Home » Smartphones-Tablets » Διαφημίσεις Android: Αποκλείστε Εύκολα Όλα Τα Ads Χωρίς Εγκατάσταση Εφαρμογής
Featured Διαφημίσεις Android Αποκλείστε Εύκολα Όλα Τα Ads Χωρίς Εγκατάσταση Εφαρμογής 3

Διαφημίσεις Android: Αποκλείστε Εύκολα Όλα Τα Ads Χωρίς Εγκατάσταση Εφαρμογής

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Οι διαφημίσεις είναι ο βασικός λόγος που έχουμε δωρεάν πρόσβαση στο μεγαλύτερο μέρος του Internet. Όμως, σε ό,τι αφορά το Android, τα πολλά αναδυόμενα ads-και όχι μόνο-είναι ενοχλητικά. Δείτε πόσο εύκολα μπορείτε να κάνετε μια και έξω τη φραγή διαφημίσεων στα apps, τα games, και τον browser, χωρίς να απαιτείται root ή πλάγια εγκατάσταση κάποιας τρίτης εφαρμογής.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Πρέπει να αναφέρουμε ότι η κατάργηση των διαφημίσεων επηρεάζει όλο το οικοσύστημα του Android, και κυρίως τη δυνατότητα της δημιουργίας εσόδων στους σχεδιαστές.

Εάν χρησιμοποιείτε συχνά ορισμένες εφαρμογές και υπηρεσίες, εξετάστε το ενδεχόμενο να αξιοποιείστε τις premium παροχές τους χωρίς διαφημίσεις, με το πολύ μικρό ποσό που συνήθως ζητούν, έτσι ώστε να τους βοηθήσετε να συνεχίσουν να σας είναι χρήσιμοι.

Φραγή διαφημίσεων με μια απλή αλλαγή

Ο ευκολότερος τρόπος για να κάνουμε γρήγορα τη φραγή διαφημίσεων είναι να ενεργοποιήσουμε τα DNS μιας ειδικευμένης υπηρεσίας που καταργεί τα ads.

Αυτή η μέθοδος δεν απαιτεί να εγκαταστήσουμε κάποια εφαρμογή. Λειτουργεί σε Android 9 Pie και άνω, καθώς η ρύθμιση του προσωπικού DNS εμφανίστηκε από αυτή την έκδοση και μετά.

Το μόνο που έχουμε να κάνουμε για το αποτελεσματικό μπλοκάρισμα διαφημίσεων, είναι να πληκτρολογήσουμε στην αναζήτηση των ρυθμίσεων του κινητού μας: Προσωπικό DNS 

Φραγή διαφημίσεων 1

Εάν το UX της Android συσκευής μας δεν διαθέτει αναζήτηση ρυθμίσεων, στα περισσότερα κινητά με Android 9.0 και άνω, το προσωπικό DNS το εντοπίζουμε στη διαδρομή “Ρυθμίσεις > Δίκτυο και Διαδίκτυο > Για προχωρημένους.

Από εκεί μετά, πατώντας στο προσωπικό DNS, θα μας ανοίξει η επιλογή ιδιωτικής λειτουργίας DNS. Επιλέγουμε την ένδειξη του προσωπικού όνομα παρόχου DNS ή κάτι παρόμοιο ανάλογα τη συσκευή, και πληκτρολογούμε dns.adguard.com.

Διαφημίσεις Android -Φραγή διαφημίσεωνι 1α

Αυτό ήταν όλο. Δεν θα βλέπετε πλέον κανένα αναδυόμενο διαφημιστικό banner εντός εφαρμογής, στα παιχνίδια, αλλά και στον browser του κινητού ή  του tablet.

Υπάρχουν άλλοι τρόποι?

Φυσικά, υπάρχουν και άλλοι τρόποι για να κάνουμε αποτελεσματική φραγή διαφημίσεων στο Android. Ωστόσο, λόγω της αυστηρής πολιτικής της Google στο θέμα των ads, θα χρειαστεί να κάνουμε πλάγια εγκατάσταση τρίτων εφαρμογών, όπως για παράδειγμα το Blokada, το Block This, και το AdGuard, που λειτουργούν τοπικά ως VPN.

Εξαιρείται ο Kiwi browser που είδαμε σε προηγούμενο οδηγό ο οποίος δέχεται τις Adblock επεκτάσεις του Chrome στο PC, αλλά θα έχουμε φραγή διαφημίσεων μόνο στην πλοήγηση μας και όχι σε όλο το σύστημα.

Μπορώ να καταργήσω και τις διαφημίσεις του YouTube στο Android?

Σε ό,τι αφορά τις διαφημίσεις στο YouTube του Android, έχουμε ήδη δημοσιεύει τις δραστικές και εύκολες μεθόδους που καταργούν όλα τα ads του YouTube σε κινητό και tablet, αλλά και σε Android TV και TV Box. Επίσης, και όλα τα ads σε παλαιότερες εκδόσεις του Android.

Featured 2 Μπλοκάρισμα Διαφημίσεων YouTube Πώς Καταργώ Τα Ads Σε Κινητό & TV Box
Μπλοκάρισμα Διαφημίσεων YouTube: Πώς Καταργώ Τα Ads Σε Κινητό & Android TV

Το μπλοκάρισμα διαφημίσεων στο YouTube του Android είναι δύσκολη υπόθεση, επειδή η Google έχει πολύ αυστηρή πολιτική με τα ads στο λειτουργικό της. Παρ΄ όλα…

Μπορώ και τα Ads του δωρεάν Spotify?

Αν χρησιμοποιούμε τη δωρεάν υπηρεσία του Spotify, τότε τα πολλά διαφημιστικά διαλείμματα ανάμεσα στα κομμάτια ίσως μας φαίνονται ενοχλητικά.

Δείτε σε προηγούμενο οδηγό μας πώς να κάνετε δραστική σίγαση των Spotify Ads στο Android, αλλά και στο PC, χωρίς να παραβιάζετε την πολιτική της πλατφόρμας και χωρίς να βλάψετε τους δημιουργούς.

Πώς Απενεργοποιώ Τις Διαφημίσεις Spotify Στον Δωρεάν Λογαριασμό
Spotify Ads Τέλος: Απενεργοποιώ Τις Διαφημίσεις Spotify

Οι διαφημίσεις Spotify είναι ο λόγος που μπορούμε να έχουμε δωρεάν την υπηρεσία, καθώς μεγάλο μέρος των διαφημιστικών εσόδων πηγαίνει στους καλλιτέχνες. Όμως, τα πολλά…

Είναι χρήσιμη η φραγή διαφημίσεων στο Android?

Αν σας γεννήθηκαν απορίες μπορείτε να μας γράψετε στο Questions.pcsteps.gr.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED sale alert b10 x4 aa
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#320 - Δωρεάν VPN Edge, Πλήρη Αποσύνδεση Facebook, Κρυφό Μήνυμα Σε Εικόνα, Καρτούν Εικόνα Προφίλ
QuickSteps
GamingSteps#20240322 - Battle Royale Στο WoW, Ρεκόρ Χρηστών Για Το Stardew Valley, GDC Και IGF Awards 2024
GamingSteps