Home » Hardware » Reviews » Παρουσίαση: Ασύρματο Ποντίκι Natec Genesis V55

Παρουσίαση: Ασύρματο Ποντίκι Natec Genesis V55

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Σε προηγούμενο οδηγό είχαμε παρουσιάσει το οικονομικό ασύρματο ποντίκι Natec Genesis GV44 για gaming. Όπως είχαμε αναφέρει, η σειρά Genesis διαθέτει άλλο ένα ασύρματο ποντίκι, το V55. Σε αυτόν τον οδηγό θα παρουσιάσουμε το επίσης οικονομικό Natec Genesis V55 και θα δούμε τις ομοιότητες και τις διαφορές των δύο συσκευών.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Natec Genesis

Όπως είχαμε αναφέρει και στο παρελθόν, η Natec είναι μία Πολωνική εταιρεία, η οποία μέσω της σειράς Genesis δημιουργεί προϊόντα στοχευμένα κυρίως σε gamers.

Με την έλευση του νέου έτους, η Natec Genesis ακολουθώντας τους ρυθμούς της τεχνολογικής βιομηχανίας, ήταν έτοιμη να παρουσιάσει νέα προϊόντα.

Αυτός είναι ο λόγος που την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου η Genesis συμμετείχε στη μεγαλύτερη έκθεση τεχνολογίας στον πλανήτη, τη CES 2017, όπου μεταξύ άλλων παρουσίασε τα νέα της προϊόντα.

Πριν από λίγο καιρό, η Genesis ξεκίνησε την υποστήριξη της πολωνικής σκηνής DOTA2.

Τώρα η εταιρεία έχει θέσει ακόμη μεγαλύτερους στόχους διεθνούς αναγνώρισης, καθώς αποφάσισε να γίνει χορηγός και της ομάδας της Ρουμανίας.

V55: Wireless Gaming Mouse

Η σειρά Genesis διαθέτει δύο ασύρματα gaming ποντίκια, το V55 και το GV44, το οποίο παρουσιάσαμε σε προηγούμενο οδηγό.

Παρουσίαση: Ασύρματο Ποντίκι Natec Genesis GV44

Το ποντίκι ίσως είναι ένα από τα πιο παραμελημένα μέρη ενός υπολογιστή. Όμως, ένα καλό mouse, εκτός από σωστή εργονομία και άνεση στη χρήση, μπορεί…

Αυτή τη φορά θα παρουσιάσουμε το Natec Genesis V55 και θα συγκρίνουμε τις δύο συσκευές μεταξύ τους. Σε πολλές περιπτώσεις παρουσιάζουν αρκετές ομοιότητες και θα σας παραπέμπουμε στην προηγούμενη παρουσίαση.

Πάμε να δούμε αναλυτικά τα χαρακτηριστικά του Natec Genesis V55.

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του Genesis V55, τα οποία αναφέρονται και στη σελίδα του κατασκευαστή, περιγράφονται παρακάτω.

Κουμπιά

Το Natec Genesis V55 ως ένα gaming mouse διαθέτει παραπάνω κουμπιά από ένα απλό ποντίκι, που αξιοποιούνται ποικιλοτρόπως στα παιχνίδια μας, και όχι μόνο.

Εκτός λοιπόν από τα συνηθισμένα δεξί-αριστερό κλικ και τη ροδέλα, θα βρούμε και πλαϊνά πλήκτρα.

Συνολικά είναι εφοδιασμένο με 7 κουμπιά, τα οποία υπόσχονται καλύτερη εμπειρία στο gaming, αφήνοντας τους αντιπάλους μας “πίσω”.

Μάλιστα διαθέτει ένα πλήκτρο άμεσης αντίδρασης, που σε συνθήκες gaming μας επιτρέπει για παράδειγμα να “πυροβολήσουμε” τρεις φορές με ένα μόνο κλικ.

Σε κανονικές συνθήκες, το συγκεκριμένο πλήκτρο αντικαθιστά το διπλό κλικ με μία μόνο κίνηση.

Αν και ο κατασκευαστής δεν αναφέρει το είδος των διακοπτών, υποθέτουμε ότι θα είναι Omron, καθώς τους χρησιμοποιούν και σε άλλα μοντέλα της εταιρείας.

Σε αυτό τη σημείο να αναφέρουμε ότι, αν και γίνεται αναφορά για προγραμματιζόμενα κουμπιά μέσω ειδικού λογισμικού, κάτι τέτοιο δεν υπάρχει πουθενά στο επίσημο site του κατασκευαστή.

Αισθητήρας

Το ασύρματο ποντίκι Natec Genesis V55 διαθέτει τον αισθητήρα Avago 3000. Ο Avago 3000 είναι ένας χαμηλής ισχύος οπτικός αισθητήρας για ασύρματες συσκευές.

Επίσης, διαθέτει αυτόματες λειτουργίες διαχείρισης ενέργειας, καθιστώντας τον ικανό να λειτουργήσει με μόλις μία AA μπαταρία.

Tο Genesis V55 δεν διαθέτει κάποιον διακόπτη on/off, καθώς μετά από κάποιο χρονικό διάστημα αδράνειας απενεργοποιείται αυτόματα.

Ο Avago 3000 είναι ικανός να ανιχνεύει κινήσεις υψηλής ταχύτητας – έως και 30 iPS και 20G. Αναλυτικά τις προδιαγραφές του αισθητήρα θα τις βρούμε εδώ.

Polling Rate

To Polling Rate της συσκευής ανέρχεται στα 125Hz, στα ίδια επίπεδα με του Genesis GV44.

FPS και DPI

Το Genesis V55 διαθέτει 2000 FPS (Frames Per Second) και ανάλυση αισθητήρα 2000 DPI (Dots Per Inch), ακριβώς όπως και το GV44. Αναλυτικές πληροφορίες για αυτά τα χαρακτηριστικά θα βρούμε εδώ.

Και εδώ το ασύρματο ποντίκι Natec Genesis V55 διαθέτει τρεις σκάλες DPI, 1000 – 1500 – 2000. Μπορούμε να επιλέξουμε όποια επιθυμούμε, απλά πατώντας το κόκκινο κουμπί που βρίσκεται στο πάνω μέρος της συσκευής.

Πατώντας το μία φορά θα έχουμε 1000DPI, δύο φορές 1500 DPI, και στις τρεις φορές ανεβαίνουμε στα 2000 DPI.

Όποιος είναι αρκετά παρατηρητικός, θα δει ένα led φωτάκι μέσα στη ροδέλα του mouse κάθε φορά που πατάει το κουμπί που αφορά το DPI. Εάν αναβοσβήσει μία φορά, έχουμε 1000DPI, και ούτω καθεξής.

Laser, εμβέλεια, διαστάσεις και βάρος

Το laser που διαθέτει το ποντίκι έχει χαρακτηριστικό κόκκινο χρώμα.

Επίσης να αναφέρουμε ότι το mouse είναι ικανό να λειτουργήσει σε διάφορους τύπους επιφανειών.

Η εμβέλεια της συσκευής μπορεί να φτάσει απροβλημάτιστα τα 10m.

Οι διαστάσεις του, 115 x 69 x 37, προδίδουν ένα κανονικό σε μέγεθος mouse, ενώ το βάρος του ανέρχεται στα 72g.

Unboxing και πρώτες εντυπώσεις

Η συσκευασία του Genesis V55 είναι ιδιαίτερη και παραπέμπει σε ένα premium ασύρματο ποντίκι για gaming.

Είναι αρκετά προσεγμένη και ανοίγει σαν βιβλίο για να δούμε το εσωτερικό της.

Στο παρελθόν η συσκευασία ήταν λίγο διαφορετική.Μέσα στη συσκευασία βρίσκονται τα παρελκόμενα, το ποντίκι, ο νανοδέκτης, μία θήκη μεταφοράς, μία μπαταρία ΑΑ, και οι οδηγίες.

Οι πρώτες εντυπώσεις από το mouse είναι πολύ καλές. Έχει εργονομικό σχεδιασμό και ωραία υφή, διαθέτοντας διαφορετικές ποιότητες πλαστικών στα ανάλογα σημεία (μαλακό, σκληρό, glossy).

Ο usb nano δέκτης του ποντικιού είναι επιχρυσωμένος, προσφέροντας καλύτερη επικοινωνία με τη συσκευή.

Ο δέκτης μπορεί να ενσωματωθεί στο ασύρματο mouse κάτω από το καπάκι της μπαταρίας, για ευκολότερη μεταφορά.

Τέλος, η θήκη μεταφοράς που έρχεται μέσα στη συσκευασία υπόσχεται ότι θα προστατέψει αλλά και θα δώσει το ανάλογο στυλ κατά τη μεταφορά του Genesis V55.

Να αναφέρουμε ότι το ποντίκι υποστηρίζει όλα τα σύγχρονα λειτουργικά συστήματα και είναι plug&play. Αυτό σημαίνει ότι μόλις τοποθετήσουμε τον δέκτη στη USB θύρα, η συσκευή είναι έτοιμη για χρήση.

Επίσης η συσκευή καλύπτεται από δύο χρόνια εγγύηση.

Το Genesis V55 σε λειτουργία

Όπως είπαμε και παραπάνω, το V55 έχει εργονομικό σχεδιασμό και “κουμπώνει” ωραία στο χέρι, προσφέροντας άνετη πολύωρη χρήση.

Όπως υποδηλώνει και το ανομοιόμορφο σχήμα του, το ποντίκι είναι κατασκευασμένο κυρίως για χρήση από δεξιόχειρες.

Τόσο το πάτημα των κουμπιών, όσο και η ροδέλα, αφήνουν μία καλή αίσθηση κατά τη χρήση.

Τα χαρακτηριστικά κλικ των πλήκτρων, αν και δεν είναι αθόρυβα, δεν μπορούμε να πούμε ότι είναι ιδιαίτερα ενοχλητικά, ώστε να αποσπάται η προσοχή μας.

Η απόκριση του mouse είναι ικανοποιητική, τόσο στα παιχνίδια, όσο και σε καθημερινές εργασίες.

Μάλιστα το πλήκτρο “άμεσης αντίδρασης” ήταν ιδιαίτερα χρήσιμο στις διάφορες καθημερινές μας δραστηριότητες.

Κόστος

To κόστος του Genesis V55 αυτή τη στιγμή ανέρχεται στα 20,90 € από ελληνικό κατάστημα.

Ανά διαστήματα μπορούμε να το βρούμε σε προσφορά σε πολύ χαμηλότερη τιμή.

Μάλιστα τα σχόλια όσων το έχουν αγοράσει είναι ιδιαίτερα θετικά.

Παράλληλα, εάν δεν μας ενδιαφέρει η ασύρματη λειτουργία, μπορούμε να βρούμε το ίδιο ποντίκι και ενσύρματο, σε πολύ χαμηλότερη τιμή.

Genesis V55 Vs Genesis GV44

Καθώς με αυτή την παρουσίαση καλύψαμε και τα δύο ασύρματα gaming ποντίκια της Natec Genesis, πάμε να ανακεφαλαιώσουμε και να κάνουμε μία σύγκριση, για να βοηθήσουμε τον ενδιαφερόμενο να αποφασίσει.

Εάν το σημαντικότερο για εμάς κριτήριο είναι το κόστος απόκτησης, τότε αυτό κυμαίνεται σχεδόν στα ίδια επίπεδα και στις δύο συσκευές (αυτή τη στιγμή το GV44 είναι ελαφρώς ακριβότερο).

Στο κομμάτι των τεχνικών χαρακτηριστικών όπως είδαμε, οι δύο συσκευές παρουσιάζουν πάρα πολλές ομοιότητες.

Οι βασικές διαφορές τους εντοπίζονται στον αριθμό των κουμπιών – το V55 έχει ένα παραπάνω, και στον αισθητήρα, με τον AVAGO A2080 να είναι ελαφρώς καλύτερος.

Επίσης να αναφέρουμε ότι το laser του αισθητήρα στο GV44 δεν είναι ορατό με το μάτι, σε αντίθεση με αυτό του V55.

Μία άλλη σημαντική διαφορά μεταξύ των δύο ποντικιών είναι το βάρος. Παρότι οι δύο συσκευές έχουν σχεδόν τις ίδιες διαστάσεις, το GV44, αν και ελάχιστα μικρότερο, είναι πιο βαρύ.

Το βάρος έχει ιδιαίτερη σημασία, ειδικά στο gaming, καθώς χρειαζόμαστε μία στιβαρή και σταθερή συσκευή.

Στην πράξη, εξαιτίας της κατασκευαστικής διαφοράς τους, οι αποκλίσεις στο βάρος δεν γίνονται ιδιαίτερα αισθητές.

Αν και το V55 φαίνεται πιο εργονομικά σχεδιασμένο, στο τέλος σημασία έχει τι θα βολέψει το διαφορετικό χέρι του κάθε χρήστη.

Συνολικά το V55 φαίνεται πιο premium, με επιχρυσωμένο δέκτη και θήκη μεταφοράς. Αντίθετα το GV44 είναι πιο στιβαρό και ίσως λίγο πιο ποιοτικό.

Σε κάθε περίπτωση όμως, δεν μπορούμε να αποφασίσουμε εμείς για εσάς. Και οι δύο συσκευές είναι αξιόλογες και σας τις προτείνουμε ανεπιφύλακτα.

Η επιλογή ενός ποντικιού είναι προσωπική υπόθεση και εάν δεν το δοκιμάσουμε με τα ίδια μας τα χέρια από κοντά, δύσκολα μπορούμε να αποφασίσουμε.

Σας άρεσε το ασύρματο ποντίκι Natec Genesis V55?

Σας άρεσε ή παρουσίαση του Genesis V55? Εάν το έχετε ήδη στην κατοχή σας ή εάν είστε μεταξύ αυτού και του GV44 και θέλετε βοήθεια για να αποφασίσετε, γράψτε μας στα σχόλια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED sale alert b10 x4 aa
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#320 - Δωρεάν VPN Edge, Πλήρη Αποσύνδεση Facebook, Κρυφό Μήνυμα Σε Εικόνα, Καρτούν Εικόνα Προφίλ
QuickSteps
GamingSteps#20240322 - Battle Royale Στο WoW, Ρεκόρ Χρηστών Για Το Stardew Valley, GDC Και IGF Awards 2024
GamingSteps