Home » Internet » Υπηρεσίες στο Internet » Πώς Βρίσκω Ρίμες Μέσω Internet Για Στίχους Και Ποιήματα
Πως Βρίσκω Ρίμες Μέσω Internet Για Στίχους Και Ποιήματα 2

Πώς Βρίσκω Ρίμες Μέσω Internet Για Στίχους Και Ποιήματα

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Η ποίηση και η στιχουργία είναι τέχνες που απαιτούν ταλέντο, σκληρή δουλειά, και αφοσίωση. Ταυτόχρονα όμως, υπάρχουν πολλές καθημερινές στιγμές που ένα απλό ποιηματάκι με μερικές ομόηχες λέξεις, γνωστές και ως ρίμες, μπορεί να δώσει μια ευχάριστη και διαφορετική νότα σε μια κάρτα γενεθλίων, σε μια ανανέωση του status στο Facebook, ή και για μια παρωδία τραγουδιού, έτσι για να γελάσουμε. Είτε σκοπεύουμε να ασχοληθούμε σοβαρά με την ποίηση και τη στιχουργική, είτε καθαρά για ψυχαγωγία, τα site αυτού του οδηγού μπορούν να μας βοηθήσουν με τις ρίμες και τις ομοιοκαταληξίες.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Melobytes.gr

Πρόκειται αναμφίβολα για το καλύτερο online εργαλείο για επίδοξους στιχουργούς, και όχι μόνο. Το Melobytes είναι ιδανικό για όσους θέλουν να βρουν τις κατάλληλες ρίμες και γενικά ό,τι έχει να κάνει με την ομοιοκαταληξία.

Στο εξαιρετικό online εργαλείο, εκτός από την κατάληξη, μπορούμε να επιλέξουμε αριθμό συλλαβών, πού τονίζεται η λέξη, αν μας ενδιαφέρουν λέξεις ομόηχες, και αν θέλουμε να περιέχουν ένα συγκεκριμένο γράμμα.

Για παράδειγμα, στην κατάληξη “όλα”, μας επέστρεψε δεκάδες ομόηχες λέξεις, χωρίς καμία διάθεση λογοκρισίας σε αυτές που ήταν σχετικά αθυρόστομες.

Επιπλέον, το site μας βοηθά να κάνουμε πολλές άλλες δημιουργικές παρεμβάσεις με τους στίχους. Για παράδειγμα, προσφέρει παράφραση, ανάλυση, και ταίριασμα στίχων, μας επιτρέπει να βρούμε κατάλληλες ρίμες για freestyle, ακόμη και ρίμες για ραπ.

Επίσης, το online εργαλείο του Melobytes μας δημιουργεί μοναδικά τραγούδια με τη χρήση των τεχνικών τεχνητής νοημοσύνης (AI). Όλα βασισμένα στους στίχους μας και σ' ένα δεδομένο στυλ μουσικής.

Ομοιοκαταληξίες

Όλες οι πιθανές ομοιοκαταληξίες εμφανίζονται σε μία σελίδα. Έτσι, δεν χρειάζεται να χάσουμε χρόνο ψάχνοντας τις ρίμες σε πολλές διαδοχικές καρτέλες.

Επίσης, σε αυτή την ενότητα μπορούμε να καθορίσουμε το συναίσθημα λέξεων. Για παράδειγμα, αν πρόκειται για ρίμες που εκφράζουν, χαρά, θλίψη, κ.λ.π.

Ανάλυση στίχων

Σε αυτή την ενότητα, πατώντας στην ανάλυση στίχων, το εργαλείο θα μας πληροφορήσει πόσες συλλαβές έχει ο κάθε στίχος, θα μας δείξει τις ομοιοκαταληξίες μεταξύ των στίχων της κάθε στροφής, και θα εντοπίσει ποιες στροφές ταιριάζουν μεταξύ τους.

Φυσικά, οι ρίμες και στίχοι πρέπει να είναι στα ελληνικά.

ρίμες και ομοιοκαταληξίες 2μ

Πρωτοτυπία στίχων

Σε αυτή την ενότητα, το Melobytes βρίσκει πόσο πρωτότυπος είναι ένας στίχος. Αν δεν βρεθεί στη βάση δεδομένων του site, η οποία είναι αρκετά μεγάλη, τον θεωρεί πρωτότυπο και τον εμφανίζει με πράσινο χρώμα, αλλιώς με κόκκινο.

ρίμες και ομοιοκαταληξίες 2μν

Επίσης, για την επιβεβαίωση, εμφανίζει τα ελληνικά τραγούδια που έχουν τον ίδιο ή παρόμοιο στίχο.

Ταίριασμα στίχων

Σε αυτή την ενότητα, το online εργαλείο βρίσκει τυχόν ελληνικά τραγούδια που ενδεχομένως ταιριάζουν με κάποιους από τους στίχους που θα δώσουμε.

Επιπλέον, μας εμφανίζει τους τίτλους των τραγουδιών για επιβεβαίωση, και ένα link του YouTube για να τα ακούσουμε.

Το εξαιρετικό Melobytes είναι δωρεάν αν οι ρίμες και στίχοι που χρειαζόμαστε είναι καθαρά για ψυχαγωγία, και δεν μας απασχολεί η περιορισμένη πρόσβαση στις ομολογουμένως πολλές εφαρμογές του. Αρκεί μόνο να ανοίξουμε έναν λογαριασμό.

Αν σκοπεύουμε να ασχοληθούμε σοβαρά με την ποίηση και τη στιχουργική, και θέλουμε πρόσβαση σε όλες τις εφαρμογές, τότε υπάρχει και το πληρωμένο πακέτο με μόλις 9,90 ευρώ το χρόνο.

ρίμες και ομοιοκαταληξίες 2μνμ

Αντίστροφο Λεξικό (Αναστασιάδη-Συμεωνίδη)

Η ηλεκτρονική έκδοση του έντυπου λεξικού περιλαμβάνει σχεδόν 180.000 λέξεις που μπορεί να συνδυάσει για τις καλλιτεχνικές μας ανησυχίες.

Το μεγάλο του μειονέκτημα είναι πως υστερεί δραματικά σε σχέση με το Melobytes, καθώς εκτός των άλλων, εμφανίζει τις παραπάνω ρίμες σε πολλαπλές σελίδες των δέκα αποτελεσμάτων, χωρίς επιλογή να δείξει περισσότερα αποτελέσματα ανά σελίδα.

Επιπλέον, το συγκεκριμένο λεξικό είναι και ολίγον τι διανοουμενίστικο. Για παράδειγμα, στη λέξη “όλα” που ήταν η βάση για τις κατάλληλες ρίμες που αναζητήσαμε στο Melobytes, τα πρώτα αποτελέσματα ήταν τα ακόλουθα:

Οπότε μέχρι να βγάλετε δυο στροφές, θα έχετε χαλάσει το mouse σας στα κλικ. Δυστυχώς, όπως και το sing.gr, εμφανίζει τις ρίμες σε πολλαπλές σελίδες των δέκα αποτελεσμάτων, οπότε κι άλλο ποντίκι προβλέπω χαλασμένο.

Ως εκ τούτου, το Αντίστροφο Λεξικό θα μας φανεί περισσότερο χρήσιμο αν μας ενδιαφέρουν τα ποιήματα με ομοιοκαταληξία. Ίσως δεν είναι το ιδανικότερο αν θέλουμε ρίμες για freestyle, ραπ, κ.λ.π.

Στίχοι & Ρίμες

Οι Στίχοι & Ρίμες είναι μια ελληνική Android εφαρμογή που μπορεί και αυτή με τη σειρά της να φανεί χρήσιμη σε όσους είναι ή φιλοδοξούν να γίνουν στιχουργοί.

ρίμες και ομοιοκαταληξίες 4λ

Επίσης, το app μπορεί να λειτουργεί και ως εποπτικό μέσο για τη διδασκαλία των ομοιοκατάληκτων και ομόηχων λέξεων. Επιπλέον, ως τρόπος αναζήτησης και εύρεσης τέτοιων λέξεων.

ρίμες και ομοιοκαταληξίες 5μν

Η εφαρμογή μοιάζει αρκετά με το Melobytes σε ό,τι αφορά τις ρίμες και τις ομοιοκαταληξίες. Για παράδειγμα, στην κατάληξη “όλα” μας έδωσε περίπου τις ίδιες λέξεις, όπως “Σόλα, Μπριζόλα, και Καριόλα”, (το sequel του Ρόδα, Τσάντα και Κοπάνα), κ.λ.π.

ρίμες και ομοιοκαταληξίες 4λλ

Βέβαια, ενώ οι ρίμες που εμφανίζει είναι άφθονες, δεν περιλαμβάνει όλα τα πιθανά ενδεχόμενα. Απουσιάζουν ορισμένες ιδιαίτερα προφανείς ομοιοκαταληξίες. Επιπλέον, στην αναζήτηση υστερεί αρκετά. Για παράδειγμα, για τη λέξη “άλογα”, δεν βγάζει αποτέλεσμα.

Ως εκ τούτου, αν το χρησιμοποιούσε ο στιχουργός του γνωστού άσματος “Ένα όμορφο αμάξι”, μάλλον θα κατέληγε σε κάτι τέτοιο:

“Ένα όμορφο αμάξι με δύο άλογα
να μου φέρετε τα μάτια μου σαν κλείσω
πήρα κρέας βοδινό, μα ήταν άλογα
στο ΙΚΕΑ πίσω πρέπει να γυρίσω.”

Double Rhyme

Το συγκεκριμένο site βγαίνει ψηλά στις σχετικές αναζητήσεις. Ωστόσο, έχει σοβαρές ελλείψεις και θεωρούμε ότι δεν είναι ιδανικό για ρίμες και ομοιοκαταληξίες.

Για παράδειγμα, στην κατάληξη “όλα”, εμφανίζει μια μικρή λίστα που είναι άλλα ντ’ άλλων, και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να μας βοηθήσει. Δεν γνωρίζουμε αν τα πάει καλύτερα με το Android app. Πάντως, οι αξιολογήσεις του φαίνονται να είναι αρνητικές.

ρίμες και ομοιοκαταληξίες 4λλλλ

Ποια είναι η γνώμη σας για τις ρίμες?

Αν σας γεννήθηκαν απορίες ή θέλετε να μας πείτε αν τα online εργαλεία του οδηγού μας σας βοήθησαν να φτιάξατε ρίμες και στίχους με ομοιοκαταληξία, μπορείτε να μας γράψετε στα σχόλια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED sale alert b10 x4 aa
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#320 - Δωρεάν VPN Edge, Πλήρη Αποσύνδεση Facebook, Κρυφό Μήνυμα Σε Εικόνα, Καρτούν Εικόνα Προφίλ
QuickSteps
GamingSteps#20240322 - Battle Royale Στο WoW, Ρεκόρ Χρηστών Για Το Stardew Valley, GDC Και IGF Awards 2024
GamingSteps