Home » Smartphones-Tablets » Pixel Camera - GCam 9.1: Πώς Αποκτώ Τη Νέα Κάμερα Των Pixel 8 Pro Σε Όλα Τα Android Κινητά
FEATURED Pixel Camera GCam 9.1 Η Νέα Κάμερα Των Pixel 8 Pro Σε Όλα Τα Android Κινητά α5

Pixel Camera – GCam 9.1: Πώς Αποκτώ Τη Νέα Κάμερα Των Pixel 8 Pro Σε Όλα Τα Android Κινητά

Οι περισσότεροι από εμάς θα γνωρίζουμε ότι τα κινητά Pixel της Google θεωρούνται πως έχουν την καλύτερη κάμερα στα smartphone. Αυτό το οφείλουν στην Pixel Camera που διατίθεται αποκλειστικά μόνο στις συσκευές της εταιρείας. Δείτε πώς μπορούμε να βελτιώσουμε θεαματικά την ποιότητα της φωτογραφίας στο κινητό μας αποκτώντας νόμιμα και δωρεάν την ολοκαίνουργια GCam 9.1.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Τι είναι η GCam

H Google Camera, γνωστή πλέον και ως Pixel Camera, είναι μια εφαρμογή που εμφανίστηκε το 2014 με την κυκλοφορία του πρώτου smartphone της Google.

Παρότι τα Pixel δεν διαθέτουν το πιο προηγμένο υλικό κάμερας που θα δούμε σε άλλα κορυφαία κινητά, είναι γνωστό ότι παράγουν μερικές από τις καλύτερες φωτογραφίες για φορητές συσκευές.

Αυτό οφείλεται στις προηγμένες λειτουργίες της GCam που αναβαθμίζουν αισθητά την ποιότητα της φωτογραφίας, τόσο σε λήψεις ημέρας, όσο και στις νυχτερινές λήψεις.

Ιδίως η νυχτερινή όραση είναι από τις πιο συναρπαστικές δυνατότητες στη νέα Pixel Camera, καθώς τραβάει εξαιρετικές λήψεις ακόμα και σε περιβάλλοντα πολύ χαμηλού φωτισμού. Μπορούμε να πούμε ότι οι χρήστες προτιμούν γενικά την GCam για αυτήν τη λειτουργία.

Pixel Camera

Άλλο ένα προηγμένο χαρακτηριστικό είναι η λειτουργία Κινηματογραφικό που δημιουργεί ένα εντυπωσιακό εφέ θαμπώνοντας το φόντο πίσω από το θέμα μας, και κάνοντας εγγραφή σε 24 καρέ ανά δευτερόλεπτο.

Μια άλλη αξιοσημείωτη βελτίωση που θα δούμε στη νέα Pixel Camera είναι στις λήψεις πορτραίτου και κυρίως στις πανοραμικές λήψεις. Τα περισσότερα smartphone διαθέτουν τη δυνατότητα πανοράματος, αλλά η GCam είναι μακράν η καλύτερη καθώς δεν έχει περιορισμό εύρους.

Μπορούμε να τραβήξουμε πανοραμικές λήψεις κάθετα, οριζόντια, και ευρυγώνια σε όλο το εύρος των 360 μοιρών με το Photosphere που συμπληρώνει τη λειτουργία πανοράματος.

Φυσικά, ορισμένα smartphone διαθέτουν ήδη κάποιες από αυτές τις λειτουργίες, αλλά η νέα Pixel Camera προσφέρει ασυναγώνιστα αποτελέσματα, σχεδόν σε κάθε τομέα. Αναβαθμίζει ακόμη και τις βασικές λήψεις, χάρη στην αυτόματη απόδοση του HDR ακόμη και σε χαμηλό φωτισμό.

GCam 9.1 2 Pixel Camera

Επιπλέον, το μεγαλύτερο τμήμα του μενού της είναι στα ελληνικά. Ως εκ τούτου, αν ενδιαφερόμαστε πραγματικά να ανεβάσουμε το επίπεδο της κάμερας του κινητού μας, αρκεί μόνο όρεξη να έχουμε για να κάνουμε πρακτική, έτσι ώστε για να τη μάθουμε καλά.

Περισσότερες ρυθμίσεις της GCam μπορούμε να δούμε σε προηγούμενο οδηγό μας.

Τι νέο φέρνει η GCam 9.1

Σε σχέση με την έκδοση 8.7 που παρουσιάσαμε στον προηγούμενο οδηγό, το νέο GCam 9.1 MOD ενσωματώνει ακόμη πιο χρήσιμες λειτουργίες σε όλες τις συσκευές με Android 11 ή νεότερη έκδοση.

Για παράδειγμα, η νέα Pixel Camera φέρνει τον πολύ βολικό διακόπτη εναλλαγής μεταξύ των λειτουργιών Φωτογραφίας και Βίντεο, βελτιστοποιώντας έτσι την εμπειρία λήψης.

Επιπλέον, έχει αναβαθμίσει τη Νυχτερινή όραση καθώς και τα χειριστήρια ελέγχου, όπου απλά πατάμε στο διπλανό κουμπί για να μας εμφανιστούν όλα ακριβώς από κάτω, αντί να ανατρέχουμε με έξτρα ενέργειες στις ρυθμίσεις.

Ταυτόχρονα, το κουμπί όλων των ρυθμίσεων έχει μεταφερθεί στο αριστερό κάτω τμήμα, κάτι που είναι πιο βολικό στη χρήση με το ένα χέρι.

Η μόνη απουσία εδώ είναι το AWB (Auto White Balance) που είδαμε στην έκδοση 8.7, μια τεχνολογία της Google που διορθώνει και βελτιώνει τα χρώματα στις νυχτερινές λήψεις, και όχι μόνο.

Ωστόσο, αν είμαστε από τους χρήστες που αξιοποιούμε το AWB συνεχώς, μπορούμε να το έχουμε μέσω της GCam 8.9 που διαθέτει πολλές βελτιώσεις και χαρακτηριστικά σε σχέση με την έκδοση 8.7. Το link της λήψης το παραθέτουμε στο τέλος.

Την έλλειψη του AWB στην GCam 9.1 φαίνεται να την αναπληρώνει μερικώς η νέα λειτουργία “Πλούσιο χρώμα στις φωτογραφίες” που θα εντοπίσουμε στις Σύνθετες ρυθμίσεις. Βέβαια, είναι χρήσιμη μόνο σε συσκευές που υποστηρίζουν το Display P3.

Επίσης, απουσιάζει και το κουμπί Google lens, αλλά η νέα Pixel Camera θα μας υπενθυμίσει ότι αυτή τη λειτουργία την έχουμε πλέον πολύ πιο γρήγορα μέσα από το προκαθορισμένο widget αναζήτησης της Google.

Παρεμπιπτόντως, σε ό,τι αφορά το εικονίδιο της GCam 9.1 σε σχέση με την έκδοση 8.7, θα δούμε περισσότερες λειτουργίες όταν το πατήσουμε παρατεταμένα.

Σε ό,τι αφορά τα βίντεο, η νέα Pixel Camera φέρνει πολύ περισσότερες δυνατότητες από οποιαδήποτε προηγούμενη έκδοση. Προσθέτει λειτουργίες του Pixel 8 Pro, όπως Ultra HDR, εγγραφή βίντεο έως 8k, προηγμένη σταθεροποίηση, και πολλά άλλα.

Απουσιάζει και πάλι το Magic Eraser των Pixel για την αυτόματη αφαίρεση φόντου και αντικειμένων. Όμως, όπως έχουμε περιγράψει σε προηγούμενο οδηγό, υπάρχουν εντυπωσιακές δωρεάν λύσεις AI που κάνουν ακριβώς την ίδια δουλειά σε όλα τα Android κινητά, καθώς και στο PC.

Τέλος, αν έχουμε ήδη στο κινητό μας την GCam 8.7 που προτείναμε στον προηγούμενο οδηγό, η λήψη του .apk που ακολουθεί δεν θα ενημερώσει την προηγούμενη έκδοση που τρέχουμε και αυτή θα παραμείνει άθικτη. Απλά, η έκδοση 9.1, θα μας εμφανιστεί ως νέα ανεξάρτητη εφαρμογή.

Αυτό ίσως είναι βολικό καθώς θα έχουμε διαφορετικές κάμερες Pixel στη συσκευή μας έτσι ώστε να κάνουμε τυχόν συγκρίσεις αν το επιθυμούμε.

Έλεγχος συμβατότητας

Για να μπορέσουμε να εγκαταστήσουμε το νέο GCam Mod στο κινητό μας, πρέπει να βεβαιωθούμε ότι υποστηρίζει το Camera2 API. Έτσι, απλά πρέπει να κατεβάσουμε τη δωρεάν εφαρμογή Camera2 API Probe από το Play Store.

Επιπλέον, για να αποφύγουμε προβλήματα κατά την προβολή εικόνων από το μενού της GCam, πρέπει να έχουμε εγκαταστήσει τις Φωτογραφίες Google.

Η εφαρμογή Camera2 API Probe είναι πολύ απλή. Μόλις την τρέξουμε, η πρώτη οθόνη που θα δούμε είναι η λίστα συμβατότητας του κινητού μας για το Camera2API. Η ενότητα “Hardware Support Level” είναι η κρίσιμη.

GCam 5m

Εφόσον δούμε πράσινο το “Level_3”, τότε το κινητό μας είναι απόλυτα συμβατό και η GCam μπορεί να εγκατασταθεί απευθείας. Αν είναι πράσινο το “Full”, τότε υποστηρίζει όλες τις σημαντικές δυνατότητες του Camera2 API.

Αν δούμε πράσινο μόνο το “Legacy”, τότε δυστυχώς το κινητό μας υποστηρίζει μόνο το Camera1 API. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορούμε να επωφεληθούμε από την GCam. Το “Limited” σημαίνει μια πολύ μικρή υποστήριξη των δυνατοτήτων του Camera2 API.

Σε αυτές τις δύο περιπτώσεις την απόλυτη συμβατότητα μπορεί να μας τη δώσει μόνο το root στη συσκευή.

Πώς εγκαθιστώ τη νέα Pixel Camera

Πρέπει να αναφέρουμε ότι η τελευταία έκδοση GCam 9.1 V10 από Shamim (247 MB) απέδωσε πολύ καλά στις δοκιμές μας σε Xiaomi Redmi Note 9 Pro.

Το πιο πιθανό είναι ότι δεν θα έχουμε κανένα ζήτημα με τη λήψη, την εγκατάσταση, και τη χρήση του GCam 9.1 MOD. Αρκεί βέβαια να έχουμε κινητό με Android 11 και άνω.

Παραθέτουμε τους συνδέσμους της λήψης για την έκδοση 9.1:

Για την GCam 8.9 (Android 11+):

Επίσης, σε περίπτωση που δεν μας λειτουργήσει η έκδοση 9.1 ή 8.9 λόγω κάποιων περιορισμών του νεότερου κινητού μας, μπορούμε να δοκιμάσουμε κάποια προηγούμενη σταθερή έκδοση της εφαρμογής που είναι γνωστό ότι λειτουργεί στα περισσότερα smartphone.

Όπου βλέπουμε κόκκινο, αυτό σημαίνει ότι πρόκειται για μία από τις προτεινόμενες εκδόσεις.

Αν για κάποιον λόγο δεν μας λειτουργήσει η έκδοση της GCam από το link που αντιστοιχεί στις προδιαγραφές του κινητού μας, μπορούμε να δοκιμάσουμε το apk και από τους άλλους συνδέσμους.

Για παράδειγμα, ενώ η συσκευή της δοκιμής μας είχε Snapdragon, λειτούργησε κανονικά και το apk για όλες τις συσκευές.

Επιπλέον, πρέπει να θυμόμαστε ότι τα πιο πρόσφατα APK δεν θα λειτουργούν αν έχουμε κινητά με παλαιότερες εκδόσεις Android. Σε αυτή την περίπτωση αναζητούμε την κατάλληλη GCam στο κάτωθι link.

Σε ό,τι αφορά την εγκατάσταση, όλα τα apk είναι απόλυτα ασφαλή, καθώς προέρχονται από το GCam Hub την επίσημη ιστοσελίδα των GCAm Mods.

Τέλος, αν είναι η πρώτη φορά που κατεβάζουμε και εγκαθιστούμε ένα αρχείο APK, πρέπει στις ρυθμίσεις να επιτρέψουμε την εγκατάσταση από άγνωστες πηγές. Εάν έχουμε ήδη εγκαταστήσει APK από τον browser στο κινητό, το πιο πιθανό είναι ότι έχουμε ενεργοποιήσει τις άγνωστες πηγές.

Γενικά, αυτή η διαδικασία είναι διαφορετική ανάλογα με το μοντέλο κινητού και την έκδοση Android που διαθέτουμε. Στα κινητά της Xiaomi τις εντοπίζουμε στη διαδρομή που παρατηρούμε στις κάτωθι εικόνες.

Mπλοκάρισμα διαφημίσεων 1μαα

Επιλέγουμε τον browser που θέλουμε να επιτρέψουμε την εγκατάσταση αγνώστων εφαρμογών, και βεβαιωνόμαστε ότι η επιλογή είναι ενεργοποιημένη.

Ως εναλλακτικό browser μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και τον Kiwi Browser, καθώς είναι ιδανικός για τέτοιου είδους λήψεις και εγκαταστάσεις APK. Επιπλέον, δέχεται και τις επεκτάσεις που έχουμε στο PC, όπως έχουμε δει σε προηγούμενο οδηγό.

Ποια είναι η γνώμη σας για τη νέα GCam 9.1;

Αν σας γεννήθηκαν απορίες, μπορείτε να μας γράψετε στο Questions.pcsteps.gr. Ειδάλλως, αν θέλετε να μοιραστείτε την άποψη σας για το θέμα, μπορείτε να μας γράψετε στα σχόλια στο σχετικό post του άρθρου στη σελίδα μας στο Facebook.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED sale alert b10 x4 aa
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#320 - Δωρεάν VPN Edge, Πλήρη Αποσύνδεση Facebook, Κρυφό Μήνυμα Σε Εικόνα, Καρτούν Εικόνα Προφίλ
QuickSteps
GamingSteps#20240322 - Battle Royale Στο WoW, Ρεκόρ Χρηστών Για Το Stardew Valley, GDC Και IGF Awards 2024
GamingSteps