Home » Internet » Υπηρεσίες στο Internet » Μετατροπή Pdf σε Word με Δωρεάν Εφαρμογές

Μετατροπή Pdf σε Word με Δωρεάν Εφαρμογές

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Είναι γνωστό ότι τα αρχεία pdf είναι εξαιρετικά εύχρηστα, διότι μπορούν να ανοίγουν σε διαφορετικές πλατφόρμες και λειτουργικά συστήματα. Ωστόσο, δεν λείπουν οι στιγμές που θα θέλαμε ένα αρχείο pdf να ήταν έγγραφο κειμένου. Στον σημερινό οδηγό, λοιπόν, μαθαίνουμε πώς να κάνουμε μετατροπή pdf σε word.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Τι είναι το pdf

Το ακρωνύμιο pdf προέρχεται από το Portable Document Format και σημαίνει Τύπος Φορητού Εγγράφου.

%ce%bc%ce%b5%cf%84%ce%b1%cf%84%cf%81%ce%bf%cf%80%ce%ae-pdf-%cf%83%ce%b5-word-%ce%bc%ce%b5-%ce%b4%cf%89%cf%81%ce%b5%ce%ac%ce%bd-%ce%b5%cf%86%ce%b1%cf%81%ce%bc%ce%bf%ce%b3%ce%ad%cf%82-01

Κάθε αρχείο που είναι σε μορφή pdf μπορεί να περιλαμβάνει κείμενα με διάφορες γραμματοσειρές και μορφοποιήσεις, εικόνες, συνδέσμους, και γραφικά.

Ουσιαστικά, είναι η τελική εκτυπώσιμη μορφή ενός εγγράφου, χωρίς να επιδέχεται περαιτέρω τροποποίηση και επεξεργασία.

Μαθαίνουμε περισσότερα για τη δυνατή επεξεργασία αρχείων pdf, διαβάζοντας τον αναλυτικό οδηγό:

Επεξεργασία-PDF-Αρχείων-Δωρεάν-3-Απλές-Μέθοδοι A1
Επεξεργασία PDF Online Δωρεάν Και Με Πρόγραμμα Επεξεργασίας PDF

Η μετατροπή αρχείων άλλων τύπων σε PDF είναι απλή και δωρεάν. Όμως, η πλήρης επεξεργασία PDF αρχείων είναι μια πιο περίπλοκη διαδικασία, και ορισμένα δημοφιλή…

Στα θετικά της συγκεκριμένης μορφής αρχείου συγκαταλέγεται η συμβατότητά του με όλους τους τύπους συσκευών και με οποιοδήποτε λειτουργικό σύστημα.

%ce%bc%ce%b5%cf%84%ce%b1%cf%84%cf%81%ce%bf%cf%80%ce%ae-pdf-%cf%83%ce%b5-word-%ce%bc%ce%b5-%ce%b4%cf%89%cf%81%ce%b5%ce%ac%ce%bd-%ce%b5%cf%86%ce%b1%cf%81%ce%bc%ce%bf%ce%b3%ce%ad%cf%82-02

Μια μικρή ιστορική αναδρομή για το pdf

Το pdf έχει ταυτιστεί στο μυαλό των περισσότερων ανθρώπων με την Adobe Systems. Και θα λέγαμε, όχι άδικα.

%ce%bc%ce%b5%cf%84%ce%b1%cf%84%cf%81%ce%bf%cf%80%ce%ae-pdf-%cf%83%ce%b5-word-%ce%bc%ce%b5-%ce%b4%cf%89%cf%81%ce%b5%ce%ac%ce%bd-%ce%b5%cf%86%ce%b1%cf%81%ce%bc%ce%bf%ce%b3%ce%ad%cf%82-03

Η ιστορία του pdf ξεκινά το 1991, όταν ο John Warnock της Adobe Systems υλοποίησε το Camelot, το project πάνω στο οποίο βασίστηκε το pdf.

Βασικά, το πρόγραμμα Camelot στόχευε στη διευκόλυνση της ροής ηλεκτρονικής πληροφορίας μεταξύ των εταιρειών, με αρχεία που θα διαβάζονται από όλους τους υπολογιστές και όλα τα λειτουργικά.

Αυτό ήθελαν άλλωστε και οι εταιρείες, διότι εκείνη την εποχή τα διαφορετικά λειτουργικά συστήματα που είχε η καθεμία, δυσχέραιναν την μεταξύ τους ηλεκτρονική επικοινωνία.

Εν ολίγοις, τα ηλεκτρονικά έγγραφα που δημιουργούνταν με κάποιο συγκεκριμένο πρόγραμμα, δεν άνοιγαν σε ένα άλλο που δεν ήταν συμβατό με το λειτουργικό του πρώτου.

%ce%bc%ce%b5%cf%84%ce%b1%cf%84%cf%81%ce%bf%cf%80%ce%ae-pdf-%cf%83%ce%b5-word-%ce%bc%ce%b5-%ce%b4%cf%89%cf%81%ce%b5%ce%ac%ce%bd-%ce%b5%cf%86%ce%b1%cf%81%ce%bc%ce%bf%ce%b3%ce%ad%cf%82-04

Έτσι, αναπτύχθηκε από την Adobe ο τύπος αρχείου pdf, που έδωσε τη λύση στο πρόβλημα της ηλεκτρονικής ανταλλαγής εγγράφων.

Η Adobe κράτησε τα ιδιοκτησιακά δικαιώματα του pdf μέχρι τα τέλη Ιουνίου του 2008. Από την πρώτη Ιουλίου έγινε επίσημα ανοιχτό πρότυπο και μπορεί πλέον να υλοποιείται και από άλλες μεγάλες εταιρείες.

%ce%bc%ce%b5%cf%84%ce%b1%cf%84%cf%81%ce%bf%cf%80%ce%ae-pdf-%cf%83%ce%b5-word-%ce%bc%ce%b5-%ce%b4%cf%89%cf%81%ce%b5%ce%ac%ce%bd-%ce%b5%cf%86%ce%b1%cf%81%ce%bc%ce%bf%ce%b3%ce%ad%cf%82-05

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για Δωρεάν προγράμματα pdf και όχι μόνο, σας προτείνουμε να διαβάσετε τον οδηγό:

Δωρεάν Εφαρμογές για Υπολογιστές: 450+ Δωρεάν Προγράμματα
Δωρεάν Εφαρμογές για Υπολογιστές: 450+ Δωρεάν Προγράμματα

Στους περισσότερους τομείς ισχύει το “ό,τι πληρώνεις, παίρνεις”. Ο τομέας των εφαρμογών, όμως, είναι ίσως η μεγαλύτερη εξαίρεση. Στο ίντερνετ θα βρούμε δωρεάν προγράμματα για…

Πώς γίνεται η μετατροπή pdf σε word?

Η μετατροπή pdf σε word βασίζεται πάνω στη διαδικασία Οπτικής Αναγνώρισης Χαρακτήρων (Optical Character Recognition ή OCR σε συντομογραφία).

Στην ουσία, το σύστημα Οπτικής Αναγνώρισης Χαρακτήρων διαβάζει το pdf έγγραφο προκειμένου να αναγνωρίσει το κείμενο που βρίσκεται μέσα στην εικόνα.

Κατόπιν, αντιστοιχίζει τους χαρακτήρες που διαβάζει με κείμενο, που μπορεί πλέον να επεξεργαστεί.

%ce%bc%ce%b5%cf%84%ce%b1%cf%84%cf%81%ce%bf%cf%80%ce%ae-pdf-%cf%83%ce%b5-word-%ce%bc%ce%b5-%ce%b4%cf%89%cf%81%ce%b5%ce%ac%ce%bd-%ce%b5%cf%86%ce%b1%cf%81%ce%bc%ce%bf%ce%b3%ce%ad%cf%82-06

Εδώ να σημειώσουμε ότι η τεχνική OCR μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε μεμονωμένες εικόνες, πέρα από αρχεία pdf, και λειτουργεί με τον ίδιο ακριβώς τρόπο.

Το σύστημα OCR μας διευκολύνει αρκετά στην εργασία μας, διότι έτσι γλιτώνουμε την άσκοπη και χρονοβόρα δακτυλογράφηση κειμένων.

Αλλά σε αυτό το σημείο είναι ιδιαίτερα σημαντικό να τονίσουμε ότι θα πρέπει να χρησιμοποιούμε την κάθε μετατροπή pdf σε word με σεβασμό στα πνευματικά δικαιώματα των δημιουργών.

Έτσι, αποφεύγουμε να βαφτίζουμε ξένα έγγραφα ως δικά μας, κάνοντας χρήση της υπάρχουσας τεχνολογίας, γιατί είναι πολύ πιθανό να βρεθούμε αντιμέτωποι με τη δικαιοσύνη.

%ce%bc%ce%b5%cf%84%ce%b1%cf%84%cf%81%ce%bf%cf%80%ce%ae-pdf-%cf%83%ce%b5-word-%ce%bc%ce%b5-%ce%b4%cf%89%cf%81%ce%b5%ce%ac%ce%bd-%ce%b5%cf%86%ce%b1%cf%81%ce%bc%ce%bf%ce%b3%ce%ad%cf%82-07

Αν θέλετε να κάνετε μετατροπή word σε pdf, σας προτείνουμε να διαβάσετε τον σχετικό οδηγό μας:

Μετατροπή Word σε PDF Online, Δωρεάν, Mε 3 Mόνο Kλικ
Μετατροπή Word σε PDF Δωρεάν, Μέσα Από τα Windows ή Online

Η μορφή αρχείου PDF έχει ορισμένα πλεονεκτήματα σε σχέση με τις μορφές εγγράφων του Microsoft Word (.doc και .docx) και των δωρεάν Office (.odt). Ιδίως…

Εφαρμογή της Οπτικής Αναγνώρισης Χαρακτήρων

To σύστημα OCR υλοποιείται με τρεις διαφορετικές μεθόδους αναγνώρισης χαρακτήρων, ανάλογα με το λογισμικό που χρησιμοποιείται.

Πρώτη μέθοδος: Αντιστοίχιση με πρότυπα

Σε αυτήν την περίπτωση, το πρόγραμμα έχει στη βάση του διάφορα έτοιμα πρότυπα χαρακτήρων, σε διάφορους τύπους γραμματοσειρών, αλλά και σε ποικιλία μεγεθών.

%ce%bc%ce%b5%cf%84%ce%b1%cf%84%cf%81%ce%bf%cf%80%ce%ae-pdf-%cf%83%ce%b5-word-%ce%bc%ce%b5-%ce%b4%cf%89%cf%81%ce%b5%ce%ac%ce%bd-%ce%b5%cf%86%ce%b1%cf%81%ce%bc%ce%bf%ce%b3%ce%ad%cf%82-08

Αυτά τα πρότυπα αποθηκεύονται συνήθως ως εικόνα bitmap και υπάρχουν για κάθε χαρακτήρα κειμένου.

Οπότε, όταν θέλουμε να κάνουμε μετατροπή pdf σε word, το λογισμικό σκανάρει γραμμή προς γραμμή το pdf, και προσπαθεί να ταιριάξει τους χαρακτήρες του pdf με τα έτοιμα πρότυπα που έχει αποθηκευμένα.

%ce%bc%ce%b5%cf%84%ce%b1%cf%84%cf%81%ce%bf%cf%80%ce%ae-pdf-%cf%83%ce%b5-word-%ce%bc%ce%b5-%ce%b4%cf%89%cf%81%ce%b5%ce%ac%ce%bd-%ce%b5%cf%86%ce%b1%cf%81%ce%bc%ce%bf%ce%b3%ce%ad%cf%82-09

Έτσι, κάθε φορά που αναγνωρίζει κάποια εικόνα ενός χαρακτήρα, κάνει την αντιστοίχηση με το πρότυπο και δημιουργεί έναν νέο χαρακτήρα κειμένου.

Για αυτόν τον λόγο, το νέο αρχείο θα είναι τύπου .doc ή .docx ή .rtf, που είναι η εμπλουτισμένη μορφή εγγράφου.

Δεύτερη μέθοδος: Ευφυής αναγνώριση χαρακτηριστικών

Αυτή τη φορά έχουμε έναν πιο εξελιγμένο τρόπο αναγνώρισης χαρακτήρων, που ξεφεύγει από την απλή αντιστοίχιση προτύπων.

Σε αυτή τη μέθοδο, τα έτοιμα πρότυπα χαρακτήρων έχουν αντικατασταθεί από ανάλυση των χαρακτηριστικών, ενώ η οπτική αναγνώριση βασίζεται στην περιγραφή των χαρακτήρων.

Αν για παράδειγμα σας λέγαμε: Ποιο γράμμα αποτελείται από μια κάθετη γραμμή και τρεις οριζόντιες παράλληλες, που οι δύο είναι ίδιου μήκους, ενώ η μεσαία είναι ελαφρώς μικρότερη?

%ce%bc%ce%b5%cf%84%ce%b1%cf%84%cf%81%ce%bf%cf%80%ce%ae-pdf-%cf%83%ce%b5-word-%ce%bc%ce%b5-%ce%b4%cf%89%cf%81%ce%b5%ce%ac%ce%bd-%ce%b5%cf%86%ce%b1%cf%81%ce%bc%ce%bf%ce%b3%ce%ad%cf%82-010_1

Αυτή η περιγραφή ταιριάζει με το κεφαλαίο «Ε». Κάπως έτσι θα μπορούσε να είναι ο κανόνας που περιγράφει το «Ε» στα πλαίσια του OCR.

Με τέτοιου τύπου κανόνες λειτουργεί η συγκεκριμένη μέθοδος, η οποία αναγνωρίζει τους χαρακτήρες αναλύοντάς τους.

Τρίτη Μέθοδος: Υβριδική αναγνώριση

Όπως τα υβρίδια είναι το αποτέλεσμα της διασταύρωσης ανάμεσα σε γενετικά ανόμοια ζώα ή φυτά, έτσι και στην περίπτωση της υβριδικής αναγνώρισης, έχουμε συνδυασμό των δύο παραπάνω μεθόδων.

Το λογισμικό σε αυτήν την περίπτωση διατηρεί αποθηκευμένα έτοιμα πρότυπα, καθώς και κανόνες περιγραφής χαρακτήρων, προκειμένου να κάνει την οπτική αναγνώριση.

Η υβριδική αναγνώριση χρησιμοποιείται συνήθως σε έγγραφα τα οποία έχουν ναι μεν ψηφιοποιηθεί, αλλά είναι χειρόγραφα. Έτσι, το λογισμικό χρησιμοποιεί συνδυαστικά και τις δύο μεθόδους αναγνώρισης.

Σκεφτείτε πόσο δύσκολο θα είναι για ένα λογισμικό που ακολουθεί μόνο την πρώτη ή τη δεύτερη μέθοδο, να αναγνωρίσει τους χαρακτήρες ενός καλλιγραφικά γραμμένου εγγράφου.

%ce%bc%ce%b5%cf%84%ce%b1%cf%84%cf%81%ce%bf%cf%80%ce%ae-pdf-%cf%83%ce%b5-word-%ce%bc%ce%b5-%ce%b4%cf%89%cf%81%ce%b5%ce%ac%ce%bd-%ce%b5%cf%86%ce%b1%cf%81%ce%bc%ce%bf%ce%b3%ce%ad%cf%82-011

Μετατροπή pdf σε word με δωρεάν online υπηρεσίες

Πλέον γνωρίζουμε όλα όσα χρειαζόμαστε για τα αρχεία pdf. Και επιπλέον, γνωρίσαμε το σύστημα αναγνώρισης χαρακτήρων OCR.

Πριν όμως ξεκινήσουμε την παρουσίαση των online υπηρεσιών, θα θέλαμε να ξεκαθαρίσουμε ότι το σύστημα OCR δεν έχει πάντα τα προσδοκώμενα αποτελέσματα.

iLovePDF

Η ιστοσελίδα iLovePDF διαθέτει μια πληθώρα εργαλείων, ώστε να δουλεύουμε αποδοτικά με pdf αρχεία. Και ειδικότερα, μας δίνει τη δυνατότητα να κάνουμε αρκετές μετατροπές τύπων αρχείων, ακόμη και να συγχωνεύουμε διαφορετικά αρχεία pdf σε ένα.

%ce%bc%ce%b5%cf%84%ce%b1%cf%84%cf%81%ce%bf%cf%80%ce%ae-pdf-%cf%83%ce%b5-word-%ce%bc%ce%b5-%ce%b4%cf%89%cf%81%ce%b5%ce%ac%ce%bd-%ce%b5%cf%86%ce%b1%cf%81%ce%bc%ce%bf%ce%b3%ce%ad%cf%82-012

Το μέγεθος των αρχείων που μπορούμε να ανεβάσουμε δεν πρέπει να ξεπερνά τα 10 ΜΒ, ή τα 15 ΜΒ αν έχουμε κάνει δωρεάν εγγραφή στο site.

Αν θέλουμε να μετατρέψουμε πολύ μεγάλα αρχεία, μέχρι και 40 ΜΒ, τότε επιλέγουμε την premium έκδοση, με την αντίστοιχη οικονομική επιβάρυνση.

%ce%bc%ce%b5%cf%84%ce%b1%cf%84%cf%81%ce%bf%cf%80%ce%ae-pdf-%cf%83%ce%b5-word-%ce%bc%ce%b5-%ce%b4%cf%89%cf%81%ce%b5%ce%ac%ce%bd-%ce%b5%cf%86%ce%b1%cf%81%ce%bc%ce%bf%ce%b3%ce%ad%cf%82-012_1

Εφόσον μας συμφέρει να επεξεργαζόμαστε μεγαλύτερου μεγέθους αρχεία, επιλέγουμε να εγγραφούμε στο site και συμπληρώνουμε τα στοιχεία μας.

%ce%bc%ce%b5%cf%84%ce%b1%cf%84%cf%81%ce%bf%cf%80%ce%ae-pdf-%cf%83%ce%b5-word-%ce%bc%ce%b5-%ce%b4%cf%89%cf%81%ce%b5%ce%ac%ce%bd-%ce%b5%cf%86%ce%b1%cf%81%ce%bc%ce%bf%ce%b3%ce%ad%cf%82-013

Κατόπιν, μεταβαίνουμε στο mail και επιβεβαιώνουμε τον λογαριασμό.

%ce%bc%ce%b5%cf%84%ce%b1%cf%84%cf%81%ce%bf%cf%80%ce%ae-pdf-%cf%83%ce%b5-word-%ce%bc%ce%b5-%ce%b4%cf%89%cf%81%ce%b5%ce%ac%ce%bd-%ce%b5%cf%86%ce%b1%cf%81%ce%bc%ce%bf%ce%b3%ce%ad%cf%82-013_1

Πλέον απολαμβάνουμε τα προνόμια της δωρεάν εγγραφής, που πέρα από τη δυνατότητα μετατροπής μεγαλύτερου μεγέθους αρχείων, συγκαταλέγεται και η δίωρη αποθήκευσή τους στους server της ιστοσελίδας.

%ce%bc%ce%b5%cf%84%ce%b1%cf%84%cf%81%ce%bf%cf%80%ce%ae-pdf-%cf%83%ce%b5-word-%ce%bc%ce%b5-%ce%b4%cf%89%cf%81%ce%b5%ce%ac%ce%bd-%ce%b5%cf%86%ce%b1%cf%81%ce%bc%ce%bf%ce%b3%ce%ad%cf%82-014

Αναλυτική εφαρμογή της διαδικασίας με το iLovePDF

Επειδή το iLovePDF είναι η πρώτη υπηρεσία στην παρουσίαση, θα δείξουμε αρκετά αναλυτικά όλα τα στάδια που απαιτούνται ώστε να γίνει η μετατροπή pdf σε word.

Αρχικά, πατάμε στο εικονίδιο που αναγράφει PDF to WORD.

%ce%bc%ce%b5%cf%84%ce%b1%cf%84%cf%81%ce%bf%cf%80%ce%ae-pdf-%cf%83%ce%b5-word-%ce%bc%ce%b5-%ce%b4%cf%89%cf%81%ce%b5%ce%ac%ce%bd-%ce%b5%cf%86%ce%b1%cf%81%ce%bc%ce%bf%ce%b3%ce%ad%cf%82-015

Στη συνέχεια, κάνουμε κλικ πάνω στο κουμπί Select PDF File, προκειμένου να ανεβάσουμε στην πλατφόρμα iLovePDF το αρχείο που βρίσκεται αποθηκευμένο στον υπολογιστή μας.

Αν όμως έχουμε τα αρχεία pdf αποθηκευμένα στο Google Drive ή στο Dropbox, πατάμε στο ανάλογο εικονίδιο.

%ce%bc%ce%b5%cf%84%ce%b1%cf%84%cf%81%ce%bf%cf%80%ce%ae-pdf-%cf%83%ce%b5-word-%ce%bc%ce%b5-%ce%b4%cf%89%cf%81%ce%b5%ce%ac%ce%bd-%ce%b5%cf%86%ce%b1%cf%81%ce%bc%ce%bf%ce%b3%ce%ad%cf%82-016

Έστω ότι χρειαζόμαστε να κάνουμε μετατροπή pdf σε word ενός αρχείου που βρίσκεται στην επιφάνεια εργασίας. Αρχικά, επιλέγουμε το αρχείο και πατάμε Άνοιγμα.

%ce%bc%ce%b5%cf%84%ce%b1%cf%84%cf%81%ce%bf%cf%80%ce%ae-pdf-%cf%83%ce%b5-word-%ce%bc%ce%b5-%ce%b4%cf%89%cf%81%ce%b5%ce%ac%ce%bd-%ce%b5%cf%86%ce%b1%cf%81%ce%bc%ce%bf%ce%b3%ce%ad%cf%82-017

Είμαστε στο στάδιο που γίνεται η μετατροπή pdf σε word. Η όποια καθυστέρηση αντιμετωπίσουμε, εξαρτάται από την ταχύτητα σύνδεσης που έχουμε στον χώρο που βρισκόμαστε.

Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία, εμφανίζεται το ακόλουθο μήνυμα ενημέρωσης. Εδώ μπορούμε να κάνουμε κλικ στο Download Word, προκειμένου να κατεβάσουμε το αρχείο κειμένου.

%ce%bc%ce%b5%cf%84%ce%b1%cf%84%cf%81%ce%bf%cf%80%ce%ae-pdf-%cf%83%ce%b5-word-%ce%bc%ce%b5-%ce%b4%cf%89%cf%81%ce%b5%ce%ac%ce%bd-%ce%b5%cf%86%ce%b1%cf%81%ce%bc%ce%bf%ce%b3%ce%ad%cf%82-018

Στα πλαίσια του παραδείγματος, κάναμε μετατροπή pdf σε word ενός αρχείου με 242 σελίδες που έχει σχέση με ένα αγαπημένο θέμα.

%ce%bc%ce%b5%cf%84%ce%b1%cf%84%cf%81%ce%bf%cf%80%ce%ae-pdf-%cf%83%ce%b5-word-%ce%bc%ce%b5-%ce%b4%cf%89%cf%81%ce%b5%ce%ac%ce%bd-%ce%b5%cf%86%ce%b1%cf%81%ce%bc%ce%bf%ce%b3%ce%ad%cf%82-019

Το κυριότερο πλεονέκτημα της ιστοσελίδας iLovePDF είναι το πολύ καλό εξαγόμενο αποτέλεσμα. Τα ποσοστά λάθους κατά τη μετατροπή στα αρχεία που δοκιμάσαμε ήταν μηδαμινά.

Βέβαια, δεν μπορούμε να εγγυηθούμε με απόλυτη βεβαιότητα ότι το αποτέλεσμα της μετατροπής θα είναι πάντα αλάνθαστο. Και αυτό διότι η τάξη μεγέθους των δοκιμών μας ήταν σχετικά μικρή, περίπου 15 αρχεία.

PDF Online

Το PDF Online είναι ένα ακόμη χρήσιμο site για μετατροπή pdf σε word, με τα λιγότερα δυνατά λάθη.

Αποφεύγουμε να κατεβάσουμε τη δοκιμαστική έκδοση στον υπολογιστή μας, διότι στην ουσία κάνει δωρεάν μετατροπή των τριών πρώτων σελίδων του εγγράφου.

%ce%bc%ce%b5%cf%84%ce%b1%cf%84%cf%81%ce%bf%cf%80%ce%ae-pdf-%cf%83%ce%b5-word-%ce%bc%ce%b5-%ce%b4%cf%89%cf%81%ce%b5%ce%ac%ce%bd-%ce%b5%cf%86%ce%b1%cf%81%ce%bc%ce%bf%ce%b3%ce%ad%cf%82-022

Οπότε, επιλέγουμε Upload a File to Convert, ώστε να ανεβάσουμε το αρχείο μας στη σελίδα και να γίνει η μετατροπή pdf σε word στο cloud.

%ce%bc%ce%b5%cf%84%ce%b1%cf%84%cf%81%ce%bf%cf%80%ce%ae-pdf-%cf%83%ce%b5-word-%ce%bc%ce%b5-%ce%b4%cf%89%cf%81%ce%b5%ce%ac%ce%bd-%ce%b5%cf%86%ce%b1%cf%81%ce%bc%ce%bf%ce%b3%ce%ad%cf%82-020

Και αυτή τη φορά θα επιχειρήσουμε να μετατρέψουμε το ίδιο αρχείο που χρησιμοποιήθηκε στην προηγούμενη εφαρμογή.

Δυστυχώς εμφανίζεται το ακόλουθο μήνυμα, που μας ενημερώνει ότι το αρχείο μας ξεπερνά το μέγεθος που επιτρέπεται στη δωρεάν έκδοση.

%ce%bc%ce%b5%cf%84%ce%b1%cf%84%cf%81%ce%bf%cf%80%ce%ae-pdf-%cf%83%ce%b5-word-%ce%bc%ce%b5-%ce%b4%cf%89%cf%81%ce%b5%ce%ac%ce%bd-%ce%b5%cf%86%ce%b1%cf%81%ce%bc%ce%bf%ce%b3%ce%ad%cf%82-021

Το αρνητικό με την ιστοσελίδα PDF Online είναι το γεγονός ότι δεν αναφέρει το μέγιστο μέγεθος αρχείων που μπορούν να μετατραπούν σε κείμενο.

Επομένως, αν επιλέξουμε την εν λόγω εφαρμογή για μετατροπή pdf σε word, δεν θα είμαστε σίγουροι ότι πράγματι θα γίνει η μετατροπή.

Παρ' όλα αυτά, εμείς επαναλάβαμε τη διαδικασία και δοκιμάσαμε την εφαρμογή με ένα έγγραφο 18 σελίδων.

Αυτή τη φορά όλα πήγαν καλά και το PDF Online μας ενημερώνει ότι το έγγραφό μας είναι έτοιμο. Τώρα, για να το κατεβάσουμε πατάμε Download…

%ce%bc%ce%b5%cf%84%ce%b1%cf%84%cf%81%ce%bf%cf%80%ce%ae-pdf-%cf%83%ce%b5-word-%ce%bc%ce%b5-%ce%b4%cf%89%cf%81%ce%b5%ce%ac%ce%bd-%ce%b5%cf%86%ce%b1%cf%81%ce%bc%ce%bf%ce%b3%ce%ad%cf%82-023

…και στη συνέχεια Download Word File.

%ce%bc%ce%b5%cf%84%ce%b1%cf%84%cf%81%ce%bf%cf%80%ce%ae-pdf-%cf%83%ce%b5-word-%ce%bc%ce%b5-%ce%b4%cf%89%cf%81%ce%b5%ce%ac%ce%bd-%ce%b5%cf%86%ce%b1%cf%81%ce%bc%ce%bf%ce%b3%ce%ad%cf%82-024

Παρατηρούμε ότι ο τύπος του αρχείου κειμένου έχει κατάληξη .rtf και πιθανότατα να μας προβληματίσει.

Οι περισσότεροι έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε στα έγγραφα του word τις καταλήξεις .doc ή .docx, ενώ τα .rtf δεν συνηθίζονται τόσο πολύ.

Τα αρχεία rtf αποτελούν έναν τύπο εμπλουτισμένου εγγράφου και ανοίγουν κανονικά με το word, οπότε δεν χρειάζεται να ανησυχούμε.

PDF to DOCX

Η εφαρμογή PDF to DOCX παρέχει και αυτή δωρεάν μετατροπή pdf σε word, με δυνατότητα ταυτόχρονης επεξεργασίας 20 αρχείων. Επιπλέον, μπορούμε να κατεβάσουμε τα αρχεία είτε μεμονωμένα, είτε όλα μαζί σε συμπιεσμένο φάκελο zip.

Στα θετικά της εφαρμογής συγκαταλέγεται η δυνατότητα επιλογής της γλώσσας, αλλά ας μην βιαστούμε να χαρούμε, γιατί τα Ελληνικά δεν είναι μέσα στο μενού επιλογών.

Προχωράμε στην πράξη και δοκιμάζουμε την εφαρμογή PDF to DOCX, πατώντας UPLOAD FILES, για να ανεβάσουμε το αρχείο pdf.

%ce%bc%ce%b5%cf%84%ce%b1%cf%84%cf%81%ce%bf%cf%80%ce%ae-pdf-%cf%83%ce%b5-word-%ce%bc%ce%b5-%ce%b4%cf%89%cf%81%ce%b5%ce%ac%ce%bd-%ce%b5%cf%86%ce%b1%cf%81%ce%bc%ce%bf%ce%b3%ce%ad%cf%82-025

Για ακόμη μια φορά, επιχειρούμε να κάνουμε μετατροπή στο αρχείο των 242 σελίδων που δοκιμάσαμε στην πρώτη εφαρμογή του οδηγού.

Όλα πήγαν μια χαρά και έγινε η μετατροπή pdf σε word. Κατεβάζουμε το αρχείο κάνοντας κλικ στην ένδειξη Download. Αν έχουμε ανεβάσει περισσότερα αρχεία, μπορούμε να τα αποθηκεύσουμε όλα μαζί πατώντας Download All.

%ce%bc%ce%b5%cf%84%ce%b1%cf%84%cf%81%ce%bf%cf%80%ce%ae-pdf-%cf%83%ce%b5-word-%ce%bc%ce%b5-%ce%b4%cf%89%cf%81%ce%b5%ce%ac%ce%bd-%ce%b5%cf%86%ce%b1%cf%81%ce%bc%ce%bf%ce%b3%ce%ad%cf%82-026

PDF to WORD

Το PDF to Word είναι η τέταρτη σελίδα που θα παρουσιάσουμε στον οδηγό για μετατροπή pdf σε word.

Εδώ τα πράγματα είναι πολύ απλά και η διαδικασία μπορεί να γίνει σε τρία βήματα.

Πρώτον, ανεβάζουμε το αρχείο που θέλουμε να μετατραπεί σε έγγραφο κειμένου.

%ce%bc%ce%b5%cf%84%ce%b1%cf%84%cf%81%ce%bf%cf%80%ce%ae-pdf-%cf%83%ce%b5-word-%ce%bc%ce%b5-%ce%b4%cf%89%cf%81%ce%b5%ce%ac%ce%bd-%ce%b5%cf%86%ce%b1%cf%81%ce%bc%ce%bf%ce%b3%ce%ad%cf%82-027

Δεύτερον, εισάγουμε τη διεύθυνση του ηλεκτρονικού μας ταχυδρομείου, διότι εκεί θα αποσταλεί το αρχείο word.

%ce%bc%ce%b5%cf%84%ce%b1%cf%84%cf%81%ce%bf%cf%80%ce%ae-pdf-%cf%83%ce%b5-word-%ce%bc%ce%b5-%ce%b4%cf%89%cf%81%ce%b5%ce%ac%ce%bd-%ce%b5%cf%86%ce%b1%cf%81%ce%bc%ce%bf%ce%b3%ce%ad%cf%82-028

Τέλος, απλά πατάμε Convert Now και γίνεται η μετατροπή.

%ce%bc%ce%b5%cf%84%ce%b1%cf%84%cf%81%ce%bf%cf%80%ce%ae-pdf-%cf%83%ce%b5-word-%ce%bc%ce%b5-%ce%b4%cf%89%cf%81%ce%b5%ce%ac%ce%bd-%ce%b5%cf%86%ce%b1%cf%81%ce%bc%ce%bf%ce%b3%ce%ad%cf%82-029

Πάλι δοκιμάσαμε να φορτώσουμε το αρχείο των 242 σελίδων, αλλά μάθαμε ότι το μέγιστο μέγεθος αρχείων είναι τα 5 ΜΒ.

Παρά την απογοήτευση, η εφαρμογή μας δίνει τη δοκιμαστική έκδοση των 14ων ημερών εντελώς δωρεάν, που καλύπτει μετατροπές μεγάλων αρχείων.

Ωστόσο, δεν προτείνουμε το κατέβασμά της. Από τη στιγμή που υπάρχουν άλλες διαθέσιμες επιλογές που μας εξυπηρετούν, δεν βρίσκουμε κάποιον καλό λόγο για να τη δοκιμάσουμε.

Στη συνέχεια, επιλέγουμε ένα αρχείο pdf μικρότερο των 5 ΜΒ και, με επιτυχία, το μετατρέπουμε σε έγγραφο κειμένου. Επειδή όπως προείπαμε έχει σταλεί στο mail που καταχωρήσαμε, το κατεβάζουμε από εκεί.

Συνήθως βρίσκεται στον φάκελο με τα ανεπιθύμητα μηνύματα.

%ce%bc%ce%b5%cf%84%ce%b1%cf%84%cf%81%ce%bf%cf%80%ce%ae-pdf-%cf%83%ce%b5-word-%ce%bc%ce%b5-%ce%b4%cf%89%cf%81%ce%b5%ce%ac%ce%bd-%ce%b5%cf%86%ce%b1%cf%81%ce%bc%ce%bf%ce%b3%ce%ad%cf%82-031

Small PDF

Ας μην κρίνουμε την Small PDF από το όνομα, διότι υποστηρίζει τη δωρεάν μετατροπή pdf σε word μεγάλων αρχείων.

Δοκιμάσαμε για άλλη μια φορά το αρχείο των 242 σελίδων, επειδή θέλουμε να έχουμε το ίδιο μέτρο σύγκρισης για όλες τις εφαρμογές που θα παρουσιάσουμε.

%ce%bc%ce%b5%cf%84%ce%b1%cf%84%cf%81%ce%bf%cf%80%ce%ae-pdf-%cf%83%ce%b5-word-%ce%bc%ce%b5-%ce%b4%cf%89%cf%81%ce%b5%ce%ac%ce%bd-%ce%b5%cf%86%ce%b1%cf%81%ce%bc%ce%bf%ce%b3%ce%ad%cf%82-032

Τελικά η μετατροπή σε έγγραφο κειμένου γίνεται με επιτυχία. Έχουμε την ευελιξία να το αποθηκεύσουμε είτε στον υπολογιστή μας , είτε στο Dropbox, είτε στο Google Drive.

%ce%bc%ce%b5%cf%84%ce%b1%cf%84%cf%81%ce%bf%cf%80%ce%ae-pdf-%cf%83%ce%b5-word-%ce%bc%ce%b5-%ce%b4%cf%89%cf%81%ce%b5%ce%ac%ce%bd-%ce%b5%cf%86%ce%b1%cf%81%ce%bc%ce%bf%ce%b3%ce%ad%cf%82-033

Επίσης, η μετατροπή πραγματοποιήθηκε σε σύντομο χρονικό διάστημα και το αποτέλεσμα ήταν άψογο.

Convert Online Free

Το Convert Online Free είναι η τελευταία υπηρεσία που θα παρουσιάσουμε στον σημερινό οδηγό. Είναι και αυτή εξαιρετικά απλή και εύχρηστη, με τη γνωστή πλέον επιφάνεια διεπαφής του χρήστη.

Επιλέγουμε το αρχείο pdf που χρησιμοποιήσαμε μέχρι τώρα και πατάμε Convert.

%ce%bc%ce%b5%cf%84%ce%b1%cf%84%cf%81%ce%bf%cf%80%ce%ae-pdf-%cf%83%ce%b5-word-%ce%bc%ce%b5-%ce%b4%cf%89%cf%81%ce%b5%ce%ac%ce%bd-%ce%b5%cf%86%ce%b1%cf%81%ce%bc%ce%bf%ce%b3%ce%ad%cf%82-034

Για όσο διαρκεί η μετατροπή pdf σε word, ενημερωνόμαστε για την εξέλιξη της επεξεργασίας. Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία, το αρχείο κειμένου αποθηκεύεται αυτόματα στον υπολογιστή μας.

%ce%bc%ce%b5%cf%84%ce%b1%cf%84%cf%81%ce%bf%cf%80%ce%ae-pdf-%cf%83%ce%b5-word-%ce%bc%ce%b5-%ce%b4%cf%89%cf%81%ce%b5%ce%ac%ce%bd-%ce%b5%cf%86%ce%b1%cf%81%ce%bc%ce%bf%ce%b3%ce%ad%cf%82-035

Τα αποτελέσματα της μετατροπής ήταν πάρα πολύ καλά και χωρίς λάθη, αλλά ίσως μας προβληματίζει το γεγονός ότι η διαδικασία διήρκεσε λίγα δευτερόλεπτα παραπάνω από τις προηγούμενες εφαρμογές.

Και αν θέλω να κατεβάσω την εφαρμογή στον υπολογιστή?

Στον οδηγό παρουσιάσαμε τις καλύτερες, κατά τη γνώμη μας, δωρεάν εφαρμογές που κάνουν μετατροπή pdf σε word online. Αυτό βέβαια προϋποθέτει σύνδεση στο ίντερνετ.

Σε περίπτωση όμως που θέλουμε να δουλεύουμε offline και να έχουμε την εφαρμογή εγκατεστημένη στον υπολογιστή μας, τότε είμαστε υποχρεωμένοι να πληρώσουμε το απαιτούμενο αντίτιμο.

Διότι, οι εν λόγω εφαρμογές δεν προσφέρονται δωρεάν και αν προσφέρουν κάποια δοκιμαστική έκδοση, αυτή συνήθως κάνει μετατροπή pdf σε word των τριών πρώτων σελίδων του εγγράφου.

Ωστόσο, αν εσείς γνωρίζετε κάποια  δωρεάν εφαρμογή που να μπορούμε να τη κατεβάσουμε στον υπολογιστή, θα θέλαμε να την αναφέρετε στα σχόλια.

Ποια υπηρεσία προτιμάτε για τη μετατροπή pdf σε word?

Έχετε κάνει άλλη φορά μετατροπή pdf σε word? Αν ναι, θα θέλαμε να γράψετε στα σχόλια την εφαρμογή που χρησιμοποιήσατε και αν το αποτέλεσμα της μετατροπής ήταν ικανοποιητικό.

Για εσάς που θα ακολουθήσετε τις προτεινόμενες υπηρεσίες του οδηγού, πείτε ποια διαλέξατε και αν έκανε καλά τη δουλειά της.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED sale alert b10 x4 aa
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#320 - Δωρεάν VPN Edge, Πλήρη Αποσύνδεση Facebook, Κρυφό Μήνυμα Σε Εικόνα, Καρτούν Εικόνα Προφίλ
QuickSteps
GamingSteps#20240322 - Battle Royale Στο WoW, Ρεκόρ Χρηστών Για Το Stardew Valley, GDC Και IGF Awards 2024
GamingSteps