Home » Internet » Διαφήμιση στο Internet » HP Pavilion Gaming Laptop 15.6" 144Hz Με AMD Ryzen™ 5 5600H
featured Gaming Laptop HP Pavilion 15.6 144Hz Με RTX 3050 Ti

HP Pavilion Gaming Laptop 15.6″ 144Hz Με AMD Ryzen™ 5 5600H

Πλέον τα σύγχρονα laptop έχουν ισχυρούς επεξεργαστές και κάρτες γραφικών, αλλά και οθόνες με υψηλή συχνότητα ανανέωσης. Έτσι, σε συνδυασμό με το μικρό τους μέγεθος, είναι η ιδανική επιλογή για κάποιον που ναι μεν θέλει επιδόσεις, αλλά του είναι απαραίτητη και η φορητότητα. Ένα τέτοιο λεπτό και ισχυρό laptop είναι και το Gaming HP Pavilion 15-ec2015nv.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

HP Pavilion Gaming Laptop 15-ec2015nv

Τον φορητό της HP μας τον έστειλε η Cosmodata για τις ανάγκες της παρουσίασης στο κανάλι μας στο YouTube. Θεωρούμε ότι είναι από τα πιο αξιόπιστα ελληνικά καταστήματα όσον αφορά την αγορά τεχνολογικών προϊόντων.

Το laptop έχει το χαρακτηριστικό σχήμα της HP στη σειρά Pavilion. Δηλαδή δεν είναι εντελώς ορθογώνιο, στην πάνω πλευρά έχει κοψίματα στις γωνίες, που του προσδίδουν μία πιο “gaming” αίσθηση θα λέγαμε.

Αυτή η αίσθηση συνεχίζεται και στο εσωτερικό, με έντονο πράσινο χρώμα στα καπάκια των πλήκτρων, και “επιθετική” γραμματοσειρά στα γράμματα του πληκτρολογίου.

Ανοίγοντας τον φορητό, το πράσινο μοτίβο συνεχίζεται και στον φωτισμό του πληκτρολογίου, του οποίου την ένταση μπορούμε να αυξομειώσουμε με τον συνδυασμό πλήκτρων FN+F5. Υπάρχουν τρεις σκάλες ρύθμισης, 0, 50, και 100%.

Το χαρακτηριστικό που μας τράβηξε αμέσως την προσοχή είναι το βάρος του. Ομολογουμένως, είναι αρκετά ελαφρύ στα 1.98Kg, πράγμα θετικό για το σημαντικό θέμα της φορητότητας.

Το λογότυπο της HP στο εξωτερικό του laptop έχει μεταλλική glossy υφή, με μια πράσινη απόχρωση, που συμπληρώνει το όλο design, ενώ στην άκρη της οθόνης, αλλά και στο κάτω μέρος, αναγράφεται η σειρά PAVILION του laptop με κεφαλαία γράμματα.

Επίσης, στο κάτω μέρος οι γρίλιες εξαερισμού πιάνουν τη μία πλευρά της βάσης από άκρη σ’ άκρη, ενώ μπορούμε να διακρίνουμε δύο ανεμιστήρες στο εσωτερικό.

Θα δούμε στη συνέχεια πιο αναλυτικά την ψύξη του, γιατί είναι κάτι που είναι κρίσιμο όταν μιλάμε για gaming, και άρα βαριά χρήση.

Σε ό,τι αφορά το σασί του laptop, είναι κατασκευασμένο στο μεγαλύτερο μέρος του από πλαστικό, με λεία υφή παντού, η οποία εναλλάσσεται σε ματ καθώς ανεβαίνουμε προς την οθόνη.

Ακριβώς κάτω από την οθόνη θα βρούμε και τις γρίλιες των ηχείων, οι οποίες είναι σε ένα πρωτότυπο εξάγωνο σχεδιασμό με βαθουλώματα.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι τα ηχεία του είναι από την Bang & Olufsen, που φημίζεται για τον ποιοτικό της ήχο.

Συνδεσιμότητα

Όσον αφορά τη συνδεσιμότητα, στα δεξιά βρίσκεται με τη σειρά, μία θύρα HDMI, και μία θύρα USB-A. Ακριβώς δίπλα υπάρχει θύρα ethernet, η οποία ανοίγει προς τα κάτω όποτε θέλουμε να εισάγουμε το αντίστοιχο καλώδιο. Ακολουθεί θύρα Type-C, audio jack 3.5mm, και τέλος, θύρα για κάρτες SD.

Στην αριστερά πλευρά είναι η θύρα φόρτισης και άλλη μία USB-A, ενώ εσωτερικά διαθέτει προσαρμογέα δικτύου με WiFi 6 και Bluetooth 5.

Οθόνη

Η οθόνη του laptop είναι στις 15.6 ίντσες. Πρόκειται για IPS πάνελ, που σημαίνει πολύ καλή απόδοση χρωμάτων και εξαιρετικές γωνίες θέασης. Αλλά ταυτόχρονα, έχει υψηλό ρυθμό ανανέωσης στα 144Hz.

Ειδικά αν παίζουμε online fps shooter games, τύπου CS GO, ο υψηλός ρυθμός ανανέωσης αποτελεί σημαντικό όπλο στη φαρέτρα μας.

Στην πράξη, η οθόνη είναι πράγματι ένα από τα δυνατά σημεία του HP Pavilion. Η αρκετά υψηλή φωτεινότητα, σε συνδυασμό με την έντονη αντίθεση – κάτι που δεν περιμέναμε, απογειώνουν το gaming.

Χαρακτηριστικά

Εσωτερικά, το laptop φοράει έναν AMD Ryzen 5 5600H. Μιλάμε για 6 πυρήνες, 12 threads, και αρχιτεκτονική Zen 3, που βρίσκεται στην κορυφή των επιδόσεων όσον αφορά το gaming.

Με την αρχιτεκτονική Zen 3 γενικά η AMD έχει επικεντρωθεί στις single-core επιδόσεις, στη χαμηλή κατανάλωση, και σε μειωμένο latency. Που είναι ακριβώς ότι χρειάζεται ένας υπολογιστής που προορίζεται για gaming, πόσο μάλλον ένα laptop.

Ο 5600H στην προκειμένη, θα μας δώσει κορυφαία επεξεργαστική ισχύ, και σε single thread σενάρια χρήσης, όπως στα παιχνίδια αλλά και σε multi thread σενάρια, π.χ. rendering, εικονικές μηχανές, και κάθε είδους multitasking.

Και όλα αυτά, με πάρα πολύ χαμηλή κατανάλωση, ώστε να παραμείνει στο μοτίβο εξοικονόμησης ενέργειας που απαιτεί ένας φορητός υπολογιστής.

Βέβαια, dedicated gaming laptop χωρίς ξεχωριστή κάρτα γραφικών, δεν γίνεται. Το συγκεκριμένο έρχεται με μια 3050 Ti, η οποία είναι ιδανική για τα 1080p. Αρκετά ισχυρή για να παίξει όλα τα παιχνίδια σε αυτήν την ανάλυση, αλλά ταυτόχρονα με μικρή κατανάλωση, επίσης. Θα λέγαμε, ό,τι πρέπει για gaming laptop.

Σαφώς, με αυτά τα χαρακτηριστικά στον φορητό, μπορούμε άνετα να τον χρησιμοποιήσουμε και σε άλλες βαριές εργασίες, όπως η επεξεργασία βίντεο.

Όσον αφορά τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά, έχουμε μνήμη RAM 16GB, που είναι και το μέγιστο που υποστηρίζει το laptop σύμφωνα με τις προδιαγραφές του κατασκευαστή, η οποία μνήμη είναι χρονισμένη στα 3200Mhz.

Για αποθηκευτικό χώρο, διαθέτει m.2 Nvme SSD των 512GB. Το μοντέλο που έχουμε στα χέρια μας ήρθε με προεγκατεστημένα Windows 11 Home Edition.

Επιδόσεις και ψύξη

Όπως γνωρίζουμε οι περισσότεροι από εμάς, οι επιδόσεις και η ψύξη είναι τα δύο σημεία στα οποία πάσχει το laptop, έναντι ενός σταθερού υπολογιστή.

Παρ΄ όλα αυτά, το HP Pavilion τα πάει πολύ καλά σε αυτό το κρίσιμο θέμα, καθώς σε κατάσταση idle, επεξεργαστής και κάρτα γραφικών βρίσκονται στους 51 βαθμούς, το οποίο είναι αρκετά δροσερό για laptop. Μάλιστα δεν ακούγονται καν τα ανεμιστηράκια, είναι εντελώς αθόρυβο.

Σε κατάσταση stress test, με τον επεξεργαστή να τρέχει σταθερά στα 4250Mhz, η θερμοκρασία του δεν ξεπέρασε τους 79 βαθμούς κελσίου. Ταυτόχρονα, η κάρτα έφτασε έως τους 73 βαθμούς.

Κατά τη διάρκεια της δοκιμής, δεν εντοπίσαμε thermal throttle, δηλαδή την πτώση των επιδόσεων για να διατηρηθεί χαμηλά η θερμοκρασία, ούτε στην κάρτα, ούτε στον CPU. Σαφώς όμως σε ένα τέτοιο σενάριο χρήσης ακούγονται αρκετά οι ανεμιστήρες, κάτι που φυσικά είναι αναπόφευκτο αν θέλουμε το laptop να ψύχεται επαρκώς.

Πολύ θετικό επίσης το γεγονός ότι δεν εντοπίσαμε υπερβολική αύξηση της θερμοκρασίας στο σασί του laptop, στο σημείο που να γίνεται ενοχλητικό όταν ακουμπάμε το χέρι μας.

Το HP Pavilion θα το βρούμε στην Cosmodata, μαζί με μία τεράστια γκάμα προϊόντων τεχνολογίας.

Ποια είναι η γνώμη σας για το gaming laptop της HP;

Αν θέλετε να μοιραστείτε την άποψη σας για το θέμα, μπορείτε να μας γράψετε στα σχόλια στο σχετικό post του άρθρου στη σελίδα μας στο Facebook.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED SALE ALERT τελικο
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#324 - Προβλήματα Χάρτες Google, Η Χαμηλότερη Τιμή Παιχνιδιού Στο Steam, Dark Mode Στο Google Drive
QuickSteps
GamingSteps#20240426 - Η Valve Έκλεισε “Κενό” Στην Πολιτική Των Refund, Ρεκόρ Παικτών Fallout, Nintendo vs Garry's Mod
GamingSteps