάστημα της Google διατίθεται ο Laucher 8 WP.

Το δωρεάν app μεταμορφώνει τη συσκευή μας σε Windows Phone. Διαθέτει πληθώρα θεμάτων των νεότερων εκδόσεων του λειτουργικού της Microsoft. Επιπλέον, δεν θα χάσουμε καμία από τις συνήθεις λειτουργίες του Android.

Εσείς αλλάζετε την εμφάνιση του Android στη συσκευή σας?

Με όλες αυτές τις αλλαγές στην εμφάνιση του Android, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η συσκευή μας θα φαίνεται σαν καινούργια. Ως εκ τούτου δεν έχουμε παρά να την απολαύσουμε ξανά από την αρχή.

Πολλοί θα νομίζουν ότι έχουμε κάνει root στη συσκευή μας. Κάποιοι άλλοι ίσως θα ζηλεύουν, γιατί ως κάτοχοι Windows Phone ή iOS, είναι γνωστόν ό,τι δεν έχουν τη δυνατότητα για τέτοιου είδους προσαρμογή.

Το λειτουργικό της Google είναι αναμφίβολα το πιο προσαρμόσιμο λογισμικό για τις κινητές συσκευές. Η αλλαγή στην εμφάνιση του Android είναι βέβαιο ότι μπορεί να εξελιχθεί σε ιεροτελεστία.

Ταυτόχρονα θα μας προσφέρει και την αίσθηση της πλήρους ανανέωσης στο κινητό μας.

Αν σας γεννήθηκαν απορίες ή θέλετε να μας προτείνετε και άλλους τρόπους ή εφαρμογές για να αλλάξουμε την εμφάνιση του Android, γράψτε μας στα σχόλια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED SALE ALERT τελικο
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#324 - Προβλήματα Χάρτες Google, Η Χαμηλότερη Τιμή Παιχνιδιού Στο Steam, Dark Mode Στο Google Drive
QuickSteps
GamingSteps#20240420 - Φορητό PlayStation 1, Επιστήμονας Βρήκε Τον Καλύτερο Οδηγό Του Mario Kart 8, Cities: Skylines II
GamingSteps