/> Φτιάχνω Βίντεο με Φωτογραφίες με το "νέο" Windows Movie Maker | PCsteps.gr
Home » Internet » Φτιάχνω Βίντεο με Φωτογραφίες με το "νέο" Windows Movie Maker
Φτιάχνω Βίντεο με Φωτογραφίες με το "νέο" Windows Movie Maker

Φτιάχνω Βίντεο με Φωτογραφίες με το “νέο” Windows Movie Maker

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Η Microsoft έχει εξελίξει την εφαρμογή Φωτογραφίες στο Windows Fall Creators Update και πλέον μπορούμε να δημιουργήσουμε βίντεο με φωτογραφίες, να επεξεργαστούμε το υλικό μας, να προσθέσουμε ειδικά εφέ, και πολλά ακόμα. Παρακάτω θα δούμε πώς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τη νέα εφαρμογή. Είναι άραγε άξιος αντικαταστάτης του Windows Movie Maker;

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη διαβάζουν όλα μας τα άρθρα χωρίς διαφημίσεις, και έχουν επιπλέον μοναδικά προνόμια.

Συμμετοχή

Για να δείτε όλες τις αλλαγές που φέρνει το Fall Creators Update, επισκεφτείτε τον οδηγό μας.

Νέα Έκδοση Windows 10: Τι Αλλάζει Στο May 2019 Update (1903)

Η Microsoft κυκλοφόρησε την νέα έκδοση Windows 10, η οποία περιλαμβάνει σημαντικές βελτιώσεις στη συνολική εμπειρία των χρηστών, εισάγοντας παράλληλα και νέα αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά. Στον…

Αν το εγκαταστήσατε ήδη, αλλά σας δημιούργησε προβλήματα, βρείτε τη λύση εδώ.

Πώς Λύνω Προβλήματα με την Αναβάθμιση των Windows 10

Η Microsoft μας έχει συνηθίσει πια στις αναβαθμίσεις κάθε άνοιξη και φθινόπωρο. Για άλλη μια φορά, πιστή στο ραντεβού της, έθεσε σε κυκλοφορία την ανοιξιάτικη…

Αν πάλι δεν ξέρετε πώς να το εγκαταστήσετε, παρακάτω θα βρείτε όλα όσα χρειάζεται να ξέρετε.

Δωρεάν Κατέβασμα Windows 10 April 2018 Update ISO
Δωρεάν Κατέβασμα Windows 10 May 2019 Update ISO

Στις 21 Μαΐου η Microsoft κυκλοφόρησε τη νεότερη έκδοση των Windows 10, με την επωνυμία May 2019 Update. Σταδιακά θα είναι διαθέσιμη στο Windows Update…

Θυμάστε το Windows Movie Maker;

Όταν πρόκειται για επεξεργασία βίντεο, όλοι γνωρίζουμε το Windows Movie Maker.

Στα Windows XP και Vista, η εφαρμογή Windows Movie Maker ήταν ενσωματωμένη στα Windows. Στα Windows 7, η Microsoft την αφαίρεσε, αλλά ερχόταν πακεταρισμένη στο Windows Live Essentials – αργότερα σκέτο Windows Essentials.

Παρεμπιπτόντως, το Windows Essentials ήταν μία σουίτα εφαρμογών που ποτέ δεν καταλάβαμε τον λόγο ύπαρξής της. Τα προγράμματα που προσέφερε ήταν άσχετα μεταξύ τους, και δεν ξέρουμε γιατί η Microsoft θεώρησε ότι πρέπει να τα δίνει σε πακέτο.

3.leave-only-movie-maker

Όπως και να ‘χει, το Windows Movie Maker ήταν κάτι παραπάνω από αξιοπρεπές για ερασιτεχνική επεξεργασία βίντεο.

Περιλάμβανε εφέ μετάβασης σκηνών, τίτλους αρχής και τέλους, και γενικά διάφορα άλλα καλούδια. Επιπλέον, ήταν πολύ εύκολο στη χρήση, κάτι που το έκανε κατάλληλο ακόμα και για τον πιο άπειρο χρήστη.

Ωστόσο, από τις 10 Ιανουαρίου του 2017, η Microsoft εγκατέλειψε και επίσημα το Windows Movie Maker. Ακόμα και πριν απ’ αυτό όμως, η εταιρεία είχε να αναβαθμίσει το πρόγραμμα από το 2012.

Υπάρχει ένα site που υπόσχεται το Windows Movie Maker σε μια υποτιθέμενη έκδοση 2016. Όμως από τη στιγμή που δεν είναι επίσημο site της Microsoft, δεν υπάρχει καμία εγγύηση πως η εφαρμογή είναι ασφαλής, και δεν συνιστούμε να την κατεβάσετε.

Η νέα εφαρμογή Φωτογραφίες

Η εφαρμογή Φωτογραφίες των Windows είναι ένα πρόγραμμα προβολής εικόνων, που έκανε την εμφάνισή του για πρώτη φορά στα Windows 8.0.

Μετέπειτα εξελίχθηκε στις επόμενες εκδόσεις των Windows (8.1, 10, Anniversary και Creators Update), και συμπεριλάμβανε δυνατότητες επεξεργασίας φωτογραφιών, αλλά και ανανεωμένο περιβάλλον.

Στο Fall Creators Update όμως που κυκλοφόρησε πολύ πρόσφατα, η εφαρμογή ανανεώθηκε πλήρως. Αρκετά βασικά χαρακτηριστικά έμειναν ίδια, όμως πλέον οι Φωτογραφίες υπόσχονται να αναπληρώσουν το κενό που άφησε ο Windows Movie Maker στην επεξεργασία βίντεο στα Windows, αλλά και στις καρδιές μας.

Να συμπληρώσουμε εδώ ότι δεν χρειάζεται κάποιος να έχει το Fall Creators Update για να μπορεί να χρησιμοποιήσει την εφαρμογή. Ακόμα και σε προηγούμενες εκδόσεις, η εφαρμογή ενημερώνεται αυτόματα, ή μπορούμε να τη βρούμε στο Windows Store.

Το Story Remix τι απέγινε;

Πριν την κυκλοφορία του Fall Creators Update, ίσως είχατε ακούσει για μια νέα εφαρμογή με δυνατότητες για επεξεργασία και δημιουργία βίντεο με φωτογραφίες, σαν τον αντικαταστάτη του Windows Movie Maker.

Μάλιστα, η εφαρμογή είχε εμφανιστεί και σε κάποια έκδοση Windows Insider.

Μέχρι και στο trailer της Microsoft ονομάζεται Story Remix.

Ωστόσο, πρόκειται για την εφαρμογή Φωτογραφίες, που μέχρι και στη νεότερη έκδοση 1709 (Build 16299.19), δεν έχει το νέο όνομα. Δεν γνωρίζουμε αν η Microsoft σκοπεύει να εξελίξει κι άλλο την εφαρμογή και να αλλάξει εντέλει την ονομασία, οπότε εμείς θα την αναφέρουμε ως Φωτογραφίες.

Στις δοκιμές μας, λοιπόν, διαπιστώσαμε ότι η εφαρμογή Φωτογραφίες κάνει εξίσου καλή δουλειά με το Windows Movie Maker, και είναι το ίδιο – ίσως και περισσότερο – απλή στη χρήση.

Παρακάτω θα εξηγήσουμε αναλυτικά πώς μπορούμε να δημιουργήσουμε τα δικά μας βίντεο με φωτογραφίες μας, χρησιμοποιώντας την νέα εφαρμογή του Fall Creators Update.

Μια πρώτη επαφή

Οι Φωτογραφίες έρχονται προεγκατεστημένες σε όλες τις εκδόσεις των Windows 10, οπότε δεν θα χρειαστεί να κάνουμε καμία ενέργεια για να τις χρησιμοποιήσουμε.

Ως πρόγραμμα προβολής φωτογραφιών, έχει αρκετά μοντέρνο σχεδιασμό.

Μπορούμε να ανοίξουμε την εφαρμογή από το μενού Έναρξη, είτε από το τμήμα με τα “ζωντανά” πλακίδια…

…είτε με μια απλή αναζήτηση.

Την πρώτη φορά που θα το ανοίξουμε, θα μας ενημερώσει για τα δύο νέα χαρακτηριστικά του. Το πρώτο δεν είναι άλλο από τη δημιουργία βίντεο με φωτογραφίες, ενώ το δεύτερο αφορά την αναζήτηση.

Στο πάνω μέρος της εφαρμογής έχουμε πρόσβαση στις βασικές προβολές της από τα αριστερά.

Οι προβολές δεν χρειάζονται ιδιαίτερη επεξήγηση. Η Συλλογή περιλαμβάνει όλες τις φωτογραφίες και τα βίντεό μας, στις Δημιουργίες θα βρούμε ό,τι φτιάξαμε μέσω της εφαρμογής, ενώ στους Φακέλους υπάρχουν – μαντέψτε – οι φάκελοι των πολυμέσων μας.

Στην πάνω δεξιά πλευρά βρίσκουμε το μενού με όλα τα βασικά χαρακτηριστικά που θα χρειαστούμε: τη Δημιουργία, Επιλογή, και Εισαγωγή.

Έχουμε, επίσης, τη δυνατότητα να κάνουμε είσοδο με κάποιον λογαριασμό Microsoft, όμως δεν είναι απαραίτητο. Έχουμε πρόσβαση σε όλα τα νέα χαρακτηριστικά, ακόμα και με έναν τοπικό λογαριασμό.

Πάμε, λοιπόν, στις δυνατότητες της εφαρμογής.

Εισαγωγή

Το πρώτο πράγμα που θέλουμε να κάνουμε, είναι να εισάγουμε όλα μας τα πολυμέσα στην εφαρμογή.

Από μόνο του το πρόγραμμα εισάγει αυτόματα όσες φωτογραφίες και βίντεο ανιχνεύσει στους φακέλους του προφίλ μας, καθώς και στο OneDrive.

Ωστόσο, αν έχουμε κι άλλες τοποθεσίες που θέλουμε να εισάγουμε, κάνουμε κλικ στο αντίστοιχο κουμπί.

Εδώ μας δίνονται δύο επιλογές. Μπορούμε είτε να ορίσουμε κάποιον συγκεκριμένο φάκελο του υπολογιστή μας, ή να συνδέσουμε κάποια εξωτερική συσκευή, όπως φωτογραφικές, φλασάκια, κτλ.

Μόλις ανιχνεύσουμε τον επιθυμητό φάκελο, πατάμε “Προσθήκη αυτού του φακέλου στη βιβλιοθήκη Εικόνες”.

Δεν έχει σημασία αν περιέχει εικόνες, βίντεο, ή και τα δύο. Όλα τα αρχεία θα εισαχθούν στη συλλογή μας.

Πλέον έχουμε τα πάντα συγκεντρωμένα στη βιβλιοθήκη, όπου μπορούμε να τα δούμε οργανωμένα ανά έτος και μήνα. Αν κάνουμε κλικ στα μικρά τετράγωνα κουμπιά στο κέντρο της εφαρμογής, θα αλλάξουμε το μέγεθος προβολής σε μικρό, μεσαίο, και μεγάλο.

Δημιουργία

Ήρθε επιτέλους η ώρα να δημιουργήσουμε. Μπορούμε να ξεκινήσουμε κάνοντας κλικ στο κουμπί “Δημιουργία”. Άλλωστε η Microsoft φρόντισε να το κάνει να ξεχωρίζει χρωματίζοντάς το μπλε, μην τυχόν και δεν το πάρει το μάτι μας.

Στο βασικό του μενού μας δίνονται τρεις επιλογές.

Βίντεο remix

Θα ξεκινήσουμε με ένα βίντεο remix, που είναι ίσως το καλύτερο χαρακτηριστικό της εφαρμογής.

Τα πράγματα είναι σχετικά απλά μόλις εισέλθουμε στο πάνελ δημιουργίας νέου βίντεο με φωτογραφίες.

Το μόνο που έχουμε να κάνουμε, είναι να επιλέξουμε τις φωτογραφίες και τα βίντεο που θέλουμε να συμπεριλάβουμε στο remix. Έπειτα, πατάμε “Προσθήκη” από πάνω δεξιά.

Το πρόγραμμα θα φτιάξει αυτόματα ένα νέο βίντεο remix με τα αντικείμενα που επιλέξαμε. Επιπλέον, θα προσθέσει κάποια κομμάτια μουσικής στο παρασκήνιο.

Αν θέλουμε ένα διαφορετικό remix με το ίδιο υλικό, μπορούμε να πατήσουμε στο μεγάλο κυκλικό κουμπί “Remix”.

Εξαγωγή και κοινή χρήση

Μπορούμε να πατήσουμε το κουμπί Play όσες φορές θέλουμε, για να δούμε το βίντεο με φωτογραφίες που δημιουργήσαμε. Αν μας αρέσει, πατάμε “Εξαγωγή ή κοινή χρήση” για να το αποθηκεύσουμε. Θα δούμε ότι μας δίνονται τρεις επιλογές.

Διαλέγουμε όποια μας αρέσει, ανάλογα με τις ανάγκες μας. Φυσικά, το μεγαλύτερο βίντεο θα έχει και την καλύτερη ποιότητα.

Στις δοκιμές μας, το μεγάλο βίντεο είχε ανάλυση FullHD (1920×1080), το μεσαίο είχε ανάλυση HD (1280×720), ενώ το μικρότερο βγαίνει σε ανάλυση 960×540.

Η εφαρμογή θα χρειαστεί μερικά δευτερόλεπτα για να επεξεργαστεί το βίντεο.

Μετά απ’ αυτό, το αρχείο είναι έτοιμο και μπορούμε να το δούμε είτε στις Φωτογραφίες, είτε στον φάκελο εξαγωγής.

Επιπλέον, μπορούμε να το μοιραστούμε με τους φίλους μας στα social media, και να καυχηθούμε για τις εξαιρετικές μας ικανότητες στην επεξεργασία βίντεο.

Η όλη διαδικασία μας πήρε λιγότερο από ένα λεπτό. Οι μεταβάσεις του βίντεο και η μουσική είναι εξαιρετικά, και κάποιος ίσως νομίσει ότι κάναμε ώρες για να το φτιάξουμε. Φυσικά, μπορούμε να επεξεργαστούμε επιπλέον το βίντεο και να δώσουμε τη δική μας νότα.

Επεξεργασία βίντεο

Σε περίπτωση που δεν μας άρεσε το αυτόματο remix του προγράμματος, μπορούμε λοιπόν να επεξεργαστούμε κάποια χαρακτηριστικά του βίντεο πριν κάνουμε εξαγωγή.

Εδώ βλέπουμε το απλό – αλλά άκρως αποτελεσματικό – περιβάλλον για video editing της εφαρμογής.

Όπως θα δείτε κι εσείς, το βασικό μενού περιλαμβάνει πέντε τρόπους για παραμετροποίηση του remix. Πριν ξεκινήσουμε όμως το editing, μπορούμε να προσθέσουμε επιπλέον φωτογραφίες και υλικό από το πλαίσιο πάνω αριστερά.

Έπειτα, κάνουμε απλώς drag&drop τα πολυμέσα που θέλουμε στο timeline του editor.

Αποκοπή

Για να κόψουμε οποιαδήποτε περιττά κομμάτια του βίντεο (Trim), πατάμε στο εργαλείο Αποκοπή. Από εκεί, δεν έχουμε παρά να σύρουμε τις αγκύλες του βίντεο στα επιθυμητά σημεία.

Φίλτρα

Τα διαθέσιμα φίλτρα θα κάνουν το βίντεο με φωτογραφίες να μοιάζει πιο καλλιτεχνικό και θα του δώσουν έναν ενιαίο τόνο.

Ανάμεσα στα φίλτρα, θα βρούμε γνωστές επιλογές, όπως τα Σέπια και Εποχής (ασπρόμαυρο), αλλά και διάφορους άλλους χρωματισμούς.

Κείμενο

Μπορούμε, επίσης, να προσθέσουμε κείμενο στα βίντεο με φωτογραφίες, απλώς εισάγοντας την επιθυμητή φράση το πλαίσιο κειμένου.

Κάτω απ’ αυτό, υπάρχουν κάποιες βασικές επιλογές για να αλλάξουμε το στυλ του κειμένου. Παρεμπιπτόντως, η επιλογή Ηλεκτρικό είναι τουλάχιστον κακόγουστη.

Προσωπικά, θεωρούμε ότι οι επιλογές κειμένου είναι αρκετά περιορισμένες. Ειδικά όσον αφορά τη γραμματοσειρά και το μέγεθος. Πιστεύουμε ότι θα έπρεπε να υπάρχουν περισσότερες διαθέσιμες γραμματοσειρές, αλλά το χειρότερο είναι ότι δεν μπορούμε να επιλέξουμε σε ποιο κομμάτι του βίντεο θα εμφανίζεται το κείμενο. Είναι ή όλα ή τίποτα.

Μπορούμε μεν να το ορίσουμε μόνο σε μία φωτογραφία, αλλά δεν έχουμε τη δυνατότητα να βάλουμε πολλαπλά κείμενα σε μία φωτογραφία, ή συγκεκριμένη διάρκεια για κάποιο κείμενο.

Αν ψάχνετε για κάποιου είδους watermark πάνω στο βίντεο, τότε θα σας καλύψει το πρόγραμμα. Από την άλλη, αν θέλετε να εμφανίζονται και να εξαφανίζονται διάφορα σλόγκαν, θα χρειαστείτε κάποια εναλλακτική εφαρμογή για επεξεργασία βίντεο.

Επεξεργασία Βίντεο: Οι Καλύτερες Εφαρμογές Σε Windows/Mac/Linux
Επεξεργασία Βίντεο: Οι Καλύτερες Εφαρμογές Σε Windows/Mac/Linux

Μέχρι σχετικά πρόσφατα, η επεξεργασία βίντεο ήταν μία εργασία αποκλειστικά για επαγγελματίες ή φανατικούς χομπίστες. Οι περισσότεροι απλοί χρήστες δεν είχαν καθόλου βιντεοκάμερα, ή ενδιαφέρον…

Κίνηση

Αυτό το κομμάτι περιλαμβάνει ειδικά εφέ που μιμούνται την κίνηση της κάμερας.

Είναι μία ωραία προσθήκη στο βίντεο με φωτογραφίες, αλλά τίποτα το ιδιαίτερο.

Όταν τελειώσουμε, πατάμε το κουμπί Τέλος από την πάνω δεξιά γωνία. Φυσικά, μπορούμε πάντα να επιστρέψουμε και να αλλάξουμε τις ρυθμίσεις.

3D effects

Πίσω στο βασικό παράθυρο επεξεργασίας, υπάρχει άλλη μία επιλογή που διαθέτει ξεχωριστό πάνελ από τις υπόλοιπες: τα 3D εφέ.

Ναι, μπορούμε να προσθέσουμε και 3D εφέ στα βίντεο με φωτογραφίες με την πολύ πρακτική εφαρμογή των Windows.

Στην δεξιά πλευρά, θα βρούμε όλα τα διαθέσιμα εφέ. Μπορούμε να επιλέξουμε όσα θέλουμε για το κάθε βίντεο, όμως δεν γίνεται να τα προσθέσουμε στις εικόνες μας.

Επιπλέον, έχουμε τη δυνατότητα να παραμετροποιήσουμε κάθε εφέ ξεχωριστά με το κουμπί του μολυβιού. Κάποια εφέ έχουν διαφορετικές ρυθμίσεις από κάποια άλλα.

Το εν λόγω χαρακτηριστικό είναι αρκετά εντυπωσιακό, δεδομένου ότι μιλάμε για μια απλή και πανεύκολη εφαρμογή, που μπορεί να χρησιμοποιήσει ο καθένας χωρίς ειδικές γνώσεις.

Το καλύτερο είναι ότι μπορούμε ακόμα και να αγκιστρώσουμε τα εφέ σε κάποιο σημείο του βίντεο, έτσι ώστε να ακολουθούν αυτόματα το αντικείμενο της αρεσκείας μας.

Για άλλη μια φορά, πατάμε Τέλος για να επιβεβαιώσουμε τις αλλαγές.

Μουσική

Η μουσική υπόκρουση στα βίντεο με φωτογραφίες μπαίνει αυτόματα, όπως προείπαμε, όμως μπορούμε να την αλλάξουμε απ’ το αντίστοιχο κουμπί στο πάνω μενού.

Αν θέλουμε κάποιο έτοιμο κομμάτι, επιλέγουμε την καρτέλα Προτεινόμενα, όπου θα βρούμε μια αρκετά μεγάλη λίστα για να διαλέξουμε. Προφανώς πρόκειται για μουσική χωρίς πνευματικά δικαιώματα.

Ωστόσο, δεν μπορούμε να ακούσουμε το κάθε κομμάτι πριν το επιλέξουμε. Ο μόνος τρόπος είναι να το επιλέξουμε και να πατήσουμε Play στο βίντεο, έτσι ώστε να δούμε τι σόι κομμάτι είναι. Αν δεν μας αρέσει, πάμε πάλι στη Μουσική, επιλέγουμε το επόμενο, και πάει λέγοντας.

Μία επιλογή αναπαραγωγής δίπλα από το κάθε κομμάτι θα ήταν ό,τι πρέπει και θα μας γλίτωνε αρκετό χρόνο, αλλά μην τα θέλουμε και όλα δικά μας.

Από την άλλη, αν θέλουμε τα δικά μας κομμάτια, θα πάμε στο “Η μουσική σας”, με την προϋπόθεση να κατέχουμε τα δικαιώματα των τραγουδιών που θα χρησιμοποιήσουμε, ή να παρέχονται ελεύθερα και Royalty Free από τον δημιουργό.

Αφού τελειώσουμε με την επεξεργασία του βίντεο, μπορούμε να κάνουμε εξαγωγή του κομματιού όπως περιγράψαμε παραπάνω. Ή να ξεκινήσουμε πάλι από την αρχή, καταργώντας όλες τις ρυθμίσεις μας.

Έργο βίντεο

Εκτός από το Βίντεο remix, υπάρχει και η επιλογή να δημιουργήσουμε ένα “Έργο βίντεο”, ό,τι κι αν είναι αυτό.

Για την ακρίβεια, πρόκειται για τη δημιουργία ενός βίντεο με φωτογραφίες από το μηδέν.

Η μόνη διαφορά με την επιλογή για βίντεο remix, είναι ότι μετά την επιλογή του υλικού, το πρόγραμμα μας πάει απευθείας στην επεξεργασία. Δεν κάνει δηλαδή αυτόματο remix με τα κομμάτια που διαλέξαμε.

Άλμπουμ

Τέλος, στη Δημιουργία θα βρούμε και την επιλογή για Άλμπουμ.

Αν θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα νέο άλμπουμ, επιλέγουμε απλά τα αρχεία πολυμέσων τα οποία θα περιέχει, και πατάμε Προσθήκη.

Από εκεί, δίνουμε το κατάλληλο όνομα στο άλμπουμ, προσθέτουμε ή αφαιρούμε φωτογραφίες και βίντεο, το διαμοιραζόμαστε, και πάει λέγοντας.

Για άλλη μια φορά, τα πράγματα δεν θα μπορούσαν να είναι πιο απλά και κατανοητά. Εύγε, Microsoft, αυτή τη φορά σε παραδεχόμαστε.

Σχεδίαση

Ένα δώρο-έκπληξη της εφαρμογής, είναι οι επιλογές σχεδίασης. Αυτό το χαρακτηριστικό υπήρχε και στις προηγούμενες εκδόσεις για τη σχεδίαση πάνω σε εικόνες, όμως δεν καταφέραμε να το βρούμε στο πάνελ επεξεργασίας που είδαμε παραπάνω.

Με λίγο ψάξιμο, το εντοπίσαμε στο παράθυρο προεπισκόπησης των βίντεο.

Όχι ότι θα μας έλειπε βέβαια, καθώς δεν το κατέχουμε ιδιαίτερα με τη ζωγραφική, πόσο μάλλον με ποντίκι. Για κάποιους από εσάς όμως μπορεί να φανεί χρήσιμο.

Το πιο γα…ργαλιστικό χαρακτηριστικό της σχεδίασης, είναι ότι οι ζωγραφιές μας είναι “ζωντανές”. Οι δικές μας προσωπικά αν είχαν στόμα θα μας είχαν καταραστεί, αλλά γενικότερα η εφαρμογή μπορεί να καταγράψει τις κινήσεις που κάναμε κατά τη σχεδίαση, και τις αναπαράγει κατά τη διάρκεια του βίντεο.

Υπάρχει επίσης η δυνατότητα να αγκιστρώσουμε και εδώ τις δημιουργίες μας πάνω σε συγκεκριμένο κομμάτι του βίντεο. Αφού τελειώσουμε, πατάμε το κουμπί αποθήκευσης. Αν μη τι άλλο πάντως, οι δημιουργοί φαίνεται να έχουν αίσθηση του χιούμορ.

Αναζήτηση

Παρότι οι δυνατότητες αναζήτησης δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο για μια εφαρμογή προβολής εικόνων και βίντεο, στην προκειμένη πρέπει να την αναφέρουμε.

Κι αυτό γιατί η εφαρμογή Φωτογραφίες δεν διέθετε αυτό το χαρακτηριστικό. Η Microsoft επιτέλους αποφάσισε να το συμπεριλάβει στην νέα έκδοση, για να σταματήσει προφανώς τη γκρίνια των χρηστών.

Πλέον, μπορούμε να αναζητήσουμε τα πολυμέσα μας με το όνομά τους ή με κάποια λέξη-κλειδί.

Εσείς δημιουργήσατε βίντεο με φωτογραφίες σας;

Πρέπει να παραδεχτούμε ότι η Microsoft έκανε εξαιρετική δουλειά με την ανανέωση της εφαρμογής Φωτογραφίες. Το πρόγραμμα δείχνει φρεσκαρισμένο, λιτό, κομψό, και είναι αναμφίβολα από τα πιο εύκολα προγράμματα για βασική επεξεργασία βίντεο.

Φυσικά, οι δυνατότητες επεξεργασίας δεν είναι για επαγγελματικό επίπεδο, αλλά είναι υπέρ-αρκετές για τα οικιακά μας βίντεο φωτογραφίες μας ή ακόμα και για το YouTube. Σίγουρα αποτελεί άξιο αντικαταστάτη του Windows Movie Maker.

Συνολικά, ευχαριστηθήκαμε την απλότητα της εφαρμογής και τη συστήνουμε ανεπιφύλακτα, ακόμα και για αρχάριους χρήστες.

Εσείς τι πιστεύετε; Θα δοκιμάσετε την εφαρμογή Φωτογραφίες; Σας φαίνεται εξίσου απλή με το Windows Movie Maker; Υπάρχει κάτι άλλο που θέλετε να αναφέρετε ή μήπως δυσκολευτήκατε κάπου;

Θα χαρούμε πολύ να διαβάσουμε τις απόψεις σας στα σχόλια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED SLAE ALERT SOS1α
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#235 - Έναρξη Windows 10 Στα Windows 11, Αυτόματη Σύνδεση Σε Ασύρματα Δίκτυα
QuickSteps
GamingSteps#20220806 - Οικογενειακό Xbox Game Pass, Pokémon Scarlet Και Violet Περιοχή Paldea, Two Point Campus
GamingSteps