Home » Διάφορα » 16 Κρυφά "Διαμάντια" του PCsteps το 2016

16 Κρυφά “Διαμάντια” του PCsteps το 2016

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Τα 16 πιο δημοφιλή άρθρα του PCsteps είναι άρθρα που βρίσκονται σε υψηλές θέσεις για δημοφιλείς αναζητήσεις στο Internet. Όμως, στη θεματολογία ολόκληρης της χρονιάς έχουμε συμπεριλάβει και πιο εξειδικευμένα άρθρα. Δείτε 16 άρθρα τα οποία αξίζουν την προσοχή σας, και ίσως να μην είχατε σκεφτεί να αναζητήσετε.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Cheat Engine: Πώς να Κερδίζετε σε Όλα τα Παιχνίδια

Κάθε παιχνίδι που παίζουμε είναι φορτωμένο στη RAM του υπολογιστή. Το ίδιο ισχύει και για όλα τα δεδομένα εντός του παιχνιδιού, τις ζωές μας, τα πυρομαχικά, το σκορ κλπ.

Αν λοιπόν είχαμε κάποιον τρόπο να βρούμε αυτές τις τιμές στη RAM και να τις αλλάξουμε, τότε μπορούμε να κερδίσουμε σε κάθε παιχνίδι.

Ομολογουμένως, αυτό ακούγεται περίπλοκο για το μέσο χρήστη. Στην πραγματικότητα, όμως, με το Cheat Engine είναι υπόθεση δευτερολέπτων.

Στο πρώτο της άρθρο στο PCsteps, η Μαρία Καβακλιώτη μας δείχνει όλες τις προηγμένες δυνατότητες αυτής της εφαρμογής.

Cheat Engine: Πώς να Κερδίζετε σε Όλα τα Παιχνίδια

Έχετε κολλήσει σε κάποιο παιχνίδι? Δυσκολεύεστε να περάσετε ένα επίπεδο? Το Cheat Engine είναι ένα δωρεάν πρόγραμμα που μας επιτρέπει να χακάρουμε τον κώδικα του…

Ανέπαφη Πληρωμή & Υπηρεσίες Mobile Banking στο Android

Το Mobile banking είναι πλέον στη διάθεση οποιουδήποτε διαθέτει Smartphone, ενώ συγκεκριμένες συσκευές με NFC υποστηρίζουν και τις ανέπαφες πληρωμές.

Ο Παναγιώτης Χαλιμούρδας μας δείχνει όλες τις δυνατότητες των ανέπαφων πληρωμών. Επιπλέον, παρουσιάζει τις mobile εφαρμογές των σημαντικότερων ελληνικών τραπεζών, με τα υπέρ και τα κατά τους.

Ανέπαφη Πληρωμή & Υπηρεσίες Mobile Banking στο Android

Οι τραπεζικές συναλλαγές έχουν εξελιχθεί πολύ τα τελευταία χρόνια. Πλέον μπορούμε να χρησιμοποιούμε το κινητό μας τηλέφωνο για να πληρώσουμε στα περισσότερα φυσικά καταστήματα. Δείτε…

Αποφύγετε Αυτές τις 8 Δημοφιλείς Εφαρμογές Android

Βρισκόμαστε για τα καλά στην εποχή των smartphone. Διεθνώς, περισσότεροι χρήστες μπαίνουν στο ίντερνετ από το κινητό ή το tablet, παρά από κάποιον υπολογιστή.

Το Google Play, που είναι το μεγαλύτερο App Store, διαθέτει πάνω από δύο εκατομμύρια διαφορετικές εφαρμογές.

Όπως είναι λογικό, όμως, δεν είναι όλες οι εφαρμογές χρήσιμες, ή ασφαλείς. Ανάμεσα στα εκατομμύρια, θα βρούμε apps ή και ολόκληρες κατηγορίες που είναι από άχρηστες μέχρι επικίνδυνες.

Ο Γιώργος Τράντζας συγκέντρωσε 8 δημοφιλείς κατηγορίες εφαρμογών που δεν έχουν καμία θέση στο Android μας.

Αποφύγετε Αυτές τις 8 Δημοφιλείς Εφαρμογές Android

Σύμφωνα με πρόσφατα στατιστικά, το Google Play διαθέτει πάνω από 2 εκατομμύρια εφαρμογές. Άλλες είναι αρκετά διαδεδομένες, με εκατομμύρια λήψεις, ενώ άλλες περιορίζονται σε μερικές εκατοντάδες. Είναι όμως…

Δημιουργία Παιχνιδιών Δωρεάν, χωρίς Προγραμματισμό

Το App Inventor δεν είναι η μόνη λύση για τη δημιουργία εφαρμογών χωρίς να χρειάζεται να γράψουμε κώδικα.

Αν μας ενδιαφέρει η δημιουργία παιχνιδιών, ο Φώτης Μπαλάς παρουσιάζει τις επτά σημαντικότερες Game Engines που όχι μόνο επιτρέπουν τη δημιουργία παιχνιδιών χωρίς προγραμματισμό, αλλά ταυτόχρονα δεν κοστίζουν τίποτα.

Διαλέγοντας Εναλλακτικό Browser: Κλώνοι Chrome/Firefox

Αν χρησιμοποιείτε τον “σκέτο” Chrome ή Firefox, δεν ξέρετε τι χάνετε. Υπάρχουν κυριολεκτικά δεκάδες κλώνοι των δημοφιλών browser, οι οποίοι προσθέτουν πλήθος δυνατοτήτων στην πλοήγησή μας.

Ο Άκης Τίγκας δοκίμασε 24 τέτοιους κλώνους, και μας τους παρουσιάζει αναλυτικά, με τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά τους.

Διαλέγοντας Εναλλακτικό Browser: Οι Καλύτεροι Κλώνοι Chrome/Firefox
Ψάχνεις Εναλλακτικό Browser? Οι Καλύτεροι Κλώνοι Chrome/Firefox

Οι περισσότεροι χρήστες χρησιμοποιούμε Chrome ή Firefox για την πλοήγηση στο Internet. Όμως υπάρχουν αρκετοί κλώνοι των δημοφιλών αυτών browsers που ενσωματώνουν διάφορες δυνατότητες και…

Δωρεάν Αποστολή Φαξ Μέσω Ίντερνετ Από τον Υπολογιστή

Το φαξ είναι μια απαρχαιωμένη τεχνολογία, την οποία όμως επιμένουν να χρησιμοποιούν αρκετές επιχειρήσεις και οι περισσότερες κρατικές υπηρεσίες.

Αν δεν έχουμε συσκευή φαξ, και δεν θέλουμε να αγοράσουμε, ο Γιώργος Λάνδρου μας παρουσιάζει τις τρεις καλύτερες υπηρεσίες για την αποστολή φαξ δωρεάν μέσω ίντερνετ.

Μηχανικό Πληκτρολόγιο: Όλα Όσα θα Θέλατε να Ξέρετε

Τα μηχανικά πληκτρολόγια είναι κατά μέσο όρο σημαντικά ακριβότερα από τα πληκτρολόγια μεμβράνης. Όσοι όμως έχουν αγοράσει ένα, δεν το αλλάζουν με τίποτα.

Στο πρώτο της άρθρο στο PCsteps, η Έλενα Σωτήρη περιγράφει όλα όσα χρειάζεται να ξέρουμε για τα μηχανικά πληκτρολόγια, τις τεχνολογίες τους, τα υπέρ και τα κατά τους.

Μηχανικό Πληκτρολόγιο: Όλα Όσα θα Θέλατε να Ξέρετε

Σίγουρα θα έχετε ακούσει για τα λεγόμενα μηχανικά πληκτρολόγια και ορισμένοι από εσάς έχετε στην κατοχή σας ένα από αυτά. Όμως τι είναι το μηχανικό πληκτρολόγιο…

Οι Καλύτερες Επεκτάσεις Chrome και Επεκτάσεις Firefox

Οι επεκτάσεις μπορούν να προσθέσουν αμέτρητες επιπλέον δυνατότητες στο browser μας. Αρκεί βεβαίως να τις εγκαθιστούμε με μέτρο, για να μην επιβαρύνουν σημαντικά τον browser.

Στο πρώτο του άρθρο στο PCsteps, ο Παναγιώτης Χαλιμούρδας παρουσιάσει τις καλύτερες επεκτάσεις για Chrome και Firefox.

Οι Καλύτερες Επεκτάσεις Chrome και Επεκτάσεις Firefox

Ένα τεράστιο πλεονέκτημα των σύγχρονων browser είναι οι επεκτάσεις, οι οποίες μπορούν να προσθέσουν αμέτρητες δυνατότητες και να μας διευκολύνουν αφάνταστα. Στο άρθρο συγκεντρώσαμε μερικές…

Οικονομία στο Ίντερνετ Με Ελεγχόμενη Χρήση Δεδομένων στα Windows

Όταν έχουμε απεριόριστη σύνδεση ADSL, δεν μας ενδιαφέρει πόσα δεδομένα κατεβάζουμε μέσα στη μέρα.

Υπάρχουν όμως περιπτώσεις που αναγκαζόμαστε να μπούμε στο ίντερνετ με ογκοχρέωση, και εκεί το κάθε MB μετράει, και μας κοστίζει.

Ο Γιώργος Λάνδρου αναλύει τις καλύτερες μεθόδους και εφαρμογές για να περιορίσουμε τη χρήση δεδομένων στα Windows.

Οικονομία στο Ίντερνετ Με Ελεγχόμενη Χρήση Δεδομένων στα Windows

Oι περισσότεροι από εμάς διαθέτουμε μία απεριόριστη ευρυζωνική σύνδεση στο ίντερνετ. Κάποιες φορές, όμως, χρειάζεται να χρησιμοποιήσουμε μία περιορισμένη σύνδεση, συνήθως μέσω του δικτύου κινητής…

Ποιο είναι το πιο Σταθερό και Γρήγορο VPN στην Ελλάδα

Μία υπηρεσία VPN μας προσφέρει ανωνυμία και ασφάλεια. Όμως είναι σημαντικό να διατηρεί την ταχύτητά μας σε ικανοποιητικά επίπεδα.

Ο Άκης Τίγκας δοκίμασε τις σημαντικότερες διεθνείς υπηρεσίες VPN, με αναλυτικές μετρήσεις στην Ελλάδα, και ανέδειξε τις ταχύτερες και πιο σταθερές από αυτές.

Το πιο Ασφαλές, Σταθερό και Γρήγορο VPN στην Ελλάδα
Το Πιο Ασφαλές, Σταθερό, Και Γρήγορο VPN Στην Ελλάδα

Η χρήση VPN αυξάνει κατακόρυφα τις επιλογές μας στο ίντερνετ, όταν θέλουμε να προσπεράσουμε ανόητους γεωγραφικούς περιορισμούς. Όμως, τα δωρεάν VPN έχουν περιορισμούς στην ταχύτητα,…

Ποιος Κλέβει το WiFi μου – Δείτε Ποιοι Συνδέονται στο Router

Το να συνδέεται κάποιος στο router μας χωρίς την άδειά μας, εκτός από ανήθικο είναι και επικίνδυνο.

Αν αυτός ο τρίτος αποφασίσει να κάνει κάτι παράνομο μέσω τη σύνδεσής μας, θα φαίνεται η δική μας διεύθυνση IP. Η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος θα χτυπήσει τη δική μας πόρτα, κι άντε μετά να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας.

Η Μαρία Καβακλιώτη μας περιγράφει πώς μπορούμε να διαπιστώσουμε αν κάποιος τρίτος συνδέεται στο router μας, και τι μπορούμε να κάνουμε για να το ασφαλίσουμε.

Ποιος-κλέβει-το-WiFi-μου-Δείτε-Ποιοί-Συνδέονται-στο-Router Α10
Ποιος Κλέβει το WiFi μου – Δείτε Ποιοι Συνδέονται στο Router

Εάν έχουμε παρατηρήσει ότι η σύνδεσή μας στο ίντερνετ είναι πιο αργή απ' ό,τι συνήθως, τότε ενδέχεται να μην φταίει ο πάροχος, αλλά κάποιος που…

Πώς φτιάχνω Εφαρμογές για Android με το App Inventor

Ποιος είπε πως χρειάζονται οπωσδήποτε γνώσεις προγραμματισμού για να φτιάξουμε μια εφαρμογή για κινητό? Το App Inventor μας επιτρέπει να δημιουργήσουμε εφαρμογές Android σε ένα απλό και εύχρηστο περιβάλλον.

Στο πρώτο του άρθρο στο PCsteps, ο Χριστόφορος Κώτσιος μας καθοδηγεί στη διαδικασία για να δημιουργήσουμε ένα απλό κομπιουτεράκι.

Πώς φτιάχνω Εφαρμογές για Android με το App Inventor

Έχετε μια ιδέα για μια mobile εφαρμογή, αλλά δεν ξέρετε πώς να την υλοποιήσετε; Το App Inventor είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για κάθε αρχάριο προγραμματιστή…

Πώς Λειτουργεί η Φωτογραφική Μηχανή, Απλά και Κατανοητά

Η ιστορία της φωτογραφικής μηχανής ξεκίνησε τον 19ο αιώνα. Σήμερα, κάθε κινητό έχει κάμερα, και μερικοί από εμάς έχουμε τραβήξει χιλιάδες φωτογραφίες.

Ο Χριστόφορος Κώτσιος κάνει μια ανασκόπηση της ιστορίας των φωτογραφικών μηχανών, και αναλύει όλους τους μηχανισμούς που συμβάλλουν στη λειτουργία μιας σύγχρονης κάμερας.

Πώς Λειτουργεί η Φωτογραφική Μηχανή, Απλά και Κατανοητά

Όλοι έχουμε χρησιμοποιήσει φωτογραφική μηχανή για να απαθανατίσουμε τις διακοπές, την καθημερινότητα, ή και το φαγητό μας. Ξέρουμε όμως πώς λειτουργεί; Γνωρίζουμε τα μέρη της…

Τα πιο Σημαντικά, Εναλλακτικά του Bitcoin, Ψηφιακά Νομίσματα

Οι περισσότεροι έχουμε ακούσει για το ψηφιακό νόμισμα Bitcoin. Ενώ πρόκειται για το πρώτο νόμισμα του είδους του, δεν είναι με κανένα τρόπο το μοναδικό.

Ο Φώτης Μπαλάς αναλύει τα δέκα σημαντικότερα εναλλακτικά ψηφιακά νομίσματα, που διεκδικούν μια θέση στις συναλλαγές του μέλλοντος.

Τα πιο Σημαντικά, Εναλλακτικά του Bitcoin, Ψηφιακά Νομίσματα

Οι περισσότεροι έχουμε ακούσει για το Bitcoin, το ψηφιακό νόμισμα που είναι ανεξάρτητο από τράπεζες και κυβερνήσεις. Σήμερα, όμως, υπάρχουν εκατοντάδες εναλλακτικά ψηφιακά νομίσματα στο Internet, που…

Τι είναι το RGB: Πώς Τρία Χρώματα Γίνονται 16,7 Εκατομμύρια

Κάθε έγχρωμη οθόνη βασίζεται στην τεχνολογία RGB για να δημιουργήσει τις εικόνες που βλέπουμε.

Τρία βασικά χρώματα είναι αρκετά για να παράγουν μια γκάμα 16,7 εκατομμυρίων αποχρώσεων, που είναι περισσότερες απ' όσες μπορεί να διακρίνει το ανθρώπινο μάτι.

Στο πρώτο του άρθρο στο PCsteps, ο Γιώργος Τράντζας αναλύει πώς λειτουργεί το RGB, απλά και κατανοητά.

Τι είναι το RGB: Πώς Τρία Χρώματα Γίνονται 16,7 Εκατομμύρια

Οι σύγχρονες οθόνες υπολογιστών μπορούν να εμφανίσουν 16,7 εκατομμύρια χρώματα, περισσότερα απ' όσα μπορεί να αναγνωρίσει το ανθρώπινο μάτι. Και όμως, όλα αυτά τα χρώματα…

Τι Σημαίνουν οι Ρυθμίσεις Γραφικών για την Ποιότητα στα Παιχνίδια

Anisotropic Filtering. Tessalation. Ambient Occlusion. MSAA, CSAA, CFAA, FXAA, MLAA, SMAA, TXAA. Στις ρυθμίσεις των γραφικών στα παιχνίδια θα βρούμε πολλαπλούς τέτοιους όρους, και καμία εξήγηση για το τι σημαίνουν.

Η Έλενα Σωτήρη αναλύει τους σημαντικότερους όρους που θα βρούμε στην ενότητα των ρυθμίσεων σε κάθε παιχνίδι, καθώς και ποιες ρυθμίσεις επηρεάζουν περισσότερο την απόδοση του παιχνιδιού και επιβαρύνουν τον υπολογιστή.

Τι Σημαίνουν οι Ρυθμίσεις Γραφικών για την Ποιότητα στα Παιχνίδια

Αν ανοίξατε ποτέ τις ρυθμίσεις γραφικών ενός σύγχρονου παιχνιδιού, πιθανόν να διαπιστώσατε ότι δεν γνωρίζετε τι σημαίνουν οι περισσότερες από αυτές. Στον σημερινό οδηγό θα…

Ποια άρθρα του PCsteps του 2016 σας άρεσαν περισσότερο?

Αν διαβάσατε έναν ή περισσότερους οδηγούς που σας άρεσαν πολύ και δεν τους έχουμε αναφέρει ούτε στα 16 δημοφιλέστερα άρθρα ούτε σε αυτή τη δημοσίευση, γράψτε μας στα σχόλια.

Θυμηθείτε, όταν δημοσιεύετε ένα σχόλιο με σύνδεσμο, θα πρέπει να εγκριθεί από κάποιον διαχειριστή για να δημοσιευτεί.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED sale alert b10 x4 aa
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#320 - Δωρεάν VPN Edge, Πλήρη Αποσύνδεση Facebook, Κρυφό Μήνυμα Σε Εικόνα, Καρτούν Εικόνα Προφίλ
QuickSteps
GamingSteps#20240322 - Battle Royale Στο WoW, Ρεκόρ Χρηστών Για Το Stardew Valley, GDC Και IGF Awards 2024
GamingSteps