Home » Software » Παιχνίδια » 10 Κορυφαία Τρομακτικά Παιχνίδια Και Πώς Να τα Παίξω Δωρεάν
Κορυφαία Τρομακτικά Παιχνίδια Για Δωρεάν Gaming Στο PC

10 Κορυφαία Τρομακτικά Παιχνίδια Και Πώς Να τα Παίξω Δωρεάν

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Ο άνθρωπος είναι το μόνο ζωικό είδος το οποίο όχι μόνο επιδιώκει να νιώσει φόβο, αλλά συχνά είναι διατεθειμένος να πληρώσει για αυτό. Από βιβλία θρίλερ και ταινίες τρόμου, μέχρι roller coaster, bungee jumping, και πτώσεις με αλεξίπτωτο, αρκετοί από εμάς απολαμβάνουμε να προκαλούμε το ένστικτο της αυτοσυντήρησης, με μόνη ανταμοιβή τον αυξημένο καρδιακό παλμό και την έκκριση αδρεναλίνης. Στον οδηγό θα δούμε τα καλύτερα τρομακτικά παιχνίδια των τελευταίων ετών και πώς μπορούμε να τα παίξουμε δωρεάν στο PC.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Τρομακτικά παιχνίδια για γερά νεύρα και πώς να τα παίξω δωρεάν

Είναι γεγονός ότι το χαρακτηριστικό της αναζήτησης νέων και πιθανόν τρομακτικών εμπειριών (sensation seeking) και στο gaming, έχουν μεγάλο αντίκτυπο σε πολλούς χρήστες.

Παρότι ο έντονος κίνδυνος ή ο φόβος του θανάτου είναι εικονικός, η διαφορά με τις ταινίες τρόμου είναι ότι στα videogames υπάρχει μεγαλύτερη και πιο άμεση ταύτιση με τους χαρακτήρες, καθώς όλα εξαρτώνται από τις δικές μας ενέργειες.

Επιπλέον, τα τρομακτικά παιχνίδια μπορούν να επιδράσουν ακόμη περισσότερο στην ψυχολογία μας, καθώς είναι βέβαιο ότι θα επέλθει το φρικτό μοιραίο σε κάποιο σημείο του παιχνιδιού.

Έτσι, θα χρειαστεί να βιώσουμε ξανά αυτήν την αγωνία αρκετές φορές, έως ότου καταφέρουμε να ξεφύγουμε από τον φρικιαστικό κίνδυνο που μας επιφυλάσσει το gameplay σε εκείνο το σημείο.

Δωρεάν τρομακτικά παιχνίδια 1μ

Για κάποιον που δεν έχει ξαναδοκιμάσει να παίξει τρομακτικά παιχνίδια, υπάρχει σίγουρα η πιθανότητα να μην του αρέσουν.

Σε αυτή την περίπτωση είναι χρήσιμη η πλατφόρμα του Zona, που μας επιτρέπει να δοκιμάσουμε σχεδόν όλα τα παιχνίδια δωρεάν, και αν μας αρέσουν μπορούμε να επιλέξουμε να τα αγοράσουμε στο Steam για να υποστηρίξουμε τους δημιουργούς.

Όλα τα Παιχνίδια Δωρεάν στα Windows, Για Δοκιμή Πριν την Αγορά

Πολλοί από εμάς, πριν αγοράσουμε ένα PC game, θα θέλαμε να δούμε από πρώτο χέρι αν μας αρέσει ή όχι. Ενώ θα βρούμε περιορισμένα δωρεάν…

Έτσι, στον οδηγό επιλέξαμε τα καλύτερα από αυτά τα videogames τρόμου, και είναι στην διακριτική μας ευχέρεια να επιλέξουμε από ποια πλατφόρμα θα τα κατεβάσουμε. Η σειρά που εμφανίζονται είναι τυχαία.

Observer: System Redux

  • Ημερομηνία πρώτης κυκλοφορίας: Αύγουστος 2017 – Νοέμβριος 2020
  • Sci-Fi βιντεοπαιχνίδι τρόμου
  • Μηχανή παιχνιδιού: Unreal Engine 4
  • Το 92% των χρηστών δήλωσε ότι του άρεσε αυτό το παιχνίδι

Το Observer δεν είναι τρομακτικό με τη συμβατική έννοια του όρου, καθώς πρόκειται για ένα ψυχεδελικό θρίλερ πρώτου προσώπου. Φυσικά, προσφέρει αρκετές φρικιαστικές σκηνές, αλλά και ωραία γραφικά νέας γενιάς.

Aκολουθούμε τον Daniel Lazarski, έναν ντετέκτιβ -παρατηρητή μιας ειδικής αστυνομικής μονάδας της Κρακοβίας σε έναν σκοτεινό “Cyberpunk” κόσμο στο μακρινό έτος 2084.

Ο χαρακτήρας μας μπορεί να τοποθετήσει εμφυτεύματα στον εγκέφαλο των νεκρών θυμάτων με μια συσκευή γνωστή ως Dream Eater. Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να ξαναζήσουμε τις τελευταίες στιγμές τους, να εξερευνήσουμε τους φόβους τους, και να εντοπίσουμε τους δολοφόνους.

Δωρεάν τρομακτικά παιχνίδια 1μμ

Επιπλέον, για σκοπούς ανάκρισης, το Dream Eater μας βοηθά να εισβάλουμε στο μυαλό των υπόπτων για να εντοπίσουμε ενοχοποιητικές ενδείξεις. Οτιδήποτε ένιωθαν, σκέφτηκαν, ή θυμόντουσαν, μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε ως αποδεικτικό στοιχείο για να εξιχνιάσουμε το έγκλημα.

Η επανασχεδιασμένη και βελτιωμένη έκδοση του Observer: System Redux που κυκλοφόρησε το 2020, διατίθεται περί τα 29 ευρώ στο Steam.

Δωρεάν τρομακτικά παιχνίδια 1μμm

Η original έκδοση του 2017 διατίθεται δωρεάν στο Zona.

Alien: Isolation

  • Ημερομηνία πρώτης κυκλοφορίας: 6 Οκτωβρίου 2014
  • Sci-Fi βιντεοπαιχνίδι τρόμου και επιβίωσης
  • Το 95% των χρηστών δήλωσε ότι του άρεσε αυτό το παιχνίδι

Όταν κυκλοφόρησε το Alien: Isolation το 2014, θεωρήθηκε ως ένα από τα πιο τρομακτικά παιχνίδια εκείνης της χρονιάς.

Αυτό το οφείλει ως επί το πλείστον στο gameplay του, το οποίο δεν μας δίνει τη δυνατότητα να αποκτήσουμε βαρύ και εξωτικό οπλισμό, έτσι ώστε να νοιώσουμε ότι έχουμε το πάνω χέρι.

Αντ' αυτού, εισερχόμαστε σε μια τρομακτική καταδίωξη από το πιο επιθετικό και άγριο εξωγήινο ον, που πολλοί από εμάς έχουμε δει στις ταινίες, το Xenomorph.

Η αγωνία και ο τρόμος εντείνονται περισσότερο καθώς έχουμε περιορισμένη ορατότητα λόγω των καπνών που βγαίνουν ακατάπαυστα από τους αεραγωγούς του σκοτεινού και ανατριχιαστικού διαστημικού σταθμού Sevastopol.

Μόλις το Xenomorph αρχίσει να μας καταδιώκει, δεν θα αργήσει να εμφανιστεί εκείνη η αγχωτική στιγμή που θα συνειδητοποιήσουμε ότι είναι άτρωτο από τα περισσότερα όπλα μας.

To Alien: Isolation διατίθεται περί τα 19 ευρώ στο Steam, ενώ είναι εντελώς δωρεάν στο Zona.

Δωρεάν τρομακτικά παιχνίδια 1μμmmm

Outlast / Outlast 2

  • Ημερομηνία πρώτης κυκλοφορίας: 4 Σεπτεμβρίου 2013 – 24 Απριλίου 2017
  • Βιντεοπαιχνίδι τρόμου και επιβίωσης πρώτου προσώπου
  • Μηχανή παιχνιδιού: Unreal Engine 3
  • Το 95% των χρηστών δήλωσε ότι του άρεσε αυτό το παιχνίδι

Το Outlast θεωρείται ένα από τα πιο τρομακτικά παιχνίδια πρώτου προσώπου. Έχει κάνει ακόμη και έμπειρους gamers να πετάγονται από τις καρέκλες τους, λόγω της τεχνικής των jump scares στο τεταμένο και φρικιαστικό game.

Το παιχνίδι μας μεταφέρει στα απομονωμένα όρη του Κολοράντο. Αναλαμβάνουμε τον ρόλο ενός δημοσιογράφου που ερευνά για φρικιαστικά πειράματα πάνω σε ανθρώπους σε ένα απόκοσμο άσυλο, το Massive Asylum.

Από εκεί και μετά, προσπαθούμε να αποφύγουμε τους ψυχικά διαταραγμένους ασθενείς που περιφέρονται με άγριες διαθέσεις στις σκοτεινές αίθουσες του ασύλου.

Συνεχώς θα τρέχουμε, θα κρυβόμαστε, και θα νοιώθουμε ανυπεράσπιστοι, καθώς ανακαλύπτουμε τον φρικιαστικό κίνδυνο που καραδοκεί σε κάθε γωνία από τους φρενοβλαβείς που κατοικούν στο άσυλο.

Δωρεάν τρομακτικά παιχνίδια 3μ

Ο φύλακας άγγελός μας στο Outlast έρχεται με τη μορφή κάμερας που διαθέτει νυχτερινή όραση. Μεγάλο μέρος του gameplay είναι στο απόλυτο σκοτάδι, οπότε θα βλέπουμε τη φρίκη μέσω ενός φωτεινού πράσινου φακού.

Το Outlast 2 κυκλοφόρησε το 2017 και είναι sequel του Outlast. Βρίσκεται στο ίδιο μήκος κύματος με το πρώτο παιχνίδι, αλλά με διαφορετικούς χαρακτήρες και διαφορετικό φρικιαστικό περιβάλλον στην έρημο της Αριζόνα.

Τα Outlast / Outlast 2 διατίθενται περί τα 16 και 24 ευρώ αντίστοιχα στο Steam, ενώ αμφότερα είναι εντελώς δωρεάν στο Zona.

Δωρεάν τρομακτικά παιχνίδια 3μμ

Little Nightmares

  • Ημερομηνία πρώτης κυκλοφορίας: 27 Απριλίου 2017
  • Διαδραστικό βιντεοπαιχνίδι τρόμου και επιβίωσης
  • Το 96% των χρηστών δήλωσε ότι του άρεσε αυτό το παιχνίδι

Το Little Nightmares δεν θεωρείται ότι είναι από τα πολύ τρομακτικά παιχνίδια με την συμβατική έννοια του όρου, καθώς είναι μοναδικό στο είδος του. Τα ξένα ειδικά site, όπως το IGN και το Metacritic, το περιγράφουν ως ένα 2D stealth puzzle game.

Ωστόσο, το gameplay του είναι μια σκοτεινή και παράξενη ιστορία που θα μας φέρει αντιμέτωπους με τους πιο ανομολόγητους φόβους της παιδικής μας ηλικίας.

Θα βοηθήσουμε ένα μικροσκοπικό χαρακτήρα, που ονομάζεται Six, να ξεφύγει από το “The Maw”, ένα τεράστιο, μυστηριώδες σκάφος το οποίο κατοικείται από καταραμένες ψυχές που αναζητούν το επόμενο γεύμα τους.

Τα Little Nightmares διατίθεται περί τα 19 ευρώ στο Steam, ενώ είναι εντελώς δωρεάν στο Zona.

The Evil Within 2

  • Ημερομηνία πρώτης κυκλοφορίας: 13 Οκτωβρίου 2017
  • Bιντεοπαιχνίδι τρόμου και επιβίωσης τρίτου προσώπου
  • Το 95% των χρηστών δήλωσε ότι του άρεσε αυτό το παιχνίδι

Το Evil Within 2 θεωρείται ως ένα από τα καλά παιχνίδια τρόμου. Έχει ένα φιλόδοξο, πραγματικά τεταμένο, και μερικές φορές σκληρό gameplay που δίνει την αίσθηση ότι αποτελείται από δύο εντελώς ξεχωριστές ιστορίες, ή μια καλύτερη από την άλλη.

Στο παιχνίδι είμαστε ο ντετέκτιβ Sebastian Castellanos και θα μας δοθεί η ευκαιρία να σώσουμε την κόρη μας. Όμως, πρέπει να μπούμε σε έναν κόσμο γεμάτο εφιάλτες και σκοτεινά μυστικά.

Δωρεάν τρομακτικά παιχνίδια 5μμ

Τρομακτικές απειλές αναδύονται από κάθε γωνιά της κάποτε ειδυλλιακής πόλης, όπου θα αντιμετωπίσουμε περίεργες σκιές και τέρατα που υπόσχονται λεηλασία ή θάνατο.

Το Evil Within 2 διατίθεται περί τα 29 ευρώ στο Steam, ενώ είναι εντελώς δωρεάν στο Zona.

SOMA

  • Ημερομηνία πρώτης κυκλοφορίας: 22 Σεπτεμβρίου 2015
  • Sci-Fi παιχνίδι τρόμου πρώτου προσώπου.
  • Το 93% των χρηστών δήλωσε ότι του άρεσε αυτό το παιχνίδι

Το SOMA είναι ένα από τα πιο τρομακτικά παιχνίδια επιστημονικής φαντασίας, στο οποίο θα αντιμετωπίσουμε θεμελιώδη ερωτήματα για τη συνείδηση και τη σχέση του νου και του σώματος.

Ο χαρακτήρας μας, ο Simon, ξυπνά πάνω σε ένα ερειπωμένο, εγκαταλελειμμένο ερευνητικό κέντρο στον πυθμένα του ωκεανού. Πολύ σύντομα θα εμφανιστούν παράξενα περιστατικά, και η εγκατάσταση μετατρέπεται σε χάος.

Στο παιχνίδι θα συναντήσουμε μια ποικιλία από τρομακτικά πλάσματα – ρομπότ που έχουν μολυνθεί από μια προηγμένη και ιδιαίτερα επικίνδυνη τεχνητή νοημοσύνη, και μιλούν και συμπεριφέρονται ως ευφυή όντα και όχι ως μηχανές.

Όταν τα πράγματα θα αρχίσουν να παίρνουν άσχημη τροπή, τότε συνειδητοποιούμε ότι είμαστε χωρίς όπλα και η απόδραση από τις κλειστοφοβικές εγκαταστάσεις φαίνεται πρακτικά αδύνατη.

Ένα από τα θετικά του παιχνιδιού είναι ότι τα σημεία ελέγχου (Checkpoints) είναι αρκετά συχνά. Επίσης, εάν έχουμε αρκετή υγεία, θα ξυπνήσουμε στο ακριβές σημείο όπου μας επιτέθηκαν τα ευφυή τέρατα, και έτσι θα είμαστε ολοένα και πιο κοντά στον στόχο μας.

Το SOMA διατίθεται περί τα 28 ευρώ στο Steam, και είναι εντελώς δωρεάν στο Zona.

Cry of Fear

  • Ημερομηνία επίσημης κυκλοφορίας: 25 Μαρτίου 2013
  • Bιντεοπαιχνίδι τρόμου και επιβίωσης πρώτου προσώπου
  • Το 96% των χρηστών δήλωσε ότι του άρεσε αυτό το παιχνίδι

To Cry of Fear αρχικά ήταν ένα mod για το θρυλικό Half-Life το 2012, αλλά τον επόμενο χρόνο κυκλοφόρησε ως αυτόνομο videogame.

Παρότι είναι το πιο παλιό από όλα τους τίτλους του οδηγού, θεωρείται ακόμη και στις μέρες μας ως ένα από τα πολύ καλά παιχνίδια τρόμου και επιβίωσης.

Δωρεάν τρομακτικά παιχνίδια 5μμλ

Θα βρεθούμε σε μια έρημη πόλη γεμάτη φρικτά πλάσματα και εφιαλτικές ψευδαισθήσεις.

Αναλαμβάνουμε τον ρόλο ενός νεαρού άντρα που αναζητά απεγνωσμένα απαντήσεις μέσα στη κρύα σκανδιναβική νύχτα, σε μια επικίνδυνη διαδρομή που οδηγεί σε απρόβλεπτες και παρανοϊκές καταστάσεις.

Δωρεάν τρομακτικά παιχνίδια 5μμλλ

Το Cry of Fear είναι μόλις 1.5GB, και διατίθεται εντελώς δωρεάν στο Steam και στο Zona.

Darkwood

  • Ημερομηνία επίσημης κυκλοφορίας: 18 Αυγούστου 2017
  • Bιντεοπαιχνίδι τρόμου και επιβίωσης τρίτου προσώπου
  • Το 95% των χρηστών δήλωσε ότι του άρεσε αυτό το παιχνίδι

Το παιχνίδι κυκλοφόρησε για πρώτη φορά μέσω του Steam Early Access στις 24 Ιουλίου 2014, αλλά η τελική πλήρη έκδοση παιχνιδιού για Windows, macOS, και Ubuntu, κυκλοφόρησε το 2017.

Το Darkwood είναι ένας συνδυασμός RPG και Roguelike με σουρεαλιστικά στοιχεία τρόμου και περιπέτειας. Θα βρεθούμε μέσα σε μυστηριώδη δάση του Σοβιετικού Μπλοκ.

Ο φόβος του άγνωστου επικρατεί σε όλο το παιχνίδι και είναι ζωτικής σημασίας να παραμείνουμε ζωντανοί κατά τη διάρκεια της νύχτας. Ειδάλλως, αν δεν τα καταφέρουμε, θα ξυπνήσουμε το επόμενο πρωί χωρίς να λάβουμε κανένα μπόνους.

Το Darkwood διατίθεται με ένα σχετικά μικρό ποσό στο Steam, και είναι εντελώς δωρεάν στο Zona.

Δωρεάν τρομακτικά παιχνίδια 5μμλλl

Amnesia: Rebirth

  • Ημερομηνία πρώτης κυκλοφορίας: 20 Οκτωβρίου 2020
  • Βιντεοπαιχνίδι τρόμου και επιβίωσης πρώτου προσώπου
  • Το 89% των χρηστών δήλωσε ότι του άρεσε αυτό το παιχνίδι

Στο Amnesia: Rebirth ξεκινάμε με τη φρικτή συντριβή του αεροπλάνου μας στην αχανή και αφιλόξενη έρημο Σαχάρα της Αλγερίας. Αναλαμβάνουμε τον χαρακτήρα της Tasi Trianon, ξυπνώντας μέσα στα συντρίμμια.

Εκτός από την αμνησία που παθαίνουμε λόγω του δυστυχήματος, μια μυστηριώδης παρενέργεια μας προκαλεί ανά διαστήματα μια ανεξέλεγκτη οργή, και ενώ παλεύουμε να βρούμε την άκρη στο ερημικό τοπίο, πρέπει ταυτόχρονα να αντιμετωπίσουμε τα φρικτά πλάσματα που αρχίζουν και εμφανίζονται.

Το Amnesia: Rebirth διατίθεται περί τα 25 ευρώ στο Steam, και είναι εντελώς δωρεάν στο Zona.

Εσείς με ποιο παιχνίδι έχετε τρομάξει τελευταία?

Αν θέλετε να μοιραστείτε την δικιά σας εμπειρία, ή θέλετε να προτείνετε και άλλα τρομακτικά παιχνίδια που θεωρείτε ότι αξίζουν, μπορείτε να μας γράψετε στα σχόλια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

featured sale alert τελικο_x4
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#322 - Λογαριασμός Google Χωρίς Gmail, Δημιουργία Εικόνων Με Το Copilot, Καταμέτρηση Λέξεων
QuickSteps
GamingSteps#20240413 - Αναστάτωση Προκάλεσε Η Σειρά Fallout, The Rogue Prince of Persia, BAFTA Games Awards 2024
GamingSteps