Home » Internet » Υπηρεσίες στο Internet » Πώς να Φτιάξω ένα Επαγγελματικό Βιογραφικό Μέσω Ίντερνετ

Πώς να Φτιάξω ένα Επαγγελματικό Βιογραφικό Μέσω Ίντερνετ

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Δεν είναι σωστό να κρίνουμε ένα βιβλίο από το εξώφυλλο. Στην αγορά εργασίας, όμως, όταν εκατοντάδες υποψήφιοι κάνουν αίτηση για την ίδια θέση, ένα σωστά δομημένο και επαγγελματικό βιογραφικό μπορεί να κάνει όλη τη διαφορά. Δείτε ορισμένα δωρεάν εργαλεία, τα οποία θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε ένα υψηλής ποιότητας βιογραφικό.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Η ανάγκη για ένα επαγγελματικό βιογραφικό

Ένα από τα πρώτα βήματα για την αίτηση εργασίας είναι η σύνταξη ενός επαγγελματικού βιογραφικού. Το βιογραφικό σημείωμα είναι μάλιστα η πρώτη επαφή που θα έχει ο εργοδότης με τον υποψήφιο εργαζόμενο.

Είναι απαραίτητο λοιπόν να παρουσιάσουμε μια καλή εικόνα αν θέλουμε να ελπίζουμε στο επόμενο βήμα, που είναι η συνέντευξη.

Πώς να Φτιάξω ένα Επαγγελματικό Βιογραφικό Μέσω Ίντερνετ

Η σύνταξη σε ένα επαγγελματικό βιογραφικό πρέπει να είναι πολύ προσεγμένη, και οι πληροφορίες που παρουσιάζονται πρέπει να είναι στοχευμένες για την αντίστοιχη θέση.

Γενικά υπάρχουν πολλές συμβουλές, που καλό είναι να ακολουθήσουμε, αν δεν θέλουμε το βιογραφικό μας να γίνει μια ακόμη ευκαιρία για να βελτιωθούν τα ποσοστά ευστοχίας του παραλήπτη.

Σε αυτόν τον οδηγό θα δούμε μερικές χρήσιμες υπηρεσίες που θα μας βοηθήσουν να δημιουργήσουμε, να επεξεργαστούμε, και να αξιολογήσουμε εύκολα και γρήγορα το επαγγελματικό βιογραφικό μας.

Γιατί χρειάζονται υπηρεσίες για ένα επαγγελματικό βιογραφικό

Η συντριπτική πλειοψηφία των υποψηφίων θα χρησιμοποιήσει μια απλή εφαρμογή τύπου Office για τη δημιουργία βιογραφικού. Όμως, η χρήση μιας ειδικής υπηρεσίας προσφέρει σημαντικά πλεονεκτήματα.

Κατ' αρχάς, οι καλύτερες υπηρεσίες του χώρου έχουν συνεργαστεί με στελέχη ανθρωπίνου δυναμικού, και έχουν κάνει έρευνες, για να γνωρίζουν τι λειτουργεί και τι όχι όσον αφορά τη δημιουργία βιογραφικού.

Πώς να Φτιάξω ένα Επαγγελματικό Βιογραφικό Μέσω Ίντερνετ

Έτσι, είναι σε θέση να παρέχουν την εμφάνιση και τη δομή που θα κάνει το βιογραφικό μας να ξεχωρίζει. Παράλληλα, θα μας παρέχουν διαφορετικές επιλογές διάταξης, για να επιλέξουμε αυτή που θα ταιριάζει καλύτερα σε εμάς προσωπικά.

Με αυτή την υποδομή, δεν χρειάζεται πλέον να χάνουμε χρόνο για να σχεδιάσουμε το βιογραφικό. Αρκεί να επικεντρωθούμε στην πληροφορία, και μπορούμε να έχουμε ένα υψηλής ποιότητας επαγγελματικό βιογραφικό μέσα σε λίγα λεπτά.

Ας δούμε λοιπόν μερικές από τις επιλογές που έχουμε και τι προσφέρει η καθεμία. Όλες οι υπηρεσίες που παρουσιάζονται παρακάτω διατίθενται δωρεάν, με πρόσθετες επί πληρωμή παροχές, εφόσον το επιθυμούμε.

Topcvmakers

To Topcvmakers αποτελεί την πρώτη μας επιλογή. Η ιστοσελίδα είναι η πρώτη πλατφόρμα καινοτόμων βιογραφικών στην Ελλάδα, και υποστηρίζει πλήρως τα Ελληνικά.

Σε περίπτωση που εμφανίζονται Αγγλικά, επιλέγουμε την αλλαγή γλώσσας από το μενού πάνω δεξιά.

Για να ξεκινήσουμε να χρησιμοποιούμε την υπηρεσία, χρειάζεται να κάνουμε εγγραφή. Έχουμε τη δυνατότητα να συνδεθούμε απευθείας με τους λογαριασμούς μας (Facebook και Linkedin)…

…ή να συμπληρώσουμε τα στοιχεία μας κανονικά. Αποδεχόμαστε τους όρους χρήσης και επιλέγουμε αν θέλουμε να ενημερωνόμαστε με νέα και συμβουλές της υπηρεσίας.

Αμέσως μετά θα μας σταλεί ένα email που επιβεβαιώνει την εγγραφή μας και είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε.

Η συμπλήρωση του βιογραφικού γίνεται σε πέντε βασικά βήματα που αφορούν τα προσωπικά στοιχεία, την επαγγελματική εμπειρία, την εκπαίδευση, τη σύνοψη, και τέλος την επιλογή μορφοποίησης.

Συμπληρώνουμε με τη σειρά όλες τις απαραίτητες πληροφορίες…


…και ακολουθούμε τις συμβουλές που εμφανίζονται.

Τα πεδία που είναι προαιρετικά και αφήνονται κενά δεν θα συμπεριληφθούν στο τελικό έγγραφο.

Μία πολύ βοηθητική λειτουργία του Topcvmakers είναι η πρόταση ιδεών. Κατά τη συμπλήρωση της επαγγελματικής εμπειρίας, της εκπαίδευσης, και της σύνοψης, θα βρούμε χρήσιμες συμβουλές για το επαγγελματικό βιογραφικό μας.

Έτσι μπορούμε να επιλέξουμε τις κατάλληλες αρμοδιότητες και γνώσεις με την επιλογή δυνατών λέξεων (κάτι σαν SEO για εργοδότες), που ανταποκρίνονται στη θέση εργασίας που ενδιαφερόμαστε.

Στη συνέχεια βέβαια μπορούμε να επεξεργαστούμε κατάλληλα το κείμενο και να προσθέσουμε μια στοιχειώδη μορφοποίηση, ώστε να επικεντρωθούμε περισσότερο στις λέξεις κλειδιά.

Κατά τη συμπλήρωση μπορούμε να αλλάξουμε ενότητες και να δούμε την προεπισκόπηση όσων πληροφοριών έχουμε συμπληρώσει.

Τέλος, εφόσον έχουμε συμπληρώσει όλα τα απαραίτητα στοιχεία, μπορούμε να επεξεργαστούμε το επαγγελματικό βιογραφικό μας επιλέγοντας τον τρόπο παρουσίασης των πληροφοριών.

Κάποιες από τις επιλογές μορφοποίησης είναι η κατάταξη και η προσθήκη νέων ενοτήτων, η επεξεργασία γραμματοσειράς, και η επιλογή προτύπου διάταξης. Τα διαθέσιμα templates είναι οκτώ κι έχουν βαθμολογηθεί από τους χρήστες.

Το επαγγελματικό βιογραφικό που δημιουργήσαμε αποθηκεύεται στη συνέχεια στον λογαριασμό μας, μαζί με τα υπόλοιπα. Κάποιες από τις επιλογές που έχουμε είναι η κοινοποίηση και η λήψη σε μορφή PDF.

Το Topcvmakers επικεντρώνεται κυρίως στη δημιουργία του βιογραφικού. Παρ' όλα αυτά προσφέρει μερικές υπηρεσίες ακόμα για όποιον ενδιαφέρεται.

Πιο συγκεκριμένα, προσφέρει συμβουλευτική υπηρεσία για τη σύνταξη του βιογραφικού, τη δημιουργία συνοδευτικής επιστολής, καθώς και υπηρεσίες μετάφρασης.

Μία πιο εξειδικευμένη επιλογή αφορά τη δημιουργία ενός βίντεο βιογραφικού. Οι συγκεκριμένες επιλογές απαιτούν συνδρομή στην υπηρεσία. Χρήσιμες είναι επίσης και οι συμβουλές καριέρας στο blog της ιστοσελίδας.

cvmkr

Μια ακόμα υπηρεσία στην οποία μπορούμε να δημιουργήσουμε το επαγγελματικό βιογραφικό μας είναι το cvmkr. Σε αντίθεση με την προηγούμενη υπηρεσία, το cvmkr λειτουργεί και χωρίς εγγραφή.

Σε αυτήν την περίπτωση μπορούμε να κατεβάσουμε το βιογραφικό. Όμως για να το αποθηκεύσουμε για μελλοντική επεξεργασία, θα χρειαστεί να εγγραφούμε.

Για να ξεκινήσουμε πατάμε την ένδειξη στην αρχική σελίδα…

…ή δημιουργούμε έναν λογαριασμό.

Κατά την εισαγωγή των πληροφοριών μας, μπορούμε να περιηγηθούμε στα διαφορετικά τμήματα του βιογραφικού από το μενού αριστερά. Επιλέγοντας και μετακινώντας τις κατηγορίες, τις ταξινομούμε κατά σειρά εμφάνισης.

Επίσης, έχουμε τη δυνατότητα να προσθέσουμε ένα δικό μας τμήμα στο επαγγελματικό βιογραφικό. Τα πεδία που είναι προαιρετικά και αφήνονται κενά δεν θα συμπεριληφθούν στο τελικό έγγραφο.

Ακριβώς από πάνω από τις φόρμες συμπλήρωσης βλέπουμε τις πρόσθετες επιλογές που υπάρχουν. Κάνοντας κλικ στο κουμπί “Αποθήκευση”, το βιογραφικό θα προστεθεί στον λογαριασμό μας αυτόματα…

…εφόσον έχουμε δημιουργήσει κάποιον.

Επιλέγοντας “Βοήθεια”, θα οδηγηθούμε στις οδηγίες χρήσης. Στη γρήγορη προεπισκόπηση επιλέγουμε ένα από τα έτοιμα templates που έχουμε διαθέσιμα (έξι για δωρεάν χρήση). Για περισσότερες συμβουλές συγγραφής βιογραφικών, βλέπουμε εδώ.

Στον λογαριασμό μας μπορούμε να δούμε και να επεξεργαστούμε όλα τα βιογραφικά που έχουμε δημιουργήσει. Επιλέγοντας το εικονίδιο της παρακάτω εικόνας…

…έχουμε τη δυνατότητα να αλλάξουμε τις τρέχουσες ρυθμίσεις.

Τέλος, υπάρχει και η premium επιλογή, η οποία μας προσφέρει μερικά παραπάνω προνόμια με μια ετήσια εγγραφή.

Europass

To Europass αφορά μια συντονισμένη προσπάθεια, ώστε οι Ευρωπαίοι πολίτες να μπορούν να παρουσιάσουν τις δεξιότητες και τα προσόντα τους με σαφή και εύληπτο τρόπο στην Ευρώπη. Πιο συγκεκριμένα, το Europass αποτελεί στο σύνολό του μια συλλογή πέντε εγγράφων.

Τα πρώτα δύο είναι το Βιογραφικό σημείωμα και το Διαβατήριο γλωσσών που περιέχεται στο Ευρωπαϊκό Διαβατήριο Δεξιοτήτων. Αυτά τα δύο έγγραφα συμπληρώνονται διαδικτυακά και μπορούν αργότερα να ενημερωθούν με καινούργια στοιχεία.

Τα υπόλοιπα τρία έγγραφα (η Κινητικότητα Europass, το Συμπλήρωμα πιστοποιητικού και το Παράρτημα διπλώματος) χορηγούνται από οργανισμούς.

Αφού επιλέξουμε τη δημιουργία βιογραφικού, θα μεταφερθούμε στο προγράμματα επεξεργασίας του Europass, όπου και θα εισάγουμε τις πληροφορίες μας. Όπως βλέπουμε από το μενού αριστερά, υπάρχουν τέσσερις κατηγορίες για συμπλήρωση.

Όλα τα πεδία είναι προαιρετικά. Αυτό σημαίνει πως τα πεδία που αφήνονται κενά, δεν θα συμπεριλαμβάνονται στο τελικό έγγραφο.

Διευκρινίζουμε ότι τo Europass δεν υποστηρίζει τη δημιουργία λογαριασμού. Επομένως αποθηκεύουμε πάντα το επαγγελματικό βιογραφικό μας σε μορφή XML ή PDF+XML στον υπολογιστή μας, όπως μας προτρέπει η σελίδα. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορούμε να εισάγουμε το αρχείο μας για ενημέρωση σε μεταγενέστερο στάδιο.

Στο δεξιό μέρος της σελίδας υπάρχει η δυνατότητα να προσθέσουμε επιπλέον αρχεία για να συμπεριληφθούν στο επαγγελματικό βιογραφικό.

Επιπλέον, μπορούμε να δούμε το τελικό αποτέλεσμα μέσω της προεπισκόπησης, ή να κοινοποιήσουμε το βιογραφικό μας.

Κατά τη μεταφόρτωση ακολουθούμε τα βήματα που φαίνονται στην εικόνα.

Επιλέγουμε το έγγραφο που θέλουμε, εφόσον έχουμε συμπληρώσει τις απαραίτητες πληροφορίες.

Στη συνέχεια διαλέγουμε τη μορφή αρχείου που θέλουμε (PDF, XML, Word, OpenDocument). Τα αρχεία που εμφανίζονται με θαυμαστικό δεν μπορούν να εισαχθούν στο διαδικτυακό εργαλείο Europass σε μεταγενέστερο στάδιο.

Τέλος, επιλέγουμε την τοποθεσία όπου θέλουμε να φορτώσουμε ή να εξάγουμε το αρχείο. Εδώ έχουμε τρεις επιλογές. Κατέβασμα σε υπολογιστή, αποστολή στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, και χρήση cloud υπηρεσιών (Dropbox, Google Drive, OneDrive).

Φυσικά υπάρχει η δυνατότητα συμπλήρωσης του βιογραφικού Europass εκτός σύνδεσης. Μπορούμε να κατεβάσουμε το πρότυπο από τα αρχεία, καθώς και μερικά διαθέσιμα παραδείγματα. Έτσι, ακολουθώντας τις πληροφορίες, μπορούμε να το επεξεργαστούμε στον υπολογιστή μας.

Επιπλέον, στη σελίδα του Europass μπορούμε να βρούμε χρήσιμο υλικό και πληροφορίες για τη μάθηση και την εργασία στην Ευρώπη.

Novoresume

Το Novoresume είναι μια γνωστή υπηρεσία δημιουργίας βιογραφικών, που στοχεύει περισσότερο στον ευχάριστο οπτικό σχεδιασμό. Όπως μπορούμε να δούμε από τα παραδείγματα στην ιστοσελίδα, έχει δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στη λεπτομέρεια.

Η παρουσίαση των πληροφοριών και η επιλογή των χρωμάτων του βιογραφικού έχει γίνει με αρκετά διαισθητικό τρόπο, πράγμα που το καθιστά εύκολο να διαβαστεί.

Για να φτιάξουμε το επαγγελματικό βιογραφικό μας στο Novoresume, απαιτείται η σύνδεση με έναν λογαριασμό.

Αφού συμπληρώσουμε τα στοιχεία μας, θα μας σταλεί ένα email για την ενεργοποίηση του λογαριασμού. Πατάμε τον σχετικό σύνδεσμο και είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε.

Στη συνέχεια θα μεταφερθούμε στη σελίδα επιλογής βιογραφικού. Η υπηρεσία μας παρέχει τρεις κατηγορίες βιογραφικών, που διαφοροποιούνται ανάλογα με τα χρόνια εμπειρίας, και κατ' επέκταση το μέγεθος των πληροφοριών που θα περιέχουν.

Πιο συγκεκριμένα, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε δωρεάν το πρότυπο για μαθητές και αποφοίτους και το ενδιάμεσο επίπεδο (1-5 χρόνια εμπειρίας), τα οποία μας επιτρέπουν τη συμπλήρωση μιας σελίδας.

Η τελευταία επιλογή που αφορά τo μεγαλύτερο επίπεδο (5+ χρόνια εμπειρίας), μας επιτρέπει την προσθήκη παραπάνω σελίδων και διατίθεται επί πληρωμή. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την κοστολόγηση και τις υπηρεσίες που προσφέρει η premium έκδοση θα βρούμε σε αυτόν τον σύνδεσμο.

Αφού επιλέξουμε την κατηγορία και το πρότυπο που μας ενδιαφέρει, μπορούμε να συμπληρώσουμε τις πληροφορίες μας. Ξεκινάμε συμπληρώνοντας τις βασικές μας πληροφορίες (όνομα, τίτλος, περιγραφή)…

…και πατώντας πάνω στη σελίδα εμφανίζεται ο πίνακας με όλες τις γενικές πληροφορίες που θα συμπεριληφθούν στο επαγγελματικό βιογραφικό.

Το Novoresume έχει έτοιμες τις κατηγορίες που θα χρειαστούμε. Οι επικεφαλίδες είναι στα Αγγλικά, αλλά αυτό δεν μας εμποδίζει, γιατί μπορούμε να τις επεξεργαστούμε όλες.

Πιο συγκεκριμένα, υπάρχουν ενότητες για την εκπαίδευση και την εμπειρία εργασίας…

…καθώς και για τις δεξιότητές μας, τις προσωπικές εργασίες, και τις θέσεις σε οργανισμούς.

Τέλος, υπάρχουν ενότητες για τα πιστοποιητικά, τις ξένες γλώσσες, και τα ενδιαφέροντά μας.

Στην πάνω μπάρα βλέπουμε τις επιλογές για την επεξεργασία εμφάνισης του βιογραφικού. Υπάρχουν ρυθμίσεις για το φόντο, τη διάταξη, το χρώμα, το περιθώριο των στηλών, καθώς και την επιλογή προτύπου σε περίπτωση που θέλουμε να αλλάξουμε.

Όλες οι ρυθμίσεις έχουν έναν αριθμό διαθέσιμων επιλογών και ορισμένες επιλογές διατίθενται μόνο για την premium έκδοση. Στο τέλος πατάμε Download για να κατεβάσουμε το επαγγελματικό βιογραφικό μας σε αρχείο PDF.

Όλα τα βιογραφικά που δημιουργούμε αποθηκεύονται στον λογαριασμό μας, όπου είναι άμεσα προσβάσιμα. Η σελίδα μας επιτρέπει να αποθηκεύσουμε μέχρι 18 βιογραφικά, που είναι παραπάνω από αρκετά για έναν χρήστη.

Για περισσότερες πληροφορίες βλέπουμε τις συχνές ερωτήσεις και ρίχνουμε μια ματιά στο blog της ιστοσελίδας για συμβουλές εργασίας.

Έτοιμα πρότυπα

Σε όλες τις παραπάνω υπηρεσίες μπορούμε να συμπληρώσουμε online το επαγγελματικό βιογραφικό μας μέσω των διαθέσιμων εργαλείων.

Για όποιον όμως θέλει να έχει μεγαλύτερη ελευθερία στη σύνταξη και περισσότερες επιλογές, προτείνουμε την επεξεργασία ενός έτοιμου προτύπου.

Οι παρακάτω ιστοσελίδες μας προσφέρουν έτοιμα πρότυπα για κάθε είδους επαγγελματικό έγγραφο. Έτσι, έχουμε τη δυνατότητα να κατεβάσουμε όσα μας αρέσουν, και να τα επεξεργαστούμε με ένα πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου στον υπολογιστή μας.

Hloom

Το Hloom είναι η πρώτη και πιο αξιόλογη υπηρεσία παροχής κάθε είδους προτύπου.

Στην αρχική σελίδα βλέπουμε στήλες με έτοιμα templates για τιμολόγια, βιογραφικά, συνοδευτικές επιστολές, φυλλάδια, προσκλήσεις, πιστοποιητικά κ.α. Να σημειωθεί πως όλες οι υπηρεσίες και τα αρχεία διατίθενται στα Αγγλικά.

Όπως αναφέρει στην αρχική σελίδα το Hloom, διαθέτει 1687 εντελώς δωρεάν παραδείγματα σε όλες τις μορφές αρχείων (Microsoft Word, Microsoft Excel, PDF, Google Docs). Μπορούμε να περιηγηθούμε στις κατηγορίες και να επιλέξουμε αυτό που μας ενδιαφέρει.

Πιο συγκεκριμένα, στα βιογραφικά βλέπουμε 412 έτοιμα παραδείγματα χωρισμένα σε κατηγορίες παρουσίασης, όπως απλό, σύγχρονο, μοντέρνο, δημιουργικό κτλ. Στη σελίδα μπορούμε επίσης να βρούμε συμβουλές για τη σωστή συμπλήρωση του βιογραφικού, διασαφηνίσεις στις ονομασίες, και πολλές άλλες χρήσιμες πληροφορίες.

Office Templates

Έτοιμα πρότυπα μπορούμε να βρούμε και στη σελίδα του Office. Με μια απλή αναζήτηση στα διαθέσιμα παραδείγματα, ίσως ανακαλύψουμε κάτι που να μας ενδιαφέρει.

Adzuna: Τι αξίζει το επαγγελματικό βιογραφικό μου;

Σε περίπτωση που έχουμε έτοιμο το επαγγελματικό βιογραφικό μας και αναρωτιόμαστε πόσο αξίζει η γνώση και η εμπειρία που περιέχει, μπορούμε να δοκιμάσουμε το εργαλείο του Adzuna.

Το Adzuna είναι μια υπηρεσία αναζήτησης εργασίας που αφορά κυρίως το Ηνωμένο Βασίλειο.

Στην αρχική σελίδα μπορούμε να δούμε την επιλογή αποτίμησης της αξίας του βιογραφικού μας. Πατώντας το κουμπί που φαίνεται στην εικόνα…

…θα μεταφερθούμε στη σελίδα όπου μπορούμε να φορτώσουμε ένα από τα αρχεία που υποστηρίζει το σύστημα. Αρχεία Word ή PDF είναι τα πιο συνηθισμένα, όμως διαθέτει και επιπλέον 30 είδη αρχείων.

Για να ανεβάσουμε το αρχείο, απαιτείται σύνδεση με έναν λογαριασμό. Μπορούμε να συνδεθούμε απευθείας με κάποια από τις επιλογές που φαίνονται στην εικόνα.

Αφού συνδεθούμε και ανεβάσουμε το επαγγελματικό βιογραφικό μας, θα μας σταλεί email με την απάντηση και κάποιες παραπάνω πληροφορίες. Μπορούμε επίσης να βαθμολογήσουμε την εκτίμηση.

Όπως βλέπουμε από την εικόνα, η αξία υπολογίζεται σε αγγλικές λίρες. Αξίζει να σημειωθεί πως επειδή το σύστημα λειτουργεί καλύτερα με τα Αγγλικά, μπορεί να μη ληφθούν υπόψιν κάποιες πληροφορίες του βιογραφικού μας, αν είναι γραμμένο στα Ελληνικά.

Χαρακτηριστικό είναι ότι δίνεται ιδιαίτερη σημασία στις λέξεις που υποδηλώνουν δεξιότητες σε υψηλή ζήτηση από τους εργοδότες, όπως η χρήση Office, οι γλώσσες προγραμματισμού, και γενικά εξοικείωση με γνωστές τεχνολογίες.

LinkedΙn

Δεν θα μπορούσαμε να παρουσιάσουμε τη δημιουργία επαγγελματικού βιογραφικού, χωρίς να αναφερθούμε στο LinkedIn. To LinkedIn αποτελεί πλέον το πιο αναγνωρισμένο oniline επαγγελματικό βιογραφικό.

Η γνωστή υπηρεσία χρησιμοποιείται όλο και πιο εντατικά από μεγάλες (και μικρότερες) εταιρίες για την αναζήτηση και πρόσληψη εργαζομένων. Επομένως καλό είναι να έχουμε μια ενημερωμένη online παρουσία στο συγκεκριμένο δίκτυο, η οποία θα μας βοηθήσει στην επαγγελματική μας πορεία.

Για να φτιάξουμε έναν λογαριασμό, εισάγουμε τα στοιχεία μας.

Αφού λάβουμε μήνυμα στο email μας, επιβεβαιώνουμε την εγγραφή μας…

…και δίνουμε τις απαραίτητες άδειες.

Στα επόμενα βήματα θα προσθέσουμε τις πληροφορίες για τον νέο μας λογαριασμό. Για αρχή θα χρειαστεί η χώρα διαμονής…

…η θέση εργασίας, και η εταιρία μας αν είμαστε εργαζόμενοι.

Επίσης μπορούμε να συμπληρώσουμε το πανεπιστήμιο και τη σχολή μας αν είμαστε φοιτητές…

…καθώς και τον λόγο δημιουργίας του λογαριασμού μας.

Θα μας ζητηθεί επίσης προαιρετικά να προσθέσουμε μια φωτογραφία…

…και μερικές επαφές ή διασυνδέσεις με γνωστούς από τον χώρο μας.

Τα δύο αυτά βήματα δεν είναι απαραίτητα, αλλά είναι σημαντικό να συμπεριληφθούν για να μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε περισσότερο τις δυνατότητες του LinkedIn.

Όσες πληροφορίες παραλείψουμε, μπορούμε να τις συμπληρώσουμε αργότερα από τις ρυθμίσεις του προφίλ.

Τέλος, μας εμφανίζει την επιλογή να κατεβάσουμε τις εφαρμογές της υπηρεσίας από το App Store και το Google Play αντίστοιχα.

Δημιουργώντας τον λογαριασμό, έχουμε κάνει την αρχή. Το online επαγγελματικό βιογραφικό μας όμως απέχει πολύ από την ολοκλήρωσή του.

Για να μην έχουμε λοιπόν ένα άδειο προφίλ να παρουσιάσουμε, ξεκινάμε να το εμπλουτίζουμε. Προσθέτουμε πληροφορίες για την εκπαίδευσή μας, την εμπειρία και τις δεξιότητες που διαθέτουμε, καθώς και τις θέσεις εργασίας μας.

Επιπλέον μπορούμε να προσθέσουμε ενδιαφέροντα και δραστηριότητες, συμμετοχές σε εθελοντική εργασία, και όσες χρήσιμες – και αληθείς – πληροφορίες μπορούν δώσουν μια θετική εικόνα για μας.

Αφού έχουμε προσθέσει όλα τα παραπάνω, μπορούμε να αρχίσουμε να δικτυωνόμαστε. Με τις διασυνδέσεις και την παρακολούθηση ομάδων στο LinkedIn, μπορούμε να ενημερωθούμε για θέσεις εργασίας και δράσεις που μας ενδιαφέρουν.

Παράλληλα μπορούμε να βρούμε επιπλέον χρήσιμες υπηρεσίες κατά την περιήγησή μας στο LinkedIn.

Υπάρχουν μεταξύ άλλων εκπαιδευτικά videos, υπηρεσία αναζήτησης ελεύθερων επαγγελματιώναναρτήσεις θέσης εργασίας, καθώς και ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις.

Τέλος, να αναφέρουμε πως διατίθεται και η Premium συνδρομή με τέσσερα διαθέσιμα πλάνα (καριέρα, επιχείρηση, πωλήσεις, προσλήψεις) για να διαλέξουμε, με ξεχωριστές παροχές για το καθένα.

Το επόμενο βήμα

Η προετοιμασία ενός καλού βιογραφικού μπορεί να συνεισφέρει αρκετά στην αναζήτηση εργασίας. Το να έχουμε κάνει την καλύτερη δυνατή προσπάθεια στην αρχική αυτή φάση, μπορεί να μας δώσει ένα σημαντικό προβάδισμα.

Επομένως, εκμεταλλευόμαστε όσο μπορούμε όλα τα εργαλεία που έχουμε διαθέσιμα στη φαρέτρα μας, για να στοχεύσουμε καλύτερα στη θέση που επιθυμούμε.

Με τη δικιά μας αίτηση να ξεχωρίζει, θα μας δοθεί πιο εύκολα η ευκαιρία να αποδείξουμε τι αξίζουμε σε μια συνέντευξη με τον πιθανό εργοδότη.

Αν βρήκατε χρήσιμη κάποια από τις παραπάνω υπηρεσίες ή αν θέλετε να προτείνετε αντίστοιχες, μπορείτε να αφήσετε ένα σχόλιο.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED sale alert b10 x4 aa
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#320 - Δωρεάν VPN Edge, Πλήρη Αποσύνδεση Facebook, Κρυφό Μήνυμα Σε Εικόνα, Καρτούν Εικόνα Προφίλ
QuickSteps
GamingSteps#20240322 - Battle Royale Στο WoW, Ρεκόρ Χρηστών Για Το Stardew Valley, GDC Και IGF Awards 2024
GamingSteps