Home » Internet » Υπηρεσίες στο Internet » Netflix: Σενάρια Και Επιλογές Για Να Αποφύγουμε Το Κλείδωμα Κοινής Χρήσης
featured Netflix: Σενάρια Και Επιλογές Για Να Αποφύγουμε Το Κλείδωμα Κοινής Χρήσης

Netflix: Σενάρια Και Επιλογές Για Να Αποφύγουμε Το Κλείδωμα Κοινής Χρήσης

Το Netflix επεκτείνει την απαγόρευση της κοινής χρήσης κωδικών πρόσβασης σε 103 χώρες. Την Τρίτη 23 Μαΐου 2023 ανακοίνωσε ότι θα αρχίσει σταδιακά να στέλνει μηνύματα στους πελάτες της πλατφόρμας. Καθώς ενδέχεται να μοιραζόμαστε τον ίδιο λογαριασμό από διαφορετικές τοποθεσίες, στο οδηγό θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε για να αποφύγουμε την απαγόρευση πρόσβασης.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Πώς το Netflix θα μας εμποδίσει την κοινή χρήση των κωδικών

Η νέα πολιτική της πλατφόρμας αναφέρει ότι οι κωδικοί Netflix προορίζονται για κοινή χρήση από άτομα που ζουν μαζί σε ένα νοικοκυριό (Netflix household). Έτσι, όποιος ζει εκτός σπιτιού, είτε χρειάζεται τον δικό του λογαριασμό με διαφορετικούς κωδικούς πρόσβασης, είτε πρέπει να πληρώσει για το προνόμιο κοινής χρήσης.

Το νοικοκυριό μας στο Netflix ορίζεται με βάση το πού παρακολουθούμε την πλατφόρμα, από ποια συσκευή, και τη διεύθυνση IP που χρησιμοποιεί αυτή η συσκευή.

FEATURED Κόλπα Και Μυστικοί Κωδικοί Netflix Που Ίσως Δεν Γνωρίζουμε A10
Έξυπνα Κόλπα Στις Σειρές & Ταινίες Netflix Που Ίσως Δεν Γνωρίζουμε

Όλοι γνωρίζουμε ότι το Netflix είναι μία από τις δημοφιλέστερες υπηρεσίες streaming παγκοσμίως, με χιλιάδες ταινίες και σειρές για κάθε ηλικία. Όμως, είναι πιθανό να μας διαφεύγουν μερικά κόλπα που ξεκλειδώνουν δυνατότητες οι οποίες μπορούν να μας φανούν πολύ χρήσιμες. Δείτε τα δωρεάν εργαλεία και τα κρυφά χαρακτηριστικά που βοηθούν να αξιοποιήσουμε στο έπακρο το Netflix.

Πιο συγκεκριμένα, το Netflix αναφέρει ότι χρησιμοποιεί διευθύνσεις IP, αναγνωριστικά συσκευών και δραστηριότητα λογαριασμού από τις συσκευές που είναι συνδεδεμένες, για να προσδιορίσει εάν η συσκευή πραγματοποιεί ροή εντός του νοικοκυριού ή εκτός αυτού.

Τα email που ήδη στέλνει η υπηρεσία αναφέρουν ότι ένας λογαριασμός Netflix θα πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο από ένα νοικοκυριό. Οι πελάτες που πληρώνουν μπορούν να προσθέσουν ένα μέλος εκτός του σπιτιού τους, με επιπλέον χρέωση.

κωδικοί Netflix 1

Έτσι, καθώς σε αυτό τον τομέα του εντοπισμού η εταιρεία χρησιμοποιεί προηγμένες τεχνολογίες και αλγόριθμους, είναι βέβαιο ότι της είναι πολύ εύκολο να γνωρίζει αν είμαστε εντός του νοικοκυριού ή εκτός.

Ας δούμε λοιπόν πώς μπορούμε να ξεπεράσουμε αυτούς τους “οικιακούς” περιορισμούς του Netflix που αναμένεται να εφαρμοστούν και στη χώρα μας, έτσι ώστε να μοιραζόμαστε τους κωδικούς πρόσβασης χωρίς να χρεωθούμε.

Επιλογές για να αποφύγουμε το κλείδωμα

Σενάριο 1: Ζούμε στο ίδιο σπίτι με κάποιον που μοιράζεται τον λογαριασμό του και οι δικοί του κωδικοί Netflix χρησιμοποιούνται και από εμάς. Έχουμε συνδεθεί στην πλατφόρμα από το κινητό μας ενώ ήμασταν στο ίδιο σπίτι, αλλά μετά εμείς φεύγουμε σε άλλη περιοχή.

Σε αυτό το σενάριο, θα μπορούμε να έχουμε πρόσβαση στην πλατφόρμα χωρίς πρόβλημα. Η κινητή συσκευή μας συσχετίστηκε με το νοικοκυριό του κατόχου του λογαριασμού ενώ ήμασταν στο σπίτι του.

Επομένως, όταν φεύγουμε, η κοινή χρήση εξακολουθεί να ισχύει και θα εγκρίνεται η πρόσβαση στον λογαριασμό. Αυτό φαίνεται να ισχύει σε όποια χώρα και αν βρισκόμαστε.

κωδικοί Netflix 1α

Σενάριο 2: Ο συνεργάτης μας έχει ένα λογαριασμό Netflix και μας έχει δώσει πρόσβαση για να τον μοιραζόμαστε και εμείς. Ζούμε σε χωριστά σπίτια, αλλά περιστασιακά τον επισκεπτόμαστε και παρακολουθούμε το Netflix στο κινητό ή τον φορητό υπολογιστή μας.

Σε αυτό το σενάριο, θα συνεχίσουμε να έχουμε πρόσβαση στον λογαριασμό του συνεργάτη χωρίς πρόβλημα. Αρκεί να ανοίγουμε την πλατφόρμα για λίγο στη συσκευή μας χρησιμοποιώντας το Wi-Fi που έχει ο συνεργάτης στο σπίτι του.

Οι μεμονωμένες συσκευές θα παραμείνουν εγγεγραμμένες στο νοικοκυριό του Netflix για κάποιο χρονικό διάστημα, αλλά ανάλογα με τη χώρα στην οποία βρισκόμαστε, ίσως χρειαστεί να καταχωρίσουμε ξανά τη συσκευή μας με έναν νέο κωδικό από τον κάτοχο του λογαριασμού, ή να ανοίξουμε το Netflix όταν τον επισκεπτόμαστε.

Σενάριο 3: Εμείς και ο σύντροφός μας ζούμε χωριστά αλλά μοιραζόμαστε έναν λογαριασμό Netflix. Και οι δύο θέλουμε να παρακολουθούμε το Netflix στις δικές μας τηλεοράσεις.

Αυτό θα μπορούσε να είναι πιο δύσκολο, καθώς είναι βέβαιο ότι δε θα μπορούμε να φέρνουμε την τηλεόρασή μας στο σπίτι του συντρόφου μας για να συνδεθεί στο Wi-Fi του νοικοκυριού.

Έτσι, σε αυτό το σενάριο, ενδέχεται να εξακολουθούμε να έχουμε πρόσβαση στην κοινή χρήση του λογαριασμού, αλλά με μια σημαντική προϋπόθεση.

Το Netflix θα μας ζητά περιστασιακά να επαληθεύσουμε τη συσκευή, όπερ σημαίνει ότι ο κάτοχος του λογαριασμού θα πρέπει να είναι σε ετοιμότητα για να μας στείλει τον κωδικό εντός 15 λεπτών.

κωδικοί Netflix 1αα

Ωστόσο, αυτό ενδέχεται να μην ισχύσει σε όλες τις χώρες και θα εξαρτηθεί από την τοποθεσία. Υπάρχει δηλαδή το ενδεχόμενο η απαίτηση σύνδεσης μιας TV στο οικιακό Wi-Fi εκτός νοικοκυριού, να διακόψει οριστικά τον συνεργάτη που χρησιμοποιεί τους κωδικούς του κατόχου λογαριασμού.

Επιπλέον, δεν είναι ξεκάθαρο από την εταιρεία τι γίνεται αν παρακολουθούμε την πλατφόρμα μόνο από τον επιτραπέζιο υπολογιστή μας που είναι εκτός νοικοκυριού. Το πιο πιθανό είναι ότι θα ισχύσει και εδώ το 3ο σενάριο, όπου ο κάτοχος του λογαριασμού θα πρέπει να είναι σε ετοιμότητα για να μας στείλει τον κωδικό έγκαιρα.

Συμπέρασμα

Το πιο ασφαλές συμπέρασμα είναι ότι εμείς (και οι συσκευές στις οποίες θέλουμε να παρακολουθούμε), θα πρέπει να επισκεπτόμαστε τακτικά το άτομο που έχει τον λογαριασμό Netflix, ή ο κάτοχος του λογαριασμού θα πρέπει να αποδεχτεί μια επαναλαμβανόμενη ενόχληση και να μας στέλνει την επιβεβαίωση κωδικού έγκαιρα.

Έτσι, εφόσον διατηρούμε τη ροή της πλατφόρμας σε συσκευές όπως κινητά, tablet και φορητούς υπολογιστές, και συνδεόμαστε περιστασιακά στο Wi-Fi του κατόχου του λογαριασμού, οι κωδικοί που μας έχει παραχωρήσει θα συνεχίσουν να μας δίνουν δωρεάν πρόσβαση.

Αυτό σημαίνει ότι θα μπορούσαμε ακόμη και να μεταδώσουμε το περιεχόμενο του Netflix από το κινητό μας ή τον φορητό απευθείας στην τηλεόρασή μας που είναι εκτός νοικοκυριού, για να απολαύσουμε την εμπειρία της μεγάλης οθόνης χωρίς επιπλέον μηνιαία χρέωση.

Ως εκ τούτου, αν δεν παρακολουθούμε τα έργα από το ενσωματωμένο Netflix της Smart TV ή του TV Box, Apple TV, κλπ, που είναι εκτός νοικοκυριού, δε θα χρειαστεί να χρεωθούμε για το άνοιγμα νέου πληρωμένου λογαριασμού.

Ποια είναι η γνώμη σας για τη νέα πολιτική του Netflix;

Αν θέλετε να μοιραστείτε την άποψη σας για το θέμα, μπορείτε να μας γράψετε στα σχόλια στο σχετικό post του άρθρου στη σελίδα μας στο Facebook.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED sale alert b10 x4 aa
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#320 - Δωρεάν VPN Edge, Πλήρη Αποσύνδεση Facebook, Κρυφό Μήνυμα Σε Εικόνα, Καρτούν Εικόνα Προφίλ
QuickSteps
GamingSteps#20240322 - Battle Royale Στο WoW, Ρεκόρ Χρηστών Για Το Stardew Valley, GDC Και IGF Awards 2024
GamingSteps