Home » Software » Παιχνίδια » Η Πρώτη 4K UHD Μάσκα Εικονικής Πραγματικότητας στο GearBest

Η Πρώτη 4K UHD Μάσκα Εικονικής Πραγματικότητας στο GearBest

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Τα γυαλιά της εικονικής πραγματικότητας δεν έχουν μπει ακόμα στην καθημερινότητά μας. Όμως, αργά ή γρήγορα θα γίνουν και αυτά προϊόντα ευρείας κατανάλωσης. Ήδη στην αγορά, κυκλοφορούν πάμπολλα δωρεάν VR παιχνίδια και εφαρμογές, που μας περιμένουν να τα απολαύσουμε. Γνωρίστε το θηριώδες PIMAX 4K UHD Virtual Reality 3D PC Headset από το GearBest.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Ποια είναι η PIMAX

H Pimax εδρεύει στην Shanghai, και το marketing της εταιρείας βρίσκεται στη “Silicon Valley” της Κίνας που δεν είναι άλλη από το διάσημο πλέον Shenzhen.

Η εταιρεία έχει ως σήμα κατατεθέν το ελληνικό “π”, που συμβολίζει την γνωστή μας Αρχιμήδεια μαθηματική σταθερά.

Η Pimax είναι ο δημιουργός του πρώτου 4K VR στον κόσμο, και τον Μάιο κέρδισε στην CES ASIA 2016, το 1ο βραβείο για το καλύτερο VR headset που κυκλοφορεί στην αγορά.

Ωστόσο, οι ιθύνοντες της εταιρείας φαίνεται να μην αρκούνται στα 4Κ, και πρόσφατα ανακοίνωσαν ότι έχουν ήδη ξεκινήσει τον σχεδιασμό για 8K VR headset.

Γιατί να ενδιαφερθώ για το Pimax 4K VR

Η εικονική πραγματικότητα αναμφίβολα μας βάζει σε ένα εξωπραγματικό τρισδιάστατο περιβάλλον, και μας βγάζει από τα τετριμμένα.

Με τις VR κάσκες, γινόμαστε πρωταγωνιστές μέσα το παιχνίδι, στην 3D ταινία, στην φύση, ζώντας ρεαλιστικά την κάθε στιγμή σαν να είμαστε εκεί.

Το κόστος των καλών VR γυαλιών δεν είναι μικρό, χρειάζεται να βάλουμε το χέρι βαθιά στην τσέπη.

Για παράδειγμα, τα πλήρη συστήματα εικονικής πραγματικότητας, όπως Oculus Rift και HTC Vive, κοστίζουν πολύ ακριβότερα από το Pimax 4K VR, προσφέροντας ωστόσο μικρότερη ανάλυση που μαζί με το FOV, είναι τα κρισιμότερα χαρακτηριστικά στα VR headsets.

Πώς μπορώ να προμηθευτώ το Pimax 4K VR

Δεν υπάρχουν ελληνικά καταστήματα που να διαθέτουν το Pimax 4K VR. Ωστόσο πολύ σύντομα περιμένουμε την συσκευή να έρθει στα χέρια μας, για να κάνουμε εκτεταμένη και αναλυτική παρουσίαση του θηριώδους VR της κινέζικης εταιρείας.

Καλό είναι να θυμόμαστε, ότι στα Κινέζικα ηλεκτρονικά προϊόντα, αν θέλουμε να εξοικονομήσουμε χρήματα, η πιο ενδεδειγμένη και συμφέρουσα κίνηση είναι να τα παραγγέλνουμε απευθείας από την Κίνα. Έτσι με αυτόν τον τρόπο θα πετύχουμε σημαντικά καλύτερες τιμές.

Πριν αγοράσετε συσκευές από το εξωτερικό, δείτε πρώτα τον οδηγό μας για το πώς να παρακάμψουμε τα Capital Controls – αν και το τελευταίο διάστημα έχουν χαλαρώσει, οπότε μπορείτε να δοκιμάσετε απευθείας με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα.

Είναι όμως πάντοτε σημαντικό να γνωρίζουμε τι πρέπει να προσέχουμε όταν αγοράζουμε κινητό και tablet από την Κίνα, για να μην βρεθούμε προ δυσάρεστων εκπλήξεων.

Σύγκριση του PIMAX 4K με τα 3 καλύτερα VR headsets

Το Pimax 4K VR αντιπαρατίθεται στα ίσια με τα τρία καλύτερα VR headsets, και υπερτερεί θεαματικά στην ανάλυση εικόνας.

Ταυτόχρονα κοστίζει αρκετά λιγότερα χρήματα από όλους τους κύριους αντιπάλους του, όπως HTC Vive, Oculus Rift και Sony PlayStation VR.

H εξαιρετική ανάλυση της συσκευής ανέρχεται στα 3840 x 2160 με 8.290.000 pixels στα 806 PPI, έναντι των 2160 x 1200 pixel του ανταγωνισμού.

Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό γιατί ακόμη και στα VR με την υψηλή 2Κ ανάλυση, το σπάσιμο της εικόνας (πιξέλιασμα) σε πολλές περιπτώσεις είναι ορατό, και ενίοτε ενοχλητικό.

Πρέπει να αναφέρουμε εδώ ότι το Pimax 4K VR όπως και οι ανταγωνιστές του, δεν δέχεται την προσθήκη smartphone για την προβολή του 3D περιεχομένου. Αποτελεί ένα πλήρες VR σύστημα με ενσωματωμένα ακουστικά, και συνδέεται μόνο με Windows PC.

PIMAX 4K UHD Virtual Reality 3D PC Headset

Το Pimax είναι ένα πολύ ελαφρύ VR headset και πολύ άνετο στη χρήση. H απουσία του πρόσθετου βάρους που δίνει συνήθως το smartphone στις φορητές μάσκες εικονικής πραγματικότητας, το καθιστούν ιδανικό για πολλές ώρες εμβύθισης.

FOV

Η συσκευή εκτός από την υψηλή ανάλυση διακρίνεται και για το εξαιρετικό οπτικό πεδίο (FOV), που ανέρχεται στις 110 μοίρες. Επιπλέον διαθέτει χειροκίνητη προσαρμογή 58-71 χιλιοστών από τα μάτια (IPD), για όσους φοράνε γυαλιά οράσεως.

Φακοί

Διαθέτει δυο ασφαιρικούς φακούς (Aspherical lens) 53 χιλιοστών, που έχουν καλύτερο οπτικό αποτέλεσμα από τους σφαιρικούς.

Επιπλέον το Pimax 4K VR διαθέτει σύστημα ξεθαμπώματος, που είναι το “Α” και το “Ω” στα γυαλιά της εικονικής πραγματικότητας, καθότι εκμηδενίζει το πολύ ενοχλητικό θάμπωμα των φακών.

Η αντί-ανακλαστική επίστρωση των φακών με μπλε λέιζερ, γνωστή ως “AR coating”, μειώνει την καταπόνηση των ματιών και κάνει την θέαση ακόμη πιο ελκυστική και ρεαλιστική.

Γυροσκόπιο

Το Pimax 4K VR διαθέτει διπλό “anti-vertigo” γυροσκόπιο στα 1000Hz που αποτρέπει την εμφάνιση ζαλάδας μετά από κάποιες ώρες χρήσης. Ταυτόχρονα αποτυπώνει με απόλυτη ακρίβεια τις κινήσεις του κεφαλιού μέσα στο τρισδιάστατο περιβάλλον.

Ενσωματωμένα ακουστικά

Ένα από τα πολύ χρήσιμα χαρακτηριστικά του Pimax είναι τα ενσωματωμένα gaming ακουστικά που υποστηρίζουν virtual surround sound. Διαθέτει και ενσωματωμένο μικρόφωνο για επικοινωνία με τους άλλους στο παιχνίδι.

Η σύνδεση στο Windows PC μας παρέχει εκτός των άλλων, μια εξαιρετική virtual επιφάνεια εργασίας. Σε συνδυασμό με τα ακουστικά, το Pimax προσφέρει την απόλυτη τρισδιάστατη εμβύθιση σε ότι κάνουμε στον υπολογιστή μας.

Συμβατότητα

Το Pimax 4K VR δεν απαιτεί έξτρα περιφερειακά όπως οι γνωστές και πανάκριβες συσκευές του ανταγωνισμού. Είναι έτοιμο να λειτουργήσει μόλις το βγάλουμε από την συσκευασία και το συνδέσουμε στο PC.

Είναι συμβατό με αρκετές εφαρμογές και παιχνίδια στο Oculus και το Steamvr.

Για όσους αγαπάνε το θέαμα, αναμφίβολα η εμπειρία της θέασης των 3D ταινιών είναι καθηλωτική. Το Pimax όπως βέβαια και τα περισσότερα καλά VR headsets, μας προσφέρει την αίσθηση ότι βλέπουμε το έργο σε μια εντυπωσιακή IMAX γιγαντοοθόνη.

Το Pimax 4K VR διατίθεται στα €339.63 και μπορούμε να το παραγγείλουμε από εδώ.

Απαιτήσεις συστήματος

  • Σύστημα: Windows 7, 8, 10, μόνο 64-bit
  • Επεξεργαστής: Intel i5 ή παρόμοιας ισχύος και άνω
  • Κάρτα γραφικών: DirectX 3 , συνιστάται NVIDIA GTX960 /AMD Radeon R9 290 ή παρόμοιας ισχύος και άνω
  • Μνήμη: 4GB RAM +
  • Συμβατότητα θυρών: Έξοδος HDMI 1.4 και USB 2.0 / 3.0

Χαρακτηριστικά

  • Εικονική οθόνη υψηλής ανάλυσης 3840 x 2160 με 8.290.000 pixels στα 806 PPI
  • Χρόνος απόκρισης (Response Time): 2.3ms
  • FOV: 110 ° με διπλούς αντιθαμβωτικούς φακούς 53 χιλιοστών
  • Διπλό γυροσκόπιο 1000Hz
  • Ενσωματωμένα ακουστικά που υποστηρίζουν virtual surround sound
  • Προσαρμογή μυωπίας: 58-71mm IPD
  • Διαστάσεις: 18,00 x 11,70 x 9,00 εκατοστά
  • Βάρος: 0.499 kg
  • Χρώμα: Μαύρο

Σας άρεσε το Pimax 4K VR?

Στον οδηγό παρουσιάσαμε μια πρωτότυπη και ενδιαφέρουσα προσφορά από το διεθνές e-shop GearBest, στο εξαιρετικό Pimax 4K VR.

Η εντυπωσιακή μάσκα της κινέζικης εταιρείας μας επιτρέπει να ζήσουμε την εικονική πραγματικότητα από τον υπολογιστή μας, χωρίς τo παραμικρό σπάσιμο εικόνας στην τρισδιάστατη εμβύθιση μας. Αναμένουμε την συσκευή για να σας την παρουσιάσουμε λεπτομερώς.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED SALE ALERT τελικο
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#323 - Windows Παιχνίδια Σε Android Κινητό, Dark Mode Στο VLC, Απενεργοποίηση PC Με Σημειωματάριο
QuickSteps
GamingSteps#20240420 - Φορητό PlayStation 1, Επιστήμονας Βρήκε Τον Καλύτερο Οδηγό Του Mario Kart 8, Cities: Skylines II
GamingSteps