Home » Smartphones-Tablets » Οι Καλύτερες Mobile Εφαρμογές για Δίαιτα & Σωστή Διατροφή

Οι Καλύτερες Mobile Εφαρμογές για Δίαιτα & Σωστή Διατροφή

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Η υγιεινή διατροφή και η σωματική άσκηση είναι οι σημαντικότεροι παράγοντες για την καλή υγεία. Όμως, σε πολλούς από εμάς οι εξαντλητικοί ρυθμοί της καθημερινότητας και ο φόρτος εργασίας, μας κάνουν να τα παραμελούμε. Δείτε τα πολύτιμα βοηθήματα για σωστή διατροφή στο Android και iOS, μέσα από τις καλύτερες δωρεάν εφαρμογές για δίαιτα.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Πάνω απ' όλα η υγεία

Για πολλούς από εμάς το θέμα της δίαιτας έχει να κάνει με την εμφάνιση, το πώς αισθανόμαστε, ή προληπτικά, για να αποφύγουμε μελλοντικά προβλήματα που συνδέονται με την παχυσαρκία.

Όμως, για ένα ποσοστό των αναγνωστών το θέμα της διατροφής είναι σοβαρό θέμα υγείας, είτε λόγω παθολογικής παχυσαρκίας ή άλλων παθήσεων και νοσημάτων που υπαγορεύουν αυστηρούς περιορισμούς στη διατροφή.

Ως γνωστόν, καμία εφαρμογή δεν πρόκειται ποτέ να αντικαταστήσει την ιατρική συμβουλή. Αν τίθεται συγκεκριμένο ζήτημα υγείας, θα επιμείνουμε να συμβουλευτείτε ένα γιατρό πριν κάνετε οποιαδήποτε αλλαγή στη διατροφή σας.

Πάντως, δεν αποκλείεται μία ή περισσότερες από τις εφαρμογές που ακολουθούν να σας βοηθήσουν στο να ακολουθήσετε με μεγαλύτερη ακρίβεια τις ιατρικές οδηγίες.

Από Δευτέρα…

Η Δευτέρα είναι συνήθως η ημέρα που οριοθετούμε την έναρξη μιας δίαιτας. Φροντίζουμε μάλιστα το Σαββατοκύριακο να φάμε ό,τι βρούμε, γιατί από βδομάδα υποτίθεται ότι θα προσέχουμε τη διατροφή μας.

Ωστόσο, είναι σύνηθες αυτή η ημέρα να μετατοπίζεται για την αντίστοιχη της επόμενης εβδομάδας, και ίσως σε πολλούς από μας αυτή η Δευτέρα δεν ξεκίνησε ποτέ.

Με τις εφαρμογές για τη διατροφή στο Android και iOS τα πράγματα απλουστεύουν.

Οι εφαρμογές αυτές, εκτός από το να παρέχουν χρήσιμες πληροφορίες, μας βοηθούν και να κρατήσουμε πειθαρχία σε καθημερινή βάση, που είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να έχουμε αποτελέσματα.

Θερμιδομετρητής- YAZIO

Ο θερμιδομετρητής είναι αναμφίβολα μία από τις κορυφαίες εφαρμογές για δίαιτα. Είναι και η ιδανικότερη για τους Έλληνες χρήστες, καθότι διαθέτει πλήρως εξελληνισμένο περιβάλλον.

Τα καλύτερα της εφαρμογής

Η εφαρμογή είναι πολύ απλή στη χρήση και στο άνοιγμα της θα εμφανιστούν οι τρεις βασικοί στόχοι που μας ενδιαφέρουν: Να χάσουμε βάρος, να αυξήσουμε τη μυϊκή μάζα και να πάρουμε βάρος υγιεινά, ή να διατηρήσουμε το βάρος μας.

Κάνοντας την επιλογή μας, το app μας καθοδηγεί για τα υπόλοιπα. Αν αργότερα αλλάξει ο στόχος μας, τον επιλέγουμε στις ρυθμίσεις της εφαρμογής.

Διατροφή στο Android

Το εξαιρετικό app για τη διατροφή στο Android, μας δίνει τη δυνατότητα να γνωρίζουμε ανά πάσα στιγμή τι τρώμε και πόσες θερμίδες καταναλώνουμε.

Ταυτόχρονα κάνει καταγραφή θερμίδων, πρωτεϊνών, και λιπών σε ημερήσια βάση, ενημερώνοντας πώς ακριβώς πρέπει να κινηθούμε διατροφικά κατά τη διάρκεια της ημέρας, αλλά και το βράδυ.

Εφαρμογές για Δίαιτα

Επιπλέον, η εφαρμογή μας δίνει συμβουλές μέσα από το ημερολόγιό της, σχετικά με τι μπορούμε να προσθέσουμε ή να αφαιρέσουμε από την διατροφή μας, έτσι ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι που θέσαμε.

Επίσης μας επιτρέπει να ορίσουμε τα τρόφιμα που καταναλώνουμε πιο συχνά για να καθορίσει τις επόμενες κινήσεις μας.

Διατροφή στο Android 3

Αν αγοράσουμε την έκδοση Pro, που κοστίζει 2 ευρώ μηνιαίως, ο θερμιδομετρητής δίνει πλήθος από προγράμματα διατροφής, ημερήσιες συμβουλές, και πάρα πολλές συνταγές.

Υπάρχουν πολλές ακόμη χρήσιμες λειτουργίες στη δωρεάν έκδοση, που καθιστούν την εφαρμογή ως την κορυφαία για τη διατροφή στο Android.

Κριτικές και βαθμολογία στο Play Store

Η δωρεάν εφαρμογή στο Play Store ενημερώθηκε πολύ πρόσφατα και συγκεντρώνει πάρα πολλές θετικές κριτικές.

Διατροφή στο Android 4

Στο Apple app store

Κάτι παρόμοιο συμβαίνει και στο κατάστημα της Apple, όπου θεωρείται από τις κορυφαίες δωρεάν εφαρμογές για δίαιτα. Το app ενημερώθηκε πρόσφατα, συγκεντρώνοντας πολύ θετικά σχόλια.

Ο θερμιδομετρητής απαιτεί iOS 9.0 ή μεταγενέστερη έκδοση. Είναι συμβατός με iPhone, iPad, και iPod touch.

Fitness 30 ημερών

Είναι γνωστό ότι η δίαιτα από μόνη της δεν έχει μακροπρόθεσμο αποτέλεσμα όταν δεν συνοδεύεται με λίγο γυμναστική. Στις περισσότερες των περιπτώσεων, τα περιττά κιλά επιστρέφουν.

Το Fitness 30 ημερών δεν αφορά ακριβώς τη διατροφή στο Android, αλλά το πώς θα καταφέρουμε να διατηρήσουμε τη φόρμα μας, και να κάνουμε δίαιτα χάνοντας βάρος διαμέσου της σωματικής άσκησης.

Η εφαρμογή έχει ελληνικό περιβάλλον και είναι ιδιαίτερα χρήσιμη.

Το app προσφέρει έναν ιδιαίτερα εύκολο τρόπο να γυμνάζουμε το σώμα μας, μεθοδικά και με πρόγραμμα. Αντί να πηγαίνουμε στο γυμναστήριο, μπορούμε να συνδυάσουμε δίαιτα και γυμναστική στο σπίτι μας.

Επιπλέον, μας δίνει τη δυνατότητα να παρακολουθούμε με οργανωμένο τρόπο όλη την πρόοδο των ασκήσεων που πρέπει να υλοποιούνται μέσα σε 30 μέρες.

Κριτικές και βαθμολογία στο Play Store

Η εφαρμογή στο Play Store έχει την ένδειξη του κορυφαίου προγραμματιστή. Ενημερώθηκε πρόσφατα και συγκεντρώνει πολλές θετικές κριτικές από τους Έλληνες χρήστες.

Στο Apple app store

Το app είναι διαθέσιμο και στο κατάστημα της Apple. Απαιτεί iOS 7.0 ή μεταγενέστερη έκδοση. Είναι συμβατό με iPhone, iPad, και iPod touch.

Απώλεια Βάρους – Διαιτολόγος

Η Απώλεια Βάρους είναι άλλη μία πολύ χρήσιμη εφαρμογή για τη διατροφή στο Android, που τρέχει σε πλήρως εξελληνισμένο περιβάλλον. Στην ουσία πρόκειται για ένα προσωπικό ψηφιακό διαιτολόγο.

Το app μέσα από ωραία γραφικά και ενδείξεις, όπως είναι ο δείκτης μάζας-σώματος, κάνει με πολύ απλό τρόπο ακριβώς αυτό που δηλώνει και το όνομά του. Είναι το ιδανικότερο για την ταχύτερη απώλεια βάρους.

Η εφαρμογή δεν έχει πολλές λειτουργίες. Το μόνο που απαιτείται είναι η χρήση μιας ζυγαριάς για να παρακολουθούμε την εξέλιξη των προσπαθειών μας.

Play Store

Η Απώλεια Βάρους συγκεντρώνει πολλές θετικές κριτικές στο Play Store, και θεωρείται από τις καλύτερες εφαρμογές για δίαιτα, ιδανική για τους Έλληνες χρήστες. Το app ενημερώθηκε πρόσφατα.

Apple app store

H εφαρμογή διατίθεται και στο κατάστημα της Apple. Το μόνο αρνητικό είναι ότι δεν διαθέτει ελληνικό περιβάλλον. Εμφανίζεται με το αγγλικό όνομα Weight Loss Tracker.

Το app απαιτεί iOS 7.0 ή νεότερη έκδοση. Είναι συμβατό με το iPhone, iPad, και iPod touch.

Επτά Λεπτά Προπόνηση

Πρόκειται για άλλη μία εφαρμογή που δεν ασχολείται με τη διατροφή στο Android, αλλά με την απώλεια βάρους διαμέσου στοχευμένης γυμναστικής σε όλα τα μέρη του σώματός μας.

Τα καλύτερα χαρακτηριστικά του app

Το εύκολο ελληνικό περιβάλλον την καθιστούν ως μία από τις κορυφαίες εφαρμογές για δίαιτα, και όχι μόνο.

Η εφαρμογή απαιτεί σωματική άσκηση μόνο επτά λεπτά την ημέρα, και μας καθοδηγεί μεθοδικά με αναλυτικές οδηγίες για το ειδικό αυτό πρόγραμμα.

Επιπλέον, περιέχει ασκήσεις για όλα ανεξαιρέτως τα μέρη του σώματός μας. Εκείνο που χρειάζεται να κάνουμε είναι να ακολουθούμε τα βήματα που μας προτείνει το app, μέσα σε ένα πολύ εύκολο περιβάλλον με φωτογραφίες.

Κριτικές και βαθμολογία στο Play Store

Το 7 λεπτά προπόνηση διατίθεται δωρεάν στο Play Store. Η εφαρμογή έχει την ένδειξη του κορυφαίου προγραμματιστή, αποσπώντας πολύ θετικές κριτικές.

Στο Apple app store

Η εφαρμογή διατίθεται δωρεάν στο κατάστημα της Apple. Η μόνη διαφορά είναι ότι προέρχεται από άλλον σχεδιαστή και δεν διαθέτει ελληνικό περιβάλλον. Ωστόσο, διαπιστώσαμε ότι είναι ακριβώς η ίδια με την εφαρμογή του Android.

Το app συγκεντρώνει πολύ θετικές κριτικές και απαιτεί iOS 9.0 ή νεότερη έκδοση. Είναι συμβατό με το iPhone, iPad, και iPod touch.

My Diet Coach

Το My Diet Coach είναι στο εξωτερικό το δημοφιλέστερο σχετικό app, και θεωρείται ως η κορυφαία από τις εφαρμογές που αφορούν τη διατροφή στο Android και στο IOS.

Το μόνο αρνητικό της είναι ότι δεν διαθέτει ελληνικό περιβάλλον.

Η πιο ωραία από τις εφαρμογές για δίαιτα

Πρόκειται για την πιο όμορφη εφαρμογή για την υγιεινή διατροφή και τη δίαιτά μας γενικότερα. Μέσα στο app υπάρχουν εικόνες και εύκολες ενδείξεις που μας καθοδηγούν σε κάθε βήμα.

Το My Diet Coach προσφέρει διαφορετικά προγράμματα για τις γυναίκες και τους άντρες. Το μόνο που κάνουμε είναι να επιλέξουμε το αντίστοιχο avatar του φύλου μας.

Σε κάθε καρτέλα της εφαρμογής εμφανίζονται ωραία γραφικά που συνοδεύονται από την ανάλογη επεξήγηση. Βέβαια αν δυσκολευόμαστε λίγο με τα Αγγλικά, ίσως να μην είναι το ιδανικότερο app.

Το My Diet Coach είναι στην ουσία ένας προσωπικός γυμναστής και διαιτολόγος, που θα μας βοηθήσει να χάσουμε βάρος και ταυτόχρονα να προσέχουμε καθημερινά τη διατροφή μας.

Κριτικές και βαθμολογία στο Play Store

Η εφαρμογή θεωρείται από τις κορυφαίες για τη διατροφή στο Android και έχει αποσπάσει πολλές θετικές κριτικές. Έχει και την ένδειξη του κορυφαίου προγραμματιστή.

Διατίθεται στο Play Store σε δύο εκδόσεις, τη δωρεάν και την Pro.

Στο Apple app store

To app είναι δημοφιλές στο κατάστημα της Apple και διατίθεται δωρεάν. Συγκεντρώνει πάρα πολλές θετικές κριτικές.

Η εφαρμογή απαιτεί iOS 9.0 ή νεότερη έκδοση. Είναι συμβατή με το iPhone, iPad, και iPod touch.

Στο Amazon app store

Αν χρησιμοποιούμε Android χωρίς Google, το My Diet Coach μπορούμε να το κατεβάσουμε εναλλακτικά με πλάγια εγκατάσταση, ή απευθείας μέσα από το κατάστημα του Amazon.

Η εφαρμογή συγκεντρώνει και εδώ πολλές θετικές κριτικές.

Lose It!

Το Lose It είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στο εξωτερικό και διακρίνεται ιδίως για τις δυνατότητες που έχει στην καταγραφή των θερμίδων.

Δεν διαθέτει ελληνικό περιβάλλον, αλλά η εφαρμογή δεν έχει ιδιαίτερο κείμενο που να χρειάζεται μετάφραση.

Τα καλύτερα χαρακτηριστικά του app

Ένα από τα καλύτερα χαρακτηριστικά της εφαρμογής είναι ο γρήγορος τρόπος με τον οποίον μπορούμε να ορίσουμε τον ένα και μοναδικό στόχο, που είναι η απώλεια του βάρους.

Το app κάνει καταμέτρηση των θερμίδων ανάλογα με το γεύμα της ημέρας, και μας καθοδηγεί βήμα προς βήμα. Έτσι είμαστε καθημερινά σε θέση να γνωρίζουμε πόσες θερμίδες έχουμε καταναλώσει.

Η εφαρμογή κρατάει στατιστική και γνωρίζουμε τον μέσο όρο στην ημερήσια η μηνιαία κατανάλωση των θερμίδων ανά γεύμα.

Με αυτό τον τρόπο μπορούμε να εντοπίσουμε πότε υπερβήκαμε το όριο, για να κάνουμε τις ανάλογες διορθωτικές κινήσεις.

Κριτικές και βαθμολογία στο Play Store

Το Lose It διατίθεται δωρεάν στο Play Store και έχει αποσπάσει αρκετά καλές κριτικές. Υπάρχουν ωστόσο και Έλληνες χρήστες που δεν τους άρεσε.

Στο Apple app store

Η εφαρμογή διατίθεται δωρεάν και στο κατάστημα της Apple. Απαιτεί iOS 8.0 ή νεότερη έκδοση. Είναι συμβατή με το iPhone, iPad, και iPod touch.

Εσείς έχετε να προτείνετε εφαρμογές για δίαιτα και διατροφή στο Android / iOS?

Το να διατηρήσουμε το σώμα μας σε φόρμα και να προσέχουμε τη διατροφή μας καθημερινά, σίγουρα δεν είναι η ευκολότερη υπόθεση.

Ωστόσο, η τεχνολογία των κινητών και οι εφαρμογές για δίαιτα μπορεί να μας βοηθήσουν με τον απλούστερο και μεθοδικότερο τρόπο, που ίσως δεν φανταζόμασταν ότι υπάρχει.

Αν σας γεννήθηκαν απορίες ή θέλετε να μοιραστείτε τη δική σας εμπειρία για τη διατροφή στο Android και το IOS, γράψτε μας στα σχόλια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

Αγορά Laptop €449-€3.955: Τα Καλύτερα Της Εβδομάδας 25/10-31/10
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#318 - Κουμπί Πανικού Στο Android, Κρυφό Παιχνίδι Στο Instagram, Μετάφραση PDF Αρχείων
QuickSteps
GamingSteps#20240316 - Bug Διαγράφει Κόσμους Στο Minecraft, Νεότερα Για το PlayStation Pro, Summer Game Fest 2024
GamingSteps