Home » Software » Ηλεκτρονική Ασφάλεια » Δωρεάν Ταινίες Online: Ποιους Κινδύνους Να Προσέχω
Featured Δωρεάν Ταινίες Online Ποιους Κινδύνους Να Προσέχω

Δωρεάν Ταινίες Online: Ποιους Κινδύνους Να Προσέχω

Ένα από τα πολλά δώρα του Internet είναι η online μετάδοση ταινιών, σειρών, και αθλητικών γεγονότων, οπουδήποτε και ανά πάσα στιγμή. Σε αυτόν τον οδηγό δεν πρόκειται να ηθικολογήσουμε σχετικά με το αν είναι σωστό ή όχι το να βλέπουμε δωρεάν ταινίες online σε παράνομα site. Στόχος μας είναι να δείξουμε τους κινδύνους, και να βοηθήσουμε να παραμείνετε ασφαλείς, για να μην βρεθείτε με έναν υπολογιστή γεμάτο ιούς ή χρεωμένοι.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Γιατί πολλά site με δωρεάν ταινίες κρύβουν κινδύνους

Ας μην κρυβόμαστε. Όσο υπάρχουν χρήστες που θέλουν να βλέπουν τα έργα μέσω Internet χωρίς να πληρώνουν, τόσο θα υπάρχουν τα αντίστοιχα sites που θα δίνουν πρόσβαση σε δωρεάν ταινίες.

Για κάθε ένα website που κλείνουν οι αρχές, στην Ελλάδα ή διεθνώς, άλλα τρία ξεφυτρώνουν, σαν μιάμιση Λερναία Ύδρα. Το θέμα όμως είναι πως κάθε site έχει κάποιο λειτουργικό κόστος, και το ίδιο ισχύει και για τα site που δίνουν πρόσβαση σε δωρεάν ταινίες online.

Μάλιστα, όσο πιο δημοφιλές είναι ένα site, τόσο υψηλότερο είναι το κόστος για τη λειτουργία του, όσον αφορά το hosting. Πολύ δημοφιλή site πληρώνουν χιλιάδες ευρώ κάθε μήνα για τους servers που τα φιλοξενούν.

Παράλληλα, οι περισσότερες από τις ασφαλείς μεθόδους διαφήμισης, όπως το Google Adsense, δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για σελίδες με παράνομο περιεχόμενο.

Εκ των πραγμάτων, λοιπόν, τα site με τις δωρεάν ταινίες online αναγκάζονται να καταφεύγουν σε σκιώδεις μεθόδους προκειμένου να παράγουν εισόδημα. Όμως, πρόκειται για μεθόδους που μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο τον υπολογιστή μας.

Drive by Download – H πιο ύπουλη μορφή malware

Κάποτε, για να κολλήσει κάποιος έναν ιό, trojan, keylogger, ή άλλου είδους malware από το Internet, έπρεπε να κατεβάσει και να τρέξει κάποιο πρόγραμμα στον υπολογιστή του.

Πλέον, όμως, υπάρχουν ειδικά malware τα οποία αρκεί να επισκεφθούμε μια μολυσμένη σελίδα για να τα κολλήσουμε. Δεν χρειάζεται καν να κατεβάσουμε ή να τρέξουμε κανένα αρχείο.

Αυτού του τύπου τα malware ονομάζονται drive-by downloads. Εκτός από παράνομα site, θα τα βρούμε κατά καιρούς και σε νόμιμες σελίδες.

Τα drive-by downloads εκμεταλλεύονται κενά ασφαλείας συνήθως σε plugins όπως η Java ή το Adobe Flash για να μολύνουν τον υπολογιστή. Άπαξ και μολύνουν ένα σύστημα, μπορούν να κάνουν πρακτικά οτιδήποτε.

Για παράδειγμα, από το να εμφανίζουν επιπλέον διαφημίσεις κατά τη λειτουργία του υπολογιστή, μέχρι να υποκλέψουν τον κωδικό του email και του Facebook και να αρχίζουν να στέλνουν μηνύματα spam στις επαφές και τους φίλους μας, εν αγνοία μας.

δωρεάν ταινίες online 2μa

Στην χειρότερη περίπτωση, τέτοιες μολύνσεις μπορούν να υποκλέψουν τα στοιχεία της πιστωτικής κάρτας, ή του τραπεζικού μας λογαριασμού, και να βρεθούμε χρεωμένοι.

Ως εκ τούτου, για οποιοδήποτε σύστημα με Windows είναι ζωτικής σημασίας να έχουμε ένα ενημερωμένο Antivirus.

Το να απεγκαταστήσουμε το Flash και τη Java επίσης θα βοηθήσει. Αν χρειαζόμαστε υποχρεωτικά τη Java για μία ή περισσότερες εφαρμογές, καλό είναι να έχουμε τη νεότερη έκδοση.

Εκτελέσιμα αρχεία για την αναπαραγωγή της ταινίας

Ένα κλασσικό κόλπο σε site με δωρεάν ταινίες online είναι, με το που πατάμε το Play, να μας ζητηθεί να κατεβάσουμε και να τρέξουμε ένα εκτελέσιμο αρχείο.

Ποτέ και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να κατεβάσουμε και να τρέξουμε ένα τέτοιο αρχείο. Κατά 99,99% πρόκειται για ένα μολυσμένο αρχείο.

Θυμηθείτε επίσης πως δεν είναι μόνο τα αρχεία .exe επικίνδυνα, αλλά υπάρχουν δεκάδες επικίνδυνες επεκτάσεις αρχείων.

Δήθεν αναβαθμισμένοι Player ή plugins (Flash, DivX, Realplayer κλπ) από τρίτο site

Πολλά από τα site με δωρεάν ταινίες online προσπαθούν να μας ξεγελάσουν ότι πρέπει να κατεβάσουμε κάποιον δήθεν Video Player. Υποτίθεται πως θα μας δώσει καλύτερη εικόνα και ήχο.

Ακόμα χειρότερα, πολλά σχετικά site ισχυρίζονται πως ο browser μας “χρειάζεται ένα update του Flash Player”.

δωρεάν ταινίες 05

Ποτέ, μα ποτέ, δεν κάνουμε καμία τέτοια αναβάθμιση μέσα από τρίτο site. Όποια ιστοσελίδα ισχυρίζεται πως χρειαζόμαστε έναν τρίτο player είναι κακόβουλη, χωρίς εξαίρεση.

Πιστωτική κάρτα για την επιβεβαίωση της ηλικίας

Είναι θλιβερό το γεγονός πως εν έτη 2021 ενδέχεται να υπάρχουν ακόμα χρήστες οι οποίοι θα πέσουν θύμα στην παρακάτω απάτη:

δωρεάν ταινίες 06

Ποτέ και για κανένα λόγο δεν δίνουμε τον αριθμό της πιστωτικής μας σε ένα site με δωρεάν ταινίες online. Είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο, όσο και αν ισχυρίζεται πως πρόκειται για “επιβεβαίωση πως είμαστε ενήλικες” και “δεν θα υπάρξει καμία χρέωση”.

Πώς μπορώ να δω δωρεάν ταινίες online με ασφάλεια?

Όπως έχουμε αναφέρει σε άλλους οδηγούς, δεν είναι όλες οι δωρεάν ταινίες παράνομες. Υπάρχουν ασφαλείς τρόποι για να δούμε ταινίες από την άνεση του σπιτιού μας.

Kodi – Stremio

Το Kodi και το Stremio εξαλείφουν πρακτικά την ανάγκη να πάμε σε ύποπτα site για να δούμε δωρεάν ταινίες online.

Featured Οι Πιο Εύκολες Εφαρμογές Για Δωρεάν Ταινίες Από Το Ίντερνετ
Οι Πιο Εύκολες Εφαρμογές για Δωρεάν Ταινίες από το Ίντερνετ

Στους περισσότερους από εμάς αρέσει να βλέπουμε ταινίες και σειρές. Το ίντερνετ μας προσφέρει ασύγκριτα μεγαλύτερη ευκολία σε σχέση με το σινεμά ή την τηλεόραση….

Αρκεί να εγκαταστήσουμε το πρόγραμμα, και να κάνουμε κλικ στην ταινία της επιλογής μας. Από εκεί και μετά, θα αρχίσει να παίζει απευθείας το έργο από το Internet.

Αρχεία Torrent

Τα αρχεία torrent είναι μια κλασσική και δοκιμασμένη μέθοδος για να κατεβάζουμε ταινίες.

Στις μέρες μας δεν χρειάζεται βέβαια να περιμένουμε να κατέβει πρώτα ολόκληρη η ταινία. Λογισμικά και υπηρεσίες όπως ο Web Torrent, ο Ace Player, και το Real-Debrid, θα αναπαράγουν απευθείας το torrent της ταινίας με ελληνικούς υπότιτλους εφόσον υπάρχουν.

Torrent Client: Πώς Να Επιλέξω Πρόγραμμα Για Κατέβασμα Ταινιών BitTorrent
Torrent Client: Πώς Να Επιλέξω Πρόγραμμα Για Κατέβασμα Ταινιών

Το Streaming μέσω Kodi και άλλων εφαρμογών γίνεται όλο και πιο δημοφιλές. Όμως, κάποιοι εξακολουθούμε να επιμένουμε στα παλιά, καλά torrent. Χρησιμοποιώντας ένα πρόγραμμα για…

Φυσικά, αν επιλέξουμε τη λήψη και την αποθήκευση του torrent, διασφαλίζουμε ότι δεν θα υπάρξει κανένα απολύτως πρόβλημα με διακοπές και κολλήματα κατά την αναπαραγωγή.

Βέβαια, το ίδιο αποτέλεσμα θα έχουμε αν χρησιμοποιούμε το Real-Debrid στο Kodi ή το Stremio.

δωρεάν ταινίες online 2μ

Επιπλέον, χρησιμοποιώντας έναν Torrent Client με δική του μηχανή αναζήτησης, όπως ο qBittorrent, δεν χρειάζεται να επισκεφθούμε σκιώδη site για να βρούμε torrent που κρύβουν παρόμοιους κινδύνους με τα site για δωρεάν ταινίες online.

Νόμιμες υπηρεσίες όπως Netflix, Disney+, HBO Max, κ.λ.π

Υπάρχουν αρκετές νόμιμες υπηρεσίες, που με μια μικρή μηνιαία συνδρομή, μας δίνουν απεριόριστη πρόσβαση σε χιλιάδες ταινίες και σειρές.

Τι Είναι Το TV Box, Γιατί Αξίζει, Και Πώς Κάνω Συμβατό Το Netflix
Τι Είναι Το TV Box, Γιατί Αξίζει, Και Πώς Κάνω Συμβατό Το Netflix

Στο παρελθόν, για να απολαύσουμε θέαμα στην τηλεόραση, έπρεπε να ψάχνουμε στα κανάλια μήπως και βρούμε κάτι που να βλέπεται. Οι καιροί έχουν πλέον αλλάξει,…

Πώς Βλέπω Disney Plus Στην Ελλάδα Σε Windows / Android / iOS
Πώς Βλέπω Disney Plus Στην Ελλάδα Σε Windows / Android / iOS

Το Disney Plus έχει ήδη ξεκινήσει τη λειτουργία του με ανανεωμένο περιεχόμενο που έχει δημιουργηθεί αποκλειστικά για τους συνδρομητές του. Εκτός των άλλων, η υπηρεσία…

Πώς-Να-Δω-HBO-Max-Στην-Ελλάδα-Με-Το-CyberGhost Α6
Πώς Να Δω HBO Max Στην Ελλάδα Με Το CyberGhost

Η ενέργεια της Warner Bros να κυκλοφορεί τις νέες ταινίες της απευθείας στην HBO Max χωρίς έξτρα κόστος, εκτόξευσε τη δημοφιλία της πλατφόρμας στα ύψη….

Ναι μεν δεν είναι δωρεάν, αλλά το ποσό μερικών ευρώ για έναν ολόκληρο μήνα ταινιών δεν είναι και τόσο επιβαρυντικό.

Έχετε συναντήσει άλλους κινδύνους στην προσπάθεια να δείτε δωρεάν ταινίες online?

Αν υπάρχει κάποιος κίνδυνος τον οποίο δεν αναφέραμε, όσον αφορά τα site με δωρεάν ταινίες online, γράψτε μας στα σχόλια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#249 - Ασφαλής Είσοδος Και Προεπιλεγμένη Τοποθεσία Εγκατάστασης Windows 11, Ιστορικό Αλλαγών Excel
QuickSteps
GamingSteps#20221119 - Προβλήματα Επιδόσεων Pokémon Scarlet Και Violet, PETA Game Mode, Game Awards 2022
GamingSteps