Home » Διάφορα » Τα 16 πιο Δημοφιλή Άρθρα του PCsteps για το 2016

Τα 16 πιο Δημοφιλή Άρθρα του PCsteps για το 2016

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Σχεδόν 3.900.000 μοναδικοί επισκέπτες μπήκαν στο PCsteps το 2016, 800.000 περισσότεροι από το 2015, διαβάζοντας 12.000.000 σελίδες. Αυτή ήταν επίσης η πρώτη χρονιά που αρκετοί νέοι συνεργάτες ξεκίνησαν να γράφουν στη σελίδα μας. Δείτε τα 16 πιο δημοφιλή άρθρα του PCsteps που δημοσιεύτηκαν ή ανανεώθηκαν το 2016 και κέρδισαν την προτίμησή σας.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Νούμερο 16: Τι Είναι το Pokémon GO και Πώς να Παίξω στην Ελλάδα

Θυμάστε το Pokémon GO? Μεταξύ Ιουλίου και Αυγούστου 2016 ήταν αδύνατον να το αποφύγουμε σε οποιοδήποτε μέσο, από το ίντερνετ μέχρι την τηλεόραση, τις εφημερίδες, το ραδιόφωνο, τα ταχυδρομικά περιστέρια, και τα σήματα καπνού.

Βέβαια, όπως όλοι γνωρίζουμε, το δημοφιλές παιχνίδι δεν ήταν παρά ένας διάττοντας αστέρας. Μικρό ποσοστό από τους αρχικούς χρήστες παίζουν ακόμα, και βεβαίως σχεδόν κανείς στα Media δεν ασχολείται μαζί του.

Όπως και νά ‘χει, ήταν το 16ο πιο δημοφιλές άρθρο της χρονιάς για το PCsteps, και το πιο δημοφιλές της αρθρογράφου Έλενας Σωτήρη. Είμαστε βέβαιοι πως νιώθει πολύ περήφανη.

Το άρθρο είχε συνολικά 31.558 μοναδικές επισκέψεις, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων στις πρώτες 10 μέρες της δημοσίευσής του, μεταξύ 18 και 28 Ιουλίου. Επίσης είχε 418 κοινοποιήσεις στα Social Media και 55 σχόλια.

Fun fact: Ξεκινήσαμε να γράφουμε αυτόν τον οδηγό πριν ακόμα έρθει το Pokémon Go στην Ελλάδα, με πλάγιες μεθόδους για τη φόρτωση του .apk.

Πριν τη δημοσίευση, όμως, το παιχνίδι άνοιξε και στην Ελληνική αγορά, και αναγκαστήκαμε να προσαρμόσουμε τον οδηγό ανάλογα.

Νούμερο 15: Αγορά μνήμης RAM: Βρείτε τις Ιδανικές Μνήμες για το PC

Η αγορά μνήμης RAM δεν είναι απλή υπόθεση για έναν αρχάριο χρήστη. Υπάρχουν συγκεκριμένες λεπτομέρειες που πρέπει να προσέχει, τόσο όσον αφορά τη συμβατότητα όσο και τη γενικότερη απόδοση.

Στον αναλυτικό μας οδηγό περιγράφουμε όλα όσα χρειάζονται για την σωστή αγορά μνήμης, από τις προδιαγραφές του κατασκευαστή της μητρικής μέχρι τη συχνότητα, το CAS Latency και το τι σημαίνουν τα dual και quad channel DDR.

Ο οδηγός είχε συνολικά 31.873 επισκέψεις. Έχει σχετικά περιορισμένες κοινοποιήσεις, αλλά σχεδόν 1600 σχόλια, από αγοραστές που θέλουν προσωπική βοήθεια για την επιλογή της κατάλληλης RAM.

Νούμερο 14: Ταχύτητα ADSL / VDSL – Πόσο Γρήγορα Μπορώ να Κατεβάζω?

Ένας από τους κλασσικούς οδηγούς του PCsteps, αναλύει τι σημαίνουν αυτά τα δήθεν 24Mbps που πληρώνουμε κάθε μήνα για το ADSL, γιατί δεν είναι όλες οι 24άρες συνδέσεις ίδιες, και τι ταχύτητες μπορούμε τελικά να περιμένουμε.

Με το VDSL βελτιώνονται τα πράγματα όσον αφορά τις ταχύτητες, αλλά απέχουμε ακόμα αρκετά από την εποχή που συνδέσεις με ταχύτητες 100Mbps θα είναι διαθέσιμες στην πλειοψηφία του πληθυσμού.

Ο οδηγός έχει λάβει 32.641 μοναδικές επισκέψεις, 134 κοινοποιήσεις, και 257 σχόλια, ενώ δέχτηκε μια ανανέωση το Νοέμβριο, όταν δημιουργήσαμε και το αντίστοιχο βίντεο.

Νούμερο 13: Παράκαμψη Capital Controls για Αγορές από το Εξωτερικό

Όταν ξεκίνησαν τα Capital Controls τον Ιούλιο του 2015, δημιούργησαν τρομερά προβλήματα στις αγορές από το εξωτερικό, αλλά και στην ανάληψη χρημάτων από ATM. Μάλιστα, ο σχετικός οδηγός ήταν το νούμερο 13 στο περσινό Top-15.

Στις μέρες μας, τα Capital Controls έχουν χαλαρώσει αρκετά. Πλέον είναι πολύ πιο εύκολο να αγοράσουμε με την κάρτα μας, ακόμα και από την Κίνα.

Απ' ότι φαίνεται, όμως, αρκετοί χρήστες έχουν ακόμα προβλήματα με τις online αγορές τους, και ψάχνουν τον τρόπο να παρακάμψουν τα Capital Controls.

Το άρθρο έχουν διαβάσει 34.301 μοναδικοί επισκέπτες, και διαθέτει 424 κοινοποιήσεις και 216 σχόλια. Ήταν ο πρώτος οδηγός του αρθρογράφου Φώτη Μπαλά στο PCsteps, και ο πιο δημοφιλής του.

Νούμερο 12: Εγκατάσταση Kodi – Μετατρέψτε το PC σε Media Center

Την πρώτη φορά που αναφερθήκαμε στο Kodi στο PCsteps ήταν όταν ακόμα ονομαζόταν XBMC, και δεν είχε γίνει ακόμα μία από τις πιο γνωστές επιλογές για δωρεάν Streaming Video.

Στην ανανέωση του οδηγού είδαμε την εγκατάσταση της νεότερης έκδοσης Kodi στα Windows, το Linux, και σαν αυτόνομο λειτουργικό σύστημα βασισμένο στο Ubuntu.

Ο οδηγός έχει διαβαστεί από 34.314 μοναδικούς επισκέπτες και διαθέτει 304 κοινοποιήσεις και 92 σχόλια.

Νούμερο 11: Είσοδος στα Windows Χωρίς Κωδικό, σε Όλες τις Εκδόσεις

Ο κωδικός για τον λογαριασμό μας στα Windows είναι ένα αναγκαίο κακό. Δεν υπάρχει όμως λόγος να τον εισάγουμε χειροκίνητα σε κάθε εκκίνηση του υπολογιστή.

Με μια ρύθμιση που παίρνει δευτερόλεπτα, ξεμπερδεύουμε οριστικά με τον κωδικό, και έχουμε τα Windows ορθάνοιχτα και έτοιμα για χρήση όταν ανοίγουμε τον υπολογιστή

Η δημοσίευση διαβάστηκε από 34.759 μοναδικούς επισκέπτες, έχει δεχτεί 76 κοινοποιήσεις και 58 σχόλια.

Νούμερο 10: Είναι το WiFi Επικίνδυνο? Η Αλήθεια που Πολλοί Αγνοούν

Το WiFi βρίσκεται παντού, και μια μερίδα του πληθυσμού έχει το άγχος πως η ακτινοβολία του υπάρχει περίπτωση να προξενεί προβλήματα στην υγεία.

Στον οδηγό αυτό περιγράφουμε τις διαφορές της ιονίζουσας ακτινοβολίας (ακτίνες γάμμα, ακτίνες Χ, υπεριώδης ακτινοβολία) και της μη-ιονίζουσας ακτινοβολίας (ορατό φως, υπέρυθρη ακτινοβολία, WiFi, Bluetooth, φούρνος μικροκυμάτων).

Ο ένας τύπος ακτινοβολίας είναι επικίνδυνος σε κάθε περίπτωση. Ο άλλος τύπος ακτινοβολίας είναι επικίνδυνος μόνο όταν έχει ισχύ εκατοντάδων και χιλιάδων Watt, που φυσικά δεν συμβαίνει με κανένα τρόπο στο WiFi.

Βέβαια, ορισμένοι ισχυρίζονται πως δεν υπάρχουν επαρκείς επιστημονικές μελέτες που να αποδεικνύουν πως το WiFi είναι 100% ασφαλές. Από τη μεριά μας, πάντως, προτιμάμε το “Αθώος μέχρι την απόδειξη του εναντίου”.

Ο οδηγός δέχτηκε 47.772 μοναδικές επισκέψεις, 709 κοινοποιήσεις και 173 σχόλια.

Νούμερο 9: Πώς να Δω Ταινίες και Σειρές στο Kodi με Πρόσθετα (Addons)

Το Kodi από μόνο του είναι ένα ικανοποιητικό πρόγραμμα για την αναπαραγωγή πολυμέσων. Αυτό όμως που το κάνει να απογειώνεται είναι τα πρόσθετα (Addons) που μας επιτρέπουν να βλέπουμε δωρεάν ταινίες και σειρές από το ίντερνετ.

Ο οδηγός αυτός ήταν ο πρώτος και μοναδικός οδηγός του αρθρογράφου Μιχαήλ Μιχαήλ, που επέλεξε να μην συνεχίσει τη συνεργασία, για προσωπικούς λόγους. Τη δημοσίευση διάβασαν 49.298 μοναδικοί επισκέπτες, έχει 299 κοινοποιήσεις και 185 σχόλια.

Fun fact: Ακριβώς την ημέρα της δημοσίευσης και για το επόμενο διήμερο έπεσε κάποιος κεντρικός server που αφορούσε τα addons για το Kodi. Σαν αποτέλεσμα, το μεγαλύτερο κομμάτι του οδηγού ήταν άχρηστο για εκείνο το διάστημα.

Όπως ήταν αναμενόμενο, αυτό προξένησε μεγάλη σύγχυση στους αναγνώστες, και έναν αγώνα δρόμου για να απαντήσουμε τις ερωτήσεις τους. Τελικά, το πρόβλημα με το server λύθηκε, και ο οδηγός έφτασε στο Top-10 με τις πιο δημοφιλείς δημοσιεύσεις.

Νούμερο 8: Απεριόριστο Δωρεάν Ίντερνετ Στο Κινητό με ένα Έξυπνο Κόλπο

Ενώ δημοσιεύτηκε στις 6 Νοεμβρίου του 2016, σε αυτό το σύντομο διάστημα ο οδηγός κατάφερε να ανέβει στο Top-10 των δημοσιεύσεων για όλη τη χρονιά.

Εκμεταλλευόμενοι μια συγκεκριμένη έκδοση του δωρεάν VPN Psiphon και ένα κενό ασφαλείας στους παρόχους κινητής τηλεφωνίας, μπορούμε να έχουμε δωρεάν ίντερνετ σε καρτοκινητή χωρίς πακέτο δεδομένων ή υπόλοιπο στην κάρτα μας.

Ο οδηγός ήταν ο πιο δημοφιλής του αρθρογράφου Γιώργου Τράντζα, με 53.500 μοναδικές προβολές, 1,4 χιλιάδες κοινοποιήσεις, και 648 σχόλια.

Νούμερο 7: Κατέβασμα Windows & Κατέβασμα Office Δωρεάν σε ISO (+ Video)

Μέχρι και το Μάιο του 2016, ο οδηγός αυτός περιέγραφε τη διαδικασία για το νόμιμο κατέβασμα Windows 7 μέσω Torrent. Όμως, μία δωρεάν εφαρμογή πλέον μας επιτρέπει να κατεβάζουμε ISO των Windows και του Office απευθείας από τη Microsoft.

Ο οδηγός έχει δεχτεί 61.573 μοναδικές επισκέψεις, 479 κοινοποιήσεις, και 1329 σχόλια από την ανανέωσή του τον Ιούνιο.

Νούμερο 6: Site Γνωριμιών στην Ελλάδα – Οι πιο Δημοφιλείς Επιλογές

Εκπλήσσεστε που υπάρχει τέτοιο ενδιαφέρον για site γνωριμιών? Ομολογούμε πως και εμείς εκπλησσόμαστε το ίδιο.

Όμως, οι αριθμοί δεν λένε ψέματα. 64.312 μοναδικές και μοναχικές καρδιές επισκέφθηκαν τον συγκεκριμένο οδηγό εντός του 2016. Η δημοσίευση έχει 256 κοινοποιήσεις και 35 σχόλια.

Αν μη τι άλλο, είναι θετική η ένδειξη πως οι γνωριμίες μέσω ίντερνετ έχουν χάσει μέρος από το στίγμα του παρελθόντος.

Νούμερο 5: Καλύτερο Σήμα WiFi Σε Κάθε Δωμάτιο του Σπιτιού

Από το νούμερο 15 στον αντίστοιχο οδηγό για το 2015, η ανανεωμένη δημοσίευση για τη βελτίωση του WiFi μπήκε στο Top-5 για το 2016.

Ο οδηγός είχε 65.445 μοναδικές επισκέψεις εντός της χρονιάς, 123 κοινοποιήσεις, και 293 σχόλια.

Νούμερο 4: Κωδικός Router: Πώς να βρω το Password

Ναι, υποψιαζόμαστε πως ένα μεγάλο ποσοστό των αναγνωστών που μπαίνουν σε αυτόν τον οδηγό θέλουν να βρουν το password για να “δανειστούν” ίντερνετ από το γείτονα.

Φανταζόμαστε λοιπόν την απογοήτευσή τους όταν βλέπουν πως ο οδηγός αφορά το πώς να βρούμε τον κωδικό του διαχειριστικού για το δικό μας router, σε περίπτωση που το ξεχάσαμε. Και φυσικά δεν αναφέρεται με κανένα τρόπο σε router του γείτονα.

Όπως και νά ‘χει, την δημοσίευση έχουν διαβάσει 68.649 μοναδικοί επισκέπτες, διαθέτει 93 κοινοποιήσεις και 123 σχόλια.

Νούμερο 3: Πώς Κατεβάζω Ταινίες από Torrent, Νόμιμα και Δωρεάν

Ο συγκεκριμένος οδηγός δεν θέλει ιδιαίτερες συστάσεις, ούτε είναι να αναρωτιέται κανείς γιατί είναι τόσο δημοφιλής. Ακόμα και αν το “νόμιμο κατέβασμα ταινιών” ισχύει μόνο υπό πολύ συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

Η δημοσίευση έχει δεχτεί 80.159 μοναδικές επισκέψεις, 300 κοινοποιήσεις, και 202 σχόλια.

Νούμερο 2: Δωρεάν Antivirus 2016 – Οι Καλύτερες Επιλογές

Κάθε χρόνο, και με βάση τις μετρήσεις των μεγαλύτερων ανεξάρτητων εργαστηρίων, παρουσιάζουμε τα καλύτερα δωρεάν Anvirirus της αγοράς. Το 2016 δεν ήταν η εξαίρεση, και περιμένουμε τις νεότερες μετρήσεις για να ενημερώσουμε τον οδηγό για το 2017.

Τον οδηγό έχουν διαβάσει 92.247 μοναδικοί επισκέπτες, διαθέτει 274 κοινοποιήσεις και 609 σχόλια.

Νούμερο 1: Αγορά υπολογιστή €300 – €5.555

Στις δύσκολες εποχές που διανύουμε, θέλουμε ο υπολογιστής που θα πάρουμε να αξίζει τα λεφτά του, και να μας κρατήσει όσο γίνεται περισσότερο.

Στον οδηγό αγοράς υπολογιστή περιλαμβάνουμε 10 προσεκτικά επιλεγμένες προτάσεις για κάθε ανάγκη και κάθε πορτοφόλι.

Μάλιστα, στο τελευταίο διάστημα έχουμε ρυθμίσει τις τιμές στις προτάσεις μας να ανανεώνονται αυτόματα κάθε 24 ώρες. Έτσι, οι προτάσεις μας είναι πάντοτε επίκαιρες και ενημερωμένες.

111.872 μοναδικοί επισκέπτες έχουν πάρει ιδέες για τις αγορές τους από το PCsteps, έχουν κάνει 665 κοινοποιήσεις και έχουν αφήσει 3908 σχόλια για προσωπική υποστήριξη όσον αφορά την αγορά υπολογιστή.

Τι άλλαξε από το 2015

Ορισμένοι από τους πιο δημοφιλείς οδηγούς του 2015, όπως το κατέβασμα τραγουδιών από το YouTube σε Mp3 και το κατέβασμα Windows 10, δεν τους ανανεώσαμε για το 2016, εκ των πραγμάτων λοιπόν έμειναν εκτός.

Για να δείτε την αναλυτική περσινή λίστα, δεν έχετε παρά αν επισκεφθείτε τη σχετική δημοσίευση:

Τα 15 πιο Δημοφιλή Άρθρα του PCsteps για το 2015

Το 2014, περισσότεροι από 1,5 εκατομμύριο μοναδικοί επισκέπτες επέλεξαν το PCsteps, διαβάζοντας 6.400.000 σελίδες. Χάρη στην υποστήριξή σας, το 2015 τα νούμερα αυτά διπλασιάστηκαν, με 3,1…

Εσείς είχατε διαβάσει τα πιο δημοφιλή άρθρα του PCsteps για φέτος?

Αν είχατε ήδη διαβάσει κάποιον από τους παραπάνω οδηγούς, ή αν ανακαλύψατε ορισμένους από αυτούς σε αυτή την ανασκόπηση, γράψτε μας στα σχόλια.

Ευχόμαστε καλό 2017 σε όλους!

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED sale alert b10 x4 aa
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#320 - Δωρεάν VPN Edge, Πλήρη Αποσύνδεση Facebook, Κρυφό Μήνυμα Σε Εικόνα, Καρτούν Εικόνα Προφίλ
QuickSteps
GamingSteps#20240322 - Battle Royale Στο WoW, Ρεκόρ Χρηστών Για Το Stardew Valley, GDC Και IGF Awards 2024
GamingSteps