Home » Smartphones-Tablets » Οι Καλύτεροι Browser για iPhone και iPad

Οι Καλύτεροι Browser για iPhone και iPad

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

O Safari, το ενσωματωμένο πρόγραμμα περιήγησης στο iOS, θεωρείται ιδανικός για πολλούς, χωρίς ωστόσο να είναι τέλειος. Ο browser της Apple δεν υποστηρίζει Flash, ούτε συγχρονίζει τα δεδομένα αν έχουμε Google λογαριασμό. Μπορούμε να καλύψουμε αυτά τα κενά και να βελτιώσουμε την περιήγηση με τους καλύτερους εναλλακτικούς browser για iPhone και iPad.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Γιατί η Apple δεν επιτρέπει Flash στο iOS

Η Apple, όπως βέβαια και η Google, θεωρεί ότι το Flash δεν αποδίδει καθόλου καλά σε κινητές συσκευές, και η χρήση του εγείρει σοβαρό θέμα ασφάλειας, επιβαρύνοντας και τις επιδόσεις του κινητού.

Το 2010 ο αείμνηστος Steve Jobs, ο οποίος ήταν αυτός που “έριξε” πόρτα στην Adobe (την εταιρεία πίσω από το Flash), έκανε εκτεταμένη αναφορά σχετικά με αυτό το θέμα, που βρίσκεται αναρτημένη στην επίσημη σελίδα της Apple.

Στην αντίπερα όχθη, η Adobe έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι η Apple στερεί από τους χρήστες του iOS την πλήρη πρόσβαση στο web, καθότι πολλά βίντεο και παιχνίδια στο διαδίκτυο τρέχουν σε Flash.

browser για iPhone 2

Puffin browser

O Puffin είναι ο δημοφιλέστερος browser για τους χρήστες του iOS που θέλουν το Flash, και όχι μόνο. Το πρόγραμμα περιήγησης διατίθεται στην Pro έκδοση 5.1.3 που αναφερόμαστε στον οδηγό, με κόστος αγοράς 3,99 ευρώ.

Υπάρχει και η δωρεάν έκδοση που έχει την ίδια εξαιρετική ταχύτητα και τα χαρακτηριστικά με την πληρωμένη, με τη διαφορά ότι δεν τρέχει όλα τα Flash.

browser-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-iphone-10

Τα καλύτερα χαρακτηριστικά

Ο Puffin είναι αναμφίβολα ταχύτερος του Safari, παρά τους περιορισμούς του Κουπερτίνο. Στη συνέχεια του οδηγού θα δούμε αναλυτικά ένα συγκριτικό τεστ με τον browser της Apple.

Ο browser για iPhone λειτουργεί και ως αμερικάνικος web proxy server, που μας δίνει πρόσβαση στο περιεχόμενο ιστοσελίδων των ΗΠΑ, που δεν επιτρέπονται στην Ελλάδα.

browser-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-iphone-15%ce%b1

To πρόγραμμα περιήγησης έχει πολλά χρήσιμα χαρακτηριστικά, όπως η χρήση του ενσωματωμένου ποντικιού, με τον κέρσορα και το mouse pad σε όλη την οθόνη να διευκολύνουν ιδιαίτερα την πλοήγηση στην iOS συσκευή μας.

Επιπλέον, όλα τα Flash ανεξαιρέτως τρέχουν απρόσκοπτα με ένα πάτημα, και έχουμε τη δυνατότητα προβολής και σε πλήρη οθόνη.

screenshot_11

Ο Puffin υποστηρίζει την εξοικονόμηση δεδομένων για οικονομία στο κινητό ίντερνετ και διαθέτει ιδιωτική περιήγηση (Ingognito mode).

Ο εξαιρετικός browser για iPhone διαθέτει download manager, με δυνατότητα επιλογής κατεβάσματος απευθείας στο Google Drive ή στον Dropbox λογαριασμό μας.

browser-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-iphone-3
Υπέρ

  • Ταχύτατος browser. Εμφανίζει τις ιστοσελίδες πολύ γρήγορα
  • Υποστηρίζει Flash
  • Ενσωματωμένη εξοικονόμηση των δεδομένων
  • Ιδιωτική περιήγηση
  • Ενσωματωμένη λειτουργία ποντικιού
  • Download manager με αποθήκευση στη συσκευή ή στο σύννεφο
  • Πρόσβαση σε περιεχόμενο αμερικάνικων sites, που δεν επιτρέπεται στην Ελλάδα

Κατά

  • Δεν υποστηρίζει Ελληνικά

Συγκριτικά benchmarks με τον Safari

Ο Safari είναι η επιτομή του κλειστού λειτουργικού της Apple. Σε αντίθεση με τα υπόλοιπα λειτουργικά συστήματα, στο iOS όλοι οι εναλλακτικοί browser για iPhone απαιτείται να χρησιμοποιούν την Rendering Engine του Safari.

browser-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-iphone-16

Κάτι τέτοιο σημαίνει ότι τα τρίτα προγράμματα περιήγησης δεν μπορούν να εφαρμόσουν τις δικές τους μηχανές, πάρα μόνο να ενσωματώσουν την iOS WebKit που είναι ο κινητήρας απόδοσης του browser της Apple.

Αυτό εξ αντικειμένου δημιουργεί μια ανισότητα στις συγκριτικές επιδόσεις των τρίτων browser για iPhone έναντι του Safari, καθότι τους επιβάλλεται να χρησιμοποιούν την παλαιότερη WebKit JavaScript, ενώ ο browser της Apple χρησιμοποιεί τη νεότερη και ταχύτατη Nitro JavaScript.

browser-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-iphone-11

Ωστόσο ο Puffin είναι ο μοναδικός browser για iPhone και iPad σε όλα τα app stores, που χρησιμοποιεί μια καινοτόμο τεχνολογία συμπίεσης δεδομένων, δίνοντας έτσι πολύ μεγαλύτερες ταχύτητες από αυτές του προγράμματος περιήγησης της Apple.

Επιπλέον, εμφανίζει στα κύρια benchmarks πολύ καλύτερα αποτελέσματα έναντι του Safari.

Στο Octane 2.0, που είναι ένα από τα κυριότερα τεστ μέτρησης της JavaScript που υποβάλαμε διαδοχικά τους δυο browser…

browser-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-iphone-15

…οι δυο εκδόσεις του Puffin υπερέχουν συντριπτικά του Safari, όπως βλέπουμε στις εικόνες.

browser-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-iphone-17

Κάτι παρόμοιο σε μικρότερη κλίμακα συμβαίνει και με το HTML5 Test, που δοκιμάζει τους browser για τη συμβατότητά τους με το HTML5. Το HTML5 είναι το πρότυπο που ευαγγελίζεται η Apple εις βάρος του Flash, που πράγματι είναι το μέλλον στο Web.

To υψηλότερο αποτέλεσμα σε αυτό το διαδοχικό τεστ που υποβάλαμε στα δυο προγράμματα περιήγησης, αναδεικνύει νικητή τον Puffin, που έχει σαφώς καλύτερη επίδοση από τον Safari.

browser-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-iphone-7

Google Chrome

Αν χρησιμοποιούμε ήδη το Google Chrome στον υπολογιστή μας, τότε αναμφίβολα ο browser για iPhone της Google είναι μονόδρομος. Η τελευταία έκδοση του δημοφιλούς browser που δοκιμάσαμε στον οδηγό είναι η 54.0.2840.91.

browser-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-iphone-23

Τα καλύτερα χαρακτηριστικά

Όπως και στους browser στο Android, o Chrome στο iOS μας προσφέρει τον απόλυτο συγχρονισμό των δεδομένων με όλες τις επιτραπέζιες και φορητές συσκευές μας.

Με τον browser της Google γνωρίζουμε ανά πάσα στιγμή τις σελίδες που επισκεφθήκαμε στις άλλες συσκευές μας, και μπορούμε να συνεχίσουμε στο iPhone από εκεί που σταματήσαμε, χωρίς να απαιτούνται επιπλέον αναζητήσεις και απώλεια χρόνου.

Επιπλέον, με τη λειτουργία “Handoff” μπορούμε να συνεχίσουμε την περιήγηση στο Mac από εκεί που την είχαμε αφήσει στο iPhone και το iPad.

browser-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-iphone-24

Τα ίδια εξαιρετικά αποτελέσματα έχουμε και με τα αγαπημένα μας, που συγχρονίζονται αυτόματα σε όποια συσκευή και αν βρισκόμαστε.

browser-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-iphone-21%ce%b1

Υπέρ

  • Συγχρονισμός σελιδοδεικτών, περιεχομένου, και συνθηματικών, με οποιαδήποτε πλατφόρμα και συσκευή
  • Ιδιωτική/Incognito περιήγηση
  • Φωνητική αναζήτηση
  • Λειτουργία “Handoff” για Mac
  • Πρακτικός σχεδιασμός
  • Ενημερώνεται πολύ συχνά
  • Λειτουργία πλήρους οθόνης
  • Πλήρως εξελληνισμένο περιβάλλον

Κατά

  • Σχετικά πιο αργός από τον Safari
  • Ενίοτε κολλάει και κλείνει μόνος του
  • Δεν υποστηρίζει Flash
  • Δεν διαθέτει λειτουργία ανάγνωσης

Συγκριτικά benchmarks με τον Safari

Στο συγκριτικό τεστ των δυο browser για iPhone με το Octane 2.0, ο Safari υπερτερεί του Chrome, όπως βλέπουμε στην κάτωθι εικόνα. Έχει καλύτερα αποτελέσματα σε όλους ανεξαιρέτως τους κύκλους μέτρησης που υποβάλαμε τα δυο προγράμματα περιήγησης.

browser-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-iphone-21

Κάτι παρόμοιο είχαμε και με το HTML5 Test, όπου η υπεροχή του Safari φάνηκε σε όλες τις διαδοχικές μετρήσεις.

browser-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-iphone-20

Photon Browser

O Photon Browser είναι μια από τις πιο δημοφιλείς επιλογές για τους χρήστες του iPad και iPhone που απαιτούν υποστήριξη Flash. Ο browser διατίθεται μόνο σε πληρωμένη έκδοση, η οποία κοστίζει 4,99 ευρώ.

browser-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-iphone-26

Τα καλύτερα χαρακτηριστικά

O Photon browser εμφανίζει τις σελίδες πιο γρήγορα από τον Safari, όταν ενεργοποιούμε στις ρυθμίσεις την Photon Engine v4. Διαθέτει και ενσωματωμένο ποντίκι για ευκολότερη πλοήγηση.

Επιπλέον, ο browser για iPhone και iPad προσφέρει ιδιωτική περιήγηση και παρέχει τέσσερις διαφορετικές λειτουργίες για το Flash,

browser-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-iphone-30
Υπέρ

  • Εμφανίζει τις ιστοσελίδες πιο γρήγορα από τον Safari
  • Υποστηρίζει Flash
  • Λειτουργία Flash mode
  • Λειτουργία πλήρους οθόνης
  • Ιδιωτική περιήγηση
  • Ενσωματωμένη λειτουργία ποντικιού

Κατά

  • Δεν υποστηρίζει Ελληνικά
  • Πολλές ρυθμίσεις που ίσως προκαλέσουν σύγχυση

Συγκριτικά benchmarks με τον Safari

Στο τεστ μέτρησης της JavaScript με το Octane 2.0, o Safari είχε αρκετά καλύτερες επιδόσεις έναντι του Photon, σε όλους ανεξαιρέτως τους κύκλους μέτρησης.

browser-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-iphone-29

Δεν συνέβη το ίδιο και με το HTML5 Test, που δοκιμάζει τους browser για τη συμβατότητά τους με το HTML5.

To υψηλότερο αποτέλεσμα στα διαδοχικά τεστ αναδεικνύει νικητή τον Photon, που έχει εμφανώς καλύτερη επίδοση από τον Safari.

browser-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-iphone-28

Red Onion – Tor

Το Tor (The onion router) είναι η επιτομή την ανωνυμίας στο ίντερνετ.

Ο Red Onion είναι αναμφίβολα ο καλύτερος Tor browser για iPhone, ο οποίος διασφαλίζει στο μέγιστο βαθμό την ιδιωτικότητα, αποκρύπτοντας πολύ αποτελεσματικά την IP μας.

Το app της ανώνυμης περιήγησης διατίθεται στο Apple Store και κοστίζει 1,99 ευρώ.

browser-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-iphone-31

Τα καλύτερα χαρακτηριστικά

Ο Red Onion μας προσφέρει την απόλυτη ανωνυμία στο ίντερνετ, και αυτό γίνεται αντιληπτό από την πρώτη στιγμή που θα εισέλθουμε στον Tor browser.

Έχουμε τη δυνατότητα να εναλλάσσουμε όσες IP διευθύνσεις θέλουμε, καθιστώντας την περιήγησή μας παντελώς αόρατη και απελευθερωμένη από τους περιορισμούς.

browser-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-iphone-34

Ο browser είναι γρήγορος και προσφέρει πολλά επίπεδα ασφάλειας. Επιπλέον, είναι συμβατός με το TouchID, έτσι ώστε να ανοίγει είτε με το δακτυλικό αποτύπωμα, είτε με κωδικό.

browser-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-iphone-33
Υπέρ

  • Εμφανίζει τις ιστοσελίδες σχετικά γρήγορα
  • Ανώνυμη και απόλυτα ασφαλής περιήγηση
  • Απόκρυψη και εναλλαγές της IP
  • Πρόσβαση σε online περιεχόμενο που δεν επιτρέπεται στην Ελλάδα
  • Συμβατός με το TouchID

Κατά

  • Δεν υποστηρίζει Ελληνικά
  • Πολλά αιτήματα για επαλήθευση με CAPTCHA

Συγκριτικά benchmarks με τον Safari

Στο συγκριτικό τεστ των δυο browser για iPhone με το Octane 2.0, ο Safari όπως είναι αναμενόμενο υπερτερεί του Red Onion, εμφανίζοντας καλύτερα αποτελέσματα σε όλους τους κύκλους μέτρησης.

Ωστόσο, είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι ο Red Onion παρέχει πολύ μεγαλύτερη ασφάλεια και ιδιωτικότητα από τον browser της Apple.

browser-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-iphone-35

Στο HTML5 Test η υπεροχή του Safari ήταν μικρή και όχι ιδιαίτερα εμφανής στις επιμέρους κατηγορίες.

browser-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-iphone-36

Brave browser

Ο Brave είναι νεότατος browser για iPhone και εμφανίστηκε στις αρχές του 2016 από τον συνιδρυτή του Mozilla Firefox. Διατίθεται δωρεάν στο κατάστημα της Apple.

browser-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-iphone-40

Τα καλύτερα χαρακτηριστικά

Έχουμε αναφερθεί αναλυτικά για αυτόν τον εναλλακτικό browser στα Windows και θεωρούμε ότι είναι το ταχύτερο πρόγραμμα περιήγησης που υπάρχει για το οικοσύστημα της Microsoft.

Ο browser για iPhone παραμένει γρήγορος, όχι ωστόσο στα επίπεδα της desktop έκδοσης, λόγω των περιορισμών της Apple με την Rendering Engine.

browser-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-iphone-45

Ο Brave διακρίνεται για την ωραία αισθητική και ιδίως για την ασφάλεια που παρέχει. Ο εναλλακτικός browser για iPhone διαθέτει ενσωματωμένες τις ιδιαίτερα χρήσιμες λειτουργίες για προστασία από malware και Phising.

Επιπροσθέτως, είναι συμβατός με το TouchID, έτσι ώστε να ανοίγει μόνο με το δακτυλικό αποτύπωμά μας.

browser-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-iphone-39
Υπέρ

  • Νεότατος και πολλά υποσχόμενος
  • Πολύ ελαφρύς
  • Ενσωματωμένη anti malware προστασία
  • Ιδιωτική περιήγηση και αποκλεισμός ανίχνευσης της online δραστηριότητας
  • Προστασία με το δακτυλικό αποτύπωμα
  • Επιλογή για ασφαλή περιήγηση μόνο μέσα από HTTPS

Κατά

  • Δεν υποστηρίζει Ελληνικά
  • Δεν υποστηρίζει Flash

Συγκριτικά benchmarks με τον Safari

Στο συγκριτικό τεστ των δυο browser με το Octane 2.0, ο Safari όπως βλέπουμε στην κάτωθι εικόνα, εμφάνισε καλύτερα αποτελέσματα σε όλους ανεξαιρέτως τους κύκλους μέτρησης που υποβάλαμε τα δυο προγράμματα περιήγησης.

browser-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-iphone-41

Κάτι παρόμοιο είχαμε και με το HTML5 Test, με τον Safari να έχει καλύτερες επιδόσεις σε όλες τις διαδοχικές μετρήσεις.

browser-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-iphone-36

Εσείς έχετε να προτείνετε άλλους browser για iPhone?

Οι browser για iPhone και iPad είναι αρκετοί. Αναμφίβολα θα υπάρχουν αρκετά ακόμη αξιόλογα προγράμματα περιήγησης μέσα στο Apple Store, που ίσως να προσφέρουν εξίσου καλές λειτουργίες για την περιήγησή μας στο Web.

Αν σας γεννήθηκαν απορίες ή θέλετε να μοιραστείτε την εμπειρία σας από άλλους browser στο iOS, γράψτε μας στα σχόλια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

Αγορά-TV-Box-Από-Ευρώπη-Κίνα-E2162-E26900-Οκτώβριος-2020
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#323 - Windows Παιχνίδια Σε Android Κινητό, Dark Mode Στο VLC, Απενεργοποίηση PC Με Σημειωματάριο
QuickSteps
GamingSteps#20240420 - Φορητό PlayStation 1, Επιστήμονας Βρήκε Τον Καλύτερο Οδηγό Του Mario Kart 8, Cities: Skylines II
GamingSteps