Home » Internet » Υπηρεσίες στο Internet » Κατέβασμα Τραγουδιών από YouTube σε Mp3 (320Kbps)
Κατέβασμα Τραγουδιών από YouTube σε Mp3 (320Kbps)

Κατέβασμα Τραγουδιών από YouTube σε Mp3 (320Kbps)

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

To YouTube είναι μακράν η μεγαλύτερη ιστοσελίδα για online βίντεο. Πολλοί από εμάς, όμως, το χρησιμοποιούμε και για να ακούμε μουσική. Και υπάρχουν περιπτώσεις που θέλουμε αυτή τη μουσική να την έχουμε σαν Mp3, για παράδειγμα αν είμαστε εν κινήσει και δεν θέλουμε να σπαταλήσουμε τα δεδομένα του κινητού. Σε αυτό τον οδηγό θα δούμε τα καλύτερα εργαλεία για το κατέβασμα τραγουδιών από YouTube σε Mp3, στην καλύτερη δυνατή ποιότητα 320Kbps.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Γιατί είναι σημαντικά τα 320Kbps

Όσοι από εμάς χρησιμοποιούμε συχνά τα αρχεία Mp3, θα έχουμε αντιληφθεί ότι η διαφοροποίηση στο αρχείο του ίδιου τραγουδιού μπορεί να μας δώσει εντελώς διαφορετικές ποιότητες.

Ενδέχεται το ένα αρχείο να έχει ποιότητα που δεν ξεχωρίζει από την αντίστοιχη του CD και το άλλο απλά να μην ακούγεται από τις κομμένες συχνότητες, τη συμπίεση του ήχου, τον θόρυβο, και την παραμόρφωση.

Ο κύριος παράγοντας που επηρεάζει την ποιότητα του ήχου είναι το ποσοστό συμπίεσης που επιλέγεται κατά τη δημιουργία του αρχείου Mp3.

Δεν θα εισέλθουμε σε λεπτομέρειες για το πώς λειτουργεί ο αλγόριθμος Mp3, καθώς είναι σχετικά περίπλοκο θέμα. Μπορούμε, ωστόσο, να δούμε όλα όσα θέλουμε να γνωρίζουμε για το Mp3 στον ακόλουθο οδηγό:

Τι είναι το Mp3, Πώς λειτουργεί, και Πώς Δημιουργήθηκε

Όλοι έχουμε χρησιμοποιήσει αρχεία Mp3, στον υπολογιστή, το κινητό, το αυτοκίνητο, ή σε κάποιο Mp3 Player. Έχετε όμως αναρωτηθεί τι ακριβώς είναι το Mp3, και…

Είναι αρκετό να γνωρίζουμε ότι η ποιότητα Mp3 είναι άμεσα συνδεδεμένη με τον ρυθμό μετάδοσης (bitrate) του αρχείου, το οποίο μετράται σε kilobits ανά δευτερόλεπτο (Kbps).

Όσο μεγαλύτερος ο αριθμός των Kbps, τόσο λιγότερες συχνότητες κόβονται και τόσο υψηλότερη είναι η ποιότητα Mp3, αλλά και μεγαλύτερο το μέγεθος του αρχείου.

Μπορούμε να εντοπίσουμε το bitrate στα περισσότερα αρχεία Mp3, κάνοντας δεξί κλικ στο αρχείο, επιλέγοντας “Ιδιότητες”, και στη συνέχεια πατώντας στις “Λεπτομέρειες”.

κατέβασμα-τραγουδιών-από-YouTube-61aaa

Οι συνήθεις ποιότητες του Mp3

Ας δούμε λοιπόν συνοπτικά μία πρόχειρη κλίμακα με τις πιο συνηθισμένες ποιότητες του Mp3:

  • 48Kbps: Είναι περίπου σαν τον ήχο που ακούγαμε κάποτε από ένα φορητό ραδιόφωνο AM, και χρησιμοποιείται κυρίως για την απόδοση ομιλίας. Πιο άχρηστη, πεθαίνεις.
  • 96Kbps: Άλλη μία χαμηλή ποιότητα ακατάλληλη για μουσική. Θα βρούμε αυτή τη συμπίεση κυρίως στις συνδέσεις κινητής τηλεφωνίας 3G για τη μεταφορά φωνής με χαμηλή χρήση δεδομένων.
  • 128Kbps: Είναι ο πιο κοινός τύπος Mp3. Η ποιότητα του ήχου δεν είναι η καλύτερη, αλλά είναι αποδεκτή και ακούγεται ευχάριστα. Ιδίως αν διαθέτουμε χαμηλής ποιότητας ηχεία και ακουστικά, ή χαμηλές προσδοκίες.
  • 192Kbps: Πλησιάζει κάπως την ποιότητα των CD και είναι αρκετά καλή για να ακούσουμε τη μουσική μέσα από ένα smartphone, Mp3 player, ή τα ηχεία του υπολογιστή. Μπορεί να μην ικανοποιήσει λάτρεις του ήχου με ακριβό εξοπλισμό Hi-Fi. Εδώ που τα λέμε, πολλοί λάτρεις της υψηλής απόδοσης ήχου δεν είναι ικανοποιημένοι ούτε με την ποιότητα του CD και προτιμούν το βινύλιο.
  • 320Kbps: Είναι ό,τι πιο κοντινό σε ποιότητα CD. Ωστόσο, απαιτεί άριστο ηχητικό σύστημα και καλή ακοή για να αντιληφθούμε την οποιαδήποτε διαφορά. Ωστόσο, τα αρχεία 320Kbps έχουν το μεγαλύτερο δυνατό μέγεθος, όπου ένα τραγούδι κανονικής διάρκειας θα απαιτήσει 8-10MB.

Υπάρχουν επίσης και κάποιες άλλες επιλογές ποιότητας, συμπεριλαμβανομένης της συμπίεσης μεταβλητού bitrate (VBR). Σε κάθε περίπτωση, τα αρχεία Mp3 στα 320Kbps έχουν την καλύτερη ποιότητα ήχου.

Αν αναρωτιέστε ποια ποιότητα ταιριάζει στα ηχεία του υπολογιστή σας – και τη δική σας ικανότητα ακοής – δείτε τον οδηγό μας:

Ξεχωρίζει η Καλύτερη Ποιότητα Ήχου στα Ηχεία του Υπολογιστή?

Όπως πιθανώς γνωρίζετε, τα Mp3 και τα περισσότερα άλλα αρχεία ήχου κυκλοφορούν σε διαφορετικές ποιότητες, ανάλογα με την κωδικοποίηση. Οι χρήστες που θέλουν την καλύτερη…

Η πραγματική ποιότητα των κομματιών και η απάτη των 320Kbps

Οι ιστοσελίδες που επιτρέπουν το κατέβασμα τραγουδιών από YouTube σε Mp3 γνωρίζουν πως τα 320Kbps είναι το κρισιμότερο χαρακτηριστικό που θα προσελκύσει τους περισσότερους χρήστες.

Έτσι, οι περισσότερες υπόσχονται ότι το κατέβασμα τραγουδιών από YouTube θα είναι στα 320Kbps. Ωστόσο, σε πολλές περιπτώσεις αυτή η υπόσχεση είναι παραπλανητική.

Αυτό που κάνουν οι περισσότερες σελίδες είναι να δημιουργούν Mp3 χαμηλότερης ποιότητας, π.χ 128Kbps, και με τεχνητό τρόπο ανεβάζουν το bitrate στα 320Kbps, με μία διαδικασία που ονομάζεται upsampling.

Περισσότερα για την απάτη με το 320Kbps upsampling και την πραγματική ποιότητα Mp3 της μουσικής μας μπορείτε να δείτε σε προηγούμενο οδηγό:

Ποια είναι η Πραγματική Ποιότητα Mp3 της Μουσικής μας?

Ενώ είναι εύκολο για τον καθένα να αντιγράψει CD σε Mp3, οι περισσότεροι προτιμάμε να κατεβάσουμε έτοιμα Mp3 από το Internet. Το πρόβλημα όμως είναι πως…

Πώς ελέγξαμε την ποιότητα Mp3

Είναι αλήθεια ότι στο διαδίκτυο κυκλοφορούν πάρα πολλά online εργαλεία για το κατέβασμα τραγουδιών από YouTube σε Mp3.

Για να καταλήξουμε στα καλύτερα, αναγκαστήκαμε να δοκιμάσουμε μία ντουζίνα εξ αυτών. Στη συνέχεια, κάναμε φασματοσκοπική ανάλυση στα Mp3 που μας δίνουν.

Αυτός ο εξειδικευμένος και πλέον αξιόπιστος έλεγχος της ποιότητας των τραγουδιών επιτυγχάνεται από δύο εξαιρετικά προγράμματα. Πρόκειται για το Audacity και το Spek-Acoustic Spectrum Analyser, ανοικτού κώδικα αμφότερα.

Ιδίως το Spek είναι ένα πανεύκολο μικρό πρόγραμμα, και μπορείτε και εσείς να τεστάρετε όλα τα κομμάτια που επιθυμείτε, έτσι ώστε να διαπιστώσετε αν είναι προϊόντα της απάτης του upsampling ή όχι.

Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι απλά να τρέξετε το Spek και να πατήσετε “File > Open”, εντοπίζοντας στη συνέχεια το κομμάτι που θέλετε να ελέγξετε και το οποίο θα βρίσκεται κάπου στους σκληρούς σας δίσκους.

Οποιοδήποτε Mp3 αναλύσετε που ισχυρίζεται πως είναι 320Kbps αλλά παρουσιάζει εικόνα με αποκοπή περίπου στα 16kHz, σημαίνει πως είναι προϊόν upsample και έχει ποιότητα 128Kbps με μέγεθος αρχείου 320Kbps.

Το ανοιχτό πράσινο σημαίνει ότι οι συχνότητες είναι χαμηλές, ενώ το μπλε ότι είναι υψηλές. Και το μαύρο απεικονίζει την έλλειψη συχνοτήτων.

κατέβασμα-τραγουδιών-από-YouTube-120a

Οπότε, η παραπάνω οπτική απεικόνιση δείχνει ότι έχουν κοπεί πρακτικά όλες οι συχνότητες άνω των 16kHz προκειμένου να μειωθεί ο ρυθμός μετάδοσης δεδομένων στα 128Kbps.

Αν, όμως, το Mp3 που κατεβάσαμε παρουσιάζει την παρακάτω φασματογραφική εικόνα, όπου οι συχνότητες μεταξύ 0Hz και 20-22.000Hz αναλύονται σωστά, τότε έχει πολύ καλύτερη ποιότητα από τα 128Kbps.

κατέβασμα-τραγουδιών-από-youtube-1αα

Η σημασία της επιλογής του βίντεο

Ακόμη και με τις πιο ειλικρινείς υπηρεσίες που δεν παραπλανούν, πρέπει να θυμόμαστε ότι το κατέβασμα τραγουδιών από YouTube σε Mp3 με πραγματική ποιότητα 320Kbps εξαρτάται και από τα βίντεο.

Τα περισσότερα βίντεο που είναι διαθέσιμα σε 1080p ενδέχεται να έχουν πλήρη ποιότητα ήχου, αλλά αυτό δε θα ισχύει σε όλα.

Επιπλέον, αν ένα video είναι 240p, και στα 320Kbps να το κατεβάσουμε, η ποιότητα δεν θα είναι καλύτερη από την επιλογή των 128Kbps. Ενδέχεται να είναι ακόμα και χαμηλότερη.

Ωστόσο, η πικρή αλήθεια είναι ότι και τα 1080p βίντεο ενδέχεται να έχουν μία μέση ποιότητα ήχου. Παρόλο που η εικόνα θα είναι σίγουρα υψηλής ανάλυσης, δεν είναι βέβαιο ότι το ίδιο συμβαίνει και με τον ήχο.

Το YouTube δεν μας παρέχει κανέναν τρόπο για να δούμε την πραγματική ποιότητα ήχου ενός βίντεο. Άλλωστε, μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για υπηρεσία με βίντεο και όχι για ιστοσελίδα με μουσική, ασχέτως του πώς τη χρησιμοποιούμε.

Ως εκ τούτου, αν θέλουμε την υψηλότερη ποιότητα, θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί για το πώς θα επιλέξουμε τα βίντεο μας.

Μία από τις καλύτερες ενέργειες που μπορούμε να κάνουμε είναι να επιλέξουμε τα μουσικά βίντεο από το επίσημο κανάλι του μουσικού συγκροτήματος, πάντα σε ανάλυση 1080p και άνω. Κανάλια όπως το Vevo είναι επίσης πολύ καλή επιλογή.

Τα καλύτερα εργαλεία για το κατέβασμα τραγουδιών από το YouTube

Το καλύτερο ίσως χαρακτηριστικό των εργαλείων του οδηγού είναι ότι είναι απλά στη λειτουργία τους και δεν χρειάζεται να χάσουμε χρόνο και να δίνουμε τα στοιχεία μας ανοίγοντας κάποιο λογαριασμό.

Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι η επικόλληση της διεύθυνσης (URL) του βίντεο που θέλουμε να μετατρέψουμε από το YouTube.

Any Video Converter (AVC)

Το AVC είναι αυτή την περίοδο το καλύτερο δωρεάν πρόγραμμα για κατέβασμα τραγουδιών από το YouTube στην υψηλή ποιότητα των 320Kbps. Μάλιστα, διαθέτει φιλικό εξελληνισμένο περιβάλλον και μπορεί να κάνει όλων των ειδών τις λήψεις και μετατροπές.

Παρότι δεν είναι online εργαλείο και απαιτείται εγκατάσταση, οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι στην αρχή δυσκολευτήκαμε να πιστέψουμε ότι πρόκειται για ένα δωρεάν λογισμικό.

Κάνει σχεδόν τα πάντα όσον αφορά τις μετατροπές των βίντεο, και όχι μόνο κατέβασμα τραγουδιών από το YouTube.

Το πρόγραμμα είναι σχετικά μικρό στα 58MB και μπορούμε να το κατεβάσουμε από εδώ. Τα βραβευμένα και δημοφιλή antivirus στο VirusTotal, όπως το Bitdefender, το θεωρούν απόλυτα ασφαλές και δεν ανίχνευσαν κάποια απειλή.

κατέβασμα-τραγουδιών-από-youtube α12α

Λόγω του ελληνικού μενού, το κατέβασμα τραγουδιών από το YouTube είναι πολύ απλό με το AVC.

Το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να αντιγράψουμε το link του YouTube, να ορίσουμε την μετατροπή σε Mp3, και να κάνουμε την επικόλληση του URL στο σχετικό πεδίο.

Τα βήματα στη χρήση του AVC

Παραθέτουμε αυτά τα απλά βήματα σε εικόνες.

κατέβασμα-τραγουδιών-από-youtube-130

κατέβασμα-τραγουδιών-από-youtube-130α

κατέβασμα-τραγουδιών-από-youtube-130ααα

κατέβασμα-τραγουδιών-από-youtube α3

Σε αυτό το σημείο περιμένουμε να ολοκληρωθεί η λήψη του βίντεο από το YouTube.

Εδώ πρέπει να σημειώσουμε ότι αν έχουμε αρκετά βίντεο να μετατρέψουμε, μπορούμε να τα προσθέσουμε διαδοχικά μέσα στο AVC, ακολουθώντας τα παραπάνω βήματα.

Με αυτόν το τρόπο, στο επόμενο βήμα που ακολουθεί, με διαδοχικά κλικ στα αντίστοιχα κουτάκια των βίντεο, κάνουμε μαζικά τη μετατροπή σε 320Kbps. Απλά πατάμε στο σχετικό εικονίδιο που παρατηρούμε παρακάτω.

κατέβασμα-τραγουδιών-από-youtube α7

Από εκεί και μετά, απλά περιμένουμε και δεν κάνουμε τίποτε άλλο.

Μόλις ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία, το AVC θα μας ανοίξει αυτόματα τον φάκελο που έχουν αποθηκευτεί τα Mp3, μαζί με μία καρτέλα που μας ρωτά αν θέλουμε προαιρετικά την έκδοση Pro με ακόμη περισσότερες δυνατότητες.

κατέβασμα-τραγουδιών-από-youtube-132ααα

Στις δοκιμές είδαμε ότι η μετατροπή και η λήψη γίνεται πολύ γρήγορα. Φυσικά, η ταχύτητα λήψης εξαρτάται από τη σύνδεσή μας αλλά και από το μέγεθος των βίντεο.

Τα αποτελέσματα της φασματοσκοπικής ανάλυσης

Το κατέβασμα τραγουδιών από το YouTube διαμέσου του AVC παρουσίασε θετικότατη οπτική απεικόνιση στα εργαλεία φασματοσκοπικής ανάλυσης. Από τα δέκα βίντεο που επιλέξαμε, τα οκτώ είχαν πραγματική ποιότητα 320Kbps.

Επίσης, στα δύο από τα τρία remix βίντεο μεγάλης διάρκειας των δοκιμών, δεν εμφάνισε αισθητή απόκλιση στα αποτελέσματα φασματικής ανάλυσης και δεν παρέπεμπε σε upsampling.

Μόνο τρία κομμάτια ήταν μεταξύ 128Kbps -192Kbps και πιθανόν αυτό να οφείλεται στην ποιότητα των συγκεκριμένων βίντεο, όπως αναλύσαμε στην αρχή του οδηγού.

Παραθέτουμε σε εικόνες μερικά από αυτά τα αποτελέσματα των δοκιμών μας.

κατέβασμα-τραγουδιών-από-youtube-sos 6

Ytmp3.eu

Το YTMP3.eu είναι ένα online εργαλείο για κατέβασμα τραγουδιών από το YouTube σε υψηλή ποιότητα.

Ωστόσο, σε σχέση με την παρουσίαση που κάναμε στον προηγούμενο σχετικό οδηγό, βρίθει πλέον από διαφημίσεις. Για να λειτουργήσει, θα μας ζητήσει ευθύς εξαρχής να απενεργοποιήσουμε τον ad blocker, αν έχουμε κάποιον ενεργοποιημένο.

Από εκεί και μετά, αφού προσπεράσουμε τα διαφημιστικά παράθυρα, το online εργαλείο επεξεργάζεται το link που υποβάλαμε και η μετατροπή γίνεται ταχύτατα.

Όμως, η ταχύτητα λήψης και μετατροπής μπορεί να επηρεαστεί από το πόσο απασχολημένος είναι ο server του εργαλείου και τον αριθμό των χρηστών που το χρησιμοποιούν εκείνη τη στιγμή.

Επίσης, το Ytmp3.eu διαθέτει Audio Trimmer, αυξομείωση ηχητικών χαρακτηριστικών όπως τα πρίμα, τα μπάσα, η ταχύτητα αναπαραγωγής του ήχου, κ.α.

Και εδώ τα πράγματα είναι πολύ απλά. Το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να αντιγράψουμε το link του YouTube. Στη συνέχεια, κάνουμε επικόλληση στο σχετικό πεδίο του εργαλείου, επιλέγουμε τα 320Kbps, και πατάμε στο σχετικό εικονίδιο της μετατροπής.

Μόλις ολοκληρωθεί το κατέβασμα τραγουδιών από το YouTube, δεν κάνουμε κάποια άλλη ενέργεια. Το εργαλείο με αυτόματο τρόπο θα μας υποδείξει πού θέλουμε να τα αποθηκεύσουμε.

Τα αποτελέσματα της φασματοσκοπικής ανάλυσης

Το Ytmp3.eu τα πήγε το ίδιο καλά με τα βίντεο που δοκιμάσαμε και στο AVC. Στα οκτώ από τα δέκα κομμάτια, το κατέβασμα τραγουδιών από το YouTube παρουσίασε θετική οπτική απεικόνιση.

Επίσης, στα δύο από τα τρία remix κομμάτια μεγάλης διάρκειας των δοκιμών, δεν εμφάνισε αισθητή απόκλιση στα αποτελέσματα φασματικής ανάλυσης και δεν παρέπεμπε σε upsampling.

MediaHuman YouTube to MP3

Παρά τις ψευδείς υποσχέσεις, κάποια online εργαλεία ίσως να παραμένουν βολικά για αρκετούς χρήστες που δεν τους ενδιαφέρει η ποιότητα. Αν μη τι άλλο, απαιτούν ελάχιστο χρόνο και εύκολες κινήσεις για να υλοποιηθεί το κατέβασμα τραγουδιών από YouTube.

Ωστόσο, σε καμία περίπτωση δεν μας επιτρέπουν να κατεβάσουμε μαζικά και ταυτόχρονα πολλά τραγούδια ή ολόκληρες playlist.

Το MediaHuman YouTube to MP3 είναι ένα δωρεάν πρόγραμμα που δεν φημίζεται για την υψηλότερη δυνατή ποιότητα. Το ανώτερο που θα πάρουμε είναι τα 128Kbps έως 192Kbps.

Αυτό είναι και το μόνο αρνητικό του προγράμματος. Όμως, το πιο πιθανό είναι ότι στα περισσότερα PC και τις φορητές συσκευές μας δεν θα αισθανθούμε ότι έχουμε μέτρια ποιότητα ήχου.

Ξεχωρίζει η Καλύτερη Ποιότητα Ήχου στα Ηχεία του Υπολογιστή?

Όπως πιθανώς γνωρίζετε, τα Mp3 και τα περισσότερα άλλα αρχεία ήχου κυκλοφορούν σε διαφορετικές ποιότητες, ανάλογα με την κωδικοποίηση. Οι χρήστες που θέλουν την καλύτερη…

Παρ' όλα αυτά, η μικρή εφαρμογή ξεχωρίζει για τις πολλές και εξαιρετικές δυνατότητες στο ταυτόχρονο κατέβασμα τραγουδιών από το YouTube. Αυτό είναι κάτι που συνήθως μας το δίνουν μόνο πληρωμένες εφαρμογές.

Μαζικό κατέβασμα τραγουδιών από YouTube

Έτσι, η μεγάλη του διαφορά με όλα τα αντίστοιχα προγράμματα είναι ότι κατεβάζει μονομιάς όλα τα κομμάτια μιας playlist. Μάλιστα, το κάνει μέσα από ένα πλήρως εξελληνισμένο περιβάλλον.

Επιπλέον, ένα μεγάλο πλεονέκτημα της εφαρμογής είναι ότι κάνει ενημερώσεις απρόσκοπτα. Έχουμε παρατηρήσει ότι ανανεώνεται σχεδόν κάθε εβδομάδα. Όπως φαίνεται, δεν σκοπεύει να αφήσει το YouTube σε ησυχία.

Έτσι, αν δεν μας ενδιαφέρει η υψηλή ποιότητα αλλά το μαζικό κατέβασμα τραγουδιών από το YouTube και η αυτόματη δημιουργία playlist Mp3, δεν έχουμε παρά να διαβάσουμε όλα τα βήματα της λειτουργίας του στη σχετική ενότητα του οδηγού για τις μουσικές υπηρεσίες streaming.

Δωρεάν Κατέβασμα Mp3 Από Το Spotify Και Άλλες Υπηρεσίες
Δωρεάν Κατέβασμα Mp3 Από Spotify και Άλλες Υπηρεσίες

To Spotify και άλλες γνωστές online υπηρεσίες μας προσφέρουν αμέτρητα τραγούδια για να ακούμε μουσική μέσω internet. Ωστόσο, οι υπηρεσίες αυτές δίνουν τη δυνατότητα για…

Τι συνέβη με το ClipConverter.cc

Το ClipConverter.cc ήταν μία από τις πιο δημοφιλείς ιστοσελίδες για να κατεβάσουμε τα βίντεο του YouTube.

Ωστόσο, κάποια στιγμή τα τελευταία δύο με τρία χρόνια, το ClipConverter.cc σταμάτησε τη λειτουργία της μετατροπής σε Mp3 από τα μουσικά βίντεο.

Ό,τι προσπάθεια και αν κάνουμε στο εργαλείο του site, θα εισπράξουμε μόνο το μήνυμα: “Το ClipConverter δεν είναι διαθέσιμο για βίντεο που περιέχουν μουσική”.

Η πιθανότερη εκδοχή είναι ότι το YouTube ή κάποιος οργανισμός όπως το RIAA, απείλησαν ότι θα κινηθούν νομικά εναντίον του ClipConverter.cc.

Πιθανολογούμε λοιπόν ότι αυτός είναι ο βασικός λόγος που δεν υποστηρίζει το κατέβασμα τραγουδιών από YouTube σε Mp3.

Τι συνέβη με το Dirpy

Το Dirpy, όταν γράφαμε τους προηγούμενους σχετικούς οδηγούς, ήταν ίσως το καλύτερο εργαλείο, καθότι απέδιδε πραγματική ποιότητα Mp3, τουλάχιστον σε 256Kbps. Επιπλέον, διέθετε και προηγμένο DVR για εγγραφή όλων των streaming video.

Όμως, σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα μετά από την παρουσίαση που του κάναμε, ο Chrome αλλά και οι περισσότεροι browser εμφάνιζαν την ένδειξη ότι ακολουθεί παραπλανητικός ιστότοπος.

Στις τωρινές δοκιμές που κάναμε, φαίνεται ότι δεν τίθεται πλέον τέτοιο θέμα ασφάλειας, αλλά για να γίνει εφικτό το κατέβασμα τραγουδιών από YouTube απαιτείται το Dirpy Premium με $4.99 μηνιαία συνδρομή, χωρίς να είναι βέβαιο ότι και εκεί θα αποδώσει.

Ως εκ τούτου, το Dirpy στην δωρεάν online έκδοσή του είναι πλέον ακατάλληλο.

Ποιες άλλες γνωστές υπηρεσίες να αποφύγετε

Δεν υπερβάλαμε όταν αναφέραμε πως δοκιμάσαμε παραπάνω από μία ντουζίνα παρόμοιες υπηρεσίες.

Για την ακρίβεια, δοκιμάσαμε περί της 20 υπηρεσίες και εφαρμογές που ισχυρίζονται ότι προσφέρουν κατέβασμα τραγουδιών από YouTube σε ποιότητα 320Kbps. Δυστυχώς, πρόκειται για παραπλάνηση που απέχει πολύ από την αλήθεια.

Σε όσα εργαλεία και δωρεάν εφαρμογές και αν δοκιμάσαμε, το κατέβασμα τραγουδιών από το YouTube ήταν με τη διαδικασία του upsampling.

Η παρακάτω εικόνα είναι η φασματική ανάλυση του Mp3 με την υποτιθέμενη επιλογή 320Kbps που υπόσχονταν τα εργαλεία. Παρατηρούμε ότι σχεδόν όλες οι συχνότητες άνω των 16kHz έχουν χαθεί στο ίδιο βίντεο του YouTube που τα δύο προηγούμενα εργαλεία τα πήγαν πολύ καλά.

κατέβασμα-τραγουδιών-από-YouTube-120ααα

Ως εκ τούτου, αν επιλέξουμε κάποια ποιότητα ανώτερη από 128Kbps, το μόνο που “κερδίζουμε” είναι η υπερφόρτωση του αποθηκευτικού μας χώρου, χωρίς απολύτως καμία αύξηση στην ποιότητα. Για να μην αναφέρουμε και τις παραπλανητικές διαφημίσεις.

Πρέπει να αναφέρουμε λοιπόν ότι είχαμε τέτοιου είδους αποτελέσματα με όλες τις παρακάτω υπηρεσίες και εφαρμογές:

  • converto.io
  • y2mate.com
  • 4K YouTube to MP3
  • WinX YouTube
  • downloaders.io
  • DVDVideoSoft: Free YouTube to MP3 Converter
  • flvto.biz YouTube Downloader για Win10
  • listentoyoutube.online
  • theyoump3.com
  • vidtomp3.com
  • youtube-to-mp3.org
  • youtubemultidownloader.net
  • mp3fiber.com
  • yt2mp3.ws
  • ytmp3.cc
  • ytbmp3.club

Σε όλες ανεξαιρέτως, το φασματογράφημα μας παράπεμψε ευθέως σε upsample, με ποιότητα 128Kbps και μέγεθος αρχείου πολύ μεγαλύτερο. Έτσι, αν σας ενδιαφέρει η ποιότητα των 320Kbps, αποφύγετε αυτές τις ιστοσελίδες και τις εφαρμογές.

Είναι νόμιμο το κατέβασμα τραγουδιών από YouTube?

Το κατά πόσον το κατέβασμα τραγουδιών από το YouTube είναι νόμιμο ή όχι είναι ένα μπερδεμένο ζήτημα, που αφορά πολλούς παράγοντες, μεταξύ των οποίων και τη χώρα στην οποία ζούμε και την τρέχουσα νομοθεσία.

Αν σας απασχολεί η νομιμότητα μιας τέτοιας ενέργειας και οι πιθανές επιπτώσεις ανάλογα με τη χώρα που ζείτε, θα πρέπει να συμβουλευτείτε κάποιον δικηγόρο.

Τα τραγούδια που μπορούμε να κατεβάσουμε απολύτως νόμιμα είναι αυτά που ανήκουν στον δημόσιο τομέα, που είναι απαλλαγμένα από δικαιώματα, ή έχουν την άδεια των Creative Commons.

Συνήθως τα σχετικά τραγούδια στο YouTube το αναγράφουν εμφανώς στον τίτλο, ως No Copyright ή Royalty Free, και στην περιγραφή τους αναφέρουν ποιες χρήσεις τους είναι νόμιμες. Ακόμα και το να χρησιμοποιήσουμε τη μουσική για δικά μας βίντεο.

Πάντως, όπως και στο ζήτημα των ταινιών, η χρήση ενός VPN, δωρεάν ή πληρωμένου, σίγουρα θα διασφαλίσει την ανωνυμία μας.

Κατεβάζετε συχνά τραγούδια απ' το YouTube?

Είναι γεγονός ότι υπάρχουν δεκάδες online εργαλεία και εφαρμογές για το δωρεάν κατέβασμα τραγουδιών από YouTube σε Mp3. Ωστόσο, είδαμε τι συμβαίνει με την ποιότητα των κομματιών.

Αν σας γεννήθηκαν απορίες ή μας διέφυγε κάποια άλλη υπηρεσία που ανανεώθηκε αυτή την περίοδο και δεν παραπλανά με upsample, μπορείτε να μας γράψετε στα σχόλια. Σε επόμενη ανανέωση του οδηγού θα τη μελετήσουμε, και αν αξίζει θα την προσθέσουμε.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED sale alert b10 x4 aa
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#320 - Δωρεάν VPN Edge, Πλήρη Αποσύνδεση Facebook, Κρυφό Μήνυμα Σε Εικόνα, Καρτούν Εικόνα Προφίλ
QuickSteps
GamingSteps#20240322 - Battle Royale Στο WoW, Ρεκόρ Χρηστών Για Το Stardew Valley, GDC Και IGF Awards 2024
GamingSteps