Home » Smartphones-Tablets » Αλλάξτε Τον Τρόπο Μεταφοράς Αρχείων & Εφαρμογών Μεταξύ PC, TV Box, Κινητού
Featured Αλλάξτε Τον Τρόπο Μεταφοράς Αρχείων & Εφαρμογών Μεταξύ PC, TV Box, Κινητού α3

Αλλάξτε Τον Τρόπο Μεταφοράς Αρχείων & Εφαρμογών Μεταξύ PC, TV Box, Κινητού

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Η κοινή χρήση αρχείων μεταξύ πλατφορμών δεν ήταν ποτέ και τόσο εύκολη. Ιδίως όταν θέλουμε να μεταφέρουμε αρχεία μεταξύ υπολογιστή, κινητού / tablet, και TV Box / Android TV, χρειάζονται αρκετές ενέργειες που μερικές φορές μπορούν να μας προκαλέσουν σύγχυση. Δείτε εν τάχει πώς να μεταφέρετε εύκολα και ασύρματα όλων των ειδών τα αρχεία και τις εφαρμογές από τα Windows, Linux, και iOS, σε όλες τις Android συσκευές, και το αντίστροφο.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Από PC προς κινητό/tablet & αντίστροφα

Το Snapdrop είναι ένας online κλώνος του AirDrop της Apple. Προσφέρει ασύρματη μεταφορά μεταξύ όλων των λειτουργικών και συσκευών χωρίς να χρειάζεται να κατεβάσουμε κάποια εφαρμογή.

Χρησιμοποιεί το WebRTC, το οποίο καθιστά υποχρεωτική την κρυπτογράφηση και επομένως όλα τα αρχεία μας κρυπτογραφούνται κατά τη μεταφορά.

Το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να ανοίξουμε ταυτόχρονα τον browser (δεν χρειάζεται να είναι ο ίδιος) που χρησιμοποιούμε στο PC και στο Android κινητό ή iPhone/iPad , και να πάμε στο εργαλείο πατώντας εδώ, ή στην ακόλουθη διεύθυνση:

https://snapdrop.net/

Αμέσως μετά, θα δούμε ότι θα μας εμφανιστεί το κινητό/tablet στον browser του PC μαζί με ένα χαριτωμένο όνομα…


…και το PC ή το tablet στον browser του κινητού.

Απλά πατάμε πάνω στο εικονίδιο και επιλέγουμε το αρχείο που θέλουμε να στείλουμε στην άλλη συσκευή. Στο παράδειγμα μας, επιλέξαμε μεταφορά από το PC στο Android κινητό…

…αλλά μπορούμε να κάνουμε ακριβώς και το αντίστροφο με τον ίδιο τρόπο.

Αμέσως θα δούμε ότι το αρχείο που στείλαμε έχει μεταφερθεί για να το αποθηκεύσουμε όπου θέλουμε, πατώντας στις σχετικές ενδείξεις.

Από εδώ και μετά, μπορούμε να στέλνουμε όσα αρχεία θέλουμε με το Snapdrop. Μπορούμε να το βάλουμε και στα αγαπημένα μας στον browser, αλλά και να ορίσουμε μια συντόμευση στην αρχική οθόνη του κινητού για πιο γρήγορη πρόσβαση.

Από κινητό/tablet προς TV Box & αντίστροφα

Για να υλοποιηθούν οι εύκολες μεταφορές αρχείων που αναλύουμε, πρέπει όλες οι συσκευές μας να βρίσκονται στο ίδιο ασύρματο δίκτυο.

Το Send files to TV (SFTTV) είναι μια πολύ απλή εφαρμογή για τη σύνδεση του κινητού και tablet με την TV Box / Android TV

Μας επιτρέπει με ένα κλικ να μεταφέρουμε γρήγορα και ασύρματα, εφαρμογές, torrents, αρχεία zip, αλλά και κάθε είδους αρχεία. Αυτό το κάνει διαμέσου του τοπικού μας δικτύου και χωρίς περιορισμούς.

Απλά κατεβάζουμε το app στο κινητό πατώντας εδώ, και αντίστοιχα το SFTTV στο TV Box.

Από εκεί και μετά, απλά ανοίγουμε το app στο κινητό και πατάμε στο “Send” για να επιλέξουμε το αρχείο που θέλουμε να στείλουμε στην Android TV. Την ίδια ώρα, πρέπει να έχουμε ανοικτό και σε ετοιμότητα το SFTTV και στο TV Box.

Στο παράδειγμα μας στην παραπάνω εικόνα, επιλέξαμε το Blokada apk που μπλοκάρει όλες τις διαφημίσεις στο Android, όπως έχουμε αναλύσει σε προηγούμενο οδηγό.

Κατόπιν, το SFTTV στο κινητό θα εντοπίσει το TV Box…

… και δεν έχουμε παρά να το επιλέξουμε για να ξεκινήσει η μεταφορά.

Αυτό ήταν όλο. Από εδώ και μετά, μπορούμε να στέλνουμε όσα αρχεία θέλουμε στο TV Box…

…και φυσικά με τον ίδιο ακριβώς τρόπο να κάνουμε και το αντίστροφο.

Από PC προς TV Box/Android TV & αντίστροφα

Η ασύρματη μεταφορά αρχείων από υπολογιστή σε TV Box/Android TV θέλει ένα μικρό σετάρισμα στην αρχή με την 1η μέθοδο “Από κινητό σε TV Box” που είδαμε στην αρχή. Ευτυχώς, το κάνουμε μια και έξω και δεν χρειάζεται να το επαναλαμβάνουμε κάθε φορά.

Το Pushbullet είναι το ιδανικότερο εργαλείο για την ασύρματη μεταφοράς αρχείων από το Android TV σε υπολογιστή/smartphone, και το αντίστροφο.

Όπως είναι φυσικό, πρέπει αρχικά να έχουμε εγκαταστήσει την επέκταση του ή το web app που διαθέτει στο PC, πατώντας εδώ.

Αφού κάνουμε την απαραίτητη σύνδεση με τον λογαριασμό μας, έτσι ώστε να αναγνωρίζει μόνιμα το Pushbullet τον υπολογιστή μας ή τον browser που τρέχουμε, πηγαίνουμε στον browser του κινητού και κατεβάζουμε από τρίτο κατάστημα (Apkpure) το Pushbullet apk, πατώντας εδώ.

Εμείς προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε τον Kiwi Browser, καθώς είναι καλύτερος από τον Chrome, και ιδανικός για τέτοιες πλάγιες εγκαταστάσεις. Επιπλέον, δέχεται και τις επεκτάσεις που έχουμε στο PC, όπως έχουμε δει σε προηγούμενο οδηγό.

Έτσι λοιπόν, αφού κατεβάσουμε το Pushbullet apk, το αποθηκεύουμε στις Λήψεις (Download).

Κατόπιν, δεν έχουμε παρά να το στείλουμε στο TV Box / Android TV με το SFTTV που είδαμε στην αρχή.

Αμέσως θα δούμε ότι το app έχει μεταφερθεί στο TV Box. Απλά το πατάμε μια φορά και το εγκαθιστούμε.

Κατόπιν, ανοίγουμε το Pushbullet και κάνουμε την απαραίτητη σύνδεση με τον λογαριασμό μας για να ενεργοποιηθεί και να αναγνωρίζει μόνιμα το TV Box στις συσκευές μας. Τώρα έχουμε σχεδόν τελειώσει.

Το μόνο που έχουμε να κάνουμε από εδώ και πέρα, είναι δεξί κλικ στο αρχείο που θέλουμε να στείλουμε από το PC στο TV Box.

Φυσικά, με τον ίδιο τρόπο το στέλνουμε και στο κινητό αν έχουμε εγκατεστημένο το app από το Play Store.

Μόλις ανοίξουμε το Pushbullet στο TV Box, θα δούμε το αρχείο που στείλαμε και ανάλογα τον τύπο πατάμε στις σχετικές ενδείξεις για να το ανοίξουμε, να το κατεβάσουμε, κ.λ.π.

Ακριβώς το ίδιο μπορούμε να κάνουμε και αντίστροφα. Να στείλουμε δηλαδή αρχεία από το TV Box στο PC, στο κινητό, στον browser, και όχι μόνο. Απλά πατάμε στον συνδετήρα, επιλέγουμε το αρχείο και τη συσκευή που θέλουμε να το στείλουμε και αυτό ήταν όλο.

Καλό είναι θυμόμαστε πως το δωρεάν Pushbullet μπορεί να στείλει αρχεία έως 25MB. Για παραπάνω, θα χρειαστούμε την μέθοδο που ακολουθεί.

Από browser του PC προς κινητό / tablet / TV Box & αντίστροφα

Ένα εξαιρετικό online εργαλείο, το Wormhole, μας επιτρέπει να στείλουμε άμεσα μεγάλες εφαρμογές apk στην Android TV, ή τεράστια αρχεία κάθε μορφής, όχι μόνο σε όλες τις συσκευές μας με διαφορετικό λειτουργικό, αλλά παντού στον κόσμο.

Απλά, πατάμε εδώ για να μας ανοίξει το εργαλείο στον browser του υπολογιστή, και επιλέγουμε ό,τι αρχείο θέλουμε. Το όριο είναι τα 10GB. Στο παράδειγμα μας χρησιμοποιήσαμε την αποστολή apk αρχείων από το PC προς το TV Box.

Κατόπιν, αντιγράφουμε τον σύνδεσμο χωρίς να χρειάζεται να περιμένουμε να ανέβει το αρχείο, για να τον μοιραστούμε όπου θέλουμε.

Στη συνέχεια, ανοίγουμε τον browser στην απομακρυσμένη συσκευή, και απλά τοποθετούμε τον σύνδεσμο, κατεβάζουμε το αρχείο, και τελειώσαμε.

Το ίδιο ακριβώς κάνουμε και αντίστροφα, δηλαδή από τον browser οποιασδήποτε Android και iOS συσκευής προς Windows, Linux, κ.λ.π.

Είναι χρήσιμη η ασύρματη μεταφορά αρχείων σε όλες τις συσκευές μας?

Αν θέλετε να μοιραστείτε την άποψη σας για το θέμα, μπορείτε να μας γράψετε στα σχόλια στο σχετικό post του άρθρου στη σελίδα μας στο Facebook.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

Αγορά-TV-Box-Από-Ευρώπη-Κίνα-E2162-E26900-Οκτώβριος-2020
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#323 - Windows Παιχνίδια Σε Android Κινητό, Dark Mode Στο VLC, Απενεργοποίηση PC Με Σημειωματάριο
QuickSteps
GamingSteps#20240420 - Φορητό PlayStation 1, Επιστήμονας Βρήκε Τον Καλύτερο Οδηγό Του Mario Kart 8, Cities: Skylines II
GamingSteps