Home » Internet » Υπηρεσίες στο Internet » Πώς Στέλνω Φαξ: Δωρεάν Αποστολή Φαξ Μέσω Υπολογιστή Windows 10
Δωρεάν Αποστολή Φαξ Μέσω Ίντερνετ Από τον Υπολογιστή Α5

Πώς Στέλνω Φαξ: Δωρεάν Αποστολή Φαξ Μέσω Υπολογιστή Windows 10

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Είναι γεγονός ότι η τηλεομοιοτυπία στις μέρες μας είναι μία ξεπερασμένη τεχνολογία. Το φαξ χρησιμοποιείται ελάχιστα και από την 1η Οκτωβρίου του 2020 έχει καταργηθεί στο Ελληνικό Δημόσιο για τις συναλλαγές με το κοινό, βάσει νόμου. Πάντως, αν για οποιοδήποτε λόγο μας χρειάζεται να στείλουμε φαξ, στον οδηγό θα δούμε τις καλύτερες δωρεάν και πληρωμένες υπηρεσίες για αποστολή φαξ σε όλο τον κόσμο μέσα από το PC, χωρίς να απαιτείται εκτύπωση των εγγράφων και η αγορά και χρήση συσκευής Fax.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Πώς λειτουργεί το φαξ μέσω ίντερνετ

Όπως είναι φυσικό, δεν υπάρχει τρόπος να συνδέσουμε την αναλογική συσκευή φαξ απευθείας μέσω του διαδικτύου, καθώς συνδέεται μόνο σε τηλεφωνικές γραμμές.

Όμως, υπάρχει η δυνατότητα για αποστολή φαξ μέσω ίντερνετ. Ουσιαστικά ανεβάζουμε ένα ψηφιακό αρχείο τύπου Word, PDF, ή ψηφιακές εικόνες σε μία σχετική ιστοσελίδα, και η υπηρεσία αναλαμβάνει την αποστολή του σε οποιοδήποτε αναλογικό μηχάνημα φαξ.

Με αυτόν τον τρόπο, δεν μας χρειάζεται καθόλου συσκευή φαξ, ούτε ενσωματωμένη σε κάποιο πολυμηχάνημα. Όλη η διαδικασία για την αποστολή φαξ γίνεται online.

Φαξ Μέσω Ίντερνετ Από τον Υπολογιστή 1μμ

Ομοίως με αυτές τις υπηρεσίες μπορούμε να νοικιάσουμε έναν αριθμό ώστε να δεχόμαστε φαξ, τα οποία θα λαμβάνουμε σαν συνημμένα στο email μας.

Γίνεται η αποστολή Φαξ Μέσω Υπολογιστή Windows 10?

Θεωρητικά, μπορούμε να μην χρησιμοποιήσουμε κάποια από τις υπηρεσίες που ακολουθούν. Τα Windows διαθέτουν ακόμη την εφαρμογή “Φαξ και σάρωση” που μας επιτρέπει να στέλνουμε δωρεάν φαξ.

Φαξ Μέσω Ίντερνετ Από τον Υπολογιστή 1μ

Επιπλέον, το Microsoft Office έχει ενσωματωμένη δυνατότητα αποστολής φαξ μέσω Outlook, Word, Excel, ή PowerPoint. Για να χρησιμοποιήσουμε αυτή τη δυνατότητα, χρειαζόμαστε το σχετικό πρόγραμμα οδήγησης των Windows.

Φαξ Μέσω Ίντερνετ Από τον Υπολογιστή 5μ

Ωστόσο, και στις δύο περιπτώσεις, απαιτείται ο υπολογιστής μας να είναι απευθείας συνδεδεμένος στην τηλεφωνική γραμμή. Με άλλα λόγια, πρέπει να έχουμε ένα dial-up modem από την Εποχή του Χαλκού.

Επιπλέον, κανείς άλλος από το περιβάλλον μας δεν θα μπορεί να χρησιμοποιήσει την τηλεφωνική μας γραμμή όταν στέλνουμε φαξ. Όπως ακριβώς γινόταν εκείνη την εποχή των dial up συνδέσεων.

Οι δωρεάν υπηρεσίες για αποστολή φαξ μέσω ίντερνετ

Στις δωρεάν υπηρεσίες για την αποστολή φαξ υπάρχουν διάφοροι περιορισμοί. Κυρίως όσον αφορά τον αριθμό των σελίδων και τη συχνότητα για την αποστολή φαξ ανά ημέρα.

Επίσης, για να λάβουμε ένα φαξ μέσω ίντερνετ χωρίς δική μας συσκευή φαξ, συνήθως πρέπει να πληρώσουμε κάποια συνδρομή στις πληρωμένες υπηρεσίες, έτσι ώστε να νοικιάσουμε έναν τηλεφωνικό αριθμό.

Ωστόσο, όπως θα δούμε στη συνέχεια, υπάρχει μια υπηρεσία που μας δίνει δωρεάν αριθμό.

Φαξ Μέσω Ίντερνετ Από τον Υπολογιστή 1μμμ

Επιπλέον, καλό είναι να θυμόμαστε ότι εάν θέλουμε να στείλουμε ένα έγγραφο και δεν έχουμε κάποιο σκάνερ ή πολυμηχάνημα, μπορούμε να το βγάλουμε φωτογραφία με το κινητό ή το tablet μας και να το στείλουμε σε μορφή φωτογραφίας.

HelloFax

Το HelloFax διαθέτει ένα πολύ εύκολο και μοντέρνο περιβάλλον και ενσωματώνει λειτουργίες που διευκολύνουν τη δωρεάν αποστολή φαξ διαμέσου του ίντερνετ. Το μόνο που απαιτεί είναι η σύνδεση μας μέσω Google ή Dropbox.

Από εκεί και μετά, μπαίνοντας στη σελίδα του HelloFax, απλά πατάμε στο “Send a fax”…

Φαξ Μέσω Ίντερνετ Από τον Υπολογιστή 20λ

…στην επόμενη καρτέλα επισυνάπτουμε το έγγραφο που θέλουμε να στείλουμε με φαξ, πατώντας στο “Upload file”

Φαξ Μέσω Ίντερνετ Από τον Υπολογιστή 20λλ

… και μόλις ανέβει το έγγραφο κάνουμε κλικ στο “Next”…

Φαξ Μέσω Ίντερνετ Από τον Υπολογιστή 20λλλ

Προαιρετικά ελέγχουμε αν χρειάζεται περαιτέρω επεξεργασία το κείμενο μας, αλλιώς πατάμε στο “Skip”…

…και μετά συμπληρώνουμε τον αριθμό φαξ. Η υπηρεσία θα αναγνωρίσει αμέσως την χώρα με μια πορτοκαλί ένδειξη, όπως παρατηρούμε στην κάτωθι εικόνα.

Προαιρετικά μπορούμε να πατήσουμε στο “Add a cover page” αν θέλουμε να γράψουμε ένα μικρό μήνυμα και να βάλουμε τα στοιχεία του αποστολέα και παραλήπτη στη συνοδευτική σελίδα.

Φαξ Μέσω Ίντερνετ Από τον Υπολογιστή 20λλλλ

Η συνοδευτική σελίδα θα περιλαμβάνει ένα μικρό λογότυπο που θα αναφέρει ότι η αποστολή φαξ έγινε μέσω του HelloFax.

Η δωρεάν υπηρεσία μας επιτρέπει να στέλνουμε έως και πέντε σελίδες, αλλά δεν μπορούμε να λαμβάνουμε φαξ.

Μπορούμε να κερδίσουμε περισσότερα δωρεάν φαξ κάνοντας tweet σχετικά με το HelloFax ή παραπέμποντας φίλους. Ο δωρεάν λογαριασμός υποστηρίζει και ηλεκτρονικές υπογραφές.

Fax.Plus

Το Fax.Plus υποστηρίζει το φαξ μέσω ίντερνετ, όχι μόνο μέσω του browser, αλλά και στο Android και iOS μέσω των app που διαθέτει.

Η υπηρεσία προσφέρει 10 δωρεάν φαξ τα οποία μπορούμε να τα αξιοποιήσουμε αφού πρώτα κάνουμε μία επιβεβαίωση στο κινητό μας. Θα μας στείλει έναν κωδικό για να τον συμπληρώσουμε.

Αν θέλουμε περισσότερα φαξ, πρέπει να εγγραφούμε σε ένα πρόγραμμα επί πληρωμή. Το βασικό πακέτο προσφέρει 100 σελίδες τον μήνα για $5,99 μηνιαίως.

Επιπλέον, μας δίνει την δυνατότητα να χρησιμοποιήσουμε τηλεφωνικό αριθμό με το διεθνές πρόθεμα κλήσης της χώρας μας.

FaxBetter

Με το FaxBetter αποκτούμε τον δικό μας αποκλειστικό αριθμό φαξ που ξεκινά από “888”, και μπορούμε να λαμβάνουμε έως και 50 δωρεάν φαξ μηνιαίως. Το μόνο που χρειάζεται είναι η εγγραφή στην υπηρεσία.

Ωστόσο, υπάρχουν μερικοί περιορισμοί. Δεν μπορούμε να στείλουμε δωρεάν φαξ χρησιμοποιώντας αυτόν τον αριθμό που μας δίνει. Ούτε να στείλουμε fax-to-email, καθώς αμφότερες οι δυνατότητες της αποστολής είναι δωρεάν μόνο κατά τη διάρκεια της δοκιμής 30 ημερών.

Επιπλέον, για να χρησιμοποιήσουμε την υπηρεσία δωρεάν, πρέπει να εγκαταστήσουμε την επέκταση της στον browser μας, η οποία εμφανίζει διάφορες διαφημίσεις.

Αν θέλουμε να λαμβάνουμε ή να στέλνουμε πολλά φαξ σε διάφορες μορφές, ο λογαριασμός FaxBetter ξεκινά από $5,95 τον μήνα για έως και 500 σελίδες.

Το πληρωμένο πακέτο περιλαμβάνει απεριόριστο χώρο αποθήκευσης των φαξ με δυνατότητα αναζήτησης και καμία διαφήμιση.

Οι πληρωμένες υπηρεσίες για αποστολή φαξ μέσω ίντερνετ

Εάν πρέπει να στείλουμε περισσότερες σελίδες ή δεν θέλουμε ένα διαφημιστικό λογότυπο να φαίνεται στις σελίδες μας, θα πρέπει να πληρώσουμε ένα μικρό ποσό.

Οι ακόλουθες περισσότερες υπηρεσίες μας χρεώνουν την εφάπαξ αποστολή φαξ με σχετικά μεγάλο όριο σελίδων σε κάθε αποστολή. Κάποιες προσφέρουν μία δοκιμή μερικών ημερών αφού πρώτα δώσουμε τα στοιχεία της κάρτας μας.

FaxZero

Το FaxZero είναι πολύ απλό στη χρήση. Η υπηρεσία δεν απαιτεί εγγραφή και υποστηρίζει έγγραφα Microsoft Word και αρχεία PDF.

Μπαίνοντας στη σελίδα της υπηρεσίας, απλά εισάγουμε το όνομα, το email, και τα στοιχεία επικοινωνίας μας (Sender Information) στα πράσινα πεδία. Μετά, το όνομα και τον αριθμό φαξ του παραλήπτη (Receiver Information) στα αντίστοιχα μπλε πεδία.

Κατόπιν, επισυνάπτουμε το έγγραφο που θέλουμε να στείλουμε με φαξ, και πληκτρολογούμε το κείμενο που επιθυμούμε στην εισαγωγική σελίδα και τον κωδικό επιβεβαίωσης (Confirmation Code) που εμφανίζεται. Στη συνέχεια, κάνουμε κλικ στο σχετικό κουμπί για να ξεκινήσει η αποστολή φαξ.

Μόλις στείλουμε το δωρεάν φαξ, το FaxZero θα παραδώσει το φαξ στον παραλήπτη. Στη συνέχεια, θα μας στείλει ένα μήνυμα επιβεβαίωσης στο email μας ότι το fax έχει αποσταλεί και παραληφθεί.

Το FaxZero είναι δωρεάν εάν θέλουμε να στείλουμε έως τρεις σελίδες οπουδήποτε στις Η.Π.Α. και τον Καναδά.

Ειδάλλως, πρέπει να πατήσουμε στο “International Fax” όπου με $1,99 ανά αποστολή φαξ, μπορούμε να στείλουμε έως και 15 σελίδες κάθε φορά, χωρίς το διαφημιστικό λογότυπο.

Σύμφωνα με την υπηρεσία, όλες τα δεδομένα του χρήστη που αποστέλλονται στο FaxZero κρυπτογραφούνται και διακινούνται μέσω του πρωτοκόλλου HTTPS. Επιπλέον, όλες οι εξερχόμενες επικοινωνίες από τον server της υπηρεσίας είναι ασφαλείς με SSL ή TLS.

GotFreeFax

Το GotFreeFax κινείται στο ίδιο μήκος κύματος με την προηγούμενη υπηρεσία. Και εδώ πρέπει να επιλέξουμε το “International Fax” για να υλοποιηθεί η αποστολή φαξ σε άλλες χώρες πλην των ΗΠΑ και Καναδά.

Και εδώ η διαδικασία είναι πολύ εύκολη. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να εισάγουμε το όνομα, το email, και τα στοιχεία επικοινωνίας μας (Sender Info) στα αριστερά της σελίδας. Κατόπιν, το όνομα και τον αριθμό φαξ του παραλήπτη (Receiver Info) στα δεξιά της.

Η πληρωμένη υπηρεσία του GotFreeFax pay-per-fax προσφέρει κρυπτογραφημένη σύνδεση. Μας επιτρέπει να στείλουμε έως και 10 σελίδες για 98 σεντς του δολαρίου, 10 σελίδες για $2,40, και 20 σελίδες για $4,58.

MyFax

Το MyFax είναι μία πολύ δημοφιλής υπηρεσία για την αποστολή και λήψη φαξ. Λειτουργεί και σε Android και iOS μέσω των app της υπηρεσίας. Επιπλέον, υποστηρίζει τους περισσότερους τύπους αρχείων σε σχέση με τις άλλες υπηρεσίες φαξ.

Εάν θέλουμε να στείλουμε περιστασιακά φαξ, η εγγραφή στην υπηρεσία μας δίνει τη δυνατότητα για δωρεάν δοκιμή με αποστολή φαξ έως και 200 σελίδες μέσα σε 14 ημέρες.

Καθώς πρόκειται για πληρωμένη υπηρεσία, πρέπει να δώσουμε τα στοιχεία της κάρτας μας για να αξιοποιήσουμε την κατά τα άλλα δωρεάν δοκιμή για αποστολή φαξ μέσω ίντερνετ.

Η δωρεάν δοκιμή μας επιτρέπει να λαμβάνουμε και να στέλνουμε φαξ σε περισσότερες από 40 χώρες, συμπεριλαμβανόμενης και της Ελλάδας.

Μετά την δοκιμή των 14 ημερών, το κόστος ξεκινάει από 10 ευρώ τον μήνα για αποστολή και λήψη 100/200 φαξ, ενώ φτάνει μέχρι τα 40 ευρώ για αποστολή και λήψη 400 σελίδων τον μήνα.

Εσείς κάνετε αποστολή δωρεάν φαξ μέσω ίντερνετ?

Αντί να καθόμαστε να ψάχνουμε πού θα βρούμε κάποιον με φαξ, έχουμε αρκετές διαφορετικές υπηρεσίες που μπορούν να μας εξυπηρετήσουν δωρεάν ή επί πληρωμή για την αποστολή φαξ μέσω ίντερνετ.

Εάν σας βοήθησε ο παραπάνω οδηγός για να στείλετε δωρεάν φαξ μέσω ίντερνετ, ή εάν έχετε κάποια άλλη υπηρεσία να μας προτείνετε, γράψτε μας στα σχόλια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED sale alert b10 x4 aa
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#320 - Δωρεάν VPN Edge, Πλήρη Αποσύνδεση Facebook, Κρυφό Μήνυμα Σε Εικόνα, Καρτούν Εικόνα Προφίλ
QuickSteps
GamingSteps#20240322 - Battle Royale Στο WoW, Ρεκόρ Χρηστών Για Το Stardew Valley, GDC Και IGF Awards 2024
GamingSteps