Home » Smartphones-Tablets » GCam 8.7 V2: Πώς Αποκτώ Τη Νέα Google Camera Των Pixel 7 Pro Σε Όλα Τα Android Κινητά
featured GCam 8.7 V2 Πώς Αποκτώ Τη Νέα Google Camera Των Pixel 7 Pro Σε Όλα Τα Κινητά A3

GCam 8.7 V2: Πώς Αποκτώ Τη Νέα Google Camera Των Pixel 7 Pro Σε Όλα Τα Android Κινητά

Οι περισσότεροι από εμάς θα γνωρίζουμε ότι τα κινητά Pixel της Google θεωρούνται πως έχουν την καλύτερη κάμερα στα smartphone. Αυτό το οφείλουν στην GCam που διατίθεται αποκλειστικά μόνο στις συσκευές της αμερικανικής εταιρείας. Δείτε πώς μπορούμε να βελτιώσουμε θεαματικά την ποιότητα της φωτογραφίας στο κινητό μας αποκτώντας νόμιμα και δωρεάν την GCam.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Τι είναι η GCam

H Google Camera, γνωστή και ως Google Camera Mod ή GCam, είναι μια εφαρμογή που εμφανίστηκε το 2014 με την κυκλοφορία του πρώτου τηλεφώνου Pixel της Google.

Παρότι τα Pixel δεν διαθέτουν το πιο προηγμένο υλικό κάμερας που θα δούμε σε άλλα κορυφαία smartphone, είναι γνωστό ότι παράγουν μερικές από τις καλύτερες φωτογραφίες για φορητές συσκευές.

Αυτό οφείλεται στις προηγμένες λειτουργίες της GCam που αναβαθμίζουν αισθητά την ποιότητα της φωτογραφίας, τόσο σε λήψεις ημέρας, όσο και στις νυχτερινές λήψεις.

GCam 1

Οι καλύτερες λειτουργίες

Ιδίως η νυχτερινή όραση, είναι από τις πιο συναρπαστικές δυνατότητες της εφαρμογής, καθώς τραβάει εξαιρετικές λήψεις ακόμα και σε περιβάλλοντα πολύ χαμηλού φωτισμού. Μπορούμε να πούμε ότι οι χρήστες προτιμούν γενικά την GCam για αυτήν τη λειτουργία.

Για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα πρέπει να έχουμε ενεργό το AWB (Auto White Balance), μια τεχνολογία της Google που διορθώνει και βελτιώνει τα χρώματα στις νυχτερινές λήψεις, και όχι μόνο.

GCam-5mασσa

Μια άλλη αξιοσημείωτη βελτίωση που θα δούμε είναι στις λήψεις πορτρέτου και κυρίως στις πανοραμικές λήψεις.

Τα περισσότερα smartphone διαθέτουν τη δυνατότητα πανοράματος, αλλά η GCam είναι μακράν η καλύτερη καθώς δεν έχει περιορισμό εύρους.

Μπορούμε να τραβήξουμε πανοραμικές λήψεις κάθετα, οριζόντια, και ευρυγώνια σε όλο το εύρος των 360 μοιρών με το Photosphere που συμπληρώνει τη λειτουργία πανοράματος.

Φυσικά, ορισμένα smartphone διαθέτουν ήδη κάποιες από αυτές τις λειτουργίες, αλλά η GCam προσφέρει ασυναγώνιστα αποτελέσματα, σχεδόν σε κάθε τομέα. Αναβαθμίζει ακόμη και τις βασικές λήψεις, χάρη στην αυτόματη απόδοση του HDR ακόμη και σε χαμηλό φωτισμό.

Επιπλέον, το μεγαλύτερο τμήμα του μενού της είναι στα ελληνικά. Ως εκ τούτου, αν ενδιαφερόμαστε πραγματικά να ανεβάσουμε το επίπεδο της κάμερας του κινητού μας, αρκεί μόνο όρεξη να έχουμε για να κάνουμε πρακτική, έτσι ώστε για να την μάθουμε καλά.

Περισσότερες ρυθμίσεις της GCam μπορούμε να δούμε σε προηγούμενο οδηγό μας.

Τι νέο φέρνει η GCam 8.7.250 V2

Σε σχέση με την GCam 8.4 που παρουσιάσαμε στον προηγούμενο οδηγό, το νέο GCam 8.7 MOD ενσωματώνει ακόμη πιο χρήσιμες λειτουργίες σε όλες τις συσκευές με Android 11 ή νεότερη έκδοση.

Για παράδειγμα, τη λειτουργία Κινηματογραφικό που δημιουργεί ένα εντυπωσιακό εφέ θαμπώνοντας το φόντο πίσω από το θέμα μας, και κάνοντας εγγραφή σε 24 καρέ ανά δευτερόλεπτο,

Επίσης, φέρνει την αυτόματη εστίαση macro της κάμερας των Pixel 7 Pro, τη βελτίωση νυχτερινής όρασης όπου μπορούμε να επιλέξουμε το διάστημα λήψης από 3 έως 6 δευτερόλεπτα, κ.α.

GCam 8.7 αα

Απουσιάζει και πάλι το Magic Eraser των Pixel 7 για την αυτόματη αφαίρεση φόντου και αντικειμένων. Ωστόσο, όπως έχουμε περιγράψει σε προηγούμενο οδηγό, υπάρχουν εντυπωσιακές δωρεάν λύσεις AI που κάνουν ακριβώς την ίδια δουλειά σε όλα τα Android κινητά, καθώς και στο PC.

Η πλήρης αξιοποίηση των νέων χαρακτηριστικών του νέου GCam 8.7 MOD σε όλα τα κινητά Xiaomi, Samsung, Realme, κ.λ.π, είναι εφικτή αν επιλέξουμε το Interface Pixel 7 Pro (Cheetah).

Το εντοπίζουμε από Περισσότερες ρυθμίσεις > Configuration of modes > Interface.

GCam 8.7 αααμ

GCam 8.7 ααασ

Τέλος, αν έχουμε ήδη την GCam 8.4 στο κινητό μας, η λήψη του .apk που ακολουθεί δεν θα ενημερώσει την προηγούμενη έκδοση που τρέχουμε και αυτή θα παραμείνει άθικτη. Απλά, η GCam 8.7 θα μας εμφανιστεί ως μια νέα ανεξάρτητη εφαρμογή.

Αυτό ίσως είναι βολικό καθώς θα έχουμε και τις δύο κάμερες στη συσκευή μας έτσι ώστε να κάνουμε τυχόν συγκρίσεις αν το επιθυμούμε.

Έλεγχος συμβατότητας

Για να μπορέσουμε να εγκαταστήσουμε το νέο GCam Mod στο κινητό μας, πρέπει να βεβαιωθούμε ότι υποστηρίζει το Camera2 API. Έτσι, απλά πρέπει να κατεβάσουμε τη δωρεάν εφαρμογή Camera2 API Probe από το Play Store.

Επιπλέον, για να αποφύγουμε προβλήματα κατά την προβολή εικόνων από το μενού της GCam, πρέπει να έχουμε εγκαταστήσει τις Φωτογραφίες Google.

Η εφαρμογή Camera2 API Probe είναι πολύ απλή. Μόλις την τρέξουμε, η πρώτη οθόνη που θα δούμε είναι η λίστα συμβατότητας του κινητού μας για το Camera2API. Η ενότητα “Hardware Support Level” είναι η κρίσιμη.

GCam 5m

Αν δούμε πράσινο το “Level_3”, τότε το κινητό μας είναι απόλυτα συμβατό και η GCam μπορεί να εγκατασταθεί απευθείας. Αν είναι πράσινο το “Full”, τότε υποστηρίζει όλες τις σημαντικές δυνατότητες του Camera2 API.

Αν δούμε πράσινο μόνο το “Legacy”, τότε δυστυχώς το κινητό μας υποστηρίζει μόνο το Camera1 API, όπερ σημαίνει ότι δεν μπορούμε να επωφεληθούμε από την GCam. Το “Limited” σημαίνει μια πολύ μικρή υποστήριξη των δυνατοτήτων του Camera2 API.

Σε αυτές τις δύο περιπτώσεις την απόλυτη συμβατότητα μπορεί να μας τη δώσει μόνο το root στη συσκευή.

Πώς εγκαθιστώ την GCam 8.7

Πρέπει να αναφέρουμε ότι η τελευταία έκδοση 8.7.250 APK V2 απέδωσε πολύ καλά στις δοκιμές μας σε Xiaomi Redmi Note 9 Pro.

Ανάλογα το κινητό μας, το πιο πιθανό είναι ότι δεν θα χρειαστεί να καταφύγουμε σε αρχεία διαμόρφωσης (XML) από τη σελίδα των δημιουργών στο GCam Hub, όπου υπάρχουν οδηγίες για όλα τα μοντέλα κινητών. Βέβαια, αυτό δεν είναι το καλύτερο σενάριο για αρχάριους χρήστες.

Το πιο πιθανό είναι ότι δεν θα έχουμε κανένα ζήτημα με τη λήψη, την εγκατάσταση, και τη χρήση του GCam 8.7 MOD. Παραθέτουμε τους συνδέσμους της λήψης.

Για συσκευές με Snapdragon:

MGC_8.7.250_A11_V2_snap.apk

Για συσκευές Samsung:

MGC_8.7.250_A11_V2_scan3d.apk

Όλες οι υπόλοιπες Android συσκευές:

MGC_8.7.250_A11_V2_ENG.apk

Αν για κάποιον λόγο δεν μας λειτουργήσει η έκδοση της GCam από το link που αντιστοιχεί στις προδιαγραφές του κινητού μας, μπορούμε να δοκιμάσουμε το apk από τους άλλους συνδέσμους.

Για παράδειγμα, ενώ το Redmi Note 9 Pro της δοκιμής μας είχε Snapdragon, λειτούργησε κανονικά και το apk για όλες τις συσκευές.

GCam 8.7 αααμκκ

Αν δούμε την προειδοποίηση “το αρχείο μπορεί να είναι επιβλαβές” δεν συντρέχουν λόγοι ανησυχίας καθώς το apk είναι ασφαλές. Απλά πατάμε “Να γίνει η λήψη ούτως ή άλλως”.

Τέλος, αν είναι η πρώτη φορά που κατεβάζουμε και εγκαθιστούμε ένα αρχείο APK, πρέπει στις ρυθμίσεις να επιτρέψουμε την εγκατάσταση από άγνωστες πηγές. Εάν έχουμε ήδη εγκαταστήσει APK από τον browser στο κινητό, το πιο πιθανό είναι ότι έχουμε ενεργοποιήσει τις άγνωστες πηγές.

Γενικά, αυτή η διαδικασία είναι διαφορετική ανάλογα με το μοντέλο κινητού και την έκδοση Android που διαθέτουμε. Στα κινητά της Xiaomi τις εντοπίζουμε στη διαδρομή που παρατηρούμε στις κάτωθι εικόνες.

Mπλοκάρισμα διαφημίσεων 1μαα

Επιλέγουμε τον browser που θέλουμε να του επιτρέψουμε την εγκατάσταση αγνώστων εφαρμογών, και βεβαιωνόμαστε ότι η επιλογή είναι ενεργοποιημένη.

Εμείς προτείνουμε τον Kiwi Browser, καθώς είναι καλύτερος από τον Chrome, και ιδανικός για τέτοιου είδους λήψεις και εγκαταστάσεις APK. Επιπλέον, δέχεται και τις επεκτάσεις που έχουμε στο PC, όπως έχουμε δει σε προηγούμενο οδηγό.

Εγκατάσταση παλαιότερης έκδοσης 8.4

Σε περίπτωση που δεν μας λειτουργήσει η GCam 8.7 λόγω κάποιων περιορισμών του κινητού μας, μπορούμε να δοκιμάσουμε τη σταθερή έκδοση 8.4.6 της εφαρμογής. Την κατεβάζουμε από εδώ.

GCam 5mαααλκκ

Ακόμη και αν για κάποιον λόγο δεν μας λειτουργήσει ούτε αυτό το GCam MOD στο κινητό, τότε είναι πιο εύκολο να δοκιμάσουμε τις προηγούμενες σταθερές εκδόσεις που είναι γνωστό ότι λειτουργούν στα περισσότερα smartphone.

Απλά πατάμε εδώ, και δοκιμάζουμε τη νεότερη έκδοση, επιλέγοντας το πρώτο APK που θα δούμε.

Όπως παρατηρούμε στην κάτωθι εικόνα, ορισμένες εκδόσεις έχουν περισσότερα από ένα APK. Ξεκινάμε με τους γνωστότερους προγραμματιστές όπως ο Arnova και ο BSG, και σε περίπτωση αστοχίας συνεχίζουμε και με τους άλλους που θα δούμε στη σελίδα της κάθε έκδοσης.

GCam 5mαααλ

Aν δεν μας λειτουργήσουν τα APK σε αυτές τις νεότερες σταθερές εκδόσεις, δοκιμάζουμε τις αμέσως προηγούμενες, που είναι στις πιο κάτω ενότητες, κ.ο.κ.

Εναλλακτικά, μπορούμε να επισκεφτούμε το XDA-Developers σε αυτή τη σελίδα, όπου στο κάτω τμήμα της θα δούμε τις εκδόσεις GCam που λειτουργούν σε κάθε μοντέλο κινητού ξεχωριστά.

Πατώντας στο “Click Here”, θα μας ανοίξει μια άλλη σελίδα όπου εκεί μπορούμε να εντοπίσουμε την έκδοση που λειτουργεί χωρίς θέματα στο κινητό μας.

Επίσης, πρέπει να θυμόμαστε ότι τα πιο πρόσφατα APK ενδέχεται να μην λειτουργούν σε παλαιότερες εκδόσεις Android.

Ποια είναι η γνώμη σας για την GCam?

Αν σας γεννήθηκαν απορίες, μπορείτε να μας γράψετε στο Questions.pcsteps.gr. Ειδάλλως, αν θέλετε να μοιραστείτε την άποψη σας για το θέμα, μπορείτε να μας γράψετε στα σχόλια στο σχετικό post του άρθρου στη σελίδα μας στο Facebook.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

Αγορά-TV-Box-Από-Ευρώπη-Κίνα-E2162-E26900-Οκτώβριος-2020
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#275 - Κρυφά Δωρεάν Παιχνίδια, Παιχνίδια Steam Από Τον Υπολογιστή Στο Κινητό, Διαχείριση Χώρου
QuickSteps
GamingSteps#20230513 - Τα Πάντα Για Το Asus ROG Ally, Shooter Παιχνίδι Με Τον “Mickey Mouse”, Το 2024 Νέο Nintendo Switch
GamingSteps