Home » Internet » Υπηρεσίες στο Internet » Πώς Κάνω Μαζική Διαγραφή Φίλων στο Facebook

Πώς Κάνω Μαζική Διαγραφή Φίλων στο Facebook

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Ένα ρητό στο ίντερνετ λέει πως “Το να έχεις πολλούς φίλους στο Facebook είναι σαν να έχεις πολλά λεφτά στη Monopoly”. Ορισμένοι αρχάριοι χρήστες προσπαθούν να προσθέσουν όσο γίνεται περισσότερα άτομα. Για όσους όμως αποφασίσαμε να σοβαρευτούμε, δείτε πώς γίνεται η μαζική διαγραφή φίλων στο Facebook.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Ο οδηγός αυτός αφορά αποκλειστικά τη μαζική διαγραφή φίλων από το προσωπικό μας προφίλ στο Facebook. Δεν αφορά τους fan σε σελίδες ή τα άτομα σε group.

Πώς κάνω διαγραφή φίλων εύκολα μέσα από το Facebook

Το Facebook είναι προφανές πως δεν ενδιαφέρεται να μας δώσει την επιλογή για μαζική διαγραφή φίλων. Όσο περισσότερους φίλους έχουμε, τόσο πιθανότερο είναι να περνάμε περισσότερο χρόνο συνδεδεμένοι, και για το Facebook αυτό είναι που μετράει.

Αν όμως μας ενδιαφέρει η περιορισμένη διαγραφή φίλων, πχ 10-20 άτομα, οι δυνατότητες που δίνει το Facebook είναι αρκετές. Δεν χρειάζεται να καταφύγουμε σε τρίτες μεθόδους ή εφαρμογές.

Ουσιαστικά, αρκεί να πάμε στη σελίδα του προφίλ μας, και να επιλέξουμε την καρτέλα με τους φίλους μας.

Από εκεί, σε όποιο άτομο θέλουμε να αφαιρέσουμε από το λογαριασμό μας, περνάμε το δείχτη του ποντικιού πάνω από το κουμπί “Φίλοι” και επιλέγουμε “Διαγραφή φίλου” από το μενού που θα ανοίξει αυτόματα.

Πώς Κάνω Μαζική Διαγραφή Φίλων στο Facebook

Σε περίπτωση όμως που θέλουμε να διαγράψουμε 100 ή και 1000 φίλους, η μέθοδος αυτή είναι ανιαρή και κοπιαστική. Θα χρειαστούμε κάτι πιο μαζικό, με τη βοήθεια επεκτάσεων για το browser μας.

Επεκτάσεις για τη μαζική διαγραφή φίλων

Για τη μέθοδο που θα ακολουθήσουμε χρειάζεται να χρησιμοποιήσουμε σαν browser τον Google Chrome.

Απ' όσο ψάξαμε, δεν υπάρχουν επεκτάσεις για τον Firefox που να αναλαμβάνουν τη μαζική διαγραφή φίλων στο Facebook.

Αν δεν θέλουμε να εγκαταστήσουμε τον Chrome, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μια φορητή “Portable” έκδοση, που δεν χρειάζεται εγκατάσταση. Μάθετε περισσότερα για τις εφαρμογές του είδους στον οδηγό μας:

Facebook Friends Xterminator

Το Facebook Friends Xterminator είναι μια μικρή σε δημοτικότητα επέκταση για τον Google Chrome.

Τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, την έχουν εγκαταστήσει λιγότεροι από 1000 χρήστες, ενώ η τελευταία της ανανέωση ήταν τον Ιανουάριο του 2016.

Όμως, λειτουργεί μέχρι και σήμερα, και είναι δωρεάν ανεξάρτητα από τον αριθμό των φίλων που θέλουμε να διαγράψουμε.

Μετά την εγκατάσταση, κάνοντας κλικ στο “+Προσθήκη” και ύστερα στην “Προσθήκη επέκτασης”…

…είναι σημαντικό να κλείσουμε όλα τα παράθυρα του Chrome και να τα ξανανοίξουμε για να λειτουργήσει η επέκταση.

Μετά την επανεκκίνηση του Chrome, κάνουμε κλικ στο εικονίδιο της επέκτασης, και θα μας ζητήσει την άδεια για να μας μεταφέρει στο προφίλ μας του Facebook.

Πλέον, χάρη στην επέκταση, κάθε φίλος έχει αποκτήσει ένα κουτάκι τύπου checkbox δίπλα στο όνομά του.

Πώς Κάνω Μαζική Διαγραφή Φίλων στο Facebook

Αρκεί να τσεκάρουμε τους φίλους που δεν θέλουμε πλέον, όσοι κι αν είναι αυτοί, και να κάνουμε κλικ στο “Delete Selected Friends”.

Η εφαρμογή θα επιβεβαιώσει τη μαζική διαγραφή φίλων, όπως και τα ονόματά τους.

Βέβαια, και σε αυτή την περίπτωση η διαγραφή δεν είναι εντελώς αυτόματη, καθώς θα πρέπει να τσεκάρουμε ένα-ένα τα κουτάκια.

Για αυτόματη μαζική διαγραφή φίλων, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτή την επέκταση σε συνδυασμό με javascript, όπως είδαμε στον αντίστοιχο οδηγό για το Twitter.

Καθαρισμός Twitter: Πώς Κάνω Μαζικό Unfollow Εύκολα

Η ιστορία είναι γνωστή: φτιάξαμε ένα νέο λογαριασμό Twitter και κάναμε μερικές εκατοντάδες ή και χιλιάδες follow για τα follow back. Τώρα όμως, έχουμε ένα…

Μαζική διαγραφή φίλων αυτόματα με Javascript

Έχοντας ακολουθήσει τα παραπάνω βήματα για την εγκατάσταση της επέκτασης, και έχοντας ανοίξει τη σελίδα με τους φίλους μας, θα πρέπει να κρατήσουμε πατημένο το End στο πληκτρολόγιο, μέχρι να εμφανιστούν όλοι οι φίλοι μας.

Αν έχουμε υπερβολικά πολλούς φίλους, μπορούμε να κάνουμε και πατέντα στο πληκτρολόγιο για να κρατηθεί πατημένο το End.

Θα ξέρουμε πως έχουν τελειώσει οι φίλοι όταν θα εμφανιστεί η ενότητα “Περισσότερα για τον (όνομα)”.

Στη συνέχεια, αρκεί στη γραμμή των διευθύνσεων, όσο είμαστε ακόμα στη σελίδα με τους φίλους μας στο facebook, να σβήσουμε τη διεύθυνση https://www.facebook.com/(όνομα)/friends και να γράψουμε:

javascript:

Αμέσως μετά να κάνουμε αντιγραφή-επικόλληση τον παρακάτω κώδικα, χωρίς να αφήσουμε κενό μετά το “javascript:”.

[].forEach.call(document.querySelectorAll('input[type="checkbox"]'),function(el){el.checked=true});

Το μόνο που κάνει αυτός ο κώδικας, μόλις πατήσουμε enter, είναι να βρει όλα τα “checkbox” (τα κουτάκια) που εμφανίζονται στη σελίδα, και να τα τσεκάρει. Τίποτε άλλο.

Πλέον, για τη μαζική διαγραφή φίλων αρκεί να πατήσουμε το Delete Selected Friends. Αν θέλουμε να κρατήσουμε μερικούς φίλους, θα πρέπει να ξετσεκάρουμε τα αντίστοιχα κουτάκια τους.

Friends Removal 2016

Το Friends Removal 2016 είναι μια αρκετά πιο δημοφιλής επέκταση, με σχεδόν 8500 χρήστες κατά τη συγγραφή αυτού του οδηγού. Η πιο πρόσφατη ανανέωση έγινε τον Οκτώβριο του 2016

Μετά την προσθήκη της επέκτασης, αρκεί να κάνουμε κλικ στο κόκκινο εικονίδιο που έχει εμφανίσει.

Εφόσον είμαστε συνδεδεμένοι από τον συγκεκριμένο browser στο Facebook, θα ανοίξει μια σελίδα της εφαρμογής που θα δείχνει τους φίλους μας.

Μπορούμε να επιλέξουμε μερικούς φίλους και να κάνουμε κλικ στο “Remove Friends” για τη διαγραφή.

Η επέκταση θα μας ζητήσει επιβεβαίωση πριν τους αφαιρέσει οριστικά, και μας ενημερώνει πως δεν μπορούμε να αναιρέσουμε την πράξη.

Αφού ολοκληρωθεί η αφαίρεση, θα μας εμφανίσει το μήνυμα της επιτυχίας.

Για μαζική διαγραφή φίλων, μπορούμε να επιλέξουμε “Select all” για να επιλεγούν όλοι πριν προχωρήσουμε με το Remove Friends.

Friends Removal Pro 2016

Η ίδια ομάδα που έφτιαξε το Friends Removal 2016 έχει φτιάξει και την έκδοση Pro, που είναι και η πιο δημοφιλής επέκταση για τη μαζική διαγραφή φίλων, με πάνω από 42.000 χρήστες.

Πραγματικά δεν είδαμε καμία διαφορά ανάμεσα στην απλή έκδοση και την Pro. Θα υπέθετε κανείς πως η Pro θα ζητούσε να πληρώσουμε κάτι, αλλά αυτό δεν ισχύει, ασχέτως τι δείχνει το screenshot στη σελίδα της επέκτασης.

Επιλέξαμε κανονικά τους φίλους μας.

Σβήσαμε δοκιμαστικά 300 από αυτούς.

Ύστερα σβήσαμε τους υπόλοιπους 502.

Η εφαρμογή δεν μας ζήτησε πουθενά να πληρώσουμε, έχοντας αφαιρέσει συνολικά 880 επαφές, μαζί με προηγούμενες δοκιμές.

Σε ποιες περιπτώσεις δεν γίνεται η μαζική διαγραφή φίλων

Για κάποιο λόγο που δεν είναι ξεκάθαρος, η μαζική διαγραφή φίλων δεν θα λειτουργήσει σε λογαριασμούς οι οποίοι έχουν απενεργοποιηθεί από τους αντίστοιχους χρήστες τους. Αυτό ισχύει και για τις τρεις επεκτάσεις που δοκιμάσαμε στον οδηγό.

Στο παράδειγμα, στους 1066 λογαριασμούς που είχαμε αρχικά, οι 179 ήταν απενεργοποιημένοι.

Κάνοντας κλικ στην επαφή, το Facebook μας ενημέρωσε σχετικά με την κατάστασή της.

Κάνοντας πάντως διαγραφή, είτε από αυτόν τον σύνδεσμο που αναφέρει το Facebook, είτε χειροκίνητα από το “Φίλοι” -> “Διαγραφή φίλου”, διαγράφονται κανονικά.

Είχατε κάποιο πρόβλημα με τη μαζική διαγραφή φίλων?

Αν οτιδήποτε περιγράψαμε στον οδηγό δεν ισχύει πλέον, και αν δεν μπορέσατε να ολοκληρώσετε τη μαζική διαγραφή φίλων, γράψτε μας στα σχόλια. Μπορείτε επίσης να μας γράψετε αν έχετε να προτείνετε κάποια άλλη επέκταση για αυτή τη δουλειά.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

Αγορά Laptop €449-€3.955: Τα Καλύτερα Της Εβδομάδας 25/10-31/10
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#318 - Κουμπί Πανικού Στο Android, Κρυφό Παιχνίδι Στο Instagram, Μετάφραση PDF Αρχείων
QuickSteps
GamingSteps#20240316 - Bug Διαγράφει Κόσμους Στο Minecraft, Νεότερα Για το PlayStation Pro, Summer Game Fest 2024
GamingSteps