Home » Εβδομαδιαίες Στήλες » QuickSteps » Σύνδεση Internet Στο PC Από Κινητό Με Android 13, Μπλοκάρισμα Facebook, Βίντεο Play Store
QuickSteps#292 - Σύνδεση Internet Στο PC Από Κινητό Με Android 13, Μπλοκάρισμα Facebook, Βίντεο Play Store

Σύνδεση Internet Στο PC Από Κινητό Με Android 13, Μπλοκάρισμα Facebook, Βίντεο Play Store

Αυτή την εβδομάδα, απενεργοποιούμε την αυτόματη αναπαραγωγή βίντεο στο Play Store και συνδέουμε το κινητό με το PC για πρόσβαση στο internet στο Android 13. Μπλοκάρουμε τις δημοσιεύσεις κάποιου και μεταφέρουμε φωτογραφίες και βίντεο από το Facebook στις Φωτογραφίες Google. Αλλάζουμε τα ονόματα των Android συσκευών στις υπηρεσίες της Google, σημειώνουμε τοποθεσίες στους Χάρτες Google χρησιμοποιώντας emoji, και δημιουργούμε συνδέσμους που οδηγούν σε συγκεκριμένα σημεία ιστότοπων.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Για να δείτε όλες τις δημοσιεύσεις της στήλης, μπορείτε είτε να κάνετε κλικ στην κατηγορία QuickSteps…

…ή να επισκεφθείτε αυτόν τον σύνδεσμο. Για να βλέπετε ανά πάσα στιγμή τις νέες δημοσιεύσεις της στήλης μας, μπορείτε να προσθέσετε το link στους σελιδοδείκτες σας.

Πώς μπλοκάρω και ξεμπλοκάρω τις δημοσιεύσεις κάποιου στο Facebook

Υπάρχουν περιπτώσεις στις οποίες είμαστε φίλοι με κάποιον στο Facebook από ευγένεια ή μόνο για να συνομιλούμε μαζί του με μηνύματα. Για παράδειγμα, ίσως έχουμε κάποιον συγγενή ο οποίος είναι πολύ δραστήριος στα social media.

Οπότε, είναι αρκετά πιθανό να έχει ιδιαίτερη σημασία για αυτόν/αυτή το να είμαστε φίλοι στο Facebook. Ίσως όμως θεωρούμε αρκετά ενοχλητικό το γεγονός ότι βλέπουμε διαρκώς όσα δημοσιεύει στην αρχική σελίδα του ιστότοπου.

Σε μία τέτοια περίπτωση, μπορούμε απλά να μπλοκάρουμε τις δημοσιεύσεις του. Για να κάνουμε κάτι τέτοιο, βρίσκουμε μία από τις δημοσιεύσεις του στην αρχική σελίδα του Facebook και πατάμε τις τρεις τελείες πάνω δεξιά.

QuickSteps#292 - Σύνδεση Internet Στο PC Από Κινητό Με Android 13, Μπλοκάρισμα Facebook, Βίντεο Play Store

Στο μενού που θα εμφανιστεί υπάρχουν δύο διαφορετικές επιλογές σίγασης των δημοσιεύσεων του χρήστη. Η πρώτη είναι η “Απόκρυψη ΟΝΟΜΑ για 30 ημέρες” και η δεύτερη το “Να μην ακολουθώ το χρήστη ΟΝΟΜΑ”.

Εάν διαλέξουμε την πρώτη επιλογή, δεν θα βλέπουμε τις δημοσιεύσεις του χρήστη για τις επόμενες 30 ημέρες. Μετά το πέρας των 30 ημερών, το Facebook θα απενεργοποιήσει αυτή τη ρύθμιση και εμείς θα βλέπουμε ξανά όσα δημοσιεύει.

Ωστόσο, αν δεν θέλουμε να δούμε ποτέ ξανά τις δημοσιεύσεις του, τότε διαλέγουμε τη δεύτερη επιλογή.

Υπάρχει ένας ακόμα τρόπος με τον οποίο μπορούμε να σταματήσουμε να ακολουθούμε κάποιον στο Facebook.

Αρχικά, επισκεπτόμαστε το προφίλ του και στη συνέχεια κάνουμε κλικ στο εικονίδιο που μοιάζει με άνθρωπο.

Από το μενού που θα εμφανιστεί επιλέγουμε το “Να μην ακολουθώ”.

Ξεμπλοκάρισμα δημοσιεύσεων

Αν κάποια στιγμή αλλάξουμε γνώμη, μπορούμε να αναιρέσουμε το μπλοκάρισμα των δημοσιεύσεων. Για να κάνουμε κάτι τέτοιο, πατάμε την εικόνα προφίλ πάνω δεξιά και επιλέγουμε “Ρυθμίσεις και απόρρητο”.

Στη συνέχεια, κάνουμε κλικ στις “Προτιμήσεις για τη ροή”.

Έπειτα, μπαίνουμε στην “Επανασύνδεση” ή στην “Προσωρινή απόκρυψη”, ανάλογα με το αν είχαμε πάψει να ακολουθούμε τον χρήστη ή μπλοκάραμε προσωρινά τις δημοσιεύσεις του.

Στην πρώτη περίπτωση, πατάμε το εικονίδιο με το “+” δίπλα στο όνομα του χρήστη για να τον ακολουθήσουμε εκ νέου.

Αντίστοιχα, στη δεύτερη περίπτωση κάνουμε κλικ στο εικονίδιο με το ρολόι, ώστε να ξεκινήσουμε και πάλι να βλέπουμε τις δημοσιεύσεις του.

Πώς μεταφέρω εικόνες και βίντεο από το Facebook στις Φωτογραφίες Google

Οποιαδήποτε στιγμή θελήσουμε, μπορούμε να κατεβάσουμε τις φωτογραφίες και τα βίντεο που έχουμε στον λογαριασμό μας στο Facebook. Έπειτα, μπορούμε να ανεβάσουμε αυτά τα αρχεία σε διάφορες υπηρεσίες cloud backup, ώστε να δημιουργήσουμε online αντίγραφα ασφαλείας ή να τα μοιραστούμε με πρόσωπα τα οποία δεν χρησιμοποιούν το κοινωνικό δίκτυο.

Ωστόσο, δεν υπάρχει λόγος να μπούμε σε όλη αυτή τη διαδικασία, διότι το Facebook προσφέρει τη δυνατότητα μεταφοράς των εικόνων και των βίντεο του λογαριασμού μας απευθείας στις Φωτογραφίες Google. Για να κάνουμε κάτι τέτοιο, πατάμε την εικόνα προφίλ πάνω δεξιά και επιλέγουμε “Ρυθμίσεις και απόρρητο”.

Στη συνέχεια, μπαίνουμε στις “Ρυθμίσεις”.

Κάνουμε κλικ στο “Οι πληροφορίες σας στο Facebook” και πατάμε “Προβολή” δίπλα στο “Μεταφορά αντιγράφου των πληροφοριών σας”.

Μετά, διαλέγουμε το “Google Photos” από το “Κοινοί προορισμοί”.

Επιλέγουμε το “Όλες οι φωτογραφίες σας” και το “Όλα τα βίντεό σας” και πατάμε “Επόμενο”.

Έπειτα, πραγματοποιούμε σύνδεση στις Φωτογραφίες Google και πατάμε “Έναρξη μεταφοράς”.

Μετά, επιβεβαιώνουμε την ταυτότητα μας εισάγοντας τον κωδικό του Facebook λογαριασμού μας και η μεταφορά των φωτογραφιών και των βίντεο θα ξεκινήσει άμεσα.

Ο χρόνος που θα χρειαστεί έως ότου ολοκληρωθεί η μεταφορά εξαρτάται από το πλήθος των φωτογραφιών και των βίντεο που έχουμε στον λογαριασμό μας στο Facebook.

Καθώς μπορεί να περάσουν αρκετές ημέρες, μπορούμε να ελέγχουμε την κατάσταση της μεταφοράς ακολουθώντας τα ίδια βήματα: “Ρυθμίσεις και απόρρητο → Ρυθμίσεις → Οι πληροφορίες σας στο Facebook → Μεταφορά αντιγράφου των πληροφοριών σας”.

Πώς συνδέω το κινητό με το PC για πρόσβαση στο Internet στο Android 13

Σε περίπτωση που θέλουμε να μπούμε στο διαδίκτυο από τον υπολογιστή ή το laptop και δεν έχουμε πρόσβαση σε κάποιο ενσύρματο ή ασύρματο δίκτυο, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τη λειτουργία tethering του Android κινητού μας.

Παλαιότερα, είχαμε δει τι ακριβώς είναι το tethering και το hotspot. Οπότε, αν δεν γνωρίζετε αυτούς τους δύο όρους, σας προτείνουμε να διαβάσετε τον παρακάτω οδηγό.

Σύνδεση Κινητού με Υπολογιστή για Ίντερνετ Μέσω Tethering
Σύνδεση Κινητού με Υπολογιστή για Ίντερνετ Μέσω Tethering

Η σύνδεση κινητού με υπολογιστή για ίντερνετ μέσω tethering είναι ιδιαίτερα χρήσιμη όταν δεν έχουμε πρόσβαση σε WiFi ή υπάρχει προσωρινή αδυναμία σε σταθερή σύνδεση…

Ασύρματη σύνδεση μέσω Wi-Fi

Για να ενεργοποιήσουμε το tethering μέσω Wi-Fi στο Android 13, μπαίνουμε στις ρυθμίσεις του κινητού και επιλέγουμε τις “Συνδέσεις”.

Στη συνέχεια, πατάμε στο “Mobile Hotspot και Tethering” και διαλέγουμε το “Mobile Hotspot”.

Έπειτα, επιλέγουμε τη “Διαμόρφωση”, αλλάζουμε το όνομα του σημείου πρόσβασης, στην “Ασφάλεια” επιλέγουμε το “WPA2 Personal”, και ορίζουμε έναν ισχυρό κωδικό.

Τέλος, πατάμε “Αποθήκευση”, ενεργοποιούμε τον διακόπτη στη κορυφή της οθόνης, και συνδέουμε τον υπολογιστή μας στο νέο δίκτυο.

Να σημειώσουμε πως αυτός ο τρόπος σύνδεσης θα καταναλώσει αρκετά γρήγορα τη μπαταρία του κινητού, ενώ αν έχουμε το κινητό να φορτίζει, θα θερμάνει σημαντικά τη συσκευή. Καλό είναι λοιπόν να τον χρησιμοποιούμε για περιορισμένο χρονικό διάστημα.

Ασύρματη σύνδεση μέσω Bluetooth

Όπως είδαμε και στην προηγούμενη ενότητα, μπαίνουμε στις ρυθμίσεις του κινητού και επιλέγουμε τις “Συνδέσεις”. Έπειτα, πατάμε στο “Mobile Hotspot και Tethering” και ενεργοποιούμε τον διακόπτη “Tethering μέσω Bluetooth”.

Στη συνέχεια, ανοίγουμε τις “Ρυθμίσεις” του υπολογιστή και μπαίνουμε στις “Bluetooth και συσκευές”.

Έπειτα, ενεργοποιούμε το Bluetooth και κάνουμε κλικ στην “Προσθήκη συσκευής”.

Στο παράθυρο που θα ανοίξει, πατάμε το “Bluetooth”.

Όταν ο υπολογιστής εντοπίσει το κινητό, το επιλέγουμε.

Βεβαιωνόμαστε ότι ο κωδικός που βλέπουμε στο παράθυρο “Προσθήκη συσκευής” στον υπολογιστή είναι ο ίδιος με αυτόν που υπάρχει στο πλαίσιο που έχει εμφανιστεί στο κινητό.

Πατάμε “Σύνδεση” στον υπολογιστή και “Αντιστοίχιση” στο κινητό.

Εφόσον όλα έχουν γίνει σωστά και έχουμε συνδέσει επιτυχώς το κινητό στον υπολογιστή μας, θα δούμε το παρακάτω παράθυρο στο οποίο κάνουμε κλικ στο “Τέλος”.

Για να χρησιμοποιήσουμε το Internet του κινητού στον υπολογιστή, κάνουμε δεξί κλικ στο εικονίδιο του Bluetooth και επιλέγουμε “Σύνδεση σε ένα προσωπικό δίκτυο”.

Στο παράθυρο που θα ανοίξει, κάνουμε δεξί κλικ στο εικονίδιο του κινητού και από τη “Σύνδεση με χρήση” διαλέγουμε το “Σημείο πρόσβασης”.

Όπως και με τη σύνδεση μέσω Wi-Fi, και αυτός ο τρόπος σύνδεσης θα καταναλώσει αρκετά γρήγορα τη μπαταρία του κινητού μας, ενώ αν έχουμε το κινητό να φορτίζει, θα θερμάνει σημαντικά τη συσκευή. Καλό είναι λοιπόν να τον χρησιμοποιούμε για περιορισμένο χρονικό διάστημα.

Ενσύρματη σύνδεση μέσω USB

Για να χρησιμοποιήσουμε αυτή τη λειτουργία, θα πρέπει πρώτα να συνδέσουμε το κινητό με τον υπολογιστή, χρησιμοποιώντας ένα καλώδιο USB. Έπειτα, μπαίνουμε στις ρυθμίσεις του κινητού, επιλέγουμε τις “Συνδέσεις”, μπαίνουμε στο “Mobile Hotspot και Tethering”, και ενεργοποιούμε τον διακόπτη “Tethering μέσω USB”.

Σε αντίθεση με τις ασύρματες συνδέσεις, στην περίπτωση της ενσύρματης σύνδεσης μέσω USB δεν χρειάζεται να κάνουμε κάτι άλλο. Ο υπολογιστής θα αναγνωρίσει αυτόματα τη σύνδεση.

Πώς σημειώνω τοποθεσίες στους Χάρτες Google χρησιμοποιώντας emoji

Στους Χάρτες της Google μπορούμε να αποθηκεύουμε τοποθεσίες, ώστε να της εντοπίζουμε πιο εύκολα όταν θελήσουμε να τις επισκεφθούμε, να μοιραστούμε πληροφορίες για αυτές, και τα λοιπά.

Η εταιρεία έχει δημιουργήσει κάποιες προεπιλεγμένες λίστες για τις αποθηκευμένες τοποθεσίες. Κάθε λίστα έχει το δικό της εικονίδιο, ώστε να ξεχωρίζουμε άμεσα τα σημεία ενδιαφέροντος στον χάρτη.

Εκτός από τις προεπιλεγμένες λίστες, η Google επιτρέπει να δημιουργούμε τις δικές μας λίστες. Μάλιστα, προσφέρει τη δυνατότητα να χρησιμοποιούμε emoji ως εικονίδια για τις τοποθεσίες που προσθέτουμε σε αυτές τις λίστες.

Για να δημιουργήσουμε μία νέα λίστα, ανοίγουμε τους Χάρτες Google και μπαίνουμε στα “Αποθηκευμένα”.

Έπειτα, εντοπίζουμε το “Οι λίστες σας” και πατάμε το “Νέα λίστα”.

Στη συνέχεια, πληκτρολογούμε το όνομα της λίστας, γράφουμε μία περιγραφή σχετική με τις τοποθεσίες που θα προσθέτουμε σε αυτήν τη λίστα, και διαλέγουμε αν η λίστα θα είναι “Ιδιωτική” ή “Κοινόχρηστη”.

Μετά, πατάμε στο πλαίσιο πάνω από την “Επιλογή εικονιδίου” και επιλέγουμε το emoji της αρεσκείας μας.

Τέλος, πατάμε “Αποθήκευση”, για να αποθηκεύσουμε τη νέα λίστα. Από εδώ και στο εξής, οι τοποθεσίες που προσθέτουμε σε αυτήν τη λίστα θα εμφανίζονται στον χάρτη με το emoji το οποίο επιλέξαμε.

Πώς δημιουργώ συνδέσμους που οδηγούν σε συγκεκριμένα σημεία ιστότοπων

Αρκετές φορές τυχαίνει να διαβάσουμε ένα άρθρο και να μας κάνει εντύπωση κάποιο σημείο του. Για να μοιραστούμε την ενδιαφέρουσα πληροφορία με κάποιον άλλο, στέλνουμε τον σύνδεσμο του άρθρου και προσπαθούμε να εξηγήσουμε σε ποιο σημείο του κειμένου αναφερόμαστε.

Ωστόσο, το πρόσθετο Link to Text Fragment για τους Chromium browser, όπως ο Chrome, ο Opera, και ο Edge, βοηθά στη δημιουργία συνδέσμων που οδηγούν απευθείας σε συγκεκριμένα σημεία της επιλεγμένης ιστοσελίδας.

Εφόσον εγκαταστήσουμε το πρόσθετο, επισκεπτόμαστε τη σελίδα που μας ενδιαφέρει, επιλέγουμε το κείμενο που θέλουμε να μοιραστούμε, κάνουμε δεξί κλικ, και πατάμε “Copy Link to Selected Text”.

Το πρόσθετο αντιγράφει στο πρόχειρο των Windows τον τροποποιημένο σύνδεσμό, ο οποίος έχει παρόμοια μορφή με το παρακάτω URL.

https://www.pcsteps.gr/165090-μήπως-μου-παρακολουθούν-το-κινητό/#i-3:~:text=Ο%20"νόμιμος"%20τρόπος,-Τα

Σε οποιονδήποτε και αν στείλουμε αυτόν τον σύνδεσμο, όταν τον ανοίξει θα μεταφερθεί αυτόματα στο σημείο του άρθρου το οποίο υπογραμμίσαμε. Η φράση που επισημάναμε θα έχει έγχρωμο φόντο.

Το Link to Text Fragment είναι διαθέσιμο μόνο για Chromium browser, αλλά οι σύνδεσμοι που δημιουργεί λειτουργούν σχεδόν σε κάθε πρόγραμμα περιήγησης.

Πώς αλλάζω τα ονόματα των Android συσκευών στις υπηρεσίες της Google

Κάθε smartphone, tablet, υπολογιστής, τηλεόραση, και τα λοιπά, έχει μία εμπορική ονομασία και ένα όνομα μοντέλου. Για παράδειγμα, η Samsung κυκλοφορεί στην αγορά το Galaxy A54, του οποίου το όνομα μοντέλου είναι “SM-A546E”.

Αυτές οι δύο πληροφορίες διαφέρουν σχεδόν σε κάθε συσκευή, και αυτό δημιουργεί κάποια προβλήματα. Όπως ας πούμε την αναγνώριση ενός smartphone στις ρυθμίσεις μιας υπηρεσίας της Google.

Έστω ότι ψάχνουμε το τηλέφωνο μας μέσω της υπηρεσίας “Εύρεση συσκευής“. Εμείς περιμένουμε ότι ανοίγοντας τη σελίδα θα δούμε κάπου γραμμένο το “Samsung Galaxy A54”, αντ' αυτού όμως το site αναφέρει το “samsung SM-A546E”.

Ευτυχώς, η Google επιτρέπει να μετονομάσουμε τις συσκευές μας, ώστε να τις αναγνωρίζουμε άμεσα, χωρίς να αναρωτιόμαστε τι είναι το “SM-A546E”.

Για να κάνουμε κάτι τέτοιο, μπαίνουμε στη σελίδα του Play Store, κάνουμε κλικ στην εικόνα προφίλ, και πατάμε το “Βιβλιοθήκη και συσκευές”.

Έπειτα, κάνουμε κλικ στις συσκευές, πατάμε το πλαίσιο δίπλα στη συσκευή που μας ενδιαφέρει, και γράφουμε το όνομα που επιθυμούμε να έχει η συσκευή.

Τέλος, για να βεβαιωθούμε ότι η αλλαγή έχει πραγματοποιηθεί επιτυχώς, μπαίνουμε στη σελίδα της υπηρεσίας “Εύρεση συσκευής” και επιλέγουμε τη συγκεκριμένη συσκευή.

Πώς απενεργοποιώ την αυτόματη αναπαραγωγή βίντεο στο Play Store

Στις σελίδες αρκετών εφαρμογών και παιχνιδιών στο κατάστημα της Google υπάρχουν trailer ή gameplay βίντεο. Από προεπιλογή, το Play Store πραγματοποιεί αυτόματη αναπαραγωγή αυτών των βίντεο.

Αν έχουμε συνδέσει το κινητό στο Wi-Fi, τότε δεν μας ενδιαφέρει η κατανάλωση δεδομένων. Ωστόσο, εάν κάνουμε χρήση δεδομένων κινητής, τότε είναι σημαντικό να απενεργοποιήσουμε την αυτόματη αναπαραγωγή.

Για να κάνουμε κάτι τέτοιο, ανοίγουμε την εφαρμογή του Play Store και την εικόνα προφίλ.

Έπειτα, μπαίνουμε στις “Ρυθμίσεις”.

Από το μενού των ρυθμίσεων, πατάμε στις “Προτιμήσεις δικτύου”.

Τέλος, πατάμε την “Αυτόματη αναπαραγωγή βίντεο”, στο πλαίσιο που θα ανοίξει επιλέγουμε το “Να μην γίνεται αυτόματη αναπαραγωγή των βίντεο” και πατάμε “OK”.

QuickSteps#292 - Σύνδεση Internet Στο PC Από Κινητό Με Android 13, Μπλοκάρισμα Facebook, Βίντεο Play Store

Σας άρεσαν τα QuickSteps της εβδομάδας;

Πώς σας φάνηκαν οι συμβουλές και τα κόλπα αυτής της εβδομάδας; Γνωρίζατε ή/και χρησιμοποιούσατε κάποιο από αυτά;

Έχετε να προτείνετε κάποιο δικό σας κόλπο, ή μία συμβουλή που θέλετε να μπει στη στήλη μας; Γράψτε τη στο Questions.pcsteps.gr και ίσως τη δημοσιεύσουμε σε μελλοντικό οδηγό.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

Αγορά Laptop €449-€3.955: Τα Καλύτερα Της Εβδομάδας 25/10-31/10
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#324 - Προβλήματα Χάρτες Google, Η Χαμηλότερη Τιμή Παιχνιδιού Στο Steam, Dark Mode Στο Google Drive
QuickSteps
GamingSteps#20240426 - Η Valve Έκλεισε “Κενό” Στην Πολιτική Των Refund, Ρεκόρ Παικτών Fallout, Nintendo vs Garry's Mod
GamingSteps