Home » Smartphones-Tablets » Nearby Share: Πώς Αξιοποιώ Τη Νέα Εφαρμογή Της Google Σε Windows Και Android
FEATURED Nearby Share Πώς Αξιοποιώ Τη Νέα Εφαρμογή Της Google Σε Windows Και Android α2

Nearby Share: Πώς Αξιοποιώ Τη Νέα Εφαρμογή Της Google Σε Windows Και Android

Η Google κυκλοφόρησε την εφαρμογή Nearby Share στα Windows για αμφίδρομη μεταφορά αρχείων μεταξύ της συσκευής Android και του υπολογιστή. Μας επιτρέπει να μεταφέρουμε ασύρματα φωτογραφίες, βίντεο, έγγραφα, μεγάλα αρχεία, ή και ολόκληρους φακέλους με πολύ εύκολο τρόπο. Στον σύντομο οδηγό θα δούμε πώς να την αξιοποιήσουμε εδώ και τώρα στις συσκευές μας.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Nearby Share στα Windows 10/11

Η εφαρμογή της Google υποστηρίζει πλέον τις εύκολες μεταφορές μεταξύ συσκευών Windows και Android. Το Nearby Share είναι παρόμοιο με το AirDrop της Apple, και μας επιτρέπει να μεταφέρουμε όλων των ειδών τα αρχεία και φακέλους από το Android smartphone και tablet στο PC με Windows 64-bit, και αντίστροφα.

Για την απρόσκοπτη μεταφορά, το Bluetooth και το Wi-Fi πρέπει να είναι ενεργοποιημένα στον υπολογιστή μας, με την Google να αναφέρει τα πέντε μέτρα ως τη μέγιστη ικανή απόσταση μεταξύ των συσκευών. Το Nearby Share είναι ήδη εγκατεστημένο σε συσκευές με Android 6+, επομένως δε χρειάζεται κάποια έξτρα ενέργεια από εμάς.

Επίσης, είτε η εφαρμογή είναι ανοιχτή στην επιφάνεια εργασίας, είτε εκτελείται στο παρασκήνιο, η ασύρματη μεταφορά θα υλοποιείται απρόσκοπτα, και έχουμε και τη δυνατότητα να την απορρίψουμε. Τέλος, η Google λέει ότι όλες οι μεταφορές Nearby Share προστατεύονται από κρυπτογράφηση E2E.

Λήψη και χρήση της εφαρμογής

Επί του παρόντος, η Google διαθέτει το Nearby Share σε Public Beta όπως ακριβώς έχει κάνει και η Microsoft με το PC Manager που είδαμε σε προηγούμενο οδηγό.

Η λήψη είναι διαθέσιμη μόνο σε ΗΠΑ και μερικές ακόμη χώρες. Αυτό σημαίνει ότι στην επίσημη σελίδα της εφαρμογής θα δούμε ότι το Nearby Share Beta για Windows δεν είναι προς το παρόν διαθέσιμο στην περιοχή μας.

Nearby Share 1μ

Όμως, αυτό μπορούμε να το παρακάμψουμε εύκολα με οποιοδήποτε δωρεάν ή πληρωμένο VPN που παρέχει μια αμερικάνικη IP.

Έτσι, αν δεν έχουμε ένα κορυφαίο VPN όπως το NordVPN, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κάποια δωρεάν υπηρεσία όπως τα Windscribe, ProtonVPN, Privado. Όπως έχουμε περιγράψει σε προηγούμενο οδηγό μας δίνουν πραγματική US IP. Παρομοίως, και μερικές δωρεάν VPN επεκτάσεις του Chrome όπως το Hotspot Shield Free.

Κατόπιν, απλά πατάμε εδώ για να εισέλθουμε στην επίσημη σελίδα του Nearby Share. Στη συνέχεια, με ενεργό το VPN θα δούμε ότι είναι διαθέσιμη πλέον η λήψη της μικρής εφαρμογής της Google.

Nearby Share 1μα

Μόλις την κατεβάσουμε, δε θα χρειαστούμε ξανά το VPN για να αξιοποιήσουμε το Nearby Share στα Windows. Έτσι, το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να το εγκαταστήσουμε.

Nearby Share 1μαα

Από εκεί και μετά, όταν ανοίξουμε την εφαρμογή, θα δούμε το παράθυρο της όπου πρέπει να συνδεθούμε στον ίδιο λογαριασμό Google που χρησιμοποιούμε στο κινητό.

Προαιρετικά, μπορούμε να ορίσουμε τις προτιμήσεις ορατότητας συσκευής για να επιλέξουμε ποιος μπορεί να μοιραστεί μαζί μας. Για παράδειγμα, αν είναι ορατή σε όλους, μόνο στις επαφές μας, στις συσκευές μας, ή σε κανέναν.

Είμαστε πλέον έτοιμοι να κάνουμε απόθεση μικρών ή μεγάλων αρχείων για να τα μεταφέρουμε ασύρματα στην Android συσκευή.

Όπως αναφέραμε προηγουμένως, το Bluetooth πρέπει να είναι ενεργοποιημένο στις συσκευές μας. Επίσης, δε χρειάζεται να ανησυχούμε για το Nearby Share στην Android συσκευή καθώς θα ενεργοποιείται αυτόματα και θα βλέπουμε και μια σχετική ειδοποίηση.

Με τον ίδιο τρόπο επιλέγουμε και την κοινή χρήση αρχείων από την Android συσκευή στο PC.

Nearby Share 2κmm

Σε ό,τι αφορά τη μεταφορά μεγάλων αρχείων από το κινητό προς το PC, πρέπει να αναφέρουμε πως στις δοκιμές μας διαπιστώσαμε ότι οι ταχύτητες δεν είναι παρόμοιες με τις εντυπωσιακές ταχύτητες που μας δίνει το Intel Unison. Ενδεχομένως, αυτό να οφείλεται στο ότι έχουμε να κάνουμε με έκδοση Beta.

Ως εκ τούτου, σε μια τέτοια περίπτωση, ίσως αξίζει να αξιοποιούμε και τη μικρή  εφαρμογή της Intel στο PC.

FEATURED Intel Unison Η Νέα Ασύρματη Σύνδεση Windows 11 Με AndroidiOS Σε Όλα Τα PC
Intel Unison: Η Νέα Ασύρματη Σύνδεση Windows 11 Με Android/iOS Σε Όλα Τα PC

H Intel διαθέτει ήδη το ιδανικό εργαλείο που γεφυρώνει με εξαιρετικό τρόπο τα Windows 11 στις Android και iOS συσκευές. Η εφαρμογή εντυπωσιάζει με την…

Τέλος, ανάλογα το κινητό μας, με την έκδοση Nearby Share Beta ίσως θα χρειαστεί να έχουμε την οθόνη του κινητού ανοικτή. Η Google αναφέρει ότι εφόσον και οι δύο συσκευές είναι συνδεδεμένες στον ίδιο λογαριασμό, σύντομα οι μεταφορές θα γίνονται αυτόματα αποδεκτές, ακόμα και αν η οθόνη είναι απενεργοποιημένη.

Είναι χρήσιμο το νέο Nearby Share στα Windows;

Αν σας γεννήθηκαν απορίες, μπορείτε να μας γράψετε στις Ερωτήσεις. Εναλλακτικά, αν θέλετε να μοιραστείτε την άποψη σας για το θέμα, μπορείτε να μας γράψετε στα σχόλια στο σχετικό post του άρθρου στη σελίδα μας στο Facebook.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

featured sale alert τελικο_x4
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#322 - Λογαριασμός Google Χωρίς Gmail, Δημιουργία Εικόνων Με Το Copilot, Καταμέτρηση Λέξεων
QuickSteps
GamingSteps#20240413 - Αναστάτωση Προκάλεσε Η Σειρά Fallout, The Rogue Prince of Persia, BAFTA Games Awards 2024
GamingSteps