Home » Internet » Σύνθετη Αναζήτηση Google με τις πιο Έξυπνες Τεχνικές
Featured Έξυπνες Τεχνικές Για Να Κάνω Σύνθετη Αναζήτηση Google Α4

Σύνθετη Αναζήτηση Google με τις πιο Έξυπνες Τεχνικές

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Πόσο καλοί είμαστε στο Google? Οι περισσότεροι χρήστες γράφουν απλά μερικές λέξεις, και ύστερα προσπαθούν να εντοπίσουν αυτό που χρειάζονται ανάμεσα σε δεκάδες άσχετα αποτελέσματα. Όμως, ο χρήστης που γνωρίζει όλα τα κόλπα στη σύνθετη αναζήτηση Google, μπορεί να εντοπίσει με ακρίβεια τις σελίδες ακριβώς που ψάχνει, εύκολα, γρήγορα, και ξεκούραστα. Στον οδηγό θα δούμε έξυπνες τεχνικές που μπορούν να βελτιώσουν την εμπειρία μας στο Internet.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Τα μυστικά αναζήτησης Google που πρέπει να γνωρίζω

Ακόμα και αν χρησιμοποιούμε το Google πολλές φορές την ημέρα, πιθανότατα υπάρχουν πολλά που δεν γνωρίζουμε για τη μηχανή αναζήτησης.

FEATURED Γρήγορη Βελτίωση Εμφάνισης & Χρωμάτων Στα Widget Αναζήτησης Της Google
Βελτίωση Εμφάνισης & Χρωμάτων Στα Widget Αναζήτησης Google

Κάθε τόσο, όλοι τείνουμε να αλλάζουμε την εμφάνιση των αρχικών μας οθονών, βάζοντας μια νέα ταπετσαρία, κάποιο διαφορετικό θέμα, κ.α. Ωστόσο, ίσως αφήνουμε το ίδιο…

Η γνώση των μυστικών που υπάρχουν στην σύνθετη αναζήτηση Google θα μας βοηθήσει να βρίσκουμε πολύ πιο εύκολα και γρήγορα όλες τις κρυφές πληροφορίες που ζητάμε, και ταυτόχρονα να βελτιώσουμε τις δεξιότητές μας με την ελάχιστη δυνατή προσπάθεια και χρόνο.

Αποτελέσματα που να MHN περιέχουν μια λέξη

Ας πούμε πως κάνουμε αναζήτηση για free antivirus. Τα δύο πρώτα αποτελέσματα είναι για το Avast.

Σύνθετη Αναζήτηση Google 1m

Αν όμως για κάποιο λόγο θέλουμε όλες τις σελίδες που αναφέρονται σε δωρεάν antivirus αλλά να μην περιέχουν το Avast, αρκεί να γράψουμε στην αναζήτηση: -Avast.

Σύνθετη Αναζήτηση Google 1mm

Μπορούμε να εξαιρέσουμε και άλλες λέξεις, βάζοντας την παύλα “–” μπροστά από την καθεμία, χωρίς κενό.

τι να ψαξω στο ιντερνετ 1a

Δεν πειράζει και αν γράψουμε κάποιο γράμμα λάθος, όπως το -mcaffe στο παράδειγμα μας. Ο αλγόριθμος είναι εξαιρετικά επιδέξιος στην επιστροφή των πληροφοριών και θα το διορθώσει από μόνος του.

Ή τη μία λέξη ή την άλλη

Η αναζήτηση της μορφής (λέξη) OR (λέξη) θα μας επιστρέψει περισσότερα αποτελέσματα, γιατί αρκεί μία σελίδα να περιέχει μία από τις δύο λέξεις τις αναζήτησης για να εμφανιστεί σαν αποτέλεσμα.

Αν δηλαδή ψάξουμε για Ferrari OR Fiat, θα έχουμε στα αποτελέσματα σελίδες που αναφέρουν μόνο τη Ferrari, σελίδες που αναφέρουν μόνο τη Fiat, ή και τα δύο.

Αρκεί να θυμόμαστε πως το OR πρέπει να είναι γραμμένο αποκλειστικά με κεφαλαία γράμματα για να λειτουργήσει.

Αποτελέσματα από ένα συγκεκριμένο site

Πολλά site έχουν ενσωματωμένη δυνατότητα αναζήτησης. Μπορούμε όμως να κάνουμε αναζήτηση αποκλειστικά σε ένα συγκεκριμένο site μέσα από το Google.

Για παράδειγμα, αν θέλουμε να βρούμε πληροφορίες για antivirus στο pcsteps.gr, αρκεί να γράψουμε site:pcsteps.gr antivirus

Σύνθετη Αναζήτηση Google 1mmα

Επίσης, αν γράψουμε site:.gr και μια αναζήτηση, θα μας επιστρέψει αποτελέσματα αποκλειστικά από sites με κατάληξη .gr.

Αναζήτηση παρόμοιων ιστοσελίδων

Αν θέλουμε να βρούμε παρόμοια site, απλά πληκτρολογούμε το related:

Σύνθετη Αναζήτηση Google 10νaααa

Για παράδειγμα, αν γράψουμε related:ebay.com, η αναζήτηση θα μας επιστρέψει αποτελέσματα με υπηρεσίες που είναι παρόμοιες με το eBay.

Σύνθετη αναζήτηση Google με προσαρμοσμένο εύρος ημερομηνιών

Με τη σύνθετη αναζήτηση Google μπορούμε να περιορίσουμε τα αποτελέσματα που αφορούν παλαιότερες ημερομηνίες όπου ενδεχομένως αυτές οι πληροφορίες μπορεί να είναι απαρχαιωμένες ή ακόμη και να μην ισχύουν.

Σε αυτή την περίπτωση, το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να περιορίσουμε τα αποτελέσματα σε ώρες, εβδομάδες, μήνες, ή ένα προσαρμοσμένο εύρος ημερομηνιών.

Έτσι, αφού κάνουμε την αναζήτηση, πατάμε στην επιλογή “Εργαλεία” επάνω δεξιά…

…και πατώντας στο προεπιλεγμένο “Οποιαδήποτε στιγμή”, θα ανοίξει ένα αναπτυσσόμενο μενού όπου μπορούμε να φιλτράρουμε το χρονικό εύρος των αποτελεσμάτων.

Μπαλαντέρ

Κάνοντας αναζήτηση με μία φράση που περιέχει τον χαρακτήρα, θα μας επιστραφούν αποτελέσματα που θα περιέχουν διαφορετικές λέξεις στη θέση του.

Για παράδειγμα, ας πούμε πως θέλουμε να φάμε κάτι με κιμά, αλλά δεν ξέρουμε τι. Με την παρακάτω αναζήτηση, θα έχουμε διαφορετικές συνταγές:

Σύνθετη Αναζήτηση Google 10νaα

Χρονικό διάστημα

Αυτή η σύνθετη αναζήτηση Google μας επιτρέπει να βρούμε δημοσιεύσεις που έγιναν συγκεκριμένες ημερομηνίες. Για παράδειγμα: Τελικός κυπέλου 2000..2004

Σύνθετη Αναζήτηση Google 1mmαα

Απλά πρέπει να θυμόμαστε πως βάζουμε δύο τελείες ανάμεσα στις ημερομηνίες, όχι τρεις.

Τύπος αρχείου

Αν δεν θέλουμε να βρούμε απαραίτητα σελίδα, αλλά έναν συγκεκριμένο τύπο αρχείου, μπορούμε να το ορίσουμε με το filetype: και την κατάληξη. Σε πολλές περιπτώσεις αρκεί και σκέτη η κατάληξη, π.χ. :pdf.

Αυτή η σύνθετη αναζήτηση Google με το filetype:pdf είναι συνήθως πολύ χρήσιμη, ιδίως αν ψάχνουμε μία επιστημονική δημοσίευση, ένα εμπεριστατωμένο πόνημα, μια επίσημη έρευνα, κ.λ.π.

Απευθείας λήψη αρχείων

Με τη σύνθετη αναζήτηση Google μπορούμε να κατεβάσουμε οποιοδήποτε αρχείο ppt, pdf, doc, κ.λ.π, χρησιμοποιώντας την κατάληξη του αρχείου στην αναζήτηση.

Σύνθετη Αναζήτηση Google 10νa

Για παράδειγμα, η αναζήτηση Windows 10 filetype:ppt θα έχει ως αποτέλεσμα όλα τα σχετικά αρχεία παρουσιάσεων powerpoint για αυτό το θέμα. Απλά επιλέγουμε όποιο θέλουμε και θα ξεκινήσει άμεσα η λήψη του.

Αναζήτηση μόνο με λέξεις κλειδιά

Εάν ξεκινήσουμε την αναζήτηση με το allinurl:, η Google περιορίζει τα αποτελέσματα σε αυτά που περιέχουν μόνο τους όρους που θέσαμε.

Για παράδειγμα, το allinurl: google faq, θα επιστρέψει μόνο σελίδες που περιέχουν τις λέξεις “google” και “faq” στη διεύθυνση URL.

Γρήγορες μετατροπές νομισμάτων

Η σύνθετη αναζήτηση Google μπορεί να μας βοηθήσει να κάνουμε ό,τι μετατροπές θέλουμε, χωρίς να χάνουμε χρόνο ανατρέχοντας σε κάποιο ειδικευμένο site ή αριθμομηχανή.

Για παράδειγμα, αν θέλουμε μια ενημερωμένη μετατροπή νομίσματος σε ευρώ, δεν έχουμε παρά να πληκτρολογήσουμε το ποσό που θέλουμε.

αναζητηση λεξης σε ιστοσελιδα

Η σύνθετη αναζήτηση Google θα μας εμφανίσει το αποτέλεσμα μαζί με έναν διαδραστικό υπολογιστή για περαιτέρω μετατροπή.

Άμεσοι μαθηματικοί υπολογισμοί

Παρομοίως, μπορούμε να κάνουμε βασικούς υπολογισμούς απευθείας στη γραμμή αναζήτησης. Για παράδειγμα, στον πολλαπλασιασμό βάζουμε το αγγλικό x ή το *.

Επιπλέον, μπορούμε άμεσα να υπολογίσουμε ποσοστά, να λύσουμε εξισώσεις…

Σύνθετη Αναζήτηση Google α

…ακόμα και να δημιουργήσουμε μεταβλητές με διαδραστικές και τρισδιάστατες απεικονίσεις.

Σύνθετη Αναζήτηση Google αα

Υπολογισμός ώρας

Ο υπολογισμός της διαφοράς ώρας είναι άμεσος με την αναζήτηση της Google, με την έννοια ότι δεν χρειάζεται να κάνουμε παραπάνω κλικ. Απλά πληκτρολογούμε time και την τοποθεσία που θέλουμε στα ελληνικά ή όποια άλλη γλώσσα.

Αν βάλουμε ώρα και όχι time, θα χρειαστεί ένα κλικ ακόμη.

Παρομοίως, μπορούμε άμεσα να μάθουμε πότε ο ήλιος θα ανατείλει ή θα δύσει στην χώρα μας ή όποια άλλη χώρα επιλέξουμε.

Σύνθετη Αναζήτηση Google 10ν

Για την Ελλάδα, απλά πληκτρολογούμε: Ανατολή δύση ήλιου. Για άλλες χώρες βάζουμε και το όνομα της περιοχής.

Αναζήτηση εικόνας

Η Google υποστηρίζει τις αναζητήσεις εικόνας στα περισσότερα προγράμματα περιήγησης. Αυτή η λειτουργία μας επιτρέπει να ανεβάσουμε μια φωτογραφία και να βρούμε πληροφορίες για αυτό το αρχείο εικόνας.

Για παράδειγμα, αν ανεβάσουμε μια εικόνα ενός αξιοθέατου από κάποιον φάκελο μας στο PC, η Google θα την αναγνωρίσει και θα μας δώσει πολλές σχετικές πληροφορίες. Αρκεί να σύρουμε το αρχείο στο σχετικό πεδίο “Εικόνες”.

Αναζήτηση τάσεων Google

Αναρωτηθήκατε ποτέ τι ψάχνουν οι άλλοι άνθρωποι? Το Google Trends μας επιτρέπει να δούμε τα δημοφιλή αποτελέσματα Google και να συγκρίνουμε όρους αναζήτησης.

Παρότι χρησιμοποιείται κυρίως από επαγγελματίες, μπορεί επίσης να είναι διασκεδαστικό αν θέλουμε να δούμε ποια θέματα είναι δημοφιλή στην περιοχή μας.

Σύνθετη Αναζήτηση Google 10νaααaμ

Απόκρυψη άσεμνων αποτελεσμάτων

Αν έχουμε μικρά παιδιά που χρησιμοποιούν κάποιον υπολογιστή, μπορούμε να ενεργοποιήσουμε την απόκρυψη άσεμνων αποτελεσμάτων στην αναζήτηση Google.

Σύνθετη Αναζήτηση Google 10νaααaμα

Σε αυτή την περίπτωση, απλά πατάμε στο εικονίδιο των ρυθμίσεων στα δεξιά και επιλέγουμε τη σχετική ένδειξη. Φυσικά, αυτό μπορεί να το αλλάξει το παιδί αν γνωρίζει τα κατατόπια στον browser.

Για μια πιο ισχυρή λύση, μπορούμε να ανατρέξουμε στον οδηγό μας για τις καλύτερες μεθόδους γονικού ελέγχου.

Διασκεδαστική αναζήτηση

Εκτός από τα παραγωγικά κόλπα στη σύνθετη αναζήτηση Google, υπάρχουν και τα διασκεδαστικά κόλπα που μπορούμε να δείξουμε στους φίλους μας για να κάνουμε πλάκα.

Για παράδειγμα, αν πληκτρολογήσουμε Askew στην αναζήτηση οι φίλοι θα απορήσουν στα σίγουρα με αυτό που θα δουν.

Με το do a barrel roll θα δούμε ότι η σελίδα θα περιστραφεί δύο φορές και μετά θα επιστρέψει στην αρχική της θέση.

Πληκτρολογώντας το Google Gravity, θα μας ανακατευθύνει σε ένα από τα διασκεδαστικά πειράματα του Chrome που πραγματοποιήθηκε από την Hi-Res.

Με το Google Sky μπορούμε να πετάξουμε στο διάστημα και να δούμε ουράνια αντικείμενα, όπως αστερισμούς, γαλαξίες, πλανήτες, το φεγγάρι, κ.λ.π.

Με το Animal sounds μπορούμε να ακούσουμε όλους τους ήχους των ζώων, ενώ με το Atari Breakout θα παρατηρήσουμε ότι όλες οι εικόνες Google θα μετατραπούν αναλόγως, έτσι ώστε να παίξουμε το παιχνίδι.

Εσείς ξέρετε άλλα κόλπα στη σύνθετη αναζήτηση Google?

Οι παραπάνω μέθοδοι μπορούν να συνδυαστούν μεταξύ τους, για ακόμα πιο εξειδικευμένα αποτελέσματα. Μπορεί δηλαδή κανείς να ψάξει για ένα αρχείο PDF που να είναι δημοσιευμένο στο site ενός συγκεκριμένου πανεπιστημίου, που να περιέχει μία φράση αλλά να μην περιέχει μια άλλη.

Αν έχετε κάποια μέθοδο αναζήτησης που χρησιμοποιείτε και δεν την έχουμε αναφέρει, μπορείτε να μας γράψετε στα σχόλια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED sale alert b10 x4 aa
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#320 - Δωρεάν VPN Edge, Πλήρη Αποσύνδεση Facebook, Κρυφό Μήνυμα Σε Εικόνα, Καρτούν Εικόνα Προφίλ
QuickSteps
GamingSteps#20240322 - Battle Royale Στο WoW, Ρεκόρ Χρηστών Για Το Stardew Valley, GDC Και IGF Awards 2024
GamingSteps