Home » Internet » Υπηρεσίες στο Internet » Να Αναβαθμίσω Σε Windows 11 ή Να Παραμείνω Στα Windows 10?
Featured Πρέπει να Αναβαθμίσω Σε Windows 11 ή Να Παραμείνω Στα Windows 10

Να Αναβαθμίσω Σε Windows 11 ή Να Παραμείνω Στα Windows 10?

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Η δωρεάν αναβάθμιση στα Windows 11 πλησιάζει στο τέλος της και για πολλούς ίσως ήρθε η ώρα της απόφασης. Να αναβαθμίσουν τώρα αφού μπορούν να το κάνουν δωρεάν ακόμη σε μη συμβατό PC, ή είναι καλύτερα να αφήσουν τα πράγματα ως έχουν? Δείτε εν τάχει πέντε σημαντικούς λόγους για να παραμείνετε στα Windows 10, πέντε σημαντικούς λόγους για να αναβαθμίσετε σε Windows 11, και τι θα συμβεί με τα Windows 10 μετά την 14η Οκτωβρίου 2025.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Λόγοι για να αναβαθμίσω σε Windows 11

Το πρώτο και πιο προφανές κίνητρο για να αναβαθμίσουμε στα Windows 11 είναι η επιθυμία να είμαστε από τους πρώτους που αφομοιώνουν την τεχνολογική εξέλιξη του λειτουργικού, και χωρίς να πληρώσουμε για αυτήν.

Όπως έχουμε αναφέρει σε σύντομο άρθρο, η Microsoft ετοιμάζεται να σταματήσει τη δωρεάν αναβάθμιση, πολύ πριν από το αρχικό σχέδιο της για τα μέσα του 2022.

Εγγενής και πλήρης συμβατότητα εφαρμογών Android 

Τα Windows 11 προσφέρουν ήδη υποστήριξη για εφαρμογές Android, και τις εκτελούν εγγενώς ακόμη και από την γραμμή εργασιών.

Μπορούμε να τρέξουμε όλα τα Android apps του Play Store και τρίτων καταστημάτων, ακριβώς όπως κάνουμε με μια εφαρμογή των Windows. Έχουμε αναλύσει βήμα προς βήμα αυτή τη διαδικασία.

Ακόμη και οι ενημερώσεις των Android εφαρμογών γίνονται απευθείας μέσα από το λειτουργικό της Microsoft.

Στο επόμενο χρονικό διάστημα, τα Windows 11 θα προσφέρουν υποστήριξη για εφαρμογές Android μέσω του Amazon Appstore.

Εγκατάσταση και ενημερώσεις ακόμη και σε μη συμβατό PC

Από τότε που εμείς εγκαταστήσαμε τα Windows 11 σε μη συμβατό PC, με την αυτόματη μέθοδο που είδαμε σε προηγούμενο οδηγό, τρέχουν καθημερινά δεκάδες ενημερώσεις ασφαλείας από την Microsoft.

Αναβάθμιση Windows 11 ή Καθαρή Εγκατάσταση Σε Μη Συμβατό PC
Αναβάθμιση Windows 11 ή Καθαρή Εγκατάσταση Σε Μη Συμβατό PC

Αμέσως μετά την επίσημη κυκλοφορία των Windows 11, εμφανίστηκαν αξιόπιστες λύσεις για την εγκατάσταση του λειτουργικού σε μη συμβατά PC. Η Microsoft επιβεβαίωσε αυτές τις…

Ως εκ τούτου, στην πράξη καταρρίπτεται η προειδοποίηση της εταιρείας ότι  ενδέχεται να μην λαμβάνουν ενημερώσεις ασφαλείας οι μη συμβατοί υπολογιστές

Είναι πιο ωραία και πιο μοντέρνα

Σε σύγκριση με τα Windows 10, τα Windows 11 έχουν σαφώς περισσότερες δυνατότητες για τη βελτίωση της εμφάνισης αλλά και της λειτουργικότητας του υπολογιστή.

Featured Windows 11 Tips Χρήσιμες Κρυφές Ρυθμίσεις & Κόλπα, Επαναφορά Λειτουργιών Windows 10
Windows 11 Tips: Κρυφές Ρυθμίσεις & Κόλπα, Πώς Επαναφέρω Λειτουργίες Των Windows 10

Όσοι από εμάς κάναμε αναβάθμιση στα Windows 11, γνωρίζουμε ήδη τις νέες δυνατότητες και βελτιώσεις του λειτουργικού συστήματος. Σε μεγάλο βαθμό έχουν διατηρήσει πολλά χαρακτηριστικά…

Καλύτερη εκτέλεση πολλαπλών εργασιών 

Η γρήγορη προσαρμογή παραθύρων των Windows 11 με το νέο Snap Layouts είναι μια ομολογουμένως εξαιρετική λειτουργία.

Απλά τοποθετούμε τον δείκτη του ποντικιού πάνω στο κουμπί μεγιστοποίησης και αμέσως μπορούμε να ορίσουμε παράθυρα σε διάφορα μεγέθη. Τα Windows 10 δεν το έχουν αυτό.

Αυτόματο HDR, Υποστήριξη DirectX 12 Ultimate και DirectStorage σε νεότερα παιχνίδια

Τα Windows 11 διαθέτουν αφιερωμένες λειτουργίες υποστήριξης για gaming, όπως τα DirectX 12 Ultimate, Direct Storage, και Auto HDR, για τη βελτίωση της ποιότητας των γραφικών.

Επίσης, διαθέτουν μια εντελώς νέα εφαρμογή Xbox που έχει σχεδιαστεί για να έχουν πρόσβαση οι χρήστες στα καλύτερα παιχνίδια που έχει δημιουργήσει η Microsoft.

Ως εκ τούτου, οι χρήστες που έχουν Windows 11 αλλά και τηλεοράσεις / οθόνες HDR, θα διαπιστώσουν ότι αρκετά νεότερα παιχνίδια θα φαίνονται και θα τρέχουν καλύτερα από ποτέ.

Λόγοι για να παραμείνω στα Windows 10

Από την άλλη, δεν είναι πάντα καλή ιδέα να ακολουθούμε κατά πόδας την τεχνολογική εξέλιξη ενός λειτουργικού, όσο λαμπερή και αν φαίνεται η νέα έκδοση. Παραθέτουμε λοιπόν τους λόγους για να παραμείνουμε στα Windows 10.

Τα Android games του Play Store θα έρθουν και στα Windows 10

Μέσα στο 2022, η Google σχεδιάζει να φέρει τα παιχνίδια Android σε υπολογιστές με Windows 10. Πρόκειται για μια εγγενή εφαρμογή Windows που δεν έχει καμία σχέση με το Windows Subsystem για Android (WSA) της Microsoft.

Η νέα εφαρμογή θα διανέμεται από την Google και θα υποστηρίζει Windows 10 και νεότερες εκδόσεις.

Η Έναρξη και η γραμμή εργασιών των Windows 10 είναι πιο βολική

Η γραμμή εργασιών των Windows 10 μπορεί να μην είναι τέλεια, αλλά πολλοί θεωρούν ότι είναι πολύ πιο προσαρμόσιμη

Επιπλέον, στα Windows 11, το μενού της Έναρξης κάθεται στη μέση της οθόνης, εμφανίζοντας και πολύ λιγότερα εικονίδια από ό,τι στα Windows 10. Βέβαια, μπορούμε να το αλλάξουμε αυτό, όπως αναλύσαμε στον οδηγό με τα Windows 11 Tips.

Τα Windows 10 τρέχουν το ίδιο καλά σε όλα τα PC, και χωρίς απαιτήσεις

Τα Windows 11, εκτός του ότι έχουν υψηλές απαιτήσεις συστήματος, δεν προσφέρουν κανένα πραγματικό πλεονέκτημα απόδοσης σε σχέση με τα Windows 10.

Με άλλα λόγια, αν εξαιρέσουμε τον Microsoft Edge που έχει βελτιστοποιηθεί για τα Windows 11, έναντι του Chrome, δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά απόδοσης μεταξύ των δύο λειτουργικών συστημάτων.

Οι αποκλειστικές δυνατότητες gaming έρχονται και στα Windows 10

Οι μεγαλύτερες δυνατότητες παιχνιδιού των Windows 11, όπως το DirectStorage και AutoHDR έρχονται σταδιακά στα Windows 10. Για την ακρίβεια, διατίθενται ήδη με το Windows 10 Build 21337 στο πρόγραμμα Windows insider.

Η εταιρεία θα υποστηρίζει τα Windows 10 έως το 2025

Η Microsoft θα συνεχίσει να υποστηρίζει τα Windows 10 έως το 2025 . Αυτό σημαίνει ότι αν παραμείνουμε στα Windows 10, θα συνεχίσουμε να λαμβάνουμε διορθώσεις σφαλμάτων, νέες δυνατότητες, και ενημερώσεις ασφαλείας.

Τι θα συμβεί μετά το 2025?

Η Microsoft αναφέρει ότι η καταληκτική ημερομηνία απόσυρσης για όλες τις εκδόσεις των Windows 10 είναι η 14η Οκτωβρίου 2025.

Το κύριο ζήτημα που θα αντιμετωπίσουν οι χρήστες των Windows 10 τον Οκτώβριο του 2025, είναι ότι η Microsoft δεν θα διαθέτει πλέον ενημερώσεις ασφαλείας για το λειτουργικό σύστημα.

Ως εκ τούτου, η χρήση των Windows 10 μετά από αυτή την ημερομηνία, θα είναι ασφαλής μόνο εάν ο υπολογιστής δεν είναι συνδεδεμένος στο Internet, καθώς η Microsoft δεν θα διορθώνει τα ζητήματα ασφαλείας που θα προκύπτουν.

Εσείς τι θα κάνετε με το λειτουργικό της Microsoft?

Αν θέλετε να μοιραστείτε την άποψη σας για τα Windows 10 /11, μπορείτε να μας γράψετε στα σχόλια στο σχετικό post του άρθρου στη σελίδα μας στο Facebook.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED SALE ALERT τελικο
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#324 - Προβλήματα Χάρτες Google, Η Χαμηλότερη Τιμή Παιχνιδιού Στο Steam, Dark Mode Στο Google Drive
QuickSteps
GamingSteps#20240426 - Η Valve Έκλεισε “Κενό” Στην Πολιτική Των Refund, Ρεκόρ Παικτών Fallout, Nintendo vs Garry's Mod
GamingSteps