Home » Software » Δωρεάν Εφαρμογές » Κάμερα Παρακολούθησης Δωρεάν, με παλιά Webcam

Κάμερα Παρακολούθησης Δωρεάν, με παλιά Webcam

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Η επίβλεψη του χώρου μας είναι σημαντική ακόμα και αν ζούμε και εργαζόμαστε σε μια ασφαλή γειτονιά. Δεν ξέρουμε ποτέ τι μπορεί να πάει στραβά και καλό είναι να έχουμε πάρει τα μέτρα μας. Καθώς τα συστήματα ασφαλείας με κάμερες είναι ακριβά, υπάρχουν δωρεάν εφαρμογές για να στήσουμε ανέξοδα μια πλήρη κάμερα παρακολούθησης με οποιαδήποτε webcam, ακόμη και με αυτή που είναι ενσωματωμένη σε ένα laptop.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Σίγουρα οι παρακάτω λύσεις δεν μπορούν να αντικαταστήσουν μία πλήρη επαγγελματική εγκατάσταση, με πολλαπλές κάμερες και καταγραφικό. Όμως, μια τέτοια λύση είναι υπερβολική για τους περισσότερους από εμάς, και το κόστος της απαγορευτικό.

iSpy (Windows)

Το iSpy είναι μία δημοφιλής εφαρμογή ανοιχτού κώδικα που μας επιτρέπει να στήσουμε δωρεάν μια κάμερα παρακολούθησης.

Το μικρό και πολύ ελαφρύ πρόγραμμα είναι συμβατό με όλες σχεδόν τις webcam και IP κάμερες. Διατίθεται με δύο βασικές λειτουργίες.

Η πρώτη λειτουργία αφορά το δωρεάν λογισμικό iSpy που τρέχει στον υπολογιστή μας. Η δεύτερη λειτουργία είναι το πληρωμένο iSpyAgent για απομακρυσμένη σύνδεση από απόσταση, με προβολή των webcams από οπουδήποτε.

Βέβαια, αυτή η έκδοση, εκτός του ότι δεν είναι δωρεάν, πρόκειται για μια πολύ σύνθετη λειτουργία που δεν είναι πολύ φιλική για τους απλούς χρήστες.

Ωστόσο, και η δωρεάν λειτουργία κάνει πολύ καλά τη δουλειά της. Χρησιμοποιεί την κάμερα και το μικρόφωνό της για την ανίχνευση και αυτόματη καταγραφή κίνησης ή ήχου, παρέχοντας υπηρεσίες ασφαλείας και επιτήρησης με πολλές ειδοποιήσεις.

Εγκατάσταση iSpy

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τη δωρεάν έκδοση του iSpy απεριόριστα, καθώς μπορούμε να την εγκαταστήσουμε και να τρέχει ταυτόχρονα σε πολλούς υπολογιστές, αλλά και στις παλαιότερες εκδόσεις των Windows. Το κατεβάζουμε από εδώ.

Κάμερα παρακολούθησης 1

Η εγκατάσταση δεν έχει τίποτα που να χρειάζεται να προσέξουμε, όπως toolbars ή ανεπιθύμητα προγράμματα. Απλά πατάμε “Next” και Install μέχρι να ολοκληρωθεί.

Ρυθμίζοντας την κάμερα παρακολούθησης

Τα πράγματα είναι πολύ απλά με το δωρεάν iSpy. Στην πρώτη εκκίνηση το πρόγραμμα θα μας ζητήσει να προσθέσουμε την webcam που θέλουμε να μετατρέψουμε σε κάμερα παρακολούθησης.

Κάμερα παρακολούθησης 2

Εφόσον έχουμε ήδη συνδεδεμένη την κάμερα, θα την αναγνωρίσει αυτόματα. Δεν θα πρέπει καμία άλλη εφαρμογή να χρησιμοποιεί την κάμερα, όπως το Skype ή άλλο video chat.

Στη συνέχεια, το μόνο που έχουμε να κάνουμε, πριν ξεκινήσει η κάμερα παρακολούθησης, είναι να ορίσουμε την ανάλυση που θέλουμε.

Από εκεί και μετά, με ένα δεξί κλικ πάνω στην κάμερα, αποκτούμε τον συνολικό έλεγχο της.

Πατώντας στο “Edit” ή στο γρανάζι που παρατηρούμε παρακάτω…

…μπορούμε να ρυθμίσουμε κατά το δοκούν την ανίχνευση της κίνησης, αλλά και τις ειδοποιήσεις που θέλουμε να λαμβάνουμε.

Επιπλέον, μπορούμε να ορίσουμε η εγγραφή να ξεκινάει αμέσως όταν η κάμερα παρακολούθησης ανιχνεύσει κίνηση. Επίσης, να καθορίσουμε πόσο χρόνο θέλουμε να διαρκεί η εγγραφή του βίντεο αλλά και του ήχου ξεχωριστά.

Έτσι, στην δωρεάν έκδοση της εφαρμογής, μόλις η κάμερα παρακολούθησης ανιχνεύσει κίνηση ή απλά κάποιον ήχο, τότε αυτόματα αρχίζει να καταγράφει, εμφανίζοντας το γνωστό εικονίδιο της εγγραφής πάνω δεξιά.

Όλες οι εγγραφές αποθηκεύονται τοπικά στον προκαθορισμένο χώρο της εφαρμογής. Ωστόσο, μπορούμε να ορίσουμε έναν διαφορετικό αποθηκευτικό χώρο, εφόσον μας βολεύει περισσότερο.

Το iSpy μας επιτρέπει να ανοίξουμε έναν λογαριασμό και να δοκιμάσουμε για επτά ημέρες την πλήρη έκδοση, όπου μεταφορτώνονται αυτόματα οι εγγραφές στο Dropbox, στο Google Drive, ή ακόμη και στο YouTube.

Κάμερα-παρακολούθησης-8

Επιπλέον, η πληρωμένη έκδοση διαθέτει και plugins για αναγνώριση προσώπου, σάρωση με Barcode, και όχι μόνο.

Motiondetection (Windows, Android, Mac, Linux)

Η Motiondetection είναι μια εξαιρετική εφαρμογή για να στήσουμε μία κάμερα παρακολούθησης η οποία δεν θέλει σχεδόν καθόλου ρυθμίσεις. Βασίζεται στο σύννεφο, και εκτός του ότι δεν χρειάζεται εγκατάσταση, μπορούμε να κάνουμε επιτήρηση στον χώρο μας από τον browser, από οποιοδήποτε μέρος του κόσμου και αν βρισκόμαστε.

Φυσικά, πρέπει το PC με την webcam στον χώρο μας να είναι ενεργό, ειδάλλως προτιμούμε μια IP κάμερα ή μια κάμερα Raspberry Pi Cloud.

Επιπλέον, η υπηρεσία διαθέτει αυτοσχέδιες IP κάμερες HD, που είναι κατασκευασμένες ειδικά για την επιτήρηση του χώρου μας.

Κάμερα παρακολούθησης 25α

Η online κάμερα παρακολούθησης του Motiondetection συνεργάζεται πολύ καλά με όλους σχεδόν τους browser, σε Windows, Mac, και Linux. Στο Android ο Chrome φαίνεται να είναι ο πιο ενδεδειγμένος.

Από εκεί και μετά, διαμέσου του browser, έχουμε απομακρυσμένη ανίχνευση κίνησης χωρίς να απαιτηθεί κάποια δύσκολη ή σύνθετη διαμόρφωση. Η δωρεάν έκδοση της υπηρεσίας είναι υπεραρκετή για απλούς χρήστες. Μας επιτρέπει μία HD κάμερα ή δύο SD. Επιπλέον, 2.000 ανιχνεύσεις κίνησης μηνιαίως.

Το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να επισκεφτούμε την ιστοσελίδα της υπηρεσίας και, αφού πατήσουμε στο “Login”, να δημιουργήσουμε έναν δωρεάν λογαριασμό. Απαιτείται μόνο το email μας και έπειτα πατάμε το “Create/extend personal account”.

Κάμερα παρακολούθησης 31α

Κάμερα παρακολούθησης 31αα

Κάμερα παρακολούθησης 31ααα

Στη συνέχεια, θα μας στείλουν τα συνθηματικά και, αφού τα αντιγράψουμε και πατήσουμε στο “Login”, κατόπιν τα επικολλούμε στο σχετικό πεδίο.

Οι ελάχιστες online ρυθμίσεις

Από εκεί και μετά, δεν έχουμε παρά να πατήσουμε στο “Start your Webcam” για να ξεκινήσει η online κάμερα παρακολούθησης.

Κάμερα-παρακολούθησης-39

Οι μόνες ρυθμίσεις που πρέπει να κάνουμε είναι να επιλέξουμε όλα τα κουτάκια, αν θέλουμε να ξεκινάει αυτόματα η κάμερα παρακολούθησης όταν επισκεπτόμαστε την ιστοσελίδα και να ανιχνεύει την κίνηση αναπαράγοντας ήχους.

Προαιρετικά, μπορούμε να κάνουμε και τις προηγμένες ρυθμίσεις ανίχνευσης, όπως ποιότητα κίνησης, ευαισθησία χρώματος, και αρκετά άλλα.

Για να αποθηκευτούν όλες αυτές οι ρυθμίσεις, κύριες και επιμέρους, έτσι ώστε να είναι έτοιμες όταν ανοίγουμε τον browser, πρέπει να πατήσουμε το “Save profile”. Μπορούμε να δημιουργήσουμε όσα διαφορετικά προφίλ θέλουμε.

Από εκεί και μετά, το Motiondetection θα μας ειδοποιεί άμεσα όταν ανιχνεύει κινήσεις, με αναδυόμενο παράθυρο στον browser. Ακόμη και αν η κάμερα παρακολούθησης παρουσιάσει κάποιο σφάλμα, όπως για παράδειγμα μία διακοπή λειτουργίας.

Επιπλέον, μπορούμε να παίρνουμε άμεσες ειδοποιήσεις στο email που δώσαμε στην εγγραφή μας στην ιστοσελίδα ή αν έχουμε το telegram στο κινητό.

Όλες οι εγγραφές θα βρίσκονται στην σχετική ένδειξη που παρατηρούμε παρακάτω.

Πατώντας σε αυτή την ένδειξη, θα εμφανιστούν οι καταγραφές που έκανε η online κάμερα παρακολούθησης. Έτσι, δεν έχουμε παρά να επιλέξουμε την αναπαραγωγή τους.

Ειδοποιήσεις στο e-mail

Πατώντας στο βελάκι δίπλα στο “All” και μετά στα “Settings➜Cameras”…

Κάμερα παρακολούθησης 36

…ή πατώντας εδώ, μπορούμε να ενεργοποιήσουμε τις ειδοποιήσεις στο email μας και την συχνότητα που θέλουμε να τις λαμβάνουμε. Κατόπιν, πατάμε στο “Save”.

Επιπλέον, αν θέλουμε, μπορούμε να παρακολουθούμε τυχόν σφάλματα, να αλλάξουμε την ανάλυση, ή να προσθέσουμε μια άλλη IP κάμερα παρακολούθησης, πατώντας μετά στο “Apply”.

Κάμερα παρακολούθησης 28

Το Motiondetection μας δίνει και τη δυνατότητα να κατεβάζουμε στον σκληρό μας δίσκο όλες τις καταγραφές ή όποιες επιθυμούμε από μία συγκεκριμένη ημερομηνία. Για να εμφανιστεί αυτή η δυνατότητα, πατάμε απλά στο “download” στα δεξιά της καρτέλας.

Το Motiondetection παρέχει άμεση υποστήριξη και στη δωρεάν έκδοση. Σε μια τεχνική ερώτηση που κάναμε, μας απάντησαν μέσα σε λίγες ώρες.

Έτσι, αν χρειαστούμε οποιαδήποτε βοήθεια για τις πιο προηγμένες ρυθμίσεις, δεν έχουμε παρά να επικοινωνήσουμε μαζί τους μέσα από το FAQ.

Χρειάζεστε βοήθεια για την κάμερα παρακολούθησης?

Αν οτιδήποτε στον οδηγό δεν λειτούργησε όπως το περιγράψαμε και δεν μπορέσατε να στήσετε κάμερα παρακολούθησης με το iSpy ή το Motiondetection, μπορείτε να μας γράψετε στα σχόλια ή στην ενότητα “Ερωτήσεις“.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED sale alert b10 x4 aa
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#320 - Δωρεάν VPN Edge, Πλήρη Αποσύνδεση Facebook, Κρυφό Μήνυμα Σε Εικόνα, Καρτούν Εικόνα Προφίλ
QuickSteps
GamingSteps#20240322 - Battle Royale Στο WoW, Ρεκόρ Χρηστών Για Το Stardew Valley, GDC Και IGF Awards 2024
GamingSteps