Home » Internet » Υπηρεσίες στο Internet » Google One: Γρήγορη Διαχείριση Αποθηκευτικού Χώρου Σε Όλες Τις Συσκευές Με Ένα Κλικ Στο PC
FEATURED Google One Αποδέσμευση Αποθηκευτικού Χώρου Σε Όλες Τις Συσκευές Μέσω PC

Google One: Γρήγορη Διαχείριση Αποθηκευτικού Χώρου Σε Όλες Τις Συσκευές Με Ένα Κλικ Στο PC

Το Google One είναι ένα σχετικά νέο εργαλείο που αξιοποιεί τους server της εταιρείας και επιτρέπει να επεξεργαζόμαστε μαζικά τα δεδομένα μας. Μπορεί να αποδεσμεύσει χώρο σε όλους τους λογαριασμούς μας και τις συνδεδεμένες  συσκευές μας. Στον σύντομο οδηγό θα δούμε πώς διαχειριζόμαστε εύκολα τον αποθηκευτικό χώρο στο Google Drive, Gmail, και Φωτογραφίες, μέσα από το PC.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Google One – Διαχειριστής αποθηκευτικού χώρου

Στο πρόσφατο παρελθόν, για να καταργήσουμε περιττά αρχεία που δέσμευαν ικανό αποθηκευτικό χώρο στις συσκευές που είναι συνδεδεμένες στον λογαριασμό μας Google, έπρεπε να ψάχνουμε από εδώ και από εκεί σε κάθε υπηρεσία της Google ξεχωριστά, έτσι ώστε να διαγράψουμε αρχεία με μη αυτόματο τρόπο.

Όμως, με τον διαχειριστή αποθηκευτικού χώρου (Storage Manager) του Google One σταματάει οριστικά αυτή η χρονοβόρα και ενδεχομένως αποτρεπτική διαδικασία. Με μερικά μόνο κλικ στον browser του PC, μπορούμε ανά τακτά διαστήματα να αποδεσμεύουμε αποθηκευτικό χώρο στον λογαριασμό μας.

Google One 1α

Το εργαλείο σαρώνει όλες τις συσκευές μας για αρχεία που μπορούμε να διαγράψουμε, όπως παλιές φωτογραφίες, βίντεο, email, έγγραφα, κ.α. Κατόπιν, απλά επιλέγουμε τα άχρηστα αρχεία και ο Storage Manager θα τα αφαιρέσει από όλες τις συσκευές μας. Αυτά μπορεί να είναι τα ακόλουθα:

  • Μεγάλα ή παλιά αρχεία στο Google Drive
  • Περιττά email στο Gmail
  • Φωτογραφίες και βίντεο στο Google Photos για τα οποία έχουμε δημιουργήσει αντίγραφα ασφαλείας
  • Αρχεία που έχουμε συγχρονίσει στις συσκευές μας από το Google Drive

Φυσικά, αν θέλουμε να αποδεσμεύσουμε ακόμη περισσότερο αποθηκευτικό χώρο στην Android συσκευή μας, πρέπει να αξιοποιήσουμε μερικές ακόμη απλές μεθόδους, όπως τις περιγράφουμε σε προηγούμενο οδηγό. Επιπλέον, και την εύκολη μαζική κατάργηση περιττών εφαρμογών.

FEATURED Ταυτόχρονη Κατάργηση Δέσμης Εφαρμογών Χωρίς Χρήση Τρίτου App – Όλες Οι Εκδόσεις Android
Ταυτόχρονη Κατάργηση Δέσμης Εφαρμογών Χωρίς Χρήση Τρίτου App – Όλες Οι Εκδόσεις Android

Είναι εύκολο να παρασυρθούμε εγκαθιστώντας εφαρμογές και παιχνίδια τα οποία πιθανότατα δεν τα χρησιμοποιούμε. Ευτυχώς, χάρη στις υπηρεσίες της Google δεν χρειάζεται πλέον να εγκαθιστούμε τρίτες εφαρμογές για να κάνουμε μαζική κατάργηση εφαρμογών, ούτε να έχουμε root. Δείτε πώς απεγκαθιστούμε γρήγορα όλες τις αχρησιμοποίητες εφαρμογές στην Android συσκευή μας.

Έτσι, το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να πατήσουμε εδώ, και μετά στο Απελευθερώστε αποθηκευτικό χώρο λογαριασμού. Μπορούμε να βάλουμε αυτή τη σελίδα και στα αγαπημένα μας για πιο γρήγορη πρόσβαση.

Κατόπιν, ορίζουμε στο εργαλείο να μας κάνει τους ελέγχους που επιθυμούμε μέσα από την Εκκαθάριση προτεινόμενων στοιχείων που θα δούμε.

Google One 2α

Από εκεί και μετά, ο διαχειριστής αποθηκευτικού χώρου του Google One θα μας εμφανίσει μια λίστα με όλα τα αρχεία που μπορούμε να διαγράψουμε. Αν το επιθυμούμε, μπορούμε να φιλτράρουμε τη λίστα κατά τύπο αρχείου ή ημερομηνία.

Αφού επιλέξουμε τα αρχεία που θέλουμε να διαγράψουμε, κάνουμε κλικ στην επιλογή της διαγραφής. Το εργαλείο θα αφαιρέσει οριστικά τα αρχεία από όλες τις συσκευές μας.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ενώ το Google One είναι συνδρομητική υπηρεσία, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τον Storage Manager και μερικά ακόμη χρήσιμα εργαλεία του απολύτως δωρεάν και χωρίς καμία συνδρομή.

Έτσι, πατώντας εδώ, η δωρεάν έκδοση του Google One μπορεί να μας δώσει ακόμη περισσότερες πληροφορίες για τη διαχείριση του αποθηκευτικού χώρου, για τα αντίγραφα ασφαλείας, για τις εφαρμογές που έχουμε εγκαταστήσει στο κινητό, και όχι μόνο.

Είναι χρήσιμο το εργαλείο του Google One;

Αν σας γεννήθηκαν απορίες, μπορείτε να μας γράψετε στις Ερωτήσεις. Εναλλακτικά, αν θέλετε να μοιραστείτε την άποψη σας για το θέμα, μπορείτε να μας γράψετε στα σχόλια στο σχετικό post του άρθρου στη σελίδα μας στο Facebook.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

Αγορά-TV-Box-Από-Ευρώπη-Κίνα-E2162-E26900-Οκτώβριος-2020
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#318 - Κουμπί Πανικού Στο Android, Κρυφό Παιχνίδι Στο Instagram, Μετάφραση PDF Αρχείων
QuickSteps
GamingSteps#20240316 - Bug Διαγράφει Κόσμους Στο Minecraft, Νεότερα Για το PlayStation Pro, Summer Game Fest 2024
GamingSteps