Home » Smartphones-Tablets » Η Google Προειδοποιεί Τους Χρήστες Να Απεγκαταστήσουν Το YouTube Vanced
Featured Η Google Προειδοποιεί Τους Χρήστες Να Απεγκαταστήσουν Το YouTube Vanced 3

Η Google Προειδοποιεί Τους Χρήστες Να Απεγκαταστήσουν Το YouTube Vanced

Τα κακά νέα για το δημοφιλές Vanced συνεχίζονται, καθώς η Google επισημαίνει πλέον την εφαρμογή ως κακόβουλη. Παρότι οι σχεδιαστές του app, πριν το αποσύρουν οριστικά, τόνιζαν με κάθε τρόπο ότι είναι απόλυτα ασφαλές εφόσον η λήψη γινόταν μόνο από την επίσημη σελίδα τους, το apk συνεχίζει να διατίθεται από τρίτους. Δείτε ποια έκδοση του Vanced θεωρείται επικίνδυνη, αν πράγματι είναι επιβλαβής, ή αν η Google για κάποιους λόγους αποθαρρύνει τους χρήστες.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Να κρατήσω ή να καταργήσω το Vanced?

Όπως αναλύσαμε σε πρόσφατο οδηγό για το μπλοκάρισμα διαφημίσεων, οι σχεδιαστές του Vanced ανέφεραν ότι οι εγκατεστημένες εκδόσεις του Vanced θα συνεχίσουν να λειτουργούν για τα επόμενα δύο χρόνια, αλλά σταματούν πλέον τη λήψη από την επίσημη σελίδα τους, καθώς η Google κινήθηκε νομικά και αξίωσε την οριστική απόσυρση του.

Η τελευταία έκδοση του Vanced Manager v2.6.2 που είχαμε παρουσιάσει βήμα προς βήμα πώς να την εγκαταστήσουμε, παραμένει έξω από το στόχαστρο της Google, όπερ σημαίνει ότι όσοι από εμάς την αξιοποιούμε, επί του παρόντος δεν θα έχουμε κάποιο ζήτημα ασφαλείας.

Το ανεξήγητο της υπόθεσης είναι ότι το Play Protect στοχεύει μόνο ορισμένες εκδόσεις της εφαρμογής Vanced Manager. Πιο συγκεκριμένα, την προηγούμενη έκδοση v2.6.0 η οποία διατίθεται σε διάφορα εναλλακτικά καταστήματα.

Βέβαια, εμείς εγκαταστήσαμε και αυτή την έκδοση σε παλαιότερο κινητό από το APKMirror, και δεν είδαμε καμία ειδοποίηση από το Play Protect, καθώς έτρεξε κανονικά.

Ωστόσο, πολλοί χρήστες στο Reddit με νεότερα κινητά, αλλά και πολλά έγκυρα ξένα site αναφέρουν ότι το Play Protect αποκλείει ως κακόβουλη την έκδοση 2.6.0 της εφαρμογής.

Παρότι είναι γεγονός ότι οποιοσδήποτε μπορεί πλέον να φτιάξει ένα πραγματικό κακόβουλο λογισμικό καλυμμένο σε μια έκδοση του Vanced και να το διαθέτει για λήψη, όλα δείχνουν ότι δεν υπάρχει τίποτα επικίνδυνο στην v2.6.0.

Αυτή η προειδοποίηση για επιβλαβές λογισμικό εγείρει ερωτήματα σχετικά με την εγκυρότητα της, καθώς συνέβη λίγο μετά αφού η Google είχε κινηθεί νομικά κατά του Vanced.

Το να λέει τώρα στους χρήστες ότι είναι κακόβουλο λογισμικό, επειδή το Vanced Manager μπορεί να χρησιμοποιεί πρόσβαση root για να εγκαταστήσει εφαρμογές, αποτελεί μια στοχευμένη και ενορχηστρωμένη καταστολή, και όχι μια έγκυρη ανησυχία για την ασφάλεια της συσκευής.

Εμείς προσωπικά πρέπει να αναφέρουμε ότι δεν έχουμε πρόβλημα με το YouTube Vanced που είναι εγκατεστημένο σε νεότερες συσκευές. Σε γενικές γραμμές, αν ήδη έχουμε την έγκυρη έκδοση v2.6.2 από την επίσημη σελίδα του Vanced ή το GitHub, δεν συντρέχουν λόγοι ανησυχίας.

Το μόνο που θα μας απασχολήσει στο επόμενο διάστημα είναι μόνο το κατά πόσο θα αποδίδει σωστά αυτή η έκδοση χωρίς τις επίσημες ενημερώσεις.

Άλλωστε, έχουμε ήδη δημοσιεύσει τις εναλλακτικές λύσεις, με πρώτο και καλύτερο το NewPipe, έτσι ώστε να είμαστε προετοιμασμένοι για κάθε ενδεχόμενο.

Ποια είναι η γνώμη σας για την προειδοποίηση της Google?

Αν θέλετε να μοιραστείτε την άποψη σας για το θέμα, μπορείτε να μας γράψετε στα σχόλια στο σχετικό post του άρθρου στη σελίδα μας στο Facebook.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED sale alert b10 x4 aa
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#320 - Δωρεάν VPN Edge, Πλήρη Αποσύνδεση Facebook, Κρυφό Μήνυμα Σε Εικόνα, Καρτούν Εικόνα Προφίλ
QuickSteps
GamingSteps#20240322 - Battle Royale Στο WoW, Ρεκόρ Χρηστών Για Το Stardew Valley, GDC Και IGF Awards 2024
GamingSteps