Home » Software » Λειτουργικά Συστήματα » Windows » Η Περίεργη Εξέλιξη Στα Windows 11 23H2 - Τι Πρέπει Να Προσέξω Στο Update
featured Η Περίεργη Ενημέρωση Των Windows 11 23H2 - Τι Πρέπει Να Προσέξω

Η Περίεργη Εξέλιξη Στα Windows 11 23H2 – Τι Πρέπει Να Προσέξω Στο Update

Η Microsoft μετέθεσε την έκδοση 23H2 των Windows 11 και σκοπεύει τελικά να μας τη φέρει σε δύο στάδια. Στις 26 Σεπτεμβρίου κυκλοφόρησε το Moment 4 που φέρνει ορισμένες από τις νέες δυνατότητες απευθείας στην έκδοση 22Η2. Καθώς αυτό έχει προκαλέσει σύγχυση, δείτε τι πρέπει να γνωρίζουμε για το μεγάλο Windows update που εμφανίστηκε, καθώς και για την έκδοση 23H2.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Οι νέες δυνατότητες στην έκδοση 22Η2 αντί στην 23Η2

Μετά από μια δύσκολη εκδήλωση για τα Windows και το Surface την περασμένη εβδομάδα, η Microsoft απολογήθηκε για τον σκοπό της καθυστέρησης των Windows 11 έκδοση 23H2, η οποία σύμφωνα με την εταιρεία θα κυκλοφορήσει τελικά αργότερα.

Η νέα έκδοση, η οποία βρίσκεται σε δοκιμή από τους Insiders εδώ και πολλούς μήνες, είχε αρχικά οριστεί να κυκλοφορήσει αυτή την περίοδο με πολλές νέες δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης και βελτιώσεις στις λειτουργίες των Windows 11, όπως περιγράψαμε αναλυτικά σε πρόσφατο οδηγό.

Ωστόσο, η Microsoft αποκάλυψε ότι αρκετές από τις δυνατότητες της 23H2 θα μας εμφανιστούν ως μέρος μιας μεγάλης αθροιστικής ενημέρωσης Moment 4 (build 22631.2361 – KB5030310), αποκλειστικά για τα Windows 11 22H2.

Ο λόγος για τον οποίο πολλές νέες δυνατότητες θα είναι διαθέσιμες για την τρέχουσα έκδοση 22Η2, είναι επειδή οι ενημερώσεις “Moments” δεν είναι προαιρετικές, σε αντίθεση με τη 23Η2 και κάθε νέα έκδοση, όπου μπορούμε να την αρνηθούμε για όσο διάστημα υποστηρίζεται η τρέχουσα έκδοση των Windows που εκτελούμε.

Έτσι, το περίεργο σκεπτικό της Microsoft έγκειται στο ότι αν είχε διατηρήσει όλες τις νέες δυνατότητες αποκλειστικά για την έκδοση 23H2, οι χρήστες θα μπορούσαν να την αποφύγουν για πολύ περισσότερο, και να επιλέξουν να μην την εγκαταστήσουν.

Η εταιρεία δεν το θέλει αυτό, επομένως κυκλοφορεί από τις 26 Σεπτεμβρίου 2023 αρκετές από τις νέες δυνατότητες της 23H2, διαμέσου της ενημέρωσης Moment για την τρέχουσα έκδοση 22H2.

Μόλις κάνουμε την ενημέρωση, θα δούμε τη νέα Εξερεύνηση αρχείων, τα χειριστήρια δυναμικού φωτισμού RGB, τη νέα “Κεντρική” σελίδα στις Ρυθμίσεις, οι ανανεωμένες επιλογές ήχου, η νέα βιβλιοθήκη εικόνων, κ.α.

Παρ΄ όλα αυτά, η Microsoft φαίνεται να εξαίρεσε από τις χώρες της ΕΕ την πιο επιθυμητή νέα δυνατότητα, το Copilot, και το εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης δεν είναι διαθέσιμο στους χρήστες των ευρωπαϊκών χωρών. Όμως, έχουμε έτοιμη τη λύση όπως περιγράψαμε σε πρόσφατο οδηγό.

featured Ενεργοποίηση Copilot Στα Windows 11 22Η2 Με Ένα Κλικ
Ενεργοποίηση Copilot Στα Windows 11 Με Ένα Κλικ

Η Microsoft διαθέτει ήδη τη μεγάλη ενημέρωση Σεπτεμβρίου που φέρνει πολλές από τις νέες δυνατότητες των Windows 11 23Η2 απευθείας στην έκδοση 22Η2. Όμως, όσοι την εγκαταστήσαμε, θα έχουμε διαπιστώσει ότι απουσιάζει η πιο πολυσυζητημένη λειτουργία, το Windows Copilot. Ευτυχώς, μπορούμε γρήγορα και εύκολα να την ενεργοποιήσουμε όλοι εδώ και τώρα μέσα στο λειτουργικό.

Επίσης, μια άλλη σημαντική πτυχή με την ενημέρωση Moment του Σεπτεμβρίου, είναι ότι αν θέλουμε να ενημερώσουμε έναν υπολογιστή με την έκδοση Windows 11 21H2, ή με έκδοση των Windows 10, πρέπει πρώτα να κάνουμε αναβάθμιση στην έκδοση 22H2.

Στη συνέχεια, θα μας εμφανιστεί το νέο Moment μέσω του Windows Update, έτσι ώστε να εγκαταστήσουμε τις νέες δυνατότητες.

Φυσικά, αν έχουμε μη συμβατό υπολογιστή, αρκεί μόνο να τρέξουμε πρώτα το Skip_TPM_Check_on_Dynamic_Update όπως το περιγράφουμε σε αυτή την ενότητα (Καθαρή εγκατάσταση Windows 11 ή αναβάθμιση σε μη συμβατό PC)

Σε γενικές γραμμές, η Microsoft ανέφερε εκτάκτως ότι τελικά η έκδοση 23H2 τελικά θα χρησιμεύσει ως επαναφορά του ρολογιού του κύκλου υποστήριξης για τα Windows 11 Home, Pro και Enterprise.

Έτσι, ακόμα και αν πολλές νέες δυνατότητες μας εμφανιστούν αυτές τις ημέρες στην τρέχουσα 22H2, τα Windows 11 23H2 εξακολουθούν να έχουν έναν σκοπό, κυρίως για τις νέες δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης, αλλά και για επιχειρήσεις και OEM.

Ποια είναι η γνώμη σας για τις αλλαγές της Microsoft;

Αν θέλετε να μοιραστείτε την άποψη σας για το θέμα, μπορείτε να μας γράψετε στα σχόλια στο σχετικό post του άρθρου στη σελίδα μας στο Facebook.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED sale alert b10 x4 aa
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#320 - Δωρεάν VPN Edge, Πλήρη Αποσύνδεση Facebook, Κρυφό Μήνυμα Σε Εικόνα, Καρτούν Εικόνα Προφίλ
QuickSteps
GamingSteps#20240322 - Battle Royale Στο WoW, Ρεκόρ Χρηστών Για Το Stardew Valley, GDC Και IGF Awards 2024
GamingSteps